Mainos

Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 79 475
  • 426

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Matti Heikkinen kuulemma vaihtamassa suksimerkkiä Salomonilta Peltoselle. Urheilullisesti tarkasteltuna käsittämätön ratkaisu minun nähdäkseni tuossa vaiheessa uraa, kun noin pääsääntöisesti suksimerkin vaihdon jälkeen menee se yksi kausi enemmän tai vähemmän hakiessa sitä kalustopuolta kuntoon.
 
Matti Heikkinen kuulemma vaihtamassa suksimerkkiä Salomonilta Peltoselle. Urheilullisesti tarkasteltuna käsittämätön ratkaisu minun nähdäkseni tuossa vaiheessa uraa
Oho, olisi aika yllätys. Eikö hän enää hae tosimielellä menestystä, vai onko Salomonille löytymässä kovempia nimiä kuin ikääntyvä Heikkinen. No ainakin Peltosella vapautuu budjetissa tilaa, kun isot nimet Nousiainen ja Nousiainen lopettavat.

One Wayn konkurssi oli myös iso uutinen keskiviikkona. Kumma ettei saanut kannattamaan sitä, vaikka sauvat tulee Kiinasta ja sukset kai tehdään halvalla Tshekissä. Kovasti on ainakin sponsoroitu, mutta eihän noita suksia paljon muilla ole näkynyt kuin Jauhojärvellä. Ei tule ketään muuta nyt edes mieleen.

e: No tuossa tarina: Suomalaisyrityksen tarina päättyi konkurssiin: Sauvakävelijöiden suosikista tuli huippu-urheilijoiden sponsori – ”One Waylle etsitään ostajaa” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

Japi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh, Jokerit, Saipa, Jokipojat, Titaanit
No tuo ampumahiihdon ja maastohiihdon vertailu on hieman kinkkistä, mutta jos ajetellaan lajien maailmancupeja ja sitä urheilijamäärää mikä saavutti saman pistemäärän tai enemmän kuin yhdestä maailmancupin osakilpailuvoitosta saa (maastohiihto 100 ja ampumahiihto 60) niin maastohiihdossa määrät ovat miehet 53 ja naiset 56. Ampumahiihdossa määrät ovat naiset 62 ja miehet 55. Koska ampumahiihdossa saa vähemmän pisteitä ja useampi saa pisteitä (ampumahiihto 40, maastohiihto 30) niin katsotaan vielä 100 pistettä saaneiden määrä; maastohiihto miehet 53. naiset 56. Ampumanhiihto miehet 48 naiset 50. Ei mielestäni kovin suuria eroja, varsinkin kun varsin moni varsinkin miesmaastohiihtäjistä, jotka ovat saaneet pisteitä ovat puhtaasti sprinttihiihtäjiä. Toki maastohiihtäjät hiihtävät absoluuttisesti hieman kovempaa kuin ampumahiihtäjät.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Jotenkin voisi arvioida Suomen edesottamuksia tällä kaudella:

Naisten puolella on tultu sikäli erikoiseen tilanteeseen, että meillä on selvä ykköshiihtäjä (Pärmäkoski) ja kakkosviulun soittaja (Niskanen), mutta heidän takanaan... Niin. Hiihtäjiä joille TOP10-paikka oli päättyneellä mc-kaudella kerran kaudessa -tason onnistuminen, siinä missä pari, kolme kautta sitten tuskailtiin sen kanssa, että on laadukas joukkue josta puuttuu terävin kärki. Varsinkin sprinttipuolella on ajauduttu kauas viime vuosien tasosta, sillä Pärmäkoski kannatteli sprinttiä käytännössä yksinään.

Positiivista tässä kaudessa naisten osalta oli se, että Krista otti viimeisen askeleen kolmella osakilpailuvoitollaan. Myös Matintalon kaksi kovaa hiihtoa (se ScandiCupin voitto ja Lahden kymppi) lämmittivät mieltä ja loivat uskoa tulevaan. Nyt kun Saarinen on eläkkeellä, niin perinteisen hiihtäjän paikka auki. Niskasenkin kausi oli ihan jees.

Mistä lähtökohdista naiset suuntaavat kohti harjoituskautta ja maailmancupia: Pärmäkoskeen kohdistuvat tietysti ne suurimmat odotukset, koska hän pärjää käytännössä kaikilla matkoilla. Tosin ensi vuonna vastus tulee olemaan vieläkin kovempaa Johaugin tehdessä paluun kilpaladuille. Kunhan ei vaan tyrmäisi kaikkia... Niskanen säestää ja hyvänä kunnonajoittajana hänellä voisi olla sauma iskeä MM-kisoissa "ronssin kylkeen".

Yleisesti ottaenhan nyt se vuosia vatvottu sukupolvenvaihdos sitten alkaa; Saarinen ja (Nousiainen) lopetti, Roponen ei pärjää enää alkuunkaan ja Mononen hiihtää kaiketi uransa viimeisen kauden. Johanna Matintalo, Eveliina Piippo ja Anita Korva etunenässä ovat huipputärkeässä roolissa ajatellen Suomen maajoukkueen tilaa olympialaisissa 2022. Ja toki aiemminkin, koska ainakin Matintalolle olisi tarjolla Seefeldin MM-viestiä JOS pystyy hiihtämään perinteisellä kuten on jo mc:ssä pariin kertaan näyttänyt.

Miehissä show'n varastivat tottakai olympiavoittaja Niskanen ja sprinteissä erinomaisesti suoriutunut Hakola. Lauri Vuorisen kausi meni myös kivasti (olkoonkin että kunto olikin vähän turhan paljon alkukaudessa) kahden sprinttivälierän myötä. Martti Jylhän olppareille :peukku.

Viime vuonna hyvin suorituneista kavereista ei ollut paljoa kerrottavaa. Heikkinen floppasi totaalisesti ja Lehtonen oli koko kauden enemmän tai vähemmän hukassa. Hyvärinen sentään pelasti itsensä olympiakoneeseen, vaikka olikin ylikuntoinen alkukaudesta. Ville Nousiaisen* kansainvälinen ura päättyi varsin surullisesti miehen hiihdettyä ainoastaan kertaalleen pisteille.

Mihin ollaan menossa: no, tilannehan on nyt sellainen, että Messias Niskanen kantaa soihtua korkealla. Seefeldissä hänelle on tarjolla 15 kilometrin väliaikalähtö, eli herran paraatimatka, sekä parisprintti. Hakolalta odotan nousua podiumille, ja Seefeldistä ainakin yhtä mitalia. Heikkisen kohdalla on vaikea sanoa oikein mitään, kun herra meni suksimerkkiä vaihtamaan.

Viestijoukkue tulee olemaan hyvin mielenkiintoista seurattavaa, koska sekä Ranskalla (Gaillard) että Ruotsilla (Richardsson) on yksi hiihtäjä joka on jo 35+ iältään, eikä nuorista ole tulossa mitään supertykkiä. Norja ja Venäjä toki pyörittävät huikeaa arsenaalia tahoillaan, mutta heidän jälkeensä onkin jo väliä. Tähän väliin Suomella on tsäänsit Seefeldissä ja toivottavasti myös niiden kisojen jälkeen.

* Ville Nousiaiselle hatun nosto sitkeydestä. Myönnettäköön, että ihmettelin miksi ihmeessä mies enää halusi itseään kiusata ja kilpailla kaikkien vammojen rasittamana, mutta onhan se aika kunnoitettavaa omistautua lajille niinkin voimakkaasti kuin Nousiainen. Uran kruunuina tietysti pari palkintosijaa maailmancupista ja Liberecin kaksi viestipronssia. Hyvää jatkoa Nousiaiselle, toivottavasti niissä vitun saumoissa on liimaa!
 
Roponen vastaa: Se on ihan huippu-urheilun pöljyyttä, jos joku väittää, että naisten puolella on helpompaa nousta huipulle kuin miesten puolella.

On ihan pölhöpopulistista väittää, että Kaisa Mäkäräinen on kovempi urheilija kuin Matti Heikkinen.

Näin luonnontieteilijänä minulla ei ole tapana jättää asioita vain väitteiden pohjalle. Nyt kun minulla on pääsiäisen ratoksi vähän ylimääräistä aikaa, päätin ottaa asiasta vähän enemmän selkoa. Hypoteesi on se, että miesten hiihtourheilu on kovempi ja raa'empi maailma kuin naisten vastaava. Väite on se, että Matti Heikkinen on kovempi urheilija kuin Kaisa Mäkäräinen.

Ensimmmäisenä tehtävänä oli laskea kummankin urheilijan keskimääräinen sijoitus mc:ssa lajissaan kuluvalta kaudelta.

Kaisa Mäkäräinen: 9,1

Mäkäräinen sijoittui keskimäärin sijalle 9,1 ampumahiihdon mc:ssa jokaisessa henk. koht. kisassa

Matti Heikkinen: 24,11

Heikkinen sijoittui keskimäärin sijalle 24,11 maastohiihdon mc:ssa distanssimatkoilla jokaisessa henk. koht. kisassa

Lasketaan podiumit

Mäkäräinen saavutti kaudella 7 podiumia ja kilpaili kaudella 22 osakilpailua. Mäkäräinen saavutti siis 31.82% todennäköisyydellä podiumin mc:n kisoissa.

Heikkinen saavutti yhden podiumin ja kilpaili 9:ssä osakilpailussa. Hän saavutti podiumin siis 11.1% todenäköisyydellä.

Seuraava tehtävä on laskea urheilijan keskimääräinen ero kärkeen tässä tapauksessa suhteutettuna 15km:iin.

Kaisa Mäkäräinen: 1.24s

Mäkäräinen jäi siitä huolimatta, että voitti kaudella 2 osakilpailua kärkeen suhteutettuna 15km:iin 1.28s eli minuutti ja 28 sekuntia

Matti Heikkinen: 1,00s

Tuo Lillehammerin Skiathlon, jonka Heikkinen keskeytti on vähän kinkkinen tapaus, että miten sitä pitäisi huomioida. Tässä sitä ei olla laskettu huomioon. Ilman tätä kisaa Heikkinen jäi kärkeen keskimäärin minuutin niin vapaan kuin perinteisen distanssimatkoilla. Joka tapauksessa oli tuo skiathlon mukana tai ei, Heikkinen jäi suhteessa vähemmän kärkeen kuin Mäkäräinen.

Lasketaan sitten puhtaasti vapaan kisat. Jätetään kaikki perinteisen kisat pois.

Matti Heikkisen keskimääräinen sijoitus vapaalla: 7.67

Matti Heikkisen keskimääräinen ero kärkeen suhteutettuna 15km:iin vapaalla: 0.15s

Podiumit. Heikkinen 1/3 eli 33% todenänäköisyyedllä podium.


Lasketaan sitten olympialaiset

Keskimääräinen sijoitus olympialaisissa

Kaisa Mäkäräinen: 15

Matti Heikkinen: 18.67

Keskimääräinen ero kärkeen suhteutetuuna 15km:iin

Kaisa Mäkäräinen: 2.49s

Matti Heikkinen: 1.14s

Johtopäätös

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut keskimäärin korkeimille sijoille kun Heikkinen, mutta hänen eronsa kärkeen on isompi kuin Heikkisellä. Ero on huomattava. Tämä johtuu siitä, että miesten maastohiihdon taso on niin paljon kovempi kuin naisten ampumahiihdon taso ja kärkipaikkoihin on naisten ampumahiihdossa huomattaavsti helpompi päästä. Jos Mäkäräisen suhteellinen taso olisi sama ja hän kilpailisi miesten maastohiihdossa, hän tuskin pääsisi edes mc:n pisteille. Täytyy huomoida vielä se, että tämä oli Heikkiselle heikko kausi ja Mäkäräiselle mc:ssa vahva kausi(voitti sen). Silloin kun Heikkisellä on vahva kausi, kuten edellisellä kaudella ero olisi ollut vieläkin murskaavampi.

Salomon on luultavasti pettynyt Heikkisen huonoon kauteen ja tästä syystä Heikkinen ei saa yhtä hyvää sopimusta ja hän on tehnyt sen ratkaisun, että siirtyy muihin talleihin. Jos tuo valinta on Peltonen, se tietää huonoa myös Matintalolle, jonka ykkösiihtäjä hän on ollut. Tässä tapauksessa Heikkinen tulee olemaan tallin ykköshiihtäjä ja Matintalo astuu hierakiassa yhden pykälän alemmaksi.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Näin luonnontieteilijänä minulla ei ole tapana jättää asioita vain väitteiden pohjalle. Nyt kun minulla on pääsiäisen ratoksi vähän ylimääräistä aikaa, päätin ottaa asiasta vähän enemmän selkoa. Hypoteesi on se, että miesten hiihtourheilu on kovempi ja raa'empi maailma kuin naisten vastaava. Väite on se, että Matti Heikkinen on kovempi urheilija kuin Kaisa Mäkäräinen.

Ensimmmäisenä tehtävänä oli laskea kummankin urheilijan keskimääräinen sijoitus mc:ssa lajissaan kuluvalta kaudelta.

Kaisa Mäkäräinen: 9,1

Mäkäräinen sijoittui keskimäärin sijalle 9,1 ampumahiihdon mc:ssa jokaisessa henk. koht. kisassa

Matti Heikkinen: 24,11

Heikkinen sijoittui keskimäärin sijalle 24,11 maastohiihdon mc:ssa distanssimatkoilla jokaisessa henk. koht. kisassa

Lasketaan podiumit

Mäkäräinen saavutti kaudella 7 podiumia ja kilpaili kaudella 22 osakilpailua. Mäkäräinen saavutti siis 31.82% todennäköisyydellä podiumin mc:n kisoissa.

Heikkinen saavutti yhden podiumin ja kilpaili 9:ssä osakilpailussa. Hän saavutti podiumin siis 11.1% todenäköisyydellä.

Seuraava tehtävä on laskea urheilijan keskimääräinen ero kärkeen tässä tapauksessa suhteutettuna 15km:iin.

Kaisa Mäkäräinen: 1.24s

Mäkäräinen jäi siitä huolimatta, että voitti kaudella 2 osakilpailua kärkeen suhteutettuna 15km:iin 1.28s eli minuutti ja 28 sekuntia

Matti Heikkinen: 1,00s

Tuo Lillehammerin Skiathlon, jonka Heikkinen keskeytti on vähän kinkkinen tapaus, että miten sitä pitäisi huomioida. Tässä sitä ei olla laskettu huomioon. Ilman tätä kisaa Heikkinen jäi kärkeen keskimäärin minuutin niin vapaan kuin perinteisen distanssimatkoilla. Joka tapauksessa oli tuo skiathlon mukana tai ei, Heikkinen jäi suhteessa vähemmän kärkeen kuin Mäkäräinen.

Lasketaan sitten puhtaasti vapaan kisat. Jätetään kaikki perinteisen kisat pois.

Matti Heikkisen keskimääräinen sijoitus vapaalla: 7.67

Matti Heikkisen keskimääräinen ero kärkeen suhteutettuna 15km:iin vapaalla: 0.15s

Podiumit. Heikkinen 1/3 eli 33% todenänäköisyyedllä podium.


Lasketaan sitten olympialaiset

Keskimääräinen sijoitus olympialaisissa

Kaisa Mäkäräinen: 15

Matti Heikkinen: 18.67

Keskimääräinen ero kärkeen suhteutetuuna 15km:iin

Kaisa Mäkäräinen: 2.49s

Matti Heikkinen: 1.14s

Johtopäätös

Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut keskimäärin korkeimille sijoille kun Heikkinen, mutta hänen eronsa kärkeen on isompi kuin Heikkisellä. Ero on huomattava. Tämä johtuu siitä, että miesten maastohiihdon taso on niin paljon kovempi kuin naisten ampumahiihdon taso ja kärkipaikkoihin on naisten ampumahiihdossa huomattaavsti helpompi päästä. Jos Mäkäräisen suhteellinen taso olisi sama ja hän kilpailisi miesten maastohiihdossa, hän tuskin pääsisi edes mc:n pisteille. Täytyy huomoida vielä se, että tämä oli Heikkiselle heikko kausi ja Mäkäräiselle mc:ssa vahva kausi(voitti sen). Silloin kun Heikkisellä on vahva kausi, kuten edellisellä kaudella ero olisi ollut vieläkin murskaavampi.

Salomon on luultavasti pettynyt Heikkisen huonoon kauteen ja tästä syystä Heikkinen ei saa yhtä hyvää sopimusta ja hän on tehnyt sen ratkaisun, että siirtyy muihin talleihin. Jos tuo valinta on Peltonen, se tietää huonoa myös Matintalolle, jonka ykkösiihtäjä hän on ollut. Tässä tapauksessa Heikkinen tulee olemaan tallin ykköshiihtäjä ja Matintalo astuu hierakiassa yhden pykälän alemmaksi.
Onko Makaraisen ajaksi laskettu kisa-aika vai pelkka hiihtovauhti?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Onko Makaraisen ajaksi laskettu kisa-aika vai pelkka hiihtovauhti?

Se aika kumpi sopii agendaan paremmin. Jännästi Heikkisen kohdalla jäi kisan keskeytys listaamatta, mutta Pärmäkoskelle oli samankaltaiseen tilastoon laskettu kumminkin kisa mukaan mihin ei edes ollut startannut.
 

Biath

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kontiolahden Urheilijat
Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut keskimäärin korkeimille sijoille kun Heikkinen, mutta hänen eronsa kärkeen on isompi kuin Heikkisellä. Ero on huomattava. Tämä johtuu siitä, että miesten maastohiihdon taso on niin paljon kovempi kuin naisten ampumahiihdon taso ja kärkipaikkoihin on naisten ampumahiihdossa huomattaavsti helpompi päästä. Jos Mäkäräisen suhteellinen taso olisi sama ja hän kilpailisi miesten maastohiihdossa, hän tuskin pääsisi edes mc:n pisteille. Täytyy huomoida vielä se, että tämä oli Heikkiselle heikko kausi ja Mäkäräiselle mc:ssa vahva kausi(voitti sen). Silloin kun Heikkisellä on vahva kausi, kuten edellisellä kaudella ero olisi ollut vieläkin murskaavampi.

Johtopäätös 1: Heikkinen on niin hyvä ampuja, että hiihtää aina sakkokierroksen ohi, eikä joudu kärsimään siitä ajassa.
Johtopäästös 2: Turhaa työtä, turha johtopäätös, turha kirjoitus, mutta viihteellistä hömpää.
 
Onko Makaraisen ajaksi laskettu kisa-aika vai pelkka hiihtovauhti?

Tottakai kisa-aika. Eihän ampumahiihdossa kisata sitä kuka hiihtää koviten, vaan sitä kuka hiihtää ja ampuu koviten.

Se aika kumpi sopii agendaan paremmin. Jännästi Heikkisen kohdalla jäi kisan keskeytys listaamatta, mutta Pärmäkoskelle oli samankaltaiseen tilastoon laskettu kumminkin kisa mukaan mihin ei edes ollut startannut.

Kyllä se on laskettu keskimääräiseen sijoitukseen samanlailla kuin Pärmäkoskella. Täytyy kuitenkin huomioida se, että Pärmäkoskella se oli DNS, kun Heikkisellä puolestaan DNF. DNS=Did not Start. DNF= Did not finish. Heikkinen starttasi kisaan, mutta keskeytti sen, kun puolestaan Pärmäkoski ei edes startannut kisaan, mutta oli ilmoittautunut kisaan mukaan.

Tottakai, jos keskeytät kisan, se pitää huomioida keskimääräisessä sijoituksessa. Muussa tapauksessa se suosii niitä urheilijoita, jotka aina keskeyttävät, kun on vähän huono päivä ja ne urheilijat kärsivät, jotka hiihtävät aina maaliin saakka, vaikka toinen jalka olisi katkennut matkan varrella.

Sen sijaan miten lasket eron kärkeen jos keskeytät kisan niin kuin tapahtui Heikkisen kohdalla Lillehammerin skiathlonissa?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Tottakai kisa-aika. Eihän ampumahiihdossa kisata sitä kuka hiihtää koviten, vaan sitä kuka hiihtää ja ampuu koviten.

Niin vahan arvelinkin. Olisikin erikoista jos haluaisit vertailla hiihtoaikoja ja eroja karkeen hiihtoajoista, mutta toinen pysahtyy valilla ampumaan ja mahdollisesti hiihtamaan pisemman matkan ja silti suoritukset mitataan kuin ne olisivat identtisia keskenaan. Eiko hiihtovauhti ollut se mita "mittasit"?

En ole yllattynyt mutta pohjan tuo vie heti "tieteellisilta" metodeiltasi.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Sen sijaan miten lasket eron kärkeen jos keskeytät kisan niin kuin tapahtui Heikkisen kohdalla Lillehammerin skiathlonissa?
Tietenkin sillä tavalla, että katsotaan kisan huonoimman hiihtäjän ero kärkeen ja sijoitetaan hänen aikansa Heikkiselle. Ainakin silloin kun se agendaan sopii, muuten ei toki noteerata lainkaan.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Toi Pärmäkosken 78. sija Toblachissa ja sen laskeminen keskiarvoon on kyllä moderni klassikko.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Toi Pärmäkosken 78. sija Toblachissa ja sen laskeminen keskiarvoon on kyllä moderni klassikko.

Onko tuossa nyt se, että jos kisaan olisi osallistunut 2 urheilijaa niin Pärmäkoski olisi ollut kolmas? Luonnontieteilijää tuohon päättelyyn tarvitaankin. Ja ihan tulee mieleen vanha Pravdan otsikko Brezhnevin ja Carterin juoksuskabasta:

BREZHNEV LOISTAVASTI TOINEN
CARTER TOISEKSI VIIMEINEN
 

Salama44

Jäsen
Kesikarvoilla leikittely on turhaa hömppää. Jokainen näki Olympialaisissa kauden tärkeimmissä kisoissa mitkä ne sijoitukset ja keskiarvot olivat.

Iivo Niskasella oli paras kultamitalien keskiarvo ja Pärmäkoskella mitalien keskiarvo. Rukajärvikin sai mitalin ja naisjääkiekkoilijat.

Mäkäräisen keskiarvo huiteli 10 huonommalla puolen samoin kuin Heikkisen eli he olivat ynnä muita.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Täytyy huomoida vielä se, että tämä oli Heikkiselle heikko kausi ja Mäkäräiselle mc:ssa vahva kausi(voitti sen).

Niinpä, tämä on hyvä huomioida.
Hiihtofanin luonnontieteilijän tilastovääntäminen on sillä tasolla, että poliittiseen paskanpuhumiseen, kansan huijaamiseen tilastoja manipuleeraten on mainio pohjakunto hankittu. Siittä vaan kepua puhumaan ympäri maakuntaa, kyllä lähtee.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Pärmäkoski... olympialaisissa 10km vapaan kisassa hän oli 52. lähes 3m kärjestä...

@Hiihtofani
Jos 10 km:llä jää kärjestä vain kolme metriä, on ero mielestäni varsin pieni. Ilmeisesti sinä olet eri mieltä. Kuinka pieni tuon eron olisi pitänyt olla, että se olisi sinun mielestä pieni?
 

Ralph

Jäsen
Toi Pärmäkosken 78. sija Toblachissa ja sen laskeminen keskiarvoon on kyllä moderni klassikko.
Hiihtofanin keskiarvoklassikko on kyllä tuo Northugin MM-kisoissa 2015 tulleen 62. sijan laskeminen mukaan keskiarvoon. Hiihtofanihan kertoi, että Roponen (keskiarvosijoitus 10,75) oli kisoissa parempi kuin Northug (keskiarvosijoitus 12,83). Ja perusteluna siis keskiarvosijoitukset. Sillä ei ole väliä, että Roposen saldo kisoista oli yksi pronssi ja Northugin neljä kultaa, koska tuo yksi läskiksi löyty ja sijalle 62 päättynyt Northugin kisa nostaa Roposen edelle.
 

Aleksandros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
...Mononen hiihtää kaiketi uransa viimeisen kauden. ...

Kaiken kaikkiaan hyvä ja tasapainoinen arvio viime kaudesta. Nostan itse kuitenkin sieltä vain tämän arvelusi Monoseen liittyen. En itse näe välitöntä tarvetta lopettamiselle, jos saa hilattua tasoaan ylöspäin. Vaikutti tänä kautena vain ylikuntoiselta. Ikää on toki ensi kauden alussa 34 vuotta, mutta toisaalta aloitti hiihtourheiluun aivan tosissaan panostamisen vasta muutama kausi sitten.

Saattaa toki lopettaa, mutta itse näen mahdollisuudet vaikka vielä olympiadin jatkuvaan uraan. Toki tässä aletaan myös painia lasten saannin ym. muiden siviiliasioiden kanssa, mutta periaatteessa en näe estettä jatkolle.

Monosen jatko saattaisi olla aika tärkeä asia sen kuuluisan viestijoukkueen kannalta, koska osaa hiihtää hyvin molemmilla hiihtotavoilla, ainakin parhaimmillaan.
 

Pipolätkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Dallas
Hiihtofanin luonnontieteilijän tilastovääntäminen on sillä tasolla, että poliittiseen paskanpuhumiseen, kansan huijaamiseen tilastoja manipuleeraten on mainio pohjakunto hankittu. Siittä vaan kepua puhumaan ympäri maakuntaa, kyllä lähtee.
En kyllä edes käsitä miten tuo yksi trolli saa jatkaa tuota paskanjauhamistaan loputtomiin. Naamioidaan vain viestit tuollaiseksi "mukatieteeksi" ja sitten vain muljaillaan niitä miten sattuu omaan mielipiteeseen sopimaan. Lätkäpuolella tuollainen oltaisiin pistetty jo aikoja sitten pihalle.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Matti Heikkinen kuulemma vaihtamassa suksimerkkiä Salomonilta Peltoselle. Urheilullisesti tarkasteltuna käsittämätön ratkaisu minun nähdäkseni tuossa vaiheessa uraa, kun noin pääsääntöisesti suksimerkin vaihdon jälkeen menee se yksi kausi enemmän tai vähemmän hakiessa sitä kalustopuolta kuntoon.
Ei mennyt Peltosen-talliin, vaan palasi itävaltalaisvalmistaja Fischerille.
 
Aivan fantastista!

Leena Nurmi perinteisen sprintin Suomen mestari. Löi loppukirissä Pärmäkosken, Niskasen, Saarisen, Matintalon kaikki maajoukkuehiihtäjät..

Suomen kovin perinteisen sprintteri.
 
Aivan fantastista!

Leena Nurmi perinteisen sprintin Suomen mestari. Löi loppukirissä Pärmäkosken, Niskasen, Saarisen, Matintalon kaikki maajoukkuehiihtäjät..

Suomen kovin perinteisen sprintteri.
Mahtava yllätys. Lähes käsittämätöntä, että löi myös Pärmäkosken, mutta löytyihän sille selittäviä tekijöitä.
Olin pitänyt Nurmea aika huonokuntoisena hiihtäjänä, joka kyllä pystyy vetäisemään hyvän aika-ajon tekniikkansa, kokonsa ja poikkeuksellisen voimakkaan tasatyönnön ansiosta. Mutta hyytyy ihan varmasti erissä, kun vastassa on pitempien matkojen kovakuntoiset maajoukkuehiihtäjät.

Mielenkiintoinen oli myös miesten kisa, ja yllättävä. Hakola nyt ei ollut mukana, mutta silti. Oli kiinnostavaa nähdä mm. Niskasen hiihto, ei vain kerinnyt!
Yllättävän kovaa se Strandvallkin vielä veti, vaikka häntäkin olen pitänyt vähän huonokuntoisena löysäilijänä.

Enpä arvannut, että Björgen nyt lopettaisi. Lisää mitaleita olisi taas jaossa ensi kaudella. Pärmäkoski ainakin ilahtui. Mutta toisaalta hän tietää Johaugin tulevan takaisin, joten Pärmäkosken osalta se on +/-0. Edeltä lähtee yksi pois, mutta toinen tulee sinne edelle. No on se paljon parempi kuin se, että edellä olisivat sekä Johaug että Björgen.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ei mennyt Peltosen-talliin, vaan palasi itävaltalaisvalmistaja Fischerille.

Joo, näemmä Pekka Holopaisen vainu ei ollut kohdillaan. Tuolta nimittäin tuon huhun Peltoselle siirtymisestä bongasin.

Sopimus Fischerin kanssa on ilmeisesti monivuotinen. Heikkisellä on siis kaiketi aikomus vetää vielä yksi olympiadi. Vähän yllättävää, kun muistelee hänen vannoneen ennen Sotshia, että nuo Venäjän kisat jäävät hänen viimeisiksi viiden renkaan kisoiksi.
 
Sopimus Fischerin kanssa on ilmeisesti monivuotinen. Heikkisellä on siis kaiketi aikomus vetää vielä yksi olympiadi. Vähän yllättävää, kun muistelee hänen vannoneen ennen Sotshia, että nuo Venäjän kisat jäävät hänen viimeisiksi viiden renkaan kisoiksi.
Itselle tuli mieleen, että jos Heikkinen saa vain varusteet ilmaiseksi, niin ei ole välttämättä houkuttelevaa jatkaa kuin yhden kauden vaikka sopimus onkin useaksi vuodeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös