Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

  • 340 898
  • 971
Koodiston mukaan se on tietenkin trollaamista, kun on jostain asiasta jotain mieltä. Ja varsinkin, jos on vielä eri mieltä kuin ihmiset, joilla ei ole läheskään yhtä hyvää käsityksestä asiasta kuin itsellä.

Tämä on tulkittava niin, että hyvän käsityksen Crawfordista omatakseen pitää olla nähnyt häneltä sen noin 20 matsia. Sinä ilmeisesti olet ja siksi oletkin oikea mies sanomaan Crawfordin tämän hetkisestä tasosta. Monet muut eivät ole nähneet noin paljoa matseja eivätkä näin ollen ole päteviä sanomaan yhtään mitään.

Tästä päästäänkin siihen, että katselemalla paljon Chicagon matseja voi muodostaa hyvän käsityksen Crawfordin tasosta. Kuitenkin samalla logiikalla kaikkien liigan top 20 -vahtien pelejä pitäisi olla nähtynä se noin 20, jotta kaikki voitaisiin rankata paremmuusjärjestykseen. Eli jos sanotaan, että Crawfordin hyvyys tulee esiin kun katsoo tarpeeksi pelejä, niin kai sama pätee muihinkin maalivahteihin? Vai oletko nähnyt Thomasilta, Lundqvistilta, Rinteeltä, Lehtoselta, Vokounilta, Wardilta, Hilleriltä, Bryzgalovilta, Milleriltä, Fleuryltä, Varlamovilta, Pavelecilta, Rolosonilta, Pricelta, Quickilta, Bäckströmiltä, Raskilta, Howardilta ja kumppaneilta sen 20 matsia tällä kaudella?

Tuo 20 matsia oli ihan rajanvetoni, kerro jos vähempikin ottelumäärä riittää.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
This season. So far. Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää?

Vai oletko nähnyt Thomasilta, Lundqvistilta, Rinteeltä, Lehtoselta, Vokounilta, Wardilta, Hilleriltä, Bryzgalovilta, Milleriltä, Fleuryltä, Varlamovilta, Pavelecilta, Rolosonilta, Pricelta, Quickilta, Bäckströmiltä, Raskilta, Howardilta ja kumppaneilta sen 20 matsia tällä kaudella?
En ole nähnyt, mutta en myöskään ole yrittänyt (riittävästi) näkemättä todistaa, että tilastot valehtelevat.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
This season. So far. Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää?

Voi nyt jumalauta, et siis oikeasti ymmärrä mitä noilla AHL-statseilla haen tässä. Jos Crawford olisi ikinä koskaan vitun milloinkaan osoittanut olevansa jotain muuta kuin hyvä AHL-kassari aikaisemmin urallaan, niin tilanne miehen arvostuksen kohdalla olisi varmasti toinen. Ennen kuin Crawford saa pidettyä tasonsa läpi koko kauden, niin fakta on se että Corey Crawford on hyvä kakkosmaalivahti jolle on sattunut kuuma putki. Ei todellakaan TOP10-maalivahti tässä liigassa.
 
En ole nähnyt, mutta en myöskään ole yrittänyt (riittävästi) näkemättä todistaa, että tilastot valehtelevat.

Ahaa eli ei sittenkään ole tarvinnut nähdä useampaa Crawfordin peliä voidakseen sanoa hänen olleen hyvä?

No tilastojen valossa Crawford on ollut maalivahtien top kympissä tällä kaudella ja on tälläkin hetkellä. Se on taivaan tosi. Aivan kuten Antti Niemi oli viime kaudella tilastojen valossa. Vaan oliko hän esim. Vezina-äänestyksessä top kympissä? En muista, mutta tuskinpa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toisin sanoen kukaan ei pysty myöskään todistamaan, että Crawford ei kuuluisi tämän kauden perusteella kymmenen parhaan maalivahdin joukkoon. Crawford on TOP10-vahti vain tärkeimpien tilastojen perusteella.

Ei pitäisi jatkaa tätä taistelua, mutta kun Kanerin puolustus vuotaa kuin seula (mutta ei Crawford?) niin pakko vielä vähän sohaista.

Nyt kun Crawford on juuri ja juuri TOP10:ssä juuri kymmenentenä tärkeimmässä tilastossa niin tunnustatko tappiosi jos Crawford tippuu sieltä pois? On meinaan mahdollista tälläinen jo vaikkapa ensi yönä kun katsoo tilastoja Crawfordin jälkeen.

10 Corey Crawford .922
11 Roberto Luongo .922
12 Niklas Backstrom .922
13 Carey Price .921
15 Cam Ward .921

Ei sillä, en voisi kuvitella että Luongo koskaan Crawfordia paremmaksi maalivahdiksi nousisi, edes tilastojen valossa.
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Tämähän vasta hauska ketju on! En osallistu tähän Crawford -keskusteluun, koska aion kertoa nyt vain omat näkemykseni NHL:n tämän hetken top5-maalivahdeista.

Ajatelmani ja näkemykseni perustuvat tilastoihin, katsottuihin peleihin, erinäisiin kommentteihin sekä yksittäisten otteluiden huippuhetkiin. Tietysti omaan henk.koht.näkemykseen liittyy myös viime kausien suoritukset, koska ei niitä voi sivuuttaa ihan täysin näissä listauksissa. Näiden seikkojen perusteella oma top5-listani on seuraavanlainen:

1) Tim Thomas - Pelaa hyvin "hasekmaisesti" ja on ollut tilastojen lisäksi ilmiliekeissä myös kauden hienoimpien torjuntojen listoilla. Estää ansaitusti omilla huikeilla suorituksillaan Raskin kehittymistä ja nousemista liigan eliittiin. Tällä kaudella olen nähnyt kolme peliä Thomasilta ja jokaisessa pelissä hän ollut loistava ja virheetön.

2) Jonas Hiller - Pelasi jo viime kaudella loistavasti ja on jatkanut hyviä otteitaan Anaheimin maalilla. Auttanut omilla suorituksillaan yhdessä Lyden kanssa Anaheimin nousujohteista peliä. Hilleriltä olen nähnyt viisi-kuusi peliä tällä kaudella ja ainoastaan yksi niistä peleistä oli sellainen, jossa 1-2 maalia olisi voinut olla otettavissa.

3) Pekka Rinne - Selvisi loukkaantumisesta yllättävän nopeasti huippukuntoon. Nashville on kivikovassa Läntisessä konferenssissa neljäntenä ja pelkkää pelaajalistaa katsomalla voi tehdä oletuksen, että maalivahtipeli on ollut yksi tärkeä osa Nashvillen hyvää kautta. Tilastot ja ne kolme peliä, jotka olen Rinteeltä tällä kaudella nähnyt, ovat antaneet minulle kuvan siitä, että tässä on tämän hetken kuumin ja tasaisin/varmin suomalaismaalivahti.

4) Henrik Lundqvist - Mies, joka ansaitsisi vähitellen myös NHL:ssä menestystä. Ollut jo vuosia Rangersin tärkein pelaaja, mutta joukkue on muuten täynnä epätasaisia ja ylipalkattuja pelaajia, joten joukkueen menestys on jäänyt heikoksi. Lundqvist on loistava maalivahti, jonka peliä on ilo seurata. Vaikea ohitettava kaikella tapaa. Tällä kaudella olen nähnyt kaksi ottelua Lundqvistiltä.

5) Roberto Luongo - Luongo on ollut Henken tavoin monta viime vuotta liigan kuumimpia maalivahteja ja Luongo on (tilastojen valossa) jatkanut vahvoja otteita myös tällä kaudella. En ole tällä kaudella nähnyt yhtään Luongon peliä, joten tämä mielipide on vahvasti sidonnainen viime kausien aikana nähtyihin peleihin ja tilastoihin.

+ Cam Ward on lähellä tätä listaa, mutten laittanut miestä sinne, koska oletan katsovani miestä värilasien takaa. Olen nähnyt Wardolta tällä kaudella n.20-25 peliä ja 2-3 peliä on mennyt Wardolla hieman heikommin. Parhaimmillaanhan Wardo on aivan maaginen ja hänen ansiostaan Carolina on tällä hetkellä pudotuspelitaistossa mukana. Jos joukkueessa olisi hiemankin heikompi maalivahti niin pudotuspelihaaveet olisivat tällä hetkellä hyvin ohuet.

Tässä minun mietintäni tästä aiheesta. Toivottavasti keskustelu alkaa kulkeutumaan muutenkin takaisin kohti ketjun alkuperäistä ja perimmäistä tarkoitusta. En usko, että toisen noinkin vahvaa mielipidettä saa muutettua kovinkaan helpolla ja vaikka pidän Crawfordia pätevänä maalivahtina niin en koe, että tässä ketjussa suurimman osan viesteistä tulisi liittyä Crawfordiin. Ei se niin hyvä maalivahti kuitenkaan ole..
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Aivan kuten Antti Niemi oli viime kaudella tilastojen valossa.
Kuten tämän? Ja aivan, Niemi ei ollut kymmenen parhaan joukossa Vezina-äänestyksessä. Niin kuin ei kuulunutkaan olla.

"Would you believe Corey Crawford is a top-five goalie so far this year?" Tämä oli minun osalta tässä. Hyvää yötä.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
"Would you believe Corey Crawford is a top-five goalie so far this year?" Tämä oli minun osalta tässä. Hyvää yötä.

Kun nyt jaksat tuota yhtä lainausta hehkuttaa, niin kai tajuat että tuossa puhutaan tilastoista. Tilastojen valossa Corey Crawford voi ollakin top-10 maalivahti tällä hetkellä. Tuo Top-5 -vertaushan tulee tuosta Puck Daddyn blogin useiden statsien yhdistämisestä, alivoimamaalien päästämisestä ynnä muista. Ja se nyt pitää edelleenkin muistaa että nuo tilastot varsinkin ovat todella paljon riippuvaisia kenttäpelaajien suorituksista. Se, että Crawford pesee Marty Turcon esimerkiksi alivoimalla päästettyjen maalien tilastoissa ei ole ihme, sillä Turco on nykyään todella paska maalivahti, varsinkin alivoimatilanteissa. Eikä se ero tuossakaan ihan massiivinen ole Crawfordin eduksi.

Edit. Ja tuo Niemen tilasto oli ihan näppärästi kaivettu, mutta olisit nyt linkittänyt samalla GAA-tilaston tuohon, jossa Niemi oli neljäs. Tai nollapelit, joissa Niemi oli sijalla viisi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Laitetaan nyt omat näpit peliin tässä Crawford asiassa.

Corey on pelannut ok kauden tähän asti, raakile ja tulokas on sanat mitä voidaan käyttää kaverista yhä edelleen.
Fakta kuitenkin on että äijä on napannut Chicagossa ykkösvahdin viitan Turcolta itselleen mutta syy ei ole yksin Crown hyvä pelaaminen vaan myös Turcon huono pelaaminen.

Isoin ongelma Crown pelissä on rebound control, enkä puhu siitä että kiekko jäisi hanskaan tai alle tai muualle saavuttamattomiin vaan yleisesti reboundien suunnan ohjaaminen, hävettävän usein kiekko pomppaa suoraan high slottiin josta sitten Dave Bolland sen vastustajan lavasta viimehetkessä koukkii pois. ;)

Crow antaa illasta toiseen Hawksille mahdollisuudet voittoon ja kaveri on ollut aivan älyttömän tasainen peli esityksissään, ei juurikaan lipsahduksia (hyvä sanoa näin kun tuossa juuri semmoinen hetki sitten tapahtui). Hyvää varmaa peruspelaamista illasta toiseen.
Tämä on ehdottomasti Crown vahvuus ollut tälläkaudella.

Kuitenkin varsinaisia huippumaalivahdin torjuntoja mies ei juuri esitä.
Mielestäni Crown rankkaaminen top-x maalivahdiksi on turhaa ja hyödytöntä koska tarvitsee katsoa kuinka kauan tämä "kuuma" kausi kestää.
Ja jos täysin totta puhutaan niin Crown "kuuma" kausi on ollut perus NHL maalivahdin tasoa, ei sen enempää eikä sen vähempää, mutta se riittää Chicagolle... tällä hetkellä.

Ihan kuin olisit Jimmy Howardista kirjoittanut, mutta viime kaudella tässä vaiheessa.

Aika identtisesti silloin meni, joukkueen syvyys katosi kesällä kahden finaalireissun jälkeen, lisäksi iski loukkaantumisia, kokeneempi ykkösvahti petti ja Howard joutui tiukkaan paikkaan. Onnistui kantamaan joukkuetta huonoina päivinä ja pelasi joukkueensa pudotuspeleihin. Osgoodilla sinne ei oltaisi menty, eikä taida Chicagokaan tänä vuonna Turcolla mennä?

Nyt toisella kaudella Howard on sitten painiskellut NHL-maalivahdin kovan arkipäivän kanssa, kun vastustajat tuntee heikkoudet. Sama edessä Crafwordilla tulevaisuudessa. Vielä menee hyvin mutta TOP10 maalivahdiksi tarvitaan se pitempi jakso huipulla. Katsotaan meneekö Crawford vuoden päästä samassa tilanteessa kuin Howard nyt.

Molempien maalivahtien taustakin on muuten suht samanlainen, 2003 draftissa varattuja ja pidetty pitkään kehittymässä AHL-tasolla.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
+ Cam Ward on lähellä tätä listaa, mutten laittanut miestä sinne, koska oletan katsovani miestä värilasien takaa. Olen nähnyt Wardolta tällä kaudella n.20-25 peliä ja 2-3 peliä on mennyt Wardolla hieman heikommin. Parhaimmillaanhan Wardo on aivan maaginen ja hänen ansiostaan Carolina on tällä hetkellä pudotuspelitaistossa mukana. Jos joukkueessa olisi hiemankin heikompi maalivahti niin pudotuspelihaaveet olisivat tällä hetkellä hyvin ohuet.

Juu, värilasit ovat täälläkin. Ja puolueellinen tottakai, sillä olen seurannut ylivoimaisesti eniten (siis verrattuna muihin maalivahteihin) Cam Wardin pelejä viimeisten kohta kuuden kauden aikana ja uraa aina varauksesta lähtien. Enkä nyt ala laittamaan maalivahteja mihinkään järjestykseen tai väittämään, että Cam Ward on NHL:n top5-molari. Mutta minun mielestäni Wardo on kuitenkin Carolinan tärkein pelaaja (on ollut sitä jo useamman vuoden ajan), enkä vaihtaisi kyseistä herraa yhteenkään toiseen NHL-maalivahtiin. Saa lyödä eteen mitä lukemia tahansa, vaikka rasvaprosentit, mutta mielipide ei nyt valitettavasti muutu. ;) Jokaisella on (toivottavasti) oma mielipide ja allekirjoittaneen mielestä Cam Ward on tälläkin hetkellä Carolinalle tämän ketjun otsikon mukainen pelaaja.

Ja tämän tarkoituksena ei sitten ollut väheksyä muita NHL-maalivahteja. Eiköhän muidenkin joukkueiden kannattajista löydy sellaisia, jotka ovat samaa mieltä omasta maalivahdistaan, sillä silloihan maalivahtiasiat ovat kyseisessä organisaatiossa kaiketi aika hyvällä mallilla...
 
Eiköhän muidenkin joukkueiden kannattajista löydy sellaisia, jotka ovat samaa mieltä omasta maalivahdistaan, sillä silloihan maalivahtiasiat ovat kyseisessä organisaatiossa kaiketi aika hyvällä mallilla...
Samaa mieltä. Mielestäni maalivahteja listatessa voisi melkein jättää se oma maalivahti huomioimatta kokonaan, koska luonnollisestihan se on aina liigan paras, tai ainakin top-5:ssä. Kyllä minäkin heittäisin Carey Pricen tuonne top-3:een heti Thomasin kantaan kiinni, mutta välttämättä tätä ei kaikki allekirjoita.

Parhaita maalivahteja mielestäni tänä vuonna ovat olleet: Thomas, Price, Hiller ja Lundqvist.
 
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Minä pidän etenkin Luongoa parhaana. Monia hyviä maalivahteja on ja on hyvin makuasia, kenet nostaa ykköseksi tai sinne top-5. Ward on ollut tärkeä pala canesin runkoa jo pitkän aikaa ja on aina antanut mahdollisuuden voittamiseen. Ehkä Wardin tilastot olisivat paremmassa joukkueessa paremmat, mutta ihan selkeästi top-10 maalivahti. Thomas on ollut kuumin maalivahti tälllä kaudella.

Edti: Henkalta pirun hyvä vertaus tähän Crawford-caseen. Sama tilanne oli kieltämättä Howardilla viime kaudella. Ongelmia tulee kun vastustajat alkavat tuntemaan. Se on useasti tulokasmaalivahtien etu, että vastustajat tivät tunne maalivahtia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Eipäs juupas, vaan Luongo on ykkösistä ykkönen. Tuorein meriiitti joulukuussa koko NHL.n kakkostähti Crosbyn takana. Hän on hävinnyt viimeisistä 21 pelistään varsinaisella peliajalla yhden - kuuma kysymys kuuluu nyt, kuka pystyy kaatamaan Luongon seuraavan kerran varsinaisella peliajalla ja koska tuo tapahtuu?

Olen siis samaa mieltä muun muassa Caniacin ja Jack DiBiasen kanssa; oma ykkösvahti tuntuu parhaimmalta, enkä vaihtaisi Luongoa kehenkään toiseen maalivahtiin.
 
Minäpä vaan vaihtaisin, itseasiassa molemmat.

Eikä hinta pyyntö olisi edes kohtuuton.
Olen pari vuotta jo toivonut että Niittymäki saataisiin Chicagoon, rehellisesti allekirjoittanut luottaisi huomattavasti enemmän parivaljakko Niittymäki/Toivoseen kuin Crawford/Turcoon.
 
Kuten tämän? Ja aivan, Niemi ei ollut kymmenen parhaan joukossa Vezina-äänestyksessä. Niin kuin ei kuulunutkaan olla.

Ahaa, eli tilastoja vertailtaessa saa katsoa vain ja ainoastaan torjuntaprosenttia eikä muita maalivahdin tärkeimpiä tilastoja kuten päästettyjen maalien keskiarvoa, voittoprosenttia, nollapelejä, voittoja? Olisit sanonut tämän heti, niin oltaisiin selvitty helpommalla. Nythän esimerkiksi kovasti hehkuttamasi Crawford on ainoalla mittarilla mitattuna tämän kauden 11. paras maalivahti. Siis ei edes top 10:ssä. Miten tämä on mahdollista?

Jos taas Antti Niemen viime kautta katsotaan, niin hänellä oli koko liigan paras voittoprosentti, 4. paras GAA, 3. eniten nollapelejä ja 20. paras torjuntaprosentti. Liigasta ei löytynyt kovin montaa parempaa maalivahtia jos katsotaan vähän muitakin tilastoja kuin pelkkää prosenttia. Itseasiassa Niemi oli tilastojen valossa jopa helposti top 10:ssä. Kuitenkin sanoit, ettei Niemen "kuulunutkaan olla" Vezina-äänestyksen kymmenen parhaan joukossa. Kysymys kuuluu, että miksi ei kuulunut? Valehtelevatko tilastot Niemen kohdalla? Miksi ne eivät valehtele Crawfordin kohdalla, vaikka molempien tausta ja lähtökohdat ovat hyvin samankaltaiset? Onko liigassa muitakin maalivahteja, joiden kohdalla tilastot valehtelevat? Entäs sellaisia, joiden kohdalla tilastot osoittavat ihan suoraan kuinka hyvä hän on? Vastaile näihin kun ehdit, niin päästään keskustelussa taas eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Näitä maalivahtivertailuja tehdessä on kaikkein vaikeinta vertailla maalivahteja, joilla on jo jokunen kausi alla, mutta pleijarikokemus vähäistä tai heikkoa. Tämän kauden osalta Kari Lehtonen on ollut liigan parhaita maalivahteja, mutta Lehtosen kahden NHL-pleijaripelin kokemus ei helposti anna mitään ennakkosuosikin viittaa ihan jokaista vahtia vastaan.

Miettikääpä jos esimerkiksi Jaroslav Halak, jonka kausi on mennyt hyvin, mutta osittain totutellessa ykkösvahdin viittaan, haastaisi Bluesissa Lännen kuutospaikalta kolmospaikalle kauden päättyessä runkosarjassa sijoittunutta Lehtosta ja Dallasia vastaan. Kumman maalivahtipeliä pitäisit vaakakupissa etukäteen parempana?

Entä pleijaristatsit? Jos Caps ja Canadiens kohtaavat, joukkueensa tähän mennessä tärkein pelaaja Price vastaan hätäiseen 35 peliä tällä kaudella runkosarjassa aloittava Semjon Varlamov?

Price, 19 pleijaripeliä so far, 5-11, 3.17, .894
vai
Varlamov, 19 peliä, 10-9, 2.49, .915

Kumman näkisit etukäteen vahvempana pleijariveskana? Tarkoittaako kuuma veska runkosarjassa kuumaa veskaa pleijareissa?

Pitääkö edes olla ykkösveska menestyäkseen pudotuspeleissä? Kysykää Halakilta, Jussi Markkaselta tai Bill Ranfordilta...
 
Nyt kun Crawford on juuri ja juuri TOP10:ssä juuri kymmenentenä tärkeimmässä tilastossa niin tunnustatko tappiosi jos Crawford tippuu sieltä pois? On meinaan mahdollista tälläinen jo vaikkapa ensi yönä kun katsoo tilastoja Crawfordin jälkeen.

Ja nyt niin on päässyt käymään. Voitteko uskoa, että Corey "Corey Crawford" Crawford on pudonnut TOP10:stä ja kauas kauas peräti sijalle 17. tässä tärkeimmässä tilastossa ja ainoassa mittarissa. Siis samoille sijoille, joilta Antti Niemellä ei ollut mitään asiaa Vezina-äänestyksen kärkikymmenikköön.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Kumman näkisit etukäteen vahvempana pleijariveskana?

Canadiens-lasien takaa Pricen, koska mies on ollut tällä kaudella kokonaisuudessaan ihan eri veskari kuin aiempina vuosina. Itsekin todennut, että viime vuosi kokonaisuudessaan kasvatti enemmän kuin aiemmat vuodet yhteensä. Pricen aiemmat pudotuspelitilastot eivät häikäise, mutta olen vakuuttunut, että jos Habs menee pudotuspeleihin, mies pitää runkosarjan tasonsa.

Pudotuspeleistä AHL:ssa kuitenkin osoituksena Calder Cupin voitto ja pudotuspelien MVP alle parikymppisenä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Canadiens-lasien takaa Pricen, koska mies on ollut tällä kaudella kokonaisuudessaan ihan eri veskari kuin aiempina vuosina. Itsekin todennut, että viime vuosi kokonaisuudessaan kasvatti enemmän kuin aiemmat vuodet yhteensä. Pricen aiemmat pudotuspelitilastot eivät häikäise, mutta olen vakuuttunut, että jos Habs menee pudotuspeleihin, mies pitää runkosarjan tasonsa.

Pudotuspeleistä AHL:ssa kuitenkin osoituksena Calder Cupin voitto ja pudotuspelien MVP alle parikymppisenä.

Niin...Caps-vahdeista Neuvirthilla on kaksi Calder Cupia, Varly nostettiin menestyksellä pleijareihin ylös noina kahtena vuotena. En minäkään Pricen ennusta floppaavan, mutta se pitkän sarjan vire, onko sillä merkitystä jos vähemmän pelannut kuuma veska, jolla on aiemmilta pleijarikausilta voittoja, päättää runkosarjan vaikkapa seitsemään voittoon kymmenestä. Tai, ovatko Brodeurin menestyksekkäät 70+ kaudet taanneet Brodeurille (ja joukkueelle) pleijarimenestystä mestaruusvuosien jälkeen.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja nyt niin on päässyt käymään. Voitteko uskoa, että Corey "Corey Crawford" Crawford on pudonnut TOP10:stä ja kauas kauas peräti sijalle 17. tässä tärkeimmässä tilastossa ja ainoassa mittarissa. Siis samoille sijoille, joilta Antti Niemellä ei ollut mitään asiaa Vezina-äänestyksen kärkikymmenikköön.

Hellitä nyt hyvä mies. Ymmärrän, että monen maailmankuva menee sekaisin, kun joku suosii omiaan, mutta tee nyt vaikka oma top 10 lista. Se voisi vaikka auttaa?

Ja mitä tuohon Crawfordiin vielä tulee, niin mieheltä ei varmasti nähdä jatkossakaan torjuntoja tyyliin Brodeur. Coreyn vahvuus kun on hyvä sijoittuminen suht kookkaana maalivahtina. Tietenkin hanskakättä ja rebound-kontrollia voi vielä hioa, mutta uskoisin Crawfordin olevan nyt aika lähellä sitä huippua johon kyvyt riittävät. Eli hyvä kakkosvahti ja tarvittaessa/olosuhteiden pakosta kohtalainen ykkönen. Kaikki odotukset on joka tapauksessa Crawn kohdalla positiivisesti ylitetty tällä kaudella. Ja joku kehtaa vielä puhua Toivosesta?
 

TML

Jäsen
Hellitä nyt hyvä mies. Ymmärrän, että monen maailmankuva menee sekaisin, kun joku suosii omiaan, mutta tee nyt vaikka oma top 10 lista. Se voisi vaikka auttaa?

Eiköhän tässä alun alkaenkin yhden toisen kirjoittajan olisi kannattanut hellittää. Turha rypistää kun on jo housuissa tai jotain...

Joko Reimerin voi kelpuuttaa tähän keskusteluun kun sillä on torjuntoprossa 93,3 (toisiks paras all league) ja päästettyjen ka 2,24 (TOP10 kamaa)?
Kahdeksan pelin otanta riittänee.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Eiköhän tässä alun alkaenkin yhden toisen kirjoittajan olisi kannattanut hellittää. Turha rypistää kun on jo housuissa tai jotain...

No jos nyt joku kirjoittaja haluaa uskoa syvästi omaan näkemykseensä, niin ei kai se kovin vaarallista ole? Kyllä tässä keskustelussa taisi housuun lorahtaa turhan pienestä usemmalla kirjoittajalla. Onhan se tietenkin aika coolia, kun osataan antaa takaisin samalla mitalla.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
No jos nyt joku kirjoittaja haluaa uskoa syvästi omaan näkemykseensä, niin ei kai se kovin vaarallista ole?

Toisalta kun Kanerin ainoat oikeasti edes jollain tavalla pitävät argumentit perustuivat tilastoihin, ja tarkalleen ottaen torjuntaprosenttiin, niin nyt sekin on ulkona TOP10:stä. GAA on vielä kympin sakissa mutta kyseinen tilasto ei käynyt esimerkiksi Antti Niemen viime kauden tason arviointiin niin unohdetaan se myös nyt kun puhutaan Corey Crawfordista.

Toki tässä oli vielä sekin mukana, että esimerkiksi allekirjoittaneen ~10 matsin näkeminen ei riittänyt Crawfordin arvioimiseen, vaan statsit kertoivat kaiken tai jotain, en jaksa selata sataa sivua taaksepäin tätä väittelyä. Pointti on kuitenkin se, että Corey Crawford nyt ei vaan ole se Kanerin hehkuttama TOP10-kassari tässä liigassa, ei millään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Pointti on kuitenkin se, että Corey Crawford nyt ei vaan ole se Kanerin hehkuttama TOP10-kassari tässä liigassa, ei millään.

Ja tästä me kaikki muut näytämme olevan yksimielisesti samaa mieltä.
 
Kaikki odotukset on joka tapauksessa Crawn kohdalla positiivisesti ylitetty tällä kaudella. Ja joku kehtaa vielä puhua Toivosesta?

Vastaavasti kaikki odotukset (toivomukset) Turcon kohdalla ovat alittuneet negatiivisesti tällä kaudella.

Mitä vikaa Toivosesta puhumisessa on ?
Meinaat että jos vertaan Niittymäkeä ja Crawfordia ja olen itse sitä mieltä ensimmäiseen luottaisin huomattavasti enemmän Chicagon tilanteessa niin mitä sitten ?

Aika sama se on kuka siellä kakkosena häärii Chicagolla häviämässä ne muutamat pelit mitä kakkosmolarin vyölle kauden mittaan sattuu sattumaan, Toivonen on palkkansakkin suhteen parempi vaihtoehto kuin Turco tai vanhempi kakkosmaalivahti esimerkkimme Huet.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös