Mainos

Major League Baseball

  • 344 864
  • 2 330

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tästä on ihan turha lässyttää, mutta itse seuraan MLB:n loppuhuipennuksen ainoastaan tämän ketjun kautta vaikka en keskusteluun osallistukaan. Olen äimän käkenä kuinka hienoja kirjoittajia täältä löytyy. Hienoa seurata keskustelua. Itse en ole lajin intohimoinen seuraaja, että minulla riittäisi rahkeet osallistua keskusteluun ja pelien analysoimiseen saatika ennustamiseen kun en pysty lonkalta nimeämään yhtäkään aktiivipelaajaa (tähän läjä hymiöitä). Nykyisistä loppuhuipennuksen joukkueista tunnistan Indiansin Pallo hukassa -elokuvan kautta ja Cubskin voitti mestaruuden Paluu tulevaisuuteen II elokuvassa. Ja Dodgers on minun silmissäni newyorkilainen joukkue koska sellaisena sen muistan Babe Ruth elokuvista. Meitä on moneen junaan lähtijöitä ja osa ei edes selviä asemalle.

Mutta silti baseball >>>>> pesäpallo, anyday.

Ei keskusteluun osallistujilta vaadita intohimoista seuraamista. Allekirjoittanut seuraa MLB:tä lähinnä toisella korvalla, omassa kotomaisessa sarjassa riittää kesäksi puuhaa yllin kyllin. Eli tilastoihin en osaa kommentoida, säännöt ja niiden historia on enemmän hallussa.

Ihan vaan rohkeasti avaamaan sanaista arkkua täällä. Ja, niinkuin @#_6 tuossa mainitsi, niin tässä ryhmässä keskustelijoiden määrä on niin vähäinen, että voidaan otteluraporttien sekaan heittää muutakin aiheeseen liittyvää.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Jäätyään sarjassa 1-2 tappioasemaan, Cubs voitti molemmet sitä seuranneet pelit Los Angelesissa (2-10 ja 4-8) ja pääsee nyt kotikentälleen hakemaan puuttuvaa voittoa jolla selviäisi World Seriesiin. Vilkuilen aina välillä jo aiemminkin mainitsemaani sivustoa: http://projects.fivethirtyeight.com/2016-mlb-predictions/?ex_cid=rrpromo
jonka mukaan Cubs on edelleen suurin suosikki voittamaan World Series vaikka se ei ole sinne vielä edes selvinnyt, toisin kuin Indians.

Vaikka Dodgersin mahdollisuudet näyttävätkin ohuilta suosikki Cubsia vastaan, sen eduksi voidaan laskea startterit. Sarjan kuudennessa ottelussa Dodgersin startteri on Clayton Kershaw, Cubsin Kyle Hendricks ja jos seitsemäs ottelu tulee, Dodgersin startteri on siinä Rich Hill, Cubsin Jake Arrieta. Sarjan toinen ottelu oli myöskin Kershaw – Hendricks ja kolmas Hill – Arrieta, kyseessä on juuri ne kaksi ottelua jotka Dodgers voitti, miksipä se ei onnistuisi toisenkin kerran. Ensi yönä ei pelata, välipäivän jälkeen sarja siirtyy siis Wrigley Fieldille.

Indians-leirissä taidetaan pitää peukkuja Dodgersille sillä mikäli se selviää finaaliin, se ei saa parhaita starttereitaan Kershawia sekä Hilliä World Seriesin kahteen ensimmäiseen otteluun ellei Kershaw tule toiseen peliin kahden päivän levolla. Cubsin kannalta startteri-tilanne ei olisi niin kriittinen vaikka NLDS venyisi seitsemään peliin, Cubs saa jo avauspeliin ilmeisesti parhaan startterinsa Jon Lesterin. Indians pääsee lepuuttamaan rotaatiotaan ja koko joukkuettaan mukaanlukien Andrew Miller. Trevor Bauer kuntoutunee viimeistään sarjan kolmanteen peliin, arvelen että Indians tulee käyttämään starttereitaan järjestyksessä Kluber, Tomlin, Bauer, Kluber, Merritt, Tomlin, Kluber. Lisäksi, syyskuun alkupuolella kätensä loukannut All Star startteri Danny Salazar alkaa olla pelikunnossa ja Indians saattaa lisätä hänet WS-kokoonpanoon joskin tulisi käyttämään häntä vain vaihtosyöttäjänä.
 

Histo

Jäsen
Cubs vei kuudennen ottelun 5-0 ja voitti National leaguen mestaruuden ensimmäistä kertaa 71 vuoteen.

Kupletin juoni selvisi heti ensimmäisessä vuorossa, kun Chicagon lyöjät napsivat Clayton Kershaw'n syöttöjä ympäri kenttää. Kärki Dexter Fowler löi pallon oikeaan kulmaan, josta se meni yhdellä pompulla katsomoon eli tuplaksi. Seuraavaksi Kris Bryant pisti vasemmalle väliin ja Fowler toi juoksun. Kolmantena lyönyt Anthony Rizzo tuli peliin saldolla 0/15 viimeisissä kotipeleissä, mutta hänkin sai nostettua pallon takakentälle. Seurasi koppari Andrew Tolesin virhe: hän lähti hakemaan kopin jälkeistä nopeaa heittoa, sillä Bryant hötkyili yli kakkospesän lyönnin ollessa ilmassa ja olisi ollut poltettavissa ykköselle, eli tilanteessa oli mahdollista saada kaksi paloa. Pallo ei pysynyt räpylässä ja Cubsilla tuli kahden palon nollatilanteen sijaan takapesät täyteen paloitta. Nelospaikan Ben Zobrist löi korkean kopin keskivasemmalle ja kotiutti Bryantin. Cubs oli horjuttanut heille sarjan kakkosottelussa ylitsepääsemätöntä Kershaw'ta (kaikki viisi juoksua 5,0 vuorossa 7 hitillä) eikä Dodgers puolestaan saanut sisällä mitään aikaan: Toles oli aloittanut ensimmäisen sisävuoron singlellä, mutta Corey Seager löi perään tuplapaloiksi Javier Baezille. Josh Reddick pääsi Baezin virheellä toisessa vuorossa myös ykköselle, mutta Kyle Hendricks poimi hänestä kärpäsen. Seuraavan hitin vierailijat saivat vasta kahdeksannessa, kun Reddick meni tällä kertaa lyönnillä ykköselle yhdellä palolla. Joe Maddon otti 7,1 vuoroa (2 H, 0 BB, 6 K) syöttäneen aloittaja Hendricksin tilalle Aroldis Chapmanin kummulle. Tilanne oli non-save situation, koska Cubs johti yli kolmella juoksulla. Chapman heitti Howie Kendrickille kolme 100 mailin suoraa laakasyöttöä, joista viimeisen tämä löi Baezille tuplapaloiksi. Yhdeksännessä Carlos Ruiz pääsi pelin neljäntenä Dodgers-juoksijana ykköselle vapaalla yhdellä palolla, mutta kolmannen kerran perässä tullut lyöjä löi tuplapalot: Yasiel Puigin maalyönti meni polttaja Addison Russellille, joka heitti Baezille kakkospesälle ja tämä jatkoi Rizzon räpylään ykköselle. Dodgersilta kävi ottelussa lyömässä vain minimimäärä 27 lyöjää ja Cubs voitti sarjan 4-2.

MVP-palkinnon jakoivat ensimmäisen ja viidennen ottelun vakuuttavasti syöttänyt 32-vuotias Jon Lester (1-0, 13,0 vp, 2 juoksua, 9 H, 9 K) sekä 23-vuotias kakkosvahti Baez, jonka sisäpelisaldot olivat 31,8%, 0+5, 4 tuplaa ja kaksi pesänvarastusta, joista toinen oli sarjan avausottelussa safety squeeze-tilanteessa tuotu juoksu. Tilanteessa lyömässä olleen Lesterin piti näpäyttää. Baez oli tulossa, mutta pysähtyi reilu viisi metriä kolmoselta edettyään, kun Lester ei lyönytkään. Dodgers-sieppari Carlos Ruiz heitti pallon kolmoselle arvellen Baezin kääntyvän takaisin, jolloin hänestä olisi tullut helppo palo. Baez oli kuitenkin hereillä, jatkoi juoksuaan ja ehti kotiin ennen palautusheittoa.

Kerrataan vielä: Cleveland Indians viimeksi World Seriesissä 1997, viimeksi mestareita 1948. Cubs viimeksi World Seriesissä 1945, viimeksi mestareita 1908. Toinen MLB:n kahdesta pisimmästä mestaruudettomasta putkesta päättyy. Cubsin selviäminen finaalisarjaan tekee Washington Nationalsista pisimpään World Series-esiintymistä odottaneen organisaation. Expos/Nationals ei ole 47 MLB-kauden aikana kertaakaan päässyt World Seriesiin, kuten ei myöskään Seattle Mariners 39 kauden aikana.

World Seriesin otteluohjelma (ajat Suomen aikaa)
ke 26.10. 03:08 Indians - Cubs
to 27.10. 03:08 Indians - Cubs
la 29.10. 03:08 Cubs - Indians
su 30.10. 03:08 Cubs - Indians (pelin aikana tapahtuu kellon siirto taaksepäin normaaliaikaan)
ma 31.10. 02:15 Cubs - Indians (tarvittaessa)
ke 2.11. 02:08 Indians - Cubs (tarvittaessa)
to 3.11. 02:08 Indians - Cubs (tarvittaessa)
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Sellainen huomio viime yön ottelusta että joidenkin analysoijien mukaan Cubsin pitäisi pelata Kershawia vastaan aggressiivisesti pyrkien lyömään jo ensimmäiseen syöttöön, toisin kuin Cubs oli sarjan toisessa ottelussaan tehnyt. Tämä siksi että vertailtuna kaikkiin MLB-syöttäjiin, Kershawin ykkössyöttö on tilastojen mukaan suurimmalla todennäköisyydellä suora. Ja jos Kershaw pääsee väärä-suora-laskuissa niskan päälle, syötöt tulevat vaikeutumaan entisestään.

Näin kuitenkaa ei käynyt, itseasiassa Dodgers alkoi pelaamaan aggressiivisesti Hendricksiä vastaan, kaksi ensimmäistä Toles ja Seager löivät aivan ensimmäiseen syöttöön ja vaikka Toles onnistuikin lyömään singlen, MVP-palkittu Baez onnistui tekemään tuplapalon Seagerin lyönnistä ja Hendricks selvisi ensimmäisestä vuoroparista yhdeksällä syötöllä. Kershaw puolestaan joutui köysiin jo ottelun alkuun vaikka Cubs ei pelannutkaan aggressiivisesti häntä vastaan, tässä vuoroparissa Kershaw joutui syöttämään 30 kertaa ja niin ottelu käynnistyi hankalista asetelmista eikä ikinä kääntynyt Dodgersin kannalta parempaan suuntaan. Jos en väärin muista, Dodgersin toisessa sisävuorossa Josh Reddick pääsi ykköspesälle Cubsin virheen ansiosta, eihän tästä mitään seurannut ja maininnanarvoista asiassa on vain se että virheen tekijä oli sarjapalkittu kakkosvahti Javier Baez.

Cubs voitti ottelun ja käydyn sarjan täysin ansaitusti. Pian nähdään ovatko kiroukset roskaa ja voittaako Cubs World Seriesin.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Seurasi koppari Andrew Tolesin virhe: hän lähti hakemaan kopin jälkeistä nopeaa heittoa, sillä Bryant hötkyili yli kakkospesän lyönnin ollessa ilmassa ja olisi ollut poltettavissa ykköselle, eli tilanteessa oli mahdollista saada kaksi paloa. Pallo ei pysynyt räpylässä....

Dodgersilta kävi ottelussa lyömässä vain minimimäärä 27 lyöjää

Tuo tulokas Tolesin virhe oli karmeaa katsottavaa. Hidastuksesta näkee, miten katse ei ole ollenkaan pallossa, vaan zoomailee jo ennakkoa. No, toki Cubs olisi vienyt matsin ilmankin mokaa, sen verran vireessä oli Hendricks changeupeineen.

Tuohon minimimäärä 27:ään vielä suorituksen arvoa ja harvinaisuutta korostavana lisäyksenä, että playoffeissa moinen teko oli nähty edellisen ja ainoan kerran 1956 (perfect gamen muodossa).

Vielä hieman perspektiiviä Cubs-voiton historiallisuuteen ja ajankuluun Cubs-bloggarin kirjoituksesta:

"...Cubs were pennant winners for the first time in 71 years. My dad will turn 95 in December. He’s often told me of listening to Cubs World Series games on the ship on which he was serving in the U.S. Navy during World War II, when the ship was part of the occupation force in Tokyo Bay in October 1945."
 

Histo

Jäsen
World Seriesiä on pelattu neljä ottelua ja Cleveland Indians johtaa voitoin 3-1.

Indians-syöttäjät ovat edelleen olleet yhtä järkähtämättömiä kuin Red Sox- ja Blue Jays-sarjoissa. Ensimmäisen (6,0v, 4 H, 0 BB, 9 K) ja viime yön neljännen ottelun (6,0v, 5 H, 1 BB, 6 K) voittanut Corey Kluber aloitti sarjan syöttämällä ennätykselliset kahdeksan strikeoutia ensimmäisestä yhdeksästä Cubs-lyöjästä. Chicago on jäänyt sarjassa kaksi kertaa nollille.

Clevelandin Roberto Pérez iski avausottelussa kaksi kunnaria, mutta seuraavissa kahdessa pelissä Indians sai vain yhden juoksun kummassakin. Wrigley Fieldin ensimmäisessä World Series-pelissä 70 vuoteen (siis Fenway Parkin kanssa ainoa MLB-stadion, joka siltä ajalta on enää olemassa) Coco Crisp kotiutti seitsemännessä vuorossa Michael Martinezin lyömällä oikealle väliin ja yksi juoksu riitti, kun aloittaja Josh Tomlin (4,2v, 1 BB, 1 K), voiton kirjannut Andrew Miller, Bryan Shaw sekä Cody Allen nollasivat Cubsit. Viime yönä Carlos Santana ja Jason Kipnis (1+2) johdattivat kunnareillaan Indiansin 7-2 -voittoon kolmannessa World Seriesissään syöttävää veteraani John Lackeytä (5,0v 4 H, 1 BB, 5 K) vastaan.

Kuilun partaalla oleva Cubs lähtee silti ensi yön peliin suosikkina, kun heidän ykkösaloittajansa Jon Lester kohtaa toisen ottelun hävinneen Trevor Bauerin. Kahteen muuhun Indians-aloittajaan nähden Bauer (3,2v, 6 H, 2 BB, 2 K) suoriutui selvästi vaatimattomammin ja Cubs-lyöjät tuskin ovat häntä vastaan kadottaneet itseluottamuksensa. Cleveland joutunee turvautumaan muita aloittajia nopeammin vaihtosyöttäjiin, joista tehokkain, Andrew Miller, on syöttänyt kahtena edellisiltana yhteensä 3,1 vuoroa antaen yhden hitin (kunnarin Dexter Fowlerille viime yön kahdeksannessa vuorossa), yhden vapaan ja ottaen viisi strikeoutia. Lesterin saldo avauspelissä avauspelissä 5,2 vuorossa 6 hittiä ja 4 vapaata (sisältäen yhden HPB-juoksun) ja seitsemän strikeoutia. Jos sarja etenee takaisin Clevelandiin, tulevat Indians-kummulle Tomlin ja Kluber lyhyellä levolla, Cubsilta syöttävät toisen pelin voittaja Jake Arrieta (5,2v, 2 H, 3 BB, 6 K) sekä kolmannen pelin aloittaja Kyle Hendricks (4,1v, 6 H, 2 BB, 6 K) normaalilla levolla. Viimeisin joukkue, joka on tullut World Seriesissä 1-3 -tappiolta mestariksi voittamalla viidennen pelin kotona ja pelit 6-7 vieraissa on legendaarinen 1979 vuoden "We Are Family" Pittsburgh Pirates.

Kolmannen pelin yhdeksännen tasoittavalla tappiotilanteessa 0-1 Cubsilla oli etenijät takapesillä kahdella palolla, mutta Allen otti strikeoutin Javier Baezista ja lopetti pelin. Muuten sekä liigojen mestaruussarjoissa (pl. toiset pelit) että tässä sarjassa toinen joukkueista on hyvissä ajoin päässyt reilusti karkuun. Jospa loppuhetkillä ratkeavia nitropeli on vielä tulossa.
 
Viimeksi muokattu:

BaronFIN

Jäsen
Cubs otti sen mitä pitikin ja World Series jatkuu Clevelandissa game 6:ssa. Minulla ei ole aavistustakaan miten syöttäjien edut menevät, mutta ilmeisesti Cubs on vahvoilla tasoittamaan sarjan, jos tulkitsin palstaveli @Histo a oikein? Mutta ilmeisesti sarja kääntyy lopulta kuitenkin Indiansille ennemmin tai myöhemmin?
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Cubs otti sen mitä pitikin ja World Series jatkuu Clevelandissa game 6:ssa. Minulla ei ole aavistustakaan miten syöttäjien edut menevät, mutta ilmeisesti Cubs on vahvoilla tasoittamaan sarjan, jos tulkitsin palstaveli @Histo a oikein? Mutta ilmeisesti sarja kääntyy lopulta kuitenkin Indiansille ennemmin tai myöhemmin?

Hassusti sanottu mielestäni tuo "ennemmin tai myöhemmin", kun ihan maksimissaan World Seriesia on jäljellä kaksi ottelua. Puhuit vielä sen lisäksi siitä, että Game 6 olisi etukäteen "Cubsin matsi", pitcherin ansiosta. Noh, eihän siinä jää kun sitten se ultimaattinen finaali, kauden viimeinen ottelu, mikä voi tuoda mestaruuden kummalle vaan.

Oon itekkin pyöritellyt asiaa siltä kantilta, että juuri nyt mestaruuskertoimet ovat Cubsille yli 3 ja Indiansille vain 1,4. Jompaa kumpaa tekisi mieli pelata, niin saisi lisäbuustia pelien seuraamiseen, en vain juuri tällä hetkellä tiedä että kumpaa pelaisi. Jos sarja venyy Game 7, niin sen matsin alkaessa Indiansin 1,4 näyttää kyllä hölmöltä, eli ts. alikertoimelta.

Ehkä siis kauden viimeinen takinkääntö ja Cubs-bandwagoniin, vaikka vaikealtahan se heidän mestaruus näyttää.

Off-topic: 2014 oli vähän samanlainen tilanne siinä mielessä, että SF Giants voitti Game 5, kun heidän ykkösmies Madison Bumgarner syötti "nollapelin". Sitä en heti muista, mutta jos pitäisi veikata, niin sanoisin että oli vielä complete game eli itse kentällä alusta loppuun. Sitten kun sarja venyi Game 7 asti, ja Giants löysi itsensä viidennessä vuoroparissa johtoasemasta, niin ei muuta kuin Bumgarner kentälle ja hän ei sitten loppuvuoroihin yhtään juoksu antanut, taaskaan, ja Giantsille mestaruus. Tuli tämä mieleen vaan siitä. että Cubs peluutti ykköstykkiään Game 5, niin onko mitenkään mahdollista nähdä hänet kentällä, jos sarja venyy seiskamatsiin?
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Tuli tämä mieleen vaan siitä. että Cubs peluutti ykköstykkiään Game 5, niin onko mitenkään mahdollista nähdä hänet kentällä, jos sarja venyy seiskamatsiin?

Maddon on mahdollisuutta jo väläyttänyt. Mutta mitä tuohon ykköstykkiin tulee, niin toki, Lester on ollut ässävireessä playoffeissa, mutta noin yleisesti Cubs voi sen kummempia panikoimatta Arrietan ja Hendricksinkin kummulle laittaa. Mistään Madison Bumgarner vm. 2014 -tasoloikasta ei kuitenkaan ole ihan kyse näiden syöttäjien välillä.

Indians-aloittajat Tomlin ja Kluber lähtevät molemmat 3 päivän levolla peleihin. Kluber jo peräti toistamiseen tässä sarjassa, jos siis Game 7 tulee. Cubs saa DH:ksi Kyle Schwarberin. Siinäpä suurimmat syyt, miksi Cubsia voisi pelata. Muutoin todennäköisyys 3 peräkkäiselle World Series -voitolle, joista kaksi viimeistä vielä vieraissa, on varmaankin melko huono.
 

Histo

Jäsen
Kuudes peli tänä yönä. Bauer oli kolme vuoroa erittäin hyvä syöttäen viisi strikeoutia ja antaen vain Addison Russellille singlen. Cleveland johti Jose Ramirezin kunnarilla 0-1, mutta neljäs vuoro koitui Bauerin turmioksi: Cubsilta kävi kaikkiaan kahdeksan lyöjää, joista kuudesta ensimmäisestä viisi löivät hitin. Kris Bryant kajautti ensimmäisenä kunnarilla pelin tasoihin ja Anthony Rizzo seuraavaksi tuplan. Russellin pelin toinen hitti kotiutti Rizzon ja yhden palon ajosta veteraanisieppari David Rossin uhrauskopilla Cubsille kolmas juoksu. Kotijoukkueen juoksut olivat siinä, mutta Cleveland onnistui enää kertaalleen vaikka sai etenijän neljä kertaa juoksuntekoasemiin ja kolmesti kolmospesälle loppuvuoroissa. Joe Maddon otti Aroldis Chapmanin peliin aikaisimmassa vaiheessa hänen urallaan (kun tarkoituksena oli syöttää ottelu loppuun), eli seitsemännessä yhdellä palolla Mike Napolin ollessa kakkospesällä. Chapman kohtasi kymmenen lyöjää ja antoi vain yhden hitin (siitäkin Indians varasti kolmostilanteeksi asti) syöttäen tarvittavat kahdeksan paloa, joten W-lippu liehui Wrigleyllä ja sarja palaa Clevelandiin.

Indiansin syöttäjien ERA viidestä pelistä on 1,84 ja Cubsin lyöntikeskiarvo 21%. Jos pienemmästä rotaatiosta aiheutuva väsymys alkaa tehdä tehtäviään, nuo lukemat tulevat olemaan kahdessa viimeisessä pelissä korkeampia. Jake Arrieta pelasi no-hitteriä toisessa pelissä kuudenteen vuoroon saakka ja hän tulee takaisin normaalilla levolla. Clevelandin lyhyellä levolla aloittava Josh Tomlin syötti 4,2 vuoroa nollia kolmannessa pelissä Chicagossa antaen vain kaksi hittiä. Hän poistui tuosta pelistä vain 58 syötön jälkeen. Chicago saa ulkopeliin kykenemättömän Kyle Schwarberin takaisin kokoonpanoon ja hän on lyöntijärjestyksessä toisena. Cleveland-koutsi Franconan ei puolestaan tarvitse heikentää ulkokenttäänsä mahduttaakseen sekä Carlos Santanan että Mike Napolin kokoonpanoon. Santana on DH ja Napoli pelaa 1-vahtina.

World Series ei ole edennyt seitsemänteen peliin kuin kahdesti vuoden 2002 jälkeen (2011 ja aiemmin mainittu 2014). Mikäs olisi jännempää kuin kauden venyminen päätyyn asti, mutta Clevelandin pukukopissa saatetaan olla sitä mieltä, että pelataan johtoasema Andrew Millerin käsiin ja kuusi peliä riittää ihan hyvin.

Aloituskokoonpanot:

CUBS
1 Dexter Fowler, sentteri (keskikentän koppari)
2 Kyle Schwarber, DH
3 Kris Bryant, 3-vahti
4 Anthony Rizzo, 1-vahti
5 Ben Zobrist, 3-koppari
6 Addison Russell, polttaja
7 Willson Contreras, sieppari
8 Jason Heyward, 2-koppari
9 Javier Baez, 2-vahti
Jake Arrieta, syöttäjä

INDIANS
1 Carlos Santana, DH
2 Jason Kipnis, 2-vahti
3 Francisco Lindor, polttaja
4 Mike Napoli, 1-vahti
5 Jose Ramirez, 3-vahti
6 Lonnie Chisenhall, vasen koppari
7 Coco Crisp, oikea koppari
8 Tyler Naquin, sentteri (keskikentän koppari)
9 Roberto Perez, sieppari
Josh Tomlin, syöttäjä
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Aloituskokoonpanot:

CUBS
1 Dexter Fowler, sentteri (keskikentän koppari)
2 Kyle Schwarber, DH
3 Kris Bryant, 3-vahti
4 Anthony Rizzo, 1-vahti
5 Ben Zobrist, 3-koppari
6 Addison Russell, polttaja
7 Willson Contreras, sieppari
8 Jason Heyward, 2-koppari
9 Javier Baez, 2-vahti
Jake Arrieta, syöttäjä

INDIANS
1 Carlos Santana, DH
2 Jason Kipnis, 2-vahti
3 Francisco Lindor, polttaja
4 Mike Napoli, 1-vahti
5 Jose Ramirez, 3-vahti
6 Lonnie Chisenhall, vasen koppari
7 Coco Crisp, oikea koppari
8 Tyler Naquin, sentteri (keskikentän koppari)
9 Roberto Perez, sieppari
Josh Tomlin, syöttäjä

Mietin noita outfieldereitä suomeksi. Sentteri on mitä kamalin finglismi - ja puhekielessä vielä tarkoittaa keskisormea sitä esitellessä. Pesiksestä tuttu koppari taas kuullostaa korvaan hyvältä ja se kuvaa hienosti pelipaikan tärkeintä tehtävää: ottaa koppeja. Numeroidessaan Cubsin koppareita @Histo on aika hyvin jäljillä, mutta sitten keskikopparin pitäisi olla 2-koppari - hänhän pelaa nimenomaan kakkospesän takana - ja oikea koppari löytyy vastaavasti ykköspesän puolelta. Indiansin koppareista hän käyttääkin, alkuperäisiä ilmaisuja mukaillen, termejävasen ja oikea koppari. Center fielder voi sitten hyvin olla keskikoppari..
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Amerikan kirjanpidossahan nuo takaulkokentän paikat ovat 7, 8 ja 9. Jos jotain numerointia niille haluaisi käyttää. Mutta tästä ei toki tarvitse tehdä vaikeampaa kuin se on: vasen, keski, oikea.
 

Histo

Jäsen
Mietin noita outfieldereitä suomeksi. Sentteri on mitä kamalin finglismi - ja puhekielessä vielä tarkoittaa keskisormea sitä esitellessä. Pesiksestä tuttu koppari taas kuullostaa korvaan hyvältä ja se kuvaa hienosti pelipaikan tärkeintä tehtävää: ottaa koppeja. Numeroidessaan Cubsin koppareita @Histo on aika hyvin jäljillä, mutta sitten keskikopparin pitäisi olla 2-koppari - hänhän pelaa nimenomaan kakkospesän takana - ja oikea koppari löytyy vastaavasti ykköspesän puolelta. Indiansin koppareista hän käyttääkin, alkuperäisiä ilmaisuja mukaillen, termejävasen ja oikea koppari. Center fielder voi sitten hyvin olla keskikoppari..
Heh, en myöskään pidä tuosta sentteristä, siksi laitoin sulkuihin keskikentän kopparin. Kirjoitin alun perin molemmille nuo 2- ja 3-kopparit kunnes tajusin että eihän se onnistukaan, koska oikea koppari on 1-pesän puoleinen koppari. Cubsin osalta jäi vaihtamatta vasempaan ja oikeaan.

Cubs voitti 9-3 ja pakotti sarjan seitsemänteen peliin. Ratkaisut tapahtuivat ensimmäisessä ja kolmannessa vuorossa, kun Indiansin aloittaja Tomlin saatuaan tehtyä kaksi paloa antoi ensin Bryantille kunnarin ja päästi myös Rizzon sekä Zobristin kentälle. Addison Russell löi korkean lyönnin keskioikealle, jonka piti jäädä Tyler Naquinin hanskaan kopiksi. Oikea koppari Chisenhall höntysi myös tilanteeseen ja lopulta lyönti putosi kenttään heidän väliinsä. Taittoheitto Kipnisin kautta epäonnistui ja Rizzon varman juoksun lisäksi myös Zobrist kiersi ykköseltä kotiin asti. Kaikkiaan Chicagolle kolme pinnaa heti kättelyssä ja ottelu oli heidän vahvassa komennossaan. Kolmannessa Schwarber hankki vapaan, Bryant löi kopiksi, Rizzo ja Zobrist napauttivat singlet: pesät täyteen Russellille. Tomlinin urakka päättyi tähän (2,1v, 6 H, 1 BB, 0 K) ja tilalle Dan Otero, jonka kolmannen syötön 2-0 -laskusta Russell löi vasemmalle taakse katsomoon ajokunnariksi: 0-7, eikä voittajasta ollut epäselvyyttä.

Arrieta ei tuossa vaiheessa ollut antanut Indiansille vielä yhtään hittiä ja vaikka neljännessä kotijoukkue rakenteli kavennusjuoksun, pelattiin loppupelin ajan huomisia asetelmia. Terry Francona vältti käyttämästä tehovaihtosyöttäjätrioaan Miller-Shaw-Allen, jotta he ovat huomenna täydessä iskussa ja pystyvät antamaan pitkän tuen kolmannen kerran sarjassa aloittavalle Kluberille. Joe Maddon veti Arrietan pois sadan syötön rajan tultua täyteen kuudennessa ja otti seitsemännessä kummulle Aroldis Chapmanin viiden juoksun johtoasemassa, kun etupesillä oli etenijät. Tarkoitus oli varmistaa voitto ja vetää Chapmanilla loppuun asti, joka olisi rasittanut häntä huomattavasti huomiselle. Yhdeksännessä Rizzo löi 1+1 juoksua lisää ja seitsemän juoksun johdossa Maddon otti Chapmanin pois tämän päästettyä ensimmäisen lyöjän Brandon Guyerin vapaalla kentälle. Pedro Strop antoi Roberto Perezille hitin, jolla Guyer toi päätösnumerot ja Travis Wood syötti viimeisen palon. Maddonin järkeily Chapmanin pitkässä käytössä lienee ollut, että hänellä on normilevolla syöttävän Kyle Hendricksin tueksi myös aloittajat John Lackey sekä Lester (joka tosin ei voi tulla kesken vuoron peliin, koska etenijät saavat otettua häneltä parempia lähtöjä). Chapmanin lisäksi Maddonilla ei näytä olevan järin suurta luottoa vaihtosyöttäjiinsä.
 
Viimeksi muokattu:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Chapmanin lisäksi Maddonilla ei näytä olevan järin suurta luottoa vaihtosyöttäjiinsä.

Montgomery on saanut ihan normaalisti vastuuta, Edwards rajatusti. Rondon ei ole ihan syystäkään luottoa nyt ansainnut, ja Strop/Wood ovat vähän sellaisia on/off-tyyppejä, molemmat enemmän off-tilassa tällä hetkellä. Uskoisin, että ensi yönä mennään Hendricks - (Lester/Lackey tarvittaessa) - Chapman. Montgomery/Edwards sitten jostain välistä muutamia lyöjiä pois, jos vuoroja on polttamatta paljonkin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Yksittäisessä ottelussa voi käydä miten vain mutta silti sanoisin että Cleveland on syöttäjiensä ansiosta hienoinen suosikki peliin. Vaikka Corey Kluber starttaakin jo toista kertaa peräkkäin kolmen päivän levolla, hän on kuitenkin pelannut varsin maltillisia määriä joten rasitus ei liene hirveän kova ja lisäksi Clevelandilla on laittaa vahvat vaihtosyöttäjät Andrew Miller, Bryan Shaw sekä Cody Allen, voisi kuvitella että kyseinen nelikko hoitelee Indiansin syöttelyt ainakin jos peli ei mene jatkovuoroille. Postseasonissa Kluber on syöttänyt 30.1 vuoroparia, ERA = 0,89 ja WHIP = 0,99, strikeouteja 35. Kolmikolla Miller, Shaw, Allen yhteensä vastaavasti 38 vuoroparia, ERA = 0,95, WHIP = 1,00, strikeouteja 62 eli yli puolet paloista strikeouteina. Milleriä on hehkutettu paljon mutta tilastoissa Allen ei jää paljon taakse: toistaiseksi tämän postseasonin aikana Cody Allen ei ole antanut vastustajalleen yhtään juoksua, ei edes ei-ansaittuja. Shaw lienee kolmikon epävarmin lenkki.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kuulemma Jake Arrieta on myös ilmoittanut pitching coachille, että hän on käytettävissä vaihtosyöttäjänä, vaikka starttasikin viime yön Game 6:n. No, tuskin Maddon silti Arrietaan tässä tilanteessa turvautuu vaikka seiskapeli onkin niin sanotusti "all hands on deck" eli aika mielenkiintoisetkin strategiset ratkaisut ovat mahdollisia. Uskon silti, että strategiat menevät suunnilleen näin:

Indians
Kluber syöttää kaksi kertaa lineupin läpi
Tämän jälkeen kolmikko Miller-Shaw-Allen luultavasti tuossa järjestyksessä hoitaa loput
Lisävuoropareille mentäessä muu bullpen pyrkii hoitamaan homman

Cubs
Hendricks syöttää 2-3 kertaa lineupin läpi
Lester tulee syöttämään ja toimii ikään kuin siltana startterin ja closerin välillä
Chapman hoitaa 3-6 paloa lopusta riippuen siitä, mikä on tilanne tulostaululla ja miten hyvin Lester on pelannut
Extrat hoitaa Lackey

Las Vegasissa joku lyönyt 40 000 dollaria Indiansin puolesta, mutta vedonlyöjien enemmistö luottaa Cubsiin. Se nyt ei sinällään ole yllätys, koska Cubsilla on paljon enemmän faneja kuin Indiansilla. Oma arvioni kallistuu kyllä Clevelandin puoleen, koska tuo bullpen on ihan jäätävän hyvä ja uskon, että Kluber rasituksesta huolimatta välttää fataalit virheet alussa (toisin kuin Tomlin, joka syötti Kris Bryantille breaking ballin strikeksi tilanteessa 0-2 count, 2 paloa - tuloksena kunnari).
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Samaa mieltä edellisten kanssa, että Clevelandillä hienoinen etu tuon vakuuttavan ja hyvin levänneen (pl. Kluber) syöttäjäarsenaalinsa turvin. Kunhan ulkopelikin vielä toimiii... Naquin ja Chisenhall joutuivat viime yönä pahan mokansa jälkeen toiseenkin hankalaan "kumpi ottaa" -tilanteeseen. Sen selvittyä (Naquin koppasi pallon) Kipnis kävi selvittämässä jotain kannustavaa tulokkaalle. Chisenhall sen sijaan ei katsonut Naquiniin päinkään, vaan tuhisi jotain omaan suuntaansa. (Vähän samantyyppinen seminihkeä tilanne oli kyllä Cubseillakin pari matsia sitten, kun Rizzo ja Ross törmäilivät toisiinsa.)

Oma arvio on, että Hendricksistä on nyt pitkälti Cubsin menestys kiinni. Jos startti on tämän kauden normitasolla, homma hoituu, mutta jos changeupit jäävät ylös ja sisäpuolelle lyötäviksi, niin Indians kyllä rokottaa.

Hurjan kärsivällisiä ovat kyllä molempien joukkueiden lyöjät. Pitkiä at-bateja ja pitkiä matseja. Jos Royals ei olisi pärjännyt niin hyvin pari edelliskautta, niin sanoisin, että varma menestyskaava on tässä.
 

Histo

Jäsen
Cubsin nuorisokaarti on jonkin verran saanut kritiikkiä siitä, että ovat olleet hutkimassa huonoihin syöttöihin turhan innokkaasti. Erityisesti tässä on "kunnostautunut" NLCS:n MVP Javier Baez, joka lyö tänäänkin yhdeksäntenä. Eilisessä pelissä keskipalkki toimi joukkueella kuin unelma, joten Joe Maddon ei ole tehnyt mitään muutoksia.

Clevelandin kokoonpanossa on yksi muutos: Rajai Davis pelaa keskikopparina Tyler Naquinin sijaan ja lyö seitsemäntenä. Coco Crisp on järjestyksessä kahdeksas.

Historiassa on ollut aiemmin 36 kertaa World Seriesin seitsemäs ottelu. National Leaguella on niistä 22 voittoa, koti- ja vierasvoittojen suhde on tasan 18-18. Tämä on kahdeksas kerta, kun vaaditaan seitsemäs ottelu toisen joukkueen johdettua 3-1. Aiemmista kerroista takaa tulleista 1925 Pirates, 1958 Yankees, 1968 Tigers, 1979 Pirates ja 1985 Royals hoitivat myös seitsemännen pelin, mutta 1967 Red Sox ja 1972 Reds hävisivät (kotikentällään). Kaikki vieraskentällä seitsemännen pelin tässä tilanteessa pelanneet ovat sen voittaneet.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Terveisiä täältä sivustakatsojalta.

Ensinnäkin kiitokset ketjun asiantunteville kirjoittajille. Täältä saa hyvää tietoa tällainen "katson ainoastaan World Seriesin" -seuraaja.

Kolmospelistä asti on nyt tullut boksilta katseltua näitä pelejä. Mukavaa tunnelmaa stadionilla ja Bill Murrayn show on metkaa seurattavaa. Se jonkun match 4/5 (?) "Take me to the ballgame" oli aika anarkistinen esitys. Jopa niin ettei kaikki katsomossakaan sitä tainneet jaksaa arvostaa. :D

Mutta asiaan... Seurattuani peli kuutosta niin alla oleva nimimerkin #_6 analyysi on mielestäni osuva. Tomlin aloitti peli kuutosensa kolmen pelin levolla ja kolmen Cubs-sisävuoron jälkeen taululla oli seitsemän juoksua ja mies ihan puhki. Itse pesäpalloa ikäni pelanneena tiedän että palautuminen tuollaisesta repimisestä (raaka pallon suoraan eteenpäin heittäminen) ottaa aikansa. Monta päivää. Enemmän kuin kolme.

Indians-aloittajat Tomlin ja Kluber lähtevät molemmat 3 päivän levolla peleihin. Kluber jo peräti toistamiseen tässä sarjassa, jos siis Game 7 tulee. Cubs saa DH:ksi Kyle Schwarberin. Siinäpä suurimmat syyt, miksi Cubsia voisi pelata. Muutoin todennäköisyys 3 peräkkäiselle World Series -voitolle, joista kaksi viimeistä vielä vieraissa, on varmaankin melko huono.

Aika paljon on kiinni siitä kuinka Kluber jaksaa. Jos on sama meininki kuin Tomlinin kohdalla niin kolmen vuoron jälkeen taululla on taas murskalukemat ja siitä on vaikea nousta. Vaatii sitten Indiansin varasyöttäjiltä hyvää peliä ja lyöjiltä sankartekoja, Toisaalta... Omien havaintojen mukaan Arrieta on ollut ainoa todellinen onnistuja Cubsin syöttäjistä. Muilla on mennyt vähän miten sattuu. En imettelisi vaikka Cubs ottaisi Arrietan johonkin väliin sekoittamaan pakka. Ensi yönä kaikki on pelissä.

Onnea kaikille, ja Cubsin kelkassa ollaan.
 

Histo

Jäsen
Peli on puolivälissä ja Cubs on vahvasti kiinni World Series-pystissä. Sekä Kluber että juuri peliin tullut Miller vaikuttavat tavallisilta kuolevaisilta pohjoispuolen joukkueen mailojen puhuessa. Chicago uhkaa juoksuntekoa lähes vuoro toisensa jälkeen, mutta Cleveland ei ole saanut horjutettua Hendricksiä.
 

Opatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, BVB, NHL, Snooker
Eipä jaksanut Kluber tänään. 0 strikeouts, ensimmäistä kertaa urallaan. Tuli ehkä vähän huonoon paikkaan. Toisen annetun kunnarin jälkeen vaihtoon heti viidennen vuoroparin ekan lyöjän jälkeen tilanteessa 1-4.

Kolmannessa vuoroparissa oli Indiansin johtojuoksu ilmassa, kun Hendricks tuntui haparoivan, mutta eivät saaneet momentumia käytettyä hyväkseen. Sitten heti perään Cubsilta kaksi kahden juoksun sisävuoroa ja tilanne on yhtäkkiä 1-5. Välissä Indians kävi polttamassa nopeassa tahdissa kolme lyöjäänsä.

Harvemmin tulee Baseballia seurattua, mutta olihan tämä game 7 lähes pakkomatsi katsoa.
 
Viimeksi muokattu:

Histo

Jäsen
Nyt kuitenkin Maddonin vetäistyä Hendricksin pelistä vapaataipaleen jälkeen sai Cleveland välittömästi kaksi juoksua. Sieppariksi tullut David Ross heitti harhaan ykköseltä ja syntyi takatilanne. Seuraavaksi Jon Lesterin villi syöttö osui Rossia päähän ja kimposi sen verran kauas turva-aidalle, että molemmat etenijät ehtivät kotipesään. Hendricks ei näyttänyt väsyneeltä, mutta eiliseen tapaan Maddon halusi välttää riskejä. Joskaan ei nyt onnistunut parhaalla tavalla, mutta Chicago johtaa edelleen 5-3.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös