heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Päättymässä oleva kausi

Kausi 2019-20 oli jälleenrakennusprojektin ensimmäinen vuosi. Aivan kauden loppujakson seitsemän ottelun voittoputkea lukuunottamatta pisteitä kertyi odotetusti harvakseltaan ja lopulta joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi viimeiseksi. Varausarvonnassa kävi kuitenkin hyvä tuuri ja Kings varaakin ensimmäisellä kierroksella hyvältä paikalta kakkosena.
Varausloton myönteisen tuloksen lisäksi kauden positiivisia pilkahduksia oli pitkäaikaisesta loukkaantumisesta kärsineen Gabriel Vilardin onnistunut paluu, rookie Blake Lizotten yritteliäs taisteluilme sekä NHL-tasolla kokemattomien puolustajien Sean Walkerin ja Matt Royn otteet kaukalossa.

Losin osalta suurin jännityksen kohde kauden aikana oli keitä veteraanipelaajista myytäisiin, milloin kaupat tapahtuisivat ja mikä olisi saatu vastine. Lopulta vanhoista runkopelaajista vahtoivat maisemaa Alec Martinez, Kyle Clifford, Tyler Toffoli ja Derek Forbort. Hiukan tuoreemmista kavereista uudesta seurasta itsensä löysivät Jack Cambell ja sopimuksestaan ulostettu Ilja Kovaltshuk. Tehdyistä kaupoista takaisin päin tuli iso nippu varausvuoroja ja pari täytepelaajaa (Trevor Moore, Tim Schaller).

Kauden aikana pelanneista kavereista vapaiksi agenteiksi päästettiin veteraanihyökkääjä Trevor Lewis sekä puolustajista Ben Hutton ja Joakin Ryan. Suhteellisen lyhyeksi jääneellä vierailulla käynyt Nikolai Prokhorkin palasi takaisin KHL:ään.

Tuleva kausi

Alla Los Angeles Kingsin tämän hetkinen sopimustilanne ja päivitellään sitä mukaa kun uusia sopimuksia syntyy tai kauppoja tapahtuu (lähde CapFriendly).

Hyökkääjät:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#11 Anze Kopitar10, 000 000M$2024/UFA
#23 Dustin Brown5,875 000M$2022/UFA
#77 Jeff Carter5,272 727M$2022/UFA
#19 Alex Iafallo2,425 000M$2021/UFA
#9 Adrian Kempe2,000 000M$2022/RFA
#51 Austin Wagner1,333 333M$2023/RFA
#46 Blake Lizotte0,925 000M$2021/?FA
#42 Gabriel Vilardi0,894 167M$2022/RFA
#12 Trevor Moore0,775 000M$2021/UFA
#29 Martin Frk0,725 000M$2022/UFA
#10 Michael Amadio0,700 000M$2021/RFA


Puolustajat:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#8 Drew Doughty11,000 000M$2027/UFA
#26 Sean Walker2,650 000M$2024/UFA
#44 Mikey Anderson0,925 000M$2022/RFA
#56 Kurtis Macdermid0,875 000M$2022/UFA
#3 Matt Roy0,700 000M$2021/RFA


Maalivahdit:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#32 Jonathan Quick5,800 000M$2023/UFA
#40 Cal Petersen0,858 333M$2022/RFA


Hyökkäys

Iafallo - Kopitar - Brown
Kempe - Vilardi - Frk
Moore - Lizotte - Carter
Wagner - Amadio - X

Puolustus

x - Doughty
Anderson - Roy
MacDermid - Walker

Maalivahdit

Quick
Petersen

Kuten kokoonpanosta näkyy, niin tilaa on niin omille nuorille pelaajille kuin kokeneemmille UFA-kavereillekin. Itse odotan, että viime kaudella AHL:ssä pelanneista hyökkääjistä Carl Grundströmille annetaan kauden alussa mahdollisuus lunastaa pelipaikka ja toivottavasti myös Matt Luff saa uuden mahdollisuuden. Kumpikaan heistä ei ole pelillisesti mikään sateentekijä, vaan lähinnä tuovat syvyyttä alempiin ketjuihin. Pelipaikkaa ylhäällä tavoittelevat myös organisaation lupaavimmat nuorukaiset Tyler Madden, Alex Turcotte, Samuel Fagemo ja kehityksensä tässä vaiheessa nelosketjuun paremmin sopiva Jaret Anderson-Dolan.

Omista varauksista puolustukseen tarjoavat vaihtoehdon yhä teini-ikäinen Tobias Björnfot ja reilut pari vuotta vanhempi Cale Klague. Björnfot on älykäs ja liikkuva puolustusta/varmistelua painottava pakki, kun taas Claguen vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa. Katsomaton kortti on Ruotsissa isoja kehitysaskelia ottanut Jacob Moverare. Kaikki kolme ovat mailaltaan leftin pakkeja, mutta Clague pelasi Ontariossa lähes yksinomaan oikealla puolella.

Se on selvää, että joukkuetta ei täydennetä vain sisältä päin omista varauksista, vaan heidän lisäkseen sainataan pari-kolme kokeneempaa pelaaja. Ehkä Hutton tai jopa Lewis palaavat takaisin kokoonpanoon tai sitten Blake tekee varausviikolla yhden tai kaksi vaihtokauppaa? Tai pari uutta UFA-sainausta? Edmundson taisi mennä jo, mutta onhan siellä UFA-markkinoilla vielä nimiä jäljellä.

Organisaation suunta - joko tankkaus lopetetaan?

Ensi kauden kokoonpanon muodostaminen/arvioiminen on meikäläiselle hankalaa, kun ei pätkääkään tiedä millaisena Blake ja muu johtoryhmä näkevät organisaation tilanteen. Pelonsekaisissa fiiliksissä odottelen Blaken&co:n toimia seuraavan neljän viikon aikana. Onko heidän mielestään organisaatiossa jo riittävästi nuorta verta ja nyt on aika hankkia muutama kokeneempi pelaaja vauhdittamaan paluuta huipuille? Siis käytännössä yhden tankkausvuoden jälkeen "lupausallas" olisi jo täynnä?

No joo, onhan nuoria lupauksia on määrällisesti paljon, mutta tasonsa todistaneita ei käytännössä ole yhtään. Pidän Vilardista ja Björnfotista todella paljon ja uskon heistä terveenä pysyessään kehittyvän kahden kärkikentän pelaajia. Mutta muista viime kaudella AHL:ssä pelanneista kavereista ei ole NHL-potentiaalia kuin kahteen alempaan kenttään / syvyyspelaajiksi - jos siihenkään.

Kalieyv, Turcotte, Madden, Fagemo, Spence - kaikilla vahvuutensa, mutta ei mitään näyttöä siitä, että ovat tulevaisuuden NHL-pelaajia. Siksi olenkin ihmetellyt juttuja, joiden mukaan Losin johdon mielestä lupauksia on niin paljon, ettei lokakuun kakkosvarausta lukuunottamatta uusia voida enää oikein hankkia, koska heille ei ole tulevaisuudessa sopimuspaikkoja. Voivatko he (Blake&co) todellakin olla sitä mieltä, että vanha, ikääntynyt miehistö uudistetaan yhden vuoden aikana? Saatana sentään, puolustuksessa ei ole syvyyttä lainkaan ja maalivahdeissa on Quick ja Petersen (UFA kahden vuoden päästä) ja sen jälkeen nippu "toivotaan, toivotaan" -varauksia? Tulevaisuuden joukkueen pehmeydestä ja fyysisyyden/koon puutteesta olen maininnut monta kertaa ja tulen mainitsemaan yhä uudestaan, jollei siihen saada jonkinlaista tolkkua. Pahinta olisi, että johtoryhmä käyttäisi vaivalla hankitun palkkatilan tarjoamalla jollekin Taylor Hallille tai Alex Pietrangelolle mottipäistä viiden vuoden 60 miljoona taalan sopimusta... .

Kunhan varaustilaisuus on ohi, niin ajattelin käydä vähän tarkemmin läpi nuoriso-osastoa. Jos vaikka saataisiin suomalaisedustukseen lisävahvistusta?
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Kiitos @heikkik jälleen kerran hyvästä tilannekatsauksesta. Itse pidin Vilardia jo täysin menetettynä tapauksena, mutta niin vain tuo on saanut itsensä kasaan. Seuraavan kuukauden vielä elävä Byfield vai Stützle on Kings-fanin oma rahat vai kolmipyörä. Jotenkin tuntuu, että Byfield on niin takuuvarma valinta kuin olla ja voi saksalaisen edustaessa high risk / high reward -optiota. Kuten sanottua, Kingsin sinällään laadukkaan oloiselta prospect-poolilta puuttuvat vielä näytöt. Itse en Blaken asemassa uskaltaisi Byfieldiä ohittaa, mutta aika näyttää mitä Rob päättää.

Puolustus vaikuttaa todellakin ohuelta, ja niin hyvän kauden kuin Walker sekä Roy vetivätkin, on heitä vaikea nähdä kuitenkaan tulevaisuuden avaintekijöinä. Claguen pitäisi alkaa vähitellen lunastaa lupauksia.
 
Ei tässä nyt mitään kätellä.

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, TPS
Eisbären Berlin toimii ilmeisesti nyt jonkilaisena farmina Kingsin prospekteille. Hyökkääjät Turcotte, Madden, Thomas ja Dudas sekä maalivahti Ingham pelaavat Berliinissä lainalla toistaiseksi. Marco Sturm on varmaankin käyttänyt kontaktejaan hyödyksi ja pojat on saatu samaan seuraan pelaamaan. Mielestäni erittäin hyvä veto laittaa kaikki samaan porukkaan.Edit.
Taustalla myös AEG:n omistus Eisbärenistä. AEG toimii myös Kingsin taustalla, joten tässä yksi linkki seurojen välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Mihin mä allekirjoitan?
Os. Jake MacU

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Eisbären Berlin toimii ilmeisesti nyt jonkilaisena farmina Kingsin prospekteille. Hyökkääjät Turcotte, Madden, Thomas ja Dudas sekä maalivahti Ingham pelaavat Berliinissä lainalla toistaiseksi. Marco Sturm on varmaankin käyttänyt kontaktejaan hyödyksi ja pojat on saatu samaan seuraan pelaamaan. Mielestäni erittäin hyvä veto laittaa kaikki samaan porukkaan.Edit.
Taustalla myös AEG:n omistus Eisbärenistä. AEG toimii myös Kingsin taustalla, joten tässä yksi linkki seurojen välillä.
Darren Dreger on täsmentänyt:

" The group is expected to play 4 of 6 exhibition games. The LA Kings can recall these players at any point. The parent company of the LA Kings, AEG also owns Berlin. "

Mietin vaan, että pelaakohan viisikko vain DEL:in harjoitusotteluita vai pääseeköhän joku heistä (parhaiten pelannut/pelanneet) pelaamaan myös DEL:in runkosarjaa?

Eisbärenin pelaajiahan on käynyt aikaisempina vuosina Losin harjoitusleireillä. Heistä yksikään ei ole tainnut pelata harjoitusotteluissa, kai. Vai olisiko joku pelannut ekassa matsissa tai rookiecampin ottelussa?

Kaksi viikkoa varaustilaisuuteen. Odottavan aika on pitkä.
 
"Kaikkia ihmisiä voi huijata jonkin aikaa, joitakin ihmisiä voi huijata kaiken aikaa, mutta kaikkia ihmisiä ei voi huijata kaiken aikaa." Abraham Lincoln.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy