Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Lukkokasvatit ja entiset lukkolaiset maailmalla

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Roku, 11.09.2005 klo 01.29.

 1. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä mä muistelen että se Lukon maali oli ihan hilkulla, en muista kuinka paljon peliaikaa oli jäljellä mutta tolppa kyllä kilisi muistaakseni useamminkin kuin kerran. Toni Koivisto muuten oli se Ilveksen ja pelin ainoan maalin tekijä tuolloin.

  Play outit lopetettiin kun ne eivät kiinnostaneet yleisöä. Sama systeemi on edelleen käytössä ainakin Sveitsissä ja mielestäni Tsekissäkin, tosin Tsekissä nämä neljä play offien ulkopuolelle jäänyttä pelaavat keskinäisen kaksinkertaisen sarjan ja kaksi viimeistä sitten paras seitsemästä-sarjan ensin keskenään ja häviäjä sitten 1. divarin voittajaa vastaan mutta Sveitsissä on sama systeemi mikä tuolloin Liigassakin oli, ja kun Sveitsissä yleisö tykkää tästä tavasta niin se haluttiin myös Suomeen. Täällähän yleisö ei löytänyt millään neljällä paikkakunnalla halliin edes ilmaislipuilla, joita Lukko jakeli avokätisesti pitkin ja poikin talousaluetta. Muttei tietenkään kausikorttilaisille.

  Sitä minä vaan ihmettelen että mikä mukamas mestismestari Sportista niin erinomaisen tuolla kaudella teki, että he Lukon olisivat pudottaneet? Kun se kerran Peten ansioksi lasketaan että Lukko voitti Ässät, enkä sitä kiistä yhtään etteikö se hänen ansiotaan olisi ollutkin, niin miksei Pete mukamas olisi Sportia "yksin voittanut" kuten voitti Ässät?

  Kyllähän minäkin silloin toivoin, kun Lukko ensimmäisessä vaiheessa hävisi SaiPalle, että mentäisiin sitten pohjan kautta eli toivoin Lukon joutuvan Sportia vastaan karsimaan, mutta en siksi ettäkö putoamista Mestikseen olisin odottanut tai toivonut, vaan ihan uteliaisuudesta minua olisi kiinnostanut katsoa pääsiäisen aikoihin sitä puuduttavaa sarjaa. Veikkaan edelleen että Lukko olisi hoitanut homman 4-0 tai 4-1.
   
 2. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Oli muuten toinen ex- Lukko maalintekijänä tuolloin, eli Pasi Määttänen. Koivisto pelasi tuolla kaudella finaaleja Oulussa.
   
 3. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ok. Niin taisi muuten pelatakin. No pääasia että ketjun aiheessa pysytään eli ex-Lukkolainen meitä silloin murjoi.
   
 4. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Koivistohan teki edellisellä kaudella Lovedogia (vai mikä lawdog lempinimi olikaan) vastaan sen maalin kun Koivisto ja Lawson lähtivät kilpaa kiekolle. Lawsonhan kommentoi että tekisi sen uudestaan, mistä sai paljon paskaa niskaan täällä, itse käsitin että Lawson tarkoitti että sillä hetkellä hän koki että se oli ainoa oikea ratkaisu, ei sitä että hän tekisi uudelleen samalla tavalla jos saisi pelata tilanteen uudestaan.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Juu ja lisäksi Lawson sanoi että "en tiennyt että kyseessä oli liigan nopein luistelija".
   
 6. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Jossittelua tämä nimenomaan onkin. Jos Vehanen ei olisi ollut aivan kuningas niin Lukko olisi kenttätapahtumissa ottanut todennäköisesti kuokkaan 100-0 Sportiltakin, kun ei tuo purkkamies saa henkeä yhteenkään äijään vaikka olisi miten tärkeä peli kyseessä. Päin vastoin jätkät alkaa ottaa omia vapauksia.
   
 7. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Eli purkkamies sai hengettömälle palkkasoturi-laumalle luotua pelitavan jolla tuli pronssia, RD sai luotua sen verran tiimihenkeä tiiviiseen nippuun että tuli pronssia? Vai purkkamies ei saanut tarpeeksi henkeä porukkaan että olisi tullut mestaruus, mutta RD sai luotsattua porukan aina pronssille saakka.

  Ihan sama miten tuota pyörittelee, kummankin saldo on yksi pronssi Lukon perämisessä.
   
 8. Darumax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Niin no asiat voi esittää vain tuollakin tapaa, että ottaa mukaan vain parhaat sijoitukset. Uraman sarja kuitenkin loppusijoituksissa 13,5,3,11 (jolloin potkut) ja RD:n 4,3,4,6. Tähän kohtaan voisi esittää ajatusleikkinä kysymyksen, että olisitko ollut tämän vuosikymmenen yhtä mielelläsi Tapparan kuin Ässien/TPS:n kannattaja? Kaikilla kun on yksi mestaruus.

  Mikään historian huonoin valmentaja Urama ei silti todellakaan ole, sillä onhan pelkästään Lukossa nähty tällä vuosituhannella jos jonkinmoista sankaria.
   
 9. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Ja tänä vuonnakin on nähty. Tällä kaudellakin.
   
 10. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Olihan nuo playoutit paska paikka Lukon valmennukselle, kun oli pari päivää aiemmin sählätty "varma pudotuspelipaikka" ja edessä oli nopea suunnanmuutos peleihin, joissa ei voinut voittaa mitään. Lisäksi oli paljon pikku kolhuja, kuten jo mainittiin. Onneksi veskari oli terve ja hoiti homman kotiin.

  Ja @Roku kyseli mikä Sportissa oli niin ihmeellistä? Vastaus on tietenkin itse Aurinkokuningas, joka sai Vaasassa kauhean hypen aikaiseksi. Pata oli tolpan päässä tippumisesta. Vaikeaa on nähdä Lukkoa paljon kovempana vastustajana Sportille, jos olisi matka käynyt Padan paikalle. Toki ykkösveskari oli meillä huippuluokkaa Pataan verrattuna, mutta muuten miehet olivat aika tasoissa.
   
 11. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ehkä jollain kummallisella tavalla Ässät tai TPS olisi mieluisampi vaihtoehto, jääkiekon kuuluu herättää tunteita ja Tepsin puskista tullut mestaruus herätti tunteita, kuten myös syväkonttaukset. Ässillä ei mestaruus ehkä ihan yhtä yllätyksenä tullut (jos miettii kesällä tilannetta, eikä tilannetta Dixonin myynnin paikkeilla), mutta on sielläkin monenmoista soppaa ollut.

  Ei itseäni kiinnosta suuremmin ollaanko vaikka seitsemäs tai neljäs, turhia sijoja kummatkin. Ja ei ollut kaukana että Uraman ja RD:n ekat kaudet voisi kääntää päittäin. Toki RD:n sijoitus olisi ollut 11, mutta se typerä playout-kuvio sotki tuota. Uraman lätkä oli kuitenkin parhaimmillaan viihdyttävämpää kuin RD:n hoki. Ei toki sillä että pitäisin Uramaa messiaana, mutta itse näen että Uraman ja RD:n pätkät olivat yhtä hyviä (tai huonoja), yksi pronssi kummallekkin. Enkä ymmärrä parin nimimerkin Urama-vihaa.
   
 12. SJK10 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sinikeltainen
  Osuipa tossa silmään että Miika Koivisto johtaa koko Liigan puolustajien pistepörssiä tehoin 2+20=22.

  Oishan tuo vaikka Mäkisen paikalla täälläkin mennyt..
   
 13. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Eipä kelvannut Vuorelle, kun oli sentään mestaripuolustaja saatavilla.
   
 14. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Pientä katsausta miten entisillä Lukkolaisilla menee Liigassa:

  Hyökkääjät:
  Janne Keränen 34 O, 13+11=24
  Teemu Nurmi 32 O, 9+14=23
  Henrik Koivisto 34 O, 11+11=22
  Juha-Pekka Haataja 34 O, 10+12=22
  Olavi Vauhkonen 33 O, 12+9=21
  Janne Lahti 25 O, 7+10=17
  Jerry Ahtola 33 O, 5+12=17
  Turo Asplund 33 O, 5+11=16
  Joonas Komulainen 21 O, 2+13=15
  Charles Bertrand 34 O, 7+5=12
  Juhani Jasu 33 O, 5+7=12
  Arttu Ilomäki 29 O, 2+9=11
  Jesper Piitulainen 25 O, 2+7=9
  Jonne Virtanen 33 O, 2+5=7
  Erik Riska 30 O, 1+6=7
  Joonas Kalliola 29 O, 5+1=6
  Joni Nikko 25 O, 2+4=6
  Filip Riska 34 O, 2+4=6
  Eetu Koski 24 O, 1+3=4
  Nestori Lähde 34 O, 1+1=2
  Olli Sipiläinen 21 O, 0+1=1
  Ville-Vesa Vainiola 4 O, 0+0=0

  Puolustajat:
  Miika Koivisto 32 O, 2+20=22
  Ilkka Heikkinen 33 O, 8+9=17
  Teemu Aalto 34 O, 1+6=7
  Markus Nordlund 33 O, 1+5=6
  Antti Jaatinen 30 O, 1+4=5
  Ilkka Mikkola 31 O, 0+5=5
  Juho Tommila 34 O, 2+1=3
  Mikko Kousa 2 O, 0+2=2
  Harri Tikkanen 32 O, 0+1=1
  Matt Generous 15 O, 0+1=1
  Otto Honkaheimo 6 O, 0+0=0
  Ville Hyvärinen 18 O, 0+0=0

  Maalivahdit:
  Oskari Setänen 21 O, 9-6-6, 92,01%, 2,11 pm/o
  Antti Karjalainen 13 O, 3-4-5, 90,16%, 2,35 pm/o
  Rasmus Rinne 12 O, 2-3-3, 89,72%, 2,89 pm/o

  Voi olla että joku jäi uupumaan ja tuossa on toki muutamia pelaajia, joiden visiitistä alkaa olemaan jo 10-vuotta kohtapuolin aikaa (Heikkinen, Nordlund, Haataja). Se mikä tuossa listauksessa on positiivista, niin ainakin nyt Jasun, Nurmen, Koivistojen ja Keräsen urat ovat Lukosta lähdön jälkeen lähtenyt nousuun. Näist toivoisi ainakin vielä joskus Setäsen, Heikkisen, Jasun ja Keräsen palaavan ja miksei myös Koivistojen ja Nurmenkin.
   
 15. senilix Jäsen

  Ei voi suoraan listasta sanoa, että noin olisi mennyt myös Lukossa. Kaikki kun riippuu peliajasta ja roolista. Ei esimerkiksi M Koivisto varmasti pelaisi tuollaisia minuutteja Lukon puolustuksessa...
  Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Nurmen lähtö oli pahin menetys. Ja Jasua ei silloin aikanaan olisi pitänyt päästää pois.
  Ja voisi Heikkinenkin palata Raumalle, jos ego mahtuu pukukoppiin.
   
 16. Dexu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mun mielestä eniten tossa listalla pistää silmään Juhani Jasun ja Charles Bertrandin sama pistemäärä 12! Ei oo tainnut ihan putkeen Kallella mennä porissa, kun on noin vähän pisteitä vielä (noin 0.33 pistettä / ottelu).
   
 17. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Ei tuon listan varsinainen tarkoitus ollut herättää sen kummempaa keskustelua, että olisiko ko. pelaajien tahti Lukossa ollut samanlaista, vaan lähinnä vaan vilkaista että miten Liigassa kiekkoilevilla entisillä Lukkolaisilla menee. Muutama pelaaja tuosta kuitenkin vahvistaisi varmasti tämänkin kauden Lukkoa ja suuri osa taas todennäköisesti olisi joutunut pieneen rooliin ja samalla nuo tehot olisivat jääneet. Jos puhtaasti stiigaukkoiltaisiin, niin olisihan se kiva nähdä esim. Keränen tai Vauhkonen vaikka Antosen/Liedeksen tilalla, Heikkinen Seigon/Ellerbyn tilalla, Jasu nelosen keskellä ja kauhomassa tärkeitä aloituksia, Nurmi lyömässä kiekkoa sisään ylivoimilla, Setänen-Kähkönen tandemi jnejne. Mutta kun tosi elämä ei mene ihan silleen kun fantasiapelit...
   
 18. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Itse olen aiemmin ihmetellyt sitä, että viime kauden alla Bertrandin painoksi ilmoitettiin 86 kg ja tällä kaudella 94kg.
   
 19. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Toisaalta Lukossa M.Koivisto olisi jäänyt aika pieneen rooliin, kun edessä olisivat yv-minuutit ja tehot "vieneet" Niskala, Virtanen ja Seigo.
  Koivistonkin tehopisteistä on kuitenkin yli 40 % syntynyt ylivoimapelissä.
   
 20. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Bertrand on laukonut kaikista Liiga-pelaajista eniten, 196 laukausta. Laukaisuprosentti on surkea, vain 3,6 %. Noilla laukaisumäärillä tulosta alkaa väkisinkin tulemaan, ellei sitten laukaisutaito ole kadonnut kokonaan. Luultavasti mukana on oltava paljon myös huonoa tuuria, koska maalimäärä on noin alhainen.
   
 21. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mielestäni Bertrand on aina ollut hieman mielialapelaaja eli kun itseluottamus katoaa, niin tulostakaan ei tule. Taitava pelaaja kuitenkin kyseessä.
   
 22. Jyty Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  käyttää lehväslukkoa logonaan.
  Lainaus:
  Kyllä vaan. Juttelin viime kaudella Sport-valmentaja Valtosen kanssa, ja hän sanoi hyvin kysyessäni Bertrandin otteista. Tyypillinen vähän itsepäinen ranskalainen pelaaja, jonka hyvän ja huonon päivän välinen ero on iso, kuului vastaus.

  Ja mitä tuossa on vasemmalla korvalla tullut Ässäin otteita muutamaan kertaan tv:stä katsottua, niin aika hyvin Valtosen toteamus myös näkyy kaukalossa. Alati vaarallinen patonki on, se on sanottava suoraan. Sen verran nopeita ovat liikkeet, ettei niissä pysy koko Liigasta kuin muutama puolustaja mukana.
   
 23. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Viimeksi, kun katsoin niin Bertrand johti Liigan laukaisutilastoa. Virtanen toiseksi eniten laukonut. Kyllä Bertrand paikoille pääsee, mutta on kyllä sellainen tehoton pörrääjä, joskin hyvinkin näkyvä pelaaja. Sportissa sai tehojakin aikaan. Toivotaan, että alkaa Ässissäkin osua maalipuiden väliin. Lukkoa vastaan ainakin osuu jossei muuten.
   
 24. Bakaun Imaami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers, Vegas Golden Knights
  Lainaus:
  Vitut. Pelatkoon loppukauden kiikareilla ja ensi kaudella jossain muualla sitten joku älytön tykkikausi. Sama koskee koko ässien joukkuetta. Tosin saavat vetää ensi kaudenkin kiikareilla.
   
 25. Zalmonella Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman lukko
  Lainaus:
  Toivottavasti tämä oli sarkasmia...