Major League Baseball

  • 344 535
  • 2 330

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Reds-Giants oli neljä vuoroparia juoksuton mutta viidennen alussa Giantsin sisäpeli on alkanut toimia kaikilla sylintereillään. Ensin pari juoksua ja sitten Buster Posey löi yhden palon tilanteessa ajolähdössä grand slamin ja ottelu on jo 0-6. Reds ottaa Mat Latosin pois mutta vahinko on jo tapahtunut. En millään usko että Reds nousee enää tuosta sillasta, sarjassa otettu 2-0 johto on kääntymässä 2-3 tappioksi.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Nyt näyttää vahvasti siltä, että Redsin ja Giantsin välinen sarja on ratkeamassa. Redsin "varaässä" Mat Latos latasi pesät viidennen aloittavalla ja Buster Posey läväytti hirmuisen "grand slamin" toiselle deckille. Tilanne nyt 6-0 Giantsille.

Ennen Latosin romahdusta sekä Matt Cain että Latos olivat syöttäneet todella mallikkaasti, eikä kummankaan nopea romahdus näyttänyt todennäköiseltä. Hyvältä näyttää SF:n kannalta, koska Cain ja bull pen tuskin pettävät.

Reds kavensi heti viidennen tasoittavalla tilanteen 6-2:een kiitos Brandon Phillipsin. Phillips on ollut kaikissa Cincinnatin kolmessa kotipelissä huono. Joey Votto ei ole vakuuttanut, mutta hän voi silti vedota loukkaantumiseen.

Ei Redsistä kyllä ole haastamaan, vaikka tämän kääntäisivät. Jo se, että Cueto pelaa korkeintaan WS:ssä ja että Votto on kaukana parhaasta, tuhoavat punaisten mahdollisuudet. Eikä Redsillä todellakaan ole puolellaan Oriolesin tai A'sin kaltaista momentumia.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ja kuudennessa Redsin Ludwick löi kunnarin ja Cain antoi singlen vielä kahdelle seuraavallekin lyöjälle. Bruce Bochy luotti Cainiin, joka alkoi jo näyttää aika oudolta. Sieppari Hanigan katsoi 3-2 tilanteessa Cainin syötön joka oli suora ja päälle Poseylta upea heitto kolmoselle jonne Jay Bruce kärähti. Sitten Giants vaihtoi syöttäjää joka teki vuoron kolmannen palon.
Mutta kolme vielä pelaamatta, ei tuo täysin selvä ole. Giants voitti WS:n kaksi vuotta sitten, muistaakseni siitä lineupista on jäljellä enää Posey. Sandoval kuului joukkueeseen ja pelaili satunnaisesti, liekö ollut niin että loukkaantumiset vaivasivat Pandaa tuolloin vai eikö vain sopinut aloituskokoonpanoon?
Mutta mutta. Eikö Lincecumia voi laittaa kummulle? Sitä Giants nyt kaipaisi.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Rehellisyyden nimissä tämä Reds - Giants ei kauheasti liikuta. Mutta ehkä Giantsia voisi toivoa tuosta jatkoon, ja sen puoleen näyttää kivalta.

Ken Rosenthal twiittasi, että Jordan Zimmermann on Nationalsin bullbenissä kohta alkavassa Cards-pelissä, Lance Lynn on puolestaan Cardinalsin käytettävissä. Starttereista Ross Detwiler pystyisi hyvänä päivänään haastamaan täysin Kyle Lohsen, mutta jos sama meno jatkuu kuin syyskuussa, on turha haaveilla voitosta ja postseasonin jatkumisesta.

Nats on hävinnyt paitsi onnettomaan starting pitchingiin, myös voimalyöjien vaisuuteen. Bryce Harper on tietysti ollut kuumeessa, ja Ryan Zimmermania häiritsee olkapäävamma eli hän ei saa three-hole-paikalla itsestään parasta irti. Cincinnatin Joey Vottolla on samanlainen tilanne oman vammansa kanssa.

Mutta ainakin Adam LaRochen pitää nyt kokeneena sluggerina alkaa osoittaa sitä, mistä hänet on tehty ja miksi hän oli runkosarjassa Natsin MVP.

Lähes saman verran kuin Washingtonin voittoa jännitän sitä, pystyykö Oakland sensaatioon Detroitia vastaan. Onhan tuo A'sin tarina aivan huikea ja jos vielä Verlanderia vastaan kaapivat tuosta voiton, tullaan 2012 Athletics muistamaan vielä pitkään baseball-fanien keskuudessa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
7. vrp:ssä Reds sai paikan Ryan Ludwickille, joka pääsi kahden palon tilanteessa lyömään juoksijoiden ollessa etupesillä. Kova taisto vasurisyöttäjä Jeremy Affeldtia vastaan päättyi löysään pomppupalloon Affeldtille joka poltti Ludwickin josta ei nyt ilmeisesti kuitenkaan tullut Giantsin tappajaa. Kunhan katsovat ettei Ludwick saa enää lyöntivuoroa.
Ja tossa tilanteessa, ei puhettakaan että Redsin juoksijat olisivat uskaltaneet yrittää pesävarastusta Poseyta vastaan.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Aika monella Giantsin fanilla taisi olla jo sydän kurkussa kahdeksannen tasoittavalla, mutta Pagan vetää päivän web gemin ja pelastaa SF:n tukalasta tilanteesta.

Redsillä enää kolme outtia aikaa kuroa kolmen juoksun johto kiinni. Nyt ei todellakaan saa antaa Giantsille enää juoksuakaan.

Redsiltä tulossa onneksi vuoroon lyöntijärjestyksen kärki, joten ne miehet, joiden pitäisi kantaa vastuuta, saavat siihen mahdollisuuden.
 
Viimeksi muokattu:

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Olipa huikea loppu. Ludwick kavensi 4-6:een ja Bruce pääsi lyömään yhden palon tilanteessa juoksijat etupesillä mutta huikea 12 syötön lyöntivuoro päättyi koppiin Nadylle. Scott Rolenista K ja Giantsin juhlat alkavat.
Angel Paganin venytys kahdeksannessa vuoroparissa oli todellinen game saver. Hyvä Giants.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Loppujen lopuksi hieno sarja Giantsin ja Redsin välillä, jossa kotietu ei paljon merkinnyt. Kyllähän se ero joukkueiden välillä syntyi siitä, että Giantsin "top of the order" alkoi osua vasta kunnolla Cincyssä. Toisaalta Phillipsin paras peli jäi San Franiin ja Cueton loukkaantuminen oli iso menetys. Olihan se aika käsittämätöntä, ettei Homer Baileyn loistopelikään riittänyt voittoon Game 3:ssa.

Olihan Redsillä paikkansa myös Game 5:ssa, kun viimeisissä vuoropareissa saivat kyllä miehiä pesillä, mutta eivät kotiin asti. Silti Romon ja Brucen taistelu oli loistopäätös sarjalle. Aika monesti itselle tuli tunne, että Romolla ei ole välineitä Brucen löymiseen ja kohta tulee virhe, jonka Bruce hyödyntää lyömällä kunnarin ja Redsin jatkoon.

Vaikka Giantsia toivoinkin, niin patkohan se on myöntää, ettei tämän vuoden joukkue taida loppuun asti mennä. Oikeastaan suurin ero on jo siinä, että vuonna 2010 Giantsilla oli samanlainen meno päällä kuin A'sillä nyt ja Cardsilla viime vuonna. Se oli suurin syy mestaruuteen yhdessä syöttökaluston kanssa.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oli nimetty Yankeesin startteriksi kyllä mutta mikään sääntö ei estä nimeämästä toista sen sijaan. Spekuloin vain että kuolemanpeliin Yankees olisi vaihtanut, kyseessä on pelkkä spekulaatio ei tieto ja uskon että Yankees-fanien enemmistö kannattaisi tuota liikkua. Nyt asia ei toteutunut joten ei voi tietää.
Toisaalta taas aiemmin ketjussa jo ennen ensimmäistä postseason-peliä kyseenalaistin A-Rodin paikan numerolla 3. Kun lukee Yankeesiin liittyviä juttuja jenkkimediasta, juuri muusta tuolla ei viime päivinä ole edes kirjoiteltu kuin tästä asiasta.

Girardi: Hughes pitching Game 4 regardless - Yankees Blog - ESPN New York

Tokihan Girardi muutti A-Rodin paikan Game 4:seen mutta en nyt usko etta Girardi olisi lampimikseen mennyt moisen julkistamaan.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Yankees kaatuu siihen, etta parhaat pelaajat eivat olekaan enaa parhaita pelaajia, paitsi Jeter, mutta se nyt olikin kaikille selvaa. Syottajat syottavat hienoja postseason peleja -- tassakin pelissa Hughes oli taas todella hyva. Lyominen ei onnistu ja jos George elaisi viela niin Josh Hamilton olisi jo matkalla Bronxiin ja odottaisi Yankeesin toimistossa niin kauan, etta World Seriesin viimeinen syotto on syotetty ja tekisi sitten 10 vuoden sopimuksen Yankeesin kanssa.

Canokin taisi jattaa taas ainakin 5 miesta pesille ja lyo nyt .111. Swisher, Teixeira, A-Rod, Granderson ja Cano ovat kuitenkin ne miehet, joiden pitaisi pystya lyomaan juoksuja kotiin. Naista vain Tex on lyonyt kohtalaisesti -- kaikki muut lyovat talla hetkella alle .200 ja Granderson vain .063 -- mutta myos Tex otti tanaankin aivan turhan strikeoutin in the bottom of the 13th. Katsoin sen at batin asken uudestaan kun tulin pelista kotiin ja se strike three oli sellainen syotto, joka Teixeiran kaltaisen lyojan pitaisi laittaa peliin. Cano loi taas ensimmaiseen syottoon ja suora linedrive to left field.

Girardi yritti tehda saman jutun uudestaan kuin eilen ja tiesin kylla, etta se ei tule onnistumaan eli Eric Chavez tuli lyomaan A-Rodin tilalle. Andruw Jones ei ole edes joukkueessa tassa sarjassa ja kun Ibanez loi jo 9th inningissa niin Chavez olisi saanut olla viela penkilla. Tuskin A-Rod nykyisessa kunnossaan mitaan olisi tehnyt, mutta olihan se selvaa, etta samanlaista magic ei tapahdu Chavezin kanssa.

No tanaan viela kerran tassa sarjassa Stadiumille ja veikkaan, etta tama peli voitetaan, jos tekee 3 juoksua. Yankees tarvitsee Sabathialta ehka 8 inningia shutout ballia ja siihen mennessa pitaa olla tehty se voittojuoksu.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Ja kun Nationals voitti Cardsin 2-1 ottelussa jossa molempien joukkueiden startterit pelasivat tosi hyvin, nähdään myös tässä sarjassa viisi peliä. Ottelu oli tasalukemissa 1-1 Nationalsin yhdeksänteen sisävuoroon saakka, jossa ensimmäinen lyöjä Jayson Werth taisteli 13 syötön lyöntivuorossa ja löi kunnarin Lance Lynnille.

Texas Rangersin Justin Verlander pelasi complete game shutoutin ja Texas ALCS:ään voitoin 3-2. Texasin ja Giantsin vastustajat ratkeavat ensi yönä:
00:07 NY Yankees – Baltimore, C.C Sabathia vs Jason Hammel (AccuScore: Yankees-O's 69%-31%)
03:37 Washington Nationals – St. Louis Cardinals, Gio Gonzalez vs Adam Wainwright (AS: Nats-Cards 47%-53%)

Jotenkin tuntuu siltä että WS:ssä kohtaavat joukkueet ovat ne kaksi jotka tulee vielä noista käynnissäolevista ottelusarjoista. AccuScoren ennusteen mukaan Yankees lähtee otteluun selkeänä suosikkina ja asetelma johtuu varmasti suurelta osin starttereista – Sabathia vaikuttaa paremmalta kuin Hammel, joka toteutui myös avauspelissä kun tuo kaksikko kohtasi joskin Hammel piti joukkuettaan ottelussa mukana ja ratkaisu tuli vasta O's:n closer Jim Johnsonin aikana joka sillä kertaa ei kestänyt. Tuon toisen sarjan avauspelissä oli samat startterit kuin nyt, silloin Wainwright vaikutti paremmalta kuin Gonzalez mutta Nats voitti ottelun silti. Voi vain kuvitella millaiset paineet Giolla ja Wainolla nyt on.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nain unta, etta Yankees voittaa tanaan Teixeiran lyomalla walk-off grand slamilla.

No jos Yankees saisi edes kolme juoksua tehtya niin se olisi jo hyva juttu. Voi olla, etta Yanks taman pelin voittaa, mutta ei tuollaisella lyomisella voiteta World Series. Nyt on viimeinen hetki alkaa lyomaan ja ne isot lyonnit taytyy tulla parhailta pelaajilta eli ainakin Canolta, jonka taytyy olla karsivallisempi postseasonilla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Minusta on hienoa nähdä fanin elävän noin innolla joukkueen menestyksen mukana kuten JLand. Kyllähän itsekin toivoisin Metsin pelaavan tuolla edes joskus, nykynäkymillä sitä ei nähdä vuosikausiin mutta ei anneta periksi.

Toivon myös kaikkea hyvää Yankeesille mutta kyllä Baltimorekin ansaitsee kiitosta. Tuo kaksikko on ollut tällä kaudella tasainen, runkosarjapelit 9-9 ja toistaiseksi ALDS:ssä 2-2 ja joka ainoa noista neljästä ottelusta on ollut joko tasan tai toinen on johtanut yhdellä juoksulla kahdeksan vuoroparin jälkeen.

Yankeesin sisäpeli ei ole toiminut toivotulla tavalla, kyseessä ei ole vain A-Rod vaan melkein koko joukkue. Osasyy on varmasti Baltimoren syöttäjät. Mutta vastaavan voi sanoa Baltimorestakin, lyöntipeli ei ole toiminut, siihen suurin syy ovat varmasti Yankeesin syöttäjät. No, tänään Yankees saa otteluun juuri sen syöttäjän jonka se tällaisiin otteluihin haluaa ja jonka takia hänet on Yankeesiin hankittu hinnalla 25M$/vuosi. Mutta ei mitään nollapeliä voi vaatia edes Sabathialta, jos CC pelaa noin 7 IP ja antaa vain 2-3 juoksua ja Yankees ei silti voita, syy ei ole Sabathian.

World Seriesiä ajatellen, ei tuolla mikään joukkue vaikuta erityisen vahvalta. Cards on saanut lyöntipelinsä rullaamaan muutamissa otteluissa, sitten toisissa ei. Muttei kai mikään muukaan ole sitä vakuuttavampi ja Cards ei ehkä edes selviä NLDS:ään.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Minusta on hienoa nähdä fanin elävän noin innolla joukkueen menestyksen mukana kuten JLand.
Joo, hienoa että ketjuun tulee tekstiä ihan Amerikasta asti.

Nyt saatiin vihdoinkin myös Nationals Parkilla maistaa sitä postseasonin magiikkaa. Aivan mieletön at-bat Jayson "J-Dub" Werthiltä ja 13 syötön maratonin päätteeksi WERTHQUAKE. Aijjai sentään! It's Werth it.

Tuosta eilisestä matsista on pakko mainita myös Jordan Zimmermannin suoritus vaihtosyöttäjänä. Teki varmasti eetvarttia itseluottamukselle syöttää tuollainen loistava syöttövuoro pari päivää heikon startin jälkeen. Ja tuo lopun kaksikko Clippard-Storen on myös tosi vahva, mutta tietysti jos startteri ei hoida hommaa, ei näistä lopun relievereistä ole paljoa apua.

En tiedä noista AccuScoren lukemista, mutta kyllä ainakin vedonlyöntikertoimien perusteella Nats on jonkinlainen suosikki. Onhan siellä niin paljon sellaista piilossa olevaa potentiaalia power hittereillä. Monta jätkää, joista joku voisi nyt sankariksi nousta. Bryce Harperin terveydentila lienee taas pikkaisen parempi.

Gio Gonzalezista sen verran, että en usko mihinkään romahdukseen mutta ei hän suinkaan mikään ace tällä hetkellä ole. Fastball command on kaikki kaikessa. Toivottavasti Kurt Suzuki ei koko ajan joudu sukeltelemaan wild pitchien perässä. Adam Wainwrightin ei puolestaan pitäisi olla unhittable, mutta olihan hän varsin vakuuttava Game 1:ssa. Ja kokemuksesta ei ole haittaa tässä tilanteessa.

Sanotaan näin, että olen varovaisen optimistinen mutta tietenkin pitää muistaa että yksittäinen baseball-ottelu on lopulta pelkkä satunnaiskoe, joka voi ratketa suuntaan tai toiseen jo ensimmäisissä vuoropareissa. Silti, I believe.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Yankeesille voi toivoa hyvää sen vuoksi, että mestaruuden mennessä Bronxiin tietää myös mestaruuden menevän fanipohjalle, jolle Baseball merkitsee paljon. Vaikka Yankees on viimeiset vuosikymmenet ollut huipulla, Bronx Bombersia seurattaisiin fanaattisesti myös heikkoina aikoina. Toinen ääripää on sitten Florida/Miami Marlins ja vastaavat joukkueet, joiden faneista suuri osa seuraa joukkuetta vain menestyksen aikana.

Kun itse on tullut jenkkilässä käytyä, niin joka kerta vahvistuu käsitys siitä, että Baseball menettää asemaansa urheiluhierarkiassa ennen kaikkea JeFulle. Samaa saa lukea myös lehdistä. New York taitaa olla enää ainut kaupunki, jossa Baseball on ykköslaji ja ennen kaikkea Yankees dominoi urheilusivuja ympäri vuoden. Edes Chicagossa ja Bostonissa Baseball ei taida olla enää ykköslaji. Chi-Townissa ykkösjoukkue on Bears ja Bostonissa ainakin tällä hetkellä Red Soxin nykyinen miehistö ja omistus taitavat vain aiheuttaa ärtymystä. Sinänsä sääli, koska Baseballillahan ne pisimmät perinteet kuitenkin ovat.

Se, miksi en Yankeesistä ja Red Soxista pidä, on, että niiden taloudellinen ylivoima on vääristänyt kilpailutilannetta ennen kaikkea AL Eastissä jo kauan. Tampa on pistänyt sentään kapuloita rattaisiin, mutta siellä onkin sitten liigan paras manageri ja muutenkin osaava johto. Pahitenhan tilanteesta ovat kärsineet Orioles ja Blue Jays. Toki ainakin O's nyt saa syyttää myös itseään ja omistaja Angelosta tästä, mutta kyllähän kahta jättiä olisi ollut vaikea haastaa vaikka kaikki olisi mennyt putkeen. Siksi O's saa puolestani menestyä nyt. Yleensähän Baltimoren kausi on ollut ohi jo heinäkuussa. Aika monet asiantuntijat ovat sitä paitsi veikanneet, että tämä kausi on poikkeus, koska O'sin recordia esim. extra inningeissä ei voi toistaa. Jos en ihan väärin muista, niin Oriolesin record on 75-1, kun se johtaa 7 vuoroparin jälkeen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
En myöskään tiedä AccuScoresta muuta kuin joskus ennen pelejä on kiva käydä vilkaisemassa mitä arvelevat, tekevät jotakin yli 10.000 simulaatiota ennen peliä, kai ne johonkin perustuu mutta eihän tuollaisia voi tietää.
Vilkaisin varsin uudelleen, STL-WAS ennuste ei ollut muuttunut mutta NYY-BAL oli 71-29. Arvelinkin että voisi muuttua kun Girardi juuri kertoi että ARod ei pelaa ottelussa avauskokoonpanossa vaan on penkillä. Tiedä sitten vaikuttiko tuo tieto ennustukseen. ARodin paikan ottaa Eric Chavez.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Olen kaynyt kohta 10 vuotta Yankeesin peleissa ja koskaan ei ole ollut nain hiljaista postseasonilla. Ihmiset eivat enaa usko, etta Yankees pystyisi lyomaan juoksuja ja voittamaan.

Istun on the first base side ja Sabathia syottaa todella hyvin. Swisherilta taas mind-fuckingly dumb AB. Taalla taidetaan istua viela pitkaan tanaan.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Niin vaan Yankees voitti Oriolesin 3-1 ja jatkaa ALCS:ään ja kohtaa siellä Detroit Tigersin. Sabathia teki kaiken sen mitä mieheltä odotettiin ja enemmänkin, syöttäen ottelun alusta loppuun, 121 syöttöä Yankeesin ässälle. JLandin tuskallinen odotus sai näin mieluisan palkinnon. Vilpittömät onnitteluni JLandille, mukavaa että suosikkisi voitti tiukan sarjan. Mielelläni olisin suonut menestystä myös Baltimoren porukalle mutta niinhän se on että otteluparia ei voi voittaa kuin joukkueista toinen, jostakin käsittömästä syystä toivoin voittoa molemmille. :D

NLDS:ssä Cards voitti Natsin 7-9 ja NLCS:ssä kohtaavat kaksi edellistä WS-voittajaa SF Giants ja Cards. Nats johti ottelua varhaisessa vaiheessa jo 6-0 ja johti sitä kahdeksan vuoroparin jälkeen vielä 7-5 mutta Cards tuntuu aina keksivän jonkin tavan selvitä näistä tilanteista. Ottelun suuri hahmo oli Cardsin 2B Daniel Descalso, jota on totuttu pitämään hyvänä ulkopelaajana mutta vain keskinkertaisena sisäpelaajana.

Minusta tuntuu siltä että Detroit on Yankeesille helpompi vastus kuin Baltimore oli, vaikka Detroitilla on Miggy Cabrera, Prince Fielder sekä Justin Verlander joka peluutuksen takia pystyy pelaamaan nyt vähemmän kuin Detroit toivoisi, mutta sama pätee Yankeesiin ja Sabathiaan. Samoin tuntuu siltä että SF Giants on Cardsille helpompi kuin Nationals oli, oikeastaan todella vaikea kuvitella Giantsin voittavan NL:n pennantia mutta eihän noista ikinä tiedä. Sen kummemmin en ole asioita nyt seurannut mutta tuntuisi oudolta jos Giants ei nostaisi Tim Lincecumia rotaatioon, luultavasti sieltä pudotetaan Barry Zito pois.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
En tuollaista heartbreakeriä kyllä vähään aikaan muista. Upea kausi päättyy karmivimmalla mahdollisella tavalla. Aivan käsittämätön sulaminen, ei saatana...

Kuitenkin kolme asiaa lohduttaa vähäsen:

1) Kaikki mahdolliset tuurit olivat Nationalsin puolella Game 1:ssä
2) Näillä aloitussyöttäjillä ei olisi voitettu World Seriesiä
3) Nats on nuori joukkue, joka saa tulevina vuosina uusia mahdollisuuksia

Tietyssä mielessä Nats menetti pelin jo syyskuun aikana. Samaan aikaan kun esim. Cardinals tuli kuumemmaksi ja kuumemmaksi alkoi Natsin vahva ote lipsua. Runkosarjan loppu oli hyvinkin vaatimaton. Ja ennen kaikkea starting pitching alkoi pettää. Detwiler ja Jackson romahtivat runkosarjan lopussa. Näistä Detwiler pystyi ryhdistäytymään omassa postseason-startissaan, mutta Jackson oli katastrofaalisen huono. Ei jatkosopimusta näillä otteilla, ennemmin vaikka Lannan rotaation hännille ensi kaudeksi. Jordan Zimmermann oli hyvä runkosarjan loppuun asti, mutta Game 2:ssa Nationalsin rotationin ainoa lähiaikoina tasaisesti suoriutunut pitcherkin suli. Gio Gonzalez taas oli pelkkä tikittävä aikapommi kahdessa startissaan, koska hän oli niin totaalisen hukassa oman commandinsa kanssa ja vääriä sateli kuin pommeja II maailmansodassa.

Tällaista se on playoff-muotoinen urheilu. Voit olla se paras joukkue koko pitkän runkosarjan, mutta jos et ole hot siinä vaiheessa kun pudotuspelit alkavat, on turha haaveilla menestyksestä. National Leaguessa kaksi parasta joukkuetta on ulkona, kun ratkotaan liigan mestaruutta.

Seuraavasta kierroksesta sen verran, että uskon Yankeesin ja Cardinalsin menevän World Seriesiin. Tigers voitti ALDS:n pitkälti sen ansiosta, että pystyivät starttamaan Verlanderilla kahteen matsiin viidestä. Nyt tuo suhdelukema laskee, ja muu staff on aika vaatimatonta kamaa jos lähdetään vertaamaan Yankeesin loistavasti Baltimorea vastaan syöttäneisiin starttereihin. Tietysti Yankeesin lyöjät ovat aika jäässä. Toisaalta Fielder ja Miggy olivat myös varsin vaatimattomia Division Series -kierroksella.

Toinen series taas menee Cardinalsille. Luultavasti seitsemännessä pelissä sen jälkeen kun ovat olleet tappiolla 12-0 ja vastustajan closeria vastaan kuusi kertaa "down to their last strike".
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Katselen ekaa ALCS ottelua, kommentoin vähän Havumetsien GM:n viestiä.

MLB:ssä runkosarja on pitkä ja sarja on tasainen, etenkin kärkijoukkueiden osalta. Jos joku joukkue saa 10 voittoa enemmän kuin joku toinen, se ero on tullut puolen vuoden aikana 162ssa ottelussa ja ei voi tietää miten noille kahdelle joukkueelle käy paras viidestä tai paras seitsemästä sarjasta. Lisäksi esim Nats ja Cards, verrattuna suurimpaan osaan runkosarjaa, Carsille kävi sikäli hyvin ja Natsille huonosti postseasonin ajaksi, että Cards sai Carpenterin mukaan ja Nats menetti Strasburgin. Jos tuo asetelma olisi ollut voimassa koko runkosarjan ajan, kaksikon ero ei olisi ollut niin suuri kuin se nyt on.

Myös joku Yankees vaikuttaa lyöntipelin osalta kulkevan varjojen mailla. Tavallaan tuntuu siltä että divisioonasarjojen kaksi parasta joukkuetta olivat Cards ja Nats. Ja Cardsilla on jotakin kummallista taikaa ollut sekä viime vuonna että tänä vuonna postseasonilla. Viime vuonna Cards lähti altavastaajana ensin NLDS:ään Philliesiä vastaan, sitten NLCS:ään Brewersiä vastaan ja lopulta WS:ään Texasia vastaan mutta voitti kaikki nuo sarjat osin vaikeidenkin vaiheiden kautta. Kaikissa sarjoissa paitsi NLCS:ssä Cards pelasi maksimimäärän pelejä. Lisäksi kauteen liittyy huikea loppunousu runkosarjan lopulla jossa Cards ohitti viimeisellä kierroksella Bravesin, kiitos osin Philliesille. Tänä vuonna homma jatkuu. Cards varmisti postseason paikkansa viimeisenä, lähti altavastaajana WC otteluun Bravesia vastaan ja sitten NLDS:ään Nationalsia vastaan. Nyt tilanne muuttuu, käsittääkseni ekaa kertaa tänä aikana Cards lähtee suosikkina, sarjaan Giantsia vastaan. Miten Cardsin käy tilanteessa jossa se onkin suosikki? Cardsin syöttäjäosasto tuntuisi olevan kohtuu hyvä, samoin lyöntijärjestys suorastaan vilisee vaarallisia pelaajia, muilla jatkossa olevilla joukkueilla ei ole noin. Onko tuo huono enne Cardsille?

Tossa käynnissä olevassa ottelussa Yankees sai avausvuorossa 2x ajolähdön A-Rodille, jonka lyönti kovana maapallona 2B Omar Infantelle joka poltti kakkoselle (kaikki Yankees juoksijat pesille Doug Fisterin antamalla vapaataipaleella). Toisessa vuoroparissa kolme Yankees-pelaajaa täytti pesät lyömällä singlen ja 2x ajolähtöä purkamaan Robinson Cano. Canon lyönti syöttäjä Fisterin jalkojen kautta ss Jhonny Peraltalle, joka poltti Canon ykköselle. Kolmen vuoroparin jälkeen peli on 0-0, Yankees on rakennellut tilanteita paremmin mutta juoksuja ei siis vielä ole tehty.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Takaisin ALCS-avausotteluun Yankees-Tigers. Kuudennessa vuoroparissa alkoi tapahtua Tigersin Austin Jacksonin lyötyä kovan kierteisen pallon oikeaan rajaan ja Jackson juoksi kolmospesälle. Omar Infanten lyönti nousi kopiksi Nick Swisherille, Jackson ei uskaltanut yrittää kotipesään. Yankees antoi tarkoituksellisen vapaataipaleen Miguel Cabreralle ja lähti hakemaan tuplapaloa Prince Fielderin lyöntivuorolla. Fielderin lyönti kantoi Grandersonin eteen, Jackson toi 0-1 ja juoksijat etupesille. Delmon Young löi pallon Swisherin eteen, tilanne näytti siltä että lyönti olisi ollut otettavissa kopiksi ehkä, mutta ei – Cabrera toi 0-2. Juoksijat jäi etupesille, kun Jhonny Peralta sai vielä vapaataipaleen, Tigersille yhden palon ajolähtö mutta sekä Andy Dirks että Avisail Garcia löivät pallon koppina etukentälle. Yankeesin vuorolla Teixeiran lyötyä singlen ja Ibanezin tuplan, A-Rod sai ihanteellisen tilaisuuden, paloton tilanne, juoksijat takapesillä, ei tuplapalon vaaraa ja omakin maine niin huono että vastustajan syöttäjä ei syötä pitch around. A-Rodista kolmella syötöllä strikeout eli todella surkea suoriutuminen. Swisher sentään otti vapaataipaleen mutta sekä Granderson että Russel Martin paloivat syyllä strikeout, surkeus senkun jatkuu.

Kahdeksannen vuoroparin alussa Tigers teki kaksi juoksua lisää, Delmon Young löi kunnarin ja Avisail Garcia kotiutti kakkospesällä olleen Jhonny Peraltan. 0-4, Yankeesilla näytti siis todella huonolta. Kahdeksannen tasoittavan sisävuoron ainoa mainittava uutinen on se että Joe Girardi korvasi A-Rodin ottaen hänen paikalleen pinch hitter Eric Chavezin, joka jatkoi myös A-Rodin ulkopelipaikalla.

Yhdeksännen vuoroparin tasoittava. Katsojille näytettiin katsomossa istuvia apaattisen näköisiä Yankees-faneja, ehkäpä JLand oli joku niistä. Tigers otti syöttäjäksi huonon ALDS:n pelanneen closer Jose Valverden. Ichiro Suzuki löi kaksi juoksua tuoneen kunnarin ja kun kohta perään Ibanez löi myöskin kaksi juoksua tuoneen kunnarin, ottelu olikin 4-4 ja lähdettiin extravuoropareihin. Toi Valverde oli aivan kamala, tuskin saa enää peliaikaa tässä postseasonissa. Mainittakoon myös se että 9. ja 10. sisävuorossaan Yankees-pelaajat yrittivät yhteensä neljää pesävarastusta onnistuen aina kun Tigersin sieppari Gerard Laird ei heittänyt polttoheittoa kertaakaan. Aivan käsittämätöntä.

12. vuoroparin alussa Delmon Young löi Miggy Cabreran kakkospesältä kotiin ja juoksi perässä sinne itse. Youngin tilalle pinch runner Don Kelly. Peralta löi maapallon, Jeter syöksyi yrittäen torjua pallon ja loukkasi nilkkansa. Derek Jeter mursi nilkkansa ja miehen kausi päättyi tähän. Tigers-juoksijat jäi pesille 1 ja 3, Andy Dirks löi pallon Yankees-syöttäjä David Phelpsin jalkoihin, joka ei pystynyt polttamaan ketään ja Kelly toi 4-6, joka jäi ottelun loppulukemiksi.

Seuraava peli Yankeesin on käytännössä voitettava koska Tigers laittaa kolmanteen otteluun startteriksi Justin Verlanderin ja sitä ottelua Yankeesin on vaikea voittaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Vuonna 2003 Jeter loukkaantui kauden ensimmaisessa pelissa Torontossa ja sen jalkeen Yankees taisi voittaa 20 pelia 25 ensimmaisesta or so. No nyt tilanne on tietysti eri, koska pelataan playoffseja ja Yankeesilta puuttuu jo Rivera. Jeter on kuitenkin ollut Yankeesin paras lyoja talla kaudella ja miehen postseason resume on kaikille tuttu. Yleensa Derek nousee ylos noista tilanteesta, mutta eilen oli aika hiljaista kun han jaikin makaamaan maahan. No nyt taytyy sitten voittaa ilman kapteenia ja Girardin on melkein pakko peluuttaa Nunezia, koska Yankees tarvitsee lyonteja ja Nunez on parempi lyoja kuin Nix. Toisaalta Girardi on old school eli voi olla, etta han antaa peliaikaa paremmalle puolustajalle eli Nixille.

Eilen oli taas 10 minuuttia in the bottom of the 9th sellainen tunnelma, etta sen ei olisi halunnut loppuvan koskaan. Niita koettiin aina vanhalla Stadiumilla ja 2009 oli se yksi A-Rodin HR ja Teixeiran walk-off Twinsia vastaan playoffseissa. Sen jalkeen tallaisia Ibanezin kaltaisia lyonteja ollaan odotettu ja olihan se aika uskomatonta. Ensin Ichiron HR ja sitten kun Ibanez tuli lyomaan niin Stadiumilla alkoi taas kiertaa sellainen sahko, etta jotain tapahtuu. Rauuuuul, so cool, sanoisi John Sterling.

Yankeesin ei olisi kuitenkaan pitanyt koskaan paastaa pelia extra inningeihin tai sitten se Ichiron HR olisi pitanyt olla game winner, koska A-Rod, Cano ja muuta jattivat taas liikaa miehia pesille. Eniten harmittaa ehka se, etta Cano on kadottanut touchin taysin, koska regular seasonin lopulla Cano oli lahes ohittamaton. Nyt syottajat syottavat jo suoraan Canolle eivatka pitch around ja Cano ottaa strikes over the middle of the plate.

Syottajiin Yankees ei kaadu ja odotan esimerkiksi Kurodalta tanaan hyvaa pelia, mutta lyojat haviavat taman sarjan Yankeesille, koska Jackson, Cabrera, Young ja Fielder lyovat nakojaan ainakin pari juoksua -- eika Yankees voi aina luottaa siihen, etta yhdeksannessa tullaan takaa tasoihin tai ohi. Tanaan on melkein viimeinen mahdollisuus pelastaa tama kausi, koska talla lyomisella Yanks ei nouse enaa 0-2 tappioasemasta tassa sarjassa voittoon.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
The Axis of Feeble. Fuck you.

Yankees ei tule onneksi tata sarjaa voittamaan eika se sita edes ansaitsekaan. Tassa vaiheessa kannattaa alkaa laittaa rahaa siihen, etta heittaako Verlander huomenna no-hitterin vai 20 Ks vai molemmat? Ihmiset eivat enaa usko Yankeesiin talla kaudella ja se ei ole mikaan ihme. Yleensa syksylla Yankees on kaupungin puheenaihe ja on se sita vielakin, mutta eilenkin Stadiumilla olisi ollut viela tilaa eli lippuja oli myynnissa. Sita ei tapahdu oikeastaan koskaan kun Yankees pelaa playoffseissa. Tama joukkue on kuitenkin ansainnut taman kohtelun faneilta. Tai sanotaan niin, etta syottajat + Ibanez, Jeter ja Ichiro eivat ole sita ansainneet, mutta joutuvat naiden muiden losereiden vuoksi nyt tahan tilanteeseen.

Kuroda syotto eilen yhden uransa parhaista peleista -- the guy pitched his heart out. Todennakoisesti tama oli Kurodan viimeinen peli talla kaudella ja ehka myos Yankeesissa, koska han ei ehka tule enaa ensi kaudeksi takaisin. Jos niin kay niin Kuroda ansaitsi eilen ne pinstripes ja se on iso kunnianosoitus yhden kauden pelaajalle Bronxissa.

Paljon puhutaan A-Rodista, mutta han sentaan juoksee lyontien jalkeen pesalle ja yrittaa. Sitten kun katsotaan esimerkiksi Swisheria niin onneksi tama clown ei enaa missaan nimessa jatka ensi kaudella Yankeesissa. Suurin ongelma on kuitenkin A-Rodin ohella ollut Cano ja oikeastaan Cano ansaitsisi paljon enemman kritiikkia talta syksylta kuin kukaan muu. Hanen pitaisi kantaa Yankeesin hyokkaysta, mutta on nyt lyonyt 0 for 26, mika on Yankeesin postseason historian pisin aika ilman lyontia. Myos Granderson on pelaamassa itseaan ulos Bronxista ja Yankeesin taytyykin paattaa nyt talvella, etta mita tehdaan Canon ja Grandersonin kanssa. En ihmettelisi, jos Cashman yrittaisi treidata Grandersonin. Cano tulee haluamaan Borasin kanssa sellaisen 10 year / $200 M sopimuksen ja todennakoisesti han kylla jatkaa Yankeesissa, mutta se vaatii myos Canolta sitten muutosta, koska silla hetkella hanesta tulee joukkueen johtaja ja hanen taytyy kantaa joukkuetta kun Jeter lopettaa.

Aina tietysti taytyy ottaa huomioon, etta postseasonilla kohdataan ne parhaimpien joukkueiden parhaat syottajat, mutta Anibal Sanchez ja Phil Coke eivat nyt ole mitaan Cooperstown materiaalia ja Yankeesin pitaisi normaalisti tehda 4-5 juoksua tallaisia syottajia vastaan, mutta nyt se koko kauden kestanyt ongelma eli lyominen w/ RISP tulee vielakin selvemmin esiin. Ibanez on pari kertaa nyt pelastanut Yankeesin ja ne 9th inning comebacks ovat vintage Yankeesia, mutta ei mikaan joukkue voi luottaa vain siihen jokaisessa ottelussa. Voidaan tietysti puhua siita, etta oliko Infante eilen out vai ei, mutta tuskin Yankees olisi yhtaan juoksua silti tehnyt, vaikka peli olisi ollutkin vain 0-1 Tigersille.

Viimeksi Yankees on saanut samanlaista pelia syottajilta ehka 2001 postseasonilla ja silloin se dynastia kaatui sinne Arizonan aavikolle, mutta siina joukkueessa oli viela se sama magic kuin 1998-2000 ja 2003. Silla joukkueella oli Tino Martinez, Paul O'Neill, Derek Jeter, Scott Brosius, Roger Clemens, Andy Pettitte etc. No nyt Yankeesilla on ollut Ibanez, mutta silti tuollaiset pelaajat kuten Cano ja Granderson eivat ole edes samalla tasolla kun puhutaan clutch pelaajista esimerkiksi Tinon tai Brosiuksen kanssa. A-Rodin magic year oli se 2009 syksy, mutta sen jalkeen han on ollut nyt kahtena vuotena perakkain taas taysin hukassa etenkin right handers vastaan.

Toivottavasti tama sarja ei tule enaa takaisin Yankee Stadiumille, koska tiedan kylla miten siina tulisi kaymaan -- Yankees haviaisi Game 7 0-2.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Yankeesilla näyttää menevän aika pieleen tämä ALCS, nyt olisi alettava pelaamaan oli vastassa sitten vaikka Verlander. Robinson Cano taitaa olla koko sarjan paras 2B ja aivan varmasti Scott Boras vaatii hälle jättiluokan sopparia, nyt olisi kyllä aika lunastaa oikeutus moiseen. Cano on varmasti yksi keskeinen syy miksi Yankees saa vuosittain 90-100 voittoa ja voittaa AL Eastin mutta se ei riitä vaan on oltava clutch myös postseasonilla. Yankeesilla taitaa olla vielä viisi vuotta A-Rod sopparia ja nyt näyttää siltä että kovin kovin kummoista suoritusta Yankees ei enää A-Rodilta saa, ei ainakaan sellaista mikä olisi jossakin suhteessa siihen palkkaan mitä Yankees hälle maksaa. Tosta ALCS:stä pitää tehdä sekin ikävä huomio että ainoa Tigers-syöttäjä jolle Yankees on juoksuja pystynyt lyömään on Jose Valverde ja sitä ylellisyyttä Yankees ei enää tule kokemaan tässä sarjassa että pääsisi lyömään Valverdelle. Kuin joissakin poikkeustapauksissa, jos mennään extra inningseihin jolloin Detroitilla ei ole enää muita vaihtoehtoja tai sellaisen ottelun loppupuolella jonka voiton Yankees on jo varmistanut. Tällaista ottelua ei vaan taida tulla.

Jännien LDS-sarjojen jälkeen näyttää siltä että CLS-sarjoista tulee yksipuoliset ja tylsät, tosin NLDS:ää on pelattu vasta yksi ottelu. Jotenkin mulla on kutinaa siitä että Giants ei pysty tarjoamaan kummoista vastusta Cardsille, toivottavasti olen väärässä.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Viime yönä pelattiin NLDS:n toinen ottelu AT&T Parkilla San Franciscossa. Cardsilla oli ensimmäisessä sisävuorossaan yhden palon tilanteessa Beltran kakkosella ja Holliday ykkösellä, Allen Craigin lyönti jäi etukenttään ja Giants lähti hakemaan tuplapaloa heittäen kakkoselle. Tällaisessa tilanteissa aina juoksijat liukuu päin ulkopelaajaa yrittäen vaikeuttaa polttoheiton tekemistä ykköselle mutta Holliday pikemminkin taklasi 2B Marco Scutaron, temppu näytti epäurheilijamaiselta. Tämän jälkeen AT&T Parkin yleisö buuasi Hollidaylle kuuluvasti aina kun Holliday sai pelisuorituksen. Scutaro jatkoi peliä vielä ja ehti tehdä tuhojaan ennenkuin poistui kesken pelin, tuli lantiovaivaa ja Scutaro joutuu kuvattavaksi.

Ensimmäisen tasoittavalla Giantsin Angel Pagan löi kunnarin ja Giants johtoon 1-0. Toisessa vuoroparissa kahden palon tilanteessa Cardsin Pete Kozma sai vapaataipaleen ja toi tasoitusjuoksun 1-1 Cardsin startteri Chris Carpenterin lyödessä tuplan. Neljännen tasoittavalla yhden palon tilanteessa Giantsilla olivat juoksijat Gregor Blanco kolmosella ja Brandon Belt ykkösellä, Brandon Crawfordin lyönti jäi todella lyhyeksi, startteri Carpenter haki pallon mutta heitti ohi ykköspesältä ja Blanco toi 2-1. Kaksi lyöjää myöhemmin Giantsilla oli kahden palon ajolähtö, Scutaro ilahdutti yleisöä lyömällä pallon Hollidayn eteen joka hukkasi pallon selkänsä taa ja Hollidayn virheen avittamana Giants sai kolme juoksua siirtyen johtoon 5-1. Tämän vuoroparin jälkeen Cards otti Carpenterin pois kummulta.

Kahdeksannen tasoittavalla tapahtui omituisia asioita. Cardsin syöttäjä Shelby Miller antoi ensimmäiselle lyöjälle Gregor Blancolle vapaataipaleen. Crawfordin lyönti näytti putoavan sentteri Jon Jayn eteen mutta Jay syöksyi upeasti pallon kopiksi. Juoksija Blanco oli jo ohittanut kakkospesän huomatessaan että nyt on kiire takaisin ykköselle ja lähti palaamaan sinne. Jay yritti tuplapaloa ja heitti 1B Craigille joka sai heiton räpyläänsä pari metriä ulkona ykköspesältä. Blanco kiersi hieman (saattoi poistua juoksulinjalta, en ole varma) mutta Craig taggasi räpyläkädellä pallo räpylässä aivan selvästi Blancon mutta tuomarit hyväksyivät Blancon suorituksen ja jättivät hänet polttamatta. Näytti selvältä tuomarivirheeltä. No sitten omituiset asiat jatkuivat, syöttäjän lyöntivuorolla Giants otti lyömään pinch hitter Aubrey Huffin. Huffin lyönti nousi ylös pari-kolme metriä kolmospesän taa, jostakin kummasta syystä 3B David Freese ei edes yrittänyt ottaa koppia vaan näytti katsovan meneekö pallo laittomaksi vai ei. Freesen ratkaisu tuntuu oudolta koska vaikka pesäpallossa moinen toiminta voisikin olla järkevää, baseballissa se ei sitä ole ja niinpä pallo tippui maahan juuri rajan sisäpuolelle ja Giants sai juoksijat etupesille. Mutta miksi tilanne ei ollut infield fly, siinähän toteutuu ehdot (1) paloja on vähemmän kuin kaksi (2) juoksija on pesällä 1 ja (3) etukenttäpelaaja saisi pallo kopiksi rutiinisuorituksella? Vaikuttaako asiaan se että Freese ei edes yrittänyt (ei voi olla syy koska infield fly sääntöhän on kehitetty juuri sellaisiin tapahtumiin joissa etukenttäpelaaja ei edes yritä ottaa palloa kopiksi vaan antaa sen pudota maahan) vai voisiko olla niin että tuomarien mielestä koppia ei olisi saanut rutiinisuorituksella? Minusta olisi pitänyt saada, ei se vaikealta näyttänyt. No, Giants kiitti, Paganin singlellä ajolähtö ja Scutaron tilalle vaihdettu Ryan Theriot löi myöskin singlen jolla kaksi juoksijaa kotipesään ja lukemiksi 1-7. Nämä jäikin loppulukemiksi. Oli miten tahansa, kahdeksannen vuoroparin tilenteet ei ratkaisseet mitään vaan Giants voitti ansaitusti.

NLDS:stä näyttää sittenkin tulevan tiukka, toisin kuin juuri tuossa ennakoin. Seuraavassa matsissa ovat vastakkain Matt Cain ja Kyle Lohse, jotka molemmat on mainittu ehdokkaina NL:n Cy Young palkintoon. Lohse on pelannut ihan ok postseasonin, Cain ei niinkään mutta nyt on kyseessä taas uusi ottelu jossa vanhat näytöt ei meinaa enää mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös