Los Angeles Kings 2022–2023

  • 56 418
  • 201

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Surullinen tosiaan tuo Calin tilanne. Ainoa oikea ratkaisu tässä kohtaa, kun kiekko ei tartu edes vahingossa kiinni. Calin luisu alkoi jo viime kaudella, mutta kuluva sesonki on ollut huolestuttavan huono. Kings porukka edessä ei pelaa myöskään kauhean kiitollisesti maalivahdin näkökulmasta, mutta samalla kenttäpelaajista aistii, että selän takana on maalivahti johon ei voi luottaa yhtään.

Mielenkiintoista tästä tilanteesta tekee se, että mitä Kings aikoo nyt tehdä? Quick ei voi yksin kantaa Losia, kun vikat mailit häämöttävät mittarissa. Ontarion puolella on 30-vuotias Phoenix Copley, jolta löytyy kolmisenkymmentä peliä NHL-kokemusta. Toinen vaihtoehto on 23-vuotias Matt Villalta.

Jos ihan hulluttelemaan halua lähteä tässä tilanteessa, niin Joonas Korpisalon tai Semyon Varlamovin suuntaan kääntäisin katseeni. Kumpikin on UFA statuksella ensi kesänä, joten riski ei ole iso. Toivottavasti sinne ei tarvitse lähteä katselemaan, mutta aavistan Blaken toimiston olevan sen verran paniikissa, että mikä vaan on mahdollista. Vapailla markkinoilla olisi Braden Holtby ja kaksi Kings legendaa J-F Berube sekä Garret Sparks.

Toivotaan, että Petersen löytää AHL:n kautta itseluottamuksensa takaisin ja pelastaa NHL-uransa.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mitens McLellan sanoikaan viime ottelun jälkeen:

"We have to look at each of the positions, starting with goal and then the D and then the forwards,” McLellan said.

En usko minkään seuran nappaaavan Peterseniä, joten hän jatkanee Quickin kakkosena. Villalta ei ole NHL-tason maalivahti. Copley on farmikaksikosta parempi, mutta ei minulla häneenkään isompaa luottoa ole. Pari peliä NHL:ssä vielä voisi tuurilla mennä, mutta ei hän mikään pidempiaikainen ratkaisu kakkosvahdiksi ole.

Eli toivottavasti tämä "Petersen siirtolistalle"-liike oli ketjun ensimmäinen tapahtuma ja jatkoa seuraa lähiviikkojen aikana. Jo ennen kauden alkua maalivahtitilanne oli suurin kysymysmerkki ja seuraavaksi suurimmat olivat puolustuksen pehmeys+koon puute ja syvyyden puute vasemmalla puolella. Rightin pakkien (Durzi, Walker) peluuttaminen vasemmalla on osoittautunut huonoksi ratkaisuksi ja jotakin senkin suhteen Blaken pitäisi tehdä.

Pehmeys ei ulotu ainoastaan NHL-joukkueeseen, sillä Ontarion "enforceer" Jacob Doty on tällä hetkellä loukkaantuneena (ylävartalovamma, leikkaushoitoa) ja Reignin kovimmat kaverit ovat 38-vuotias Nate Thompson, 32-vuotias peruspakki Cameron Gaunce ja juuri 20 vuotta täyttänyt AHL-rookie Samuel Helenius. Viikonloppuna Tucsonia vastaan Jacob Moverare joutui todistamaan omaa ja joukkueensa kovuutta ja huonostihan siinä kävi.

Kolmantena pulmana sitten tuleekin hyökkäyksen ylitarjonta, mikä nousee taas esiin, kun sekä Iafallo että Lemieux ovat ilmeisesti palaamassa pelikuntoon ja Byfieldkin on toipumassa sairastelustaan. Jatketaanko Rasmus Kuparin pompottelua ja lähetetään hänet takaisin AHL:ään vai mitä tehdään?

Joo, jotain tässä pitäis tehdä ja Blaken ratkaisujahan tässä nyt odotellaan. Tähän asti hän on vaan siirrellyt asioita eteenpäin, mutta minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Kuten sen probleemin, että palkkabudjetti on vedetty aika lailla tappiin ja silti kokoonpanossa on ammottavia aukkoja.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Arizonasta sisuuntunut ryhmä otti pakkovoiton. Aikamoisella sähläämisellä annettiin 3-1 kaverille eteen. Arvidsson saa ottaa ekan omaan piikkiin ylivoiman syötöllä Durzin ulottumattomiin. Anze näytti vihdoinkin liideriltä ja iski kaksi hienoa maalia. Björnfotilta hyvä peli. Fagemoa ei juurikaan näkynyt. Sekavan pelailun jälkeen tärkeä paluu voittojen tielle.

Canes pelissä vierasjoukkue oli todella hyvä ja ei antanut Kingsille juurikaan saumaa tehdä mitään. Vierasjoukkueen parhaat eivät tarvinneet paljoa tilaa ja Kochetkov oli maalissa vakuuttavan oloinen. Kaliyev iski jälleen ylivoimalla ja Fagemo sai tehtyä uran ensimmäisen NHL-nyytin. Muutenkin Fagemo pelasi hyvän pelin.

Vähän ristiriitaisilla fiiliksillä lähdetään kuuden ottelun vierasrundille. Kokoonpano on elänyt ja peli ailahdellut, joten katsotaan miten tästä kiertueesta selvitään. Ensin haetaan Senatorsista revanssia ja perään testataan tulikuumaa Leafsia. Välissä hieman heikompi trio (Habs, Jackets ja Sabres), joilta on pisteitä kairattava väkisin. Kiertue päättyy vaikeaan Bruinsin kotiluolaan. Toivotaan, että edes 6p saadaan kotiin tuomisiksi.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Hyökkäysketjuja oltiin laitettu uuteen uskoon. Ykkönen oli muodossa Fiala - Kopitar - Kaliyev. Arthur saa nyt ansaitun näytönpaikan, kun Kempe hakee itseään. Kakkonen oli vähemmän yllättäen samassa muodossa. Kolmonen oli muokattu todella mielenkiintoiseksi. Iafallo teki paluun ja keskelle asetettiin Kempe, jonka edellisesetä centterikokeilusta on vierähtänyt tovi. Vilardi asettui ketjun kolmanneksi lenkiksi. Nelosessa oli sähinäkolmikko Grundy - Lizotte - JAD. Maalissa debytoi Phoenix Copley.

Tehokkaalla ekalla erällä saatiin voitto takataskuun. Sens ei ollut heti valmis peliin ja Kings rokotti kahdessa minuutissa kahdesti. Roy iski ensimmäisen ja Anderson toisen. Hyvin epätavalliset maalintekijät. Kavennus tuli Sensin ylivoimalla, kun Batherson unohdettiin maalin eteen lyömään riparia sisään. Kingsin vastaisku tuli niin ikään ylivoimalla. Onneakin oli matkassa, mutta Durzin nopea syöttö viivasta Moorelle purki Ottawan av-nelikon antaman paineen. Moore siirsi tolpalta toiselle Arvidssonin lapaan ja häkki heilui. Arvidsson lisäsi kolme minuuttia myöhemmin Kingsin jo 4-1 johtoon. Fiala upea siirto löysi keskelle liukuneen Arvin, joka sivalsi kiekon ylänurkkaan.

Lukemista huolimatta peli oli hyvin tasainen. Sens teki Copleyn työskentelystä liian helppoa, mutta ei Kings antanut A-luokan paikkoja juuri ollenkaan. Toisen erän puolivälissä Fiala onnistui ylivoimalla ja Talbot sai luistella vaihtoon.

Kolmannessa erässä Sens onnistui kavetamaan ylivoimalla, mutta Kings hallitsi lopun. Copleylle voitto tilille ja Kingsille erittäin positiivinen startti vieraskiertueelle. Kingsin ylivoima on nyt tärkeä voimavara ja se on kivunnut jopa yli 25% tehokkuuteen. Uudet ketjut toimivat ihan hyvin. Kaliyev haki hieman itseään oudossa ympäristössä. Iafallo oli sähäkkä ja antoi Vilardille sekä Kempelle tarvittavaa aikaa ja tilaa.

Seuraavaksi vireensä löytäneen Leafsin vieraaksi.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Reissu jatkuu ja Torontossa oli tarjolla turpasauna. Kings jäi ekaa kertaa tällä kaudella nollille maalinteossa. Eka erä hieman asetti alkutahteja, mutta vielä ei häkki heilunut. Toisen erän tehovaihe ratkaisi ottelun Leafsille. Karmeita virheitä ja Leafs sai rokottaa aivan A-luokan paikoilta. Quick olisi parhaana päivänä ottanut pari noista kiinni, mutta Kings puolustuksen löysyys antaa liikaa tilaa vedoille.

Montrealissa Kings oli huomattavasti parempi, mutta vastustaja olikin aivan eri tasoa. Habs ei saanut 2 ja puoleen erään mitään järkevää aikaseksi. Silti Kings antoi heille mahdollisuuden pisteisiin. Fiala nukkui 3-1 kavennuksen aikana ja Copley hörppäsi 3-2 maalin. Copley pelasi muuten hyvän pelin ja vakuuttaa itseni tekemisellään. Saldo on ainakin tähän mennesä voitollinen.

Columbuksessa sohittiin seuraavana päivänä melkoinen peli taas. Doughty oli sivussa alavartalovamman takia. Liekö tuosta johtuvaa, mutta peli oli aivan järkyttävää sekoilua puolustusalueella ja Quick ei taaskaan saanut mitään kiinni. Osa maaleista oli mahdottomia kiinniotettavaksi, mutta oli tuossa pelissä kiinniotettavia maaleja useampikin. Onneksi matkaan saatiin edes yksi piste. Ei Losilaiset sitä ansainneet tekemisellään, vaikka ottelussa niskanpäällä olivatkin. Kopitar heilutti taas verkkoa, joka on positiivinen asia. Muutenkin ykkönen ja varsinkin Kaliyev - Anze kaksikko alkaa löytää toisiaan paremmin. Fialan vaihdot vain tuppaavat edelleen venymään aivan liikaa. Kaliyev on tottunut lyhyempiin pyrähdyksiin. Ykkösylivoima pyöri nyt paremmin, kun viivassa oli Walker. Sean pelaa kiekkoa yksikertaisemmin, eikä hyöri ja pyöri turhaan, kuten DD tekee tuolla paikalla. Eihän tuossa ylivoimassa edelleenkään mitään järkeä ollut. Fiala ja Kempe pelaavat ihan eri aaltopituudella. Kempe seisoi välillä keskellä Walkerin edessä ilman mitään logiikkaa. Kakkonen sai pelata jämät, joten se ei päässyt kunnolla yrittämään.

Huolestuttavia piirteitä edelleen tuossa nipussa on. Quickin torjuntaprosentti viiden edellisen ottelun otannalla on 82,7% (133 laukausta kohti ja 23 päästettyä). Ei häntä voi täysin syyttää tilanteesta, kun edessä edelleen sekoillaan, mutta edes napsun parempi pelaaminen auttaisi porukkaa uskomaan omaan tekemiseen.

Hyökkäyksestä ja ylivoimasta homma ei tällä hetkellä ole kiinni. Ne toimii tarpeeksi hyvin, mutta omalla alueella miehet hukkuvat karmealla tavalla. Välillä mietin, että tietääkö pelaajat kentällä itsekkään miten Losi puolustaa viisikkona. Jotkut tuntuvat pelaavan aluetta ja jotkut miestä. Pakit ryntäilevät välillä päättömästi samaan kulmaan ja taustalla nukutaan. Kings on välillä todella staattinen sekä levällään, joka antaa vastustajalle välejä laukoa muodon sisältä. Varsinkin alivoima antaa turhan paljon tilaa b-pisteiden väliin. Kingsille tehdään toistuvasti maaleja ylivoimalla, kun viiva pelaa kiekon päätyyn ja siitä annetaan nopea ykkössyöttö "keskimiehelle" ja siitä suora laukaus. Tuo on aivan selkeästi scoutattu vastustajien toimesta, ksoka se toistuu vastustajasta toiseen ja on helppo toteuttaa. Toinen myrkky on neliön keskelle jäävä "ripariaukko", josta nelikko ei saa otettua miestä ajoissa pois. Jää myös epäselväksi, että pelaako Kings alivoimaa neliöllä vai 2-1-1 muodostelmalla. Sekin tuppaa vaihtelemaan pelin sisällä jopa.

Posia on se, että JAD, Björnfot ja Mikey Anderson ovat mielestäni pelanneet mallikkaasti. Tuon Edler ja Walker kaksikon heittäsin menemään saman tien. Molemmille tuottaa tuskaa antaa ensimmäinen syöttö kaverin lapaan kevyen paineen alla. Edler varsinkin on liian hidas ja raskastekoinen nykykiekkoon. Arvidssonin hyvä vire ja Kopitarin heräily on mukava asia. Kolmonen hakee itseään, kun Kempe ja Vilardi ovat tuskailleet tekemisensä kanssa. Iafallo ei ole vielä löytänyt tasoaan loukin jäljiltä.

Kiertue jatkuun Buffalon kautta Bostoniin. Kasassa 5/8 mahdollisista pisteistä kiertueella, joten ihan positiivinen fiilis kaikesta huolimatta on. Kertoo käytännössä koko kauden kuvan. Pisteitä tulee tasaisesti, mutta pelillisesti heittelyä on aivan liikaa. Fanit janoavat enemmän ja Blakelta liikkeitä.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kiertue jatkuun Buffalon kautta Bostoniin. Kasassa 5/8 mahdollisista pisteistä kiertueella, joten ihan positiivinen fiilis kaikesta huolimatta on. Kertoo käytännössä koko kauden kuvan. Pisteitä tulee tasaisesti, mutta pelillisesti heittelyä on aivan liikaa. Fanit janoavat enemmän ja Blakelta liikkeitä.

GKG!

Viime pelit on jäänyt katsomatta, koska olen reissun päällä eikä pelkistä koosteista saa kokonaiskuvaa. Arvidssonin ja Doughtyn tilanteiden takia Kupari ja Spence ovat matkanneet Buffaloon varamiehiksi. Kuinkas Fagemo on oikein pelannut verrattuna Kuparin alkukauden esityksiin? Vertailu on hankalaa, kun on sentteri vs. laituri, mutta kuitenkin.

Copley aloitti Ontariossa todella vahvasti, mutta sitten taso laski iahn normi AHL-vahdin tasolle. Kingsien kannalta olisi tärkeää, että kaveri pystyisi torjumaan ainakin samalla tasolla kuin Cal pystyi omilla vuoroillaan ylhäällä. Jos Losin maalivahtien torjuntaprosentti on kauden lopussa alle 90, niin olisi hämmästyttävää, että joukkue olisi silti pudotuspeliviivan yläpuolella. Mutta onhan Tyynenmeren divisioona oma lukunsa, varsinkin jos Vancouverkin aloittaa miehistönsä ja palkkabudjettinsa keventämisen loppukauden aikana.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kuinkas Fagemo on oikein pelannut verrattuna Kuparin alkukauden esityksiin? Vertailu on hankalaa, kun on sentteri vs. laituri, mutta kuitenkin.

Arizona pelissä Fagemo oli aika näkymätön, mutta peliaikakin jäi alle kahdeksaan minuuttiin, niin eipä siinä paljoa esillä ollakaan. En muista Fagemon tehneen juurikaan mitään virheitä, mutta ei hyökkäyspäässäkään paikkoja siunaantunut. Syöttöpiste tuli nopealla/hätäsellä käännöllä keskustaan omissa, eteenpäin polkevalle Grundylle, joka laittoi 2vs1 hyökkäyksestä kiekon häkkiin.

Carolina pelissä Fagemo oli huomattavasti enemmän esillä ja sai muutaman paikan iskeä avausmaalinsa NHL:n puolella. Yhden epäonnistuneen läpiajokokeilun jälkeen Fagemo lopulta onnistui ohittamaan Kotchekovin. Ainakin ekat potkut lähtevät terävästi ja Fagemo kykenee irtautumaan suorassa luistelussa vastustajilta kiekonkin kanssa.

Ei kumpikaan peli jäänyt mieleen huonona suorituksena. Sen mitä #68 kentällä pyöri, niin ihan mallikkaasti meni Lizotten ketjun laidalla. Kupariin verrattuna Fagemo ei kiekon kanssa viihtynyt juurikaan, vaan dumppasi ja kierteli etsien paikkoja. Aika normaalia nuoren pelaajan varmistelua alaketjuissa. Fagemolla on tuon Canes pelin perusteella enemmän halua ja röyhkeyttä iskeä kiekkoa häkkiin, joka Kuparilta aika usein uupuu. Ihan mielenkiintoista olisi ollut nähdä Fagemo kiertueella mukana, mutta Iafallon paluu vesitti sen mahdollisuuden viimeistään. Tärkeä näytönpaikka tuo oli, mutta onko tulevaisuutta Losissa edes tarjolla ja mihin rooliin Fagemo sopii? Jonkinlaiseksi "Kaliyeviksi" neloseen ainakin näytti istuvan. Kupari istuu aika erilaiseen rooliin, joten tuo JAD taitaa olla osuvampi kaveri päihitettväksi depth chartissa.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Buffalosta saaliina nolla pistettä, kun kamelinselkä katkesi vikassa erässä totaalisesti. Thompsonille kun antaa tarpeeksi monta paikkaa, nii kyllä se häkki alkaa heilua.

Bostonista ryöstettiin kaks pistettä mukaan rankkareilla. Vaikea peli ja todella rikkonainen jäähyjen takia. Kaksi erää taisteltiin, jotta kiekko saatiin pysymään alueella ja Copley sai venyä tosissaan Bostonin rummuttaessa. Lopulta kiekko kammettiin Kempen toimesta kaksi kertaa häkkiin. Fiala alusti molemmat maalit. Ottelun alla 5 x 4M jatkopahvin allekirjoittanut Trevor Moore iski seitsemännessä parissa kiekon uuniin ja lisäpiste irtosi kotiin viemisiksi.

Vähän täytyy sulatella tuota kiertuetta. 7/12p on loistava saalis, mutta ei ne helpolla tullut. Copley on tällä hetkellä erinomaisessa iskussa ja ilman häntä kiertueen pistesaldo olisi ollut huomattavasti heikompi.

Seuraavista 14 ottelusta 11 pelataan kotona ja pisin reissu tehdään Coloradoon.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vähän täytyy sulatella tuota kiertuetta. 7/12p on loistava saalis, mutta ei ne helpolla tullut. Copley on tällä hetkellä erinomaisessa iskussa ja ilman häntä kiertueen pistesaldo olisi ollut huomattavasti heikompi.

Seuraavista 14 ottelusta 11 pelataan kotona ja pisin reissu tehdään Coloradoon.

GKG!

Tämän jakson aikana on mahdollisuus repäistä kaulaa albertalaisiin. Sen paremmin Oilers kuin Flameskään eivät ole vetäneet mitenkään yläkanttiin, vaikka varmasti lähtivät kauteen suht kovin ennakko-odotuksin.

Nuorten MM-kisojen miehistöjä on hiljalleen nimitelty. Suomalaisista mukana on Otto Salin, kanadalaisista Brandt Clarke ja jenkeistä Kenny Connors, joka on ollut kauden alkupuoliskolla positiivisin yllättäjä Kings-varauksista. Pahin pettymys on ollut kakkoskierroksen Jack Hughes, joka on ottanut tehoissa pikemminkin askeleen taakse kuin eteenpäin.

Ala-ikäisen Salinin (s. 2004) ja ylisuorittaja Connorsin suhteen ei ole isompia ennakko-odotuksia, mutta Clarkelta odotan "turnauksen tähtikentällisen" -tasoista suoritusta. Katotaan nyt millaiset yv-kentälliset kanukkivalmennus pykää, mutta etukäteen ajatellen Zellweger ja Clarke ovat joukkueen hyökkäävät pistepakit.
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kotona on kiva olla. Sharksista otettiin nihkeä voitto rankkareilla, mutta tyylipisteitä ei jaeta, kun voitto kilahtaa tilille. Meier piti pari kertaa pilkkanaan Kings puolustusta, mutta muuten Sharks ei liiemmin uhannut Losilaisia. Oma tehottomuus oli vaikeampi pala nujerrettavaksi. Jordan Spencelle kauden eka matsi ylhäällä ja ihan ok pyörimistä, jos vertaa Sean Walkeriin samalla paikalla. Tällä hetkellä tuo Durzi - Roy kaksikko aiheuttaa enemmän rytmihäiriöitä kuin muut parit yhteensä.

Ducks peli oli alusta asti selvä, mutta se ei tulostaululla näkynyt ennen toisen erän loppua ja kolmatta erää. Yleensä Kings onnistuu juuri häviämään nämä helpot ottelut, mutta onneksi nykyrosteri hoitaa rebuildia harrastavilta naapureilta pisteet tyylikkäästi pois. Kevin Fialalta kauden hienoin yksilösuoritus 4-1 maaliin. Blake varmasti myhäili tyytyväisenä ison kalan taidonnäytteestä.

Phoenix Copley pelaa edelleen loistavalla tasolla ja McL antaa hänelle vastuuta. Ennen joulutaukoa edessä on kotiottelu Flamesia vastaan ja seuraavana päivänä vierasottelu Arizonan yliopistohallissa. Quick pelaa todennäköisesti näistä tuon jälkimmäisen ottelun. Samalla voidaan ihastella hyvään vireeseen äitynyttä Jakob Chychrunia, joka siirtyy tietenkin Losiin vielä kauden aikana.. Vai mitä Blake.

Joululahjaksi kelpaisi ehdottomasti neljä pistettä lisää ja varsinkin tuon perässä hiillostavan Flamesin päänahka.

Oikein mukavaa ja rauhallista joulua kaikille Kings ketjun seuraajille, ja myös muille tänne eksyneille palstalaisille. Palaan linjoille, kun kinkut on syöty.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Onpa ko. otteluiden perusteella San Josen ja Anaheimin välinen tasoero yllättävän suuri, vaikka sarjataulukossa ero ei ole niin suuri. Särjet pystyivät laittamaan Losin suhteellisen tiukoille koko ottelun ajan, kun Ankkojen kunto kesti vajaat viisitoista minuuttia. Jos GM Grier/Sharksit myyvät joukkueesta pari pätevää veteraania (Meier, Karlsson, Hertl), niin siinä on toinen roskispalo Kaliforniaan. Anaheim on kyllä sellainen sekasotku, että GM Verbeekin on kesällä pakko hankkia sinne kourallinen veteraaneja tuomaan hommaan jotakin rotia.

Ketjut/pakkiparit paikallismatseissa olivat:

Fiala - Kopitar - Kempe
Iafallo - Danault - Moore
Kaliyev - Lizotte - Arvidsson
JAD - Kupari - Vilardi

Anderson - Doughty
Durzi - Roy
Edler - Spence

Coplay

(yv:t 8-11-9-2-13, 50-34-12-24-33)

- Durzi on yv-spesialisti, joka on keskialueella ja omalla puolustusalueella h-vetinmoinen riski. Toivottavasti hän on yksi niistä palasista, jotka treidataan pois, kun hankitaan pätevä vasen pakki puolustukseen.
- Kuparin ja Vilardin välillä ei ole vähäkään pelillistä kemiaa. Hovenin/Bernsteinin toiseksi uusimmissa horinoissa on keskustelua Kuparista (Kings Of The Podcast — Ep. 143: Coming Back to Cali alkaa suunnilleen 35.20). Minä olen Bernsteinin kanssa samoilla linjoilla, että Kupari ei ole sentteri NHL-tasolla. Ihan samalla tavalla kuin Adrian Kempe ei ole sentteri, vaan laituri.

Kenny Connors näyttää tehneen maalin Ruotsia vastaan harjoitusottelussa ja Brandt Clarke saanut kehuja Slovakia-matsista. Jouluaattona näyttäisi tulevan Suomi-Kanada harjoitusmatsi ainakin discovery+lta (Vitosesta en tiedä). Ihan mielenkiintoista nähdä miten kaksi Losin pakkivarausta (Clarke ja Salin) esiintyvät ko. höntsässä. Tosipelithän alkavat vasta Tapaninpäivänä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Voittoputki katkesi voittomaalikisan jälkeen Arizonassa, mutta pisteellisten otteluiden sarja jatkuu. Viidestä viimeisestä pelistä yhdeksän pistettä on kiitettävä saldo. Vain yksi voitoista tuli varsinaisella peliajalla, mutta siedettävinä pysyneet kokonaismaalilukemat kertovat, että peruspelaaminen alkaa olla hiljalleen kuosissa. Vaikka maalikoosteita on kiva vilkaista, niin mieluummin katselen tasokasta 3-2 matsia, kuin yhdentoista osuman maali-iloittelua.

Coyotes-matsia en nähnyt, mutta Calgary-peli oli tasoltaan selvästi parempi kuin Sharks/Ducks- matsit. Vaikka Huberdeau onnistui tekemään läpiajosta avausmaalin, niin Kings vei peliä selvästi avauserässä. Tasoitus tuli vasta erän lopussa, kun Vilardi vihdoin onnistui maalinteossa tippaamalla ilmasta Walkerin viivavedon.

Toisessa erässä tahti oli toinen ja Flames oli paljon aktiivisempi porukka. Kotijoukkue saa kiittää paljolti Pheonix Coplayta, että toiselle erätauolle mentiin yhä 1-1 tasalukemissa.

Kolmas erä olikin suoranaista maalijuhlaa. Danault kikkaili lempipaikaltaan maalin edestä 2-1 ja heti perään Blake Lizotte Vilardin laukauksen riparista 3-1. Kahden maalin johto ei kuitenkaan riittänyt, vaan Calgary kiri ansaitusti tasoihin. Minusta Flames ei ole mitenkään luistelunopea joukkue, mutta kiekko liikkuu, systeemi toimii ja he ajavat maalille vahvemmin kuin Kingsin pelaajat. Darryl Sutterin näköinen porukka.

Jatkoaika oli nyt sellaista arpapeliä, kun ne tapaavat olla. Huberdeau neppailee Losin maalin edessä ja laukomisen sijaan hakee jotakin ihmesyöttöä ja Losin ruotsalaiset kiittävät ja Kempe laukoo loppunumeroiksi 3-2. Tuo Huberdeaun ensi vuonna alkava kahdeksan vuoden ja 84 miljoonan taalan sopimus on yksi NHL:n paskimmista sopimuksista ja tulevina vuosina albertalaiset tulevat katumaan monen monta kertaa.

Arthur Kaliyev on ollut parista viime matsista poissa laukauksen blokkauksessa saamansa kolhun vuoksi. Siksi Grundström pelasi Flamesia vastaan ja terveen paperit saanut Lemieux Kojootteja vastaan. Pakistossa Edler huilasi jälkimmäisen pelin ja Spence tuli tilalle. Maalissa Coplay sai lepovuoron ja veteraani Quick kuittasi tappion Arizonan pikkuladossa.

Seuraavat pari viikkoa aika meneekin nuorten MM-kisojen seuraamiseen. Etukäteisveikkaus on että kolmikosta Clarke - Connors - Salin yksi poistuu turnauksesta maailmanmestarina, toinen saa hopea ja kolmas jää metallitta.
 

Itäpuu

Jäsen
Ei ole tullut nähtyä juuri Kingsin pelejä tällä kaudella, niin kiinnostaisi kuulla, että mikä estää Kuparia saamasta enemmän peliaikaa? Näkemissäni peleissä ja pätkissä on pelannut ihan hyvin ja jopa erottunut edukseen nopeuden ja fysiikan osalta.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Vegas kävi vieraana ja tuo vääntö oli yksi tämän kauden parhaimmista matseista. Playoff-henkistä mähinää! Vaikka Vegasilta puuttui monta kärkimiestä, nii ottelu oli todella tiukkaa vääntämistä alusta loppuun. Cassidy on saanut tuon porukan pelaamaan tehokkaasti. Entiset Kingsit McNabb ja Amadio rokottivat tietenkin. Se ei Vegasille riittänyt sillä Danaultin ketju pelasti kaksi pistettä kotijoukkueen hyväksi. Huimassa vireessä oleva ketju on nyt Kingsin tärkein ase, kun Kopitarin ketju ei pysty tehoihin. Mooren puuttuminen ei haittaa, kun Iafallo paikkaa täydellisesti. Jännä nähdä miten Kaliyevin ja Mooren paluu muovaavat ketjuja. Byfield palasi kokoonpanoon, mutta eipä juuri ihmeitä nähty. Ylivoimavastuu lämmitti. Ensimmäistä kertaa kiinnitin huomiota, että olen kirjoittanut Pheonix Copley nimen väärin. Sori siitä. Itse rauhallisuus takaa voitonmahdollisuudet joka ilta. Koskahan Blake painaa ison diilin pöytään?

Coloradossa vastassa oli rikkinäinen Avs. Iso osa kärkijätkistä puuttui, mutta silti tuo Makar - Rantanen kaksikko piti välillä aivan pilkkanaan Kings porukkaa. Copley imuroi Coglianon maalin, mutta muuten Avs latoi toinen toistaan hienompia suorituksia pöytään. Toki eivät nuo Losin maalitkaan rumia olleet. Danaultin porukka jatkaa edelleen huimaa virettään tehollisesti. Tuon ketjun kuntopiikki tuntuu osuvan nyt toistamiseen samoihin aikoihin. Tammikuu oli viime vuonna heidän paras kuukausi tehojen valossa. Byfield pelasi paremmin ja oli ylivoimamaaleissa "kolmas syöttäjä", joka käynnisti maaliin johtaneen tilanteen. Byfield sai kiitoksena viimeisessä erässä paikan Kopitarin ketjusta Kempe seuranaan. Saa nähdä saako #55 jatkaa ykkösessä. Fiala siirtyi Lizotten ja Vilardi seuraan. Tuo ketju järjesteli tasoituksen pelin lopussa. Fialalle jostain syystä sopii paremmin ketjukaveriksi "heikommat" kaverit. Voitto kilahti jälleen rankkareilla Losiin. Kings on venyttänyt seitsemästä edellisestä pelistä viisi jatkoille ja poistunut noista neljä kertaa voittajana. Ainoastaan Arizonan tapaturma on pilaamassa täydellisen saldon. Saldo sekavan vierasrundin jälkeen on loistava 5-1-0.

Isoimmat syyt ovat Copleyn varmuus, Danaultin ketjun vire ja puolustuksen tasapaino. Vielä kun tuo ykkönen saadaan hereille ja Fiala iskemään varjoista, niin hyvin menee.

Ei ole tullut nähtyä juuri Kingsin pelejä tällä kaudella, niin kiinnostaisi kuulla, että mikä estää Kuparia saamasta enemmän peliaikaa? Näkemissäni peleissä ja pätkissä on pelannut ihan hyvin ja jopa erottunut edukseen nopeuden ja fysiikan osalta.

Kupari on pelannut hyvin ja paremmin tällä toisella stintillä ylhäällä. Hänestä on muovautunut bottom 6 pelaaja, joka hakee sopivaa pelipaikkaa ja pelikavereita. Alemmissa ketjuissa ei ole kemiat kohdanneet, joten rotaatio on pyörinyt. Kuparissa on potentiaalia hyväksi AV pelaajaksi. Kuparin täytyisi olla tehokkaampi paikoissa, koska samaan rooliin löytyy kyllä porukkaa, jos kentällä ei pysty tuottamaan mitään omista vähäsistä paikoista. Isompi rooli on kiven alla, koska edessä on käytännössä yhdeksän vakiopelaajaa ja muita nälkäsiä nuoria kyttäämässä samoja näytönpaikkoja. Jos Kupari mielii top 6 pelaajaksi, niin AHLssä täytyisi olla tehokkaampi ja se paikka löytää todennäköisesti jostain muusta organisaatiosta. Realistisempi paikka on bottom 6 AV spesialistin rooli ja siihen hän on hiljalleen muovautumassa.

Ennen vuoden vaihtumista kotona kohdataan vielä Philly ja 2023 vuoden alkupuolella kotiputki jatkuu kovilla Stars sekä Bruins väännöillä.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hänestä on muovautunut bottom 6 pelaaja, joka hakee sopivaa pelipaikkaa ja pelikavereita. Alemmissa ketjuissa ei ole kemiat kohdanneet, joten rotaatio on pyörinyt. Kuparissa on potentiaalia hyväksi AV pelaajaksi. Kuparin täytyisi olla tehokkaampi paikoissa, koska samaan rooliin löytyy kyllä porukkaa, jos kentällä ei pysty tuottamaan mitään omista vähäsistä paikoista. Isompi rooli on kiven alla, koska edessä on käytännössä yhdeksän vakiopelaajaa ja muita nälkäsiä nuoria kyttäämässä samoja näytönpaikkoja. Jos Kupari mielii top 6 pelaajaksi, niin AHLssä täytyisi olla tehokkaampi ja se paikka löytää todennäköisesti jostain muusta organisaatiosta. Realistisempi paikka on bottom 6 AV spesialistin rooli ja siihen hän on hiljalleen muovautumassa.

Kuparista on muovautumassa pikemmminkin nelosketjulainen. Ja hänen saamansa alle kymmenen minuutin ottelukohtainen jääaika on ihan oikeutettu. Senttereistä ovat luonnollisesti edellä Kopitar ja Danault, mutta Kupari ei ole pystynyt syrjäyttämään Lizottea kolmossentterin paikalta, vaikka on saanut siihen mahdollisuuksia.

Minusta kyse ei ole fyysisistä ominaisuuksista, sillä niiden puolesta Kuparin eikä Lizotten pitäisi tällä hetkellä pelata 12-15 minuuttia per matsi. Mutta Lizotte on kaksikosta aktiivisempi ja energisyydellään ja "never say die"-asenteellaan/työmoraalillaan auttaa ketjukavereitaan, kun taas suomalainen on liian usein hiukan jäljessä/pelin ulkopuolella. Jotakin kertoo kaverusten tehokkuudesta/tehottomuudesta ko. pelaajien maalimäärät - Lizotte 39 peliä 7 maalia (n. 14 maalin kausivauhdissa), Kupari 23 peliä 2 maalia (n. 7 maalin kausivauhti).

Eniten minua ärsyttää Kuparin kiekonmenetykset. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun hänen keskialueen huolimattomuutensa ovat johtaneet punavalon syttymiseen Kings-vahdin takana. Ismo Lehkonen puhuu NHL:n olevan stop and go -kiekkoa ja liian usein Kuparin pelaaminen on liukumista eikä terävää liikettä. Jos Lizotte menettää kiekon, niin hän on terrierimäisesti heti hankkimassa sitä takaisin, kun taas suomalaisella näyttää olevan asiassa paljon pitemmät piuhat.

Kuparin reitillä top 9-laituriksi edellä ovat Fiala, Kempe, Arvidsson, Moore, Iafallo, Vilardi, jopa Kaliyev, Grundström ja JAD. En minä näe, että ilman treidejä tai loukkaantumisia Kupari pystyisi syrjäyttämään ketään kuudesta ensiksi mainitusta pelaajahierarkiassa ja jälkikolmikonkin suhteen tekee aika tiukkaa. Kaliyevin laukaus ja Tonkan fyysisyys ovat sellaisia erikoisominaisuuksia, mitä Kuparilla ei ole ja JAD:in suoraviivaisuus ja työmoraali ovat joukkueelle hyödyllisempiä kuin Kuparin isompi koko ja hiukan korkeampi taitotaso.

Katotaan nyt millaisen ketjuloton McLellan laittaa Flyersia vastaan pyörimään. Treenien perusteella mennään kokoonpanolla:

55 - 11 - 9
19 - 24 - 33
22 - 46 - 13
91 - 89 - 28

Jos Byfieldiä aletaan ajamaan sisään NHL:ään laiturin paikan kautta, niin sitä tärkeämpää Kuparin olisi saada tehoja aikaan nelosessa. Viisvitosen lopullinen pelipaikka kuitenkin tulee olemaan keskellä ja jos nykyisillä pelisuorituksilla päätetään, niin ainakin minä valitsisin energiaketju nelosen sentteriksi mieluummin Lizotten kuin Kuparin. Ja top 5 -varaus Turcotte vaanii vielä taustalla ja hänellekin pitäisi ensi kaudella antaa näyttöpaikka.

Vaikka Kuparin kauppa-arvo ei ole järin korkea, niin Uuden vuoden toive hänen suhteensa on kauppa johonkin toiseen organisaatioon. Mieluiten johonkin Itäisen konferenssin joukkueeseen, missä ollaan joko aloittamassa uudelleenrakennusta tai ollaan jälleenrakennusvaiheessa. Losissa reitti top 9-rooliin näyttää olevan pahasti tukossa.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Flyers pelin tohelointi jäi näkemättä, mutta ehkä hyvä niin.

Stars pelin alkuun vietettiin Edlerin 1000 ottelun seremonioita. Copley korvasi odotetusti Quickin maalissa, mutta muuten kokoonpano pysyi samana.

Vauhtia ensimmäisestä erästä ei puuttunut. Vieraat painoivat päälle ja Copley sai venyä parhaimpaansa. Kings vastasi erän ainoasta maalista. Fiala katkoo keskialueella Millerin syötön ja kuljettaa kiekon alueelle tanssien. Kupari syöksyy suoraan vaihdosta täyteen vauhtiin kohti Oettingerin maalia ja ampuu terävästi etukulmaan. Starsin vaihto oli kesken, joten Kotkan poika haistoi tilaisuuden eikä erehtynyt.

Toisessa erässä peli hieman rauhottui alun ylivoimien myötä. Lizotten laitataklaus oli typerääkin typerämpi ja kaukaa jo näki, että nyt käy huonosti. Kovassa vauhdissa toki vahinkoja sattuu ja onneksi selvittiin vain kakkosella. Jäähy kestettiin hyvin, mutta lopussa Kupari sai ylimääräistä aikaa pitää kiekkoa jäähyn tappamiseksi. Lizotte pääsi boksista ja Rasse päätti yrittää läpisyöttöä. Kiekko meni ohi ja seurauksena oli pitkä. Dallas voitto aloituksen ja Heiskanen sivalsi viivasta kiekon ohi Copleyn. Tämmöiset yksittäiset kömmähdykset varjostavat Kuparin onnistumisia.

Kings kuittasi Starsin tasoituksen lähes heti. Byfield riistää kiekon keskialueella. Kiekko kiertää Kempen kautta rummusta takaisin Byfieldille. Siirto viivaan ja DD:ltä hieno ohjuriksi sopiva veto, jonka kapteeni Kopitar ohjaa ohi Otterin.

Kauaa ei tarvinnut johtoa juhlia, kun Stars laittaa pelin taas tasoihin. Pavelski hyörii Andersonin edessä ja löytää upealla no lookilla maalille hiipivän Robertsonin. Kulmassa Hintzin kanssa vääntänyt Kupari haahuilee maalin edessä ja Grundström ei seuraa ketään ns. Kuparin paikalla. Tilanne tapahtuu nopeasti, mutta Grundy nukkuu juuri sopivalla hetkellä / ei ymmärrä Kuparin positiota tilanteessa. Hieman murheellinen ilta Kuparille, kun molempia maaleja on saanut katsella lähietäisyydeltä. Tolpat kolisevat molemmissa päissä kertaalleen erän lopussa.

Viimeinen erä on tasainen ja jommankumman . Seguinin koukkaamisjäähy antaa Kingsille mahdollisuuden, jota se ei jätä käyttämättä. 2. Yv pyörii, mutta ei saa maalia aikaiseksi. Kiekko puretaan ja miehet vaihdetaan. Fiala hakee kiekon omista ja rynnii hyökkäysalueelle käyttäen kiekon oikeassa laidassa Vilardilla. Vilardi palauttaa kiekon Fialalla, joka on yhtäkkiä 2vs1 hyökkäyksessä yhdessä Kempen kanssa. Rystyhuitaisu laskeutuu Kempen lapaan upeasti ja ruotsalainen tuulettaa. Hieno nopealla hyökkäyksellä tuotettu maali, kun Starsin aktiivinen av on hieman levällään.

Copley ja muu Kings porukka kestää lopun, joten kaksi pistettä jää kotiin.

Vahva peli Copleylta ja varsinkin Byfieldiltä.

Kings on nyt saavuttanut runkosarjan puolivälin. Saldo on 22-13-6, joka tarkoittaa 50p ja 61 piste-%. Maaliero on 135-140 eli -5 pakkasella. Ylivoima on sarjan 12. paras 23,5% (34 / 145 edelleen sarjan eniten ylivoima kertoja ollut tarjolla) ja alivoima viidenneksi huonointa 72,2% (104 / 144, joka on kolmanneksi eniten alivoimakertoja).

Sisäisen pistepörssin kärki on:
1. Kevin Fiala, 10+29=39
2. Anze Kopitar, 11+19=30
3. Viktor Arvidsson, 10+20=30
4. Phillip Danault, 12+17=29
5. Gabriel Vilardi, 16+9=25

Kauden eka puolisko on ollut ala- ja ylämäkeä, mutta viime aikainen tasaisuus on asettanut tilanteet hyvinkin positiiviseen suuntaan. Kausi oli lähdössä pahaan luisuun, mutta Pheonix Copleyn esitykset muuttivat kurssin ja joukkueen ilmeen täysin. Pelaajat ovat onnistuneet laajalla rintamalla ja ylivoima on saatu kuntoon kahden yksikön voimin. Alivoima on hiljalleen parantunut, mutta siinä riittää vielä hiomista.

Jännä nähdä mitä kauden toinen puolisko tuo tullessaan. Millaisia temppuja Blake vielä tekee siirtorajalla, jos Kings tosiaan keikkuu suorassa pudotuspelipaikassa helmikuun lopussa. Kingsillä on ollut vilkkain ohjelma tähän mennessä, joten toinen puolisko on aikataulultaan hieman löysempi vs. muut.

Byfieldin otteet ovat olleet lupaavia. Toivottavasti tuo työmäärä alkaa korreloitumaan pisteiksi. Kaliyevin ja Mooren paluu tuottaa valmennukselle hieman päänvaivaa ja tarkoittaa Kuparille, Grundylle ja JADille huileja katsomossa.

Seuraavaksi sohitaan kotona Bruinsin kanssa, Vegasin kanssa vieraissa ja näiden jälkeen neljän ottelun kotiputki alkaen Oilersin vierailulla. Kovia matseja tarjolla!

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Bruins kävi vieraana ja tarjosi erittäin tiukan kamppailun. Molemmat joukkueet saivat vääntää tosissaan maalipaikkojen eteen. Vauhtia piisasi, mutta puolustus toimi ja hyökkäykset tyrehtyivät kerta toisensa jälkeen molemmissa päissä. Peli ratkesi kolmannen erän tehohetkeen jolloin vastustajan Trent Frederic löysi itsestään supertähden. Komea ohjuri ja pehmeät kädet maalin edessä.

Edit. Unohtui mainita, että en ole hetkeen nähnyt noin luokatonta pääkameratyöskentelyä Losissa. Crypto on toki koripalloareena, jonka takia Kingsin pelit kuvataan matalemmalta kuin monessa muussa hallissa. Kuva ei pysynyt kiekon perässä millään ja moni nopea vastahyökkäys meinasi jäädä näkemättä, kun kamera vielä seurasi pakkien tekemistä.

Copley ei voinut maaleille mitään. Ekassa Pastrnak unohtui keskelle vapaaksi. Edelleen ihmettelen miksi Anzen piti ajaa kolmantena kaverina laitaan, kun Byfield ja Kempe olivat jo siellä. Toinen tuli pienestä kulmasta, mutta se oli täydellinen laukaus, joka otti vielä pienen kimmokkeen matkalla. Kolmas oli tuo ohjuri ja neljännessä Copley nähnyt kiekon lipuvan maalin eteen.

Kings maaleista vastasi vähemmän yllättäen Danault ja vielä vähemmän yllätti tuo tapa, jolla ketju teki maalin. Maalin takaa kierto ja syöttö molarin edestä takatolpalle. Toisen maalin sivalsi Durzi hurjalla vedolla putken kautta uuniin.

Copleyn seitsemän ottelun voittoputki katkesi, joka kuulostaa uskomattomalta näin kuukausi myöhemmin Pheonixin debyytistä Kings paidassa.

Vegasin kanssa jatketaan varmaan samalla nipulla, vaikka toivon Edlerin pelaavan vähemmän. Huili tekee hänelle aina hyvää, mutta useamman pelin putkissa hän alkaa tehdä liikaa virheitä. Voisiko Moverare paikata?

U20 kisojen jälkeen tuli tieto, että Brandt Clarke matkaa OHL:n puolelle Barrie Coltsin riveihin. Mielestäni tuo on ainoa järkevä vaihtoehto. Clarke saa pelata ja olla johtava pakki joukkueessaan. Kingsissä tarjolla olevat jämäminuutit eivät palvele kehitystä, vaikka sieltä millaista roolimallia saisikin seurattavaksi treeneissä ja peleissä. Kingsillä on ihan tarpeeksi esimerkkejä nuorista pelaajista, joita on kiireessä yritetty ajaa NHL-tasolle ja tuloksen voi katsoa nykyrosterista. Kings myös säästää yhden ELC vuoden, joka voi olla tärkeä säästö kolmen seuraavan vuoden aikana. Kingsillä nyt myös hieman lisää aikaa miettiä, mihin Clarke mahdutetaan tulevaisuudessa ja ketä hänen tieltään siirretään muualle.

GKG!
 
Viimeksi muokattu:

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kings liitää nyt huimassa iskussa. Kaksi statement voittoa kahdesta divisioonan vihollisesta. Vegasissa jopa kauden vakuuttavin voitto. Fiala latoi ensimmäisen hattutemppunsa Kings-paidassa ja Vegasin jätkät pidettiin poissa maalipaikoilta. Copleyn nollat olivat vain vajaan kolmen minuutin päässä, kun Marchessault onnistui kaventamaan.

Oilers vieraili kotona ja tarjolla oli viihdettä koko rahalla. Fiala jatkoi tuhoamistaan iskien 2+2 tehot ja Kempe nousi sisäisen maalipörssin kärkeen kahdella osumallaan (yhteensä 17 kaappia). Ottelussa jaettiin todella paljon jäähyjä. Kings onnistui neljä kertaa ylivoimalla seitsemästä yrityksestä. Maalit olivat toinen toistaan hienompia ja varsinkin tuo takkuilleen 1. ylivoiman onnistuminen neljä kertaa ilahdutti. Vastaavasti NHL:n paras ylivoima onnistuttiin torpeedoimaan kuusi kertaa. Se on kova saldo, kun Kingsin alivoima on ollut NHL:n heikoimpien joukossa. Outoa ottelussa olivat lukuisat tappelut. Lemieux ja Klim Kostin tappelu lopussa ei yllättänyt, mutta nuo muut tanssiparit olivat sieltä erikoisemmasta päästä. Puljujärvi ajoi puhtaan niitin keskialueella Arvidssoniin ja Danault ei tätä sulattanut. Nahistelu ilman hanskoja jäi niin laadukkaaksi kuin vain voi kuvitella. Puljun osalta tuo tilanne oli ainoa asia mikä jäi mieleen ja se ei ole kovin positiivinen asia. Toinen erikoinen pari oli Durzi vastaan Hyman. Draisaitl yritti aloituksessa suostutella Hymania jättämään tappelun väliin, mutta herrat olivat jo asiasta sopineet. Kai tuon oli tarkoitus jotain sytyttää Oilers leirissä. Liekö McDavid daanut tuosta buustin, jolla kavensi pelin 3-5:n. Kings on saanut hyvän otteen Oilersin pelistä ja losilaiset pystyvät hallitsemaan peliä joka osa-alueella. McDavid - Draisaitl saadaan pidettyä tarpeeksi hyvin kurissa ja Oilersin heikkoa puolustamista pystytään koettelemaan usean ketjun voimin.

Kings on tällä hetkellä niin vahvassa lennossa, että Pacificin kärkipaikka alkaa jo olla aivan käden ulottuvilla. Mitä kovempi vastustaja on, sitä paremmin Kingsit pelaa. Fiala alkaa näyttää todellista arvoaan ja syitä miksi hänet kesällä hankittiin. Pheonix Copley jatkaa edelleen virettään ja takaa joka ilta mahdollisuudet voittoon. Kauanko tätä voi vielä kestää? Mikey - DD pari jatkaa myös loistavaa peliään. Kentällä näkyy nyt hyvä tasapaino joka ketjussa ja parissa, ehkä tuota nelosta lukuunottamatta. Moorea ja Kaliyevia ei tällä hetkellä ole ikävä.

Kotiputki jatkuu kolmella ottelulla, kun ensin Hailauma saapuu vierailulle ja perään 10 vuoden takainen finaalivastustaja Devils tulee esittelemään tilastoanalytiikan ihmeitä. Putken päättää Starsin revanssi. Tämän jälkeen Nashvillesta alkava "itäinen" kiertue kestää kuusi ottelua ja se päättyy All-Star taukoon, joka kestää Kingsin osalta 11 päivää.

GKG!
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings on tällä hetkellä niin vahvassa lennossa, että Pacificin kärkipaikka alkaa jo olla aivan käden ulottuvilla. Mitä kovempi vastustaja on, sitä paremmin Kingsit pelaa. Fiala alkaa näyttää todellista arvoaan ja syitä miksi hänet kesällä hankittiin. Pheonix Copley jatkaa edelleen virettään ja takaa joka ilta mahdollisuudet voittoon.

Sharks-peli oli tästä hyvä esimerkki. Kun vastus oli liigan pahnan pohjimmaisiin lukeutuva San Jose, niin peli meni välillä ylimieliseksi kikkailuksi ja huolimattomuudeksi eli Ismo Lehkosta lainatakseni "voitolla leikkimiseksi". Varsinkin Kevin Fiala näytti ajattelevan, että kun hyviäkin joukkueita vastaan rapisee pisteitä, niin ei Särkiä vastaan tarvitse pelaamiseen keskittyä. Onneksi nuorisolaiset Byfield ja Vilardi olivat sen verran hyvässä vireessä, että Kings onnistui napaamaan nihkeän rutiinivoiton 4-3.

Mielestäni ottelun näyttävin suoritus oli Byfieldin alustus Kempen 1-0 maaliin, sillä siinä oli väläys siitä mihin QB tulevaisuudessa toivottavasti useamminkin pystyy. Oli myös ilo nähdä, että Byfield sai vihdoinkin avattua maalitilinsä NHL:ssä tällä kaudella.

Paikallisvastustajasta voi sanoa, että tuollaiselta näyttää sellaisen joukkueen peli, jolla ei ole matseissa enää mitään panosta. Pudotuspelipaikka on käytännössä karannut jo ennen kauden puoliväliä, joten Erik Karlsson voi keskittyä näyttäviin kiekollisiin suorituksiin. Kuinkahan monta kertaa hän kävi Sharksien hyökätessä Losin maaliviivan takana - siis aivan hyökkäyksen kärjessä? Enemmän kuin viisi kertaa? Ei mikään ihme, että hän on pakkien pistepörssin kärjessä.

Nuorten MM-kisoissa Kings-varaukset esiintyivät ihan ok. Clarke on kyllä sellainen kaveri, joka marssii ihan omaan tahtiinsa. En tiedä miten hyvin hän pysyy valmentajan laatimassa suunnitelmassa, mutta hänellä on kyky saattaa vastustaja hämmennyksiin. Paras ja suurin hyöty joukukelle hänestä irtoo vasta pitemmän ajan kuluessa, kun joukkuekaverit oppivat pelaamaan hänen kanssaan.

Kenny Connors pelasi USA:n nelosketjussa ja minusta kärsi sentteri Charlie Stramelin hitaudesta. Connorskaan ei näyttänyt järin nopealta luistelijalta, mutta ensi kesän draftissa ensimmäiselle kierroksella varattavaksi povattu Stramel on todellinen laahustaja. Connors pelannee yliopistossa vielä ensi kauden ja ehkä vielä sitä seuraavankin. Ainakaan tämän turnauksen perusteella on vaikea uskoa, että parhaimmillaankaan hänestä tulisi muuta kuin nelosketjun vasen laita NHL:ssä.

Suomen joukkue pelasi suht nihkeän turnauksen ja samaan kategoriaan laittaisin Otto Salinin suorituksen. Omalla puolustusalueella tuli harmillisia virheitä, mutta positiivisella puolella oli joukkueen pakkien pistepörssin plusminus-tilaston kärkitila (0+3, +4). Seuraavat nuorten MM-kisat pelataan Göteborgissa ja niissä kisoissa Salinilla tulee varmasti olemaan isompi rooli kuin tällä kertaa. Se on sitten päävalmentaja Lämsästä kiinni miten sillä kertaa jääaika jaetaan... .



edit.

Cameron Gaunce antaa tälläkin kertaa paljon posia Clarkelle/Connorsille/Salinille, mutta hänen kommenttejaan on mielenkiintoista kuunnella. Ehkei yhtä mielenkiintoista kuin Lennart Petrellin, mutta kiinnostavaa kuitenkin.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Mielestäni ottelun näyttävin suoritus oli Byfieldin alustus Kempen 1-0 maaliin, sillä siinä oli väläys siitä mihin QB tulevaisuudessa toivottavasti useamminkin pystyy. Oli myös ilo nähdä, että Byfield sai vihdoinkin avattua maalitilinsä NHL:ssä tällä kaudella.

Paikallisvastustajasta voi sanoa, että tuollaiselta näyttää sellaisen joukkueen peli, jolla ei ole matseissa enää mitään panosta. Pudotuspelipaikka on käytännössä karannut jo ennen kauden puoliväliä, joten Erik Karlsson voi keskittyä näyttäviin kiekollisiin suorituksiin. Kuinkahan monta kertaa hän kävi Sharksien hyökätessä Losin maaliviivan takana - siis aivan hyökkäyksen kärjessä? Enemmän kuin viisi kertaa? Ei mikään ihme, että hän on pakkien pistepörssin kärjessä.

Samoja ajatuksia heräsi tuosta pelistä. QB:lta vahvaa tekemistä ja vihdoinkin tulosta.

Tuo Sharksin tilanne on mielestäni todella huolestuttava. En näe oikein mitään pohjaa rakentamiselle. Valtava työ on edessä ja naapurit ovat projektiensa kanssa selkeästi edellä. Toki Grier on ollut pestissään hyvin vähän aikaa, joten mielenkiintoista nähdä mitä tuosta Wilsonin rauniosta saadaan aikaiseksi. Kuitenkin itselleni Sharks on tärkeä vihollinen, jota vastaan pelatuista otteluista nautin. Timo Meier todennäköisesti kävelee ulos viimeistään kesällä. EK on NHL:n paras lisähyökkääjä. Mielestäni Norris trophysta katoaa idea, jos tuollaisilla esityksillä valitaan "paras puolustaja".

No joo se se Sharksista. Devils pelissä eka erä oltiin vielä hyvin mukana. Blackwoodia koeteltiin, mutta varsinaista uhkaa ei saatu luotua. Kempeltä hieno alustus Fialan maaliin. Tasoitus ylivoimalla oli ehkä lievästi Quickin piikkiin. Todella maukas ripari suoraan Tatarille.

Toinen erä oli takkusempi. Devils pelaa todella aktiivisesti ja Kingsillä oli pahoja vaikeuksia päästä alueelle sisään. Sinne päästiin yksin ja sitten loppui tila kesken. Haulan maalissa Edler lukee tilanteen väärin ja Walker joutuu ikävään tilanteeseeen, mutta pelaa tilanteen täysin oikein. Quick ei vain saa vetoa kiinni. Tasoitus tulee ylivoimalla ja Anze on ohjailemassa jälleen. Okhotyukin maali menee sitten täysin Quickin piikkiin. Pari minuuttia myöhemmin tullut Gravesin maali on ilkeä pomppu, joka muuttaa omista suuntaa. Quick on vielä imuroida toisenkin maalin, mutta tuomarit eivät onneksi löydä todistusaineistoa kiekon lipumisesta viivan yli.

Vikassa erässä Kingsin kiri ei tunnu oikein lähtevän käyntiin ja Devils on kuskinpaikalla tilanteiden luomisessa. Fialan rankkari olisi onnistuessaan ehkä herättänyt taistelun henkiin.

Devils oli parempi ja Blackwood pelasi todella varmasti. Se on vaa valitettava asia, että Kings ei pysty voittamaan, jos Quick on maalissa. Maalilta puuttuu varmuus ja se näkyy kentällä. Ainoa etu Quickillä on tuo mailapelaaminen. Copley on siinä hyvin epävarma, mutta sen omat tietävät. Pitääkö Kingsin nostaa Petersen ylös ja laittaa Quick katsomoon? Ei tuo kolmen molarin ylhäällä pitäminen mikään ihanteellisin tilanne ole.

Seuraavana kotiputken päättävä ottelu Dallasia vastaan. Kova vääntö tulee tuokin olemaan.

GKG!
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Kaksi tappiota lisää. Dallas jätti Losin nollille. Copley saa ottaa muutaman maalin nimiinsä, mutta väliäkö tuolla, kun aneeminen porukka edessä ei saa kuparista rikottua.

Preds peli alkoi todella murheellisesti. Kaksi salamamaalia Losin puolustuksen nukkuessa ja Copley sai toisen kerran peräkkäin luistella vaihtoon. Kings kampesi itsensä tasoihin ja ohi, mutta Preds halusi enemmän voittaa kolmannnessa erässä. Kolme maalia ohi Quickin ja tappiomerkintä vieraille.

Hyvän vireen jatkoksi on tullut orastava tappioputki. Eniten huolestuttaa tuo hieman aneeminen pelaaminen. Loukkaantumiset ovat syöneet kokoonpanosta parhaan terän ja tehot ovat liian pienen porukan harteilla. Kuparin ketju on tällä hetkellä täysin turistiketju, jolla on vaikeuksia saada edes kiekkoa alueelle. JAD ei kykene paikkaamaan Vilardia Lizotten ketjussa.

Huolestuttavinta on se, että Copleyn taika alkaa murentua. Quick ei edelleenkään luo varmuutta otteillaan. En tietenkään uskonut Copleyn olevan ratkaisu ongelmiin, mutta toivottavasti tämä on Pheonixlle ohimenevä vaihe.

Tilanne ei ole vielä hälyttävä, vaikka Oilers menikin ohi. Ero Pacificin kärkeen on edelleen vain neljä pistettä. Flamesin hengitys kuitenkin alkaa jo kuulua ja Centralin Avs tekee nousuaan. Pacificin suorista playoff-paikoista tullaankin käymään vielä todella tiukka kamppailu ihan viimeisille kierroksille saakka. Mikäs sen parempaa.

Ens yönä on tarjolla uusi mahdollisuus palata voittojen tielle, kun vierailu jatkuu United Centerissä. Olisikohan Turcotten aika nousta kokoonpanoon?

GKG!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös