Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukon parhaat ulkomaanavut

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Olkku, 17.03.2007 klo 14.06.

 1. Wrighter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Buffalo Sabres
  Korinekin palkka oli sidottu tehopisteisiin. Aina kun joku muu teki maalin ja joukkue tuuletti, oli Korinek puhumassa syöttöpistettä itselleen. Tämä on faktaa.

  Hieno pelaaja kuitenkin ja ratkaisi Lukolle pronssinkin. Kiitos siitä.
   
 2. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Lainaus:
  No tuosta ratkaisemisesta voi olla montaa mieltä. Toki teki pronssiottelun avausmaalin, mutta ratkaisumaalin kanssa Korinekilla ei ollut mitään tekemistä.
   
 3. Wrighter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Buffalo Sabres
  Lainaus:
  Taitaa vanhalla muisti tehdä tepposiaan. JalosKakeko sen teki? Voittomaalin?
   
 4. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Jalonen nimenomaan. Petr Korinek 1-0, Jari Torkki 2-1 ja Jalonen 3-2 jatkoajalla. Mika Alatalo taisi olla voittomaalin syöttäjä.
   
 5. Rommeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Pale Knuckles - EASHL
  Jalonen tosiaan teki jatkoajalla sen ratkaisumaalin. Sitä Walleniuksen hehkutusta kuultiin Eurajoen lukion parkkipaikalla melkoisen moneen kertaan erään oppilaan autosoittimen kautta seuraavana päivänä. On jäänyt jokseenkin elävänä mieleen tuo. =D
   
 6. Zaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko (TPS)
  Lainaus:
  Itselle on jäänyt sellainen muistikuva, että Torkki olisi tuon maalin syöttänyt. Jalonen ja Torkki lähtivät omalta alueelta vastahyökkäykseen, jonka pääteeksi tuo maali tuli.
   
 7. Johnny92 Jäsen

  Lainaus:
  Lätin lämäri vakiopaikalta oikealta laidalta, Jalonen ripari sisään luukulta kovalla kosketuksella ilman erkkaa.
   
 8. Datsun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Toronto, Saksa
  Lainaus:
  Mä näen myös vieläkin silmissäni tämän tapahtuman - siis tapahtuneen juuri näin eikä Lätti mielestäni ollut tuossa mukana. 2-1-hyökkäys?
   
 9. senilix Jäsen

  Alatalo kääntyi siniviivan jälkeen oikeasta laidasta keskelle, täysin epäonnistunut laukaus, joka Tappara-pakin jalasta kimposi oikealle kulmalle Jaloselle, joka saí työntää kiekon lähes tyhjiin.

  Lätti vasemmassa laidassa ei kiekkoon koskenut, mutta merkittiin toiseksi syötttäjäksi
   
 10. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Vuonna 2007 oma listaukseni näytti tältä:

  1. Josef Straka
  2. Petr Briza
  3. Boris Rousson
  4. Allan Measures
  5. Leonids Tambijevs

  Näemmä tuosta puuttuivat sekä Nordmark että Toporowski joista varsinkin jälkimmäinen kuuluisi ilman muuta listalle tänä päivänä. Ja tuon vuoden 2007 jälkeen pelanneista kuuluisi niinikään Jakub Petruzalek ja Kurtis McLean listalle.

  Tuossa alkuperäisessä listassani on tuo Josef Strakan hyvä kausi Lukossa vaikuttanut todella paljon. Yhteen kauteenhan se Joosepin ura Lukossa sitten jäikin.

  Päivitetty TOP 5-listani Lukon ulkomaalaisista on tällä hetkellä tämmöinen:

  1. Jakub Petruzalek
  2. Kurtis McLean
  3. Shayne Toporowski
  4. Petr Briza
  5. Boris Rousson

  Eli Straka jää kyllä kokonaan viiden parhaan joukosta pois mutta ei auta, sääli on sairautta.
   
 11. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Mielipiteesi on toki omasi, mutta Petrun ykkössija ihmetyttää, eihän se tehnyt edes hääppösiä pisteitä, viihdytti yleisöä toki, mutta niin teki Strakakin paljon kovemmilla hyökkäystehoilla, ja kun vielä muistaa ketä ketjussaan kiekkoili versus Petrun ketjukaverit. Omalle top5:lleni ei Petruzalek mahdu.

  Toki Petru on kiistatta viime kauden perusteella yksi Euroopan parhaista hyökkääjistä, mutta jos tällainen absoluuttinen paremmuus on kriteerinä, niin Lukon kaikkien aikojen ykkösulkkari pitäisi kliseisesti olla Glenn Anderson.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Petruzalek oli tietenkin samalla tavalla yleisön viihdyttäjä kuin Strakakin, ja sitä ennen Briza, mutta Petrulla oli kaksi hyvää kautta Lukossa ja hän oli siitä harvinainen Lukon pelaaja että hän paransi pelejään play offeissa, tarkoitan tätä jälkimmäistä kautta tietenkin. 2010 hän romahti Tepsiä vastaan samalla tavalla kuin muukin joukkue, ja 2011 ei sitten enää pystynyt ylivertaista HIFKiä vastaan samaan kuin KalPaa vastaan, kuten ei muukaan porukka. Mutta KalPa-sarjassa hän nosti lähes yksinään Lukon 0-2-tappiosta jatkoon, ja pronssimatsissa teki kaksi maalia Lukon neljästä.

  Ne toiset kaksi maalia teki pronssimatsissa Kurtis McLean ja se vaikuttaa tietysti tuohon että Mac nousi listalla toiseksi. Lisäksi Macin ja Lindgrenin ylivoimakuviot olivat kaunista katseltavaa.

  Tietysti Strakakin sinä ainoana keväänään Lukossa oli hyvä myös play offeissa. Hän sen ainoan voiton Ilveksestä otti käytännössä yksinään, ja taisi pelata sen pelin vielä kuumeisenakin.
   
 13. Äijänsuon uneksija Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko (Inter)
  Mikä on mielipiteenne Robert Kronista, joka kaudella 2002-03 pelasi Lukossa 23 ottelua ja josta Ika Lehkonen kuvasi opetusvideoita opiksi muille pelaajille?
   
 14. 1963 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Petru oli Lukon ylivoimaisesti paras pelaaja kevällä 2011. Tärkeimmissä peleissä nosti tasoaan huimasti ja ilman Petrua ei Raumalla olisi juhlittu pronssia. Omissa papereissani Petru menee kakkoseksi heti Nordmarkin jälkeen. Robbea on lähes mahdoton ohittaa. On kautta aikojen paras pakki mitä Lukossa on koskaan pelannut. Rokun listasta Nordmark puuttuu jostain syystä kokonaan. Varmaankin vahingossa unohtunut?
   
  Viimeksi muokattu: 25.08.2012 klo 02.09
 15. Nimetön Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Jets, Maajoukkue
  Sanotaas sitten itsekkin, pelipaikoittain ulkomaalaisten top-3. Perusteluina yksinkertaisesti miten pystyi omalla panoksellaan ja tekemisellään vaikuttamaan Lukkoon, eikä vain tehopisteissä ja kyseessä ovat herrojen Lukon aikaiset urat, eikä sitä ennen tai jälkeen.

  MV
  1.Dwayne Roloson
  2.Petr Briza
  3.Boris Rousson

  P
  1.Hal Gill
  2.Robert Nordmark
  3.Neil Belland

  H
  1.Shayne Toporowski
  2.Kurtis McLean
  3.Josef Straka

  TOP-5
  1.Hal Gill
  2.Robert Nordmark
  3.Dwayne Roloson
  4.Shayne Toporowski
  5.Petr Briza


  Kunniamaininnat;

  Jakub Petruzalek
  Leonids Tambijevs
  Zdenek Nedved
  Allan Measures

  Listan teko oli melko hankalaa ja varsinkin puolustuksen ykkösnimen päättäminen kahdesta kovasta (Robbe sekä Hal) oli lähes mahdotonta, koska pelaajat olivat niin hyviä ja niin tärkeitä Lukolle. Hal Gill kuitenkin on minun silmissäni se kaikkien aikojen ulkomaalainen Lukossa. Miehessä oli kaikki mitä huippupakki tarvitsi ja todisteena siitä on mittava NHL-ura. Tuskin koskaan tulee liigassa (ainakaan Lukossa) pelamaan yhtä niin hyvää puolustuspään puolustajaa mitä Gill oli. Muistaakseni pka. lähti järkyttävään nousuun Gillin tulon jälkeen.
   
 16. Irtolapa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Niämise Ville, Hall Gill ja Matti Forss
  Lainaus:
  Tähän ei ole tosissaankaan mitään lisättävää, eikä poistettavaa.
   
 17. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Ei ole vahingossa unohtunut. Nordmark olisi kyllä ehdottomasti ulkomaalaispuolustajista ykkönen, jopa Hl Gilliä parempi mutta kun noita muitakin ehdokkaita oli niin paljon etten millään saanut Nordmarkia mahtumaan TOP Vitoseen sen enempää vuonna 2007 kuin nytkään.

  Olen ennenkin kehunut usein sitä Nordmarkin vittumaista peliä. Jäähyjä hän ei paljon saanut, mutta vastustajan kannalta hän oli ilkein mahdollinen puolustaja oman maalinsa edessä tuolloin kaudella 1995-96. En varmaan koskaan unohda niitä hänen viljelemiään poikittaisia mailoja alaselkään, kuten sanonta kuuluu.

  Tämän ketjun ensimmäisellä sivulla oli maininta Tampereen pelistä, jossa Nordmark sitoi kaksi Ilveksen pelaajaa ja samalla Lukolle aukesi maaliin päättynyt ylivoimahyökkäys. Ei se Robertin kovuus ollut siinäkään pelissä mitenkään liioiteltua, eräskin nimeltämaitsematon molopää sai niin kovaa kohtelua Nordmarkilta että kävi Mikko Peltolan kimppuun ja huitoi tämän silmäkulman auki mailallaan kun ei Nordmarkin päälle uskaltanut... ja tämän kyseinen hylkiö on itse jälkeenpäin myöntänyt.

  Sitten olisi tietysti sellainenkin pelimies kuin Neil Belland. Valitettavasti mulle kävi niin että olin tuona kautena 1987-88 kun Belland Raumalla vaikutti armeijassa ja pelien katsominen jäi hyvin vähiin, Belland ei minuun siksi tehnyt niin suurta vaikutusta kuin niihin jotka enemmän pystyivät häntä ja Lukkoa seuraamaan.
   
 18. Jukan takahiukset Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Torkki maalaa 2-1

  Linkki johtaa ketjussa mainittuun pronssimatsiin. Kyseessä taitaa olla 2-1 maali, jonka vanhempi Toke iskee. Paikalla tuli oltua.

  Jalosen Kartsa iski Lukon voittomaalin.
   
 19. Tumpula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
  Vaikea verrata 1980-luvulla ja 2010-luvulla pelanneita ulkomaalaisia keskenään. Liigakiekko on ehtinyt sinä aikana muuttua melkolailla paljon. Sen sijaan voi arvioida pelaajia sen kannalta, miten tärkeitä pelaajat ovat olleet Lukolle.

  Maalivahtiosastolla on omien laskujeni mukaan kolme vaihtoehtoa: Dwayne Roloson, Boris Rousson ja Petr Briza.

  Roloson tuli Vehasta paikkaamaan ja Vehanen oli jo tuolla kaudella ilmiömäinen. Muistan Rolosonilta muutamiakin otteluita, joissa hän päästi kokemuksestaan huolimatta ja kiekkovarmuudestaan huolimatta ensin kolme helppoa, jonka sen jälkeen pisti luukut kiinni. Hän osasi kivoja temppuja kiekon kanssa ja oli parhaimmillaan huikea, mutta hän oli maalivahtina jo tuolloin epävarmempi kuin Vehanen. Puolikas kausi ja epävarmat otteet = miinus. Ja pudotuspeleissä ihmettelin, miksi Rautakorpi niin sitkeästi peluutti Rolosonia, vaikka siellä olisi ollut parempi vaihtoehto... sen vuoksiko, että oli kovapalkkainen NHL-pelaaja? Jos Vehanen olisi syrjäyttänyt Rolosonin, olisiko Roloson siitäkin huolimatta joidenkin listoissa paras Lukossa pelannut ulkomaalaisvahti?

  Rousson toi mukanaan alkuun voittoputken ja aivan mahtavan runkosarjakauden. Tuolle kaudellehan oli tarkoitus lähteä maalivahtikaksikolla Kimmo Vesa ja Sami Lehtinen. Kun kumpikaan ei kovin kiekkovarma vahti ollut, hätiin tuli Rousson. Joku viitseliäs voisi kaivaa esiin tilastot, millaista vauhtia Lukko piti seuraavat 10 matsia Roussonin hypättyä kehiin. Boris the Spider jäi itselleni mieleen. Tosin hänen tasonsa hiipui ajan kanssa, mutta siitä huolimatta hän oli loistohankinta Lukolta.

  Briza. Muistikuvat on aika hatarat, mutta kertaa SM-liigan paras maalivahti. Se ei jätä kamalasti sanottavaa. Molempina kausina Lukko oli liigassa neljän sakissa runkosarjassa ja ekalla kaudella päästi vähiten maaleja. Vaikka Roussonia symppaan, niin kaikki viitteet on siihen suuntaan, ettei ulkomaalaisvahteja valitessa Briza on "se" mittari. Tasaista suorittamista kaksi kokonaista kautta.

  Puolustajissa vaihtoehtoja on enemmän kuin maalivahdeissa, mutta silti todellisia seppiä on ollut aika vähän. Lasken näihin lopulta vain pari nähdäkseni keskeistä, joista on ollut täällä puhetta: Neil Belland, Allan Measures, Hal Gill ja Robert Nordmark.

  Näistä Hal Gill pelasi Rolosonin lailla vajaan kauden. Gill oli isokokoinen peruspuolustaja, joka teki siihen nähden ihan hyvät tehot. Silti Gill ei jäänyt minulle mieleen minään sateentekijänä.

  Belland pelasi kauden. Oli hyvä. Oli yksi ratkaisevista tekijöistä Lukon menestyksessä kaudella 1987-1988. Muistikuvat ovat miehestä hyvin hataria, mutta puolustajan hommissa pitkälti samalla linjalla Nordmarkin kanssa. Belland siirretään kuitenkin tästä samaan aikaan Lukkoon siirtyneistä nikkaripakeista, koska nuorempi tulokas eli Allan Measures osoitti jo ensimmäisellä kaudellaan olevansa taistelija. Hän pelasi Lukossa useamman kauden hyvällä tasolla. Parhaat kautensa hän pelasi kuitenkin Ilveksessä. Palatessaan Raumalle, omat odotukset hänen suhteensa olivat todella korkealla, mutta aika oli mennyt ohi. Niinpä on hieman kyseenalaista, millä tavalla häntä pitäisi rankata. Ehkä hän on yksi parhaista Ilveksessä koskaan pelanneista ulkomaalaispakeista.

  Tapaus Robert Nordmark. Tässä pelaaja, jota pitäisi pitää jonkinlaisena esikuvana hankittaessa Lukkoon ulkomaalaispuolustajia. Ei ollut mikään peruspuolustaja, vaan kokenut, ilkeä, puolustushommansa erittäin hyvin hoitanut ja tehokas puolustaja. Verratkaa Gillin ja Nordmarkin tehoja, myös +/- -saraketta. Pahoittelut Hal Gilliä symppaaville, hän ei sittenkään ollut Lukossa aivan parhaimmillaan, vaikka hänenlaistaan joukkue tuolloin huusi. Taaskaan en ajattele Gillin mittavaa NHL-uraa, kuten en ajattele sitä Rolosoninkaan kohdalla. Nordmarkin kaltaisia vain ei joukkueessa ole ollut hänen jälkeensä eikä ole tullut (vai tuleeko mieleen jollekin? Belland?). Gillin kaltaisia yrittäjiä, vaikka johtajuudessa ja koossa selvästi häviäviä, on ollut sitäkin enemmän.

  Hyökkääjistä parhaiden valinta on kaikkein vaikein tehtävä. On rohkeaa nimetä joku hyökkääjistä parhaaksi Lukossa koskaan pelanneista ulkomaalaisista. Vaihtoehtoja on monia ja kaikille löytyy perusteensa olla listalla.

  Koska en halua lähteä edes miettimään asiaa, totean vain, etten näe mielekkääksi nostaa listalle ketään, joka olisi pelannut vain kauden tai kauden puolikkaan Lukossa, ellei ole yksin nostanut Lukkoa kannuun. Silti jonkinlaista menestystä olisi saanut olla tuomassa, jos ei mitaleita, niin ollut tärkeässä roolissa myös mitaleista pelanneissa joukkueissa. Eikä vaihtoehtoja silloin olekaan enää niin paljon:

  Leonids Tambijevs ei ole vaihtoehto. Zdenek Nedved oli merkittävässä roolissa pari kautta, muttei ole vaihtoehto. Quinn Hancock Ikan alaisuudessa Rautakorven alaisuuteen ja mainio toinen kausi, muttei ole vaihtoehto.

  Shayne Toporowski pelasi Lukossa neljä kautta. Häntä haluttiin joukkueeseen ja jokaisen kauden päätteeksi oltiin iloisia, että hän joukkueessa pysyi. Oli johtajuutta, kovuutta ja kaupan päälle kelvolliset tehot (myös joukkueen sisäisen pistepörssin voittaja). Oli mukana pudotuspeleissä ja vielä tärkeässä roolissa. Vaihtoehto ja varmasti fanien kannalta sen tyylinen pelaaja, jollaisia joukkueessa saisi olla useammin.

  Ganalissa on virrannut paljon vettä ja Äijänsuolla on nähty monenlaisia ulkomaisia kokeilijoita. Kuitenkin mitalin voittaneita ulkomaalaisia hyökkääjiä on melko vähän. Vielä sellaisia, jotka ovat olleet merkittävässä roolissa pudotuspeleissä. Itseasiassa täytyy tulla pitkää historiaa eteenpäin aina kauteen 2010-2011. Tuolloin joukkueessa pelasi kaksi kautta peräkkäin kaikkiaan kolme ulkomaalaishyökkääjää ja näistä on löydyttävä se paras ulkomaan apu: Justin Morrison, Kurtis McLean ja Jakub Petruzalek.

  Justin Morrison kävi jo kerran aiemmin kääntymässä ja todettiin hyväksi. Laiskalla liikkeellä, joskus jopa täysin väärällä asenteella mies polki menemään kevyesti ja kynäili hienoja maaleja. Taitava hyökkääjä, kelvolliset tehot, mutta asenteessa olisi ollut rutkasti parannettavaa. Aneemisimmillaan mies oli todella huono ja riski pitää ylipäätään kentällä.

  Kurtis McLeanin nappaamisessa Lukkoon oli jotakin samaa kuin Nordmarkissa. Kokenut, kovaksi todettu pelimies napattiin Raumalle. Oli pitkään sivussa, joten kenelläkään tuskin oli varmuutta siitä, mitä tuleman pitää, mutta osoitti alusta lähtien olevansa tekijä SM-liigassa. Kovien runkosarjatehojen lisäksi loisti toisella kaudellaan pudotuspeleissä, silti taisi olla toinen ulkomaalainen, joka teki pysyvämmän vaikutuksen. McLean on täysverinen ammattilainen, joka minun puolestani saisi/olisi saanut jatkaa Lukossa aina niin kauan kunnes olisi jääkiekko alkanut kyllästyttää. Sama päti Nordmarkiin.

  Jakub Petruzalek on pieni, positiivinen ongelma. Mieshän pelasi suhteellisesti merkitsevästi pienemmillä peliminuuteilla kuin pistepörssissä korkeammalla olleet McLean ja Morrison. Tehot, jotka hän iski kahdella kaudellaan eivät siis anna oikeaa kuvaa. Jos sitten puhutaan asenteesta ja siitä, mitä hän teki pelien ulkopuolella... Kaikki kunnia niille pelaajille, jotka ovat Lukkoa palvelleet ammattimaisella asenteella, mutta Petru piti hauskaa. Sen näki ja se paistoi myös otteisiinsa. Hän halusi kehittyä ja sekin näkyi. Kaupan päälle, pudotuspeleissä Petru teki toisella kaudella sen, mitä ulkomaalaisvahvistuksen on tehtävä, eikä varmasti näistä syistä tule unohtumaan. Jälleen, jos Lukkoon etsitään ulkomaalaishyökkääjää, Petrua on hyvä pitää esikuvana. Ja samalla voisi harkita 5- tai 7-vuotisen sopimuksen värkkäämistä. Aina parempi, jos se tulija olisi Petru itse.

  Tulihan pitkänlainen jaaritelma ja pari asiavirhettä. Haluan kuitenkin kullata muistot joidenkin pelaajien osalta ja tästä syystä yksinkertaisuudessan se järjestys on: Briza, Nordmark ja Petruzalek. Koska ihastuin erään pakin tekemisiin, valintani parhaaksi Lukossa nähdyksi ulkomaalaiseksi on Nordmark.
   
 20. 1963 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Tästä on helppo olla samaa mieltä. Omissa papereissani Nordmark on selvä ykkönen ja Petru kakkonen. Robbe oli sm-liigan paras puolustaja aikanaan ja Petru oli häikäisevä edelliskauden pudotuspeleissä.

  Brizan osalta olen hieman eri linjoilla. Pelasi toki hyvät runkosarjat mutta ei juurikaan kestänyt paineita. Kumpanakin keväänä oli heikoimmillaan pudotuspeleissä. Itse pistäisin Draperin, Roussonin ja Rolosonin Brizan edelle.
   
 21. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Lukko voitti 10 peliä putkeen alkaen siitä kun Boris ensi kertaa Lukon paidan päälleen puki. Putkeen mahtuivat pelit: 9.10.94 Lukko-Tappara 9-1, 13.10.94 Lukko-JyP HT 7-1, 16.10.94 K-Espoo-Lukko 1-4, 20.10.94 Lukko-Ässät 2-1, 23.10.94 TuTo-Lukko 3-7, 27.10.94 TPS-Lukko 3-4, 29.10.94 Lukko-Ilves 5-2, 30.10.94 KalPa-Lukko 1-4, 10.11.94 Lukko-Jokerit 4-2 ja 13.11.94 Tappara-Lukko 2-5.

  TPS oli sitten se kun Lukon putken katkaisi 5-1-voitollaan Turussa, pelissä jossa Lukolta puuttui vatsataudin ja muiden vammojen takia ainakin viisi pelaajaa jollei enemmänkin, mm. koko ykkösketjunsa Torkki-Sahlstedt-Arkiomaa.

  Rousson syötti tuolla kaudella 94-95 neljä maalia, ja kahden pelin jälkeen Boriksen tehot olivat 0+2, hän nimittäin syötti sekä Tapparaa että JyP HT:tä vastaan kummassakin yhden maalin.

  Tiedä sitten kuinka paljon niissä sen aikaisissa jutuissa oli mukana hävinneen joukkueen valmentajien värikynää, mutta esim. Jokerien Hannu Aravirta ja Ilveksen valmentaja, kuka sitten olikaan sillä kertaa, ihmettelivät kuinka vaikeaa on tehdä maalia räpsää oikeassa kädessa pitävälle maalivahdille.
   
 22. kyykäärme Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Olin katsomassa tuota Roussonin Espoon peliä. Se oli ensimmäinen, jonka häneltä näin. Muistan ihmetelleeni heti hänen torjuntatyyliään. Hän ikäänkuin seisoi todella pystyssä, ja jotenkin potki kiekkoja seisaallaan. Monta kertaa näytti siltä, että maaliin menee, mutta niin vaan sai torjuttua.

  Lukon ulkomaanvahdeista Rousson on minulle ykkönen, Roloson kakkonen. Se oli niin hieno tunne kun Roloson torjui Lukon jatkoon ja Penan föönit lensivät jäälle.

  Kaikista vahdeista Myllys ja Vehanen menevät edelle.
   
 23. hjalmar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
  Lainaus:
  Tama onkin mielenkiintoinen huomio. Lukko akatemiassa pitaisi antaa etusija sellaisille maalivahdiksi pyrkiville, jotka ovat vasenkatisia eli pitavat rapylaa oikeassa kadessa... Jos vaan niita loytyisi.

  Roussonin paras kausi taisi osua juuri hanen tullessaan Lukkoon. Sitten kayra kaantyi pikku hiljaa alaspain, vaikka hyva mokke olikin. Muistaakseni NHL:n portit eivat Borikselle koskaan auenneet, mutta Rolosonille kylla. Siirtyi Lukosta Minnesota Wildiin ja taisi lopettaa kautensa tana kesan Tamba Bay Lightning'ssa.

  On meilla ollut kovia molareita niin kuin on nytkin.
   
 24. psychodad Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Hal Gill
  Lainaus:
  No Rolosonin tapauksessa han oli jo veteraanimaalivahti NHL:ssa tullessaan lukkoon, en jaksa tarkistaa mutta varmasti lahemmas kymmenen kautta pelannut siella ja taisi olla torjuntaprosentiltaan edeltaneella kaudella koko NHL:n karkipaata. Roloson oli pitkaan kakkosveskari muistaakseni mutta muutama kausi ennen tuota tyosulkukautta nousi ykkoseksi ja oli siihen aikaan uransa huipulla.

  Rousson oli muistaakseni Rangersin varaus mutta pelasi jossain alemmissa sarjoissa, ja lukossa ura lahti nousuun mutta ei tietaakseni edes tosissaan yrittanyt NHL:aan.
   
 25. Kai-Sakari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panelian Raikas
  Entisenä maalivahtina Briza, Boris the Spider hämisvermeineen ja varauksin Roli Roloson tekivät vaikutuksen. Hyökkääjistä mieleen on painunut Straka, Petruzalek, Tambijevs ja Toporowski - kaikki värikkäitä kaiffari-sakareita. Puolustajista Gill, Measuresin Allu ja Nordmark.

  Kaikki nimetty heidän herättämien tuntemusten mukaan, ei niinkään superanalyyttisten pelaajavertailujen kautta. Fiilis hommia.