Major League Baseball

  • 344 543
  • 2 330

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Aivan kuten Havumetsien GM sanoi plus päälle se että Washingtonin lienee pakko luottaa Pereziin kun parempia vaihtoehtoja ei taida olla tarjolla. Varmastikin Washington laittaisi tuohon otteluun Yu Darvishin jos voisi taikka Derek Hollandin ennen Pereziä mutta kaverit pelasivat juuri. En ole katsonut miten kauan on Ogandon taikka Garzan viimeisestä startista mutta ajatus lienee että voivat pelata vaihtosyöttäjänä lyhyelläkin tauolla.

Tampa Bayn osalta en ole myöskään seurannut tätä kautta tarkkaan mutta arvelen että jos saisivat vapaasti valita kenen tahansa syöttäjänsä kuolemanpeliin, valinta olisi Price. Riippumatta siitä kuka tulee vastaan.

Paineet on varmasti hirveät sekä Pricellä että Perezillä mutta Price on ollut tällaisissa tilanteissa aiemminkin.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Semisti jäi vituttamaan toi viime yön tiebreaker-matsi. Löin illalla pienen vedonkin Rangersin puolesta, koska jotenkin toi matsin asetelma vain puolsi Texasia - lukuun ottamatta aloitussyöttäjiä.

Ja niihin aloitussyöttäjiinhän se Texasin matsi ja samalla koko kausi kaatui. Kotipesätuomari Kelloggin strike zone oli todella suuri. Kaikki rajatapaukset tuomittiin strikeiksi. Price osasi ottaa tästä ilon irti. Syötteli eri puolille strike zonea ja turhautti Texun lyöjät. Perez puolestaan oli vähän toisenlaisilla toimintamalleilla liikenteessä. Kontrolli oli ihan hukassa, joten vääriä sateli leveästä zonesta huolimatta. Sitten vielä kauheita fat pitchejä keskelle zonea. Eikä se pula paljoa paennut, kun Perez vaihdettiin Ogandoon. 4-1 taululle ja allekirjoittanut pääsi pelastamaan katkonaisista yöunista sen, mitä pelastettavissa oli.

Ensi yönä mielenkiintoinen villi kortti -ottelu Pittsburghin PNC Parkilla. Piraatteja on pakko pitää ennakkosuosikkina. Lirianon kausi on ollut selvästi ehjempi kuin Cueton, ja vasurina hän pärjännee hyvin Redsin tulivoimaisen vasurikolmikon Choo-Votto-Bruce kanssa. Desibelimittarit paukkuvat varmasti stadionilla; edellisestä playoff-ottelusta kun on 'Burghissa kulunut jo aika tovi.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
David Pricella oli henkinen näytönpaikka ja hän suoriutui siitä juuri niin hyvin kuin mahdollista. Hänhän pelasi koko pelin, joten sekin kertoo paljon. Itseluottamus on kohdillaan ja kun on taitava, niin niinhän siinä kävi kuin kävi.

Viimeisestä kuudesta kaudesta neljänä on Rays päässyt pleijareihin. Sitä voi pitää ihan mukavana saavutuksena. Tosin pelit saattavat päättyä lyhyeen... keskiviikon Wild Card-peli on laaki-ja-vainaa, sillä Inkkarit ovat hankala vastus. Mutta eipä tipahdeta, ennen kuin on nuolaistu. :-)
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Hyvinhän tuo sitten meni. Nuori Alex Cobb loisti syöttöhommissaan mainiosti. Kun itseluottamus on hyvä, niin se ruokkii onnistumista. Muut pelaajat vastasivat huutoon ja tekivät riittävän määrän juoksuja, jotta voitto tuli.

Perjantaina alkaa sitten ALDS, jossa vastustajana on pitkin kautta erittäin hyvin pelannut Red Sox. Taitoa ja voittamisen nälkää on heillä takuulla paljon, joten melkoiseen venymiseen saa Rays itsensä piiskata jos mielivät jatkoon päästä. Ekan pelin aloitussyöttäjänä Rays'illa on mainiosti kauden pelannut Matt Moore. Luotto häneen on melkoinen ja uskoisin hänen (ja muun joukkueen) pitävän pintansa niin hyvin, että Rays tulee voittamaan ekan pelin. Yhtenä seikkana uskaltaisin sanoa sen, että Red Sox'illa on useamman päivän pelaamattomuus rasitteena (kuulostaa ehkä hassulta, mutta olen huomannut baseballissa tuollaisella seikalla olevan vaikutusta).
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Niinhän siinä sitten kävi, että neljännen vuoroparin tasoittavalla tullut täydellinen kyykkäys pilasi loppupelin. Loppusaldona tyly 2-12 tappiolukema. Mitäänhän ei ole vielä menetetty, sillä otteluita on vielä jäljellä. Kuitenkin... tän illan aloittajan David Pricen... ja maanantain kotipelin todennäköisimmän aloittajan Alex Cobbin... hartioilla on nyt melkoinen painolasti.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Noniin... tilanne on jo 0-2... Boston pelaa niin ärsyttävän hyvin, että menee todella hankalaksi Rays'illa voittaa tätä ottelusarjaa. Huomiselle startterille (tod.näk Alex Cobb) shutout and complete game, niin voitto tulee. Pahoin pelkään, ettei näin käy... mutta toivotaan, toivotaan...
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Yksinpuheluksi näyttää menevän tässä ketjussa, mutta älkää huoliko... tämän kauden osalta kirjoitteluni MLB-ketjuun päättyy tähän viestiin.

Hieman odotetunlaisesti Tampa Bay Rays sitten putosi jatkosta. Game 3:n hieno kotivoitto ei sitten enää siivittänyt sen pidemmälle, vaan Boston Red Sox menee ALCS-peleihin otteluvoitoin 3-1. Sen verran vahvalla otteella punasukat ovat pelanneet, että saattavat kyllä mennä ihan loppuun asti.

Tampa Bay Rays'in kausi oli ihan kelpo suoritus... huhti-toukokuun peliesitykset eivät aluksi antaneet toiveita hyvästä, mutta kesä-heinäkuun saldo oli niin järkyttävän hyvä, että niillä voitoilla joukkue oli kuvioissa mukana pitkään. Elo-syyskuun aikana pelit ailahtelivat ja pari tappioputkea (5:n ja 6:n pelin pituiset) söivät mahdollisuuden divisioonavoitosta. Syyskuussa, viimeisen puolentoista viikon peleissä, voittoja tuli silloin kuin niitä pitikin tulla. Tie-break pelin voitto ja wildcard-pelin voitto antoivat jopa (ehkä valheellisen) mielikuvan, että nyt homma futaa paremmin kuin vuosiin.

Pleijareissa neljä kertaa viimeisestä kuudesta vuodesta... myös 90+ voiton kausi viidesti viimeisen kuuden vuoden aikana... Pakko sanoa itsekin, että eipä paskempi joukkue. Joe Maddon managerina ja muu organisaatio hyvässä vireessä (rajallisista resursseista huolimatta) on pitänyt huolen menestymisestä.

Matt Moore, David Price, Alex Cobb, Jeremy Hellickson... siinä on mielestäni niin hyvä aloitussyöttäjä-kaarti, että jos tuo nelikko pysyy tulevina vuosina joukkueessa, niin hyvää siitä seuraa. Heidän lisäkseen Rays'in bullpen on yleisesti ollut liigan parhaimmistoa, niin mikäpäs tässä. Ennen kautta Shieldsin ja Davisin kaupassa tuli vaihtareina hyviä "junnuja", jotka ovat osoittaneet jo nyt olevansa nappihankintoja. Joukkueen kapteeni Evan Longoria osoitti kauden aikana olevansa sen häneen satsatun pitkän 100M-sopparin arvoinen.

On erittäin harmillista, että mikään kanava ei näytä baseballia enää. ESPN America-kanavan julma lopetus oli todella huono juttu. Sen verran marginaalinen laji täällä Euroopassa amerikan pesis kuitenkin on, ettei taida olla toivoa lähivuosina telkkarista pelejä nähdä. :-(
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Matt Moore, David Price, Alex Cobb, Jeremy Hellickson... siinä on mielestäni niin hyvä aloitussyöttäjä-kaarti, että jos tuo nelikko pysyy tulevina vuosina joukkueessa, niin hyvää siitä seuraa.
Käsittääkseni asiantuntijapiireissä pidetään ihan varmana, että Price kaupataan jonnekin muualle, jonne hän sitten tekee sen ansaitsemansa pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen. Texasista on puhuttu yhtenä vaihtoehtona. Sitten on tietysti Dodgers, jolla on varaa maksaa ihan järkyttäviä summia. Jotenkin perseestä olisi, jos Pricekin päätyisi Dodgersiin. En pidä yhtään tuosta Dodgersin Manchester City -henkisestä rellestämisestä.

Vaikka Rays onkin kestomenestyjä ja MLB:n malliorganisaatio, on viime aikoina puhuttu jonkinlaisesta ikkunan sulkeutumisesta joukkueen kohdalla. Sam Miller ja Ben Lindbergh podcastissaan mainitsivat, että Raysin varaustilaisuudet ovat viime aikoina menneet vähän perseelleen. Toisaalta rotaatio ja bullpen ovat Pricen mahdollisen lähdönkin jälkeen hyviä, ulkopeli on huippuluokkaa ja tulivoimaakin löytyy Myersin ja Longorian ansiosta. Siihen päälle kun vielä lyödään Maddonin nerous, on vaikea nähdä Raysin kokonaan putoavan geimeistä. Yankees ikääntyy koko ajan, Jays treidasi kaikki prospektinsa menemään huonolla menestyksellä, Orioles palasi tällä kaudella maan pinnalle. Ei olisi yllätys, jos Red Sox ja Rays olisivat AL Eastin kingejä myös tulevina kausina.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Viime yönä (tai tänä aamuna, miten sen nyt ottaa) päättyi tämän MLB-kauden ykköstarina - Pittsburgh Piratesin unelmien kausi. Tuskin kukaan odotti joukkueelta tällaista kautta. Ensin Pirates selviytyi toiseksi NL Centralin taistelussa. Sitten joukkue voitti villi kortti -ottelussa Redsin. Meteli oli PNC Parkilla kuulemma sitä luokkaa, ettei edes omia ajatuksiaan kuullut. NLDS:ssä vastaan tuli instituutio, National Leaguen lippulaiva, legendaarinen Cardinals. Pirates selvisi 2-1-johtoon, mutta kahdessa viimeisessä pelissä Cardsin aloitussyöttäjät Wacha ja Wainwright olivat liikaa.

Jotenkin oli hienoa nähdä, miten paljon Pirates merkitsee ihmisille Pittsburghissa kaikien noiden vuosien korpivaelluksen jälkeen. Selvästi Pirates yhdisti Pittsburghin urheiluhenkiset asukkaat Steelersin taaperruksen keskellä. Tulevaisuutta tuolla joukkueella on, mutta tuollaista kautta on vaikea toistaa.

Harvoin kokee läheiseksi joukkueen, jota ei millään tavalla kannata. Tähän Piratesin tarinaan oli kuitenkin helppo samastua. Hieno baseball-kaupunki ja hieno, perinteikäs seura. Raise the Jolly Roger!
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Kuluneesta kaudesta en enää kirjoittele, mutta tulevaisuudesta kyllä. :-)

Käsittääkseni asiantuntijapiireissä pidetään ihan varmana, että Price kaupataan jonnekin muualle, jonne hän sitten tekee sen ansaitsemansa pitkän ja rahakkaan jatkosopimuksen. Texasista on puhuttu yhtenä vaihtoehtona. Sitten on tietysti Dodgers, jolla on varaa maksaa ihan järkyttäviä summia. Jotenkin perseestä olisi, jos Pricekin päätyisi Dodgersiin. En pidä yhtään tuosta Dodgersin Manchester City -henkisestä rellestämisestä.

Vaikka Rays onkin kestomenestyjä ja MLB:n malliorganisaatio, on viime aikoina puhuttu jonkinlaisesta ikkunan sulkeutumisesta joukkueen kohdalla. Sam Miller ja Ben Lindbergh podcastissaan mainitsivat, että Raysin varaustilaisuudet ovat viime aikoina menneet vähän perseelleen. Toisaalta rotaatio ja bullpen ovat Pricen mahdollisen lähdönkin jälkeen hyviä, ulkopeli on huippuluokkaa ja tulivoimaakin löytyy Myersin ja Longorian ansiosta. Siihen päälle kun vielä lyödään Maddonin nerous, on vaikea nähdä Raysin kokonaan putoavan geimeistä. Yankees ikääntyy koko ajan, Jays treidasi kaikki prospektinsa menemään huonolla menestyksellä, Orioles palasi tällä kaudella maan pinnalle. Ei olisi yllätys, jos Red Sox ja Rays olisivat AL Eastin kingejä myös tulevina kausina.

Olen valitettavan tietoinen David Pricen tilanteesta. Hän on juuri siinä iässä, että vielä pystyy tekemään megamiljoona-sopimuksen ja hölmöhän hän olisi jos sen jättäisi käyttämättä. Kuitenkin... David on organisaatiossa ja varsinkin Rays-fanien keskuudessa erittäin suosittu henkilö. Esim. kotimatseissa Pricen pelipäivinä on yksi katsomonosa (K9) Tropicana Fieldillä hänen fanikatsomonsa keltaisine paitoineen ja lippuineen... ja se osa on aina loppuunmyyty. Sellaista olen lukenut, että Rays olisi halukas pitämään David Pricen joukkueessa maksamalla reilun liksan... mutta valitettava tosiseikka on se, että on joukkueita jotka ovat halukkaita maksamaan mottipäisiä summia hänelle. Katsotaan mitä tapahtuu.

Mitä tuohon "ikkunan sulkeutumiseen" tulee... näinä kuluneina kuutena vuotena on menestys ollut niin hyvää, että drafteissa ei ole ne otollisimmat varausvuorot olleet parhaimmat. Menestyksen hinta sekin. On muistettava, että esim. Longoria ja Price olivat umpisurkeiden vuosien aiheuttamien ykkösvarausaikojen tuotosta. Joe Maddonin nerous on velhomaista luokkaa ja hän on saanut manageroimistaan kokoonpanoista sen maksimaalisuuden irti mitä heistä pystyy saamaan. Se on loistavuutta jos mikä.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
David Pricen tilanteessa on kyse vain siitä, että Tampan kannattaa myydä nyt, koska silloin maksimoidaan tilanteesta saatava voitto molemmille joukkueille. Mitä aiemmin ennen pelaajan tulevaa free agencyä myydään, sen enemmän on varaa pyytää lupauksia ja draft pickejä. Vaikka muutaman kuukauden pestistä ennen free agencyä voi saada esim. jonkinasteisen lupauksen, nyt puhutaan varmasti paketeista ja pelaajista jotka ovat käytännössä katsoen melkein valmiita mlb-tason pelaajia. Sopimuksen ostavalle jengille ajankohta on todella hyvä, koska saadaan huippusyöttäjä $10mil / kausi kahdeksi vuodeksi.
Pricen tilanteessa on eri asia myös, tehdäänkö samalla jatkoa päälle. Ts. uskaltaako joku joukkue sen 2vuoden lisäksi laittaa jonkun $150-200mil sopparin siihen päälle. Viime viikolla oli jossain ESPN:llä Pricen tilastot play-off ratkaisumatseista, yks hyvä startti ja 4 huonompaa. Lisäksi uran home-ERA oli 2.78 ja vieraissa 3.59.
Tuossa linkki: http://espn.go.com/blog/sweetspot/post/_/id/41240/david-price-ignores-fact-that-nerds-help-him
En nyt missään nimessä väitä että nämä statsit huonontavaisit kaveria mitenkään ratkaisevasti, mutta ostavilla joukkueilla on paljon mietittävää - kuten aina - näissä megapitkissä ja rahakkaissa sopimuksissa. Jollaisen on oletettavaa, että David Price tulee saamaan.
Ai niin ja tuo "alennus" -palkkakin ($10mil) tulee nousemaan, koska hänellä on arbitration tulossa ilmeisesti molempina vuosina ennen lopullista free agencyä.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
David Pricen tilanteessa on kyse vain siitä, että Tampan kannattaa myydä nyt, koska silloin maksimoidaan tilanteesta saatava voitto molemmille joukkueille. Mitä aiemmin ennen pelaajan tulevaa free agencyä myydään, sen enemmän on varaa pyytää lupauksia ja draft pickejä.

Noinhan se on ja todennäköisimmin tuolla tavoin tulee tapahtumaan.

Parhaimmat pelivuotensa, moni ison rahan perässä viime vuosina muualle siirtynyt pelaaja, on kuitenkin pelannut Tampa Bay Rays'issa. Tämä toki on oma yksisilmäinen ja yksipuolinen näkemykseni.
 

Käyhkönen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, IFK:ssa on myös hyviä pelaajia.
Anaheimiin menossa huhtikuun alussa ja NHL matsiin liput jo varattu. Samalla tuli mieleen, että voisihan sitä baseballia käydä siellä katsomassa, mutta liputhan ei ole vielä myynnissä. En ole lainkaan MLB:n seuraaja tai tiedä näistä lipuista yhtään mitään, joten kysyisin teiltä asiantuntijoilta että milloin nuo 2014 liput tulee myyntiin ja onkohan näitä lippuja mitään saumaa saada täältä Suomesta käsin esim. Ticketmatsterin kautta vai viedäänkö ne käsistä samantien? Angels Mets olisi juuri sopivasti Anaheimissa silloin.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Oma kokemus ajoittuu n.5vuoden taakse. Silloin kävin katsomassa Mets vs (en muista mikä) niin siihen otteluun sai ainakin liput hyvin helposti itse areenan vierestä. Uskon että noihin MBL:n runkosarjan matseihin pääsee aika hyväll prosentilla.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Pricen tilanteessa on eri asia myös, tehdäänkö samalla jatkoa päälle. Ts. uskaltaako joku joukkue sen 2vuoden lisäksi laittaa jonkun $150-200mil sopparin siihen päälle.

Tollainen pelaajakauppa kesken sopimuskauden tehdään kahdesta syystä
1. jotta joukkue välttyy kyseisen pelaajan palkanmaksulta
2. jotta joukkue saa jotakin pelaajastaan ennenkuin hänestä tulee free agent

Pricen kohdalla syy on tuo 2 ei 1. Price on yksi koko sarjan parhaista starttereista, on suht nuori eikä taida olla kovin loukkaantumisherkkä. Joukkue joka hänet mahdollisesti Raysilta ostaa, menettää samalla vaihdossa Raysille hyviä pelaajia ja tuskin yksikään joukkue on tuohon valmis mikäli saa Pricen vain kahdeksi vuodeksi. Tämän joukkueen on pystyttävä tekemään myöskin tarjous jonka Price oletettavasti hyväksyy ja ei lähde kokeilemaan hintaansa free agentina. Vaihtokaupan ehdoksi ei ilmeisesti voida kuitenkaan laittaa sitä että Price hyväksyy jatkosopimuksen, en ainakaan muista että näin olisi ikinä tehty.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joo, tuota juuri en lähtenyt spekuloimaan, koska siinä on niin monta tekijää.
Omasta mielestä myös pikkaisen riski joukkueen rakentamisen kannalta antaa parhaat prospektit pois ja sijoittaa yhteen kaveriin $150-200mil. Mutta kyllä näin tehdään ja useinkin. Hyvä pitching rotation on kyllä a ja o. Sitä (pitchingiä) ei voi myöskään voi olla liikaa, koska yleensä kaikki ei mene suunnitellusti ja jengiä loukkaantuu tai tulee muita ongelmia ja katastrofi voi olla nopeasti valmis..
Mutta sitä mieltä olen että kyllä lähtökohtaisesti voidaan olettaa, että kuka tahansa pelaaja joka lähestyy free agencyä (tai pelaa sopimuksensa viimeistä vuotta) voi mennä minne tahansa joukkueeseen traden kanssa ja vaihdossa nimenomaan tulee pelaajia tai varausvuoroja, jopa kahden kuukauden pestistä. Tästä tulee sanonta "hired bat". Carlos Beltrankin siirtyi San Francisco Giantsiin pariksi kuukaudeksi ja siinäkin liikkui pelaajia. Miksei siis David Priceä ottaisi mikään joukkue kahdeksi vuodeksi? Totta kai Tampa tekee traden sinne mistä eniten saa vastakaupassa pelaajia. Ja eniten tietenkin tulee sieltä jotka saa Pricen kahdeksi vuodeksi + tekee sen jatkosopparin. Jonkinlaista jatkosopimusta siinä varmaan kyllä sorvaillaan, mutten kyllä yhtään lähde spekuloimaan että minne ja kuinka pitkää.
Alex Gonzales siirtyi muuten San Diegosta Red Soxiin herrasmiessopimuksella, siten että ensin pelattiin 7.5mil soppari loppuun ja sitten tehtiin seuraavan kauden alkuun uus 135mil tms. diili. Mutta tämä tehtiin salary cap/luxury tax -syiden takia, jotta saatiin ennen kautta hyvä lukema joukkueen kokonais payrolliin.
edit. pitihän se googlata Mets sai San Franciscolta Zack Wheelerin parista kuukaudesta http://espn.go.com/mlb/player/stats/_/id/31267/zack-wheeler (ja maksoi Beltranin liksaa $4mil)
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Juu pari vuotta sitten tehty Giantsin ja Metsin Beltran-Wheeler diili kertoo kyllä eristä kuin mainitsin. Mutta siinä tilanne oli ihan erilainen kuin Raysilla on nyt Pricen kanssa. Oli heinäkuun loppu 2011, Mets oli menettänyt mahdollisuutensa selvitä postseasoniin ja Beltranin sopimus oli loppumassa. Giantsilla taas oli mahdollisuuksia postseasonille mutta joukkueesta oli pari vahvaa sisäpelaajaa loukkaantuneina (muistaakseni Buster Posey ja Freddie Sanchez), ajattelivat että mahdollisuudet saada postseason-paikka paranisi jos saisivat lyöntivoimaa jota Beltran tarjosi. Loppujen lopuksi Giants ei selvinnyt postseasonille vaikka Beltran tuli joukkueeseen. Mutta Giants ei havitellutkaan Beltranista pidempiaikaista pelaajaa, vain yhdeksi kaudeksi paikkaamaan loukkaantumisia.

Tietenkään Mets ei antanut Beltrania ilmaiseksi, jotakin piti saada korvaukseksi ja huippulupaukseksi luokiteltu Zack Wheeler kelpasi. Wheeler oli kuudes valinta 2009 draftissa joka takasi potentiaalia mutta tuolloin Wheeler ei ollut edes lähellä MLB-valmiutta ja tietysti oli olemassa riski ettei hän sitä tasoa ikinä saavuttaisikaan.

No kuluneella kaudella Wheeler pelasi noin puolet kaudesta, ei ollut huippu mutta ihan kohtuu hyvä kuitenkin ja on tärkeä pala Metsin tulevaisuuden suunnitelmia rotaation kärkinimiin kuuluvana. Wheeler loukkaantui aivan kauden lopussa ja saattaa joutua Tommy John leikkaukseen mutta se ei liity tähän. Oli miten oli, Rays ei anna Pricea Wheelerin kaltaisella pelaajalla vaan ottaa vaihdossa luultavasti useamman jo MLB-tasolla pelaavan nuoren pelaajan. Raysille on realismia se että joukkue saattaa selvitä postseasonille sekä 2014 että 2015 jos joukkueessa pelaa David Price mutta ei ilman häntä. Tämän takia Pricen hinta on kova vaihdossa saatavien pelaajien muodossa.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
--Pricen hinta on kova vaihdossa saatavien pelaajien muodossa.
Näinhän se varmasti menee. Esim. Royals oli valmis maksamaan Shieldsistä ja Davisistä Wil Myersilla, joka kuitenkin oli ihan huippuprospekti ja löi ensimmäisellä MLB-kaudellaan .293/.354/.478, vaikka kotikenttänä oli lyöjille vaikea Tropicana Field. Shieldsilläkin oli hankintahetkellä vain kaksi kautta sopimusta jäljellä. Rays voi saada Pricesta vastineena niin komean prospektipaketin, että joukkueen tulevaisuus näyttää taas todella vahvalta.

Vaikka syöttäjät ovatkin tärkeitä, on kunnon position player kuitenkin joukkueelleen arvokkaampi. Esim. Shields on pystynyt urallaan parhaimmillaan 4.5 WAR:iin, vaikka on syöttänyt hirvittäviä vuoroparimääriä. Vertailun vuoksi toiseen suuntaan liikkunut Myers keräsi 88 peliin 2.4 WAR:in. Jo ensi kaudella Myers saattaa ohittaa Shieldsin WAR:issa; parin kauden päästä kenties sekä Shieldsin että Davisin yhteenlasketun WAR:in. Tämä antaa vähän perspektiiviä siihen, mitä Pricen tasoisesta startterista voi saada vastineeksi.

Kauppakumppanin olisi syytä olla sellainen joukkue, jolla on paineita uhrata tulevaisuutta nykyhetken tieltä. Mun on täysin mahdoton nähdä, että esim. Cardinals alkaisi rellestää saadakseen Pricen. Silti aivan varmasti löytyy joku GM, joka painaa paniikkinappulaa. Shields-kaupasta ja Myersista puhuinkin jo, mutta muitakin esimerkkejä vuoden takaa löytyy. Nimittäin Blue Jaysin Alex Anthopoulos oli kovinkin halukas uhraamaan Travis d'Arnaud'n saadakseen nelikymppisen R.A. Dickeyn. Toki Dickeyllä oli se superkausi alla, mutta hänen siirtymisessään American Leagueen lyöjäystävälliselle flyball-stadionille oli silti valtavasti sisäänrakennettua riskiä, joka sitten realisoitui tällä kaudella 4.58 FIP:nä. D'Arnaud ei latonut mitään huippulukemia MLB:ssä mutta Triple A:ssä 19 peliin järisyttävä .487 OBP kertoo hurjasta potentiaalista. Ja mikäänhän ei ole joukkueelle arvokkaampaa kuin kunnon offensive catcher. Kun tuohon päälle vielä lisätään, että Mets sai kaupassa myös Noah Syndergaardin, voidaan aika perustellusti sanoa, että myös Dickeystä maksettiin ylihintaa.

On siis selvää, että Rays saa Pricesta huippukorvauksen kunhan vain front office on kärsivällinen odotellessaan puhelua siltä GM:ltä, jolla on nk. tuli perseen alla.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Joukkue joka hänet mahdollisesti Raysilta ostaa, menettää samalla vaihdossa Raysille hyviä pelaajia ja tuskin yksikään joukkue on tuohon valmis mikäli saa Pricen vain kahdeksi vuodeksi.
Näköjään oli unohtunut quotata. Tuohon siis lähinnä vain viittasin, että jos Beltran siirtyy jo Zack Wheeler +4millistä pariksi kuukaudeksi hired battinä Giantsiin, niin kyllä joku joukkue ottaa David Pricenkin vaikka vain pariksi vuodeksi.
Tuli mieleen tuosta Havumetsien GM:n mainitsemasta panikkinappulan painamisesta, että Detroitilla meni paniikkinappula pohjaan kun Victor Martinez loukkaantui. Ostetaan Prince Fielder $214mil lapulla paikkaamaan... Vaikka siinä taisi olla kyse siitä, että omistaja painoi win now -paniikkinappulaa
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko sille jotain syytä, ettei esim. Tigers vaadi Cabreraa ja Fielderiä pudottamaan painoaan, jotta matka ykköselle taittuisi vaikkapa pari kymmenystä nopeammin? Sen mitä olen näitä pelejä katsellut, niin se muutama kymmenys on ikuisuus tuossa sarjassa.

Ja jos vaikka painosta jotain hyötyä olisikin, niin mikseivät em. ammattiurheilijat korvaa läskiä lihaksella?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Mets
Lienee "Fielder's choice". Eiköhän nuo seuran ehdot pelaajalle pitäisi mainita sopparia tehtäessä.

WS-pari on varmistunut. Cards vs. Red Sox. Onnea ja menestystä Cardsille.
 

Histo

Jäsen
Viime yönä alkoi World Series 2000-luvun kahden menestysorganisaation välillä. Red Sox on kolmatta kertaa mukana finaalivaiheessa viimeisten 10 kauden aikana ja Cardinals neljättä. Kyseessä on myös ensimmäinen uusinta tällä vuosituhannella, sillä joukkueet kohtasivat vuoden 2004 sarjassa (Boston voitti 4-0).

Koko MLB:n parhaan runkosarjasaldon kirjauttanut Cardinals on kahden vuoden takainen mestari ja pelasi viime vuonna Nationalin mestaruusotteluissa häviten silloin San Franciscolle. Boston koki edelliskaudella pohjakosketuksen jääden divisioonansa jumboksi, mutta ponnisti onnistuneiden rakennemuutosten (suurkauppa palkkakustannuksien leikkaamiseksi LA Dodgersin kanssa ja sitä seuranneet onnistuneet ostot talvella sekä manageri John Farrellin nappaaminen Torontosta) jälkeen Americanin runkosarjan voittoon. St. Louisilla on ollut jo muutaman vuoden ajan hyvin rakennettu joukkue, jonka runko ei ole vanhenemassa käsiin. Cardinalsien ykkösvaihtoehto polttajan paikalle, Rafael Furcal, on puuttunut koko kauden ja runkosarjassa mailan varressa mestaroinut nelospaikan lyöjä Allen Craig puuttui kahdelta ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta nilkkavaivan takia, mutta syvyyttä on riittänyt ja joukkue eteni kauden huipennukseen nitistäen Pittsburghin 3-2 ja Dodgersit 4-2.

Sarjan alla analyytikot arvuuttelivat Bostonin lyöjämiesten kuntoa St. Louisin huikeasti aiemmilla pudotuspelikierroksella suorittaneita aloitussyöttäjiä vastaan. Cardinalsien aloitussyöttäjät ovat kaikki oikeakätisiä. Americanin mestaruussarjassa Detroit Tigersin neljä oikeakätistä syöttäjää tuottivat Red Soxien lyöjätykeille hankaluuksia pelistä toiseen. Voidaan jopa katsoa, että Detroit hävisi sarjan (voitoin 2-4) vaihtosyöttäjäosastonsa heikkouteen, sen verran paremmin heidän yhdeksikkönsä pärjäsi Bostonin aloittajille. Red Soxien vaihtosyöttäjät tallettaja Koji Ueharan johdolla olivatkin sitten rautaa. Toisaalta Boston oli liigan joukkueista paras koko kausi huomioiden oikealta syöttäviä syöttäjiä vastaan.

Viime yön peli Bostonin Fenway Parkilla meni tietysti ennakko-odotusten vastaisesti: vieraiden aloittaja Adam Weinwright oli vaikeuksissa alusta lähtien, St. Louisin kokenut ja tiiviisti toiminut ulkokenttä hermoili alussa tehden helppoja mokia ja Red Soxien Jon Lester syötti timanttisesti 7 ja 2/3 vuoroa antaen vain viisi hittiä ja heittäen kahdeksan strikeoutia.

Boston voitti 8-1 ja repi tarvittavan etumatkan kahdessa ensimmäisessä vuorossa. David Ortizin lyötyä ensimmäisessä yhden palon etutilanteessa maalyönnin St. Louisin 2-vahti Matt Carpenterille näyttivät tuplapalot ja vuoronvaihto selvältä, mutta 2-pesää täyttämään kiirehtinyt Pete Kozma pudotti pallon ja tilanteesta seurasi ajolähtö Mike Napolille. Napoli tinttasi pallon vasemmalle koppareiden väliin ja pesät tyhjenivät Shane Robinsonin sähellettyä takakentällä pelivälineen kanssa. Toisessa vuorossa syöttäjä Weinwright missasi Steven Drew'n helpon kynttiläkopin hitiksi ja Kozma kopelsi etutilanteessa jälleen palomahdollisuuden ajolähdöksi. Dustin Pedroia löi 3-saumasta juoksun ja perään Ortiz yritti toistaa ALCS:n toisen ottelun ajokunnarilyöntinsä oikealle taakse. Carlos Beltran kurotti hienosti lyönnin taka-aidan ulkopuolelta kopiksi estäen kolme juoksua, mutta loukkasi samalla kylkeään ja joutui jättämään kentän vuoroa myöhemmin. Tilanteesta syntyi kopin jälkeisellä etenemisellä lisäjuoksu ja Boston johti 5-0.

Lester syötti itsensä ulos neljännen vuoron ajolähdöstä ja viidennen takatilanteesta eikä St. Louis saanut muita uhkia St. Louis pelissä aikaiseksi. Ortiz löi seitsemännessä 1+1 juoksua (vuoron jatkumisen pelastaneen ulkopelivirheen jälkiseurauksena) ja tulokas Xander Bogaerts kahdeksannen juoksun vuoroa myöhemmin. Isännät eivät reilussa johdossa tarvinneet ALCS:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittua Ueharaa. Matt Holliday löi viimeisessä vuorossa kavennuksen pitkällä pallolla tyhjään kenttään.

Ensi yönä NLCS:n arvokkaimmaksi valittu tulokassyöttäjä Michael Wacha yrittää kääntää St. Louisin kurssin, Bostonin aloittaja on vuoden 2002 World Seriesissä seitsemännen ottelun Anaheimille voittanut 35-vuotias John Lackey.

Ottelusarjan siirtyessä kolmannesta pelistä eteenpäin St. Louisiin DH-sääntö ei ole käytössä ja Red Soxien manageri Farrell joutuu ratkaisemaan, pudottaako hän kokoonpanosta Ortizin vaiko vakituisen ykkösvahtinsa, takavuosina siepparina tunnetun, mutta onnistuneen siirtymisen 1-pesälle tehneen Napolin, joka oli Tigers-sarjassa sisäpelissä joukkueen ratkaisupelaajia. Molemmat Ortiz ja Napoli iskivät viime yönä kolme juoksua.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Kohauttava tuomio päätti pelin

Tämä tilanne - jonka jopa suomalainen media huomioi - sai aikaan aikamoisen älämölön, kun kolmospesällä törmäily hidasti juoksijan matkaa riittävästi, ettei hän ehtinyt turvallisesti kotipesään.

Tuomio oli luonnollisesti oikea, ilman palloa oleva puolustaja ei saa estää juoksijaa etenemästä.

Härdellin pisti tietysti pystyyn se, että tämä tuomio päätti ottelun.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Tuomio oli luonnollisesti oikea, sillä videosta näkee, kuinka se maassa makaava ulkopelaaja nostaa jalkansa 90 asteen kulmaan, eli ihan selvästi yrittää estää sisäpelaajan juoksemista.

Suurin syyllinen löytyy minun pelikäsitykseni mukaan tuosta jätkästä, joka on polvillaan lyöjän takana ottamassa kotipesään tulleita heittoja kiinni. Peli oli tasan ja he saivat juuri toisen palon. Mitä tekee hän? Harhaheitto.... Olisi vaan luottanut siihen, että pitcheri polttaa seuraavan lyöjän ilman osumia, niin olisivat menneet superiin. Anteeksi, tuo oli meidän pesiksen termejä, sanotaan että jatkoajalle.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
maassa makaava ulkopelaaja nostaa jalkansa 90 asteen kulmaan, eli ihan selvästi yrittää estää sisäpelaajan juoksemista.

Tuolla jalkojen nostolla ei ole tuomion kanssa mitään tekemistä, sääntö kun ei tee eroa tahallisuuden ja tahattomuuden kanssa.

Suurin syyllinen löytyy minun pelikäsitykseni mukaan tuosta jätkästä, joka on polvillaan lyöjän takana ottamassa kotipesään tulleita heittoja kiinni.

Kyllä sieppari tuossa reagoi aivan oikein. Aina pitää yrittää saada seuraava palo. Ote pallosta vain ei ollut oikea, joten heitto putosi riittävästi juuri kolmosvahdille tullessaan. Samaan sykeröön kun liukui vielä juoksijakin, niin heiton kiinniottamisesta tuli käytännössä mahdotonta.

jatkoajalle.
Jatkovuorolle?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös