Maastohiihtokausi 2017–2018

  • 79 361
  • 426

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei ehkä kannattaisi hiihtää vapaalla viimeisessä kurvissa noin vierekkäin jos ottaa varman päälle. Nyt saksalainen otti vauhtia Pärmäkosken suksen päältä ja lanasi tämän ulos kisasta.
Saksalaisen piikkiin tämä tosin meni ja toiminta oli muutenkin surkuhupaista. Okei, löi takaraivonsa maahan ja varmasti teki kipeää, mutta väheneekö kipu, kun tuli koko maalisuoran takaraivoaan pidellen? Luonnollisesti itkua tihrustaen kuin pikkulapsi.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Saksalaisen piikkiin tämä tosin meni ja toiminta oli muutenkin surkuhupaista. Okei, löi takaraivonsa maahan ja varmasti teki kipeää, mutta väheneekö kipu, kun tuli koko maalisuoran takaraivoaan pidellen? Luonnollisesti itkua tihrustaen kuin pikkulapsi.
Takaraivo taisi kolahtaa Nilssonin sukseen tai sauvaan koska maahan ei nähdäkseni osunut. Kyllähän se kipu yleensä tuntuu pienemmältä kun sitä kipeää paikkaa painaa. Ambulanssilla hänet vietiin pois että kyllä siinä oikeasti kolahti.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Aina kun arvokisojen aikaan nousee puheet näistä maailmancupin arvostuksista ja siitä että "maailmancup on paikka jossa tehdään rahaa, olympiamitaleista ei makseta", niin tilannehan ei suoraan ole näinkään. Toki mikään järjestävä taho ei maksa olympiamitaleista mitään, mutta Suomen olympiakomitea maksaa suoraan bonuksen siten että kultamitalista saa 50 000, hopeasta 30 000 ja pronssista 20 000. Lisäksi mitalibonuksia tulee vielä ainakin erikseen Suomen hiihtoliitolta, sekä käytännössä kaikilta välinevalmistajilta alkaen suksista, voiteista ja monoista.

Niskanen ja Pärmäkoski oli ne menestyshiihtäjät, Niskanen tienaa kultamitalillaan n. 120-130k ja Pärmäkoski 130-150k. Lisäksi tähän päälle näillä molemmilla hiihtäjillä on vielä omia henkilökohtaisia sponsoreita, joten potti voi vielä kasvaa tuosta. Tuossa siis kuitenkin käytännössä tuo varma tulonlähde mikä tulee.

En tiedä yhtään millaisia palkintorahoja maailmancupin kisoista jaetaan, mutta jos yleisesti miettii niin klassisena esimerkkinä kotimaisesta yrityksestä joku Valio tai Fazer varmaan mielellään toimii yhteistyökumppanina ennemmin olympiavoittajalle kuin maailmancupin voittajalle, jos siis miettii niitä olympiavoiton pitkäaikaisia vaikutuksia.

Lähteenä Ilta-Sanomat:

IS: Pärmäkoski ja Niskanen tekevät olympiamitaleillaan jättitilin
 

Van Taimeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En tiedä yhtään millaisia palkintorahoja maailmancupin kisoista jaetaan
Tämä rupesi myös kiinnostamaan ja löytyi siihen vastauskin. Normaalissa maastohiihdon maailmancupin osakilpailussa palkintorahoja saa 20 parasta. Summat ovat Sveitsin frangeissa, tämän päivän kurssin mukaan euroiksi muutettuna ne ovat:

1. 8 660 euroa
2. 6 495 euroa
3. 4 330 euroa
4. 3 464 euroa
5. 2 598 euroa
6. 1 732 euroa
7. 1 299 euroa
8. 952 euroa
9. 866 euroa
10. 779 euroa

..ja tästä eteenpäin sijalle 20 asti aina ~87 euron pudotus voittosummassa.

Henkilökohtaisia osakilpailuja on tällä kaudella 27 kappaletta.

Viesteistä ja parisprinteistä palkitaan 6 parasta, voittajat saavat 10 392 euroa jaettuna hiihtäjien määrällä. Kakkoset saavat 6 928 euroa ja kolmoset 3 464 euroa jne.

Rukan tripla sekä vielä edessä oleva Falunin maailmancupfinaali ovat mini-toureja, joissa lasketaan myös kokonaiskilpailu. Mini-tourien voittajat saavat 19 485 euroa, kakkoset 15 155 euroa ja kolmoset 9 526 euroa. Kaiken kaikkiaan 20 parasta pääsee molemmissa rahoille, myös päivän 3 nopeinta palkitaan erikseen summien ollessa 1 732-4 330 euroa.

Tour de Skin kokonaiskilpailun voittajalle tuli 47 630 euroa, kakkonen sai 34 640 euroa ja kolmonen 23 815 euroa. Krista tuli neljänneksi ja sai 19 052 euroa. Lisäksi päivän 3 nopeinta ja päivän jälkeen kokonaiskilpailun 3 parasta saivat pikku bonuksia, 866-2 598 euroa.

Maailmancupin kokonaiskilpailun 6 parasta palkitaan.

1. 23 858 euroa
2. 15 696 euroa
3. 9 418 euroa
4. 6 279 euroa
5. 4 395 euroa
6. 3 139 euroa

Palkintorahat ovat samat miehille ja naisille. Näihin tulevat tietysti ne perinteiset suksifirmojen ja sponsorien yms. bonukset, ilman näitä esim. Pärmäkoski tulee saamaan voittorahoja vähintään 80 000 euroa ja maailmancupfinaalin onnistuessa yli 100 000. Ihan hyville tienesteille pääsee maailmancupissakin vaikkei arvokisamenestystä tulisi.
 
Missäs vaiheessa Eurosport lopetti hiihdon maailman cupin näyttämisen suorana kanavillaan? Eurosport 1 ja 2 näyttävät jotain paskaa tänään sprinttien aikana ja sitten illalla joku kämänen uusinta. Onneksi nuo on kohta Ylellä takaisin, sillä C-morea en hommaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Palkintorahat ovat samat miehille ja naisille. Näihin tulevat tietysti ne perinteiset suksifirmojen ja sponsorien yms. bonukset, ilman näitä esim. Pärmäkoski tulee saamaan voittorahoja vähintään 80 000 euroa ja maailmancupfinaalin onnistuessa yli 100 000. Ihan hyville tienesteille pääsee maailmancupissakin vaikkei arvokisamenestystä tulisi.
Joo eli kyllähän huippuhiihtäjä tekee hyvää tiliä silloin kun menestystä sattuu tulemaan. Joku Marit Björgenkin on kerennyt kyllä hiihtourallaan varmaan aika hyvät palkintorahat kasaamaan, ja Norjassa voi myös sponsoritulot olla ihan kohdallaan.

Toki olympiavoitolla on sitten niitä pidempiaikaisia hyötyjä, sillä kun pystyy varmasti rahastamaan vielä vuosien jälkeenkin.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mertaranta kovasti kaipailee naisille omaa sprinttimaajoukkuetta Maikkarin sivuilla. Ketähän siihen kuuluisi? Suomalaiseen tapaan nuoret lupaukset Leena Nurmi ja Andrea Julin? Nämä molemmat nuoret lupaukset täyttävät 24 vuotta kuukauden sisällä.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Osaisiko joku selventää mulle tota suksihommaa? Mä kun en ole yhtään perillä noista välineistä, ja aina puhutaan "ykkösparista" ja "kakkosparista" jne. Voitelun onnistumisen ja epäonnistumisen merkityksen ymmärrän kyllä, mutta mitä eroa noilla itse suksilla on?
 
mutta mitä eroa noilla itse suksilla on?

Paljonkin. Joku pari sopii märälle kelille, joku kylmälle riippuen suksen jäykkyydestä, materiaaleista, pohjakuvioinneista jne... Joku pari on hyvä ylämäissä, joku alamäissä, joku on molemissa.

Isojen tallien ykkösnimet kuten Björgen Fischerillä - hälle rakennetaan hyvä pari kelille kuin kelille. Hän saa sen tehtaan kaikkein parhaimman priimuksen, mitä on. Ne jotka ovat Fischerillä alempana hierarkiassa, saavat tyytyä huonompaan palveluun ja tehtaan huonoimpiin pareihin.

Suksimerkkien välillä on eroja. Joku merkki on hyvä tekemään suksia tietylle kelille. Esimerkiksi Rossignolilla on maine tehdä hyviä perinteisen vesikelin suksia.

Pärmäkoski on Madhussin ykköshiihtäjiä ja saa taatusti Madhusin parhaimpia suksia. Madhusin heikkous suhteessa Fischeriin on se, että Madhus on pienempi talli.

Nimen omaan huipulla ne isot erot revitään suksilla suhteessa kansallisiin hiihtäjiin. Sitten kun revitään kesällä jollain rullasuksilla niin erot maajoukkuehiihtäjien ja kansallisen kaartiin välillä ovat yllättävän pienet. Esim. tämän vuoden Vuokatti Aateli Racessa nuori Eveliina Piippo 19v, jolla ei vielä ole oikein suhteita suksitalleihin, hiihti rullasuksilla nopeamman osuusajan 10km:n matkalla kuin Aino-Kaisa Saarinen tai Kaisa Mäkäräinen.
 
Viimeksi muokattu:

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kiitos vastauksesta @Hiihtofani. Olisiko jollakin vielä vähän avaavampi viesti takaraivossa?

En tiedä riittääkö kompetenssi tuon paremmin vastaamaan, mutta yritän kuitenkin. Kuten @Hiihtofani kertoi, todella moni tekijä vaikuttaa esimerkiksi siihen, mille kelille suksi sopii.

Perinteisen suksissa ns. kaarevampi, eli korkeamman voidepesän omaava suksi on parempi vesikelille. Tällöin siihen saa voideltua paksumman liisterikerroksen ilman että liisteri helposti tökkää latuun. Pakkaskelin sukseen laitetaan purkkivoidetta, jota laitetaan ohuempana kerroksena (tai oikeastaan kerroksina).

Tietenkin sitten on erikseen karvapohjasukset ja nanopinnoitetut ns. ongelmakelien sukset.

Luistelusukset valitaan niin ikään jaottelulla pakkas- vs. plussakelin sukset. Näistä en tarkemmin osaa kertoa. Pohjan kuviointia voidaan varioida kelin mukaan, niin kuin tietysti luistovoidettakin.

Mutta: ehkä tarkoititkin suksien välisiä yksilöllisiä eroja. Kun nimenomaan puhutaan ykkös- ja kakkospareista, huipputasolla tällä tarkoitetaan ymmärtääkseni paperilla samanarvoisten suksien eroavaisuuksia. Huippuhiihtäjille valmistettavia suksia ymmärtääkseni mitataan tarkasti jo tehtaalla ja sillä tavalla selvitetään ne parhaat. Hiihtäjät yhdessä huoltajien kanssa tietysti testaavat suksia tarkasti. Sillä tavalla sitten se suksiparien välinen hierarkia selviää.

En tiedä kuinka kauan tai kuinka monia kisoja parhaat hiihtäjät voivat yhtä suksiparia hiihtää ennen kuin se on täysin loppuun ajettu, mutta kyllähän välillä kuulee hiihtäjien mainitsevan, että on jollekin tietylle kelille olemassa tietty aivan tykkipari.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Lisään vielä, että siis suksipareissa on yllättävän isoja keskinäisiä eroja (ainakin silloin kun pienet marginaalit ratkaisee). Vaikka valmistetaan tiettyä suksea, ei ole kahta aivan identtistä. Ja parittaminenkin tehdään testien kautta.
 

rubyblue

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Aikamoinen hiihto Maritilta vapaan 30 kilometrillä Holmenkollenilla. Parhaimmallaan yli 30 sekkaa perässä kärkeä. Hiihti pari kilsaa ennen loppua kiinni, meni ohi ja voitti.

Pärmäkosken haave maailman cupin kolmen parhaan joukkoon pääsystä taitaa hiipua, kun Diggins otti kakkossijan ja tuntuu olevan kovassa kevätkunnossa.

Krista oli tänään 7., Niskanen 14. ja Susanna Saapunki ilahduttavasti 26.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Tässä vaiheessa uskaltanee pientä yhteenvetoa suomalaisten kaudesta tehdä.

Miesten puolella odotukset kauteen lähtiessä olivat vähän kaksijakoiset. Niskasen hyvät hiihdot Lahdessa antoivat odotuksia olympialaisiin, mutta silti se kuninkuusmatka oli ainoa Iivolle sopiva matka. Iivo kuitenkin suoriutui olympialaisissa uskomattoman hyvin ja piti Suomen mieshiihdon lippua yllä. Heikkisellä oli vaikea kausi, eikä kunto oli missään vaiheessa oikein noussut esiin. Olympialaisissa kuitenkin otti pienen torjuntavoiton vapaan viidellätoisto sekä hyvällä viestihiihdolla. Hyvärinen eikä Lehtonen kumpikaan saanut oikein onnistunutta kautta aikaiseksi, vaikka pääkilpailuissa eivät romahtaneetkaan. Sprintin puolella Hakola oli aika yksinäinen susi kärkiporukoissa, joten uutta verta sinnekin kaivataan.

Jauhojärven lopettaminen jätti ison aukon suomalaiseen mieshiihtoon, eikä ensi kaudesta varmasti helpompi tule. Pentsinen on näillä näkymin myös lopettamassa, enkä ihmettelisi jos Ville Nousiainen myös päättäisi uransa vaimonsa tapaan. Heikkisen ura alkaa lähentelemään loppua. Lehtonen on ollut pari viime kautta ihan kiikun kaakun lopettamisen ja jatkamisen suhteen. Normaalimatkoille tarvitaan selkeästi uutta sukupolvea, mutta tällä hetkellä sellaista ei ole puskemassa läpi. Heikko tilanne kaiken kaikkiaan, vaikka Iivo siellä keulilla hyvää tulosta tekeekin.

Naisten osalta tilanne ei ole onneksi yhtä heikko. Krista on ottanut napsun verran perustasoaan korkeammalle ja ensi kaudella häntä voitaneen pitää mitalisuosikkina, kun tällä kaudella hän ei ehkä vielä suosikki mitaleille ollut. Kerttu Niskaseen laittaisin vielä paljon odotuksia, sillä potentiaalia siellä pinnan alla kytee aina podiumille saakka. Matintalo tekee nousua siellä huipun takana ja ensi kaudella sijoitukset kymppijoukkoon täytyvät olla jo realismia.

Nuorta sukupolvea kaivataan myös lisää esiin, sillä Saarisen ja Roposen varaan ei enää ensi kaudella varmaankaan voida laskea. Aino-Kaisa lopettanee kansainvälisen uran kokonaan ja uusia vastuunkantajia kaivataan. Myös Laura Monosen tilanne alkaa olla se, että maajoukkueura alkaa pikkuhiljaa olla takana. Toki hän voi vielä taistella hyvistäkin sijoituksista, mutta trendi alkaa olla heikkenevä. Anne Kyllösen kausi oli pannukakku, joten ensi kaudesta voi tulla myös ihan mitä vain.

Jos ajatellaan vaikka seuraavia olympialaisia, niin sukupolven vaihdos on väistämättä edessä. Miesten puolella nykyisistä runkohiihtäjistä todennäköisesti vain Niskanen ja Hakola ovat mukana. Naisissa Pärmäkoski, Niskanen ja Matintalo ovat varmaankin vielä mukana.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Norjassa osataan kannustaminen. Siinä saattaa vähän olut läikähtää jopa urheilijoiden päälle, ja kun korkillista olutpulloa avataan nuuskapurkilla, niin se korkkihan saattaa lentää ladulle. Ensi talvena myös Salppurissa?
 
Nyt kun kaikki tourittomat kisat on käyty ja jäljellä on enään Falunin tripla-tour, on aika laittaa hiihtofanin tilasto esille. Tässä lasketaan kuinka paljon hiihtäjä jää distanssimatkoilla keskimäärin 10km:llä kärkeen. Näitä on eri kategorioita ja yksi kategoria on tourittomat mc kisat sekä vapaalla että perinteisellä. Tämähän olisi hyvä laskutapa vähän soveltaen käydä vaikka mc:a.

Naiset (mc pisteitä saaneet)

1. Krista Pärmäkoski(27v) =0.18
2. Kerttu Niskanen(29v) =0.44
3. Riitta-Liisa Roponen(40v) =1.15
4. Aino-Kaisa Saarinen(39v) =1.33
5. Laura Mononen(33v) =1.33
6. Anne Kyllönen(30v) =1.44
7. Susanna Saapunki(25v) =1.55
8. Eveliina Piippo(19v) =1.56
9. Johanna Matintalo(21v) =2.22

Miehet(mc pisteitä saaneet)

1. Iivo Niskanen(26v) =0.21
2. Anssi Pentsinen(31v) =1.02
3. Lari Lehtonen (30v) =1.12
4. Matti Heikkinen(34v) =1.13
5. Perttu Hyvärinen(26v) =1.16
6. Ville Nousianen(34v) =1.29
7. Ristomatti Hakola(26v) =1.34
8. Kusti Kittilä(36v) =2.37
9. Antti Ojansivu(24v) =3.16

TOP 5 sekä miehet että naiset

1. Krista Pärmäkoski(27v) =0.18
2. Iivo Niskanen(26v) =0.21
3. Kerttu Niskanen(29v) =0.44
4. Anssi Pentsinen(31v) =1.02
5. Lari Lehtonen (30v) =1.12
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Mikäs kumma Stina Nilssonille on iskenyt, kun ei näy tämän päivän Sprinttikarsinnan starttilistalla nimeä ollenkaan? Luulisi, että hiukan vajaakuntoisena edes olisi startissa mukana, kun kyseessä kuitenkin kotikisa Falunissa.

Edit: Näköjään uutisoitu pari päivää sitten, että häneen iski flunssa eikä osallistu Falunin minitourille.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Eipähän tuo sprinttikarsinta nyt hyvältä näyttänyt. Hohhoijjaa. Kepa ainoana jatkoon. Onkohan siellä mennyt voitelu pieleen vai mistä mahtoi mättää?
 

sorza

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo,Jokerit,Tamminen,Harri Aholan lounaskaverit
Pärmäkoski penkkaa paremmin kuin Björgen. Tuossa sen näki. Yläkropan voima on hirmuinen. Runttaa Björgenistä ohi.

Itse näin enenmmän niin (kuten Eurosportilla ja Pärmäkosken omassa haastattelussa), että Krista pääsi peesistä paremman suksen avulla kovemmalla vauhdilla loppusuoralle minkä turvin painoi ohi.

Krista jäänee neljänneksi kokonaiskisassa ja valitettavan isoon rooliin on jäämässä tourin peruttu perinteisen sprintti, jonka takia Diggins pääsi niin läheltä loppunousuun.
 
Pentsinen on näillä näkymin myös lopettamassa, enkä ihmettelisi jos Ville Nousiainen myös päättäisi uransa vaimonsa tapaan. Heikkisen ura alkaa lähentelemään loppua. Lehtonen on ollut pari viime kautta ihan kiikun kaakun lopettamisen ja jatkamisen suhteen.
On Nousiainen vahvistanut lopettavansa. Enpä tiennytkään, että Lehtonen on edes harkinnut lopettamista jossain vaiheessa? Eiköhän hänelle heru apuraha ensi kaudellekin, kun uset muut lopettaa, mikä kannustaa jatkamaan. Muiden lopettamiset sataa Lehtosen laariin.
Tiedä sitten, vieläkö Martti Jylhä jaksaa painaa.

Ensi vuonna on MM-kisat, mutta sen jälkeen välivuosi. Joten tosiaan MM-kisoissa 2021 on aika erinäköinen joukkue kuin tämän kauden olympiakisoissa.
Varsinkin miesten puolella ei nämä entiset huippulupaukset Hyvärinen ja Joni Mäki ole oikein päässeet vauhtiin, enkä nyt keksi ketään muitakaan. Niinhän siinä yleensä käy, että niistä lupaavista nuorista tulee kansallisen tason hiihtäjiä. Että pärjää maailman cupissa, sanotaan nyt 20 joukkoon, niin vaatii jo paljon. Toivottavasti sieltä löytyy tasonnostajia lähivuosina, kunhan aukeaa paikkoja maajoukkueryhmissä ja mc-kisoissa.
 

Pekkis

Jäsen
On Nousiainen vahvistanut lopettavansa. Enpä tiennytkään, että Lehtonen on edes harkinnut lopettamista jossain vaiheessa? Eiköhän hänelle heru apuraha ensi kaudellekin, kun uset muut lopettaa, mikä kannustaa jatkamaan. Muiden lopettamiset sataa Lehtosen laariin.
Tiedä sitten, vieläkö Martti Jylhä jaksaa painaa.

Ensi vuonna on MM-kisat, mutta sen jälkeen välivuosi. Joten tosiaan MM-kisoissa 2021 on aika erinäköinen joukkue kuin tämän kauden olympiakisoissa.
Varsinkin miesten puolella ei nämä entiset huippulupaukset Hyvärinen ja Joni Mäki ole oikein päässeet vauhtiin, enkä nyt keksi ketään muitakaan. Niinhän siinä yleensä käy, että niistä lupaavista nuorista tulee kansallisen tason hiihtäjiä. Että pärjää maailman cupissa, sanotaan nyt 20 joukkoon, niin vaatii jo paljon. Toivottavasti sieltä löytyy tasonnostajia lähivuosina, kunhan aukeaa paikkoja maajoukkueryhmissä ja mc-kisoissa.

Molemmat Nousiaiset lopettavat. Lehtonen on Iivon ja Matin jälkeen se seuraava, jolta voi odottaa menestystä. Ja tulihan sitä jo kotikisoista ihan kivasti. Hakola joutuu kyllä tarkkaan miettimään, että tuleeko miehestä ihan ok yleishiihtäjä, vai top-3 sprintteri. Upea kausi kyllä meneillään. Suomen mieshiihtäjien kapea kärki on Ristomatin kohdalla tietynlainen surmanloukku.

Hyvärinen, Vuorinen, Mäki ja Lepistö. Lepistö kyntää näistä nuorten sarjoissa menestyneistä kyllä syvimmässä hangessa. Toivottavasti tukijat jaksavat tukea. Taidan sanoa nyt ilkeästi, mutta en odota kenenkään näistä nousevan tulevissa arvokisoissa kärkikahinoihin. Olen toki erittäin mielelläni väärässä.
 
Hyvärinen, Vuorinen, Mäki ja Lepistö. Lepistö kyntää näistä nuorten sarjoissa menestyneistä kyllä syvimmässä hangessa. Toivottavasti tukijat jaksavat tukea. Taidan sanoa nyt ilkeästi, mutta en odota kenenkään näistä nousevan tulevissa arvokisoissa kärkikahinoihin. Olen toki erittäin mielelläni väärässä.
Niin siis Kouvolan Vuorisella ja Lepistöllä on aika pitkä matka edes arvokisajoukkueeseen. Nähdäkseni Vuorisella ei juuri näkyvää kehitystä ole tapahtunut, mutta voisihan noita menneitä tuloksia tarkastella tarkemmin. Vaikuttaa sellaiselta dieselmäiseltä voimahiihtäjältä, ei hirveästi varsinaista nopeutta löydy ja tekniikka ei ole ylivertainen tai erityisen tehokas. Vähän samaa kuin Pentsisessä.

Vähän odottelin, josko ammattilaishiihtäjä Heikki Korpelasta olisi tulut maajoukkuehiihtäjä tällä kaudella ja arvokisahiihtäjä myös, mutta ei kyllä ole kausi paljon antanut. Räväkästi nousee ylämäkiä vapaalla, ja perinteisen yhteislähdössä/viestissä kipakka ja sitkeä roikkuja, mutta tulokset, sijoitukset puhuu omaa kieltään. Kansallisen tason hiihtäjä 26-27 -vuotiaana. En tosin ole seurannut, miten pahasti meni yli tähän kauteen valmistautuessaan. No olisihan tässä vielä muutama kisa aikaa näyttää. Pidän kyllä hänen tyylistään kovasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös