Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Lukko kaudella 2017–2018

Viestiketju osiossa 'Lukko' , aloittajana Peery, 26.10.2016 klo 11.30.

 1. Villi-Länsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Anaheim Ducks, Leijonat, Real Madrid
  Lukko koittaa pitää Ellerbystä kiinni myös ensi kaudella, mutta ilmeisesti palkkapyyntö ja tarjous eivät kohtaa tällä hetkellä.
  Lukko etsii markkinoilta tällä hetkellä enää 2-3 pelaajaa, riippuen Ellerbyn päätöksestä.

  Mitä ilmeisemmin joukkue ei valitettavasti Raumalaistu ja näillä näkyvin omien kasvattien määrä on putoamassa.
   
 2. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Mistä tälläinen tieto?
   
 3. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Ellerbyn jatkosopimus olisi kyllä hieno juttu. Toki ei millään mottipäisellä summalla.

  Kasvatteja lähtee ja osa jää varmaan ilman sopimusta. Nykyisistä junioreista ei taida löytyä korvaavia vielä. Ei tule yllätyksenä, että kasvattien määrä joukkueessa vähenee. Esim. Virtanen varmaan lähtee ja Kanki tuskin on Virran "näköinen" pelaaja. Vaikka Kanki on hidas niin ei silti omista junioreista löydy korvaajaa.
   
 4. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tuolla "ei raumalaistu" kommentilla tarkoitettaneen sitä että omista kasvateista lähtee Virtanen ja Kangasmäki, eikä omia kasvatteja ole tulossa tilalle ensi kaudeksi. Jos ensi kaudella kuitenkin omiksi kasvateiksi laskettavia on Lehtinen, Niskala, Sevänen, Suistio, Koivisto, Suuronen, Friberg ja siihen päälle melkein omat pojat kuten Tukonen ja Keränen, niin ihan hyvinhän näitä silloin kokoonpanossa on. Lisäksi varmasti junnujakin pääsee kokeilemaan, kun loukkaantumisilta ei koskaan vältytä.
   
 5. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Niin ja Saarela vielä laskuihin mukaan niin siinä on jo kolme lähtijää.
   
 6. Raymond Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mitä sillä on väliä raumalaistuuko jengi vai ei? No ei kissan paskaakaan joten tuon valitettavasti voi hyvin ottaa pois edestä. Ainoa mikä Lukon kohdalla on valitettavaa on menestys.
   
 7. Darumax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Väittäisin, että Ellerby voisi olla yllättävänkin kova luu ensi kaudella Liigassa. Mikäli siis vain motivaatio olisi kunnossa. Alku oli hieman hankala, mutta liigakiekkoon totuttua on osoittanut olevansa pätevä puolustaja ja jopa aika hyvillä kiekollisillakin ominaisuuksilla. Ensi kaudeksi alusta asti mukaan ja (toivottavasti) muutoinkin kovempaan ja paremmin valmennettuun jengiin.

  Tosin palkkapyynnön uskoisin olevan pitkälle toistasataa tonnia. Jos puolustuksesta lähtee Virtanen, Seigo ja Ellerby niin onhan siinä kyllä korvattavaa. Tosin rahaakin vapautuu mukavasti, mutta kaikkea ei välttämättä käytetä juuri puolustukseen.

  Ensi kaudeksi tekisi kyllä "Jasu" tai "Riska" terää. Viidennelle ikäkymmenelle siirtyvä Vaha ei pitäisi enää olla se, joka raataa puolet av-minuuteista, ellei kuorma tasakentällisin pienene merkittävästi.
   
 8. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ensimmäisestä kappaleesta samaa mieltä. Ellerby voisi ihan hyvin olla Lukolle puolustajana luokkaa "Tallinder/Kukkonen", tai ainakin lähelle sitä. Hinnasta tosin epäilen, että toistasataa tonnia riittäisi, vaan jopa kolmosella alkaa se summa sopimuspaperilla, johon Keaton nimensä laittaisi ja se alkaa olemaan liikaa se.

  Virtanen, Seigo, Ellerby, Stepanek, Lähteenmäki, Gagnon, Saarela, Pitkänen.

  Tuossa lista nimistä, jotka ovat tämän kauden joukkueesta ilman sopimusta ensi kaudeksi. Yhtään halpaa ukkoa tuo lista ei sisällä.

  Marttinen, Keränen, Ilomäki. Siinä huhut, jotka L-S/Kiekko-Areena on heittänyt ilmoille "varmoina". Lisäksi halli/palstahuhut kertoilevat nimistä Bertrand, Haataja, Kalapudas, "kanukki/jenkkisentteri", joten pitäsi tuolla olla kaiken järjenmukaan rahaa vielä jäljellä reilustikin, kun tämän kauden porukasta ei uskoakseni muut kuin Ahonen saa merkittävää palkankorotusta.
   
 9. Darumax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Pyytää saa toki mitä haluaa, mutta Liigassa ei ylipäätäsä nähdä näitä +300k tienaavia kuin erittäin vähän, Lukossa tuskin ikinä (Mäkisen toinen kausi taisi mennä edes lähelle?) Ellerby pelaa tällå kaudellakin yli 40 matsia ja en millään jaksaisi uskoa Lukon maksaneen pariasataa tonttua tuosta ajasta. Eikä tämän kauden näytöt kuitenkaan niin hyvät ole, että palkkapyyntöä voisi mitenkään reilusti ylöspäin tarkistaa.
   
 10. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ok. Sanotaan sitten näin, että jos Lukko haluaa Ellerbyn kiinnittää nyt eikä myöhemmin, niin todennäköisesti summa sopimuspaperissa on oltava vähintäänkin lähellä 300k. Jos Ellerby on vielä syksyllä ilman sopimusta, niin hinta on varmasti alempi. Jossain muualla kuin Liigassa voi tuollaisen summan joku muu laittaakin pöytään jo tässä vaiheessa. Jos Ellerby meinaa koheloon lähteä, niin todennäköisesti haluaa tuotakin enemmän sieltä. Sveitsissä nuo summat ovat ulkkareille ihan normaaleja summia, eikä mitään kärkipäätä edes.
   
 11. Olkku Jäsen

  Mä tykkäisin, että Pitkänen jatkaisi. Pikkusikaa ja pään aukomista. Näyttää myös, ettei tiukat pelit paljon jännitä. Viime aikoina hyvin tehnyt pisteitä ja pelaa silti oman tärkeän ruutunsa huolella.
   
 12. Roku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Kyllä yksi Pitkänen pitää joka joukkueessa olla. Mieluummin minä Pitkäsen näen pelaavan kuin Liedeksen mutta eikö se mennyt niin että Liedeksellä oli kaksivuotinen ja Pitkäsellä vain yksivuotinen sopimus?
   
 13. eriatarka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Lainaus:
  Ilmari Pitkäsen tehot viimeisessä 6 ottelussa 4+2.
   
 14. carr Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Peter Forsberg
  Lainaus:
  Ikävä kyllä. Joku puhui Liedeksen koiran kopista, mutta kyllä se on ihan ansaittua ettei kokoonpanoon mahtunut. Ei kuuluisi mahtua nytkään. Pitkästähän huhuiltiin ässiin. Tuskin Liedes kallis on mutta neuvottelisin sopimuksen purusta. Ei ole kyllä kehittynyt yhtään.
   
 15. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Tilannepäivitystä rosteriin huhuineen:

  Keränen-"Mr. Pommi"-Ilomäki
  Vahalahti-Tiivola-Koivisto
  Tukonen-Kalapudas-Niemelä
  Suuronen-Friberg-Claireaux
  Vidgren-Koivistoinen-Liedes
  Antonen-Väyrynen

  Niskala-Ahonen
  Marttinen-Viittasmäki
  Sevänen-Riikola
  Suistio-Mäkinen

  Kähkönen
  Lehtinen

  Lisäksi optioita on ainakin Mikko Lahtisella ja Sameli Ventelällä puolustuksessa ja Fribergin sopimus on myös mallia 1+2 vuotta. Luulisin että optiosta pidetään kiinni.

  Itse sanoisin että kylmästi kerrottaisiin seuraaville pelaajille sopimuksesta huolimatta, että kiitos ja kuulemiin, etsikää uusi seura: Antonen, Liedes, Riikola ja Mäkinen. Todennäköisesti näin ei kuitenkaan tulla tekemään ainakaan kaikkien kohdalla, vaan uskon että oikeasti liipasimella ovat vain Liedes ja Riikola, kun P.Virta ei näille käyttöä nähnyt/keksinyt aikanaan KalPassakaan. Toki voihan se olla, että edellämainitut löytävät pelinsä uuden valmennuksen alaisuudessa.
   
 16. Darumax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tuo vaikuttaisi kyllä lähes yhtä karmealta kuin tämän kauden kokoonpano. Ratkaisuvoima hyökkäyspäähän olisi erittäin hyvää Liigatasoa, mutta puutteita löytyy jo pelkällä silmäilyllä. Toki nopeasti ynnäiltynä rahaa pitäisi vielä jäädä vielä käytettäväksi.

  - Puolustuksen kiekollisuus tai siis sen puute. Niskala kun tuosta tippuu, niin yv-kentät saadaan vetää 4-5 hyökkääjän varaan. Pelaavassa kokoonpanossa olisi käytännössä yksi rightin pakki ja sekin lähtökohtaisesti ~ 15 min peliajalla.
  - Alivoimahyökkääjien puute, johon liittyy myös senttereiden aloitustaito. Toki jos tuo Mr. Pommi olisi tyyliin "janilajunen", niin vaikuttaisi siedettävältä. Nyt Vaha pelaisi taas jokaisella av:lla.
  - Maalivahtiosasto: Ei kai me oikeasti lähdetä kauteen Lehtinen kakkosena?
   
 17. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Samankaltainen kokoonpano tosiaan kuin tälläkin kaudella, mutta sillä erotuksella että puolutus ei ole enää kovinkaan kiekollinen ja ainakin Martitnen on ollut sellainen pelaaja mikä Lukolta on vuosikausia puuttunut puolustuksesta. Viittasmäki on kaiketi samaapelaajatyyppiä myöskin. Hyökkäyksessä on tuossa kaksi isoa kysymysmerkkiä, eli ykkössentteri ja Tukonen. Pelaako Lukossa ensi kaudella kumpainenkaan? Sen verran vähän olen tämän kauden Kärppiä seurannut, että en osaa sanoa olisiko Kalapudaksesta apuja alivoimiin, mutta heikolta näyttää taas tuon saralta, jos siinä meinataan kahden ekan ketjun pelaajia taas kuormittaa.

  Jos pelaajat sisäistävät Virran haluaman pelitavan, niin kyllä tuollakin nipulla voidaan jatkaa kautta runkosarjan jälkeenkin. Jos taas ei, niin itselleni on luvassa taas sellainen kuuden kuukauden kestovitutus, joka ilmoitaa olemassaolostaan pelipäivien iltoina viimeistään. Huhutuilla pelaajilla on muuten kaikilla kokemusta Virran joukkuessa pelaamisesta, joka on kaiketi hyvä homma.
   
 18. Durden Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko, Winnipeg Jets
  Samaa mieltä kirjoittajan @Darumax kanssa. Jo ennen tämän kauden alkua kyselin puolustavan sentterin ja av miesten perään. Ne hyvät av pelaajat ovat ihan yhtä tärkeitä kuin hyvät yv pelaajat. Nyt jos huhuttu Mr. Pommi on hyökkäyspään spesialisti, niin sama puute jää kokoonpanoon. Sellaista petripakaslahden profiilia tuo huutaa.

  Vittasmäki on uusi huhu minulle, mutta kelpaisi kyllä. Hänen ja Marttisen myötä tulisi kaivattua puolustuspään osaamista alakertaan. Vaan yksi righting kiekollinen pakki sieltä puuttuu.

  Miltäs se Lukon prospect pool näyttää pakkien suhten? Seväsen toisivoisi ottavan harppauksen eteenpäin, ja sementoivan paikkansa kuusikossa.
   
 19. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Suurosessa näen potentiaalia Lukon omaksi "ollisipiläiseksi". Vidgren on mielestäni toinen mahdollinen pelaaja josta voisi parin kauden sisällä tulla liigatasolle hyvä perusjyrä sekä av:n tappaja. Vielä puolustava sentteri (taikka aloituksia voittava laituri) niin näyttäisi tuo jo paljon paremmalta. Suurosen voisin kuvitella jo ensi kaudella pelaavan alivoimaa. Vidgrenkin silloin tällöin, mutta ei vakituisesti. Eikös Keränen muuten Uraman aikana pelannut alivoimaa ihan siedettävästi? Tukonenkin alivoimalla pärjää, jos on pelikunnossa.
   
 20. #16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Rightin pakit loistavat poissaolollaan junnuissakin. A.ssa pelaavista puolustajista Liigaa varmaankin jollain aikavälillä tulevat pelaamaan ainakin Santeri Suistio ja Antti Palojärvi.
   
 21. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Stina Troest
  Aika pekkavirtamaista joukkuetta ollaan rakentamassa senttereiden suhteen. KalPalla on aika paskat aloittajat tällä hetkellä, ykkössentteri Rissanen kykenee aloittamaan 50%, mutta kakkos- ja kolmosentterit Myttynen & Sebok pyörivät siinä 45% tienoilla (Sebok 42%). Nelossentterit sitten pystyvät siihen 40 prosenttiin.

  Lukolle yksi aloittamaan kykenevä sentteri voisi olla oma kasvatti V-V Vainiola. Viime kaudella aloitusprosentti oli 53,5. Muuten sitten aika turha, en tiedä millä tasolla VVV pystyisi alivoimaa pelaamaan, mutta jos veisi Vahalahden alivoimaminuutteja pois niin olisi jo palkkansa ansainnut.
   
 22. verikuut Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
  Lainaus:
  Vainiola onkin tällä kaudella ollut KalPalle todella tärkeä kaikissa neljässä pelissä, jotka on pystynyt pelaamaan. Ja niistäkin taisi pari jäädä kesken. Siinä tulee voitetulle aloitukselle aika kova yksikköhinta.
   
 23. Okkul Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko ja maajoukkueet
 24. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Siinä mielessä hiukan erimieltä kuin Ika joka aina käskee laittaa rahaa palamaan. Mun mielestä pelaajabudjettia voisi vaikka pienentää ja ylimenevällä osalla parantaa juniorio toimintaa. Parantaa fasiliteettejä. Laittaa fysiikka ja ravintovalmennus paremmalle tasolle kuin kellään missään. Sen jälkeen UTJ:ksi sellainen henkilö joltai ei enää tule tuota määrää huteja rekrytoinnissa kuin nykyisellään. Sitten kun voidaan olla varmoja että rahaa osataan käyttää järjellä niin sitten voidaan nostaa panoksia! Pelaajien pitäisi oikeasti haluta tulla Lukkoon samalla tavalla kuin ne haluavat tällä hetkellä mennä Tapparaan!
   
 25. sheiko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lisään vielä sen että jokainen selänpesijä ja epäpätevä poolopaitamies on tuolta siivottava. Toimistolta, Hallituksesta ja pukukopista!