Lucas Lessio HIFK:ssa

  • 121 034
  • 501

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@-Kantor- Juuri lueskelin koko ketjun läpi joten ei minulla ole mitään ongelmaa asian kanssa. En jää kaipaamaan. Ihan helvetisti tyhmiä jäähyjä, kuuppa ei kestä yhtään taklausta. Pelaajan profiilia diggasin paljon heti alussa, mutta mitä enemmän tuli pelejä niin alkoi kuva hahmottumaan huolestuvaan suuntaan. Joten en jää kaipaamaan.

Tuossa viimiesessä viittasin mixun viestiin näkemättä tarvetta lainata viestiä, mutta hienoa paneutumista käydä kaikki minun viesti läpi. Täytyypä muistaa jatkossa kirjata ylös mitä mieltä olen pelaajista/valmentajista/urheilujohtajasta ettei vaan minun agenda mene sekaisin.

Muuten potkujen jälkeen kun en oikein hiffanut miksi sai monoa niin kävin muutamia otteluita läpi katsomalla Lession tekemistä. Suosittelen sinne myös ennemmin kuin minun viestien analysoimista.
 

hege

Jäsen
Ehkä Lessio ei vain ymmärtänyt, että sovittu kuvio on sellainen missä bottom ketjuissa ei ole tarkoitus tehdä maaleja vaan perinteisen joukkuepelaajan tapaan nöyrästi pyöriä kulmissa ja hakea vauhtia oman maalin takaa.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@jph27 : Kiistatta Lessio otti tyhmiä jäähyjä, mutta kyllä tässäkin hieman ammut yli. Peräti yksi kakkonen enemmän kuin O'Connorilla, Tyrväisellä ja Åstenilla, saman verran kuin Motinilla ja kolme vähemmän kuin Quinceylla.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@jph27 : Kiistatta Lessio otti tyhmiä jäähyjä, mutta kyllä tässäkin hieman ammut yli. Peräti yksi kakkonen enemmän kuin O'Connorilla, Tyrväisellä ja Åstenilla, saman verran kuin Motinilla ja kolme vähemmän kuin Quinceylla.

En ammu kun katsoo missä kohti niitä jäähyjä ottaa. Esimerkiksi Ilves peli lähti lapasesta Lession tyhmän jäähyn seurauksena ja niitä oli useampia otteluita missä otti turhaan typerän jäähyn. Siellä oli jatkuvasti virveli kainalossa ja kuuppa lämpeni jokaisesta taklauksesta.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Muuten potkujen jälkeen kun en oikein hiffanut miksi sai monoa niin kävin muutamia otteluita läpi katsomalla Lession tekemistä. Suosittelen sinne myös ennemmin kuin minun viestien analysoimista.

Kiitos suosittelusta, kauden pelit on tullut kyllä katsottua. Kahlaan viestisi läpi mielelläni myös jatkossa: ne ovat mainiota viihdettä ja logiikan etsiminen vähän kuin 11 tähden sudokua yrittäisi ratkaista.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Miks täällä edes vertaillaan jotain Pitkästä Lessioon kun siihen paikalle on varmaan tulossa joku oikean profiilin pelaajakin. Pitkänen pelasi pari matsia siinä koska puoli muuta jengiä on saikulla. Pitkänen on omassa roolissaan nelssonissa/rotaatiossa ihan ok pelaaja tässä liigassa.

Lessio oli tuulennopea versio Mika Partasen kuljetusliikkeestä sillä erotuksella että Jauho edes yritti välillä puolustaa omaa miestään eikä istunut typeriä jäähyjä yhtä usein.

Jos puheet koutsille päänaukomisesti pitää paikkansa niin ihan turha väittää että se on normaalia touhua kesken peliin haistattaa vittua. Tollaset skismat sekottaa joukkueen focusta ihan reilusti, vai väitättekö että omalla duunipaikallanne ei vaikuta mitenkään jos 2 henkilöä haistattaa vittua toisilleen. Ihan varmasti ei ajatus pysy 100% olennaisessa jos siellä toiset riitelee vieressä. Joukkue ei ikinä hitsaudu täysin yhteen jos erinäisten henkilöiden välit on tuossa kunnossa.

Ihan kivat pisteet teki annetulla peliajalla ja harmittaa toki ettei natsannut, mutta kyllä tossa on joukkueen etua ajateltu pitkällä tähtäimellä. Se että siellä skulas nyt Pitkänen pari matsia ei liity mitenkää Lessioon.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
Kiitos suosittelusta, kauden pelit on tullut kyllä katsottua. Kahlaan viestisi läpi mielelläni myös jatkossa: ne ovat mainiota viihdettä ja logiikan etsiminen vähän kuin 11 tähden sudokua yrittäisi ratkaista.

Niin kuin jo tuolla toisessa ketjussa kirjotin, että yritän ymmärtää logiikan päätöksissä eikä ensimmäinen ajatus ole, että nyt tehtiin väärä päätös ja laitan paskan valumaan palstalle. Siinä on aika yksi lysti mitä olen kirjoittanut kuukausi sitten vaikka niistäkin voi hahmottaa sen, että pidän pelaajassa potentiaalia ongelmista huolimatta. Niin minäkin olen kauden pelit katsonut, mutta katsoin niitä potkujen jälkeen uudestaan keskittyen lähinnä seuraamaan Lession tekemistä.

Se logiikka, agenda tai hetken mielijohde mitä haet niin voi muuttua hetkessä myös Salmelaisen kohdalla. Täällä on vain jäänyt sellainen kulttuuri Nybarin jälkeen, että urheilujohtaja on kaiken pahan keskittymä. Aion jatkossakin olla sille asialle vastavoima niin kauan kuin näen sille tarvetta koska toistaiseksi vielä uskon Salmelaisen tuovan asioihin muutoksen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Lennu nykyisellään ei ole paljon yli 50 000€ arvoinen kaudessa.

@Vpiiroi Saat alle 50t:illa Henri Tammisen tai Juuso Salmen kaltaisia pelaajia ja en ole kyllä samaa mieltä, että Petrellin arvo menee tuon alle.

En kai minäkään sanonut että arvo menee alle 50 000€, vaan että ei hirveästi ole enemmän arvoinen kentällä tällä hetkellä.

sinun mielestä Lennu ei ansaitse kuin maksimissaan 50 kiloa.

On tuossa yllä kyllä aivan mestariluokan luetunymmärrystä. Jatka samaan malliin, myötäsi palstalle on tullut jotain aivan uutta ja absurdia. Kuin Q konsanaan, vaikka oikeastaan vielä viihdyttävämpää hovinarreilua. Mutta @Vpiiroi ihailtavaa kärsivällisyyttä väärintulkinnan alla.

Voihan näitä hassutella minkä kerkiää, mutta joukkue harvoin tarvitsee tuollaista persoonaa ellei tee joka toisessa vaihdossa maalia. Kyllä se pikkuhiljaa alkaa vituttamaan jos tiiminä sovitaan mitä tehdään ja yksi sooloilee joka kerta. Jos en väärin muista niin täällä jo heti alussa nostettiin Lession puolustushaluttomuus isoksi haitaksi ja nyt se ei enää haittaakaan kun kenkää tuli? Nämä kaikki asiat kun laittaa yhteen niin itse en ainakaan jää kaipaamaan. Yhtään peliä ei Lessio maaleillaan ratkaissut.

Yleensä tiimin sovittuna tavoitteena on tehdä maaleja, ja niitä Lessio teki oikein runsaasti. Eikä hän joka kerta sooloillut, vaan esim. Tappara-pelissä pelasi järkevästi, joukkueelle. Itse nostin Lession puolustus-statistiikat haitaksi kun hankinta julkaistiin, mutta vakuutuin aika nopeasti siitä, että puutteistaan huolimatta tuo jotain täysin uutta, yllätyksellistä ja tarpeellista tuohon (kahden kerroksen, mutta) muuten aika tasapaksuun massaan. Vai ettei yhtään peliä maaleillaan ratkaissut? No käydäänpä ne maalit läpi sitten:

15.9. Jukurit. Kaksi hienoa game-tying-goalia, joilla piti joukkueen pelissä mukana. Ilman näitä maaleja ei oltaisi menty jatkoille ja olisi jäänyt 2p saamatta, vaikka viimeisen tasoituksen tekikin Julle ja voittomaalin Iikka heti jatkoajan ekasta hyökkäyksestä.
20.9. HPK. Quinceyn lämäristä ripari sisään ylivoimalla ja 4-0 taululle ekan erän loppupuolelle. Hymyillen ylisti Quinceyä ja loi tiimihenkeä. Siinä mielessä myös tärkeä maali, että oli eka maali kerhon vaihdettua veskarin. Kun sitten tokassa erässä kerho viritteli kiriä, olihan se nyt parempi, että oltiin jo neljä maalia edellä eikä vain kolmea. Tässä matsissa otti kyllä pari tyhmää jäähyä myös..
28.9. Pelicans. Ensinnäkin hieno syöttö jo ekaan maaliin, Vitolle viivaan joka laittoi yhtä hienosti Keräselle, joka sai viimeistellä tyhjiin. Lession maali 1-3 Thorellin riparista. Huomionarvoista oli, ettei jäänyt paikoilleen ottamaan vastaan onnitteluita, vaan piti tärkeänä luistella Thorellin luo kiittämään häntä esityöstä. Tuo maali riitti tasuriin, ilman sitä olisi ehkä Pelicans mennyt ohi ja olisi piste jäänyt saamatta. Rankkareissa ei kuitenkaan tehnyt maalia.
29.9. KalPa. Aloitti matsin suurella sykkeellä ja teki avausmaalin polkien suvereenisti yksin läpi, laittoi kylmänviileästi rystyltä yläbörsään. Momentum sitä myöten täysin IFK:lle, mutta kahden videohylkäyksen jälkeen lupaava alku vähän suli ja lopulta rankkareilla häviö. Rankkareissa ei taaskaan tehnyt maalia.
26.10. Tappara. Soolomaali, riistosta yksin läpi ja taas kylmänviileästi rystylle ja tyhjiin. Tappara oli jokseenkin vaisu, mutta viimeistään tuo maali lopetti pyristelyt, kun oli 13min jäljellä ja taululle 3-0, siinä mielessä jokseenkin tärkeä.

Entä syötöt? Pelicans-pelin 0-1 maalin hienon syötön lisäksi niitä oli neljä:

4.10. Jukurit. Mukana aloittamassa nousua tekemällä hyvän maskin Quinceyn 2-3 kavennukseen tokan erän loppuun. Seuraavaksi synnynnäisen maalintekijän harhautus ja hyvä laukaus, jonka riparia sai sekä Pitkänen että Lundell lapioida ja peli tasoihin. Tärkeä palanen tämän ottelun kääntämisessä IFK:lle ja kolmen pisteen saalistamisessa. Pysyi myös poissa jäähyboksista.
13.10. KalPa. Pelasi Lundellin ja Nordgrenin kanssa, ja huikeasti pelasivatkin. Lundell teki kaksi maalia heti alkuun ja toiseen syöttö Lessiolle. Perus huitomisjäähy, mutta vasta pelin ratkettua.
19.10. Ässät. Tärkeässä tasoituksessa Lennun kanssa hakkaamassa karoja sisään Quinceyn viivapommin jälkeen.
20.10. Lukko. "Go fuck yourself" -tilanne. En näkisi että se Lukon paikka nyt erityisemmin juuri Lession vikaa olisi ollut, siinä mokasi vähintään yhtä paljon O'Connor sekä Tallberg. Ja nämä kolme sen maalin myös järjestivät. Lukon maalitilanteesta yksinomaan Lessiota syyttäminen on totaalista puusilmäisyyttä, ja tämän kritiikin nostaminen esille samantien, pelaajien vielä juhliessa IFK:n maalia, on kyllä Seliniltä aivan helvetin huonoa valmentamista. Go fuck yourself, Ari-Pekka, jos jonkun.

Jäähyjä Lessio otti paljon, toki, ja typeriä sellaisia, mutta ei juurikaan kriittisiin paikkoihin, vaan usein otteluiden jo ratkettua.

Sillä puolustus halukkuudella mitä Lessio näytti olisi trendi mennyt alaspäin. Paikat nimittäin tulee koko ajan vähentymään ja se tila Lessiolta olisi loppunut. Pelkät tehopisteet ei voi olla se asia mikä ratkaisee pystyykö pelaaja suorittamaan sitä tehtävää mihin on palkattu . Pitkänen pystyy, Lessio ei. Varmasti syy miksi on muistakin jengeistä saanut kenkää. Tullessaan minulla ei ollut mitään vastaan, mutta kyllä useammassa ottelussa alkoi näkymään ettei ole valmis siihen pelitapaan mitä Selin joukkueelta haluaa.

Tämä viesti osoittaa kirjoittajan yksinkertaisuutta. Ei kaikkien pelaajien pidä olla samasta puusta veistettyjä tasapaksuja pelitavan suorittajia. Jos kaikilta vaaditaan samaa, ei ole mitään yllätyksellisyyttä, eikä niitä erityistaitoja, jotka saattavat ratkaista pelejä. On aivan naurettavaa väittää, että Pitkänen pystyisi suorittamaan sitä tehtävää, johon Lessio palkattiin. Lessio oli erinomainen maalintekijä ja teki sitä aivan ihailtavan hyvällä prosentilla, pienellä peliajalla ja enimmäkseen alemmista ketjuista. Ei kaikkien tarvitse, eikä pidä olla valmiina "siihen pelitapaan mitä Selin joukkueelta haluaa", kyllä tuohon tasapaksuun massaan tarvitaan myös sooloilevaa yllätyksellisyyttä, etenkin jos tuo sooloilija on noinkin helvetin tehokas pienellä peliajalla!
 
Viimeksi muokattu:

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Lemieaux Ei kaikkien pelaajien tarvitse olla valmis siihen pelitapaan mitä Selin haluaa? Jos Selin on nyt katsonut sen 15 peliä ettei kaveria edes kiinnosta niin ihan oikein oli laittaa pihalle. Enkä puhu Pitkäsestä Lession roolissa vaan omassa roolissaan on hyödyllisempi kuin Lessio omassaan. Myös sitten oli ne pelit missä kusi jengin muroihin ottamalla typeriä jäähyjä, mutta olen sen verran yksinkertainen etten tuota voi ottaa huomioon tai edes muodostaa siitä omaa mielipidettä. Se on hieno tietää, että sinä tiedät mitä joukkueen päävalmentaja odottaa joukkueen pelaajalta. Tuossa tiimissä on vähän muitakin vastuita kuin pelkästään maalinteko.

Ja Vpiiroi puhui viime ja tästä kaudesta. Se on kyllä ihan täyttä skeidaa, että olisi siinä kokonaisuudessa maksimissaan 50k arvoinen pelaaja. Mutta olenkin sen verran yksinkertainen etten voi edes argumentoida vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

444

Jäsen
@Lemieaux Ei kaikkien pelaajien tarvitse olla valmis siihen pelitapaan mitä Selin haluaa? Jos Selin on nyt katsonut sen 15 peliä ettei kaveria edes kiinnosta niin ihan oikein oli laittaa pihalle. Enkä puhu Pitkäsestä Lession roolissa vaan omassa roolissaan on hyödyllisempi kuin Lessio omassaan. Myös sitten oli ne pelit missä kusi jengin muroihin ottamalla typeriä jäähyjä, mutta olen sen verran yksinkertainen etten tuota voi ottaa huomioon tai edes muodostaa siitä omaa mielipidettä. Se on hieno tietää, että sinä tiedät mitä joukkueen päävalmentaja odottaa joukkueen pelaajalta. Tuossa tiimissä on vähän muitakin vastuita kuin pelkästään maalinteko.

Ja Vpiiroi puhui viime ja tästä kaudesta. Se on kyllä ihan täyttä skeidaa, että olisi siinä kokonaisuudessa maksimissaan 50k arvoinen pelaaja. Mutta olenkin sen verran yksinkertainen etten voi edes argumentoida vastaan.
Jos Pitkänen on hyödyllisempi omassa roolissaan kuin Lessio omassaan, niin eikö olisi ollut hyödyllisempää pitää molemmat joukkueessa pelaamassa omaa rooliaan? Nyt tilanne on se, että siellä on Pitkänen pelaamassa Lession roolia - ollen siinä aivan helvetin paljon huonompi - ja Lessio ei ole joukkueessa. Pitkäsen roolissa pelaa joku ikijunnu, josta kukaan ei ollut koskaan kuullut ennen viime viikkoa, eikä tämä ikijunnu suoriudu omasta roolistaan Pitkäsen tasolla. Lopputuloksena siis kaikki hävisivät, myös joukkue molemmat pelinsä.
Lessio otti turhia jäähyjä, kyllä. Turhia jäähyjä on ottanut aika moni muukin pelaaja, mm. Quincey joka on ottanut jengissä ylivoimaisesti eniten kakkosia. Lession perässä yhden kakkosen päässä ovat mm. Tyrväinen ja O’Connor. Kaksi jälkimmäistä ovat myös tehneet vähemmän pisteitä sekä hoitaneet puolustusvelvoitteensa huonommin päästämällä enemmän maaleja omaan päähän.

Ymmärtäisin Lession kenkimisen ja sen puolustelun, jos:
1) Puolet jengistä ei olisi vempassa
2) Lessio olisi ollut tehoton
3) Lessio olisi ollut silmin nähden huono joukkuepelaaja
4) Joukkue ei kärsisi maalinteko-ongelmista
5) Tilalle olisi hankittu toinen pelaaja.

Etenkin viimeisen kohdan pitäisi soittaa hälytyskelloja paatuneimmankin fanipojan pään sisällä. Salmelaisella ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa tilanteen korjaamiseksi. Ei pienintäkään. Paitsi toivoa parasta ja rukoilla, ettei olisi kaiken aikaa niin huono tuuri ja työt jäisi sen takia tekemättä.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Jos Selin on nyt katsonut sen 15 peliä ettei kaveria edes kiinnosta niin ihan oikein oli laittaa pihalle. Enkä puhu Pitkäsestä Lession roolissa vaan omassa roolissaan on hyödyllisempi kuin Lessio omassaan. Myös sitten oli ne pelit missä kusi jengin muroihin ottamalla typeriä jäähyjä, mutta olen sen verran yksinkertainen etten tuota voi ottaa huomioon tai edes muodostaa siitä omaa mielipidettä. Se on hieno tietää, että sinä tiedät mitä joukkueen päävalmentaja odottaa joukkueen pelaajalta. Tuossa tiimissä on vähän muitakin vastuita kuin pelkästään maalinteko.

Lession rooli oli tehdä maaleja, Lessio teki maaleja. Lessio oli erittäin hyödyllinen ja tehokas roolissaan. Mutta kyllä hän sen lisäksi toi paljon muutakin kentälle, ja etenkin sellaista yllätyksellisyyttä että vastustajan oli vaikea tietää miten pelata hänen kenttäänsä vastaan. Kuinka niin ei muka kiinnosta? Painoi menemään täysillä joka vaihdon, tsemppasi muita ja antoi itsestään pelkästään hyvän joukkuepelaajan kuvan.

Otti ehkä muutaman typerän jäähyn. Mutta eivät nämä juuri yhtäkään peliä pilanneet:

20.9. HPK: Koukkaamisjäähy ottelun puolivälissä, tilanteen ollessa jo 4-1. Huitomisjäähy ottelun lopussa, tilanteen ollessa jo 6-2. Eivät vaikuttaneet lopputulokseen mitenkään.
29.9. KalPa: Huitomisjäähy tokan erän lopulla, KalPan juuri tasoitettua tilanteeksi 1-1. Tämä oli typerä ja olisi voinut pilata ottelun.
3.10. Ilves: Huitomisjäähy heti alkuun, ei vaikutusta. Korkea maila kolmannen alkuun, tärkeään paikkaan ja Ilves tekikin tässä vaiheessa ylivoimalla loppulukemiksi 3-0. Voisi ajatella, että tämä lopetti IFK:n pyristelyn, mutta toisaalta matsi oli aikalailla jo hävitty.
13.10. KalPa: Huitomisjäähy ottelun lopussa, IFK:n johtaessa jo 0-4. Ei vaikutusta mihinkään.
24.10. Pelicans: Kampitusjäähy ekan erän loppuun, Pelicansin johtaessa 0-1.
27.10. TPS: Korkea maila ottelun puolivälissä, TPS:n johtaessa 2-1.

Siinä ne sitten olivatkin. Kokonaiset 8 pikkukakkosta. Kymmenessä pelissä kuudestatoista ei ottanut jäähyä. Monessa tärkeässä ja tiukassa pelissä (tiukat pelit ja voitot JYPiä, Jukureita, Sportia, KooKoota, Jukureita ja Ässiä vastaan, tiukat pelit ja häviöt Pelicansia ja Lukkoa vastaan) ei ottanut jäähyjä lainkaan. Jäähynsä otti enimmäkseen peleissä ja tilanteissa, joissa niillä ei ollut juuri vaikutusta.

Oli myös isossa roolissa mukana kääntämässä useita tiukkoja otteluita IFK:lle.

Ja Vpiiroi puhui viime ja tästä kaudesta. Se on kyllä ihan täyttä skeidaa, että olisi siinä kokonaisuudessa maksimissaan 50k arvoinen pelaaja. Mutta olenkin sen verran yksinkertainen etten voi edes argumentoida vastaan.

Huikeata. Hän ei missään vaiheessa edelleenkään kirjoittanut, että "maksimissaan 50k arvoinen pelaaja". Olit sitten miten yksinkertainen tahansa, et voi jatkuvasti argumentoida jotain sellaista vastaan, mitä ei ole sanottu.
 

Jan_Peter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Chicago blackhawks
@Ishmael Niin kuin täällä on jo kaivettu viestit esiin niin minulla ei ollut mitään ongelmaa Lession tehojen kanssa. Ei silti ketään kengitä ilman pätevää syytä. En pidä myöskään mahdottomana että Lessiolle olisi sopimuksessa pykälä mihin mennessä loppukauden sopimus kun ottaa huomioon missä tilanteessa sopimus purettiin. Minä ainakin olisin tehnyt kun ottaa huomioon Lession historian. Tuo Lukko ottelun episodi on todennäköisesti vain jäävuoren huippu ja mitään faktaa ei ole, että se olisi johtanut potkuihin. Edellisessä ottelussa ennen kenkimistä aloitti ykkösketjussa ja lopetti viltissä.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
@Ishmael Niin kuin täällä on jo kaivettu viestit esiin niin minulla ei ollut mitään ongelmaa Lession tehojen kanssa. Ei silti ketään kengitä ilman pätevää syytä. En pidä myöskään mahdottomana että Lessiolle olisi sopimuksessa pykälä mihin mennessä loppukauden sopimus kun ottaa huomioon missä tilanteessa sopimus purettiin. Minä ainakin olisin tehnyt kun ottaa huomioon Lession historian. Tuo Lukko ottelun episodi on todennäköisesti vain jäävuoren huippu ja mitään faktaa ei ole, että se olisi johtanut potkuihin. Edellisessä ottelussa ennen kenkimistä aloitti ykkösketjussa ja lopetti viltissä.

Tästä en voisi olla enempää samaa mieltä. Ihmettelin itsekin aluksi tunnekuohussa noita potkuja, mutta syyt ovat varmasti varsin pätevät varsinkin, kun kuuli tuosta Raumalla tapahtuneesta episodista.
 

444

Jäsen
Kyllä mäkin sitä Rauman episodia ihmettelen. Ketju käy tekemässä maalin ja valmentaja lähtee ripittämään yksittäistä pelaajaa siitä, mitä tapahtui ennen maalia. Tähän peilaten en yhtään ihmettele, että Selin ei ole koskaan voittanut mitään.
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Kyllä mäkin sitä Rauman episodia ihmettelen. Ketju käy tekemässä maalin ja valmentaja lähtee ripittämään yksittäistä pelaajaa siitä, mitä tapahtui ennen maalia. Tähän peilaten en yhtään ihmettele, että Selin ei ole koskaan voittanut mitään.

Eikä myöskään jatka IFK:ssa kauden jälkeen.

Eikös Selinin sopparin päättyminen kevääseen ja Lession sopimuksen purku julkaistu alle viikon sisällä toisistaan? Ei ne tapaukset välttämättä toisiinsa liity, kunhan pohdiskelin. Kaikki on varmaan tosi hyvin IFK:ssa.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Kyllä mäkin sitä Rauman episodia ihmettelen. Ketju käy tekemässä maalin ja valmentaja lähtee ripittämään yksittäistä pelaajaa siitä, mitä tapahtui ennen maalia. Tähän peilaten en yhtään ihmettele, että Selin ei ole koskaan voittanut mitään.
No, nythän me ei tiedetä mitä on sanottu. Jos haluaa kehittää joukkueen peliä, on pakko antaa palautetta. Niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin. Tiedämme vain Lession vastauksen, emme siis sitä mitä Selin on sanonut.

Onko siis jengi yhtä mieltä siitä, että joukkueen hengen nimissä ei voi yhdestä miehestä luopua? "Noku se oli niin välitön kaveri ja iloisesti juhli muidenkin maaleja"...Right. Luistin kulki vain toiseen suuntaan. Muistan elävästi yhden pelin Nordiksella, jossa kaveri koki mielestään vääryyttä hyökkäyspäässä. Omassa päässä pelattiin AV:ta, kun kaveri ei jaksanut luistella takakarvalle. Jäi vielä siniselle odottamaan, että josko pääsis kärkkyen liikkeelle – jos vaikka joku muu saisi kiekon vastustajalta. Sitten löysät pyörähdykset omassa päässä näennäisesti puolustaen. Asennevammainen jätkä, joka osasi tehdä pisteitä. Edarimeininkiä se Jalonekin aikanaan karisteli pois ja lopputulos oli kannu. Itse ainakin uskon, että tää on joukkueelle pitkällä tähtäimellä hyväksi.

Otetaan vielä esimerkki: Olet myyntitiimissä. Tiimin johtaja antaa sinulle palautetta isojen kauppojen jälkeen: "Hyvä, että saatiin massia sisään, mutta et sä voi ominpäin mennä yli 50 % alennuksia antamaan – meillähän sulaa koko kate tuohon." Vastaat: "fuck you". Kauanko saat odotella fuduja?
 

444

Jäsen
No, nythän me ei tiedetä mitä on sanottu. Jos haluaa kehittää joukkueen peliä, on pakko antaa palautetta. Niin myötä kuin vastoinkäymisissäkin. Tiedämme vain Lession vastauksen, emme siis sitä mitä Selin on sanonut.

Onko siis jengi yhtä mieltä siitä, että joukkueen hengen nimissä ei voi yhdestä miehestä luopua? "Noku se oli niin välitön kaveri ja iloisesti juhli muidenkin maaleja"...Right. Luistin kulki vain toiseen suuntaan. Muistan elävästi yhden pelin Nordiksella, jossa kaveri koki mielestään vääryyttä hyökkäyspäässä. Omassa päässä pelattiin AV:ta, kun kaveri ei jaksanut luistella takakarvalle. Jäi vielä siniselle odottamaan, että josko pääsis kärkkyen liikkeelle – jos vaikka joku muu saisi kiekon vastustajalta. Sitten löysät pyörähdykset omassa päässä näennäisesti puolustaen. Asennevammainen jätkä, joka osasi tehdä pisteitä. Edarimeininkiä se Jalonekin aikanaan karisteli pois ja lopputulos oli kannu. Itse ainakin uskon, että tää on joukkueelle pitkällä tähtäimellä hyväksi.

Otetaan vielä esimerkki: Olet myyntitiimissä. Tiimin johtaja antaa sinulle palautetta isojen kauppojen jälkeen: "Hyvä, että saatiin massia sisään, mutta et sä voi ominpäin mennä yli 50 % alennuksia antamaan – meillähän sulaa koko kate tuohon." Vastaat: "fuck you". Kauanko saat odotella fuduja?
Vähän hakemalla haettu esimerkki tuo jälkimmäinen, koska käsittääkseni jääkiekossa ei ole ”väärin tehtyjä” maaleja. Paitsi ne jotka hylätään. Maali on maali ja maalit ratkaisevat; se kumpi tekee enemmän voittaa pelin.
En ole itse peliäkään toiminut valmentajana, mutta sen verran ihmissuhdeskillssejä minulla on, että tiedän kaikelle palautteelle olevan oikea aika ja paikka. Paskasti pelatusta tilanteesta saa ja pitää antaa palautetta, mutta tässä kyseisessä esimerkissä se oikea aika on esim. erätauolla tai pelin jälkeen. Ethän sä nyt vaan mene ripittämään pelaajaa paskasti pelatusta tilanteesta siinä vaiheessa, kun ovat juuri tehneet maalin. Sellainen nimittäin syö ryhmähenkeä ja motivaatiota aivan helvetisti.
Osuvampi vertaus tähän olisi, että kun se myyntitykki on klousannut sen jättidiilin, niin pomo laukkaa raivoissaan paikalle huutamaan, että kuin vitussa sä et klousannut sitä aamupäivän kauppaa, vaan vasta iltapäivän tapaamisella sait myyntiä. Väärin myyty.

Siinä olet toki oikeassa, että me emme tiedä mitä Selin sanoi. Emme toki tiedä myöskään mitä Lessio sanoi. Videotallennettahan tästä ei käsittääkseni ole, ainoastaan raumalaisen twitteristin kertomus. Mutta sikäli kun Lessio näin on todennut, niin voidaan varmaankin olla aika varmoja siitä, että Selin ei käynyt onnittelemassa maalista?
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Otetaan vielä esimerkki: Olet myyntitiimissä. Tiimin johtaja antaa sinulle palautetta isojen kauppojen jälkeen: "Hyvä, että saatiin massia sisään, mutta et sä voi ominpäin mennä yli 50 % alennuksia antamaan – meillähän sulaa koko kate tuohon." Vastaat: "fuck you". Kauanko saat odotella fuduja?

Lession tapaus on enemmänkin ehkä tälläisen tarinan kaltainen;

Firmalla oli vahva alku syksyllä. Voittoa tahkottiin ensimmäinen kuukausi uudella tiimillä, mutta tämän jälkeen ilmaantui kohtuuttoman paljon sairaspoissaoloja. Firmalla on usein ollut vaikeuksia saada täyttä miehitystä koko tilikaudeksi. Lähes joka vuosi firmaa vaivaa ärhäkkä flunssa-aalto, joka vie työntekijöitä sängynpohjalle pois vahvuudesta. Joukossa on myös valitettavan usein muutama pitkäaikaisempikin sairaspoissaolija.
Lukuisat poissaolijat sotkevat tuloksen teon, mutta tärkeimpänä sekoittavat ryhmän yleistä tuloksen tekoa ympärillä jatkuvasti vaihtuvan miehityksen takia.
Tässä joukossa on myös Abdelhim Rahatam, tuo Intialainen näppäimistöhirviö Delhistä. Mies haisee hielle, käyttää valkoisia kauluspaitoja joista päivä paistaa keltaisena värinä käsien noustessa yli hartialinjan. Abdelhim on myös hivenen itsepäinen, hän tietää mitä tehdä, hän ei ole sairaslomalla eikä pidä poissaoloja muutenkaan ylimääräisiä. Työpäällikkö Ari-Pilas Pelin oli hieman skeptinen Abdelhimin palkkauksen suhteen. Oman polun kulkija, joka osaa tuoda omat mielipiteensä esille, välillä vähän liiankin rankasti, mutta tekee kuitenkin työnsä 110% kovuudella vaadittaessa ympärivuorokauden.

Delhiläisellä oli tapana tukea ja kannustaa myös muita työyhteisössä. Kannustuksen ja muun hyvän ohella Abdelhimillä oli kuitenkin varjopuolensa. Hän oli työn ulkopuolella röyhkeä, konstailematon ja sanavalmis. Välillä hän haastoi työpäällikkö Ari-Pilas Peliä , koska tämä ei pitänyt hänen tyylistään toimia työyhteisössä.

Abdelhimi sanoi usein rankasti takaisin eikä välillä ymmärtänyt lainkaan työpäällikön ohjeistuksia. Ohjeistuksista huolimatta Abdelhimi painoi tulosta joka oli hänen firmansa kärkiluokkaa, mutta muutama muu kovempi luu Kazakstanista oli edellä, tästähän hän ei välittänyt vaan yritti entistä kovemmin. Suoraan ja vauhdilla ostajia päin;
"fuck this shit, i make it double next time!"

Työpäällikkö otti Abdelhimin puhutteluun eräänä päivänä, päivä oli muutenkin vaisu, koska Abdelhimi oli edellisenä päivänä käyttänyt työpäällikön edessä voimasanoja. Hän oli oikeastaan pöyristynyt, koska hänet oltiin laitettu tekemään työtä vanhan Intelin kanssa (Intel oli vanha, verkkainen mies joka ei pysynyt nuorempien vauhdissa enää) mitä hän ei ymmärtänyt ja sanoi suoraan;
"Hey boss, what a fuck is this? Why do i have to work with almost every guy in here? Fuck you, this is so messed up."

Abdelhimin työpäivät firmassa olivat vähissä, hän tajusi työpäällikön syyt, mutta ei ymmärtänyt mitä oli tehnyt väärin. Yksikön johtajan Berseessä Bukamat Jaggaralla mielestä irtisanomisen syy on selkeä; Abdelhimi ei sopinut heidän joukkoonsa liian räiskyvän luonteen takia. Adbelhimillä oli myös tapana istua tärkeissä palavereissa jalat pöydällä, olihan hän oman luonteensa vankina.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Lession tapaus on enemmänkin ehkä tälläisen tarinan kaltainen;

Firmalla oli vahva alku syksyllä. Voittoa tahkottiin ensimmäinen kuukausi uudella tiimillä, mutta tämän jälkeen ilmaantui kohtuuttoman paljon sairaspoissaoloja. Firmalla on usein ollut vaikeuksia saada täyttä miehitystä koko tilikaudeksi. Lähes joka vuosi firmaa vaivaa ärhäkkä flunssa-aalto, joka vie työntekijöitä sängynpohjalle pois vahvuudesta. Joukossa on myös valitettavan usein muutama pitkäaikaisempikin sairaspoissaolija.
Lukuisat poissaolijat sotkevat tuloksen teon, mutta tärkeimpänä sekoittavat ryhmän yleistä tuloksen tekoa ympärillä jatkuvasti vaihtuvan miehityksen takia.
Tässä joukossa on myös Abdelhim Rahatam, tuo Intialainen näppäimistöhirviö Delhistä. Mies haisee hielle, käyttää valkoisia kauluspaitoja joista päivä paistaa keltaisena värinä käsien noustessa yli hartialinjan. Abdelhim on myös hivenen itsepäinen, hän tietää mitä tehdä, hän ei ole sairaslomalla eikä pidä poissaoloja muutenkaan ylimääräisiä. Työpäällikkö Ari-Pilas Pelin oli hieman skeptinen Abdelhimin palkkauksen suhteen. Oman polun kulkija, joka osaa tuoda omat mielipiteensä esille, välillä vähän liiankin rankasti, mutta tekee kuitenkin työnsä 110% kovuudella vaadittaessa ympärivuorokauden...
Ja tässä kohtaa sä menetit mut. Kursivointi oma.

Rahatam oli juurikin sellainen perus tuontityöläinen. Juuri hyvän koodinpätkän tehtyään kävi paskaamassa tietämättömyyttään pöntön kannen päälle (tositarina Nokialta). Valitettavasti hän ei ymmärtänyt kerrasta eikä edes toisesta. Työkavereita rupesi vituttamaan, työnjohto menetti kasvonsa kun ei saanut kaveria kuriin ja lopuksi mies lähti takaisin Delhiin haisemaan.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Vähän hakemalla haettu esimerkki tuo jälkimmäinen, koska käsittääkseni jääkiekossa ei ole ”väärin tehtyjä” maaleja. Paitsi ne jotka hylätään. Maali on maali ja maalit ratkaisevat; se kumpi tekee enemmän voittaa pelin.
En ole itse peliäkään toiminut valmentajana, mutta sen verran ihmissuhdeskillssejä minulla on, että tiedän kaikelle palautteelle olevan oikea aika ja paikka. Paskasti pelatusta tilanteesta saa ja pitää antaa palautetta, mutta tässä kyseisessä esimerkissä se oikea aika on esim. erätauolla tai pelin jälkeen. Ethän sä nyt vaan mene ripittämään pelaajaa paskasti pelatusta tilanteesta siinä vaiheessa, kun ovat juuri tehneet maalin. Sellainen nimittäin syö ryhmähenkeä ja motivaatiota aivan helvetisti.
Osuvampi vertaus tähän olisi, että kun se myyntitykki on klousannut sen jättidiilin, niin pomo laukkaa raivoissaan paikalle huutamaan, että kuin vitussa sä et klousannut sitä aamupäivän kauppaa, vaan vasta iltapäivän tapaamisella sait myyntiä. Väärin myyty.

Siinä olet toki oikeassa, että me emme tiedä mitä Selin sanoi. Emme toki tiedä myöskään mitä Lessio sanoi. Videotallennettahan tästä ei käsittääkseni ole, ainoastaan raumalaisen twitteristin kertomus. Mutta sikäli kun Lessio näin on todennut, niin voidaan varmaankin olla aika varmoja siitä, että Selin ei käynyt onnittelemassa maalista?
No nyt sulla meni mun pointti ohi. Ymmärrän toki, että saattoi olla vähän turhan kaukaa haettu. Tässä kohtaa tuo kaupan hyöty = maali ja ominpäin annettu liian suuri alennus = heikkoa puolustamista / omaan pesään kusemista. Toki spekulaatiota kaikki. Me ehkä turhaan tästä väännetään, jos A) tieto "fuck you:sta" on jonkun Raumalaisen twiittaama B) puhtaasti oletetaan, että meni ripittämään, ei neuvomaan.

Silti. On olemassa kahdenlaisia ihmisiä; sellaisia jotka ottavat palautteesta vaarin ja sellaisia jotka ottavat kaiken palautteen henkilökohtaisena. Tuskimpa Lession pätkäduunit ihan sattumaa ovat (oletus).
 

444

Jäsen
Silti. On olemassa kahdenlaisia ihmisiä; sellaisia jotka ottavat palautteesta vaarin ja sellaisia jotka ottavat kaiken palautteen henkilökohtaisena. Tuskimpa Lession pätkäduunit ihan sattumaa ovat (oletus).
On myös kahdenlaisia ihmisiä; sellaisia jotka osaavat antaa palautteen oikealla tavalla oikeaan aikaan ja sellaisia, jotka eivät osaa. Tuskinpa sekään on sattumaa, että Seliniä on menestys kiertänyt aika kaukaa ja että vasta pari viimeisintä pestiä on olleet potentiaalisissa mestarijoukkueissa. Tai se että molemmissa näissä seura päätti olla jatkamatta sopimusta.

Mä en yritä maalata mustaa valkeaksi. On hyvin mahdollista, että Lessio on täysi persläpi ihmisenä. Kentällä kuitenkin näkyi erittäin hyökkäysorientoitunut pelaaja, joka loi kuin tyhjästä maalipaikkoja, ja joka teki hyvin pisteitä ja oli aina mukana juhlimassa myös muiden onnistumisia. Jäällä ei vaikuttanut siis huonolta joukkuepelaajalta, vaikka laiskasti puolustikin. Tämän takia mutuilen, että ongelma oli lähinnä Selinin ja Lession kemioissa. Ja koska alansa huiput (kyllähän Selin sitä Suomen mittakaavassa on, vaikka myös reilusti parempiakin löytyy) ovat usein todella egoisteja niin yhteentörmäyksiltä ei vain voida välttyä, mikäli kumpikaan ei jousta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Palautteen annosta omat huomiot.

Aikoinaan omalla pelaajaurallani palautetta annettiin voimasanoja kera, kovaa ja suoraan. Ei jäänyt mitään epäselväksi ja palautteen saanut pelaaja sisuuntui tästä ja teki kaikkensa että näyttäisi valkulle.

Tänäpäivänä itse valkkuna, en voi käyttää 90-luvun tapaa, sillä nykyinen herkkä sukupolvi (Lessio) menee siitä aivan sekaisin. Osa kiukuttelee takas, osa masentuu, osa menettää itseluottamuksensa ja osa menee lukkoon.

Joudun antamaan palautetta eri pelaajille eri tavalla ja eri ajankohtina. Ei todellakaan ole helppoa löytää/muistaa jokaisen pelaajan oikean palautteen antotapaa.
 

mikzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itselle on sama vaikka Lessio olisi käynyt panemassa Selinin muijjaa, mutta kenkään antaminen ennen kuin korvaaja oli valmiina on kyllä hölmöä. Ajattelin että kaksi viimeistä matsia ennen maju taukoa kärvistellään pois, ja tauolla sisään tuodaan laadukas laituri tilalle. No ei näköjään tuotu.

Mutta hyvät jatkot Lessiolle Tsekkeihin. Itse kyllä diggasin jätkän asenteesta kentällä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös