Ma 4.2.2008 Henrik Juntusen taklaus Juho Jokiseen (Kärpät - Lukko)

  • 26 024
  • 158

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Mielestäni taklaus oli kova ja Jokinen loukkaantui. Hönön olkapää näyttää osuvan Jokisen nuppiin. Linjan mukaisesti OR ja todennäköisesti peli, tai kaksi päälle Muukkoselta. Kyllähän tuo vauhti täyttää ryntäyksen kriteerit ja silloin on rangaistavasta teosta (ryntäys) johtuen vastustaja loukkaantunut.

Keinone kirjoitti:
En ymmärrä alkuunkaan oululaisten kitinöitä törkeästä taklauksesta.

Jos vaivautuisit lukemaan ketjun läpi, niin huomaisit että Oululaiset täällä vähiten kitisee.
 
Suosikkijoukkue
RL, CC, MS, SB-A, MN, CO, GL, ST,HG, BG
En ymmärrä alkuunkaan oululaisten kitinöitä törkeästä taklauksesta. Ilmeisesti Oulussa taklaaminen on kielletty, jotta taito pääsisi kunniaansa. Herätkää nyt helvetti jo tähän päivään, missä fyysinen peli on arkipäivää! Saatte pian kaikkien haluaman Alpo-leiman persuksiin! Sitten voitte ihan rauhassa itkeä Nokka-Jalosen kera kuinka törkeää on taklata JÄÄKIEKKO nimisessä pelissä. Ilmeisesti Canal+ NHL-lähetykset eivät vielä näy Ouluun saakka, jotta saisitte nähtyä vähän kunnon kiekkokulttuuria, ettekä itke kuin pikkukakarat taklausten takia!

Itse olen yllättyneenä seurannut Oululaisten kommentteja asiasta, aika monta fiksua ja objektiivisen oloista arviointia on näkynyt. Kyllähän värilasit olisi suurimmalla osalla Lukko-faneista naamalla jos osat olisi toisin päin. Toki suurin osa, varsinkin alkutäpinöissä käytti voimakkaita sanankäänteitä, mutta lätkän pitääkin herättää tunteita. Raumalaiset samassa mestauslinjassa Juntusen taklausta moittivat, ennen kuin näitä kuvamateriaaleja ja muita tarkkoja juttuja ilmestyi yleiseen jakoon, eniten tapaus tuntui taas herättävän tunteita muutamassa pataluhdassa.

Salama15 ylempänä, tottahan tuokin :)
 

Nametuss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Vakavasti ottaen: Itseänikin v***ttaa suunnattomasti tuo jatkuva NHL:n apinoiminen. NHL on showta, joten annetaan SM-liigan olla urheilua. Ja tuollaiset Juntusen esittämät ääliösikailutaklaukset eivät kuulu urheiluun.

Annetaan Sm-liigan olla urheilua? Toivon että tuo oli vitsi koska KOKO Sm-liiga on nykyään iso vitsi! Yhtä Showta Sm-liigakin on! Ja mitä jokiseen tulee kun hän ei ollut hereillä niin menkää sinne kentälle itse kun olette niin hyviä. Hemmetin naurettavaa touhua.
 

kipe#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-liigaJengit + MestisJengit + SuomisarjaJengit
Itse en ymmärrä miks Juntunen ylipäätänsä ajaa syvälle. Jokinen ehtii syöttää jo kiekon pois ja Juntunen on prässäämässä aivan yksin. Kovalla vauhdilla täysin laput silmillä ajetaan kiekon pois syöttänyttä mistä ja omasta mielestä näyttää että taklaus saatetaan kyynärpäällä.

Ei vain tajua mitä mies kuvitteli saavuttavansa pelin kannalta tuolla taklauksella. Jos tällä aijottiin herättää joukkue niin meni hiukan väärään suuntaan.


täältä tähän.
 
Taklaus oli 50/50 puhdas, mutta hienoa, että Juntunen ajoi sentään loppuun asti. Kiva nähdä Suomessakin, että välillä viedään ne taklaukset loppuun, eikä vedetä jarruja pohjaan, kun kiekko lähteekin kaverin lavasta.

Donald Brashearia on muuten kiva seurata, kun vie aina taklaukset loppuun asti.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse en ymmärrä miks Juntunen ylipäätänsä ajaa syvälle. Jokinen ehtii syöttää jo kiekon pois ja Juntunen on prässäämässä aivan yksin.
...
Ei vain tajua mitä mies kuvitteli saavuttavansa pelin kannalta tuolla taklauksella. Jos tällä aijottiin herättää joukkue niin meni hiukan väärään suuntaan.

Onhan se ihan hienoa, että näitä taklauksia saatetaan loppuun. Jokinen jos olisi ollut hereillä ja osannut odottaa taklausta ja ehkä kenties olisi ottanut sen vastaan, mitään ei olisi ehkä käynyt. Sen takia etenkin Jalosen kommentit ovat täysin naurettavia. Vai onko tuossa nyt jotain mediapeliä? Eihän Nokka voi olla tosissaan kun päästelee tollasta paskaa.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
En ymmärrä alkuunkaan oululaisten kitinöitä törkeästä taklauksesta.

Heräämistä voisi toivoa sinne suuntaan. Minun nähdäkseni täällä on yllättävänkin rauhallisesti kyetty analysoimaan ja näkemään tuo Hönön niitti useasta eri näkökulmasta. Asiaan vaikuttanee monilla se, että Henkka on "oma poika" oululaisille. Monien (myös Jalonen) ensireaktio oli ymmärrettävästi aika tyly, mutta jälkeenpäin pohjoisesta on tullut melko kevyttä tekstiä verrattuna siihen, mitä vastaavassa tilanteessa tulisi monesta muusta leiristä.

Hallilla ehdin jo pari sekuntia tuulettaa uskomattoman kovaa pommia, joita aika harvoin näillä korkeuksilla pääsee näkemään. Häpeillen joutui kuitenkin istumaan pian alas, kun huomasi, ettei Jokinen jäästä noussutkaan. Kuitenkin jälkikäteen videolta ja kuvasarjoista nähneenä sanoisin edelleen, että puhdas niitti. Helvetin kova, mutta puhdas. Kyynärpää nousi nähdäkseni sen jälkeen, kun olkapää oli töötin antanut. Tarpeettomuudesta voidaan paljon puhua, mutta minulle tämä on sitä draamaa ja rytinää, jota liigaan kaivataan. Loukkaantumiset poislukien tietysti.
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuvia ja videonpätkiä katellessa se mieli muuttuu. Eipä siinä taklauksessa ollut oikeestaan mitään väärää. Jos jotakin haluaa väkisillä löytää, niin ehkä vauhtia oli aavistuksen liikaa. Taas toisaalta viimeset metrit Juntunen tuli liu'ulla, joten se siitä vauhdistakin. Helevetin komia taklaus, joka päättyi ikävästi Jokisen kannalta. Juhon taklauksen vastaanottokin oli mitä oli. Lisää tälläsia Big Hittejä, poislukien toki loukkaantumiset.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tuo vauhti täyttää ryntäyksen kriteerit ja silloin on rangaistavasta teosta (ryntäys) johtuen vastustaja loukkaantunut.
Mistä lähtien kova vauhti on ollut ryntäyksen tunnusmerkki? Eikös ryntäys tuomita silloin jos pelaaja kiihdyttää vauhtiaa juuri ennen taklaushetkeä taii hyppää taklatessaan? Tuossa ei ollut kumpaakaan vaan Henkka taklasi sillä vauhdilla mikä hänellä oli päällä.

Puhdas ja hieno niitti Juntuselta. Mitä kovempaa taklataan niin sitä enemmän meikäläinen tykkää. Nuo loukkaantumiset ovat tietysti ikäviä mutta niitä sattuu silloin tällöin taklasi kovaa tai ei.
 

kokalolu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Jokerit
Ihmeelliset perusasiat unohtuneet joiltakin kirjoittajilta. Tuohan on aivan selvä ryntäys josta korkeintaan 2+10. "osuu päähän pitää tuomita vähintää OR"? ei pidä paikkaansa. se on eri asia jos kyynerpää tai olkapäällä taklaa päätä silloin tuo pitää paikkaansa, jos jokinen olisi noussut tuosta ylös siitä tuskin olisi tullut edes tuota mainitsemaani 2+10. Hieno pommi tuo oli, sattu vaan kaveri loukkaantumaan, kuuluu lajiin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Porvoon Kärppä kirjoitti:
Mistä lähtien kova vauhti on ollut ryntäyksen tunnusmerkki?

Siitä lähtien kun jääkiekon säännöt on kirjoitettu. Ottelun erotuomari on se henkilö, joka arvioi oliko vauhtia liikaa, vaiko eikö. Missään kohdassa säännöissä ei mainita, että ryntäys olisi rangaistavaa, jos ottaa viimeisillä metreillä potkuja, taikka liukuu. Ryntäys on jäähynä tuomarin tulkittavissa.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Missään kohdassa säännöissä ei mainita, että ryntäys olisi rangaistavaa, jos ottaa viimeisillä metreillä potkuja, taikka liukuu. Ryntäys on jäähynä tuomarin tulkittavissa.

Ei. Se nimenomaan riippuu siitä miten kelaa vauhtia ennen taklausta. Jos ennen taklausta on riittävästi liukua tai taklauksessa ei ole hyppyä, ryntäystä ei pitäisi tuomita. Päähän kohdistuneet taklaukset ja muut ovat sitten erikseen. Mutta se on varma jos joku, että säännöissä se on kirjoitettu tuo ryntäys ja sen kriteereihin ei kuulu kova vauhti. Vauhtia saa vissiin olla vaikka satanen, kunhan vauhtia ei tule lisää juuri ennen taklaustilannetta.
 

Grove

Jäsen
hönö - nimensä veroinen

Puhdas niitti - puppua! Kyllä hidatus kertoo hönön(tarkoituksella nimi pienellä kirjaimella) olevan juuri nimensä veroinen.

Seuraavien jonkun fiksun kaverin toteuttamien hidatuskuvien aikaero lienee n.0,1 sekuntia:
http://pelimies.pp.fi/images/image/080204_juntunen_11.png
http://pelimies.pp.fi/images/image/080204_juntunen_12.png
Kuvien aikaero on siis sekunnin osia. hönön siis täytyy tietoisesti tällätä kyynärpää Jokisen kasvoihin välittömästi kontaktin tapahduttua. Kyynärpää liikahtaa naamaan 0,1sekunissa. Ei se sinne lennähdä noin vaan vaan tapahtuu rajulla riuhtaisulla tarkoituksellisesti. Diasarjaa selaamalla näkyy kyynärpään voima ja sen seurauksena selkeästi kovempi isku päähän ja luempi iskeytyminen pleksiin.

Puhtaat taklaukset ovat ok, mutta hönön teko on tarkoituksellinen ja opeteltu tekemään niin, että näyttäisi puhtaalta. Tarkoitus on "AJAA" ja vahingoittaa. Tämä kertoo, minkalainen pelaaja on kyseessä. Näitä valitettavasti kiekkopiireissä liikkuu.

Moni täällä kiljuu, kuinka kiekko on neitien hommaa nykyään. Kysymys on kuitenkin koko perheen lajista ja on hyvin surullista olla lasten kanssa katsomassa tuollaista. Joka kaipaa väkivaltaa, menkööt sellaisiin tilaisuuksiin, jossa sitä on tarjolla. Jääkiekkoon ei mielestäni väkivalta ja tarkoituksellinen toisen vahingoittaminen saisi kuulua.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Itse olen yllättyneenä seurannut Oululaisten kommentteja asiasta, aika monta fiksua ja objektiivisen oloista arviointia on näkynyt.
Kuten viestisi jälkeen joku jo totesikin, niin Juntunen on Oululaisille se "oma poika". Juntusessa on enemmän Kärppää, kuin Juho Jokisessa, joka siirtyi vasta pari viikkoa sitten Kärppiin Turusta (hyi) ja jonka menetys olisi pelillisestikin merkinnyt Kärpille nottinkia. Välinpitämättömän on helppo olla objektiivinen ja "fiksu".
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuten viestisi jälkeen joku jo totesikin, niin Juntunen on Oululaisille se "oma poika". Juntusessa on enemmän Kärppää, kuin Juho Jokisessa, joka siirtyi vasta pari viikkoa sitten Kärppiin Turusta (hyi) ja jonka menetys olisi pelillisestikin merkinnyt Kärpille nottinkia. Välinpitämättömän on helppo olla objektiivinen ja "fiksu".

Niin. Tai sitten kyseessä oli vain puhdas ja kova niitti. Oululaisuudesta tai kalajokisuudesta huolimatta. Tai turkulaisuudesta...
 

Ukkopekka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Carolina Hurricanes
Mitä Juntusen taklaukseen tulee, niin se oli suhteelisen puhdas pommi, joka osui kerrassaan mainiosti. En ymmärrä alkuunkaan oululaisten kitinöitä törkeästä taklauksesta. Ilmeisesti Oulussa taklaaminen on kielletty, jotta taito pääsisi kunniaansa. Herätkää nyt helvetti jo tähän päivään, missä fyysinen peli on arkipäivää! Saatte pian kaikkien haluaman Alpo-leiman persuksiin! Sitten voitte ihan rauhassa itkeä Nokka-Jalosen kera kuinka törkeää on taklata JÄÄKIEKKO nimisessä pelissä. Ilmeisesti Canal+ NHL-lähetykset eivät vielä näy Ouluun saakka, jotta saisitte nähtyä vähän kunnon kiekkokulttuuria, ettekä itke kuin pikkukakarat taklausten takia!


Eikös nykyään itketä juuri sen perään, että suomalaisesta jääkiekkoilusta se taito on kadonnu, ja että vain kovia duunareita on tullut?

Taklauksesta sen verta, että puhtaaltahan tuo näyttää, mitä ny Juntusen olkapää osuu Jokisen pärstään. Jos Jokinen olisi pitänyt sen pään pystyssä, kuten taklausta vastaanottaessa kuuluu, tuskin tälläistä loukkaantumista olisi tapahtunut. Toivottavasti Juho ei pidemmäksi aikaa loukkaantunut. Juntuselle en mitään penalttia antaisi. Tai no, se perus 1 ottelu.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Moni täällä kiljuu, kuinka kiekko on neitien hommaa nykyään. Kysymys on kuitenkin koko perheen lajista ja on hyvin surullista olla lasten kanssa katsomassa tuollaista.
No kyllähän tuo välillä siltä tuntuu että neitien hommaksi on mennyt. Aikaisemmin ei pahemmin kateltu näitä päähän kohdistuneita taklauksia. Ite muista niitin jonka sain pari päätä isommalta jässikältä suoraa päähän pelatessani kiekkoa kumarassa laidan vieressä. Päässä sumeni täysin(joku varmaan sanoo et sen huomaakin :), mutta vaihto vedettiin loppuun hapaat irvessä ja vastustajalle ei näytyetty että muka olisi sattunut ja kukaan ei edes olettanut että moisesta nyt jäähyä tulisi. Kostohan tuokin oli, kun paria vaihtoa aikaisemmin tuli vedettyä tätä jäpikkää hirmu vaudilla päin laitaa, mutta ei siitäkään kukaan jäähyä porannut. Joten kyllä nämä nykyiset poraamiset näistä taklauksista saa kyllä välillä hymyn huulille.

Niin ja vien kyllä poikani surutta katsomaan peliä. Ei siellä mitään niin kamalaa tapahdu etteikö sitä voisi näyttää.

Niin ja propsit Oulun suuntaan, sillä sieltä ei tosiaan ole pahemmin mitään jeesusteluja tullut vaan asiallista kommentointia. Keinone voisikikin kattoa vähän mistä ne avautumiset ovat tulleet, sillä taitaa tuolta ison pahan apen leiristä nuo pahimmat itkut tulleet.
 
Kuten viestisi jälkeen joku jo totesikin, niin Juntunen on Oululaisille se "oma poika". Juntusessa on enemmän Kärppää, kuin Juho Jokisessa, joka siirtyi vasta pari viikkoa sitten Kärppiin Turusta (hyi) ja jonka menetys olisi pelillisestikin merkinnyt Kärpille nottinkia. Välinpitämättömän on helppo olla objektiivinen ja "fiksu".

Kyllä oli melkoista huttua. Noh, mielikuvathan tätä palstaa on ennenkin pyörittäneet.
 

AnaMasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahko
Niin. Tai sitten kyseessä oli vain puhdas ja kova niitti. Oululaisuudesta tai kalajokisuudesta huolimatta. Tai turkulaisuudesta...
Liian kovaa niittiä kutsutaan säännöissä ryntäykseksi. Hauskasti muuten tämä "puolen suomen joukkue"-käsite hämärtyy, venyy ja paukkuu tilanteen mukaan. Joka tapauksessa pääpointti minulla se, että Kärppä-kannattajien "poikkeuksellinen objektiivisuus" johtuu siitä, että siellä ei pääasiassa kiinnosta paskankaan vertaa Jokisen kohtalo, koska Jokisen pelillinen merkitys on mitätön ja harva siellä kokee Jokisen omakseen. Vaihdetaan Henrik "Kärppä" Juntusen tilalle vaikka Toporowski ja ottavaksi osapuoleksi joku Kärpissä pidempään pelannut (ei tarvitse olla edes stara), niin poru olisi samassa tilanteessa aivan toista luokkaa.

Pula-ajan Tretjak kirjoitti:
Kyllä oli melkoista huttua. Noh, mielikuvathan tätä palstaa on ennenkin pyörittäneet.
Huttua on se, että Kärppä-kannattajat olisivat yhtäkkiä löytäneet jonkun kiven, jota koskettaessaan olisivat muuttuneet muita objektiivisemmaksi. Yhtäkkisen "objektiivisuuden" syyt ovat päivän selvät.
 

Handyy

Jäsen
Ainoa, minkä minä näen pahana tuossa tilanteessa on se että Jokinen ei ole laidassa kiinni. Osuma lennättää Jokisen suoraan laitaan ja silloin käy pahasti. Eli kyseessä laitataklaus ja näinollen rike, varsinkin kun vastaanottava pelaaja loukkaantuu. Jos sama taklaus olisi tapahtunut avojäällä, ei siinä olisi ollut mitään vikaa (kuten esim. Campbellin taklaus: http://www.youtube.com/watch?v=i3Gvfr9GUC0).
 

Stouts77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Liian kovaa niittiä kutsutaan säännöissä ryntäykseksi. Hauskasti muuten tämä "puolen suomen joukkue"-käsite hämärtyy, venyy ja paukkuu tilanteen mukaan. Joka tapauksessa pääpointti minulla se, että Kärppä-kannattajien "poikkeuksellinen objektiivisuus" johtuu siitä, että siellä ei pääasiassa kiinnosta paskankaan vertaa Jokisen kohtalo, koska Jokisen pelillinen merkitys on mitätön ja harva siellä kokee Jokisen omakseen. Vaihdetaan Henrik "Kärppä" Juntusen tilalle vaikka Toporowski ja ottavaksi osapuoleksi joku Kärpissä pidempään pelannut (ei tarvitse olla edes stara), niin poru olisi samassa tilanteessa aivan toista luokkaa.

Huttua on se, että Kärppä-kannattajat olisivat yhtäkkiä löytäneet jonkun kiven, jota koskettaessaan olisivat muuttuneet muita objektiivisemmaksi. Yhtäkkisen "objektiivisuuden" syyt ovat päivän selvät.

Mitä sieniä oot syöny tänään?

Se on aivan sama oliko taklattava Pesonen tai joku muu Kärppä, ja taklaajana vaikka se teidän Berg, niin edelleenkin se sama taklaus oli suht. puhdas ja kova. Ei se siitä muutu, että ottavana osapuolena on Ex-kärppäjunnu(ei kasvatti) ja antajana Ex-kärppäjunnu(kasvatti).

Ei se Jokisen TPS-tausta vaikuta kuin siellä jonkun tepsifanin pääkopassa
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ei. Se nimenomaan riippuu siitä miten kelaa vauhtia ennen taklausta. Jos ennen taklausta on riittävästi liukua tai taklauksessa ei ole hyppyä, ryntäystä ei pitäisi tuomita. Päähän kohdistuneet taklaukset ja muut ovat sitten erikseen. Mutta se on varma jos joku, että säännöissä se on kirjoitettu tuo ryntäys ja sen kriteereihin ei kuulu kova vauhti. Vauhtia saa vissiin olla vaikka satanen, kunhan vauhtia ei tule lisää juuri ennen taklaustilannetta.

Kaikille niille, joille säännöt ovat epäselviä tai niille, jotka haluavat päivittää tietojansa, löytyy sääntökirja netistä pdf:nä. Linkkiä en laita, mutta jokainen voi ensin kirjoittaa Kuukkeliin vaikka "jääkiekon virallinen sääntökirja" ja siitä sitten hakeutua eteenpäin. Tähän tapaukseen ja tuohon ryntäykseen liittyen löytyy asiaa esim. sivuilta 66-67.

Kuten edellä Dogi, niin itsekin olen aina pitänyt ryntäyksen tunnusmerkkinä juuri sitä, että aivan kontaktiin asti tarkoituksella hakee kovaa vauhtia. Tähän ei kuitenkaan mielestäni aivan yksiselitteistä tukea tuolta saa, kun mitään määritelmää vauhdin ottamiselle ei anneta. Tässä tätä settiä, niin ei tarvitse nyt kaikkien suotta mennä tuota pdf:ää latailemaan.

"Ryntäyksellä tarkoitetaan tilannetta, jossa taklaava pelaaja vauhtia otettuaan rajusti taklaa vastustajaa (distance travelled violently checks). Ryntäyksen yhteydessä taklaus voi kohdistua laitaa vasten, maalikehikkoa vasten tai tapahtua avojäällä.

Pelaajalle, joka syöksyy, hyppää tai ryntää vastustajan tai maalialueellaan olevan vastustajan maalivahdin kimppuun, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:

tai

Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ryntäyksen seurauksena, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:

Että sellaista. Rangaistusasteikko edellä siis kakkosesta OR:een. Noiden määritelmien perusteella Muukkosen tuomio voi olla ihan mitä tahansa. Aika tulkinnanvaraisia nuo määritemät ovat ja esim. juuri tuota vauhtia ei ole mitenkään määritelty. Arvontalaulu raikaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös