Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Maalivahti on turvamme ja linnamme sekä auttajamme hädän hetkellä

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana dali, 29.12.2009 klo 00.05.

 1. Benn Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Arsenal, Stars, Hahl, Wilshere, Roussel
  Olisiko aika nostaa Ben Piispa mukaan keskusteluun kun aletaan miettimään Vezina-palkinnon voittajaa? .925 torjuntaprosentti ja 2.25 päästettyjen keskiarvo. Ihan luvalla sanoen niin ei tuon Stars-pakiston takana ollut lupa odottaa ihan tuollaisia statseja.
   
  Vislami, Naamavelli, Alamummo ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Tällä hetkellä taisto Vezinasta on kyllä vielä täysin levällään ja yksittäisen maalivahdin tilastot voivat huonontua hyvinkin paljon aivan muutamassa ottelussa. Kun tuolla edellisellä sivulla listattiin noita Vezina -finalistien ottelumääriä, niin tällä kaudella taitaa kyllä useammankin finalistin ottelumäärät jäädä alle tuon 60. Mielenkiintoista nähdä, että kuinka pienillä ottelu- ja voittomäärillä tänä vuonna voikaan finalistiksi yltää, kun esimerkiksi juurikin Bishop on tällä hetkellä 53 ottelun ja 29 voiton tahdissa. Oli toki jonkin aikaa loukkaantuneena ja jos pysyy terveenä, niin tulee pelaamaan loppukaudesta enemmän.

  Ehkäpä tällä hetkellä vahvimpina ehdokkaina voisi nähdä Andersenin, Vasilevskiyn ja Bishopin.
   
  Benn tykkää tästä.
 3. Parker27 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  -
  Vaikka Andrei Vasilevski olikin poissa tovin tuossa vähän aikaa sitten niin jokohan olisi aika antaa miehelle Vezina kauden päätyttyä?

  Kovaa tulosta mies taas tekee ja esimerkiksi viimeisestä 7 ottelusta hän on saalistanut 3 nollapeliä. Päästettyjä maalejakin taisi olla vain 10. Pelimäärä taitaa jäädä vaan sinne 50 hujakoille loukkaantumisen vuoksi.
   
 4. ISH Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Islandersin Lehner ja Greiss ovat pelanneet kauden puoliksi ja ovat maalivahtitilastojen ykkönen ja kakkonen 58/82 pelin jälkeen.

  Islanders on päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja ja johtaa omaa divisioonaansa.
   
  Gneisenau tykkää tästä.
 5. Pistelinko87 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,Bruins,KHL-Jokerit, kansainvälinen jääkiekko
  Ehdokkaat Vezina-trophyn voittajaksi:

  Ben Bishop, Dallas
  Robin Lehner, New York Islanders
  Andrei Vasilevski, Tampa Bay

  Itse toivoisin Lehnerille voittoa, mutta Vasilevski on myös kova kanditaatti.
   
 6. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Kaikilla kolmella Vezina-finalistilla jäi tällä kaudella pelimäärä hyvin alhaiseksi. Viimeisen 25 täyden kauden sisään Bishopin ja Lehnerin 46 pelattua ottelua ovatkin nyt toiseksi pienimmät pelimäärät joilla on irronnut Vezina-finalistin paikka, ja tuo Vasilevskiyn 53 pelattua ottelua myös hyvin alhainen pelimäärä Vezina-finalistille. Saa nähdä muodostuuko tuosta nyt sitten trendiä tuleviksi vuosiksi vai palataanko jatkossa 60+ ottelun Vezina-tason kausiin.

  Bishop yli 20 peliä pelanneista veskareista ykkönen SV%:ssa, kakkosena GAA:ssa (Binnington edellä) ja kolmantena nollapeleissä (Bobrovsky ja Fleury edellä). 5v5 torjuntaprosentti Bishopilla kolmanneksi paras (Binnington ja Greiss edellä) ja GAA:ssa toisella sijalla (Binnington edellä). Korkean laadun maalipaikoissa 5v5 pelissä Bishopilla myös toiseksi paras torjuntaprosentti (Halak edellä). Joten tilastollisesti Bishop on tästä kolmikosta edelle kaikissa muissa merkittävimmissä kategorioissa voittojen määrää lukuunottamatta. Siellä sitten huippukauden pelanneen Tampan ykkösmaalivahti tietenkin reilusti edellä. Bishopilla siinäkin suhteessa Lehneriin nähden kaksi voittoa enemmän. Mutta kyllä tuolta pohjilta liputtaisin Bishopin Vezina-voiton puolesta. Kolmas kerta toden sanokoot hänen kohdallaan.
   
  Alamummo tykkää tästä.
 7. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  On kyllä mielestäni vähän erikoiset Bishop ja Lehner top3:ssa, nuo ottelumäärät ovat jo tosi lähellä vain 50% kauden matseista. Tuo Vasilevskinkin määrä on pieni, mutta sentään ~65%.
   
 8. steierwrass Jäsen

  Lainaus:
  Katselin tuossa runkosarjan loputtua pelaajia ja todella vaikea oli löytää, ketä itse äänestäisi. Bishopilla ja Lehnerillä on selkeää etua sitten statseissa enemmän pelanneisiin. Vähintään 60 peliä pelanneista paras päästettyjen maalien keskiarvo on Pricen 2,49, kun Bishopilla se on 1,98 ja Lehnerillä 2,13. Torjuntaprosentissa taas Price kärki luvulla 91,8%, kun Bishopilla 93,4% ja Lehnerillä 93,0%. Ainoat kaksikkoa enemmän pelanneista, jotka erottuvat jotenkin, ovat Vasilevski (53 ottelua) 2,40 ja 92,5% sekä Darcy Kuemper (55 ottelua) 2,33 ja 92,5%. Pitäisi mennä edistyneempiin tilastoihin, että löytyy sitten niitä eroja. Voittojakaan ei ollut kauheasti kellään.

  Veikkaan, että äänet ovat jakaantuneet aika paljon. Esimerkiksi Rinteen 91,8% ja 2,42 ovat kolmanneksi parhaat tilastot niistä, jotka ovat pelanneet enemmän kuin tuo kaksikko ja Rinteen kauttahan moni arvostellut paljonkin. Voittoja toki ei Rinteelläkään ole kauheasti. Niiden avulla esimerkiksi Andersen ja Bob varmasti saaneet jokusen äänen.
   
 9. CuJo#31 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins | HIFK | Leijonat
  Vezina on jaettu nykymuodossaan kaudesta 1981-82 alkaen. Ennen tätä palkinto jaettiin automaattisesti runkosarjassa vähiten maaleja päästäneen joukkueen maalivahd(e)ille. Samalla William M. Jennings Trophy korvasi vanhamuotoisen Vezinan.

  Nykymuotoisen Vezinan vähimmillä pelatuilla otteluilla voittaneet (pl. työsulkukaudet):
  1983-84: Tom Barrasso (42 GP)
  1981-82: Billy Smith (46)
  1988-89: Patrick Roy (48)
  1989-90: Patrick Roy (54)
  2008-09: Tim Thomas (54)
  2010-11: Tim Thomas (57)

  Olisihan tuo 46 pelattua peliä (Bishop ja Lehner) melko alhainen määrä ihan historiaan peilatenkin. Näin alhaisilla ottelumäärillä palkintoa ei ole voitettu n. 35 vuoteen.
   
 10. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  - ERIKOISKOHTEET
  JÄÄKIEKKO - NHL - NHL-PALKINNOT
  01:00NHL 2018-2019 : Vezina Trophy Liigan paras maalivahti
  +1
  Ben Bishop 2.35
  Robin Lehner2.45
  Andrei Vasilevsky3.75

  Nordicilla Vasilevsky tippunut altavastaajaksi kertoimilla verrattuna
   
 11. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Sillähän ei ole mitään merkitystä kun palkinto on jo päätetty ja pleijareilla ei ole tuohon mitään merkitystä
   
 12. Ni$pekt15 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  BOSTON BRUINS
  Ei oo ei, enkä siitä tainut mitään sanoakkaan, mutta suurin suosikki onkin nyt altavastaajana bookkereilla.....
   
 13. obi-wan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
  Lainaus:
  Kertoimet reagoi vetoihin tai laskijat on idiootteja
   
 14. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Katselin tässä Columbus-Boston -ottelua ja yksi Columbuksen veto kolahti Raskia suoraan maskiin. Kuten viime vuosina ollaan nähty, niin maskin remmit räpsähtivät auki ja maski irtosi päästä heti.

  Olin itse maalivahtina iät 13-21 todella aktiivisesti ja senkin jälkeen ajoittain, nykyään kenttäpelaajana. Minulla ei ikinä irronnut maski päästä, vaikka vetoja kyllä kolisi joka puolelle maskia. Mainittakoon vielä yksi urani huippuhetkistä, kun torjuin Teemu Pulkkisen onetimerin naamallani. Käytössäni oli oikeastaan aina Wallin valmistama maski. Remmit noissa on todella tiukasti kiinni ja niitä saa käsinkin vääntää ihan tosissaan auki, vedosta nuo ei ikinä aukeaisi.

  Osaako joku kertoa, miksi nykyään nuo remmit irtoaa todella helposti? Maalivahteja kritisoidaan usein täysin syyttä ja varusteitakin on pienennetty vastuuttomasti (case Bishop), mutta tämä asia rassaa minua. Jos on ammattitason maski kaulapleksillä, niin todella harva veto saa vahinkoa aikaan vaikka maskiin osuukin.
   
 15. 5hole Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ducks, VGK, Savolaiset, Cogliano, RD
  Lainaus:
  Maski pehmentää nykyään iskua niin, että tärähtäessä kuori elää ja tämän takia remmit sitten aukeavat. Maski ottaa käytännössä kiekon energian itseensä. Vedot ovat koventuneet joten maskienkin on tultava kehityksessä siinä määrin mukana.
  Vanhemmat maskit ovat olleet niin kovia, että kova isku on voinut saada niskatkin jumiin. Harvemmin muuten remmit vanhemmissa maskeissa aukesivatkaan, ellei juuri klipsiin veto osunut.
   
  Vislami, Alamummo & Fat Cat tykkäävät tästä.
 16. Karpat46 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
  Heiluvalla aasinsillalla Conn Smythe -ketjusta tänne.

  Lainaus:
  Olen tähän asti miettinyt, että joukkueen rakennuksessa viimeinen asia mistä pitää huolehtia on maalivahti. Meinaan sitä, että sen kyllä ehtii hommaamaan treidillä tai vapailta. Katselin sitten viimeisimpiä Stanley Cup voittajia ja maalivahteja, jotka ovat ykkösenä pudotuspelit pelanneet. Oli aika silmiä avaavaa kun selasi vuosia taaksepäin, että missä tulee ensimmäinen veska, joka ei ole oma varaus tai pelannut koko siihenastista uraansa joukkueessa. Tulette yllättymään. Viimeisin "ostomaalivahdilla" voitettu Cup oli oma varaus paluumuuttajana ja viimeisin "oikea" ostovahti oli pelannut muualla 30 peliä, jonka jälkeen kuudennella kaudella 323 runkosarjapeliä myöhemmin silloisessa joukkueessaan voitti Cupin. No mitäpä noita pihtaamaan eli 2008 Detroitin paluumuuttaja Osgood voitti Cupin ja vuotta ennen 2007 Giguere voitti Anaheimissa, kuudennella kaudellaan.

  Onko siis kuitenkin niin, että ensin oli maalivahti ja seitsemäntenä päivänä luotiin muu joukkue? Maalivahdin ja puolustuksen yhteistyöstä ei puhuta hirveän pajon, mutta onko se aina menestyvän puolustuksen tärkeimpiä kulmakiviä?

  Onhan siellä rehellisyyden nimissä Matt Murrayta ja Antti Niemeä, jotka eivät kovin pitkään ehtineet hieroa yhteistyötä ennen mestaruutta.

  Onko itsekasvatettujen maalivahtien mestaruudet trendi vai pelkästään vääristymä tilastoissa, hassu sattuma?
   
  larzzon, Renato Tosio, Toby Dammit ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Hyvä tilastohavainto. 2010 Niemi oli toki Chicagon "itsekasvattama", mutta poimittiin vapailta (Euroopan) markkinoilta.

  Mää sanoisin, että tuo on kuitenkin tarkoituksellista sattumaa. Tai siis sitä, että voittajaorganisaatiot erottuu sillä, että osaavat rakentaa kokonaisvaltaisesti oikein kaikki osa-alueet. Ei riitä hyökkäykseen pelkkä tähtikaksikko, ei riitä pelkkä Norris-pakki, eikä riitä pelkkä huippumaalivahti. Eikä riitä edes kaksi näistä edellämainituista, vaan tarvitaan ne kaikki. Ja nykyään tasaisuuden vallitessa pitää vielä olla se alaketjujen syvyyskin hyvällä tasolla.

  Yleensä se on sitten niin hyvä rakentajaorganisaatio, että se on sen maalivahti"putkenkin" osannut hoitaa itse.
   
  Viimeksi muokattu: 15.05.2019 klo 18.05
 18. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Varmaan kaikkea kolmea. Yleensä joukkueet kuitenkin ovat varanneet useampia maalivahteja vuosien saatossa ja paras jää jäljelle. Finaaleissa on toisaalta käyty melko usein ostomaalivahdilla (Fleury, Jones, Bishop, Luongo).
   
 19. Pedretti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dallas Stars
  Lainaus:
  Lisätään Rask kanssa noihin osto maalivahteihin. Aikanaan Bostoni hankki Tuukan oikeudet Torontosta vaihdossa Andrew Raycroftiin. Jälkikäteen voi varmaan sanoa, että siinä treidissä Toronton silmään pissittiin vähän rankemmin.
   
 20. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  No Rask ei kaiketi pelannut peliäkään Leafsin organisaatiossa niin hän ei mene ihan samaan kategoriaan.
   
  Pedretti tykkää tästä.