Mainos

Major League Baseball

  • 344 822
  • 2 330

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
LDS-sarjoihin jäi aktiiviseurantani tältä kaudelta. Päällisin puolin siksi, että niissä oli jokaisen ottelusarjan kohdalla kaikki mahdollista ja jännityksen kannalta meni loppuun asti. Eikä vähäisenä syynä myöskään ole se, että (yllättävän) moni ottelu pelattiin suomalaisittain erittäin hyvään katseluaikaan. Innostukseni lopahtamiseen vaikutti sittemmin se seikka, että ne joukkueet joiden olisin halunnut pääsevän jatkoon hävisivät sarjansa.

LCS-ottelut osoittivat sen, että ei kannata olla liian hyvä. :-) Eli tarkoitan sitä, että sweep ei hyödytä joukkuetta kun toisella menee seitsemänteen peliin asti. Kuuden päivän tauko peleissä ei ollut Detroitille hyväksi, sillä pelituntuma katoaa. Samanlainen kohtalo oli Colorado Rockiesilla muutama vuosi sitten. Itse asiassa jokaisella kerralla (jostain luin niitä olevan 5) 4-0 LCS-ottelunsa voittanut joukkue on hävinnyt World Seriesin.

Ai niin... löysin kaupan alelaarista Moneyball-leffan DVDn. Ihan kelpo urheiluleffaksi, siihen ei oltu ylimääräisiä hömpötyksiä juurikaan väkisin väännetty draaman vuoksi. Syy, minkä takia mainitsen leffasta juuri tässä kohdin... liittyy kuluneeseen kauteen. Oakland A'sin kausi oli taas jokseenkin lähes identtinen. Alku meni verkkaisesti ja ei niin hyvin, mutta mitä pidemmälle edettiin, niin voittoja tuli erittäin hyvällä prosentilla (A's taisi olla kauden jälkipuoliskon 82 pelissä koko liigan paras)... ja lopulta voitti divisioonansa. Ja kuten leffassakin, WS jäi saavuttamatta.

Ja lopuksi... pelon sekaisin tuntein odotan mitä Tampa Bay Rays'in kohdalla tapahtuu. Free agent-markkinoille tullaan menettämään saletin varmuudella B.J Upton... toinen tulee olemaan James Shields... kolmas, mikä kirpaisisi kaikkein eniten, on David Price... Tosiseikka on se, että megamiljoonadiilejä Rays ei pysty maksamaan. Tosin... parin vuoden takainen "tyhjennysmyynti" piti suistaa joukkueen ojasta allikkoon, vaan eipä tuossa kovin huonosti ole käynyt. Kumpaisenakin vuotena 90+ voiton kausi ja jatkopaikoista kamppailtiin loppuun asti. Jos Joe Maddon tulee jatkamaan joukkueen peräsimessä vielä useammankin vuoden, niin sitten en huolestu.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Kai sitä vois puhua pari sanaa noista Toronton ja Miamin hulinoista, kun kukaan ei ole asiaa tähän ketjuun vielä kommentoinut.

Marlinsin omistaja Jeffrey Loria päätti, että nyt ei oikein enää hotsita syytää rahaa joukkueeseen, kun upea uusi 80-prosenttisesti veronmaksajien rahoilla rakennettu stadionkaan ei onnistunut vetämään katsojia toivotulla tavalla. Marlinsista on nyt muutaman kuukauden aikana kaupattu pois käytännössä kaikki jätkät, jotka muualle kelpaavat. Toronto Blue Jaysille kelpasivat Mark Buehrle, Josh Johnson ja José Reyes.

Nyt Jays on vahvistamassa rosteriaan entisestään, kun doping-pannasta vapautuva Melky Cabrera on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joukkueen kanssa. Torontosta tuli kertaheitolla todellinen contender. Siinä missä Loria lienee koko South Beachin vihatuin mies tällä hetkellä, ei Jays GM Alex Anthopouloksen tarvinne maksaa ravintolalaskujaan itse. ESPN:n Buster Olney twiittasi seuraavaa:

"Possible Jays' lineup: SS Reyes LF Cabrera RF Bautista DH Encarnacion 3B Lawrie 1B Lind C Arencibia CF Rasmus 2B Izturis/Bonifacio. Speed."

Tuohon päälle sitten lyödään rotaatio, joka tulee koostumaan herroista Buehrle, Johnson, Romero, Morrow ja Happ. Potentiaalia on tuossa viisikossa valtavasti. On kuitenkin epäselvää, kuinka hyvin Buhrle flyball pitcherinä soveltuu vanhalle Skydomelle (Rogers Centre), joka on tunnetusti lyöjien stadion. Johnsonin kohdalla kysymysmerkkinä on selkä ja Romero oli vastaavasti päättyneellä kaudella aivan järkyttävän huono.

Se on ainakin selvää, että AL East on MLB:n mielenkiintoisin divisioona kaudella 2013.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Enpä ole tuota asiaa seurannut. Melky Cabrera pelasi päättyneellä kaudella World Seriesin voittaneen SF Giantsin riveissä, hänen pelikieltonsa loppui ennen postseasonia ja hällä olisi ollut oikeus pelata siellä mutta Bruce Bochy ei valinnut miestä postseason kokoonpanoon. Tietysti on vähän kysymysmerkki miten hyvä lyöjä Cabrera on ilman dopingin vaikutusta, doping ei vaikuta silmän ja käden yhteistyöhön joten contact hitter hän varmaan on yhä mutta lyöntivoimaan vaikuttaa. Nyt näyttää siltä että AL Eastissa postseasoniin omaa mahdollisuuksia melkeinpä mikä tahansa joukkue kenties Boston Red Soxia lukuunottamatta.

Kauden parhaatkin valittiin jokin aikaa sitten. Syöttäjien Cy Young palkinnon AL:stä sai Tampa Bay Raysin David Price, NL:stä New York Metsin R.A. Dickey. MVP-palkinnot menivät AL:ssä Detroit Tigersin Miguel Cabreralle, NL:ssä SF Giantsin Buster Poseylle. MVP-palkinnon voi toki saada myös syöttäjä, vutta aiemmin AL:n MVP oli Detroitin Justin Verlander.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tietysti on vähän kysymysmerkki miten hyvä lyöjä Cabrera on ilman dopingin vaikutusta, doping ei vaikuta silmän ja käden yhteistyöhön joten contact hitter hän varmaan on yhä mutta lyöntivoimaan vaikuttaa.
Taisi olla just kanssa ESPN:n Buster Olneyn blogissa pari viikkoa sitten että Testosterone on pelaajien suosikkiaine MLB:ssä, koska sitä voi käyttää ja parin päivän jälkeen ei enää jää kiinni. Myöskin pääasiallinen syy, miksi sitä käytetään on palautuminen kun pelejä on ihan koko ajan. Ja onhan siitä moni kiinni jäänytkin, edelleen mietityttää koko lajin uskottavuuden kannalta tuo koko testaussysteemi ja testikerrat (lukumäärä) ylipäätään. Esim. Bartolo Colon - mitä ilmeisemmin - boostasi itsensä aineilla takaisin kuntoon, pelasi hyvin, jäi kiinni, sai rangaistuksen. Ja uuden isomman sopimuksen.

Miamin meinigistä jengiä risoo eniten se, että systeemiä on lypsetty vuosikaudet "Revenue sharingin" sääntöjen perusteella, eli small-market jengit joiden payroll on liigan minimin lähellä saavat joka vuosi yhteisestä potista rahaa (jota siis kasvattavat kaikki ison payrollin joukkueet). Tuossahan ollaan kupattu systeemiä ja miamin kaupunkia (stadion) vuosikaudet, sitten olevinaan satsataan yhteen kauteen ja myydään kaikki pois kesken kauden ja kauden jälkeen..
Albert Pujols taisi haistaa palaneen käryä, kun jätti ottamatta miamin isomman sopimuksen. Miami marlinsia voidaan olla laittamassa nyt "myyntikuntoon", siitähän isoimmat rahat omistajille tulisi. Aika törkeellä meiningillä tosin
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Pakko kirjoitella vähän tästä Nationalsin tilanteesta, koska asetelma on niin herkullinen spekuloitavaksi.

Viime yönä lävähti Twitter-ruudulleni melkoinen pikkujoululahja, kun kerrottiin Denard Spanin siirtyneen Washingtoniin. Vaihdossa Minnesota sai Alex Meyerin. Meyer on isokokoinen "powerarm"-syöttäjä, jossa on kaikkit ainekset hyväksi MLB-startteriksi. Kaikki Nats-fanit eivät pitäneet siitä, että parhaasta pitching prospectista luovuttiin.

Mutta jotain täytyy antaa pois, jos halutaan jotain tilalle. Span on MLB:n laadukkaimpia leadoff hittereitä ja palkkakustannusten puolesta paljon parempi vaihtoehto kuin markkinoilla vapaana olleet vaihtoehdot BJ Upton (siirtyi jo Bravesiin), Angel Pagan ja Michael Bourn. Ja mikä parasta, Span on vasenkätinen. Näin ollen Nats voi rakentaa lyöntijärjestyksen kärkeen melkoisen kombinaation, jossa vasen- ja oikeakätiset lyöjät vuorottelevat iloisesti.

Seuraava kysymys on, mitä tehdään Adam LaRochen kanssa. LaRoche oli viime kaudella joukkueen MVP takoen 100 juoksua. Ikää on kuitenkin jo sen verran, että menisi näillä pikkupoikien nettipalstoilla wanhat parrat -osioon. Silti hän haluaa kolmen vuoden sopimuksen. Jos LaRoche jää (eli jos hän taipuu 2 vuoden sopimukseen tai Nats kolmen), on Natsin lyöntijärjestys ja defence aivan mieletöntä tasoa ensi kaudella.

Toisaalta hätä ei ole suuri, jos LaRoche lähtee. Ensi kaudella koppariosasto muodostuu Harperista, Werthistä ja Spanista. Näin ollen Michael Morse vapautuu pelaamaan 1B, joka oli viime kaudella LaRochen pelipaikka. Lisäksi organisaatiosta löytyy nuori kanuunalyöjä Tyler Moore, joka pystyy myös pelaamaan ykköspesällä. Kaiken lukkuraksi Nationalsin ykkösprospekti Anthony Rendon pelaa 3B. Ei ole lainkaan mahdoton skenaario, että kauden 2014 alkaessa Rendon olisi kolmospesällä ja Ryan Zimmerman siirtyisi 1st basemaniksi.

Mikäli LaRoche jää, tullaan Morsesta luopumaan, koska hänellä ei ole enää paikkaa kokoonpanossa ja joukkueesta löytyy jo hyvä 1B/LF Mooren muodossa. Samalla säästettäisiin arvokkaita miljoonia uutta startteria varten. Tällä hetkellä rotaatio on Strasburg-Gio-Zimmermann-X-Detwiler. X:n paikalla ei enää ole Edwin Jacksonia, joka vaihtaa taas seuraa. Vapaista agenteista löytyy tietysti kovia nimiä Zack Greinkesta Ryan Dempsteriin ja Kyle Lohseen. Saa nähdä, tarttuuko joku iso kala GM Mike Rizzon ruoriin. Kysyntää on toki ihan kiitettävästi, koska mm. Dodgers, Angels ja Rangers ovat isojen rahasäkkien kanssa liikenteessä.

Lyöntijärjestys ensi kaudella voisi olla vaikka tällainen:

Span OF
Werth OF
Zimmerman 3B
Harper OF
LaRoche/Morse/Moore 1B
Desmond SS
Espinosa/Lombardozzi 2B
Suzuki/Ramos C
Pitcher

Ensi kauden jälkeen Davey Johnson jää eläkkeelle. Täysin yksiselitteinen tavoite on hommata tiketti World Seriesiin. Itse asiassa Nats on tällä hetkellä vedonlyöntikertoimien perusteella suurin suosikki voittamaan koko Seriesin. Go Nats Go! Ei tässä malttaisi odottaa Spring Trainingin alkua.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Jos Pagan oli vaihtoehto Spanille niin kyllä siinäkin valinnassa olisi ollut perustansa. Vaikka Pagan olisikin kalliimpi (Span on melkein ilmainen) niin hankkimalla hänet ei olisi tarvinnut luopua Meyeristä (iso asia). Pagan on vähän vanhempi kuin Span mutta luultavasti jonkin verran parempi niin sisä- kuin ulkopelissäkin. Lisäksi Pagan on swich hitter joten hän voi valita lyöntipuolen aina sen mukaan mikä on vastustajalle ikävempää. Vasen-oikea-vasen-oikea-vuorottelun hyöty tulee vasta vaihtosyöttäjien aikana.

Mutta miksi Werth on erilainen pelaaja kuin joitakin vuosia sitten? Philliesissä kaveri löi hirmuisen määrän kunnareita, nyt tuntuu että lyöntivoima on kadonnut jokseenkin kokonaan. Hyvä sisäpelaaja Werth toki on muttei enää lyö niinkään kunnareita.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Taas veti Mike "The GM" Rizzo melkoisen kanin hatustaan. Dan Harenin pelipaitaan ommellaan nimittäin "W" kaudeksi 2013. Haren on ollut erinomainen startteri jo vuosikausien ajan, ja myös melkoinen workhorse. Viime kaudella hän kuitenkin kärsi alaselkä- ja lantiovaivoista. Nats uskoo, että Haren on kunnossa pelattuaan viime kaudella 13 matsia normaalisti "saikkunsa" jälkeen. Toisaalta Haren voi ihan hyvin olla rotaatiossa se viides jätkä, jonka starteista osa voidaan antaa Christian Garcialle ja/tai Zach Dukelle. Strasburgin uskoisin olevan ensi kaudella Cy Young -tasoa, Gio pelasi huippukauden viime vuonna, Detwilerilla on kaikki edellytykset olla yksi parhaista vasenkätisistä starttereista National Leaguessa ja Jordan Zimmermann saattaa ensi kaudella lunastaa itselleen supertähtistatuksen. Lopulta kaikki ei tietenkään tule menemään näin hyvin, mutta aika jytkyltä toi rotaatio tuntuu jos Haren pysyy terveenä.

Seuraava askel on sitten yrittää klousata se Adam LaRochen jatkosopimus, minkä jälkeen päästäisiin treidaamaan Morse joko pitching prospectiin tai hyvään vasenkätiseen relieveriin. Mutta kuten aikaisemmin jo selitin, ei LaRochen lähtökään katastrofi olisi.

Morsen osoitteeksi on spekuloitu Seattle Marinersia. Marinersin edustajat tapasivat alkuviikosta Josh Hamiltonin. Villeimmissä unissaan Mariners-kannattajat haaveilevat skenaariosta, jossa sekä Morse että Hamilton naarattaisiin Seattleen. Joka tapauksessa Hamilton tarvitsee hyvän cleanupin taustatuekseen, jotta hän ei joutuisi katselemaan vain huonoja syöttöjä (vrt. Prince Fielder Miggy Cabreran taustatukena viime kaudella).

Zack Greinken todennäköisin osoite on LA Dodgers. Dodgersillahan on nykyisin rahaa niin, ettei paskalle taivu. Greinkea hieman introverttina persoonana miellyttäisi myös se, että Clayton Kershaw, Matt Kemp, Andre Ethier ja kumppanit jakaisivat mediahuomiota Greinken kanssa. Paineet tulevat kuitenkin olemaan Greinkella kovat, koska hänestä saattaa tulla kaikkien aikojen isoimmalla sopimuksella varustettu aloitussyöttäjä.

Toinen vaihtoehto on Texas Rangers. Sanotaan, että Texasilla on varaa vain jompaan kumpaan kaksikosta Greinke - Hamilton.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Jep, jos Haren on kunnossa, niin siinä on laatusyöttäjä Natsien rotaatioon. Sääli, että viime kausi Halosissa meni penkin alle vaivojen takia.

Greinke on nyt kuulemma enemmän kallellaan Rangersien suuntaan. Vaimo, kun on kuulemma entinen Cowboysien cheerleader ja taitaa olla kotoisin Texasista.

Angelsin rotaatio näyttää tässä vaiheessa kyllä kapealta Weaverin ja Wilsonin jälkeen, mutta onneksi bullpeniä on vahvistettu ja viimeisimpänä hankintanaa free agent markkinoiden yksi parhaimmista left relief pitcher Sean Burnett (ex-Nats). Havumetsien GM, onko sulla kertoa jotain tarkempaa tästä Burnettista?
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Havumetsien GM, onko sulla kertoa jotain tarkempaa tästä Burnettista?
No ei mitään ihmeempää. Kokenut jätkä, jota käytettiin yllättävän vähän viime kauden lopulla isoissa peleissä. Nationalsin bullpenissä Stammen, Clippard ja Storen olivat ne suurimmat vastuunkantajat. Burnettiä käytettiin lähinnä vasenkätisenä spesialistina silloin, kun tarvittiin nimenomaan vasuria syöttökummulle. Varmasti moni olisi D.C.:ssä Burnettin halunnut pitää, sillä nyt Nationalsin täytyisi löytää jostain uusi vasenkätinen reliever.

Josh Hamiltonia viedään nyt ihan tosissaan Seattleen. Kuulemma Mariners on valmis tarjoamaan 3-vuotista pahvia, jossa vuosipalkka huitelee 20 ja 25 miljoonan dollarin välillä. Tiettävästi mikään muu joukkue ei tule tarjoamaan yhtä paljon, ja nähtävästi kristillistä vakaumustaan hehkuttava Hamilton juoksee enemmän dollareiden kuin World Series -sormuksen perässä.

Phillies kaipaisi todella kipeästi vahvistusta koppariosastolleen ja mielellään sille tärkeimmälle paikalle eli CF:n rooliin. Hamiltoninkin nimi on mainittu tässä yhteydessä. Philliesin kohdalla kannattaa muistaa, että joukkue on ikääntymään päin, ja se "ikkuna" voittaa jotain on auki enää muutaman vuoden. Toisaalta Hamiltonkaan ei tulisi joukkueeseen millään jättipitkällä sopimuksella. Kuitenkaan Hamilton ei ulkopelaajana ole mikään erityinen, ja voikin olla, että Philadelphiassa kuolataan enemmän Michael Bournin perään.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Greinke meni Dodgersiin, vaikka Rangersiin moni odotti ja Hamilton meni Angelsiin, vaikka moni odotti takaisin Rangersiin. Texas Rangers otti näissä muuveissa kyllä dunkkuun nätisti. Vihanpito Texasin ja Anaheimin välillä varmaan tuplaantui tämän Hamilton siirron myötä.

Halosin lyöntiosastoa: Pujols, Hamilton, Trumbo, Trout ja Morales...daaaamn!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Toronto Blue Jays ja New York Mets ovat tekemässä tradea. Tässä tradessa huomattavinta on se että Blue Jays saisi Metsiltä kuluneella kaudella NL:n Cy Young palkinnon voittaneen R.A. Dickeyn, Mets saisi korvaukseksi Blue Jaysin farmista parhaita paloja, sieppari Travis d'Arnaudin ja syöttäjä Noah Syndergaardin. Näiden lisäksi joukkueet vaihtavat siepparin, Jays saa Josh Tholen, Mets John Buckin ja vielä lisäksi joukkueet vaihtavat yhden lupaavan pelaajan joita ei ole taidettu vielä nimetä. Thole ja Buck eivät ole erityisen kiinnostavia taikka hyviä pelaajia, Jays haluaa Tholen epäilemättä siksi että Thole on tottunut pelaamaan Dickeyn kanssa, knuckleballerin kanssa pelaaminen on erilaista kuin muiden syöttäjien kanssa ja se ei ole helppoa – jotta sai Tholen tilalle piti antaa toinen vastaavantasoinen sieppari.

Tollaisessa tradessa molemmat joukkueet joutuvat luopumaan mutta uskovat korvaukseksi saavan jotakin josta hyötyvät enemmän. Traden syy on selvästi se että Mets tietää ettei voi menestyä tulevalla kaudella olipa heillä Dickeyta tai ei kun taas Blue Jays uskoo menestykseen jo nyt. Mets rakentaa tulevaisuuden joukkuetta, samaan tapaan he tekivät puolitoista vuotta sitten traden jossa luopuivat Carlos Beltranista. Dickeyllä on sopimusta jäljellä vielä vuosi ja sopparin arvo on 5 M$ joka on halpa huomioiden Dickeyn taso. Dickey on jo vanha mutta ei ole ollut huipputason startteri vielä kovin monta vuotta, korvaukseksi knuckleballer voi pelata hyvällä tasolla vanhemmaksi kuin tavalliset startterit ja Dickey ei ole loukkaantumisherkkä.

Trade voi kaatua yhteen seikkaan ja se on se, onnistuvatko Blue Jays ja Dickey solmimaan jatkosopimusta, Blue Jaysille ei siis riitä että saisi Dickeyn oikeudet vuodeksi. Dickey pyysi Metsiltä kahden vuoden jatkosopimusta arvoltaan yhteensä 26 M$ ja tämän Blue Jays varmasti on valmis tarjoamaan Dickeylle. Periaatteessa on mahdollista että Dickey ei tätä hyväksy vaan haluaa enemmän. Ensiksikin siitä syystä että huomaa Blue Jaysin kipeästi kaipaavansa häntä. Toinen syy Dickeylle toimia noin on ikäänkuin lojaalinen: Dickeylla on taustallaan pitkä ja vaikea ura eri joukkueiden farmeissa, hänen uransa lähti nousukiitoon vasta Metsissä ja tästä syystä hän saattaisi olla kiitollinen tarjoten palvelujaan Metsille halvemmalla kuin kellekään muulle.

Dickeyllä on aikaa vastata Blue Jaysin tarjoukseen (mikä se sitten onkaan) huomiseen asti. Uskon että soppari syntyy jotakuinkin samalla hinnalla jota Dickey esitti Metsille. Jos ja kun tämä toteutuu, seurauksena on se että AL East on ensi kaudella entistäkin kovempi. Travis d'Arnaud on muuten pelaaja jonka Blue Jays sai Philliesiltä Halladay-tradessa eli d'Arnaud palaa takaisin NL Eastiin.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Dickey on nyt tehnyt sen jatkosopparin, kaksi vuotta ja 25 miljoonaa. Ihan hyvä diili, kun ottaa huomioon että Zack Greinkelle maksetaan yhdessä kaudessa melkein yhtä paljon, ja Greinke oli kuitenkin viime kaudella huonompi kuin Dickey. Dickeyn kohdalla pitää tosiaan huomioida se, että knuckleball-syöttäjä pärjää vanhalla iällä paremmin kuin muut syöttäjät. Toisekseen hän on ollut hyvä jo kolme vuotta, eli mistään tähdenlennosta ei ole kyse. Kun tuohon päälle vielä lisätään se, että luotettava luutnantti Thole saatiin catcheriksi, niin aika hyvältä kuulostaa Toronton näkökulmasta. Tietysti prospekteista luopuminen tekee kipeää, mutta Jays haluaa voittaa nyt kun Yankees ikääntyy, Soxilla on heikko kausi alla, Rays menetti Shieldsin ja Oriolesilla on aivan uudenlaiset paineet viime kauden onnistumisten jälkeen.

Tom Boswellilta kysyttiin Washington Postin chatissa, mikä näistä viime aikojen kohujoukkueista (Jays, Angels, Dodgers) näyttää kovimmalta ensi kautta ajatellen, ja Boswell liputti Jaysin puolesta. Perusteluna se, että LA:n jengeillä on edelleen aika paljon huonoja pelaajia lineupissaan ja rotaatiossaan. Blue Jays jyrää nimenomaan tasaisen vahvalla joukkueellaan. Cardinals ja Giants ovat esimerkkejä siitä, että syvyys on äärimmäisen tärkeä asia - vieläkin tärkeämpi kuin yksittäiset superstarit. Tosin joku voisi heittää tähän perään, että hyvin vahvasti muutamien yksilöiden varassa ollut Tigers pelasi tänä vuonna World Seriesissä.

Adam LaRochen tilanne ei ole vieläkään ratkennut. LaRochen itsensä mukaan takaraja on 1.4., mutta eiköhän Nationals halua ratkaista tilanteen aika paljon aikaisemmin. Nats ei halua antaa LaRochelle kolmen vuoden sopimusta, koska organisaatiossa on niin hyviä infieldereitä tulevaisuutta ajatellen. Esimerkiksi Denard Span jatkaa ideaalisti sen kaksi kautta, minkä jälkeen hän jättää tilaa organisaation kärkiprospekteihin lukeutuvalle Brian Goodwinille. Aivan samalla tapaa LaRochen kohdalla haluttaisiin parin vuoden soppari, jotta ei tukittaisi Tyler Mooren ja/tai Anthony Rendonin tietä kokoonpanoon. Itse ymmärrän tässä asiassa GM Mike Rizzon ajattelumaailmaa, vaikka moni Nats-fani ajattelee enemmän lyhyellä tähtäimellä ja olisi valmis tarjoamaan 100 lyödyn juoksun miehelle kolmen vuoden sopimuksen.

Veikataan tässä, että LaRoche löytää itsensä Texas Rangersistä, jossa on pieni paniikki päällä kun sekä Josh Hamiltonista että Zack Greinkesta vedettiin ohi. Tässä tilanteessa Rangers lienee valmis tarjoamaan sen ylimääräisen kolmannen vuoden soppariin, ja kaikesta päätellen LaRoche sen ehdottomasti haluaa.

Alle 70 vuorokautta spring trainingin alkuun, ja ennen MLB-runkosarjan alkuahan pelataan myös World Baseball Classic.

“People ask me what I do in the winter when there's no baseball. I'll tell you what I do. I stare out the window and wait for spring.”
—Rogers Hornsby
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Aahh, spring training! Matka Tampaan on taas suunniteltu ja pari pelia kaydaan taas katsomassa ensi kuussa.

Yankeesin tilanne ei nayta talla hetkella kauhean hyvalta. Tassa on tapahtunut paljon talven aikana, mutta en nyt jaksa kaikkea luetella. Blue Jays teki tradeja ja vahvistui aika paljon, mutta tietysti se ei tarkoita baseballissa yhtaan mitaan kuten esimerkiksi Marlinsin kohdalla nahtiin viime kaudella.

A-Rod on ainakin All Star peliin asti sivussa ja se voi olla nykyisessa tilanteessa myos hyva asia Yankeesille, mutta toisaalta terve A-Rod olisi tietysti enemman kuin tervetullut. Yankees menetti off seasonilla Swisherin, Martinin, Ibanezin, Jonesin ja nyt siis A-Rodin lineupista. Heita paikkaamaan hankittiin Kevin Youkilis & Travis Hafner ja lisaksi Cashman antoi Ichirolle 2 vuoden sopimuksen.

Joukkueen tarkeimmat pelaajat eli Jeter ja Rivera tulevat molemmat takaisin vaikeiden loukkaantumisten jalkeen ja molemmat ovat taas vuoden vanhempia. Ainakin Riveralle tama taitaa olla nyt lopulta se viimeinen kausi ja Mo jos kuka ansaitsisi lahtea voittajana.

Katsotaan vaikka lineupia ensin. Girardi ei viela tietanyt, etta kuka lyo leadoffia, mutta se voi olla myos Gardner.

Ichiro, RF
Jeter, SS
Cano, 2B
Teixeira, 1B
Granderson, CF
Youkilis, 3B
Hafner / Nunez, DH
Romine / Cervelli / Stewart, C
Gardner, LF

Periaatteessahan tuo lineup tarvitsee sen, etta Cano pelaa elamansa kauden ja Teixeira tulee Deloreanilla training campille. Molemmilla ei myoskaan ole talla kaudella ainakaan ensimmaiseen 100 peliin A-Rodia auttamassa heita, vaikka A-Rodin vaikutus vahentyikin viime kaudella -- but still..

Lisaksi Grandersonin taytyy olla muutakin kuin vain atleettinen Adam Dunn, jos Yankees meinaa jotenkin saada menetetyt juoksut korvattua. Vaikka Swisher aina katosikin post seasonilla niin han kuitenkin pelasi aina hyvan regular seasonin ja pystyi hyodyntamaan Yankee Stadiumia. Hafnerilla voi olla siihen potentiaalia, mutta en odota hanelta paljoa. Sen sijaan Youkilis voi olla isossa roolissa, jos han pystyy ottamaan sellaisia at bateja kuin Bostonissa ja lyomaan vahan juoksuja.

Molemmat corner outfield spots ovat sen verran heikot lyontipuolella, etta Girardin taytyy keksia vahan enemman small ballia talla kaudella. We’ll see mita siita tulee. Esimerkiksi kolmikolta Ichiro, Gardner ja Cervelli ei voi odottaa edes 20 home runia.

Pitching staff onkin sitten ainakin viela ennen mahdollisia loukkaantumisia parempi kuin lineup, joten heidan taytyy kannatella Yankeesia.

Sabathia
Kuroda
Pettitte
Hughes
Nova / Phelps

Bullpen: Mo, Robertson, Logan, Chamberlain Rapada etc.

Lisaksi Yankees voi saada All Star breakilla A-Rodin lisaksi myos Michael Pinedan takaisin ja jos molemmat tulisivat edes 75% kunnossa takaisin niin siina olisi hyva lisays joukkueeseen loppukaudeksi.

Yankeesilla alkaa nyt olla tosiaan viimeisia hetkia voittaa talla corella World Series ja sen jalkeen alkaa mielenkiintoinen projekti.

Steinbrennerin pojat ovat mieluummin business miehia toisin kuin isansa, joka halusi voittaa hinnalla milla hyvansa. Cano on esimerkiksi UFA taman kauden jalkeen ja Steinbrenner jr. on jo pari kertaa sanonut, etta Canoa tullaan kasittelemaan kuten keta tahansa pelaajaa ja jos Canon paastaminen pois tarkoittaa sita, etta Yankees saa budjetin alle $189 M niin sitten se taytyy ehka tehda. Ja kun Canon agent on viela Boras niin tama voi paattya huonosti Yankeesin kannalta.

Yankees on nyt sellaisessa tilanteessa, etta fanit ovat hylkaamassa joukkuetta ja vajoaminen mediocrityyn tulevaisuudessa voi olla edessa, jos Sons of George toteuttaa suunnitelmansa budjetin alas viemisesta. Siina tapauksessa Yankeesin taytyisi pystya tuomaan omia nuoria pelaajia joukkueeseen ja syottopuolella kaikki nayttaa ihan hyvalta, mutta systeemissa ei ole mitaan Jeteria tai Posadaa viela tulossa.

Jo nyt Yankeesin pitaa siis muuttaa pelityylia, koska home runit tulevat vauhdilla alas talla kaudella ja mina en tieda, etta pystyyko tama joukkue siihen. Toisaalta Yankees on aina Yankees ja jos Sabathia, Kuroda ja Pettitte syottavat kuten ovat uransa aikana syottaneet niin pitching voi pelastaa paljon. On sitten eri asia, etta parjaako Yankees, jos esimerkiksi Sabathia tai Pettitte taas loukkaantuu. Ja jos esimerkiksi Teixeira tai Youkilis loukkaantuisi pahemmin niin Yankeesin hyokkays ei pystyisi sita korvaamaan.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
No niin MLB.tv Premium jäsenyys uusiintui automaattisesti (99eur kausi), joten kait sitä täytyy taas alkaa seuraamaan baseballia.

Eilen alkoi jo ensimmäiset Spring Training matsit, mutta ne näkyy MLB.tv:ssä näköjään vaan suorana. No onneksi tänään alkaa Angelsin matsi klo 22:00 Suomen aikaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
MLB.tv Premium on tilattuna, samoin Baseball Prospectus Premium. Kausivedot aasialaisbookkereille on isketty sisään. World Series -mestariksi pelattu Tigersia (kerroin 10) ja Redsiä (14), molemmat kertoimet sittemmin dipanneet.

Tänään MLB.tv:ssä seuraavanlainen tarjonta:

klo 19.10 Nationals - Mets (mukana mm. Strasburg ja Harper)
klo 20.05 Phillies - Astros
klo 20.05 Tigers - Blue Jays
klo 20.35 Red Sox - Rays

Lopuista matseista ei ole live-kuvaa tarjolla, vaan täytyy tyytyä radioselostukseen jos haluaa seurata.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
catcher-(sieppari?)

Ihan oikein.

Noita pelipaikkoja suomennettaessa on väännetty kättä aika pitkään. Henkilökohtaisesti käytän suomalaisille tuttuja termejä, jotka kuvavaat - siepparia lukuunottamatta - kohtuu hyvin pesäpallosta tuttua pelipaikkaa.

Pitcher - syöttäjä
Catcher - sieppari
1st - 3rd basemen - Ykkös- - kolmosvahdit
Shortstop - polttaja
Outfielder - koppari (vasen, keski- ja oikea)
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kun on tuo offseason jäänyt aika vähälle huomiolle, niin viitsisitkö selventää Yankeesin catcher-(sieppari?) tilannetta ja sitä, miksi Martinista luovuttiin / Martin lähti? Kuka nykyisistä catchereistä tullee pelaamaan eniten ja miksei Martinin tilalle hankittu ketään?

Martin sai Piratesilta 17 miljoonan ja 2 vuoden sopimuksen ja vaikka Yankees pitikin Martinin tavasta pelata baseballia niin .211 lyojalle se oli Yankeesin taman hetkisessa tilanteessa liikaa -- eika Yanks ehtinyt edes tarjota Martinille sopimusta vaan Cashman keskittyi ensin Kurodan ja Pettitten sopimuksiin. Ehka Pierzynski olisi voinut olla vaihtoehto, mutta Cashman ja Girardi paattivat, etta Yankees lahtee kauteen Stewartilla, Rominella ja Cervellilla. Onhan se iso muutos niista paivista kun Posada viela pelasi. Yankees yrittaa nyt voittaa pelaamalla small ballia ja lisaksi kuten sanoin niin Steinbrenner jr. on paattanyt, etta Yankeesin budjetti on alle 189 miljoonaa ensi kaudella ja siihen ei sopinut kahden vuoden sopimus Martinille.

En odota oikein mitaan Yankeesin catching osastolta. Romine on se lupaavin noista kolmesta, mutta ei kuitenkaan mikaan full-time catcher. Ehka 3-4 vuoden paasta nuori Sanchez on kehittynyt niin paljon, etta hanesta voisi tulla Yankeesin seuraava Jorge.

En tieda viela, etta ketka 2 noista kolmesta sitten jaavat major league joukkueen mukaan -- veikkaisin, etta Stewart ainakin ja sitten Romine & Cervelli taistelevat siita toisesta paikasta. Talla kaudella kaikki offense Yankeesin catchereilta on extraa ja heilta odotetaan solidia puolustusta ja hyvaa yhteistyota syottajien kanssa.

Granderson siis loukkaantui ja on 10 viikkoa sivussa eli taas lahti vahan offensea. Oh man, when it rains, it pours...
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Onko muuten totta, että juuri Yankeesilla on jenkkipesiksen vittumaisimmat fanit, jotka tulevat stadionille nauttimaan yhtä lailla vastustajien häviöstä, kuin omien voitosta? Vai onko kyseessä vain jotain Boston-propagandaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Onko muuten totta, että juuri Yankeesilla on jenkkipesiksen vittumaisimmat fanit, jotka tulevat stadionille nauttimaan yhtä lailla vastustajien häviöstä, kuin omien voitosta? Vai onko kyseessä vain jotain Boston-propagandaa.

Eikohan se ole juuri toisinpain eli muut fanit tulevat katsomaan, etta Yankees haviaa eika oman joukkueen voittoa. Yleensahan pienempien joukkueiden pelit ovat loppuunmyytyja vain Yankeesia vastaan.

Ei Yankeesin fanien tarvitse riemuita siita, etta vastustaja haviaa, paitsi tietysti Red Soxia vastaan, mutta sekaan rivalry ei ole mita se oli vuosina 2003 ja 2004.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Washington Postissa on aika hauska artikkeli: "For Adam LaRoche, Nationals spring training is take-your-son-to-work day every day"

Adam LaRochen 11-vuotias Drake-poika siis kulkee Nationalsin joukkueen mukana. Spring trainingilla Drake osallistuu treeneihin siinä missä muutkin, ja vapaa-ajalla isä ja poika käyvät kalastamassa ja pelaamassa golfia. Drake tuntee koko joukkueen ja kutsuu pelaajia lempinimillä: Desi (Ian Desmond), Zim (Ryan Zimmerman), T-Mo (Tyler Moore). Toki Drake myös pelaa Little League -baseballia.

Eniten keskustelua herättää kuitenkin Adam LaRochen suhtautuminen poikansa koulunkäyntiin. Drake käy talvella oppitunneilla, mutta muuten koulu hoituu kotiopetuksella/tuutorin tapaamisella. Adamille riittää, että Drake suorittaa standardisoidut testit, jotta Drake pysyy muiden ikäistensä kyydissä. Kuitenkin seuraavat kommentit nostivat monilla karvat pystyyn:

“We’re not big on school,” LaRoche said. “I told my wife, ‘He’s going to learn a lot more useful information in the clubhouse than he will in the classroom, as far as life lessons.’ ”

“And, if we got time,” LaRoche said, “do some homework.”

Turha tässä kuitenkaan on liikoja hurskastella. Ehkä Drake nähdään jokin päivä lyömässä kunnareita Nationals Parkilla MLB-pelaajana.
 
Viimeksi muokattu:

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
World Baseball Classic turnaus on käynnistynyt. Kauko-Idässä on pelattu ensimmäinen kierros loppuun, Pool A ja Pool B josta jatkoon selvisivät Kuuba, Japani, Taiwan ja Hollanti. Kyseiset joukkueet käynnistävät toisen kierroksen otteluita, Pool 1, joka pelataan Double Elimination -menetelmällä jossa ei tule merkityksettömiä pelejä toisin kuin avauskierroksella.

Samaan aikaan avauskierros käynnistyy Amerikan mantereella. Puerto Ricossa pelataan Pool C jossa ovat Venezuela, Puerto Rico, Dominikaanit ja Espanja. Pool D pelataan Phoenixissa, tässä lohkossa ovat USA, Meksiko, Italia ja Kanada. Sattumoisin huomasin että Eurosport 2 näyttää tästä turnauksesta ainakin yhden ottelun suorana, kyseessä on perjantai ja lauantain välisenä yönä klo 0:30 Suomen aikaa alkava peli Venezuela-Dominikaanit. Pitäisi perehtyä noiden joukkueiden kokoonpanoihin ehkäpäs ja katsoa peli jos nyt satun jaksamaan.

WBC on toki huomattavin maajoukkueiden välinen baseball-turnaus mutta siellä ei taideta olla ihan tosissaan ainakaan MLB-pelaajien osalta. Turnauksessa on käytössä sääntö joka rajoittaa syöttäjien pelaamista. Turnaus on pelattu aiemmin kaksi kertaa, 2006 ja 2009. Molemmilla kerroilla Japani voitti turnauksen ja molemmilla kerroilla turnauksen MVP:ksi palkittiin Boston Red Soxin syöttäjä Daisuke Matsuzaka.
 

Lager Lager

Jäsen
Suosikkijoukkue
National Hockey League
Angels ja Yankees kävivät kaupoilla ja nyt enään odotellaan vahvistusta. Vernon Wells, jonka palkkapussi on vielä 42M seuraavalta kahdelta kaudelta siirtyy New Yorkiin ja Yankees maksaa tuosta paperista noin 12-14M. Lisäksi voi olla, että Halos saa vielä jonkun prospectin. Angelsiltä hyvä siirto, koska Vernon olisi ollut turhan kallis mies vaihtopenkille ja saivat sopparin maksua pienennettyä. Yankeesiltä aika epätoivoinen liike ja ehkä Vernon suorittaa edes sen 12-14M verran. Aika näyttää oliko tästä molemmille hyötyä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös