Los Angeles Kings 2022–2023

  • 56 411
  • 201
Voisiko Quick jatkaa matkaa vaikkapa Torontoon tai Oilersiin? En näe että Columbuksella olis mitään käyttöä Quickille. Nuorena olin Kings fani ja tää treidi herätti kyllä positiivisia ajatuksia. Korpisalolle hyvä kohde varmasti ja uskon että osaa näyttää kyntensä Kingsissä. Quickin kannalta tää oli itselle hieman harmitus että seuralegendan ura päättyisi näin. Toivon että Quickille tapahtuisi vielä siirto toisaalle kun ei Columbuksella ole mitään tarvetta ja tarjota Quickille.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Nyt täytyy sanoa että tuli kyllä puun takaa. Kovan kuuloinen isku ja yllätys ollut joukkueellekin: Sources: Kings trade icon Jonathan Quick in jaw-dropper for Gavrikov, Korpisalo Harmillista nähdä seuralegendan tuolla lailla poistuvan, vieläpä liigan heikoimpaan jengiin, eikä ykkösmaalivahdiksi.

Myös hinta tuntuu äkkiseltään kovalta Gavrikovista ja Korpparista, jos tuo ykköspick kovana draft-vuonna todella on mukana. Tunnearvosta puhumattakaan.

Tuossa saattaa vielä olla jokin muu palanen mukana. En ole lopullista varmistusta löytänyt.

Ymmärrän täysin Quickin kauppaamisen, ja silti se vaan tuntuu väärältä. Hankittuihin pelaajiin olen tyytyväinen, ja tiukassa paikassahan Blake Capin suhteen on.

Aika monen seuralegendan uran lopussa näitä loikkia muualle on, mutta ainahan se silti kirpaisee.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Varmasti jokaisen Kings-fanin ensimmäinen reaktio tähän on shokki. Ajatuksena tuo kauppahan on hyvä. Veteraanin cap dump + 1. kiekan picki, jolla ei tehdä tässä vaiheessa oikeastaan yhtään mitään. Tilalle rental maalivahti ja rental pakki.

Quickin siirtoa puoltaa se fakta, että legenda ei yksinkertaisesti saa mitään kiinni ja Kingsin on pakko löytää Copleylle kaveri kevääksi. Quickiä ei voi pitää katsomossa, koska se veisi turhaa tilaa capissa.

Korpisalo oli yksi omista ajatuksistani kokeilemisen arvoiseksi hauksi, jos joku stunttimies halutaan markkinoilta haalia. Vaikka Joonas saattaa kesällä kävellä ulos, niin nyt herralla on elämänsä tilaisuus löytää uusi koti. Otteet tällä kaudella ovat olleet lupaavampia. Gavrikov on Kingsille mitä tuo puolustus kaipaa. Edlerin pelaaminen on ollut aivan karmeeta viime aikoina, joten toivottavasti ruotsalainen jää varamieheksi. Gavrikoville ei olla sorvattu jatkoa, mutta se saattaa olla ihan hyväkin asia tässä vaiheessa. Sekavassa Jacketsissa on aika vaikea tehdä lopullista arviota kuinka hyvä Vladi on. Toivon vain, että Blake ei sorvaa kulisseissa mitään älytöntä diiliä kevään aikana. En halua dumata kumpaakaan hankintaa ennen kuin olen nähnyt herrojen pelaavan. Jotenkin ei vain istu omaan ajatusmaailmaan tämä rental touhu tämän organisaation kohdalla. Varsinkin jos tuota omaa prospekt poolia ei saada siivottua.

Kurjinta tässä saagassa on tuo ajoitus. Arvelinkin, että Blake tekee siirrot vasta rundin jälkeen, mutta tuon Jets pelin jälkeen vuodettu tieto on järkyttävä tapa. Kopitar pelasi unelmien iltansa ja sen jälkee kerrotaan, että pitkäaikainen kaveri lähtee. Voin kuvitella millainen tuo paluulento Losiin on ollut. Toki mitään virallista ei ole vielä nähty.

Koska Chychrun huhut ovat velloneet hurjana ja Kingsin on kerrottu tarjonneen huomattavaa tarjousta, niin aloin palkkojen osalta pohtimaan, että voiko tämä kauppa vapauttaa tarpeeksi tilaa myös Chychrunin tuomiseen Losii? Quick 5,8M pois ja tilalle Gavrikov 2,8M + Korpisalo 1,3M on 1,7M lisää cap tilaa. Kingsin nykyinen deadline cap space on ~3,5M, joten lyhyellä matikalla Chychrunin 4,6M mahtuu nyt. Joku cap asiantuntija voi tulla kertomaan onko tässä teoriassa mitään tolkkua.

Iso osa bisnestä on, että ne omat suosikit vain katoaa muualle aikanaan. Jotta Kings voi mennä eteenpäin, niin näitä shokkejakin täytyy välillä tapahtua. Odotellaan lopullista kauppaa ja mitä Quick itse päättää. Kiitos #32.


Edit.



Semmonen. Ilman palkkojen pidätyksiä Kingsillä on noin 5M tilaa capissa.
 
Viimeksi muokattu:
Voisiko Quick jatkaa matkaa vaikkapa Torontoon tai Oilersiin? En näe että Columbuksella olis mitään käyttöä Quickille.

Columbuksen puolesta varmaan voisi jatkaa matkaa muualle, mutta kenelläpä sitten olisi käyttöä? Ei Quick vaikuta enää relevantilta palaselta yhdellekään playoff-joukkueelle. Varsinkaan tuolla sopimuksella.
 
Suosikkijoukkue
Turkoosi kevät 2024, Dallas Stars, Leksands IF
Ennen kaikkea Korpisalon kannalta hieno asia että pääsee tankkijoukkueesta aidosti playoff-menestystä tavoittelevaan Kingsiin. Tämä siirto varmasti helpottaa Copleynkin kuormaa, kun maalivahtipartneri saa jopa jotain kiinni.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Parisen vuotta sitten, ennen Jeff Carterin treidaamista, Rob Blake kommentoi "State of the Franchise" -tilaisuudessa veteraanipelaajien kauppaamisesta:

"Regarding potentially trading veteran players – Blake said that those players have earned the respect of having a conversation about their future. They have earned talking about their own plans, the team’s plans, etc, and reinforced that point several times, and that any potential move that could be made wouldn’t be made without that conversation first occurring. Said they will take place “at the appropriate time”, as the situations arise."


Ilmeisesti Blaken mielestä seuran ensimmäisen Stanley Cup -voiton takuumies, vuoden 2012 Conn Smythe Trophyn voittaja Jonathan Quick ei ole tehnyt LA Kingsin eteen tarpeeksi eikä ansainnut oikeutta päättää omasta kohtalostaan. Kun luin kaupasta ensimmäisen kerran, niin oletin että hommasta on sovittu Blaken ja Quickin välillä ja asiasta kerrottu etukäteen joukkueen johtaville pelaajille. Silloin kauppa olisi ollut minulle ihan ok, "bisnes as usual".

Nyt on alkanyt näyttää siltä, että treidi on päätetty ilman Quickin suostumusta ja minusta kyseessä on todella halpamainen - suorastaan paskamainen - temppu ja itsellä meni kaikki kunnioitus ja luottoa Blake kohtaan. Minusta tilanteen hoitaminen tällä tavalla oli Blaken ja Robitaillen osalta helvetin huonoa johtamista ja lähitulevaisuus näyttää millaiset vaikutukset sillä on joukkuehenkeen. Mietin vaan, että millaiset tunnelmat pelaajiston keskuudessa mahtaa tällä hetkellä olla ja mitenköhän helppoa Korpisalon ja Gavrikovin on tulla pukukoppiin?

Robitaille ja Blaken johtama Kings on "mestaruus nyt" -moodissa. Palkkabudjetti on melkein tapissa ja viime ja todennäköisesti myös tämän vuoden ykköskierroksen varausvuorot ja lupaava pakkiprospekti (Faber) on käytetty tähtilaiturin (Fiala), peruspakkirentalin (Gavrikov) ja rental maalivahdin (Korpisalo) hankkimiseen. Ymmärrän kyllä että jossakin Torontossa, Tampassa tai Bostonissa vedetään "all in", mutta eihän Losin peruskokoonpano ole lähellekään samaa tasoa kuin Itäisen konferenssin huippujoukkueiden. Korpisalo/Copley saavat pelata playoffseissa ihan jumalamoodissa, jotta Kings selviää edes toisesta kierroksesta läpi ja mestaruuteen vaaditaan neljän kierroksen voittamista.
 
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Järvelän Jäppärä
GM Blaken ja koko johtoportaan toiminta Quickin kanssa alta kaiken arvostelun. Kapteeni päättää voittaa Winnipegin yksinään ja takoo 4 häkkiä. Sitten hierotaan tällaisella uutisella naamaan.

Arvostin Blakea, kun Brown sai päättää uransa Kuninkaana, vaikka tuo viimeinen kausi vaisu olikin. Tätä kautta ja Quickin sopimusta jäljellä 2 kk, niin eikö tota helvetti saatu millään muulla tavalla hoidettua.

Meidän fanien on mahdotonta ymmärtää, minkälainen side Doughtylle, Kopitarille ja Quickille on kaikkien menestyksien ja menetysten kautta muodostunut ja tuon yhteyden repiminen tässä vaiheessa on vain Blakelta erittäin huono liike.

Joo, olen jääkiekkoromantikko. Tällä hetkellä vittuuntunut sellainen.
 
GM Blaken ja koko johtoportaan toiminta Quickin kanssa alta kaiken arvostelun. Kapteeni päättää voittaa Winnipegin yksinään ja takoo 4 häkkiä. Sitten hierotaan tällaisella uutisella naamaan.

Arvostin Blakea, kun Brown sai päättää uransa Kuninkaana, vaikka tuo viimeinen kausi vaisu olikin. Tätä kautta ja Quickin sopimusta jäljellä 2 kk, niin eikö tota helvetti saatu millään muulla tavalla hoidettua.

Meidän fanien on mahdotonta ymmärtää, minkälainen side Doughtylle, Kopitarille ja Quickille on kaikkien menestyksien ja menetysten kautta muodostunut ja tuon yhteyden repiminen tässä vaiheessa on vain Blakelta erittäin huono liike.

Joo, olen jääkiekkoromantikko. Tällä hetkellä vittuuntunut sellainen.
Samat fiilikset tuli että tässä revittiin kyllä jotain rikki mitä ei voi korjata enää.

No anyways. Pitäkää huolta Korpisalosta ja tehkää siitä teille hyvä maalivahti!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Blake piti lehdistötilaisuuden ja kertoi asioita:

-Quickiä oli informoitu puhelimitse pelin jälkee siirrosta. Onko mitään käyty etukäteen läpi? Tuskinpa.

-Kopitar ja Doughty saivat puhelun Blakelta heti sen jälkeen, kun Quickiä oli tiedotettu asiasta. Olisiko silti voinut odottaa paluulennon saapumista Losiin ja käydä asiat kasvotusten läpi?

-Blakelta kysyttiin oliko joukkueen sisällä havaittavissa shokkia tai pettymystä uutisen jälkeen ja vastaus oli: Molempia.

-Gavrikovin ja Korpisalon kanssa ei ole käyty jatkosopimuksien suhteen mitään keskusteluja.

-Treidi avasi palkkatilaa, jota on tarkoitus käyttää vielä syyvyyshankitoihin eri osa-alueille. Tämä katkaisee ainakin viimeistään Chychrun huhut, jos ei tuo Gavrikov sitä jo tehnyt.

Paska maku tästä hommasta totisesti jää. Todellakin toivon ettei se vaikuta Gavrikoviin, Korpisaloon ja etenkään joukkuueeseen niin paljoa, että tästä kaudesta tulee täysi farssi. Vaikea uskoa, että se ei olisi vaikuttamatta. Vaikka tämä on Anzelle ja DDlle raskain uutinen, niin uskon heidän pystyvän käsittelemään asian ammattimaisesti tai ainakin toivon niin. Se millaiset arvet se jättää Blaken ja pelaajien välille on sitten aivan eri juttu. Ärsyttää se, että Blake tuntui jo hiljalleen voittaneen fanit puolellensa työllään ja nyt kusee ihan totaalisesti yhdellä huonosti hoidetulla treidillä koko homman. Jos Kings epäonnistuu keväällä tämän saagan jälkeen, niin en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin näyttää ovea Robille.

Jets pelin analyysiä myöhemmin. Menee tovi tämän edellisen vuorokauden touhujen kelailussa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Gavrikovhan oli käsittääkseni ilmoittanut kaikille seuroille, ettei tee jatkosopimusta vaan suuntaa kesällä vapaille markkinoille. Oilers oli siihen asti hänestä kiinnostunut, mutta perääntyi tuon ilmoituksen jälkeen. Ja aika moni muukin hänestä kiinnostunut seura teki samalla tavalla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Gavrikovhan oli käsittääkseni ilmoittanut kaikille seuroille, ettei tee jatkosopimusta vaan suuntaa kesällä vapaille markkinoille. Oilers oli siihen asti hänestä kiinnostunut, mutta perääntyi tuon ilmoituksen jälkeen. Ja aika moni muukin hänestä kiinnostunut seura teki samalla tavalla.
Oliko? Itse olen käsittänyt, että seurat eivät saa jutella toisen joukkueen pelaajien kanssa soppareista. Joku seura voi joskus tuohon myöntää luvan ennen kauppa, mutta nuo ovat poikkeuksia. Millähän tavoin Gavrikov on tuollaisen viestin saanut laittaa?
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Positiivisiakin uutisia Kingsin maalivahtiosaston kannalta. Blake sai naarattua Buffalosta Erik Portillon oikeudet. Portillohan ilmoitti, ettei aio tehdä sopimusta Buffalon kanssa, joten treidi Kingsiin indikoi vahvasti sitä, että Losiin on kiinnostusta tehdä sopimus.

Kyseessä on jättiläismäinen (197 cm / 102 kg), vuonna 2000 syntynyt ruotsalaisveskari, jonka Sabres varasi vuoden 2019 draftin kolmannella kierroksella. Portillo pelaa parhaillaan kolmatta kauttaan Michiganin yliopistossa, ja on ollut siellä loistava. Kun tieto Portillon ja Buffalon "erosta" tuli julki, kävi useampi seura kilpalaulantaa ruotsalaisesta.

Toki näiden nuorten veskareiden ja NCAA-tähtien kanssa voi käydä mitä tahansa, mutta itse näen tässä selkeän tulevaisuuden tukipilarin. Todella tyytyväinen tähän hankintaan!

Erik Portillo at Elite Prospects
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Kingsillahan on jo ennestään hyvinkin tuoreita kokemuksia yliopistomaalivahdeista, jotka Buffalo on varannut ja jotka eivät ole tehneet sopimusta Buffaloon... :)

Vakavasti puhuen Portillo on laadukas maalivahtilupaus, joka tuolla hinnalla kannatti Kingsin poimia. Portillo ei mielestäni kuulu ihan siihen terävimpään veskalupausten joukkoon, mutta seuraavan "portaaseen" mielestäni selkeästi.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Kingsillahan on jo ennestään hyvinkin tuoreita kokemuksia yliopistomaalivahdeista, jotka Buffalo on varannut ja jotka eivät ole tehneet sopimusta Buffaloon... :)

Vakavasti puhuen Portillo on laadukas maalivahtilupaus, joka tuolla hinnalla kannatti Kingsin poimia. Portillo ei mielestäni kuulu ihan siihen terävimpään veskalupausten joukkoon, mutta seuraavan "portaaseen" mielestäni selkeästi.
Omasta mielestäni Portillo ei varauksen aikaan ja heti sen jälkeen kuulunut terävimpään kärkeen, mutta näytöt Michiganissa ovat hänet sinne nostaneet, tai ainakin todella lähelle terävintä veskariprospektien kärkeä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Oliko? Itse olen käsittänyt, että seurat eivät saa jutella toisen joukkueen pelaajien kanssa soppareista. Joku seura voi joskus tuohon myöntää luvan ennen kauppa, mutta nuo ovat poikkeuksia. Millähän tavoin Gavrikov on tuollaisen viestin saanut laittaa?

Hänen pelaaja-agentinsa on voinut "vuotaa" tiedon, että UFA-markkinoille mennään. Tosin jos Kings-johto on tyytyväinen Gavrikovin esityksiin, niin luonnollisesti tarjoavat sopparia ennen heinäkuun alkua. Matt Roy saa ensi kaudesta 3,15 miljoona ja Mikey Anderson 4,125 miljoonaa. Jos Gavrikov onnistuu loppukaudesta, niin pyynti on varmasti enemmän kuin ko. kaksikolla (venäisellä nykyisin caphit 2,8 milliä).

Kuten @Pakastin aikaisemmin kirjoitti, niin Losissa olisi käyttöä toisellekin uudelle (leftin) pakille. Varsinkin ensi kaudella, kun Edler poistuu kokoonpanosta (ja tod. näk. NHL:stä). Mutta palkkabudjetistahan se on kiinni, miten Blake&co pystyvät homman hoitamaan.

Toivottavasti Portillon kanssa saadaan sopimus aikaiseksi heti NCAA-kauden päätyttyä. Losin omista molarivarauksista Matt Villaltalla, David Hrenakilla ja Jacob Inghamilla loppuu sopimus tähän kauteen, joten ensi kaudella farmissa olisi Portillon kokoinen aukko. Eli ensi syksynä ylhäällä Korpisalo - Copley ja Ontariossa Petersen - Portillo. JOS siis sekä Korpisalon että Portillon kanssa saadaan sopimus aikaiseksi.

Portillosta maksettu hinta oli ihan ymmärrettävä, koska Kingseillä oli käytössä kaksi kolmoskierroksen vuoroa (oma ja Carter-kaupassa saatu Pittsburghin vuoro) ja niistä oma vuoro siirtyi Buffalolle. Noita keskikierrosten varauksiahan Yannetti on yleensä käyttänyt molarien varaamiseen, joten sikälikin tuo treidi oli ihan linjassa .
 

Kiekkomies_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings
Tässä on tullut seurattua Kingsiä todella aktiivisesti tuolta 2010-vuodesta lähtien. #32 tulee aina olemaan sydämessäni, itse arvostan jopa korkeammalle kuin Brownin. Quick on ollut aivan maaginen tukipilari Kingsille.

Kuitenkin mielestäni Blaken oli tehtävä päätös, lähteekö play off -raceen mukaan vai ei. Jos lähtee, oli pakko hankkia joku veskari. Niin huono Quick on tällä kaudella ollut, valitettavasti. Eli jotain piti tehdä, kun ei häntä kolmosveskarina olisi voinut pitää.
Mitä jos Copley olisi loukkaantunut? Ja muutenkin, uskooko rehellisesti kukaan, että Copleyn kunto pysyy loppukauden ajan tuollaisena. Tuo nykykuntoinen Quick ei oikeasti saanu mitään kiinni. Vaikka näytti että oli maaleja joille ei voinut mitään, silti tilastot puhuvat puolestaan. Peliä kun katsoi jos jos Quick oli maalissa, pisteodotus muuttui nollaan.

Blake teki päätöksen, että annetaan nykyrungolle mahdollisuus kerätä pleijari-kokemusta. Ja muistetaan, että Kopitar on 35v ja Doughty 33v. Ei näitä mahdollisuuksia heille montaa tule, varsinkin kun Captain on parantanut huomasti loppukauteen ja jengillä kulkee.

Jos Quick ei lopeta tähän, eiköhän hänet signata kesällä päiväksi, jotta saa lopettaa Kings-paita päällä. Sitten #32 kattoon.

LGK!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin siirtoaika meni umpeen ja yhteenvetona:

Sisään:

- Vladislav Gavrikov (iso vasen pakki)
- Joonas Korpisalo (maalivahti)
- Zack MacEwen (iso fyysinen hyökkääjä)

- Nate Schnarr (iso hyökkääjä farmiin)

- Erik Portillo (maalivahtilupaus)

- "Future Considerations" Chicagolta eli ehkä joskus myötätuntoa/vastapalvelus Chicagolta

Ulos:

- Jonathan Quick
- Brendan Lemieux

- Frederic Allard (oikeanpuolen pakki, pelannut Kim Nousiaisen parina Ontariossa)
- Austin Wagner (tuulenopea, putkinäön omaava, maalipaikkoja tuhlaava vasen laita Ontariosta)
- 2023 Ensimmäisen kierroksen varaus (ehdollinen, jos Kings ei selviä pudotuspeleihin, niin Columbus saa tämän vuoron sijaan 2023 ja 2024 kakkoskierrosten vuorot)
- 2023 Kolmannen kierroksen varaus (Losin oma vuoro)
- 2024 Kolmannen kierroksen varaus
- 2024 Viidennen kierroksen vuoro

Gavrikov pelasi jo Montrealia vastaan kolmosparisa Walkerin kanssa ja hiukan oli vielä pelisysteemin kanssa hakemista. Näytti odottamaani aktiivisemmalta hyökkäyssuuntaan ja minusta pelasi isommalla riskillä luin Kings-pakit yleensä (poislukien Durzi, joka pelaa ihan omaa peliään). Voi olla, että ensimmäisessä pelissä oli turhan kovat näyttöpaineet ja se heijastui jonkinlaisena yliyrittämisenä hyökkäyspelissä. Kuun loppuun mennessä saa varmaan jo paremman kuvan sopiiko McLellanin kuviohin ja miten suuressa roolissa tulee pelaamaan. Mutta varsinainen näyttöpaikkahan on vasta playoffsit.

Zack MacEwenistä ei ole mielikuvaa, mutta kaipa hän pelatessaan tuo joukkueeseen jonkinlaista fyysistä pelotetta. Mursi leukansa tappelussa Folignoa vastaan ja sen vuoksi ollut sivussa viime viikot, mutta pitäisi olla tällä hetkellä pelikunnossa. Ainakin alaketjuihin taklausvoimaa, mutta toivottavasti tuo tulleessaan jotakin muutakin.

Copley on ollut positiivinen yllätys, mutta ykkösvahdiksihan Korpisalo hankittiin. Runkosarjassa on parisenkymmentä ottelua jäljellä (+ pudotuspelit päälle) ja sinä aikana suomalaisen pitäisi osoittaa olevansa jatkosopimuksen arvoinen. Jos Korpisalo pelaa hyvin, niin se on sitten Blaken tehtävä neuvotella jatko ja tehdä palkkabudjettiin riittävästi tilaa.

Farmisiirrot (Allard, Wagner, Schnarr) hiukan yllättivät. Allard on ollut ihan mies paikallaan Ontarion oikean puolen pakistossa ja jos Jordan Spence kutsutaan ylös, niin Reignin pakisto sillä puolella on ohut (= Helge Grans). Wagner on ollut paljon poissa kokoonpanosta (nuorille näyttöaikaa ja kokemusta), mutta pelatessaan ollut ihan oma itsensä. Eli varsin yritteliäs, mutta hyödyntää tekopaikkoja alhaisella prosentilla. Wagner itse on varmasti siirtoon tyytyväinen, koska nyt hän sai paremman mahdollisuuden päästä pelaamaan ylhäällä NHL:ssä.

Jos Blake olisi hoitanut Quickin kauppaamisen jotenkin tyylikkäämmin, niin voisin antaa hänelle viime viikoista arvosanaksi kiitettävän, mutta nyt se jää vain hyvään. Kokoonpanoon tuli lisää kokoa, kovuutta ja luultavasti parempaa maalivahtipeliä, joten sitä saatiin mitä toivottiin.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Mukava voitto Bluesista. Gavrikov oli nyt paremmin mukana pelissä ja muodosti Royn kanssa erinomaisen parin. Iso mies ja pitkä maila antavat uhkaavan vaikutelman ja #84 on todella hankala kiertää ilman huimaa nopeutta. Edler ja Durzi pari taas muodostui ongelmaksi. Karmea parivaljakko, mutta sen nyt pystyi kertomaan ilman kokeilua.

Korpisalo pelasi mainion debyyttiottelun. Oheessa hyvä kooste Korpin suorituksista pelin aikana.





Vilardin pelaaminen on vihdoin alkanut palata syksyn lentoon. Voittomaali oli upea suoritus ja kuvaa parhaiten millainen kone Gabe on. Iso mies ja pehmeät kädet. Kesän neuvotteluista tulee varmasti haastavat näiden suoritusten takia. Mikä on Gaben lopullinen potentiaali/taso?

Byfield törmäsi ikävän näköisesti ja pelin keskeytti lievä aivotärähdys. Toivottavasti Quinton ei joudun kärsimään pidempään vammasta. QB pelaa nyt todella hyvin roolissaan, vaikka ei edelleenkään saa kerättyä tehoja kuin yksittäisillä syötöillä. Maalinteko takkuaa edelleen, koska QB ei löydä vedoillaan kehikon sisäpuolta. Liikaa viuhuu ohi.

Blaken liikkeisiin täytyy olla tyytyväinen, vaikka tuo yksi moka jätti pysyvän arven. Tykkäsin erityisesti siitä, että näilllä liikkeillä saatiin tarvittavaa palkkatilaa kesällä tehtäviä jatkosoppareita varten. Lemieux ja Wagneria ei tule ikävä, koska heille ei valitettavasti löytynyt käyttöä. MacEwen on arpa varamies, mutta Korpi ja Gavrikov tulivat paikkaamaan isoja aukkoja. Erik Portillo on nyt se minun kuuluttama "Brandon Bussi". Mielenkiintoinen NCAA junnu meidän heikolle maalivahtiosastolle. Toivottavasti diili saadaan aikaiseksi.

Flames näyttää nyt tippuvan totaalisesti kelkasta, joten Kings pystyy hieman helpommin hengittämään. Edelleen divisioonan voitto on hyppysissä. Capitals saapuu vieraaksi ja sen jälkeen käväistään Coloradossa.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Capitals kävi vieraissa pelailemassa. Ensimmäinen erä oli täysin kotijoukkueen dominointia, mutta ne tärkeimmät uupui eli maalit.

Capitals aloitti maalinteon pelin puolivälissä hyvin erikoisella maalilla. Rasmus Sandin huitoi kiekosta ohi muutaman kerran ja lopulta vain tökkäsi sitä eteenpäin. Kiekko lirui jotenkin ihmeen kaupalla Copleyn längeistä sisään. Kings nousi ansaittuun johtoon Gavrikovin ja Danault maaleilla. Kolmas erä alkoi ylivoimalla, mutta kahden hyökkäyspään jäähyn takia tilanne muuttui 4 vs 3 ylivoimaksi vieraille. Ovechkin paukutti neljä kertaa ohi, mutta viides kuti painui maaliin. Lopulta voittomaalin iski Mikey Anderson Byfield hienosta syötöstä. Tyhjiin pääsi iskemään Kempe.

Kings on pitänyt pelit viime aikoina tiukkoina, vaikka vastustajat ovat olleet ennakkoon heikompia. Toisaalta on hyvä asia, että yhden maalin pelit on pystytty kääntämään voitoksi ja tyhjiin viimeistelty peli. Capitals oli sen näköinen porukka, että edellisenä iltana oli käyty viihteellä Losin valoissa. Haluton jengi, josta paistaa ettei panosta enää ole. Caps tyytyikin hämmentämään ja onnistuikin pääsemään esim. Fialan ihon alle. Rasmus Sandin vaikuttaa erinomaiselta haulta Caps puolustukseen.

Laukasumäärät ovat jälleen hurjia Kingsillä, mutta paikoista ei vain pompi sisään tai laatu puuttuu. Gavrikov pelaa isolla riskillä ajoittain, mutta Roy ja muu pakka antaa siihen luvan. Iso mies on todella hyvä katkaisemaan hyökkäyksiä ja kaventamaan hyökkäysalueella, kun vastustaja on lähdössä eteenpäin. Monta hyökkäystä torpeedoitiin Gavrikovin suoritusten takia.

Durzi jäi Oshien taklauksen alle ja jätti pelin kesken. Katsotaan miten hänen tilanne etenee perjantain Avs peliän kohden.

Edit.
MacEwen teki debyytin nelosen laidalla. Yritteliäs kaveri, jonka suoraluistelu on tehokasta, mutta aivan järkyttävän kömpelö kääntymään. Kiekollisesti antoi aika karmeita syöttöjä, mutta osa syy saatto olla näyttämisenhalu debyytissä. Ainakin nelosessa on nyt ryminää, kun Grundy, MacEwen ja Kupari laittavat kroppaa likoon. Kaliyeville tilanne on hankala, mutta mielestäni hän on ihan oikeutetusti poppareilla.

GKG!
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings on pitänyt pelit viime aikoina tiukkoina, vaikka vastustajat ovat olleet ennakkoon heikompia. Toisaalta on hyvä asia, että yhden maalin pelit on pystytty kääntämään voitoksi ja tyhjiin viimeistelty peli. Capitals oli sen näköinen porukka, että edellisenä iltana oli käyty viihteellä Losin valoissa. Haluton jengi, josta paistaa ettei panosta enää ole. Caps tyytyikin hämmentämään ja onnistuikin pääsemään esim. Fialan ihon alle. Rasmus Sandin vaikuttaa erinomaiselta haulta Caps puolustukseen.

Hiukan eri mieltä Capitals-porukan ilmeestä. Minusta pelasivat aika tyypillisen etukäteen heikomman vierasjoukkueen sapluunalla. Isompana, vanhempana (?) ja hitaampana joukkueena sumputtivat oman maalin edustaa ja siten pyrkivät pitämään pelin vähämaalisena ja lopulta saamaan edes pisteen erikoistilanteiden avulla. Jollei Danaultin ketju olisi ollut hyvällä pelipäällä, niin olisivat hyvinkin voineet onnistua taktiikassaan.

Edellä mainitun Sandinin lisäksi parikymppinen pakki Iorio kiinnitti huomion. Ja ex-Kings Kuemper torjui maalissa ihan hyvän pelin. Capitals on kanssa yksi niistä organisaatiosta, joilla tähtikaarti vanhenee käsiin ja seuranjohdolla on hemmetinmoinen urakka edessä nostaa joukkue taas vakavastiotettavaksi mestarisuosikiksi. No ensi kauden lopussa kun myy Tom Wilsonin ja Anthony Manthan pois, niin heistä saa ihan hyvin eväitä jälleenrakennukseen.

Gavrikov-Roy kaksikko toimii hyvin shutdown-parina ja on heillä hiukan annettavaa hyökkäyspäässäkin. Itseäni ei haittaisi yhtään, jos kolmosparissa kokeiltaisiin Walkeria Durzin sijaan. Viidellä viittä vastaan puolustuspelaaminen paranisi, mutta toisaalta kakkosylivoima kärsisi todennäköisesti huomattavasti.

edit.

Ainakaan tämän ottelun perusteella Ovetshkinilla ei ole enää muuta annettavaa kuin ylivoimalla lyöntilaukaus vakiopaikalta. Tulihan silläkin tavalla taas yksi maali, mutta hän on enää vaisu varjo siitä karismaattisesta voimahyökkäääjätähdestä mitä aikanaan oli.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Durzi jäi Oshien taklauksen alle ja jätti pelin kesken. Katsotaan miten hänen tilanne etenee perjantain Avs peliän kohden.

Jordan Spence kutsuttiin varmuuden vuoksi Ontariosta ylös, joten ilmeisesti Durzi ei ole täysin pelikunnossa.

Reignin ykköspakin Spencen puuttuminen näkyi selvästi varsinkin ylivoimalla, kun San Josen farmiporukka Barracudas kävi hakemassa 2-6 vierasvoiton. Ensimmäinen erä mentiin vielä tasatahtiin, mutta sen jälkeen vierailijat käyttivät tekopaikkansa paljon tehokkaammin kuin kotijoukkue.

Aiemmin kehumani Cal Pettersen on ollut viime matseissa luisussa ja tässäkin pelissä hävisi molarien kaksinkamppailun selvästi San Josen Aaron Dellile. Mutta tappiosta ei voi syyttää yksin Peterseniä, sillä Reigin puolustuspelaaminen oli aika pahasti tuuliajolla. Spencen ollessa Kingsien mukana ja kun Frederic Allard myytiin siirtoajan takarajalla, niin oikealla puolella ei ole kuin yksi "oikea" rightin pakki, Helge Grans. "Väärällä" puolella pelaavista veteraani Cameron Gaunce on selvinnyt kunnialla, mutta Kim Nousiaisen parina pelaava Tobie Bisson hyökkäilee välillä hemmetinmoisella riskillä ja Barracudasia vastaan se kostautui useasti. Bisson-Nousiainen parille -3, samoin kuin Dudas-Schnarr-Chromiak -ketjulle.

Slovakki Chromiakilla oli kuuma jakso helmikuun puolen välin kieppeillä, mutta sen jälkeen on ollut nihkeämpää. Junnumaisia huolimattomuuksia - yritetään liian vaikeita syöttöjä eikä pelata puolustustilanteita loppuun asti - tulee ihan liikaa, eikä vastaavasti hyökkäyspäässä tule riittävästi tehoja.

Ontario on tällä hetkellä kuuden ottelun tappioputkessa (2 jatkoaika-häviötä), mutta on vielä pudotuspeliviivan yläpuolella. Läntisestä konferenssista kaksitoista joukkuetta seitsemästätoista pääsee playoffseihin ja ekalla kierroksella neljä parasta joukkuetta saa lepovuoron.

Neljässä viimeksi katsomassani matsissa Heleniuksen johtama ketju on ollut joukkueen parhaimmistoa. Se saa vähiten jääaikaa, mutta useinmiten onnistuu saamaan pelin painopisteen hyökkäyspäähän kovalla työnteolla. Harvemmin tuollainen armoton raastaminen kunnon tekopaikkoihin - tai maaleihin - johtaa, mutta eipä Helenius - Lee - X (vaihteleva kolmas jäsen) ketjun aikana juuri omissakaan soi.

Sen sijaan pikkunäppärää kikkailua esittävän ykkösketjun Lias Andersson - TJ Tynan - Tyler Madden kovat tehot tulevat isolta osalta ylivoimalla ja vielä enemmän yv-ajasta elävät Samuel Fagemo ja viivapakki Jordan Spence. Päävalmentaja Marco Sturm peluuttaa edellä mainittua viisikkoa lähes koko ylivoiman ajan ja kakkosyv-miesten (Björnfot, Grans, Quine, Ward, Chromiak, Dudas) pääsevät jäälle hyvällä tuurilla puoleksi minuutiksi, jos siksikään.

Reignillä on jäljellä vielä 16 ottelua ja todennäköisesti joukkue pääsee pudotuspeleihin. Hommaa helpottaisi huomattavasti, jos Jordan Spence palaisi takaisin Ontarioon ja sairastupalaiset Alex Turcotte ja Nikita Pavlychev saataisiin täydessä vireessä kaukaloon. Kakkosketjua johtava Alan Quine on kyllä ihan ok AHL-veteraani, mutta ikävä kyllä hänellä ja Samuel Fagemolla ei tunnu olevan keskenään minkäänlaista kemiaa. Terve Alex Turcotte toisi ketjuun kummasti enemmän vauhtia ja samalla Fagemolle tulisi enemmän mahdollisuuksia käyttää hyvää laukaustaan, mutta Turcotte on harmillisen helposti loukkaantuva pelaaja.

Reign pelaa ensi viikonloppuna kotonaan kahdesti Läntistä konferenssia johtavaa Calgaryä vastaan. Voiton ottaminen ja tappioputken katkaiseminen jommassa kummassa pelissä olisi kotijoukkueelta positiivinen yllätys. Wranglers on tällä hetkellä kolmen matsin voittoputkessa ja on liigan eniten maaleja tekevä poppoo.

Mayor's Manorin mukaan Losin yliopistoprospekteista laituri Alex Laferriere ja siirtoajan takarajalla hankittu maalivahtilupaus Erik Portillo kanssa tehtäisiin sopimus heti kun heidän kautensa päättyvät. Molemmat aloittanevat ammattilaisuransa AHL:n puolella Ontariossa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Ilahduttava 2-5 vierasvoitto Denverissä. Maalintekijöinä Kempe, Vilardi, Kempe toistamiseen ja kaksi viimeistä Danaultille. Lopussa ero revähti pelitapahtumia isommaksi, mutta mielestäni parempi ja tasaisempi joukkue voitti.

Ykkösketju on tällä hetkellä huikeassa vireessä ja kolmikon kemiat ovat kohdallaan. Byfield tekee älyttömän määrän likaista työtä ja nuoren miehen yritteliäisyys näyttää innoittavan veteraani Kopitariakin panemaan parastaan. Kyllä QB:n karvaamiset, kiekonkaivuut ja luistelumäärä helpottavat huomattavasti kapteenin kuormaa, kun vanhuksen ei tarvitse painia laidoilla yhtä paljon esim. Fialan kanssa pelatessaan. Vastustajan pakkien kannalta ko. kolmikko varmasti todella v-mäinen, sillä kaikilla on taitoa ja trion pienin on 187 senttinen ja reilu 90 kiloinen Kempe.

Coloradon kaltaista luistelujoukkuetta vastaan Vilardin jalkojen hitaus näkyy, mutta olihan tuo hänen laukomansa maali melkoinen osoitus käsien taituruudesta. Tilanne ei edes näyttänyt mitenkään erityisen vaaralliselta, mutta sinne pieneen tilaan se laukaus sujahti. Vilardille kauden kahdeskymmenestoinen osuma ja parhaimmillaan - tai siis kesän sopimusneuvottelujen kannalta pahimmillaan - Vilardi tekee tällä kaudella 30 maalia.

Pakistossa Edler ja Durzi olivat sivussa ja kolmosparissa hääräsi Spence ja Walker. Walkerin jääaika jäi alle kymmenen minuutin ja ylivoimassa viivamieheksi päässeen Spencen peliaika nousi sen ansiosta kolmeentoista ja puoleen minuuttiin. Suoraan sanottuna nuorukainen Spence näytti viivamiehenä paremmalta kuin veteraani Doughty, jota olisi syytä leputtaa jossakin vaiheessa loppukautta. Sen verran väsyneeltä DD:n meno on viime matseissa näyttänyt.

Seuraavat seitsemän matsia kotona ja lista näyttää suhteellisen siedettävältä - kymmenen pistettä neljästoista mahdollisesta on ihan realistinen ennakko-odottama.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Lueskelin viikonloppuna juuri ilmestynyttä Hockey Newsin Future Watch -julkaisua. Sapluuna oli perinteinen eli seurat nimeävät kymmenen parasta lupaustaan ja sitten asiantuntijat (NHL-seurojen kykyjenetsijät tai pelaajien kehitysvastaavat) laittavat omasta mielestään 5-10 vuoden tähtäimellä arvioituna 60 lupaavinta pelaajaa paremmuusjärjestykseen.

NHL-pelaajat oli rajattu pois ja ikärajaksi mainitaan 21 vuotta (28. helmikuuta). Ihmettelen kyllä tuota ikärajaus hommaa, koska esim. Coloradon top 10-listalla oli tuota vanhempia kavereita.

Joukkueiden nuoriso-osastojen (listan 10 prospektia + NHL:ssä jo pelaavat nuoret) välisessä vertailussa Kings oli sijalla 5, eli laskenut viime vuodesta yhdellä. Edellä olivat New Jersey, Anaheim, Detroit ja Buffalo. Viimeisen viiden kauden aikana Kingsien sijoitus on ollut 26 -> 13 -> 3 -> 4 -> 5. Eli selvästi näkyy jälleenrakennusvaiheeseen siirtyminen Blaken alkuvuosina. Ensi ja sitä seuraavana vuonna Losin sijoitus tulee putoamaan, koska Blake&co ovat kaupanneet pois huippulupauksen (Brock Faber) ja hyviä varausvuoroja (ensimmäisen kierroksen vuoro 2022 ja 2023).

Kingsin kymmenen lupaavimman prospektin lista oli (suluissa sijoitus koko NHL-prospektien listalla):

1. Brandt Clarke, p (9.)
- ensimmäisen kierroksen top 10-varaus, joten ei ihme että oli Losin listan kärjessä
- oli hyvä nuorten MM-kisoissa ja pelasi jo muutaman ottelun NHL:ssä ja AHL:ssä, mutta ikänsä vuoksi vetää tällä hetkellä junnusarjassa OHL:ssä
- tähän mennessä tehnyt Barriessa 27 ottelussa 16+32 = 48 pistettä ja tehotilasto +30. Kehityksen kannalta pitäisi pelata AHL:ssä, mutta kun NHL:n ja CHL:n sopimus on mikä on, niin joutuu pelaamaan itselleen liian helpossa sarjassa

2. Alex Turcotte, h (58.)
- sijoitus laskenut vuosi vuodelta 11 -> 13 -> 18 -> 58.
- jatkuvat loukkaantumiset - pahimpana aivotärähdykset - ja heikot hyökkäystehot ovat pudottaneet Turcotten odotusarvoa
- on tälläkin hetkellä loukkaantuneena, mutta sivussaolon syytä ja tervehtymisaikataulua ei ole ilmoitettu
- vuoden 2019 ykköskierroksen top 10-varauksista ainoa, joka ei ole avannut pistetiliään NHL:ssä

3. Tobias Björnfot, p (75.)
- pelannut yli 100 ottelua NHL:ssä, mutta tällä hetkellä farmissa Ontarion ykköspakki (pelaa paljon tasakentällisin, alivoimaa, ylivoimaa)
- kehitys pysähtynyt ja on minusta Björnfotin kohdalla on tehty pahoja mokia (= nostettiin NHL:ään liian nuorena)
- jos hänen kanssaan olisi edetty samalla tavalla kuin esim. Viateskav Voinovin kanssa tehtiin, niin uskon että tilanne olisi parempi (Voinov pelasi reilut 270 ottelua AHL:ssä ennen kuin sai vakipaikan ylhäällä)

4. Samuel Fagemo, h
- varattiin saman vuonna (2019) kuin Turcotte, Björnfot, Kaliyev, Spence ja Kim Nousiainen
- Future Watchin palaajakuvauksessa Nelson Emerson sanoo Fagemosta: "The big thing about him is he never takes a shift off." Ja Fagemosta sanotaan myös että "he plays a 200-foot game ... He's versatile enough to be a threat on the PP while also being an effective penalty-killer."
- juu, onhan Fagemo tehnyt ylivoimalla hyvällä laukauksellaan maaleja AHL:ssä (11, eniten joukkueesta, kaikkiaan 20 maalia), mutta ei hän alivoimaa pelaa juuri lainkaan.
- tuota Emersonin lausuntoa, että ettei Fagemolla jäisi vaihtoja "väliin" täytyy ihmetellä. Fagemon tehotilasto (-13) on joukkueen huonoimpia, koska omiin luistellessa nähdään usein liukuva ja hyvissä ajoin selkänsä suoristava Fagemo ja harvemmin nähdään "kroppansa likoon laittamista". Jos Fagemosta haaveillaan Viktor Arvidssonin korvaajaa, niin nuoremman ruotsalaisen asenteen pitää todella paljon muuttua.

5. Alex Laferriere, h
- Fagemon kokoinen ja ruotsalaisen tapaan oikea käsi alhaalla pelaava laituri
- oli yllättävän tehokas viime kaudella yliopistosarjassa ja tällä kaudella ollut vieläkin tehokkaampi (31 GP, 20+20=40, 16 PIM, +14)
- ilmeisesti fiksu kaveri, koska pelaa Harvardin yliopistojoukkueessa
- huhujen mukaan tekee NCAA-kauden päätyttyä ammattilaissopimuksen Kingsin kanssa
- samaa 2001-ikäluokkaa kuin Turcotte, Björnfot, Kaliyev, jotka siis ovat jo pelanneet NHL:ssä

6. Francesco Pinelli, kh
- junnujoukkueensa kapteeni ja vetämässä hyvää kautta OHL:ssä (55 GP, 37+47 = 84, 60 PIM, +20)
- pelasi aikoinaan Kanadan poikien (U18) maajoukkueessa laidassa, mutta seurajoukkueessaan ykkössentteri
- koska hänellä on jo sopimus Losin kanssa, niin liittynee Ontarion kokoonpanoon, kunhan Kitchenerin kausi OHL:ssä päättyy

7. Akil Thomas, h
- Thomasilta leikattiin kesällä molemmat olkapäät ja nyt marraskuussa toinen olkapää uudestaan
- kova yrittämään ja Thomasilla on hyvä one timeri, mutta pienehkö kokoinen (alle 180 cm) eikä kovinkaan hyvä luistelija

8. Samuel Helenius, kh
- "Helenius' mobility for his size woved (Nelson) Emerson" kirjoitetaan pelaajakuvauksessa.
- eihän Heleniukselta ole AHL:ssä oikein hyökkäystehoja tullut (57 GP, 2+12 = 14, +7, 52 PIM), mutta en minä niitä vasta parikymppiseltä nuorukaiselta odottanutkaan
- Ontarion nelosketjun sentteri, pelaa alivoimaa, kehittynyt selvästi kauden aikana aloituksissa
- ulottuvuutensa ja hyvä sijoittumisensa ansiosta hyvä häiritsemään vastustajaa ja katkomaan heidän hyökkäyksiään (tullakseen siinä vielä paremmaksi Heleniuksen kannattaisi katsoa miten Gavrikov käyttää mailaansa ja ulottuvuuttaan)
- toivottavasti Helenius palkkaa itselleen ensi kesäksi luistelu- ja fysiikkavalmentajan ja keskittyy kehittämään luistelua/liikkuvuutta/notkeutta. Ontarion isoista kavereista Helenius on ehkä nopein luistelija, mutta NHL-tasolle on vielä matkaa. Liikkuvuuden paraneminen auttaisi varmasti myös kiekonkäsittelyssä ja laukomisessa, mitkä ovat Heleniuksen heikkouksia.

9. Jack D. Hughes, h
- viime kesän Losin kärkivaraus (toinen kierros, #51)
- piristynyt loppukaudesta, mutta kokonaisuudessa Hughes ollut pettymys (32 GP, 5+11=16, 16 PIM, -13)
- jatkaa varmasti ensi kaudella Northeasternin yliopistossa, enkä yhtään ihmettelisi vaikka pelasi yliopistosarjassa täydet neljä vuotta

10. Helge Grans, p
- iso rightin ruotsalaispakki on turhauttava pelaaja. Otteet ailahtelevat todella paljon ja hyvää, luotettavan näköistä ottelua saattaa seurata aivan paska peli. Itseluottamuksen kanssa selvästi ongelmia.
- hyökkäystehot pudonneet viime kaudesta, vaikka on Spencen pelatessa NHL:ssä saanut kokeilla Reignin ykkösyv:n viivamiehenä
- liikkuvuudessa puutteita, mutta sijouttuminen/pelinluku puolustuspäässä on parantunut viime vuoteen verrattuna
- ei osaa käyttää ulottuvuutta/kroppaansa kunnolla edukseen, tarvitsee lisää voimaa sekä ylä- että alavartaloon

Sum summarum. Ylhäällä Los Angelesissa pelaa lupaavia nuoria miehiä (Vilardi, Byfield, Kaliyev, Kupari, Spence ja JADkin), mutta Clarkea lukuunottamatta "lupausallas" näyttää aika samealta ja jopa vaisulta. Varsinkin pakiston ja maalivahtiosaston tilanne on huolestuttava. Erik Portillon hankinta Buffalosta valaisee ainakin hiukan maalivahtinäkymää.

Terveysongelmaisiin Turcotteen ja Thomasiin en luota yhtään. Kummankin vammat (olkapää, aivotärähdykset) ovat sellaisia, joiden vuoksi pelaajat joutuvat lopettamaan uransa jo varhaisessa vaiheessa.

Ruotsalaiset ovat olleet tällä kaudella pettymyksiä (Björnfot, Fagemo, Grans), enkä yhtään ihmettelisi, vaikka yksi tai kaksi heistä vaihtaisi maisemaa kesän aikana. Pidän jopa luontevana sitä, että isoa+fyysistä vasenta pakkia hankittaessa Björnfot on yksi osa kauppaa.

Laferrieren, Pinellin ja Heleniuksen potentiaalista kertovat kaksi seuraava kautta (Ontariossa) enemmän. Hughesin arvo nähdään vieläkin myöhemmin.

Kyseisen kymmenikön ulkopuolelle jäi ihan mielenkiintoisiakin nimiä. Laituri Martin Chromiak on pelannut Ontariossa ailahtelevasti, mutta väläytellyt maalintekijän potentiaalia. Aatu Jämsen on tekemässä (tehnyt?) läpimurtoa Liigassa. Ja Kenny Connors onnistui nappaamaan paikan USA:n nuorten MM-kisajoukkueesta.

Otto Salin on pelannut viime matsinsa nuorten pudotuspeleissä, helmikuulta ei tilastossa näy otteluita sen paremmin Liigassa kuin nuorissakaan. Loukkaantuminen?
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Takaisin voittojen tielle, kun Islanders kastui lukemin 5-2.

Ensimmäinen erä oli hieman kankea, kun Islesin raskastekoisilla ukoilla liikkui vielä jalka ja he jakelivat kroppaa. Engvall näpäytti vieraat johtoon keskialueen menetyksen kautta. Korpisalon räpylä ei napannut vetoa kiinni valitettavasti.

Toinen erä olikin sitten Kingsin näytöstä. Lizotte löi alkutahdit ohjaamalla Walkerin viivakudin. Martinin ja Parisen jäähyt avasivat Kingsille 5vs3 yv mahiksen ja sen kotijoukkue käytti maksimaalisesti. Ensin Doughty painoi lämärillä kiekon uuniin ja perään Iafallo naputti Arvidssonin tolppakudista kimmonneen kiekon reppuun. Kings karkasi vielä 4-1 johtoon Mooren maalilla. Erän lopussa Pageau kavensi Islesin ylivoiman juuri päätyttyä. Mikey hieman nukkui tilanteessa.

Isles painoi ihan yritteliäästi päälle, mutta Korpisalo kesti hienosti. Puolustus sekoili välillä, mutta pelasti tilanteet jollain ihmeellä. Byfield sinetöi ottelun tyhjiin.

Korpisalo tuo maalille niin mukavan turvan, että se rauhoittaa Losin peliä. Fialaa on ikävä, koska ykkönen on hieman hyytynyt ja kakkonen ei saa tehoja irti. Tarvitaan siis se kolmas ketju ja varsinikin ylivoima kaipaa sveitsiläistä. Mooren maali oli tärkeä itseluottamuksen kannalta. Arvidsson on raivostuttava pelaaja. Energiaa kuluu paljon ja kun omista pitäisi päästä pois pitkän vaihdon jälkeen, niin sekoilun tuloksena on joko kiekonmenetys tai pitkä. Arvi on myös luokaton viimeistelijä. Muuten ihan kiva työteliäs pelaaja.

Gavrikov latoi 0+2 tehot ja on edelleen maagisen hyvä hankinta puolustukseen. Walker ja Edler pari pelasi ihan ok pelin. Nelonen oli myös hyvällä pelipäällä. Tuttu sähläys maalipaikoissa näytteli roolia.

Byfieldin tehottomuus hämmentää. Quinton pystyy luomaan joka pelissä 2-4 paikkaa, joista voisi hyvin tulla tehoja. Joko veto epäonnistuu tai hyvä syöttö ei vaan pompi kaverin vedosta maaliin. Tyhjiin isketyssä maalissa hieman näkyi #55 turhautuminen tehottomuuteen. Aukea pullo aukea..

Seuraavaksi edessä on pakkovoitot Jacketsin ja Canucksin kustannuksella. Nuo matsit ovat yleensä olleet Kingsille vaikeimpia. Toivottavasti Fialan vamma ei ole kovin paha, vaan miestä pidetään Day-to-day statuksella ihan varotoimena.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Varman oloinen voitto toisen erän tehoilulla. Ensimmäisessä erässä Jackets hieman pyristeli mukana, mutta ei luonut juuri mitään erikoista Copleyn maalille. Toisessa erässä Kings latoi alle kymmeneen minuuttiin neljä ja vierailijat lamaantuivat täysin. Kolmannessa erässä tuli kavennus salamavedolla, mutta muuten Kings jäähdytteli ja hoiti pelin nimiinsä.

Byfield pelasi jälleen erinomaisen ottelun ja tarjoili Kopitarin maaliin uskomattoman syöttöohjurin. Edelleen ne isommat tehoillat odotuttaa itseään, vaikka taas siihen oli erinomainen sauma. Olisi mielenkiintoista tietää millaisen kauden Anze ja Kempe olisivat pelanneet ilman Byfieldia. Aika ennen Quintonia oli tuolle kaksikolle umpi surkea tehollisesti. Kopitar on tehnyt 20 edelliseen otteluun 14 maalia ja Kempe vastaavasti 13. Byfieldin on kerännyt samalla otannalla tehot 1+11.

Arvidsson onnistui kertalleen ja kakkosen muut lenkit saivat syötön. Nelonen pelasi huomattavasti enemmän tässä pelissä ja oli todella pirteä. Kupari oli nälkäinen ja paremmalla viimeistelyllä olisi häkki heilunut useammin. Grundy taikoi 1+1 tehot ja varsinkin tuo 4-0 maali oli upeaa päätykamppailua ruotsalaiselta. Kaliyev seilailee kentällä omiaan ja hän ei pääse ylivoimalle käyttämään tärkeintä osaamistaan. Fiala paluu todennäköisesti tarkoittaa hänelle katsomokomennusta.

Kolmosesta puuttuu Fialan loukin takia peliä edistävä lenkki. Vilardi sooloilee yksin ja Lizotte sähisee kulmissa. Iafallo ei tunnu löytävän paikkaa mitään ketjusta.

Gavrikovilla oli kova näyttämisen halu ex-seuraansa vastaan ja Vladi yritti välillä tehdä yksin soolomaaleja. Walker oli erityisen pirteä pelissä ja varsinkin kiekollisesti Sean on alkanut löytää tuttua osaamistaan. Edlerin kanssa pelaaminen on vain aika hankalaa. Hämmennyin siitä, että Doughty teki toisessa ottelussa peräkkäin maalin ja Jacketsia vastaan isketty oli DD:lle vasta kauden viides häkki. Eihän Drew mikään maalipyssy ole koskaan ollut, mutta kuluva sesonki on ollut hänelle erinomainen, joten tuo maalimäärä pääsi hieman yllättämään. Syöttöjä onkin sitten rutkasti enemmän.

Seuraavana vieraaksi saapuu Canucks, jonka nyky Kingsin pitäisi hakata maanrakoon. Taiturimaisen Kuzmenkon näkemistä odotan eniten.

Runkosarjaa on jäljellä enää 13 ottelua ja Lännen kärkisija on vain pisteen päässä.
GKG!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös