Lukko - Jokerit 20.9.

  • 7 780
  • 115

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Ehdotus

Jokerit voisi antaa sen pisteen Kerholle. Oli meinaan sen verran ikävän niukka tappio eilen Tapparaa vastaan. Ja sitäpaitsi, onhan se ihan väärällä tavalla saatu :)
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Takin käännöstä

En ole minäkään kääntänyt takkia, sillä olen kannattanut NHL:n jatkoaikasääntöä jo pitkään ja kannatan edelleen. Sensijaan en kannata SM-liigan omaa muunnosta sekavine sarjataulukoineen (jossa 1-2 tai 2-3 on tasapeli) tai riskittömine maalivahdin poisottoineen.

Ja todettakoon eilisestä Lukon tekemästä maalivahdin poisotosta, ettei tilanteessa tapahtunut mitään moraalisesti tuomittavaa, vaan Lehkonen toimi kuten nykysääntöjen perusteella on järkevää. Silti pidän NHL:n jatkoaikasääntöä onnistuneempana, sillä siinä on säilytetty maalivahdin poisottoon sisältyvä riski.
 

Rebound

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Flintstone: Kukas Tapparan kannattaja on siitä Jokereiden pisteestä valittanut? Minun kantani tähän jatkoaikauudistukseen on kyllä ollut ainakin sun tiedossa jo ennen tätä episodia. En ennen eilistä, enkä eilisen jälkeenkään voi ymmärtää miksi HÄVINNYT joukkue voi saada pisteen? Jokatapauksessa ei tuossa eilisessä tilanteessa Jokereiden pidäkään hävetä, vaan Lukon, joka tempullaan kertoi kaikille ettei voitto heille ollutkaan tavoite, vaan pelkkä piste. Vai onko joku joskus nähnyt, että voittoa tavoitteleva joukkue tekisi jotakin vastaavaa?
By the way: Kuka tietää kuinka monta jatkoaikaa pelattiin viime kaudella? Oli nyt kuinka monta vaan, niin ainakin niissä tehtiin kaikkiaan 15 maalia! Onko se nyt niin kamalan vähän? Näissä otteluissa hävinneet eivät saaneet mitään lohtupisteitä.
 

Mc Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loistavaa...

Ensiksi tahdon kiittää sinua Ismo kahdesta pisteestä.
Maalivahdin pois ottaminen oli loistava veto: ei mitään menetettävään, ainoastaan voitettavaa ja Narrien päänahka...
Jos Jokerit olis ollu vastaavassa tilanteessa, niin olisin toivonut samanlaista vetoa Ramilta. Jatkoajat ovat olleet tylsiä tähän asti.
Vielä kun saataisiin kymmenen minuutin ja. niin voitaisi jakaa Oscareita. Vitonen on liian vähän kunnollisiin rooli suorituksiin.
Jos joku tulee pyytää puumerkkiä paperiin jossa vaaditaa 10min. ja. ja kolme kenttä pelaajaa kummallekkin ja.:lla niin varmana saat.
Jos jatkoajat pelataan, niin pelataan eikä nyhjötetä...


Hyökkäys on paras puolustus
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Ja vielä

"Lastenleikkimaaleja"...no huhhuh, kylläpä jotkut ihmiset haluavat kovasti ymmärtää asioita tahallaan väärin. Ei se maali varmaan täysin ilmainen ollut, mutta puoli-ilmainen kuitenkin. Vai väittäkö joku, että tyhjään maaliin on vaikeampi tehdä maalia kuin Vehasta vastaan (no, en ole kyllä kaverin peliä nähnyt, mutta olettaisin hänen kuitenkin olevan tyhjää parempi)?

Kuten sanottua, aivan oikea ratkaisu Lehkoselta tässä tilanteessa, mitäpä siinä oli menetettävääkään...

Ja eiköhän me oteta se voitto Äijänsuolla ihan varsinaisella peliajalla, ettei tarvitse pelleilemään lähteä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Re: Ja vielä

Viestin lähetti D4
[BKuten sanottua, aivan oikea ratkaisu Lehkoselta tässä tilanteessa, mitäpä siinä oli menetettävääkään...

Ja eiköhän me oteta se voitto Äijänsuolla ihan varsinaisella peliajalla, ettei tarvitse pelleilemään lähteä. [/B]

Kumpi eilisistä joukkueista mielestäsi rupesi pelleilemään?
 

kumitarzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Täh?

Rebound:

"Jokatapauksessa ei tuossa eilisessä tilanteessa Jokereiden pidäkään hävetä, vaan Lukon, joka tempullaan kertoi kaikille ettei voitto heille ollutkaan tavoite, vaan pelkkä piste. Vai onko joku joskus nähnyt, että voittoa tavoitteleva joukkue tekisi jotakin vastaavaa?"

Haloo! Eikös toi eilinen Ismon riskeeraaminen ollut juuri voiton, ja sen lisäpisteen, tavoittelemista hinnalla millä hyvänsä.
 

axe

Jäsen
Mua ärsyttää se kun ihmiset ylistävät kuinka hienoa peliä jatkoajalla pelataan. Ei peruutella ja ei kyttäillä vaan mennään hurlumheitä päästä toiseen ja maalipaikkoja riittää. Joo, voihan se olla hienoa mutta pitäisi miettiä miksi niin pelataan. Sen takia koska siinä ei ole mitään panosta. Niin kuin Lehkonen meille nyt osoitti, niin on yksi paskanhailee tekeekö vastustaja maalia vai ei. Jos me tehdään maali niin kiva, jos naapuri tekee niin mitä sitten?

Eli te joiden mielestä jatkoajalla pelataan kivaa hokia.. Kuinka paljon maksaisitte ja monessako matsissa kauden aikana kävisitte, kun peleissä ei olisi yhtään mitään jännitystä niin kuin jatkoajoilla ei nyt ole? Häviämisen mahdollisuus tuo sen jännityksen.

Sitä paitsi ilman häviäjiä ei vain voi olla voittajia.

P.S. Lehkonen toimi ihan ok, Jokerit toimi ihan ok, eikä mua tapparalaisena ainakaan katkeroita yhtään tuo tulos. Mua katkeroittaa vaan se, että tällaisilla typerillä säännöillä tuhotaan koko jääkiekon ja urheilun yleensä perimmäinen ajatus.
 

seetre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ingvar Hirdwall
Asiallista toimintaa Ikalta. kaikki peliin se on aivan oikein. uskomatonta ett joku d4 jaksaa porata jostain pinnasta joka ei ees vaikuttanut oman jengin pistesaldoon.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Reboundille

Näkyyhän teillä olevan tuolla Tapparan jälkipeleissä ihan oma otsikko: "jatkoaikapelleily", jossa tuota eilistä Lukon tempausta ruoditaan - en nyt tiedä onko se varsinaista valittamista mutta eipä Lukon tempaus ainakaan kehujakaan siellä teillä kerää.

Ja sanottakoon nyt että ei jäisi epäselväksi niin en tosiaankaan pidä tästä uudesta jatkoaika säännöstä, en tosin pitänyt siitä viime vuotisestakaan. Normaali viidellä viittä vastaan peli jatkoajallakin olisi ollut se paras vaihtoehto, seuraavaksi paras voisi olla että normaalilla peliajalla saadusta voitosta saisi 3 pistettä, jatkoaikavoitosta 2 ja tasurista 1 eikä tappiosta mitään pisteitä ole ennenkään jaeltu niin miksi sit nyt?

Tulee varmaan melkoisen jänniä pisteiden jakoja runkosarjan loppuvaiheessa ja varmasti tullaan vielä kuulemaan tulikiven katkuista palautetta pleijareiden ulkopuolelle jäävien joukkueiden kannattajilta! No Upi tottakai otti tämän huomioon kun näitä sääntöjä mietti, vai ottiko sittenkään?
 

Belander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hmmmmm....??

Milestäni Lukko näytti eilen sen että se tosissaan taistelee voitosta vaikka vastassa oli Jokerit. Ei siinä ollut mitään menetettävää, mutta sinäänsä erittäin järjetön sääntö vai meneekö se niin että jos tapahtuu vastaavaa jatkoajan loppuminuuteilla niin antaako JYP, SAIPA, KÄRPÄT ym ym joukkueet ilmaisen pisteen JOKEREILLE kun kumminkin vaan taistelee eri runkosarjan sijoituksesta.....?!?!?!?

Tähän olisi minusta kivaa vetää vielä sellainen sääntö, että jos vielä jatkoajankin jälkee peli olisi tasan, saisivat molemmat joukkueet esim vaikka kaksi rangaistuslaukaústa....
Tämä toisi minusta peliin vielä lisä jännitystä eikä varmasti kummankaan joukkueen kannattajat lähtisi ennen pelin lopullista päätöstä pois hallista eikä näin tulisi kenenkään joukkueen antaa helppoa toista pistetttä ns. runkoasrajan mestaruutta tavoittelevalle joukkueelle....

Kiitokset LUKOLLE erittäin hienosta pelistä ja odotankin jo innolla lauantain TPS peliä....
Samanlaista peliä niin hyvää tulee ja uskon että äijänsuollakin on jatkossa hyvinkin porukkaa seuraamassa otteluita !!
 

Rebound

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Flintstone: Eiköhän siellä Jälkipeleissä lähinnä ruodita tämän jatkoaikauudistuksen mielekkyyttä? Ei siis niinkään sitä, että saiko Jokerit Lukolta lahjapisteen.
Ettei nyt jäisi epäselväksi: Ei minua Lukon tekemä veto ärsytä, vaan sääntö joka sallii moisen.
Minusta on vaan käsittämätöntä, että hävinnyt voi saada yhden pisteen. Olin tätä mieltä ennen eilistä ja olen edelleen.
 

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viime launtaina Tapparaleiristä kuului nurinaa siitä, että Lukko alkoi varmistelemaan pistettä jo minuutteja ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Surffailu jatkui "merkityksettömällä" jatkoajalla. Kerrottiin, ettei kyse edes ollut jääkiekosta. Homma pistettiin jatkoaikauudistuksen piikkiin. Kummasti on unohtunut, kuinka jatkoaikaa on yleisesti jo vuosikausia haukuttu hyödyttömäksi peruutteluksi.

Nyt säännöt mahdollistavat pienimuotoisen riskipelailun jatkoajalla. Kun riskiä otetaan, ja lähdetään hakemaan voittoa viidellä kolmea vastaan, on sekin jatkoaikapelleilyä. Uudistuksen piikkiin vaan.

Eli oli niin tai näin, aina kuitenkin väärinpäin.
 

ipaz

Jäsen
Täytyy myöntää että olin kanssa hetken pihalla kun Lukolla olikin yht'äkkiä 5-3 vastaan tilanne. Heti kun huomasin ettei Vehanen ole maalissa tuli mieleeni että loistoveto! Juuri tätä Suomen jääkiekko kaipaa, odottamattomia tilanteita ja rohkeaa riskin ottoa. Kaikki tai ei mitään (paitsi yksi piste..)

Pelin jälkeen seisomakatsomossa kuului ainakin eräiden nuorten pojankloppien suusta "kiitos" huuoja Lohkoselle. Ehkä nämä nappulat kuitenkaan eivät ymmärtäneet että Lukko oli jo ansainnut pisteen. Ylivoimalla olisi ollut loistava mahdollisuus yrittää sitä toistakin, mutta nyt kävi näin.

Mutta sitten, toisaalta: Koska NHL:ssä ymmärtääkseni eilisen kaltainen tilanne ei ole mahdollista, eli ilman maalivahtia kikkaileva joukkue ei saa sitä ylimääräistä pistettä, niin pelkään pahoin SM-Liigan ottavan tämän asian käsittelyyn jo ennen joulutaukoa. Toivottavasti jatkavat kuitenkin koko kauden loppuun samalla säännöllä ja korjataaan sitten kesällä "virheet".
 

ELÄKELÄINEN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Keski- Uudenmaan muoviseurat
Jakoaikasääntöä pitäisi muuttaa.Jos jompikumpi joukkue tekee maalin,niin peliä jatketaan kunnen toinen taas tasoittaa.Jos ei tasoita niin 5 minuutin jälkeen johdossa olevalta joukkueelta otetaan yksi mies kerallaan pois minuutin välein,kunnes tasoitus tulee.
Tällä tavalla vältytään taktikoinnilta ja älyttömiltä tempauksilta ja etenkin voiton tavoittelulta jatkoajalla.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Jakoaikasääntöä pitäisi muuttaa.Jos jompikumpi joukkue tekee maalin,niin peliä jatketaan kunnen toinen taas tasoittaa.Jos ei tasoita niin 5 minuutin jälkeen johdossa olevalta joukkueelta otetaan yksi mies kerallaan pois minuutin välein,kunnes tasoitus tulee.
Tällä tavalla vältytään taktikoinnilta ja älyttömiltä tempauksilta ja etenkin voiton tavoittelulta jatkoajalla.
Tuo on jo ihan hyvä alku. Mutta, jotta pelaajien poistamisella olisi jotain merkitystä, niin vastustajan fanijoukon tulisi saada päättää, kuka otetaan pois. Lisäksi, tuomarit eivät saa antaa tappiolla olevalle joukkueelle jäähyjä, eikä voitolla olevan joukkueen pelaajat saa poistua omalta puolustusalueeltaan. Voitolla olevan joukkueen pelaajat saavat syöttää omilleen vain taaksepäin rystyltä. Peli päättyy kun tasoitus tulee, mutta kumpikaan joukkue ei saa pisteitä.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Viestin lähetti ELÄKELÄINEN
Jakoaikasääntöä pitäisi muuttaa.Jos jompikumpi joukkue tekee maalin,niin peliä jatketaan kunnen toinen taas tasoittaa.Jos ei tasoita niin 5 minuutin jälkeen johdossa olevalta joukkueelta otetaan yksi mies kerallaan pois minuutin välein,kunnes tasoitus tulee.
Tällä tavalla vältytään taktikoinnilta ja älyttömiltä tempauksilta ja etenkin voiton tavoittelulta jatkoajalla.

Hieno ehdotus, mutta Sinähän taidat olla niitä pesäpallomiehiä ;). Niissä piireissä, jos missä osataan kikkailla pistelaskulla ja säännöillä. Onnittelut kuitenkin Kinnarin Pesiksen nousun johdosta. Miksi muutit nimimerkkisi?
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestari 2021
Viestin lähetti Rebound
Jokatapauksessa ei tuossa eilisessä tilanteessa Jokereiden pidäkään hävetä, vaan Lukon, joka tempullaan kertoi kaikille ettei voitto heille ollutkaan tavoite, vaan pelkkä piste. Vai onko joku joskus nähnyt, että voittoa tavoitteleva joukkue tekisi jotakin vastaavaa?

No eikös se Lukko juuri osoittanut, että se haluaa enemmän kuin sen kaksi pistettä? Vai minkä laskuopin mukaan sä lasket, että Lukko oli tyytyväinen yhteen pisteeseen, samalla kun otetaan maalivahti pois ja koitetaan 5-3 ylivoiman ansiosta tehdä ratkaiseva voittomaali. Se yksi pistehän oli tullut jo joka tapauksessa ja nyt yritettiin saada myös se toinen piste. Ehkä kannattaa miettiä hiukan ennen kuin päästää kaiken maailman lepakoita suustaan?
 
Tulevat tilanteet

No nyt ehkä Ika oppi sen että seuraavalla kerralla hän ottaa maalivahdin siniviivalle odottamaan että oma joukkue ensin voittaa aloituksen jonka jälkeen vaihtaa MV:n lennossa kenttäpelaajaan.

Näitä tilanteita nähdään varmaan enemmän keväällä kun tapellaan Play off paikoista ja 1 piste ei riitä.
 

D4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, futiksessa Tottenham
Onko tämä nyt niin vaikeaa ymmärtää?

Kootaanpas taas vastineita:

Flintstone:
Näytät olevan jatkoaikauudistuksesta tismalleen samaa mieltä kuin minäkin (Reboundille osoittamastasi vastineesta päätellen). Ihmelenkin, mistä siis oikeastaan otit nokkiisi. Täsmennetään nyt vielä kerran: Jokerit ei tilanteessa tehnyt mitään, mikä olisi mielestäni tuomittavaa, kuten ei myöskään Lukko. Niillä säännöillä pelataan, jotka on määrätty, ja pelleilyä tässä nimenomaan minun mielestäni ovat nuo säännöt, ei se että joukkueet pyrkivät pelaamaan itselleen edullisimmalla tavalla näiden sääntöjen puitteissa.

Vänrikki Naapero:
Vai olen minä hauskoja kommentteja esittänyt. No, onhan se mukavaa, että naurattaa. Jonkinlaisella sisälukutaidolla varustettu henkilö olisi ehkä saattanut ymmärtää mitä tuolla siteeraamallasi lauseella tarkoitin, mutta väännettäköön se nyt sitten rautalangasta: Jokerifanien ei tarvitse puolustella joukkuettaan, koska kukaan ei ole sen väittänyt tekevän mitään väärää.

Axe:
Veit jalat suustani... Tai tuota minä tuossa aiemmin yritin sanoa, vaikken siinä ilmeisesti kovin hyvin onnistunut.

Seetre:
Et oikeastaan tuollaisella kommentilla edes ansaitsisi vastausta, mutta oletkos nyt ihan varmasti ymmärtänyt mikä se pointti on? Siis pointti on se, että tämä jatkoaikasääntö on minun mielestäni täysin epäonnistunut ja eilinen oli vain hyvä esimerkki siitä millaiseen kikkailuun se johtaa. Sillä ei minulle ole mitään merkitystä, että Jokerit sai tuosta ylimääräisen pisteen.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti omaha
Oli muuten Jokereilta siistein vierailu Raumalla kahteen vuoteen. Pelattiin kiekkoa, eikä "rooliteltu" pelaajia "eritarkoitukseen". Alkaako Raato oppia? Henk.koht. Jokerien arvostus koheni, mutta joku silti tässä Suomen kaikkienaikojen lupaavimmassa jääkiekkoilijassa tökkii.


Olen täysin samaa mieltä. Näin siistiä Lukko-Jokerit peliä ei Raumalla pelattu kertaakaan kun Vasili valmensi Lukkoa ja Westerlund Jokereita.

Ehkä Summanen ei kuitenkaan ollutkaan se perimmäinen paha, vaikka häntä aina syytettiin niistä ylilyönneistä kun kaksikko Westerlund-Summanen oli joukkueen peräsimessä.

Eilen pelattiin kovaa mutta puhtaasti. Lisää samankaltaisia pelejä, kiitos.
 

Kaivanto

Jäsen
Pari juttua

Tyhmä on jatkoaikauudistus juu, ja tyhmintä siinä on uudistuksen syy. Eli se oli mikä? Jatkoajalla tulee liian harvoin maaleja? No totta ihmeessä tulee harvoin. Tuli. Perinteinen jatkoaika kesti viisi minuuttia, vastassa olivat joukkueet jotka olivat jo aiemman 60-minuuttisen aikana osoittautuneet tasavahvoiksi ja joilla - ennen kaikkea - oli voitettavan lisäksi myös jotain hävittävää.

Miksi jatkoaikamaali oli ennen iso juttu? Tai minkä takia futiksen MM-kisat ovat iso juttu, tai minkä takia jääkiekon SM-kulta olisi Lappeenrannassa isompi juttu kuin Turussa? No turkanen sentään siksi, että kukin edellisistä sattuu kohdalle harvoin. Jos jalitsun MM-turnaus ryhdyttäisiin tällä päivämäärällä rykäisemään pystyyn joka kesäkuu, ei saataisi suinkaan neljää vanhanmallista isoa juttua kutakin aiempaa yhtä kohtaan, vaan mitättömän pieniä juttuja vuosittain. Ja kun ihmismieli toimii miten toimii, se ei laskisi kutakin niistä pikkujutuista neljän vuoden välein yhteen ja riemuitsisi isosta jutusta, vaan leipääntyisi kuhunkin pikkujuttuun vuorollaan.

Onko jääkiekon jatkoajalle nyt sitten tehty mitä tehtäisiin jalkapallon ÄmÄmmille, jos ne järjestettäisiin vuosittain. Ei. Näin olisi tehty, jos jatkoaika olisi pidennetty 20-minuuttiseksi. Nyt on saatu aikaan paljon pahempaa. Sen lisäksi, että jatkoaikaratkaisuja on tihennetty ja siten niistä saatavan elämyksen astetta - joka on siis ainakin melkein suoraan kääntäen verrannollinen määrään - laskettu, on pelin mahdolliset lopputulokset määritelty uudelleen. Toistetaan vielä, että aiemmin jatkoajalla oli siis voitettavaa ja hävittävää. Voitto ja häviö ovat siinä mielessä jänniä käsitteitä, että ne saavat elinvoimansa toisistaan. Nyt jatkoajalla ei voi hävitä mikä tarkoittaa samalla sitä, ettei voi voittaakaan. Mistäköhän siellä oikein pelataan?

Viihteen lisääminen jatkoaika-maaleja lisäämällä on siis mahdotonta, koska kukin näistä maaleista, ironista kyllä, syö omaa arvoaan. Mitä harvemmin paukkuu, sen paremmalta tuntuu. Pyrittäessä olemattomaan päämäärään sinne ei tietenkään päästy, sen sijaan saatiin surkuhupaisia lieveilmiöitä kuten riskinotto siksi, ettei riskiä ole.

Tyhmää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
D4:lle

"Näytät olevan jatkoaikauudistuksesta tismalleen samaa mieltä kuin minäkin (Reboundille osoittamastasi vastineesta päätellen). Ihmelenkin, mistä siis oikeastaan otit nokkiisi."
- No en mä varsinaisesti ottanut nokkiini, tai otin hieman mutta vain tuosta sanavalinnastasi ...ennemmin Jokerifanina häpeäisin... kun mitään häpeämisen aihetta ei meillä ollut, ei Jokereilla eikä meillä faneilla.

No hard feelings D4
 

Rebound

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Dexu:

Vedän lepakot takaisin suuhuni. Olet oikeassa, tottakai Lukolla oli suurempi mahdollisuus tehdä lisämaali kahden miehen ylivoimalla kuin Jokereilla pamauttaa kiekko tyhjiin. Olet oikeassa.
Kaivanto tuossa ylempänä kyllä kiteyttää hienosti asiasta kaiken sen mitä ajattelenkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös