#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Kova hinta jostain adameatonista. No, pelaajalupaukset on vasta lupauksia.

Cubs hankki Wade Davisin, Jorge Soler toiseen suuntaan. Davisin ura ei voi mennä kuin alaspäin, sen verran huipulla on oltu, mutta silti nähdäkseni ihan kohtuullisen järkevä kauppa molemmilta osapuolilta.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Cubs hankki Wade Davisin, Jorge Soler toiseen suuntaan. Davisin ura ei voi mennä kuin alaspäin, sen verran huipulla on oltu, mutta silti nähdäkseni ihan kohtuullisen järkevä kauppa molemmilta osapuolilta.
Hyvä kauppa kummallekin. Cubsissa ylimiehitystä takakentän pelaajista ja closerille tarve kun eivät olleet valmiita maksamaan mottipäistä summaa Chapmanista. Royalsilla on todella monta tärkeää miestä vapaita agentteja ensi kauden jälkeen joten hieman sielä yritetään vaihtaa pidempiaikaisiin palasiin, koska kaikkia ei pysty pienen markkina-alueen joukkue kuitenkaan pitämään. Lisäksi uusi CBA huonontaa joka tapauksessa "qualifying offerin" tuomaa hyötyä lähtevistä pelaajista.

Royalsilla on ollut viimevuosina leveyttä bullpenissä (toisin kuin aloitussyöttäjissä) ja nytkin sielä on kelpo mies Kelvin Herrera heittää closeriksi Davisin tilalle. Lisäksi joukkue varmasti tekee sopimustarjouksen viimekauden loukkaantumisen takia missanneelle Greg Hollandille, mutta moni muukin seura lienee apajilla ja Holland varmasti odottelee josko tarjoukset nousevat kunhan tämän talven vapaiden vaihtosyöttäjien tähtikolmikosta Melancon, Chapman, Jansen viimeinenkin (Jansen) saa sopimuksen rustattua jonnekin.
 
I'm just here so I won't get fined.
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kova hinta jostain adameatonista. No, pelaajalupaukset on vasta lupauksia.
Ei ole Eaton sellainen "household name" kuin esim. huhuiltu McCutchen olisi ollut, mutta kuitenkin pirun laadukas all-around-pelaaja parhaassa iässään pitkällä, edullisella sopimuksella. En voi olla kuin tyytyväinen, vaikka ilman kunnon vastinetta Eaton ei irronnutkaan. Eikä noista pitching prospecteista koskaan tiedä, mitä niistä tulee vaikka ilmiselvää talenttia oliskin. Giolitolla on heikko kausi alla, ja historiasta löytyy myös Tommy John -leikkaus. Pitää myös muistaa, että Nats on organisaationa hyvä arvioimaan nuoria pelaajia, ja toimistolla on varmasti analysoitu Giolito ja myös nämä kaksi muuta prospektia tarkasti ennen kuin on oltu valmiita laittamaan heidät lihoiksi.

Eaton istutetaan Nationalsin lyöntijärjestyksessä toiseksi Trea Turnerin taakse. Ulkopelipaikkana on ensi kauden keskikoppari, mutta Werthin sopimus päättyy kauden päätteeksi jolloin Eaton voidaan 2018 alkaen palauttaa paremmalle paikalleen vasemmaksi koppariksi. Koko lineup näyttää tältä (voi olla että eroaa lopulta vähäsen jos halutaan välttää kolmea peräkkäistä vasuria vuoroilla 2-3-4):

SS Turner
CF Eaton
2B Murphy
RF Harper
3B Rendon
LF Werth
1B Zimmerman
C Norris/Severino
Pitcher

Huomioitavaa tässä tulivoimaisuuden lisäksi on se, että Turnerista Werthiin kaikki olivat viime kaudella keskimääräistä parempia juoksijoita. Nats on todella kova baserunning-joukkue ensi kaudella.

Closer-markkinoilla tosiaan liikahti iso palanen, kun Yankees päätti että 17 miljoonaa kaudessa Chapmanille on ihan okei. Hurjaltahan tuo summa kuulostaa, mutta ainakin Yankeesilla on bullpenin avainpaikat hoidettu kuntoon pitkäksi aikaa kun Chapman palaa Betancesin kaveriksi. Kesän treidien ansiosta Yankeesin farmisysteemi on huippuluokkaa, ja Chapmanin kovasta sopimuksesta huolimatta Yankeesilla on edelleen paljon maksuvaraa kun pääsevät eroon Sabathian, Teixeiran ja kumppaneiden soppareista. Ellsburyn idioottimainen sopimus sinne jää toki vielä budjettia rasittamaan vuosiksi eteenpäin.

Yankees haluaa olla kilpailukykyinen jo kaudella 2018, minkä jälkeen on edessä yksi kaikkien aikojen free agent frenzyistä: Harper, Machado, Harvey, Kershaw... (Ei tosin enää Jose Fernandezia, rauha hänen muistolleen.) Ei siis ole kovin vaikea ennustaa että kahden vuoden päästä Steinbrennerin perheen shekkivihko aukeaa sellaiseen tapaan, että tämä Chapmanin sopimus on pientä sen rinnalla.

Closereista puhuttaessa nyt jäädään odottamaan Kenley Jansenin ratkaisua, minkä jälkeen buffetin tähteeksi jää vielä Greg Holland joka pystyy kyllä uskoakseni vielä hoitamaan closerin roolia, vaikka viime kausi olikin suhteellisen vaatimaton. Nats ja Dodgers ovat siinä tilanteessa, että closer on pakko saada. Pakkaa on tullut sotkemaan vielä yllättäen Miami Marlins, jonka omistaja on antanut luvan sille, että Janseniin voidaan upottaa päälle 80 miljoonaa. Saas nähdä miten käy.
 
"Marit Björgen on näiden kisojen kiistaton hiihtokuningas." - Jussi Eskola

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Closereista puhuttaessa nyt jäädään odottamaan Kenley Jansenin ratkaisua, minkä jälkeen buffetin tähteeksi jää vielä Greg Holland joka pystyy kyllä uskoakseni vielä hoitamaan closerin roolia, vaikka viime kausi olikin suhteellisen vaatimaton.
Holland ei pelannut viime kaudella lainkaan koska oli Tommy John leikkauksessa lokakuussa 2015. Ei ole mitään takeita siitä pystyykö Holland pelaamaan enää ikinä missään roolissa MLB:ssä. Joskus marraskuussa Holland managerinsa Scott Borasin kanssa järjesti jonkinlaisen näytöksen kiinnostuneille MLB-seuroille taikka heidän edustajilleen ja paikalla oli paljon katsojia. Hollandin fastballin nopeus oli paljon hitaampi kuin mitä se on miehellä tavannut olla mutta Boras sanoi että ei sen väliä vaan seurat näkivät tärkeimmän asian eli sen että Holland on terve. Boras väitti myös että sellainen on tyypillistä että kohta toipuvan syöttäjän heiton nopeus taas kasvaa mutta tässä kohdassa en usko Borasiin. Holland on varmasti ihan kannattava hankinta jos hänet saa halvalla sillä onhan mahdollista että mies taas kuntoutuu. Muttei se kyllä mitenkään varmaa ole ja halvalla ei ole helppo saada kun agettina on Boras.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Holland ei pelannut viime kaudella lainkaan koska oli Tommy John leikkauksessa lokakuussa 2015.
Ai joo, katoin vaan edellisen pelaamansa kauden tilastot Fangraphsista enkä huomannut että se oli 2015. Mutta nyt kun kerroit tämän tilanteen taustat, niin aika vaikea on nähdä että Hollandia kannattaisi palkata closeriksi ainakaan sellaiseen joukkueeseen, joka on tyrkyllä playoffeihin.

Käytännössä Jansenin jälkeen Washingtonin ja/tai LA:n ainoa vaihtoehto hankkia se closer lienee siis treidi. White Soxin tyhjennysmyynnistä irtoaisi tähänkin hätään ihan pätevä kaveri eli 31-vuotias ex-Yankee David Robertson. Robertson on samanikäinen kuin Giantsin sainaama Melancon, mutta siinä missä Melancon on ns. late bloomer, on Robertsonilla taso jo kääntynyt hieman laskuun. Toisaalta se voisi myös laskea hänen hintaansa, jolloin Nats-GM Mike Rizzon ei tarvitsisi tyhjentää koko jäljelle jäänyttä prospektipajatsoa kun Eaton-treidi maksoi jo sillä saralla aika runsaasti.

On näissä spekulaatioissa myös esiintynyt Raysin nuori ja huippulahjakas closer Alex Colome. Raysilla ei kuitenkaan ole mitään pakkoa shoppailla häntä tässä vaiheessa kun Colome on vapaa agentti vasta neljän vuoden päästä. Toisin sanoen aika hurjan tarjouksen saa iskeä pöytään se seura, joka Colomen mielii Tampasta saada omiin huoviinsa.

Fox Sportsin Ken Rosenthal on Twitterissään ja viimeisimmässä nettiartikkelissaan päivitellyt Kenley Jansenin tilannetta:

- Marlins, Dodgers ja nyt myös Nats ovat kaikki kiinnostuneita
- Dodgers ei koe, että closerista kannattaisi maksaa enempää kuin 70 miljoonaa
- Marlins on omistajansa siunauksella valmis tarjoamaan reilut 80 milj., ja ero siihen mitä Dodgers olisi valmis maksamaan on huomattava kun otetaan vielä huomioon että Floridassa joutuu maksamaan palkasta vähemmän veroa kuin Kaliforniassa
- Ex-joukkuekaveri AJ Ellisin mukaan Jansen on vähän kuin Zack Greinke eli on taipuvainen valitsemaan yksinkertaisesti sen seuran joka tarjoaa eniten dollareita
- Toisen lähteen mukaan Jansen arvostaa tuttuutta ja mukavuutta. Dodgers on tietenkin tässä mielessä vahvoilla, mutta Marlinsilla on sekä Jansenin ex-manageri että muutama entinen joukkuetoveri omassa joukkueessaan
- Marlinsin omistaja Jeff Loria osaa olla välillä pihi, mutta todella pitäessään tietystä pelaajasta (niin kuin nyt ilmeisesti Jansenista), on hän valmis satsaamaan kunnolla (vrt. Stantonin megasopimus)

Näiden tietojen perusteella Jansenin yllätyssiirto Miamiin alkaakin vaikuttaa todennäköisemmältä kuin Losiin jääminen. Nats on kuitenkin ilmaantunut kolmanneksi kilpakosijaksi, eikä vielä tiedetä minkä verran Nats on valmis tarjoamaan Jansenille.

Nationalsista haluan vielä sanoa sen, että seuralla on ns. win now -moodi päällä ja tulevaisuutta ollaan valmiita uhraamaan nykyjoukkueen kilpailukyvyn maksimoimiseksi. Kahden vuoden päästä Harper ja Murphy ovat vapaita agentteja ja Scherzerillä on jo 34 vuotta mittarissa. Paras mahdollisuus voittaa World Series on seuraavan kahden kauden aikana.

Vielä tässä on sekin helposti unohtuva näkökohta, että Nationalsin pääomistaja Ted Lerner on 91-vuotias. Hän on D.C.:n omia poikia ja syntyi vuosi sen jälkeen kun liittovaltion pääkaupungissa edellisen kerran juhlittiin World Series -mestaruutta. Hänelle olisi varmasti unelmien täyttymys nähdä vielä viimeisinä elinvuosinaan kun Nats voittaisi mestaruuden. Vähän samanlaisessa tilanteessahan on ollut Detroit Tigersin (ja myös Red Wingsin) tällä hetkellä 87-vuotias omistaja Mike Ilitch, joka vuosikymmenen alussa latoi setelinippua toisensa perään mestaruus mielessä. Se ei kuitenkaan Tigersilta onnistunut.
 
"Marit Björgen on näiden kisojen kiistaton hiihtokuningas." - Jussi Eskola

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
No joo, seison kyllä korjattuna tuon Eaton-dissaukseni suhteen tarkistettuani vähän stättejä. Katselin kohtuullisen liudan Sox-pelejä viime kaudella (koska tykkään kuunnella Hawk Harrelsonia), ja niistä näköjään jäi ihan vääristynyt kuva kaverin kyvyistä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Fox Sportsin Ken Rosenthal on Twitterissään ja viimeisimmässä nettiartikkelissaan päivitellyt Kenley Jansenin tilannetta:

- Marlins, Dodgers ja nyt myös Nats ovat kaikki kiinnostuneita
- Dodgers ei koe, että closerista kannattaisi maksaa enempää kuin 70 miljoonaa
- Marlins on omistajansa siunauksella valmis tarjoamaan reilut 80 milj., ja ero siihen mitä Dodgers olisi valmis maksamaan on huomattava kun otetaan vielä huomioon että Floridassa joutuu maksamaan palkasta vähemmän veroa kuin Kaliforniassa
- Ex-joukkuekaveri AJ Ellisin mukaan Jansen on vähän kuin Zack Greinke eli on taipuvainen valitsemaan yksinkertaisesti sen seuran joka tarjoaa eniten dollareita
Jansen teki 5v/80M$ sopimuksen Dodgersin kanssa. Erinäiset lähteet kertovat että Nationalsin tarjous oli rahallisesti arvokkaampi mutta sen Jansen hylkäsi.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Vetääpäs hiljaiseksi Yordano Venturan kuolema näin muuten iloisena aamuna Patriotsin voiton jälkeen. KC:n ensikauden piti olla yritys "vielä kerran pojat" mentaliteetilla ennen runkon katoamista vapaiden agenttien markkinoille, mutta nyt taitaa olla jo melko varmaa (viimeistään kesäinen) tyhjennysmyynti sillä syöttörotaatio ilman Yordanoa tulee olemaan aivan hirveä kun se muutenkin olisi ollut joukkueen selkein heikkous.

Lisäksi tosiaan entinen MLB pelaaja ja vielä viimekaudellakin aktiivipelaajana aasiassa pelannut Andy Marte kolaroin samana päivänä myös kohtalokkain seurauksin. Aivan liikaa tuntuu joka vuosi kuolevan noita karibian (ja väli-ameriikan) alueelta tulevia pelaajia kotimaissaan kun ottaa huomioon miten suuren osan vuodesta viettävät kuitenkin jenkkilän puolella. Eihän sielä taida liikenneturvallisuus ja moni muukaan asia olla aivan länsimaisella tasolla tietysti.

Synkkää, kovin synkkää.
 
I'm just here so I won't get fined.

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Viimeksi muokattu:

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mike Modano joked that the more he plays, he's thinking less about quitting and more about turning it into a "Chris Chelios scenario," where he just keeps playing and playing.

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Käsittämätön tuo DR:n liikenneturvallisuus. 2013 WHO statseissa 41.7 kuolemaa per 100,000 henkeä per vuosi, Washington post oli skaalannut tuon eli jos ihmiset elävät 70-vuotiaiksi, joka 480:s kuolee liikenteessä. Tuolla enemmän surullista faktaa: (pari vuotta vanha juttu, edellisen tragedian ajoilta) https://sports.vice.com/en_us/artic...perils-facing-latin-american-baseball-players
Nyt oli jo jenkkimediaan päässyt ennakkotietoja Venturan onnettomuudesta: Varsinainen onnettomuus oli siis renkaiden suistuminen tieltä ja ylikorjauksesta johtunut auton kierähtäminen. Tapahtui ilmeisesti sumuisessa säässä, mahdollisesti ylinopeudella ja Ventura ajoi ilman turvavyötä - tuloksena väkivaltainen autosta poistuminen ja hengenmenetys. Ei näin :(

Ei siis muita osallisia kolarissa ja syyllinen näiden tietojen perusteella 100% kuljettajassa.
 
I'm just here so I won't get fined.

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
MLB on tehnyt pelaajayhdistykselle kaksi ehdotusta sääntömuutoksista.

Ensimmäinen koskee strike zonen kokoa, ehdotuksen mukaan zonen alarajaa nostettaisiin noin viisi senttiä. Strike zonen alarajaksi määriteltiin 1996 "the hollow beneath the kneecap" joka olisi kai edelleenkin ok mutta tilastot osoittavat että syöttötuomarit ovat kasvavassa määrin tuominneet suoriksi syötöiksi myös lyöjän polven alapuolelle tulleita syöttöjä. Jos sääntömuutos hyväksytään niin se auttaisi lyöjiä ja hankaloittaisi syöttäjiä.

Toinen sääntömuutos liittyy tarkoituksellisiin vapaataipaleisiin "intentional walk" niin että halutessaan sellaisen antaa, syöttäjän ei enää tarvitsisi syöttää neljää tarkoituksellisesti väärää syöttöä siepparille niin kauas kotipesästä että lyöjä ei voi siihen lyödä vaan aikeen voisi ilmoittaa jollakin muulla tavalla. Tämän sääntömuutoksen tarkoitus on nopeuttaa peliä joskin tuo pointti on hieman kyseenalainen. Arvioiden mukaan sääntömuutoksen takia ottelu nopeutuisi noin minuutilla / annettu vapaataival mutta viime kaudella MLB:ssä tarkoituksellinen vapaataival annettiin keskimäärin kerran 2,6 ottelussa eli ei edes joka toisessa pelissä.

On arvioitu että jälkimmäinen ehdotus menisi helpommin läpi kuin edellinen. Vaikka tarkoituksellisesti väärä syöttö on sekä syöttäjälle että siepparille "helppo suoritus" niihin liittyy silti epäonnistumisen mahdollisuus: sieppari voi hukata pallon joka antaa juoksijoille mahdollisuuden edetä, samoin juoksijat saavat yrittää pesävarastusta tänäkin aikana eli mikäli sääntömuutos tehtäisiin, samalla ottelusta poistetaan jotakin siihen kuuluneita elementtejä. Jos peliä halutaan nopeuttaa niin eikös vielä tehokkaampi tapa olisi kieltää kunnarin lyönyttä pelaajaa kiertämästä kenttäpesiä ja sen sijaan, heti kun huomattaisiin että pallo on lentänyt takakatsomoon, lyöjän pitäisi siirtyä dugout:iin. Kunnareita lyödään MLB:ssä keskimäärin noin kaksi / peli, aikasäästöä en osaa arvioida, riippuu siitäkin millä pesillä juoksijoita on ollut kun lyödään kunnari. Tosin en kannata tätäkään sääntömuutosta.

Strike zonen pienentämisideasta en tiedä, jotenkin kuulosti että sääntömuutoksella halutaan palata tilanteeseen jollainen se on joskus ollut: koska syöttäjät hyväksyy yhä useamman liian matalan syötön vääräksi, sääntöä on syytä muuttaa?
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tuo tahallinen vapaataival ilmoitusmuodossa on käytössä esim. lukiosarjoissa, Siinä otetaan aikalisä ja puolustuksen valmentaja ilmoittaa, että antavat lyöjän mennä ykköselle. Pari kertaa noita otteluita tuomitessa tuli vastaan aika huvittava tilanne - lukiosarjojen säännöt kun sallivat syöttäjän ja siepparin tilalle sijaisjuoksijat (tässä suojataan tärkeitä pelaajia loukkaantumisilta): Lyömään tuli vahvakätinen sieppari, jolloin vastajoukkueen valmentaja huikkaa, että ilman syöttöjä ykköselle. Annan lyöjälle merkin, että ole hyvä, jolloin hän hölkkää ykköspesälle, Silloin hyökkäävän joukkueen valmentaja haluaa aikalisän ja vaihtaa em. lyöjän tilalle jonkun vaihtopelaajan juoksemaan. Tämä "courtesy runner" vain siis juoksee toisen pelaajan puolesta, ei osallistu puolustukseen, jollei häntä siihen erikseen vaihdeta - jolloin hän saa luonnollisesti paikan lyöntijärjestyksessä ja joku toinen pelaaja saa juosta syöttäjän/siepparin puolesta.

Mitä taas tulee kunnarin lyöjän siirtymiseen suoraan vaihtopenkille kriketin tapaan, niin sekin on kaksipiippuinen juttu. Toisaalta tuo nopeuttaa peliä ehkä pari minuuttia/kunnari mutta sitten jää se huippusuorituksen juhliminen pois. Miltä näyttäisi, jos maalin tehnyt jääkiekkoilija suhahtaa suoraan vaihtopenkilleen eikä maalia juhlittaisi muuten kuin siellä yläfemmoja läpsyttelemällä? Ja - niinkuin tahallista vapaata heitellessä - on aina mahdollisuus virheeseen: kunnarin lyöneen pelaajan tulee koskettaa kaikkia pesiä niitä kiertäessään. On matseja jopa hävitty, kun juhliva pelaaja missaa epähuomiossa pesän ja tuomitaan siten palaneeksi (eikä kunnaria tietenkään sitten hyväksytä).

Iskualueen (strike-zone) alareunan nostamiseen on vaikea ottaa kantaa, jokainen tuomari kun näkee sen omalla laillaan. Siihen vaikuttaa aika paljon paitsi oma sijoittuminen siepparin takana, myös lyöjän ja siepparin asemat syöttöhetkellä - jos sieppari tarjoaa maalia iskualueen ala-sisäkulmaan ja lyöjällä on paha tapa nojata kotipesän päälle. Koska siitä raosta on syöttöä tosi hankala katsoa, ratkaisuksi tuomari usein siirtyy enemmän siepparin taakse ja nostaa itseään nähdäkseen kotipesän paremmin siepparin pään yli (vrt olkapään yli normaalisti).
 
Txjokeri
Blue, lift up the plate and read the instructions!!!
Hey ump; punch a hole in that mask!!!

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Spring training on käynnistynyt joten kovin kauan ei tarvitse enää odotella itse kaudenkaan alkua.

Washington Nationals teki juuri 1v/4M$ sopparin kokeneen vaihtosyöttäjä Joe Blantonin kanssa, lisäksi Blantonilla on mahdollisuus saada 1M$ bonuksia peliesityksillään. Blanton tuo varmasti kaivattua apua Nationalsin bullpeniin, hintansa oli yllättävänkin halpa (tai kai sille on syynsä, en tiedä) ja lisäksi Blantonia voinee käyttää myös closerina, ainakin omissa arvioinneissani hän on lähtökohtaisesti Natsin vaihtoehto nro 2 tähän hommaan. Nationalsilla ei oikein ole closeria joka olisi tunnetusti varma, joukkueen ehdoton ykkösnimi tuohon puuhaan on Shawn Kelley joskaan hänelläkään ei hommasta ole juurikaan kokemuksia. Kelleyn miinusmerkiksi on laskettava myös se että Nats ei varmaankaan tohdi kuormittaa häntä kovin paljoa johtuen loukkaantumishistoriasta, Mike Maddux ei mielellään peluuta Kelleyta peräkkäisinä päivinä tai jos niin tekee niin sitten Kelley saa kaksi päivää taukoa. Toki muitakin vaihoehtoja Natsilla on mutta ennalta arvioiden huomattavasti Kelleyta huonompia. No, jos kukaan ei onnistu tyydyttävällä tavalla, Nats tekee treidin keskikesällä kuten on tehnyt jo kahtena kautena peräkkäin. Ainakin Philliesin closerin soppari päättyy tähän kauteen ja siksi hän lienee saatavilla treidissä ilman että vaihdossa on annettava puolta farmia. Tämän treidin ehto on tietysti se että tuossa vaiheessa kautta Phillies on jo menettänyt mahdollisuutensa selvitä postseasoniin.
 

Histo

Jäsen
Aiemmin keskustelussa olleista sääntömuutoksista tahallisen vapaataipaleen muuttuminen ilmoitusasiaksi toteutui. Muita muutoksia olivat managereille asetettu 30 sekunnin aikaraja haasteen esittämiseen, tuomareiden videotarkistuksia koskeneet tarkennukset, syöttäjältä toisen askeleen kohti kotipesää kieltävä sääntötarkennus sekä tarkemmat määrittelyt sisäjoukkueen 1- ja 3-pesävalmentajien liikkumavapauteen.

Iskualueeseen ei tullut muutoksia ja komissaari Rob Manfredin haluamaan syöttökelloon (jolla varmasti pystyttäisiin eniten vaikuttamaan löysään aikaan) ei vielä päästy. Nämä lienevät tulossa kuitenkin lähivuosina. Eivät ensisijaisesti siksi, että ottelun kesto olisi liian paha pala, vaan siksi, että tapahtumia tulisi enemmän. Mikäli iskualue pienenee, lyöjät saavat enemmän mahdollisuuksia pallon peliin laittamiseen.

Linkki vie New England Sports Networkin sivulla olevaan artikkeliin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Tuo syöttäjän liikkeen korjaaminen on hyvä juttu, helpottaa syöttövirheiden (balk) tuomitsemista huomattavasti.

Syöttökellon lisäksi olisi hyvä olla myös kello vuoronvaihdosssa, joka - ainakin MLB:ssä - vie aivan suhteettomasti aikaa. Taustalla on tietysti raha. Amatööripuolellahan vuoronvaihtoon annetaan aikaa minuutti - ja syöttäjien lämmittelyheittojen määräkin on supistettu viiteen syöttöön (uuden syöttäjän saadessa edelleen kahdeksan). Tässä käyttäisin mielelläni kelloa: minuutin tultua täyteen päätuomari voi rangaista sitä joukkuetta, joka ei ole vielä valmis, tuomitsemalla joko väärän tai suoran syötön - ja sovitun ajan kuluttua toisen, jos jompikumpi joukkueista edeiieen tötöilee,
 
Txjokeri
Blue, lift up the plate and read the instructions!!!
Hey ump; punch a hole in that mask!!!

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
MLB alkaa ensi sunnuntaina ja tänään on Matt Harveyn syntymäpäivä, mies täyttää 28 vuotta. Käynnistyvällä kaudella tai ainakin sen alkuun Harvey on Metsin rotaation kolmas startteri vaikka taitojensa perusteella ei taitaisi edes sopia koko rotaatioon. Kamppailussa startterin paikasta Harveynkin tilannetta helpottanee se että Steven Matz on tuntenut jonkinlaista arkuutta heittokätensä kyynärpäässä ja näillä näkymin on rotaatiosta sivussa ainakin kauden alkuvaiheissa, lääkärit ja miehen oma tuntemus kertoo miten pitkään.

Harvey on free agent kauden päätteeksi ja se antaa miehelle lisäsyytä miksi pitäisi onnistua. Mutta jos joukkueen muut kandidaatit pysyvät terveenä ja Harvey ei ansaitse paikkaansa muiden loukkaantumisten takia, on suuri vaara että tähtipelaaja tippuu rotaation ulkopuolelle. Viime kausi meni heikosti kunnes Harvey laitettiin leikkaukseen jonkun tosi harvinaisen vamman takia ja tämän kauden Spring Training pelit eivät ole menneet juurikaan paremmin.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
MLB alkaa ensi sunnuntaina ja tänään on Matt Harveyn syntymäpäivä, mies täyttää 28 vuotta. Käynnistyvällä kaudella tai ainakin sen alkuun Harvey on Metsin rotaation kolmas startteri vaikka taitojensa perusteella ei taitaisi edes sopia koko rotaatioon. Kamppailussa startterin paikasta Harveynkin tilannetta helpottanee se että Steven Matz on tuntenut jonkinlaista arkuutta heittokätensä kyynärpäässä ja näillä näkymin on rotaatiosta sivussa ainakin kauden alkuvaiheissa, lääkärit ja miehen oma tuntemus kertoo miten pitkään.

Harvey on free agent kauden päätteeksi ja se antaa miehelle lisäsyytä miksi pitäisi onnistua. Mutta jos joukkueen muut kandidaatit pysyvät terveenä ja Harvey ei ansaitse paikkaansa muiden loukkaantumisten takia, on suuri vaara että tähtipelaaja tippuu rotaation ulkopuolelle. Viime kausi meni heikosti kunnes Harvey laitettiin leikkaukseen jonkun tosi harvinaisen vamman takia ja tämän kauden Spring Training pelit eivät ole menneet juurikaan paremmin.
Onhan tuo Metsin rotaatio aika absurdin laadukas kun pitää keskustella mahtuuko Harvey terveeseen kokoonpanoon. Se on tosin ollut Metsin tapauksessa harvinaista kun koko kööri Harvey mukaan lukien on ollut aika loukkaantumisherkkää. Voihan olla, että mies löytää itsensä toisesta organisaatiosta kauden mittaan jos koko muu syöttömiehistö on terveenä. Lähivuosina ratkaisuja on kuitenkin tehtävä, koska Metsillä tuskin on aietta saati varaa maksaa kaikille huippustarttereilleen muutaman vuoden päästä isoja rahoja. Heidän onneksi tulevat tulevat vapaiksi aikalailla vuorovuosin eivätkä yhtä aikaa.

Varmasti tosiaa vaihtoarvoakin Harveyllä on ellei sitten todella ole pelikyvytön/loukkaantunut. Toisaalta jos Harvey ei koskaan toivu kunnolla tuosta hartiapunoksen vammastaan ja sen leikkauksesta niin New Yorkissa ollaan ainakin tyytyväisiä ettei sitä pitkää ässätason sopimusta tehty pari vuotta sitten kun seuran puolelta halua varmasti oli. Harveyhan on tunnetusti Scott Borasin asiakas joten vapaa-agenttiutta on odoteltu. Joskushan odottelu vaan myös kostautuu ja siitähän siinä on lopulta kyse, että uhkapelaako pelaaja oman terveytensä varaan vai ottaako varmemman mutta halvemman sopimuksen. Tosin syöttäjien tapauksessa, jollei totaalisesti menetä pelikykyään, niin joku maksaa vielä monta vuotta vaikka suoritustaso ei rotaation kärkitasolle enää nousisikaan.
 
I'm just here so I won't get fined.

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Onko kukaan teistä ostanut MLB.tv:tä tälle kaudelle? MLB:n omien sivujen kautta saa maksaa eurooppalisää verojen muodossa, joten vuoden hinnaksi tulisi noin 136€. Apple tv:n (3. versio) kautta hinta näyttää vielä 109.90€ mutta ostaminen ei tietenkään onnistu, koska sovelluksesta osto ei toimi.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo,
näinhän se on. Mulla on se automaattinen renewal viime seasonin hinnalla. Viime tai toissa kaudella onnistui valittamalla verojen poisto, mutta nyt tais mennä tuolla 135:llä.. Eipä haittaa, on aivan luksusta ja ihan paras palvelu vähintäänkin jos arvioidaan per peli hinnalla ;) ja toimii näköjään smart-tv:stä suoraan +++
 
Mike Modano joked that the more he plays, he's thinking less about quitting and more about turning it into a "Chris Chelios scenario," where he just keeps playing and playing.

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
134 pilkku jotain oli automaattisesti luottokortilta laskutettu hinta.

2015 sain minäkin vielä valitusviestillä 30+ euroa sitä "veroa" takaisin. 2016 ja 2017 hinta veron myötä sitten pompsahti. Ihan silkkaa kusetustahan tuo on, MLB ei takuulla tilitä noita rahoja minnekään. Siitä huolimatta hinta on todellakin ihan kohtuullinen itselleni, kun seuraan varmaan melkein nelisensataa matsia vuodessa ja appit toimii moitteetta joka laitteella televisiosta kännykkään.

Joskushan tuo dollarin heikkoina vuosina maksoi jotain, mitä, vaivaiset 80+ e? Toki toimivuus ei ollut ihan niin moitteetonta kuin nykyään.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Onhan tuo Metsin rotaatio aika absurdin laadukas kun pitää keskustella mahtuuko Harvey terveeseen kokoonpanoon. Se on tosin ollut Metsin tapauksessa harvinaista kun koko kööri Harvey mukaan lukien on ollut aika loukkaantumisherkkää.
Niin Metsillä piti olla jopa seitsemän MLB-kelpoista startteria joista valita viisi rotaatioon mutta pelottavia juttuja alkaa kuulua ennenkuin kausi on kunnolla edes käynnistynyt. Noista seitsemästä kaksi on jo sairastuvalla, molemmilla on ongelmia heittokäden kyynärpäässä: Seth Lugolla on hienoinen repeämä ja Steven Matzilla arkuutta/kipeyttä: kyseessä on jonkinlainen venäytys tai rasitusvamma. Näillä näkymin kumpikaan ei ole menossa leikkaukseen vaan hoitona käytetään lepoa ja lääkitystä mutta Tommy John -leikkauksen mahdollisuus kammoittelee taustalla. Suhteessa käsittääkseni Matzin tilanne on parempi kuin Lugon mutta parhaassakin tapauksessa pääsevät peleihin ehkäpä kesäkuun alussa.

Viidestä jäljellejäävästä sekä Matt Harvey että Zach Wheeler (joka ei ole pelannut ennen Spring Training -pelejä kahteen vuoteen) ovat kysymysmerkkejä sekä terveyden että tasonsa puolesta. Missään tapauksessa Wheeler ei pysty pelaamaan koko kautta vaan pelikuormaa pitää keventää, jos yllättävää ei satu niin toki kestää helposti sinne kun joko Matz tai Lugo on taas pelikunnossa (jos ovat) mutta särkymävara alkaa olla jo nyt käytetty. Tässä vaiheessa rotaation varmimmilta vaikuttavat Noah Syndergaard, Robert Gsellman sekä Jacob deGrom. Mets on pelannut toistaiseksi vain yhden pelin jossa startterina oli Syndergaard ja tässä pelissä tuli pientä lisäharmia. Syndergaard pelasi kuusi vuoroparia jonka jälkeen joutui lopettamaan kun heittokäden keskisormeen tuli rakkula. Syndergaardin seuraavaa ottelua siirrettiin päivällä ja toivottavasti se riittää, parempi jättää vaikka yksi pelikierros kokonaan väliin ja parantaa sormi kunnolla sillä syöttelystä ei tule mitään jos sormesta vuotaa verta.

Metsin bullpeniin satuttiin valitsemaan Rafael Montero joka on saanut yrittää MLB:ssä useita kertoja mutta hän on aina epäonnistunut ja fanit arvostelee häntä siksi. Montero on myös startteri ja itseasiassa pääosin sitä, voi olla että hänestä tulee vielä tärkeä pelaaja Metsille.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Tuntuu siltä, että joka vuosi itselle iskee innostus uuteen Jenkeissä suosittuun sarjaan. NHL ollut tietty aina kova sana, pari vuotta sitten nousi innostus NBA:ta kohtaan, viime vuonna NFL ja nyt on MLB:n vuoro. Pyytäisinkin jonkinlaista vinkkiä, että kuinka alkaa seurata MLB:tä, kun minulla ei ole juurikaan mitään tietoa kyseisestä lajista. Enkä siis tarkoita, että mistä näkisin matseja, vaan mitä joukkueita/pelaajia kannattaa seurata, mitä rooleja eri pelipaikoilla on, mitä mitkäkin lyöjän tilastot kertovat lyöjästä jne. Olisi myös kiva tietää miten rotaatio toimii MLB:ssä. Ilmeisesti pitcher vaihtuu joka peliin? Ja on starting, relief, ja closing pitchereitä. Runkosarjan aikana pelataan yli 160 peliä, eli todella monta, kuinka paljon kenttäpelaajia kierrätetään?

Omat pohjatietoni baseballista olen saanut muutamasta elokuvasta, Wikipediasta ja viime kauden World Seriesin game 7:sta jonka katsoin pari päivää sitten. Osaan yhdistää varmaan noin 10-20 pelaajan nimen ja heidän joukkueensa, joista suurin osa on Indiansin ja Cubsin pelaajia. Arvostaisin kovasti jos joku auttaisi vähän oikeaan suuntaan, mistä voisin oppia lajia, vaikka joidenkin videoiden tai tekstien avulla. Pahoittelen jos typerät kysymykseni aiheuttavat päänsärkyä.
 
"I only shoot and score then you score then will come"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy