Reilu meininki.
Rob Blake parisen viikkoa sitten (tammikuun 18.)
On if he’s considering changing the coach:
"Not at all. Like I said, our philosophy here the past three or four years is on the structure, on the system and the design, along with the buy in from the players. He’s gotten that. I’m going to rely on the players and the leadership to get us out of that."
Lausunnon jälkeen seitsemän peliä, kaksi voittoa, viisi tappiota (kaksi jatkoajalla) ja valmentajalle kenkää.
Minusta McLellan maksoi johtoryhmän (Blake, Robitaille, Bergevin) joukkueen kokoamisessa tekemistä virheistä. UFA Danaultin sainaaminen ja Arvidssonin treidaaminen kesällä -20 olivat onnistuneita vetoja, mutta eiväthän suurhankinnat Fiala (kesä -22) ja Dubois (kesä -23) sovi McLellanin pelisapluunaan.
Fiala tekee kyllä pisteitä, mutta hän on artisti, eikä kurinalaisesti joukkueen eteen pelaava kaveri. Melkein joka ottelussa häneltä näkee tyhmiä keskialueen kiekonmenetyksiä tai turhia jäähyjä - siis häviävää pelaamista.
Dubois on kentällä löntystelevä köntys, kun McLellanin haluaa pelaajien liikkuvan sähäkästi. Jim Fox sanoi Duboisin ajattelevan kentällä liikaa ja siltä se näyttääkin. Duboisin toiminta ei ole aktiivista, vaan reaktiivista ja siksi varsinkin puolustusalueella hän näyttää flegmaattiselta ja on tilanteissa useasti jäljessä. Ei se ole sattumaa, että Dubois on ylivoimaisesti joukkueen miinustilaston kärjessä (-16).
Duboisin jälkeen seuravina tehotilaston häntäpäässä ovat Fiala (-6) ja viime kesän muut hankinnat; Laferriere (-6), Englund (-5) ja rookie Clarke, joka on onnistunut keräämään kuudessa ottelussa viisi miinusta. Onnea vaan uudelle päävalmentaja Hillerille saada nämä lukemat kääntymään positiivisen puolelle. Edmontonissa Knoblauch onnistui kääntämään kurssin, mutta hänellä onkin joukueessa mukana Connor McDavid.
NHL:n siirtoikkuna sulkeutuu reilun kuukauden päästä (3 p.m. ET on March 8). Huhujen mukaan ainakin Kaliyev on myyntilistalla ja hankintalistalla on maalivahti (M-A Fleury?) ja joku fyysisempi hyökkäjä. Läntisen joukkuen kärkijoukkueissa on jo tehty hankintoja ja aika hemmetin kivikkoiselta Losin eteneminen edes pudotuspelien toiselle kierrokselle näyttää. Runkosarjassa kohdataan vielä kaksi kertaa Edmonton, kaksi kertaa Dallas, neljä kertaa Vancouver ja kertaalleen Winnipeg. Nuo ottelut kertonevat tarkemmin kuinka paljon Kings on jäljessä runkosarjan huippuryhmistä.
Kaikille jengeille tulee heikompia jaksoja pitkän kauden aikana. Aivan älyttömät fudut, jos minulta kysytään. Enemmän näen riskejä kuin mahdollisuuksia. Kings olisi ollut kova keväällä McLellanin alaisuudessa.
Itse olen kyllä ollut koko ajan sitä mieltä että McLellan on vaihdettava jossain vaiheessa että tästä nykyisestä projektista saadaan puristettua se maksimi ulos, aivan kuten edellisen mestarijengin kanssa Terry Murray korvattiin Sutterilla että jengistä saatiin maksimit irti.
Iso ero 2012/14 mestaruusvuosiin on joukkueen kärkipelaajiston ikärakenne..
Oman mielenterveyden kannalta olis ehkä parempi jättää Kings pelit katsomatta loppu runkosarjan osalta.
Ensimmäinen ottelu Hillerin ja Smithin alaisuudessa oli kotona Oilersia vastaan. Olipahan hieno näytös. Jengi oli selkeästi hyvällä fiiliksellä ja asenne oli kunnossa. Fiala sekä varsinkin Dubois oli ekassa erässä todella menopäällä. 4-0 voitto vaikutti siltä, että Kings on palannut. Rittich otti muutaman mielettömään torjunnan ja piti Kingsin maalin koskemattomana. Byfieldilta hirmupeli ja Dubois onnistui sivaltamaan hienolla vedolla yhden nyytin.
Sitten ekaan vieraspelin Buffaloon. Lennon aikana tuo Oilersin kaataja porukka oli kadonnut jonnekin. Täysin aseeton ja haluton jengi luisteli Sabresia vastaan. Evauserään 3-0 kotijoukkueelle ja kaikkien Kings pelaajien päät roikkuivat alaspäin. Rittich voi ottaa ekan nimiinsä, mutta muuten ei voi ihan hirveästi syyttää. Toka maali oli Doughtyn aasisyöttö Kempeä kohti, kolmas ohjaus Rittichin nokan edesrä, neljäs meni Davidin patjan kautta sisään, viidennessä Spence nukkui täysin, kuudes oli Andersonin aivopieru ja seitsemäs hakattiin ripareista sisään. Vaikka omissa soi paljon, niin huolestuttavinta oli se kuinka aseeton Kings oli hyökkäämään.
7-0. Kapteeni Kopitarilla kevyt -6. Dubois oli pelin paras Kings-pelaaja, mutta eipä se kauheasti lohduta. Arvidssonia odotellaan kokoonpanoon tämän kiertueen aikana, joten jotain uutta väriä saadaan kaukaloon. Kings kohtaa kuluvan kiertueen aikana Devilsin, Bruinsin ja Penguinsin. Viimenen peli Pittsburghissa on siitä erikoinen, että Jaromir Jagrin paita nousee kattoon ennen tuota kamppailua.
Go Kings Go!
Aamun treeneissä oli laitettu ketjut uuteen uskoon. Hiller ja Smith pyörittelivät tuossa Sabres pelissä jo ketjua aktiivisesti eri muotoihin. Nyt muutoksiin oli myös looginen selitys, kun Grundström loukkasi itseään Sabres pelissä ja on jonkin aikaa sivussa. Arvidsson oli ujutettu myös mukaan ketjurotaatioon, joten paluu tapahtuu todennäköisesti seuraavassa ottelussa. Palkkojen osalta en nyt tiedä mahtuuko Arvidsson capin alle, jos Lizotte on LTIR listalla vai joutuuko Blake siirtämään pelaajia muualle. Tässä uudet ketjut:
Byfield - Kopitar - Fiala
Moore - Danault - Arvidsson
Laferriere - Dubois - Kempe
JAD - Turcotte - Lewis
+ Kaliyev
Mayor Manor kommentoi tuota Dooley ketjuraporttia: Edelliseen 14 peliin tasakenttällisin: Kempe 2+3, Kopitar 1+2 ja Byfield 4+4.
Eipä varmaan tarvitse sanoa enempää tuosta ketjusta. Arvidsson ainakin täydentää tuon top 9 ns. puuttuvan lenkin, mutta katsotaan lähteekö homma kulkemaan viikonloppuna. Kopitarin ja Dubois paikkoja olisi voinut ihan hyvin vaihtaa myös.
Seuraavaksi pelataan kolmen ottelun kotikimara. Jackets, Predators ja Ducks saapuvat vieraaksi, joten ennakkoon Kings on suosikki jokaisessa ottelussa. Katsotaan mihin tämä Hillerin vahva alku kantaa. Vielä en lähde torille juhlimaan, mutta jonkinlainen usko palasi vieraskiertueen aikana tähän porukkaan.
Arvidsson siis palasi kehiin missattuaan koko kauden tähän asti, pelasi kolme matsia ja loukkaantui uudelleen. Paluuaikataulu ei ole tiedossa, mutta viikkoja menee. Onko sama vaiva, joka piti miehen sivussa vai jokin muu? Kamalan huonoa tuuria ja itse näen Arvidssonin jopa yllättävänkin tärkeänä palasena Kings-hyökkäystä. Jotenkin nuo ketjut klikkaa paremmin kun ruotsalainen on mukana, tutusti Danaultin laidalla.
Erittäin miehekäs esitys Vancouverissa. Kopitarin veto ja takatolpalle heitetty syöttö olivat maagista katsottavaa. Hyökkääjistä eniten pelannut (23min) Quinton Byfield dominoi kiekollisesti Lännen kärkijengiä. Kevin Fiala pelasi erinomaisen pelin ja on ilmeisesti käynyt palastalla lukemassa juttuja, kun tuon viiden ottelun kiikarivaiheen jälkeen sveitsiläinen on iskenyt kuuteen otteluun tehot 5+4. Vaikka tekeminen on ajoittain lapsellisen löysää, niin hänelle maksetaan tehoista ja niitä pitää tulla pöytään tätä tahtia. Vastavuoroisesti Dubois on esiintynyt viime aikoina huonommin tai oikeastaan palannut siihen huonompaan malliin itsestään. Moverareen olen erittäin tyytyväinen paikkaajana ja olihan tuo kiva nähdä vihdoin Spence ja Clarke samaan aikaan kokoonpanossa. Tuo Clarke maali oli aika hyvä esimerkki hänen potentiaalista olla neljäs hyökkääjä. Puolustamiseen hän tarvitsee tukevan parin, mutta niinhän moni muukin hyökkäyspään viivavirtuoosi tarvitsee.Divisioonajohtajasta vanhusten johdolla selkeä 5-1 -voitto. Doughtylle avausmaali ja kakkosyöttö Kopitarin laukomaan voittomaaliin ja Fialan yv-maaliin. Myös kapteenille syöttöpiste vastustajan selkärangan katkaisseeseen Fialan yv-osumaan. Kopi näytti itsekin yllättyneeltä miten hyvin hänen laukauksensa onnistui, sillä veikkaan että hän saisi laukoa samasta tilanteesta aika monta kertaa, jotta veto sujahtaisi yhtä onnistuneesti verkon perille.
Kotijoukkue näytti selvästi odottamaani vaisummalta, mutta siihen oli iso syyllinen hyvin puolustanut Kings-ryhmä. Joukkue taisi itsekin tietää, että loukkantumissumassa ei ole varaa lähteä maalintekokisaan, vaan kurinalaisella pelillä pisteet voidaan napata. Brock Boeser teki tietenkin pakollisen maalinsa Kingsiä vastaan, mutta muuten tämä matsi taisi olla puolustuspelin osalta kauden paras ottelu. Ja niissä tilanteissa missä kenttäpelaajat haparoivat, niin Talbot oli mies paikallaan.
Doughtyllä on tällä hetkellä koossa 14 maalia, joten jos hän tekee vielä loppukauden aikana 3 maalia, niin tuloksena on uusi yhden kauden maaliennätys. Vanha rekordi (16 maalia) on miehen kakkoskaudelta (2009-10) eli reilun vuosikymmenen takaa. En ole ikinä pitänyt Doughtyä minään pistenikkarina, mutta onhan tuo nykyinen runkosarjalukema 1154 GP, 155 + 501 = 656 hemmetin kova. Ja tuohon vielä päälle playoffseissa 80 pelissä 16 + 38 = 54 pts.
Veteraanien (Kopitarin, Doughty, Talbot) lisäksi hyvävireisiltä Fialalta ja Byfieldiltä vahvat ottelut.
Hiller puki seitsemän pakkia ja 11 hyökkääjää, mikä sekoitti peluutusta entisestään. Eniten asiasta taisi kärsiä vain reilut seitsemän minuuttia pelannut ja uransa toisen NHL-maalin tehnyt Brandt Clarke. Mutta vaikka Clarken potentiaali on paljon korkeampi kuin Jacob Moveraren, niin tällaisessa tiukkaan puolustuspelaamiseen tähtäävässä ottelussa katselen kentällä mieluummin ruotsalaista luotettavaa peruspakkia kuin höntyilevää kanadalaisnuorukaista.
Seuraavat viisi ottelua pelataan kotikaukalossa ja jakson puolivälissä siirtoikkuna sulkeutuu. Minnesotan Brandon Duhaimen kaltaista vahvistusta alaketjuihin toivoisin, mutta samaa kaveria tavoittelee moni muukin. Arthur Kaliyev on varmasti kauppatavarana enkä olisi hämmästynyt, vaikka Alex Turcotten peluuttaminen viime aikoina johtuu siitä, että hän on näyttöikkunassa myyntitarkoituksessa.
Toffolin tai Fleuryn hankinta olisi ihan hieno juttu, mutta eihän seuralla ole hirveästi tilaa palkkakaton alla eikä hirveästi kauppatavaraakaan, jollei sitten myydä lisää varausvuoroja. Tämän kesän vuoroista on jäljellä ykköskierroksen, neloskierroksen ja kutosen ja seiskan pickit. Kahden seuraavan draftin vuoroista on kaikki seitsemän käyttämättä. Onhan tuo "lupausallas" supistunut viime vuosien aikana, mutta jos Blake haluaa mennä all-inn, niin kyllä tämän ja ensi vuoden ykköskierroksen vuoroilla saisi aika kovat pelaajat ja alemmilla vuoroilla heille maksimipalkanpidätykset.
edit.
Moore - Danault - Fiala
Laferriere - Dubois - JAD
Turcotte - Kopitar - Byfield
Lewis - Lizotte
Moverare - Doughty
Gavrikov - Roy
Englund - Spence
Clarke
Talbot
yv1. Doughty - Kopitar - Byfield - Dubois - Fiala
yv2. Clarke - Moore - Danault - Laferriere - Turcotte
Luin samoja huhuja, mutta samaa tahtia tuota Ullmarkin "kieltäytymistä" ammuttiin alas Losin kohdalta. Olishan tuo ollut Blaken tyylinen veto heivata Dubois Bostoniin vaihdossa maalivahtiin vielä kun se oli mahdollista ilman pelaajan lupaa.Ilmeisesti Bostonin kanssa oli jo sovittu kauppa, jonka pääpalaset olivat Ullmark ja Dubois, mutta treidi kaatui Ullmarkin kieltäytymiseen. En tiedä, enkä välitä mitä sälää olisi mennyt mukana, mutta olisi ollut Losille täydellinen diili.
Rivipelaaja, joka vetää 8,5 miljoonan palkalla. Valitettavasti.Livetuloksista katselin kingsien kokoonpanoa. Yllätyin, että P-L Dupois pelaa nykyään siellä.
Ilmeisesti lupaava tulokkaasta on tullut nykyään rivipelaaja