Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Los Angeles Kings 2023–2024

  • 55 470
  • 217

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Tämän lisäksi huolestuttaa vielä sekin, että omien kärkivarausten kehittyminen on ollut vähintäänkin kyseenalaista.
Joo, se piti muutenkin lisätä omaan viestiin, koska omien nuorten (esim. Turcotte) kehittymättömyyshän alun perin johti siihen, että tarvittiin laatua hyökkäykseen, jota varten Peterseniä, Walkeria ja Durzia piti siivota pois. Ja sitten, kun piti saada laatua, niin hankittiin mammuttisopimuksella Pierre-Luc helvetin Dubois.

Nyt kaipaisi isoa siivousta. Duboisin treidaamista (ennen NTC:n astumista voimaan) tai ulosostamista ennen syntymäpäivää. En näe myöskään Blakella edellytyksiä jatkaa enää GM:nä. Enkä Hillerillä päävalmentajana.

Eikä siis mitään konkreettista Hilleriä vastaan, ihan hienosti sai vielä kurssia käännettyä, mutta lähtökohtaisesti vieroksun aina tällaista, että apukoutsi nostetaan päävalmentajaksi. Jos hänellä olisi harjoitteluun, kulttuuriin tai pelitapaan jotakin mullistavaa tuotavaa, niin hän olisi tuonut sen jo edellisen päävalmentajan aikana, tai sitten hän ei ole ammattilainen alkuunkaan.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Loistavan alkukauden jälkeen kausi tarjosikin sitten pelkkää vitutusta suoraan sanottuna. Kruunuksi on pakko muistella omia viestejä viime kesältä.

Nostan sulle hattua näistä kommenteista. Voin myöntää olleeni liian naiivi Dubois ja maalivahtitandemin suhteen. Haluaisin aina uskoa johkin ideaan, ennen kuin se todetaan vääräksi, mutta Blake ja kumppanit ovat viime vuosien sekoilulla horjuttaneet tuon uskon.

Kehityspuolella on tapahtunut paljon vastoinkäymisiä, mutta osittain myös nään tämän nykyisen NHL-trendin tuhoavan nuoret. 20 vuotiaita kavereita ajetaan valtavin odotuksin NHL-kaukaloon, kun palkat on ahtaalla ja ei ole aikaa odotella kehitystä. Nythän vasta nähdään Kingsin farmissa kehitysloikkia, kun jätkät on terveenä ja totutelleet ammattilaisuuteen pari kautta. Sitä kuuluisaa malttia ei ole ollut toimistolla eikä osaamista käsitellä tuota valtavaa poolia.

Jotenkin tämä päättynyt kausi tuntui ihan hemmetin paljon pahemmalta, kun odotuksia on hilattu hiljalleen ylöspäin. Aika monta vuotta sai katsella maltillista kehitystä, joka valoi uskoa koko toiminnalle. Nyt pelko perseessä odotellaan seuraavaa siirtoa, joka tulee pettämään meidät ja tuhoamaan tämän perustan jonka päälle uutta nousua on rakennettu. Meidän edellisestä kannusta tulee kuluneeksi 10 vuotta kesäkuussa. Se on lyhyt aika urheilussa, mutta uskollisille faneille piinaavan pitkä aika.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Kingsillä alkaisi olemaan ainakin hyökkäyksessä sopivasti tilanne se että omat varaukset alkavat syttyä liekkiinsä kun Anze alkaa hiljalleen hiipumaan(todella hitaasti onneksi), mutta nyt kaivattaisiin myös sitä että joku ottaisi pakistossa hiljalleen DD:ltä soihtua pois.

Valitettavasti alkukauden optimismi ei kantanut sitten mihinkään (toki kaipuu DD:n manttelinperijälle oli ihan aiheellinen). Nyt sitten fiilis on se että Blake saa kantaa vastuunsa tiettyjen prospectien hukkaamisesta(Vilardi) ja mennä roikkumaan kasseistaan Crypto Areenan kattoon pelipaitansa viereen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Valitettavasti alkukauden optimismi ei kantanut sitten mihinkään (toki kaipuu DD:n manttelinperijälle oli ihan aiheellinen). Nyt sitten fiilis on se että Blake saa kantaa vastuunsa tiettyjen prospectien hukkaamisesta(Vilardi) ja mennä roikkumaan kasseistaan Crypto Areenan kattoon pelipaitansa viereen.

Pakiston oikealla puolella on sentään kehittymässä kaksi kiekollista puolustajaa (Clarke, Spence), mutta vasemmalla puolella ei ole näkyvissä ketään. Nelikosta Anderson - Gavrikov - Englund - Moverare, veli venäläinen on hyökkäyssuuntaan paras, mutta ei hänkään mikään yv:n pyörittäjä ole. Farmissa ja varatuissa tilanne on ihan yhtä synkkä, jollei synkempikin.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
CapFriendly on hyvä sivusto tarkastella Blaken aikana tehtyjä varauksia, pelaajakauppoja ja sainauksia.


Ensimmäisen kierroksen varaukset:

#2 Byfield näyttää onnistuneelta valinnalta (Luojan kiitos arpa suosi LA Kingsiä)
#5 Turcotte ei ole pystynyt ottamaan Lizottelta pelipaikkaa, flopilta näyttää
#8 Clarke opettelee farmissa ammattilaisuutta, paljon on vielä töitä edessä
#10 Vilardi on treidattu pois, terveenä top6- pelaaja
#20 Kupari on treidattu pois, ei näytä ex-Kärpän NHL-tulevaisuus hyvältä
#22 Björnfot menetetty ilman korvausta, flopilta näyttää

Lisäksi vuoden 2022 ykköskiekan varaus #19 meni Fiala-treidissä ja 2023 varaus #22 meni Gavrikov/Korpisalo -kaupassa.

Toisen kierroksen varaukset:

#33 Kaliyev, #35 Grans, #41 JAD, #42 Pinelli, #45 Faber, #50 Fagemo, #51 Hughes, #51 Thomas, #52 Dvorak, #59 Helenius.

Kaliyev tullaan myymään, Grans on jo myyty, JAD menetettiin siirtolistan kautta ilman korvausta, Pinelli pelasi ihan ok tulokaskauden AHL:ssä, Faber myyty, Fagemo tehoilee farmissa, mutta ei ole onnistunut murtautumaan NHL:ään, Hughes pelaa keskinkertaisella menestyksellä yliopistokiekkoa, Thomas pelaamassa hyvää kautta AHL:ssä ja Helenius opettelee ammattilaisuutta AHL:ssä.

Kakkoskierroksen varauksista ei yksikään pelannut Losin pudotuspelikokoonpanossa.

Jälleenrakennusprojektin alkuvaihe meni ihan hyvin - myytiin Muzzin, Toffoli, Martinez, Kuemper, Campbell, Forbot, Amadio, Carter, jne. ja saatiin varausvuoroja ja nuorempia pelaajia (mm. Durzi, Grundström, Moore).

Kun Blake kesällä 2021 päätti nopeuttaa jälleenrakennusta hankkimalla treidillä Arvidssonin ja sainaamalla Danaultin, niin hommassa tuntui olevan vielä jotakin tolkkua. Mutta kun Blake kesällä -22 alkoi keulia oikein kunnolla ja tehdä isoja treidejä, niin jälki on ollut tuhoisaa.

Fialan hankkiminen kesällä 2022 (hintana kakkoskierroksen varaus Brock Faber + ykköskierroksen varaus) ja sveitsiläiselle pitkä ja kallis sopimus.

Kesällä 2023 ensin Cal Petersenin dumppaaminen (Petersen, Helge Grans, Sean Walker, kakkoskierroksen varaus <-> farmipelaajat Connauton ja Hodgson sekä Provorovin palkanpidätys).

Ja myöhemmin samana kesänä 2023 PLD-kauppa (Vilardi, Kupari, Iafallo, Durzista saatu kakkoskierroksen varaus) ja jatkoksi Duboisille jättisopimus.

Eli suunnilleen yhdessä kalenterivuodessa - eli kahdessa kesätreidissä ja yhdessä siirtoajan loppuvaiheen kaupassa - Blake on onnistunut hävittämään organisaatiosta syvyyden, vetämään palkkakaton tappiin ja hankkimaan seuraan kaksi isopalkkaista hyökkääjää, jotka eivät tunnu sopivan luontevasti mihinkään ketjuun. Fialan hankkimisen pystyn vielä juuri ja juuri ymmärtämään, mutta Dubois tuntuu särkeneen joukkueen harmonian/hierarkian.

Itsellä ei ole enää pienintäkään luottoa Robitailleen ja Blakeen ja toivon molempien saavan kenkää mahdollisimman nopeasti. Ei käy kateeksi heidän seuraajiaan, mutta onneksi pelaajistossa on joitakin, joiden avulla aloittaa jälleenrakennus (Byfield, Clarke) eikä tuolla Duboisin sopimusta lukuunottamatta ole mitään albatrossi soppareita. Vähän samanatapainen tilanne mikä Lombardilla oli aikanaan, vaikka en hetkeäkään usko, että QB, Clarke ja Slukynsky saavutuksillaan ikinä yltävät lähellekään Kopitar-Doughty-Quick -kolmikkoa.

Ja tarkoitan todellakin, että pienen pintakorjauksen (retoolingin) sijaan pitäisi purkaa vanhat rakenteet ja pystyttää uudet tilalle. Eli Robitaille, Blake ja pääskoutti Yanetti luiskaan ja uuden GM:n ensimmäisinä hommina olisi Doughtyn ja Kopitarin treidaaminen vaikka reilulla palkanpidätyksellä ja kykyjenetsijäorganisaation uudistaminen. Parina ensimmäisenä vuonna varaamisessa päähuomio pitäisi kiinnittää lupaavien puolustajien eikä hyökkääjien varaamisella.

Harmi kun homman räjäytys ei onnistu vielä tänä kesänä, sillä nyt olisi hyvä aika aloittaa perustusten hankkiminen - useampia lupaavia pakkeja tarjolla (melkein kuin Doughtyn varausvuonna 2008). No, ehkä ensi kesänä sitten... .
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
AHL:ssä Ontario kärsi ensimmäisen tappionsa tämän vuoden pudotuspeleissä kolmannen kierroksen avausottelussa Coachella Valleyta vastaan. Tiukan väännön jälkeen tulostaululla oli numerot 3-2 kotijoukkue Firebirdseille.

Heleniuksen ketju Lee-Helenius-Ward aloitti maalinteon avauserässä, kun Ward ja Helenius voittivat kiekon laitakamppailussa ja Ward syötti kiekon ruotsalaisjenkki Leelle, joka laukoi ranteella tilanteeksi vierailijoille 1-0.

Kymmenisen minuuttia Reignin pelaajat saivat nauttia johtoasemasta, mutta sitten Tulilinnut tekivät noin minuutissa kaksi maalia. Ekassa maalissa Kim Nousiainen menetti kiekon lähellä omaa maalia ja hetken sähellyksen jälkeen McCormick laukoi tasoituksen. Kotijoukkue sai maalista hemmetisti virtaa ja painoivat johtomaalin kovan pyörityksen päätteeksi.

Coachella meni 3-1 johtoon toisessa erässä, kun Heleniuksen kenttä hävisi aloituksen omalla puolustusalueella ja lopulta kiekko päätyi viivaan pakki Schuldtille, joka laukoi voittomaaliksi jääneen osuman. Tässä maalissa muuten hyvin pelanneet Helenius ja Lee eivät onnistuneet puolustuspelaamisessa - Helenius ei saanut päädyssä peliä (syöttöä) poikki eikä Lee onnistunut blokkaamaan Schuldtin vetoa.

Ihan kolmannen erän alussa Fagemo onnistui kahden miehen ylivoimalla kaventamaan eron yhteen maaliin, mutta loput yritykset Firebirdsien vahti Drieger onnistui torjumaan. Vaikka Reign voitti laukaukset kohden maalia 31-15, niin minusta kotijoukkue ansaitsi voittonsa. Coachellan pelaajat pitivät varsinkin Ontarion kärkiketjut (Akil Thomasin ja TJ Tynanin johtamat kolmikot) kurissa ja vierailijoiden parhaita olivat Heleniuksen ja Pavlychevin sentteröimät alaketjut.

Samuel Helenius avasi pudotuspelien pistetilinsä avausmaalissa, sillä hän sai siihen kakkossyötön. Muutenkin hän pelasi mielestäni hyvän ottelun - taklasi paljon, piti vaihdot lyhyinä, voitti aloituksia enemmän kuin hävisi, oli kaikkiaan aktiivinen ja hereillä kuten pudotuspeleissä pitääkin.

Kim Nousiainen nosti pari kertaa hyökkäystä hyvällä luistelulla, mutta puolustuspäässä Nousiaisen massa/vääntövoima ei vaan riitä. Vähän samaa ongelmaa on muilla Ontarion pienemmillä pelaajilla - koska voimaa ei ole riittävästi, niin Tynanin, Turcotten ja Fagemon pitäisi liikkua nähtyä vikkelämmin, jota saisivat kurinalaisesti pelaavan Coachellan puolustuksen epäjärjestykseen. Reignin lyhkäsemmistä kavereista hyvin pärjäsivät veteraanilaituri Hudon ja veteraanipakki Hicketts, jotka pelaavat välillä sääntöjen rajamailla - varsinkin Hudon on vastustajan kannalta varsin v-mäinen pelaaja.

Seuraava ottelu on pe-la välisenä yönä ja toivottavasti Thomasin ja Tynanin -ketjut parantavat otteitaan. Aika vaikea voittaa runkosarjan Läntisen konferenssin parasta porukkaa, jollei oman joukkueen kaksi kärkiketjua eivät saa viidellä-viittä vastaan juuri mitään aikaan.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Seuraava ottelu on pe-la välisenä yönä ja toivottavasti Thomasin ja Tynanin -ketjut parantavat otteitaan. Aika vaikea voittaa runkosarjan Läntisen konferenssin parasta porukkaa, jollei oman joukkueen kaksi kärkiketjua eivät saa viidellä-viittä vastaan juuri mitään aikaan.

Eipä onnistunut Ontario voittamaan kertaakaan Coachellaa, vaan sarja meni poikki suoraan 3-0.

Toiseen otteluun Ontario lähti "taklataan kaikkea mikä liikkuu" -taktiikalla ja heikostihan siinä kävi. Firebirdsit ottivat taklaukset vastaan ja latoivat ensimmäisessä erässä tauluun kolme - nolla lukemat. Toisessa erässä puolustaja Kevin Connauton nimiin merkittiin onnekas pomppumaali, mutta jo viittä minuuttia myöhemmin Shane Wright palautti maalieron kolmeen.

Kolmannen erän alussa Hayden Hodgson kavensi yv:llä eron taas kahteen maaliin, mutta otti vain viittätoista sekuntia myöhemmin aivan järjettömän jäähyn (5 min ja ulos) taklaamalla Shane Wrightia. Hodgsonin taklauksissa - tai oikeastaan ryntäyksissä - ei ole välillä mitään tolkkua ja oli vain ajan kysymys milloin hän vahingoittaa jotakin pelaajaa ja lentää ulos.

Firebirds teki aivan vitosen jäähyn lopussa viidennen maalinsa. Reignin kapteeni Tynan teki vielä ylivoimalla loppunumeroiksi 5-3. Maaliero olisi voinut olla isompikin, sillä kotijoukkue Coachella oli kaskosottelussa selvästi parempi joukkue.

Kolmannessa ottelussa Ontario onnistui avauserässä pääsemään hieman onnekkaastikin 2-0 -johtoon (maalintekijöinä Alex Turcotte ja Tyler Madden), mutta niin vaan Coachella tasoitti pelin toisessa erässä ja teki voittomaalin aivan kolmannen erän alussa. Tässä pelissä Reignin pelaajilla oli paikkoja ratkaista ottelu ensimmäisessä erässä ja tasoittaa peli kolmannessa erässä, mutta Firebirdien maalivahti Chris Drieger otti useita avaintorjuntoja matsin aikana. Minusta Drieger oli sarjan MVP, joka tosin sai tukea omalta puolustukseltaan enemmän kuin Erik Portillo toisessa päädyssä.

Vaikka Samuel Helenius ei saalistanut pudotuspeleissä kuin yhden tehopisteen (1 syöttöpiste), niin minusta hän pelasi playoffseissa paremmin kuin runkosarjan aikana. Taklauksia ja agitointia, aloitusvoittoja, hyviä kiekonblokkauksia alivoimalla, selvästi aktiivisempaa liikettä (stop-and-go) ja karvausta kuin runkosarjassa, joten Heleniuksen kauden loppuvaihe jätti meikäläiselle positiivisen jälkimaun.

Helenius täyttää marraskuussa 22 ja ensi kausikin kulunee Ontariossa. Reignin pelaajistossa on useampia RFA- ja UFA-pelaajia, joten on todella hankala arvioida millaisessa roolissa Helenius tulee aloittamaan syksyllä.

Joukkueen ykkössentterin Tynanin sopimus päättyy, mutta joko hänen sopparinsa uusitaan tai sitten tilalle palkataan vastaavanlainen pisteitä tekevä veteraanisentteri. Akil Thomas ja Alex Turcotte ovat olleet pelaajahierarkiassa Heleniuksen edellä ja heidän uskotaan (toivotaan) aloittavan ensi kauden ylhäällä, joten periaatteessa farmijoukkueen kakkossenterin paikka on vapaana.

En kuitenkaan usko, että Heleniusen suunnitellaan pelaavan Reignin kakkosentterinä, vaan todenäköisesti paikalle koetetaan istuttaa korkeamman hyökkäyspotentiaalin omaavaa pelaajaa, kuten esim. Francesco Pinelliä. Luontevin paikka Heleniukselle olisi aloittaa Ontarion kolmossentterinä, joka säännöllisten tasavaihtojen lisäksi pelaisi paljon alivoimaa. Helenius kuitenkin aloitti päättyneen kauden joukkueen nelossentterinä, joten nousu kolmosen johtoon olisi looginen askel ylöspäin suomalaiselle.

Jotta Helenius menestyisi ensi kaudella kolmossentterinä, niin aktiivisuuden ja yrityksen pitäisi pysyä playoffseissa nähdyllä tasolla. Voimaa pitäisi saada lisää, mikä todennäköisesti helpottaisi aloitusten voittamista - tai ainakin tasureiden ottamista niissä -, sähäköittäisi luistelua ja parantaisi kiekonsuojausta, kiekonriistoja ja kamppailupelaamista ylipäänsä. Vielä Heleniukselta pystytään aivan liian helposti lyömään kiekko pois mailanlavasta, mikä haittaa hänen hyökkäyspeliänsä todella paljon.

Ja Heleniuksen pisteidentekoa helppottaisi, jos saisi ketjukaverikseen Andre Leetä epäitsekkäämmän ja paremman peliälyn omaavan pelaajan. Lee on iso ja ulottuva kaveri, jolla on suht näppärät kädet, mutta pelinäkemys on tyypillinen umpilaiturin putkinäkö. Pudotuspeleissä Heleniuksen toisessa laidassa pelannut Taylor Ward sentään tajuaa, että kiekkoa voi välillä syöttääkin eikä sen kanssa aina tarvitse puskea kohti vastustajan maalia.

edit.

Lisätään vielä sen verran, että sopimusrintamalla tehtiin avaus solmimalla David Rittichin kanssa yhden vuoden ja miljoonan taalan jatko.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Rob Blake nimesi Jim Hillerin vakituiseksi päävalmentajaksi useamman vuoden diilillä. Tarkkaa pituutta ei kerrottu. D.J. Smith jatkaa apuvalmentajana, mutta potkut saaneen Trent Yawneyn tilalle etsitään uutta apukoutsia. Hiller oli varmaa halvin ja helpoin vaihtoehto tässä vaiheessa Kingsille. Toivottavasti Hillerillä ja Smithillä on jokin uusi ajatusmalli Kingsin pelaamiseen ja se ajetaan läpi kesän aikana. Muuten tämä ratkaisu tuntuu hieman valjulta.

Sharks on pyytänyt lupaa neuvotella Marco Sturmin kanssa. Sturm olisi yksi ehdokas Sharksin uudeksi päävalmentajaksi. Ontarion kannalta tuo tietysti on harmi, mutta Chris Hajt todennäköisesti pystyy jatkamaan tuota projektia, jos Sturm lähtee Sharksiin.

Kings solmi Aatu Jämsenin kanssa kahden vuoden ELC:n ja Caleb Lawrencen kanssa kolmen vuoden ELC:n. Kansantaiteilija Aatu keräsi kesällä paljon kehuja leirillä ja pelasi ihan hyvän kauden Liigassa. Katsotaan miten jalka pysyy mukana AHL kiekon tahdissa. Ainakaan tyylistä homma ei jää kiinni. Lawrence on 2022 vuoden seiskakierroksen varaus ja kuuluu Ontarion big boys clubiin. Yli 200cm pitkä ja yli satakiloinen roikale juhli London Knightsin kanssa OHL:n mestaruutta päättyneellä kaudella.

Samalla Kings solmi Joe Hickettsin ja Taylor Wardin kanssa vuoden jatkopahvit.

Pierre-Luc Dubois ja Kevin Fiala ovat pelanneet ihan mallikkaasti Tsekin MM-kisoissa. Dubois on pelannut kisat laidassa ja näyttänyt sopivan hyvin tuohon rooliin. Toki kyseessä on MM-kisat, joten mitään isoja odotuksia tulevan suhteen ei ole, mutta on tuo Kingsissä nähtyä parempaa. Se toki ei vaadi ihmeitä.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
Kuuntelin tuolta All the King's men -podcastista Hillerin haastattelun. Virallisena Kings-podcastina tietenkin turha odottaa kritiikkiä ja hankalia kysymyksiä, mutta olisi kiva kuulla, minkä takia ei yritetty mitään muutosta yv:hen poffeissa vaan hakattiin päätä seinään uudelleen ja uudelleen samoilla miehillä.

Nyt tosta Hillerin haastattelusta jäi kuva, että pienellä tuurilla asiat olisi voinut olla toisin. Ja ollaan lähellä. Niin lähellä. Ei olla. Ei todellakaan olla.

En ole Hilleristä kovin innoissani. Kevät oli taistelu, jonka hän voitti viedessään Kingsin pleijareihin, mutta itse siellä en nähnyt mitään, joka olisi vakuuttanut.

Dubois toimisi varmaan parhaiten laidalla, Kopitar tai Byfield sentterinä. Tämä tuskin tapahtuu, koska "toivottavasti enää vuosi jäljellä" GM Blake ei tätä salli. Osti kolmen millin miehen kahdeksalla sentteriosaston tulevaksi lippulaivaksi.

Hoh hoijaa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kim Nousiaisen ura Pohjois-Amerikassa päättymässä toistaiseksi. Kings purkaa sopimuksen ja Kim suuntaa Euroopan kaukaloihin. Mielestäni täysin oikea päätös, kun Ontarion riveissä ei löytynyt vakituista roolia.



Hyvä uutinen Nousiaisen kannalta. Vaikka hän pelasikin kaikki pudotuspelit, niin muuten ura Pohjois-Amerikassa on ollut melkosta vastavirtaan soutamista. Toivottavasti hän saa sopimuksen sellaiseen joukkueeseen, missä hän saa pelipaikan top 4-pakkina ja riittävästi yv-aikaa. Marco Sturmin valmennuksessa hän ei saanut kumpaakaan.

Suomalaisten varaaminen ei ole Blaken aikana oikein mennyt puikkoihin. Blaken/Yanettin aikana on varattu seitsemän suomalaista:

Rasmus Kupari (ykköskierros v. 2018) - myytiin pois Dubois-kaupassa
Kim Nousiainen (4. kierros 2019) - sopimus ostetaan ulos
Kasper Simontaival (3. kierros 2020) ja Juho Markkanen (4. kierros 2020) - ei tarjota sopimusta

Aatu Jämsen (7. kierros 2020) - aloittaa syksyllä ensimmäisen kautensa Pohjois-Amerikassa
Samuel Helenius (toinen kierros 2021) - aloittaa syksyllä kolmannen kautensa Pohjois-Amerikassa

Otto Salin (viides kierros 2022) - ei ole vielä tehty/tarjottu sopimusta

NHL-ryhmässä tulee kesän aikana varmasti tapahtumaan muutoksia, mutta ainakaan minä en usko, että kumpikaan suomalaisista aloittaisi kauden ylhäällä. Veikkaan että Helenius aloittaa Ontariossa kolmosketjun keskellä ja Jämsen pelipaikka voi olla mikä tahansa ykkösketjun ja nelosketjun välillä. Jollei Ontarioon sainata paria, kolmea hyvätasoista AHL-veteraanihyökkääjää, niin joukkueessa on kova puute taitohyökkääjistä ja se voisi avata Jämsenille mahdollisuuksia vallata paikan hyökkäävistä ketjuista. Jämsenin kohdalla iso kysymysmerkki on tietenkin pysyykö hän terveenä AHL-ryskeessä ja miten hyvin hän sopeutuu pohjois-amerikkalaiseen farmikiekkoon.

Vapaita agenttejahan Kings-ryhmässä on paljon ja varsinkin alaketjut tulevat näyttämään kesän jälkeen erilaiselta kuin pudotuspelien aikaan.

Byfield - Kopitar - Kempe
Moore - Danault - Arvidsson (UFA)
Fiala - Lizotte (RFA) - Lewis (UFA)
Grundström (RFA) - Dubois - Laferriere

Anderson - Doughty
Gavrikov - Roy (UFA)
Englund - Spence
Moverare

Talbot (UFA)
Rittich

Farmissa pelanneista kokoonpanoon tyrkyllä hyökkääjistä: LW/C Turcotte (RFA), RW/C Thomas (RFA), W Fagemo (RFA), LW Lee (RFA), W Madden (RFA)

Farmissa pelanneista kokoonpanoon tyrkyllä pakeista: RD Clarke

Jos Blake toimii samalla tavalla kuin kahtena aikaisempana kesänä, niin lähiviikkoina nähdään ainakin yksi isompi kauppa. Ykkösmaalivahtiahan kokoonpano huutaa, mutta eipä Blakella oikein ole tarjota muita hyviä myyntiartikkeita kuin ykköskierroksen varausvuoro (#21).

Ja kun pelisysteemi tulee lähtemään puolustuspelaamisen kautta (ainakin Hillerin puheiden mukaan), niin paremman palkan perässä muualle lähtevän Matt Royn tilalle pitäisi saada pätevä puolustava puolustaja. Jordan Spence - eikä varsinkaan Brandt Clarke - ole mitään puolustuspään lukkoja.

Yleensä tähän aikaan vuodesta (kuukausi varaustilaisuuteen) tulee tsekkailtua erilaisia Draft Preview -juttuja, mutta tänä keväänä niitä ei ole tullut vilkuiltua ollenkaan. Ei vaan jaksa innostua Blaken/Yanettin touhuista, kun näytöt ovat vuosien ajalta kertakaikkisen heikot.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Suomalaisten varaaminen ei ole Blaken aikana oikein mennyt puikkoihin. Blaken/Yanettin aikana on varattu seitsemän suomalaista:
Suomalaisten suhteen ei Kings ole koskaan oikein vakuuttanut. Yhteensä vasta vaivaiset 1606 runkosarjapeliä suomalaisilla pelaajilla ja näissä tehot 197+367=564. Näistä Kurrilla 331 ottelua ja 108+185=293 tehot eli muille 16 pelaajalle jää vain 89+182=271 tehoiksi. Kurrin lisäksi ei voida laskea yhtäkään todella merkittävää suomalaista pelaajaa. Berg pelasi sentään 281 peliä, joka on jo ihan merkittävä luku ja onkin Kurrin jälkeen toiseksi eniten seurassa pisteitä tehnyt suomalainen ja tähän riittää 43 pistettä. Pleijareissakin vain Kurri on pääsyt Finaaleihin, mutta hänkin koki tappion. Keskimäärin suomalaiset viihtyvät Kingseissä alle sata ottelua ja lukema olisi merkittävästi pienempi jos Kurrin ja Bergin ottaisi pois.

Ei siis ihme jos varauksetkaan ei mene putkeen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Blake kumppaneineen jatkaa RFA-suman purkamista - AHL:ssä hyvät pudotuspelit pelanneelle Andre Leelle yhden vuoden jatko:


Seuraavaksi kuulemma on tulossa Akil Thomasin kahden vuoden jatkosopparin julkistaminen.

Farmissa Ontario Reign on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen Jacob Dotyn kanssa. Kolmekymppinen Doty on iso osa Reignin lihaosastoa ja juttujen mukaan yksi joukkueen koppijohtajista. Näillä näkymin Doty, Helenius, Kaleb Lawrence (jos siis mahtuu AHL-kokoonpanoon) vastaavat paljolti Reignin fyysisemmän pelaamisen puolesta. Toivottavasti myös puolustukseen hankitaan pari isompaa taklaavaa pakkia, sillä se osasto on vielä varsin köykäinen.

Jäljellä olevat NHL RFA:t:

- Quinton Byfield
- Carl Grundström
- Arthur Kaliyev
- Blake Lizotte
- Jordan Spence

Jäljellä olevat NHL UFA:t:

- Viktor Arvidsson
- Trevor Lewis
- Matt Roy
- Cam Talbot

Jäljellä olevat AHL RFA:t:

- Samuel Fagemo
- Tyler Madden
- Alex Turcotte
- Erik Portillo (mv)
- Jacob Ingham (mv)

Jäljellä olevat AHL UFA:t:

- Kevin Connauton
- Steve Santini
- TJ Tynan
- Hayden Hodgson

Losin vapaista agenteista ratkaiseva juttu on Byfieldin jatkosopimus eli tehdäänkö Stutzle-tyyppinen pitkä soppari vai siltasoppari. HfBoardilla yleensä realistisia mielipiteitä esittävä nimimerkki King's Pawn kirjoitti:

"Nothing specific has been speculated, but it seems the most likely scenario would be a 2-year, $5ish AAV contract. Kopitar is extended for 2 more years, so this kicks the can down the road until his contract comes off the books."

Kyseinen nimimerkki kirjoittelee myös Mayor's Manorin Hovenille juttuja junnuista, joten pieniä kytköksiä organisaation suuntaan on olemassa. Kingsien kannalta noin halpa siltasopparihan olisi ihanteellinen, mutta enpä tiedä tyytyisivätkö Byfield ja hänen agenttinsa tuollaiseen sopimukseen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
John Hoven haastatellut pääskoutti Mark Yannettia tulevan varaustilaisuuden ja menneiden varausten tiimoilta.


Ensimmäisen puolituntisen voi skipata vapaasti, sillä se on pääosin tyhjänpäiväistä löpinää. Sen jälkeen tulee paljon asiaakin. Jollei viitsi kuunnella, niin nimimerkki King's Pawn teki hfBoardille yhteenvetoa haastattelusta:

Yannetti interview during the "second period" (24 minute mark). Some key discussion points (I'm updating along the way):
- happy this is the supposed last in-person draft. He hates the in person, as they have to be more careful not to be overheard

SIZE
- Size matters when everything else is equal. But there's heavy size and "soft size"
- Kings could use a Derian Hatcher type (in response to Hoven discussing toughness)
- "I don't think anyone would consider this year a success". BLuc probably won't like that. Though he still feels they did some things that were really good or special, but hope they learned lessons along the way.
- The previous regime tried to get players to get the puck up the ice as fast as possible, but capable of recovering the puck when possession lost. Felt it was more than "just a heavy team"

ROSTER CONSTRUCTION
- Hoven calls out how Yannetti alludes issues with roster construction and how it's missing in the current team and how the players don't complement each other.
- Praise for Lee. He was big and more of a skill guy but he has put in the work and put things together. Helenius a good complement to him (more physical and better puck skills).
- Seemed disappointed there wasn't more talk of Lee or that he didn't get a callup, but understands injury played a part.

COMBINE
- Kings interviewed 55 kids at combine. Was told they do interviews different from other teams (for better or worse).
- They spoke to both Brandsegg-Nygard and Solberg (Norwegian players). Thinks both will be gone in the first.
- Asked about draft eligible prospect EJ Emery: Humble, docile, sincere, driven, focused, team-player, athletic. Intelligent transition player. Creates up-ice flow and is a facikitator. They talked to him multiple times in the year. He knows exactly what role he'd play in the NHL. Top-tier defensive elements in Yannetti's memory. Emery still wants to develop more skills to complement his defensive strengths. Maximum potential: elite-skating shut down defender. Team question is "what if the offense never comes? How do you value that?" His wheelhouse for pick range is going 18-30. 65-70% chance he's there at 21.

SCOUTING + PANDEMIC EFFECTS
- "Video doesn't add value" but he also said "cool. We don't have to use analytics anymore." Clearly being sarcastic. Feels a team doesn't "need" to rely on video to be successful, but a team benefits using all tools and resources available to them.
- "I think we were wrong and the NHL mostly got it wrong for how the pandemic affected the players." It affected age groups more than we thought. Elite players will always be elite. But he's still seeing it.
- Hates giving other teams credit (hates admitting other scouting teams do better than him), but admits Dallas did a better job with Wyatt Johnson, they knew him better than any team. Wants to learn more from it. Hopes the inside info Andy Johnson had with Ryan Conmy will have similar benefits.
- Concedes the possibility about Byfield and Kaliyev being better off playing in the O during the pandemic and Clarke playing in the AHL the previous season. Ultimately "We'll never know", but he seemed less insistent that they made the right decisions. Does add the caveat that "the more elite you are, the less impactful those decisions are."

DRAFT CLASS EVALUATION
- "Do you still subscribe to the philosophy that if you come away with 2 NHL players (200 games) per draft, it's a successful draft class?" "NO." After more explanation, thinks you should get 7-8 for every 3 drafts. 2 "gets the job done" but teams should go for more. Lombardi was going for 2, but he was more strict.
- Yannetti said "2019 wasn't a rebuild" after Hoven called it that. Hoven responded with "look at players traded out, picks acquired, etc, then made reference to the players picked. Yannetti said "yes, it was fruitful. Let's talk about that draft class." Seemingly being happier with 2019 vs 2018. My own editorial here - I wish Yannetti talked more about 2019 if it wasn't a rebuild, but I'm assuming it would have been a "retool" or something else.
- Re 2021, still happy with the draft. Clarke doing things at the AHL that hadn't been done before (leading in scoring as a rookie defenseman). Pinelli takes a while to figure things out at different levels. Think he's on the right path. Thinks Helenius is a successful pick but he's coming along. He wanted Kirsanov to come over sooner. Won't be participating in dev camp as he hoped - torn ligament.
- Re: 2019. Turcotte's gonna make it (the NHL). Bjornfot, Kaliyev, Spence made it. Fagemo and Lee - maybe 100 games. The other guys probably won't.
- 2020: Byfield, Faber, Laferriere obviously make it. Chromiak and Jämsen still alive. Grans on the "wrong side" of being alive
- 2021: Clarke's gonna make it. Pinelli and Helenius are good feelings. Hope to entice Kirsanov over.
- 2022: Hoven "talk me off the ledge. Jack Hughes. I'm not sold. Is it too early to worry?" MY "it's never too early. Hughes' biggest problem is he's the same weight from his draft year." Calls out how Nic Dowd took 7 years to look like he belonged. Hopes Hughes can eventually follow that path. But he still gets outmuscled on every puck. He's still smart, but the concerns are there. This camp is very important. MY agrees with Hoven that Connors is further along.
- Connors and Wright are going to be NHLers. Said they could have come in after this season, but MY praised them both for going back to school. Connors and Wright outperforming their draft position. Hughes underperforming draft position.

POST-MORTEM
- Hoven "what went wrong with Bjornfot?" MY: "We failed him a lot. He was good enough to play for us. We didn't protect him as we should have with younger defenseman." Adds some parts of his game didn't develop. He would make plays too early and his sense of timing was off. From Bjornfot's side, he could have closed quicker or been more aggressive. He had a lot of elements of a younger Vlasic.
- All but guaranteed Kaliyev's out. Hoven said the pick didn't work out - MY said "Well we can't say that yet" but then didn't push back after Hoven said "well he can still have a good career on another team."
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Sinne meni PLD ja hyvä näin. Blake teki liikkeen, joka vaati kanttia myöntää oma virheensä. Vielä kun olisi kanttia kävellä ulos toimistosta tämän sotkun jälkeen. Nyt voidaan todeta, että Blakella ja kumppaneilla iski viime kesänä vauhtisokeus ja tehtiin raskas virhearvio. Kuten jo talvella spekuloin, niin tuo ensimmäisen kauden siirtojen rajoitusten puuttuminen PLDn sopparista oli se pelastusrengas johdon huviristeilyllä. Sylettää kuinka typerältä tuo viime kesän treidi nyt näyttää.

Darcy Kuemper oli varmasti ainut mahdollinen vaihtoehto markkinoilla PLD:n dumppaamiseen. Darcy on meille tuttu kaveri, mutta ei todellakaan mikään sateen tekijä. Silti otan hänen 3 x 5,25M diilin rasitteeksi mieluummin kuin tuon PLDn 7 x 8,5M asennevamman kera.

Kings säästi tuossa vaihdossa ison tukun rahaa tulevilta vuosilta ja avasi 3,25M lisää pelivaraa kesälle. Toivottavasti Blake tekee tällä kertaa jotain järkevää. Uskoo ken tahtoo.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
PLD:stä eroon pääseminen on fantastinen asia. Mutta tilalle tulikin sitten toinen isolla sopimuksella ja heikolla tasolla varustettu kaveri. Jos ensi kauteen on ajatuksena lähteä kaksikolla Kuemper-Rittich, niin kaikille kenkää. Aivan kaikille. Itse ostaisin Kuemperin ulos ja hakisin treidimarkkinan kautta veskaria. Siihen päälle Talbotille maltillinen jatko ja Rittich alunperin kaavailtuun rooliinsa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Alex Turcottelle jatkosopimus - kolme vuotta 0,775 miljoonaa per kausi (eka vuosi kahden suunnan soppari, kaksi jälkimmäistä yhden suunnan).

Turcotte sitten päätti, ettei se ainakaan palkasta/palkkabudjetista ole kiinni pelaako ylhäällä vai ei. Tuon halvemmalla NHL-kokoonpanoon pelaaja ei voi oikeastaan saada.

Dubois <-> Kuemper -kaupan jälkeen hyökkääjistön sumpliminen meni uusiksi. Jos Byfieldiä on tarkoitus peluuttaa sentterinä, niin Kopitarin ja Kempen kaveriksi pitää hakea uusi pelaaja.

Blakella ja kumppaneilla on pakko olla jo uusia treidejä tekeillä, sillä tällä hetkellä kokoonpano näyttää heikommalta vuosi sitten. Ennen kuin Arvidssonin - Royn - Lizotten - Grundströmin - Kalieyevin -tilanteisiin saadaan selvyys, niin mahdoton sanoa taisteleeko joukkue ensi kaudella pääsystä divisioonan kolmen parhaan joukkoon vai viimeisestä villi kortti-paikasta.

Toivottavasti ykköskierroksen varausta ei vaihdeta valmiiseen pelaajaan, sillä kahdenkympin tienoilla näyttäisi olevan tarjolla ihan mielenkiintoisiakin pelaajia. Alaspäin treidaaminen olisi ihan mielenkiintoinen vaihtoehto, jos takaisinpäin tulisi myöhäinen ykköskierroksen ja myöhäinen kakkoskierroksen varaus tai kaksi puolivälin kakkoskierroksen vuoroa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Samuel Fagemolle yhden vuoden jatko 0,775 miljoonan minimipalkalla ja kaiken lisäksi kyseessä vielä kahden suunnan soppari. Vähän kyllä yllätti meikäläisen. Ajattelin, että ruotsalainen suuntaisi Eurooppaan hakemaan vauhtia, mutta hän päätti kokeilla vielä kerran Kings-organisaatiossa.


Tuli kyllä mieleen, että Fagemolle on sopimuksessa annettu jonkinlainen optio, että jos mahdollisuutta NHL-paikkaan ei aukea, niin saa kesken kauden siirtyä Ruotsiin tai Sveitsiin. Viime kaudellahan Mikhail Maltsev pelasi parikymmentä peliä Ontariossa, mutta sen jälkeen "lainattiin" Moskovan Spartakille loppukaudeksi.

Uusimmassa 32 thoughts -podissa Friedman mainitsi siihen tyyliin, että Kings olisi yksi Jake Guentzelia tavoittelevista seuroista. Sitä vaan mietin, että jos Blake&co ajattelevat tekevänsä sopimuksen Guentzelin kanssa, niin kenet he aikovat myydä pois. Guentzelhän tulee samaan isomman sopimuksen kuin Kingsien kallein hyökkääjä (Kevin Fiala 7,875 miljoonaa per vuosi) ja sellaista sopparia ei nykyiseen palkkabudjettiin mahdu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös