Major League Baseball

  • 331 005
  • 2 270

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Eilen päättyi Raysin neljän ottelun sarja RedSoxia vastaan Fenway Parkilla. Kaksi ensimmäistä meni aivan täysin vihkoon, siitä kertoo Bostonin 12-2 ja 13-5 voittolukemat. Sunnuntain tappio oli siedettävämpi, vain 6-4. Vika peli olikin sitten umpitasainen, joka onneksi päättyi Raysin 1-0 voittoon.

Perjantain ja lauantain tulokset eivät sikäli yllättäneet, että kyse oli kuitenkin RedSoxin kauden ensimmäiset kotipelit. Sellainen kummallisuus ottelusarjan peleissä oli, että jokainen niistä pelattiin eri aikaan päivästä. Huipentumana oli maanantain pelin aloitusaika klo 11.05... eli siis aamupäivän puolella (liekö samanaikaisesti juostulla Bostonin maratonilla osuutensa asiaan). Se ehkä myös vaikutti siihen, että pelistä tuli hyvin vähäjuoksuinen. Raysin ainokainenkin tuli ilmaiseksi, kun Bostonin syöttäjän syötöt ajolähtötilanteessa menivät minne sattuu, niin vapaataipaleella ei tarvinnut edes juosta.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Katsoin tuon eilisen Red Sox - Rays ottelun kun tuli kohtuulliseen aikaan. Ajattelin siinä että niinkö Red Sox lähtee Daniel Bardilla kumpi kestää kauemmin -kisaan James Shieldsiä vastaan ja siinä ei voi käydä kuin huonosti. Bard jaksoi seitsemänteen vuoropariin ja tekikin siinä alkuun kaksi paloa mutta sitten vapaataival-single-vapaataival-vapaataival ja Bard vaihtoon kun vahinko oli jo sattunut.

James Shields on kyllä todellinen työhevonen, taisi viime kaudellakin kerätä vyölleen koko sarjan eniten complete gameja. Nyt ei saanut pelata ihan loppuun, kaksi viimeistä paloa jäi vaihtosyöttäjälle.
 

cheli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Huipentumana oli maanantain pelin aloitusaika klo 11.05... eli siis aamupäivän puolella (liekö samanaikaisesti juostulla Bostonin maratonilla osuutensa asiaan).
Vuodesta 1968 on pelattu Patriot's Day:nä aamu baseballia bostonissa.. ja TB:n recordi muuten 3-0.
(The traditional Patriots' Day home game began at 11:04 a.m. The holiday observed in Massachusetts and Maine marks Paul Revere's ride and the battles of Lexington and Concord in 1775.)
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Colorado Rockies voitti San Diego Padresin 5-3 ja pelissä tehtiin historiaa.

Coloradon syöttäjä Jamie Moyer syötti seitsemän vuoroa ja nappasi kauden ensimmäisen voiton itselleen. Voittohetkellä hänellä on ikää 49 vuotta ja 150 päivää ja näin ollen hän on vanhin syöttäjä joka MLB:ssä itselleen voiton kirjaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Braves-Mets sarjan ensimmäisen ottelun Mets voitti 1-6. Metsin rotaation numero 5, Dillon Gee pelasi seitsemän vuoroparia antaen Bravesille yhden juoksun Jack Wilsonin kotiuttaessa toisessa vuoroparissa ajolähdössä sieppari Brian McCannin. Kolmannessa vuoroparissa Mets tuli tasoihin Ruben Tejadan kotiuttaessa Kirk Nieuwenhuisin. Bravesin viidennessä sisävuorossa ensimmäinen lyöjä Jack Wilson oli lyödä kunnarin mutta Metsin LF Jason Bay pelasi huikeasti ja sai hypättyä takaseinän päältä pallon räpyläänsä kopiksi. Mets sai kuudennessa sisävuorossa Ruben Tejadan kolmospesälle kun taululla oli kaksi paloa ja Braves-startteri Tommi Hanson laski David Wrightin ykköselle antaen tarkoituksellisen vapaataipaleen kohdatakseen Ike Davisin, jonka Hanson oli saanut aseettomaksi syöttämällä hänelle pelkkää curveballia koko ottelun ajan. Samaa Hanson teki nytkin mutta 2-2 tilanteessa Davis löi syöttövuoron viidennen curveballin takakatsomoon ja kolmen juoksun kunnarilla Mets meni 1-4 johtoon. Mets teki vielä kaksi juoksua lisää, seitsemännessä vuoroparissa Josh Thole toi juoksun Hansonin villin syötön turvin ja yhdeksännessä vuoroparissa Jason Bay löi soolokunnarin. Ottelun ratkaisuhahmoja olivat siis Metsin epävarmat pelaajat Gee, Bay ja Davis.

Sitten seuraavassa pelissä petti mies, jolta sitä ei odotettu. Startteri Johan Santana antoi 1.1 vuoroparissa Bravesille kuusi juoksua joista viisi ansaittua. Tässä vaiheessa peli oli jo hävitty, Santana vaihdettiin pois. Kyseessä on Santanan lyhyin startti ikinä. Santanan osalta ei ole raportoitu mistään loukkaantumisesta ja mies vakuuttaa olevansa kunnossa, vain aika näyttää miten on ja oliko kyseessä vain yksittäinen huono peli. Mets hävisi ottelun lopulta lukemin 9-3. Yhden moitteen sanan voisi esittää Metsin pelinjohdolle. Santanan tilalle syöttäjäksi otettiin Miguel Batista joka pelasi 1.2 vuoroparia ehtien syöttää 23 kertaa. Batistalle olisi tullut lyöntivuoro kahden palon tilanteessa jossa Metsillä oli kaksi juoksijaa pesillä. Tämän tilanteen takia Batista vaihdettiin pois, hänen tilalleen otettiin pinch hitter Mike Baxter (joka epäonnistui mutta sitä ei voitu tietää). Kuitenkin Batistaa ei olisi saanut ottaa pois vielä tuossa vaiheessa vaan peluuttaa niin pitkälle kuin suinkin mahdollista jotta muu bullpen ei kuormitu. Se ottelu oli jo hävitty.

Kolmannessakin ottelussa, viime yönä, jouduttiin kokemaan ikävä pettymys, nyt se oli startteri R.A. Dickey. Dickey pelasi 4.1 vuoroparia jona aikana Braves teki kahdeksan juoksua mukaanlukien kolme kunnaria. Tähän katkesi Dickeyn 14 ottelun mittainen "quality start":ien ketju. Kuten Santanankin kohdalla, Dickeyn epäonnistumiselle ei ole syynä mikään loukkaantuminen. Tämän ottelun Braves voitti 14-6 eli taas bullpen antoi useita juoksuja. Metsin bullpen ei ole vielä toistaiseksi menettänyt kertaakaan johtoasemaansa mutta on ollut erittäin haavoittuva otteluissa joissa Mets on jo häviöllä. Metsin David Wright löi ottelussa kolme juoksua ja näin hänellä on yhteensä 733 lyötyä juoksua Metsin riveissä (muita MLB-seuroja Wright ei ole kyllä edustanutkaan). Tuo lukema 733 sivuaa Darryl Strawberryn lukemaa "kaikkien aikojen eniten lyötyjä juoksuja Metsin paidassa". Kun Wright lyö seuraavan juoksunsa, hän nousee yksin tilaston kärkeen. Tähän Wright saa tilaisuuden kotikentällään Citi Fieldillä sillä Metsin pelit jatkuvat siellä.

Mets pelaa neljän ottelun kotipelisarjan 2010 WS mestaria San Francisco Giantsia vastaan (startterit järhestyksessä Jon Niese vs. Barry Zito, Mike Pelfrey vs. Ryan Vogelsong, Dillon Gee vs. Tim Lincecum, Johan Santana vs. ?). Talvella Mets ja Giants tekivät traden jossa Mets sai vaihtosyöttäjä Ramon Ramirezin sekä tällä hetkellä pohje-loukkaantumisen takia sivussa olevan takakenttäpelaaja Andres Torresin, Giants sai takakenttämies Angel Paganin. Sarjan avausottelu on ensi yönä (siis kun Suomessa yö) ja pelit peräkkäisinä päivinä. Metsin saldo on 7-5, Giantsin 6-6.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Chicago White Soxin Philip Humber pelasi viime yönä täydellisen pelin Seattle Marinersia vastaan. Kyseessä on koko MLB-historian 21. täydellinen peli.

Viime yönä Boston Red Sox johti kotipelissään Yankeesia 9-0 viiden vuoroparin jälkeen mutta hävisi 9-15.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Olisin voinut lahte Bostoniin katsomaan tata sarjaa, mutta paatin jaada kotiin, koska Rangers pelasi. Wtf?!

Eilinen peli oli tosiaan taas yksi historiallinen Red Sox-Yankees peli. Sox loi Garcian ulos jo toisessa vuoroparissa, vaikka Garcia ei edes syottanyt niin huonosti. Kolme doublea taisi Sox lyoda syottoihin "out of the strike zone". No tietysti hyvan syottajan taytyy saada outeja ja niita Garcia ei saanut.

En odottanut, etta Yankees olisi enaa tullut takaa ohi, mutta kun tulikuuma Swisher tuli lyomaan pesat taynna niin melkein osasin jo odottaa, etta se pallo tulee lentamaan ulos kentalta ja niin tapahtuikin, grand slam Swisherille.

7 ja 8 vuoroparissa lahes kaikki Yankeesin lyonnin lyotiin kovaa ja Soxilla oli onnea, etta numerot eivat olleet vielakin rumemmat kun Gonzalez nappasi esimerkiksi Ibanezin rocketin ykkosella.

In the big picture, Yankees on pelannut ihan ok, vaikka pelit ovat menneet pari lukuunottamatta vahan liikaa hyokkayksen ehdoilla. Sabathia ei ole iela syottanyt hyvin ja han on yleensakin ollut hidas aloittaja joka kausi. Kuroda on syottanyt yhden hyvan pelin ja kaksi huonompaa. Hughes ei ole syottanyt viela yhtaan hyvaa pelia ja se on iso huolenaihe. Garcia on ollut vaikeuksissa ja oikeastaan Nova on ollut ainoa, joka son syottanyt niin kuten voidaan odottaakin.

Lisaksi Yankees on saanut paljon apua bullpenista -- David Phelps on syottanyt sielta todella vakuuttavasti ja voi olla, etta han ei olekaan se, joka lahtee alas kun Pettitte liittyy mukaan joukkueeseen. Ei ainakaan pitaisi olla noilla naytoilla.

Hyokkays on toiminut ihan ok, vaikka tietysti kolme tarkeinta lyojaa eli Cano, A-Rod ja Teixeira eivat ole viela loytaneetkaan lyontivirettaan. Tai no Teixeira taisi loytaa sen eilen. Periaatteessa Yankeesin hyokkaysta ovat johtaneet Jeter, Swisher ja Granderson. Jeter on ainakin pelaamassa itselleen taas yhta legendaarista kautta. Mita muutakaan captainilta voi odottaa?

Kuten sanoin niin vaikka Yankees on joutunut voittamaan otteluita hyokkayksella niin silti A-Rod ja Cano voisivat myos alkaa lyomaan. Cano on jotenkin hukassa ja A-Rod lyo kylla palloa hyvin, mutta hanella on ollut vahan epaonneakin tassa alkukaudella.

Suurin huolenaihe on kuitenkin ehka taas kerran Phil Hughes. Hughesin viime kausi meni piloille loukkaantumisen vuoksi ja tana vuonna han naytti toella hyvalta spring trainingilla, mutta nyt han onkin ollut sitten Garcian kanssa YAnkeesin huonoin syottaja. Hughes syottaa kylla kovaa, mutta location on ollut huonoa. Hughesin pelista nakee sen, etta han yrittaa olla strikeout syottaja, vaikka se ei ole hanen vahvuutensa. Naen samoja asioita kuin Vazquezin kohdalla ja se ei ole hyva. Hughes yrittaa aivan turhaa heittaa high fastballia 1-2 countissa, vaikka hanen bread and butter on ennen ollut todella hyva curveball.

Vaikka Hughes onkin ollut jo monta vuotta mukana niin han viela kuitenkin nuori syottaja ja nuoret syottajat alkavat aina jossain vaiheessa olla itse sita mielta, etta strikeouteja heitetaan voimalla ja naytetaan vahan muscles vastustajalle. Yankees tarvitsee Hughesia kuitenkin sellaisena syottajana kuin han oli 2 vuotta sitten -- etenkin nyt kun Pineda on ehka koko kauden sivussa.

JA Pinedasta en sitten sanokaan enaa mitaan, koska kaikkihan sen nakevat, etta tuo trade oli ehka Yankeesin historian huonoin trade talla hetkella. Mariners tiesi aivan varmasti, etta Pinedan kasi on rikki, koska ei kukaan jarkeva GM treidaa tervetta ja nuorta power armia pois yhden kauden jalkeen.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Joitakin päiviä sitten Philliesin ja Giantsin startterit Cliff Lee ja Matt Cain kävivät huikeata taistoa ja ottelu oli 0-0 vielä yhdeksän vuoroparin jälkeen. Giants vaihtoi Cainin pois, tosin ainakin osittain lyöntivuoro-syystä mutta Phillies jatkoi Leellä vielä kymmenennenkin vuoroparin ja Lee ei antanut siinäkään juoksua. Lopulta 11. vuoroparissa Giants kuitenkin teki juoksun Philliesin vaihtosyöttäjälle.

Nyt on käynyt ilmi että Lee loukkaantui tuossa ottelussa (left oblique, mitähän se on suomeksi, JLand tai joku muu tietänee) ja Lee on laitettu 15 vrk disabled list:lle, tiedä sitten miten kauan joutuu siellä olemaan, vaikea sanoa etteikö syy olisi pelinjohdon ahneus (Lee tietysti halusi jatkaa kuten syöttäjät aina haluavat). Tämä ei nyt ainakaan helpota Philliesiä jolta loukkaantumisen takia ennaltamääräämättömän ajan ovat sivussa lisäksi Chase Utley ja Ryan Howard. Philliesin sairastuvan payroll alkaa olla Tampa Bay Raysin payrollin luokkaa.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Metsin ja Giantsin sarjan ensimmäisessä ottelussa Metsin startteri Jon Niese joutui vaikeuksiin kolmannessa vuoroparissa jolloin Giants onnistui tekemään kolme juoksua. Niese kuitenkin kokosi itsensä ja pelasi yhteensä kuusi vuoroparia ja piti Metsin voittotoiveita yllä kun ei antanut tuon enempää juoksuja. Niese kiitti otteiden parantumisesta sieppari Mike Nickeasia, joka ei paljon kiitosta saakaan, kun etenkin sisäpelissä tuntuu olevan automaatti-palo. Mets alkoi kuromaan Giantsin johtoa kiinni, neljännessä vuoroparissa Jason Bay löi soolokunnarin ja viidennessä saman teki Kirk Nieuwenhuis. Yhdeksännen vuoroparin tasoittavalla Mets sai yhdellä palolla juoksijat etupesille ja Josh Thole kotiutti singlellä Nieuwenhuisin. Ja mentiin jatkovuoroihin. Mets otti syöttämään closer Frank Franciscon ja Giants sai juoksijan kakkoselle kahdella palolla, Francisco antoi Nate Schierholzille tahallisen vapaataipaleen kohdatakseen Hector Sanchezin, jonka singlellä Gians meni johtoon 3-4. Metsin vastausvuorolla Daniel Murphy ja David Wright täyttivät singleillä etupesät ja Ike Davis paloi mutta Mets sai juoksijat takapesille. Yhden palon tilanteessa Jason Bayn olisi pitänyt saada pallo lyötyä peliin mutta 2-2 tilanteessa hän löi hutin syöttöön joka oli strike zonen ulkopuolella, toinen palo ja kun Lucas Dudan lyönti kantoi kopiksi peli loppui siihen.

Toinen peli nosti taas monia tunteita. Metsin epävarmana pidetty startteri Mike Pelfrey pelasi upeasti kahdeksan vuoroparia jonka jälkeen Mets johti ottelua 4-1. Koska oltiin save opportunity tilanteessa, Metsin manageri päätti vaihtaa Pelfreyn pois. Jos Metsin johto olisi ollut juoksua suurempi, Pelfrey olisi saanut jatkaa mutta nyt hän halusi antaa tilaisuuden viime peleissä vaisusti esiintyneelle closer Franciscolle. Francisco kohtasi neljä lyöjää, sai tehtyä yhden palon mutta Giants sai kavennettua lukemiksi 4-2 ja Franciscon perintönä Giants-juoksijat olivat pesillä 1 ja 2. Syöttämään Tim Byrdak joka teki heti kärkeen toisen palon strikeoutilla. Lyömään Brandon Belt, Mets vaihtoi syöttäjäksi Jon Rauchin ja Metsin ulkokenttä sijoittui hieman epätavallisesti, esim sentteri Kirk Nieuwenhuis peruutti jonkin verran estääkseen Beltiä lyömästä tuplaa. Beltin lyönti suuntautui korkeana Nieuwenhuisin eteen joka rutiinisuorituksella olisi pitänyt olla koppi Captain Kirkille, mutta myös shortstop Ruben Tejada oli peruuttanut ja lähti myöskin hakemaan palloa kopiksi jonka seurauksena kumpikaan Mets-pelaaja ei saanut koppia ja Beltin tuplalla Giants tuli tasoihin 4-4. Seuraavasta lyöjästä Rauch teki strikeoutin. Mets tuli tasoittamaan ja sai ajolähdön yhdellä palolla, kolmosella oli Scott Hairston, kakkosella Ruben Tejada ja ykkösellä Justin Turner, lyömään tuli Nieuwenhuis. Kuten edellisessä pelissä Bayn, nyt Captain Kirkin piti aivan ehdottomasti saada lyötyä pallo peliin ja siinä hän onnistuikin mutta lyönti jäi etukenttään ja Giantsin 1B Brandon Belt palautti pallon sieppari Buster Poseylle joka sai tehtyä kotipesään palon Hairstonista. Posey heitti heti pallon takaisin ykköspesälle Beltille, kotipesään juossut Hairston koitti tietysti taklata Poseyta, osin siinä ehkä onnistuenkin en tiedä mutta joka tapauksessa Poseyn heitto meni ykköspesältä harhaan ja kakkoselta lähtenyt Tejada juoksi kotiin ja näin Mets voitti ottelun 5-4. Pelfrey olisi toki ansainnut voittomerkinnän mutta nyt se meni Rauchille.

Eilen piti olla kolmas ottelu mutta New Yorkissa satoi vettä ja tänään joukkueilla pitäisi olla doubleheader. Starttereista se että ensimmäiseen peliin Giants ottaa Tim Lincecumin kuten on ilmoitettukin, toiseen peliin startteriksi Madison Bumgarner. Mets muutti juttuja niin että ensimmäiseen peliin tulee bullpenistä heikohkosti pelannut Miguel Batista jolla on toki startteri-kokemusta takavuosilta, toiseen sitten Dillon Gee. Ennakoitu startteri-etu on niin vahvasti Giantsilla molemmissa otteluissa että Mets-leirissä saadaan olla tyytyväisiä mikäli voitto tulisi kummasta tahansa ottelusta. Ennen doubleheaderia Metsin saldo on 8-6, Giantsin 7-7. David Wrightilta odotetaan edelleen lyötyä juoksua numero 734.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Baseball on laji, jonka seuraaminen on alkanut kiinnostaa itseäni viime aikoina enemmän ja enemmän. Vahinko, että sen seuraaminen ainakin tv:n välityksellä on lähes mahdotonta. Vai mistä sitä nykyään näytetään? Itseltä löytyy Canalit, Viasatit ja Prot jne. mutta liekkö Canalikaan noita nykyään enää näyttää. Striimejä olisi kenties ainakin saatavilla. Pesäpalloa on tullut pelattua ja seurattua paljon, mutta jotenkin baseballia ei ole tullut seurattua koskaan juuri lainkaan. Johtuen toki varmasti eniten siitä, että eihän sitä ole tullut koskaan peruskanavilta tv:stäkään, kuten vaikkapa pesäpalloa, joka on meillä Suomessa "hieman" eri mittapuun laji kuin baseball.

Pesäpallosta ja sen taktisesta puolesta väitän tietäväni lähes kaiken, mutta baseballista en juurikaan mitään. Siinä on kuitenkin niin paljon omia eri juttuja, mitä pesäpallossa, vaikka lajeilla toisaalta paljon yhteistä onkin. Olisi hienoa perehtyä ja oppia myös noihin basaballin taktiikoihin ja muuhun paremmin.

Ainakin baseballista sen enempää tietävät mieltävät pelin varmasti helposti sellaiseksi, että lyöjä toisensa perään käy lyömässä, suurimmaksi osaksi huteja ja silloin kun osuu, saatetaan juoksu nähdä kunnarin kautta. Okei, myönnän että itsellänikin on kuitenkin vähän se käsitys lajista, että se olisi pesäpalloa tylsempi seurattava, koska siinä tapahtuu vähemmän jo ensinäkin sitä kautta, että pesäpallossa osutaan käytännössä jokaiseen lyöntiin, ja sitä kautta tulee ikään kuin enemmän actionia.

MLB.com:in highlighteja olen tässä katsellut ja fiilistellyt. Olisi hienoa päästä joskus katsomaan paikanpäälle baseball ottelu. Laji kun on rapakon takana noinkin arvostettu todella isoja yleisömassoja vetävine stadioneineen.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Baseball on laji, jonka seuraaminen on alkanut kiinnostaa itseäni viime aikoina enemmän ja enemmän. Vahinko, että sen seuraaminen ainakin tv:n välityksellä on lähes mahdotonta. Vai mistä sitä nykyään näytetään?

ESPN America on kanava, joka näyttää baseballia oikein urakalla. Muistaakseni talvella mainostettiin, että kauden mittaan lähetetään suorina lähetyksinä noin 250 peliä. Sen lisäksi vielä uusinnat päälle. Kesäkuukausina ohjelmisto on hyvinkin paljon baseballin täytteistä. Varsinkin päiväpelit (jenkkilän aikaa) ovat kivasti katsottavissa kun ovat Suomessa iltasella parhaimpaan katseluaikaan nähtävillä.

Oma baseball-innostukseni on nimenomaan ESPN America-kanavan ansiota.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Millaisia selostajat ovat ESPN Americassa? Itse katson MLB.tv:stä jossa selostajat ovat poikkeuksetta hyviä ja vaikkeivat huomioi sitä että joukossa voi olla katsojia jotka ei ole pahemmin lajia seuranneet niin silti siitä selostuksesta saa hyvin irti. Streameja katselin joitakin vuosia sitten, en tiedä onko niitä enää, kaipa on. MLB.tv:n hyvä puoli on siinä että siellä on ihan kaikki pelit ja ne voi katsoa myös jälkikäteen jos tekee mieli.

Jos on ihan uusi seuraaja niin itse suosittelisin sellaista että alkaa seuraamaan jotakin tiettyä joukkuetta ja perehtyy siihen. Minä en ainakaan saa kovin paljoa irti pelistä jonka kaikki pelaajat ovat täysin vieraita ja samaa voi miettiä onko itsellä niin liittyen johonkin lajiin joka on tuttu. Jos valkkaa MLB-pelin jossa on joku kova nimi sanotaan Albert Pujols, Prince Fielder tms niin hyvin mahdollisesti joutuu toteamaan että eihän tuo kova nimi saa mitään aikaiseksi kun taas joku tuntemattomampi kaveri saakin. No, parhaat startterit onnistuu lähes joka pelissä mutta nuo muut ei niinkään. Ja baseball on aika taktinen laji joskin ne taktiikkaan liittyvät jutut on kylläkin ihan erilaisia kuin pesäpallossa. Niistä baseballin taktiikka-asioista voitaisiin toki käydä juttelua tässä ketjussa joskus.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
On hieboa, etta baseball kiinnostaa siella Suomessa ja etta taalla Jatkoajassa on myos kirjoittajia, jotka seuraavat lajia. Muistan kun 8-9 vuotta sitten taalla kirjoittivat baseballista vain mina ja Noose -- eika niita juttuja tainnut edes kukaan lukea.

Pelaan itse naapureiden ja kavereiden kanssa meidan omaa kesaliigaa ihan vain harrastuksena. On myos miekenkiintoista ollut huomata nyt kun asun Brooklynissa, etta taalla on paljon ihmisia, jotka ovat muita kuin Mets tai Yankees faneja. Moni vanhempi tietysti haluaisi Dodgersin takaisin.

Kysykaa ihmeessa baseballista ne joita laji on alkanut kiinnostaa.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jos on ihan uusi seuraaja niin itse suosittelisin sellaista että alkaa seuraamaan jotakin tiettyä joukkuetta ja perehtyy siihen. Minä en ainakaan saa kovin paljoa irti pelistä jonka kaikki pelaajat ovat täysin vieraita ja samaa voi miettiä onko itsellä niin liittyen johonkin lajiin joka on tuttu.
Tuo on varmasti hyvä pointti, että ei ikään kuin sinkoile kukasta kukkaan, vaan yrittää tutustua ja perehtyä ensin yhden joukkueen pelaajistoon, suorituksiin jne. ja sitä kautta kenties taktiikat ynnä muutkin avautuvat paremmin.

Harmi kun en ESPN:ää omista. Tällä hetkellä en saa oikein sellaista pakettiakaan, johon tuon pystyisi järkevästi sijoittaa. Toki jos intohimoa ja poltetta lajiin olisi tarpeeksi, niin rahalla pääsee tuossa(kin) asiassa. Mutta täytyy katsoa myöhemmin asiaa uudemman kerran.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
ESPN A:n lähetykset ovat enimmäkseen Fox Sportsin ja muiden kanavien alueellisia feedejä. Selostajat enimmäkseen asiallisia ja myös asiantuntevia, kyllähän sieltä tietenkin ne pakolliset how about that -fraasit välillä tulee.

Oma MLB seuraamiseni alkoi joskus -90-luvulla kun silloinen NBC Superchannel alkoi näyttämään jokaperjantaisia suoria lähetyksiä. Sitten oli muutaman vuoden tauko, ettei liigaa saanut näkymään mistään, kunnes vuosi sitten pääsin ESPN Americanin kautta takaisin lajiin kiinni.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mulla sattui selaimen suosikeissa olemaan sivusto jossa näyttäisi olevan myös MLB-striimejä, näyttäisivät mm ensi yön lähes kaikille peleille olevan oma striiminsä. Noiden toimivuudesta en tiedä sanoa kun en ole käyttänyt enkä tiedä sitäkään tohtiiko linkkiä sivustolla laittaa tähän palstalle. Kenties diablolla on sivusto tiedossa, jos ei niin voin sen kertoa joko tässä ketjussa taikka yv:llä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kysykaa ihmeessa baseballista ne joita laji on alkanut kiinnostaa.
Kyllä laji kiinnostaa sillä tavalla, että koko sen ajan kun internetin olen omistanut olen lajia seurannut ja tilastoja vilkuillut. Sekä MLB:tä että Japanin sarjaa, jälkimmäistä ajoittain jopa hieman enemmän.

Mutta kun tuo kielitaito nyt on mitä on, niin kertokaa nyt suomeksi miten tuo perfect game oikein määritellään? Saako lyöjä edes hipaista palloa?
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Mutta kun tuo kielitaito nyt on mitä on, niin kertokaa nyt suomeksi miten tuo perfect game oikein määritellään? Saako lyöjä edes hipaista palloa?
Saa. Syöttäjä pelaa täydellisen pelin jos yksikään lyöjä ei pääse juoksijaksi millekään pesälle mistään syystä. Hän kohtaa 27 lyöjää jotka kaikki palavat, eivät pääse etenemään. Jos lyöjä pääsee etenemään jonkin toisen ulkokenttäpelaajan virheen takia, kyseessä ei ole täydellinen peli.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
ESPN A:n lähetykset ovat enimmäkseen Fox Sportsin ja muiden kanavien alueellisia feedejä. Selostajat enimmäkseen asiallisia ja myös asiantuntevia, kyllähän sieltä tietenkin ne pakolliset how about that -fraasit välillä tulee.

Kyllä siellä ihan asiallisia selostajia on. Tito Francona oli ainakin jossain Rangersin pelissä kommentoimassa, itse tykkään katsoa todella paljon baseballia. Toinen kausi nyt menossa ESPN American kanssa.

Piti lauantaina valvoa aamukolmeen ja katsoa tuo Red Soxin murhenäytelmä loppuun asti. Helppohan se on 9-0 johto tuhria, kun bullpen on mitä on, kyyti on kylmää. Red Sox on tällä kaudella ulkona pleijareista, ja kyllä kunnon closerin löytäminen on erittäin tärkeää tulevaisuuden kannalta, oliko sitten re-build menossa vai ei. Bobby Vee ei ainakaan kavereita kerää, se on ihan varma.

Aikoinaan 2007 tuli oltua ALCS:n aikaan Bostonissa ja jenkeissä muutenkin. Oli hauska detaili olla jossain New Jerseyn middle of nowhere-tuppukylässä Bad Religionin keikalla ja katsella äänimiesten telkkarista kun JD Drew vetää Grand Slamin ekaan inningiin. Frendin kanssa oli, että mitä vittua nyt tapahtuu kun JD vetää slamin heti kärkeen. Loistoilta oli kaiken puolin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Saa. Syöttäjä pelaa täydellisen pelin jos yksikään lyöjä ei pääse juoksijaksi millekään pesälle mistään syystä. Hän kohtaa 27 lyöjää jotka kaikki palavat, eivät pääse etenemään. Jos lyöjä pääsee etenemään jonkin toisen ulkokenttäpelaajan virheen takia, kyseessä ei ole täydellinen peli.
Kiitos. Olenpas luullut tämänkin sitten väärin.

Vielä kesällä 2008 Canal+ näytti pelejä mutta jostain syystä lopetti ne sitten kesken kauden. Parituntinen kooste pelistä oli ihan mielenkiintoista katsottavaa ja kasvatti vaan kiinnostusta.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kyllä laji kiinnostaa sillä tavalla, että koko sen ajan kun internetin olen omistanut olen lajia seurannut ja tilastoja vilkuillut. Sekä MLB:tä että Japanin sarjaa, jälkimmäistä ajoittain jopa hieman enemmän.

Mutta kun tuo kielitaito nyt on mitä on, niin kertokaa nyt suomeksi miten tuo perfect game oikein määritellään? Saako lyöjä edes hipaista palloa?

Beltran sen jo tuossa selittikin. Muutama perfect game on muuten ollut todella lahella. Mike Mussina syotti 10 vuotta sitten 8 2/3 syottovuoroa perfect gamea Red Soxia vastaan kunnes sitten Carl Everett loi Mussinan viimeisen syoton singleksi. Pedro Martinez syotti aikoinaan 9 vuoroa eli koko normaalin pelin perfect gamea, mutta peli oli 0-0 ja 10 vuoroparissa Pedron petfect game sitten rikottiin. Lisaksi Pedrolla oli pari muutakin perfect gamea lahella.

Legendaarisin perfect game on ehka edelleen Don Larsenin perfect game World Seriesissa game 5 vuonna 1956.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Vielä kesällä 2008 Canal+ näytti pelejä mutta jostain syystä lopetti ne sitten kesken kauden. Parituntinen kooste pelistä oli ihan mielenkiintoista katsottavaa ja kasvatti vaan kiinnostusta.

DNA/Welho Mixiin saa ESPN American, ja esim Eurosportit, Urhot, MTV3 Maxit, tarjouksena 13 ja risat euroa per kk/6kk, jos baseball kiinnostaa ja tuota pakettia mahdollisuus hankkia. Tulee paljon katsottua myös makasiiniohjelma Baseball Tonightia, joka on hyvinkin koostava paketti päivän tapahtumista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vielä kesällä 2008 Canal+ näytti pelejä mutta jostain syystä lopetti ne sitten kesken kauden. Parituntinen kooste pelistä oli ihan mielenkiintoista katsottavaa ja kasvatti vaan kiinnostusta.
Ne taisi olla niitä NASN:n lähetyksiä, joita Canal sitten lähetti edelleen koosteina. Ite tykkään ESPN:n lähetyksistä siinäkin mielessä, että ne jälkilähetyksetkin on yleensä (aina?) kokonaisia, eikä mitään pätkitä pois. Ja ne suorat päiväottelut on tietenkin hyvä juttu meidän aikavyöhykettä ajatellen, kuten edempänä mainittiinkin.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
JLandin muisteloihin voisi lisätä Tigersin Armando Galarragan lähes Perfect Gamen vuodelta 2010. Galarraga onnistui polttamaan 26 ensimmäistä lyöjää mutta 27. pääsi ykköselle tuomarivirheen takia. Hidastukset näyttivät selvästi että lyöjä paloi ja tuomari Jim Joyce myönsi virheensä ottelun jälkeen mutta sitä ei voinut enää muuttaa. Galarraga poltti seuraavan lyöjän mutta vahinko oli jo sattunut ja mies ei saanut tätä erittäin arvostettua meriittiä vyölleen. En ole pahemmin seuraillut Galarragaa mutta käsittääkseni kuuluu MLB starttereiden huonompaan puoliskoon ja tuskin sopisi esim Yankeesin rotaatioon, ehkä korkeintaan numeroksi 5.

No-hitter voi olla myös sellainen peli jossa joukkue on käyttänyt useampaa syöttäjää. En tiedä miten Perfect Game mutta tuskin mikään joukkue vaihtaa syöttäjää kesken tuollaisen pelin.
 

Txjokeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Men in Blue ja muut oikeudenjakajat
Saa. Syöttäjä pelaa täydellisen pelin jos yksikään lyöjä ei pääse juoksijaksi millekään pesälle mistään syystä. Hän kohtaa 27 lyöjää jotka kaikki palavat, eivät pääse etenemään. Jos lyöjä pääsee etenemään jonkin toisen ulkokenttäpelaajan virheen takia, kyseessä ei ole täydellinen peli.

Syöttäjien "meriitit" jonkinasteisessa järjestyksessä:

Perfect game - täydellinen peli, yksikään lyöjä ei pääse pesille.
No-hitter, yksikään lyöjä ei saa tilastolyöntiä, juoksijaksi voi tulla vapaataipaleella, puolustuspelaajan virheellä tms. Näitä pelejä on hävittykin.
Nollapeli, vastustaja ei saa yhtään juoksua.
Complete game - syöttäjä jaksaa koko pelin.

Mikä muuten on absoluuttinen minimi syöttöjä vuoroon?

Tuosta baseballista kiinnostuneista: minun mieltäni lämmittää myös mielenkiinnon herääminen laajemmalti. Silloin aikoinaan, kun itse lajia aloittelin, baseballiin suhtauduttiin lähinnä kiusankappaleena pesikselle, nyt on pesispiireissäkin avauduttu yhteistyölle. Toiveeni on, että saisimme täältäkin harrastajia mukaan kotimaiseen baseballiin, jos ei pelaamaan (ei tarvitse olla mikään urheiluhullu, meillä on tarjolla kokeilijoillekin mahdollisuus), niin taustalle toimimaan: tuomareita ja kirjureita tarvitaan aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös