Mainos

Los Angeles Kings 2020–2021

  • 51 037
  • 199

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Päättymässä oleva kausi

Kausi 2019-20 oli jälleenrakennusprojektin ensimmäinen vuosi. Aivan kauden loppujakson seitsemän ottelun voittoputkea lukuunottamatta pisteitä kertyi odotetusti harvakseltaan ja lopulta joukkue sijoittui runkosarjassa neljänneksi viimeiseksi. Varausarvonnassa kävi kuitenkin hyvä tuuri ja Kings varaakin ensimmäisellä kierroksella hyvältä paikalta kakkosena.
Varausloton myönteisen tuloksen lisäksi kauden positiivisia pilkahduksia oli pitkäaikaisesta loukkaantumisesta kärsineen Gabriel Vilardin onnistunut paluu, rookie Blake Lizotten yritteliäs taisteluilme sekä NHL-tasolla kokemattomien puolustajien Sean Walkerin ja Matt Royn otteet kaukalossa.

Losin osalta suurin jännityksen kohde kauden aikana oli keitä veteraanipelaajista myytäisiin, milloin kaupat tapahtuisivat ja mikä olisi saatu vastine. Lopulta vanhoista runkopelaajista vahtoivat maisemaa Alec Martinez, Kyle Clifford, Tyler Toffoli ja Derek Forbort. Hiukan tuoreemmista kavereista uudesta seurasta itsensä löysivät Jack Cambell ja sopimuksestaan ulostettu Ilja Kovaltshuk. Tehdyistä kaupoista takaisin päin tuli iso nippu varausvuoroja ja pari täytepelaajaa (Trevor Moore, Tim Schaller).

Kauden aikana pelanneista kavereista vapaiksi agenteiksi päästettiin veteraanihyökkääjä Trevor Lewis sekä puolustajista Ben Hutton ja Joakin Ryan. Suhteellisen lyhyeksi jääneellä vierailulla käynyt Nikolai Prokhorkin palasi takaisin KHL:ään.

Tuleva kausi

Alla Los Angeles Kingsin tämän hetkinen sopimustilanne ja päivitellään sitä mukaa kun uusia sopimuksia syntyy tai kauppoja tapahtuu (lähde CapFriendly).

Hyökkääjät:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#11 Anze Kopitar10, 000 000M$2024/UFA
#23 Dustin Brown5,875 000M$2022/UFA
#77 Jeff Carter5,272 727M$2022/UFA
#19 Alex Iafallo2,425 000M$2021/UFA
#9 Adrian Kempe2,000 000M$2022/RFA
#51 Austin Wagner1,333 333M$2023/RFA
#46 Blake Lizotte0,925 000M$2021/?FA
#42 Gabriel Vilardi0,894 167M$2022/RFA
#12 Trevor Moore0,775 000M$2021/UFA
#29 Martin Frk0,725 000M$2022/UFA
#10 Michael Amadio0,700 000M$2021/RFA


Puolustajat:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#8 Drew Doughty11,000 000M$2027/UFA
#26 Sean Walker2,650 000M$2024/UFA
#44 Mikey Anderson0,925 000M$2022/RFA
#56 Kurtis Macdermid0,875 000M$2022/UFA
#3 Matt Roy0,700 000M$2021/RFA
Olli Määttä3,333225M$2022/UFA


Maalivahdit:Sopimus (cap hit):Vuosi/Status:
#32 Jonathan Quick5,800 000M$2023/UFA
#40 Cal Petersen0,858 333M$2022/RFA


Hyökkäys

Iafallo - Kopitar - Brown
Kempe - Vilardi - Frk
Moore - Lizotte - Carter
Wagner - Amadio - X

Puolustus

x - Doughty
Anderson - Roy
MacDermid - Walker

Maalivahdit

Quick
Petersen

Kuten kokoonpanosta näkyy, niin tilaa on niin omille nuorille pelaajille kuin kokeneemmille UFA-kavereillekin. Itse odotan, että viime kaudella AHL:ssä pelanneista hyökkääjistä Carl Grundströmille annetaan kauden alussa mahdollisuus lunastaa pelipaikka ja toivottavasti myös Matt Luff saa uuden mahdollisuuden. Kumpikaan heistä ei ole pelillisesti mikään sateentekijä, vaan lähinnä tuovat syvyyttä alempiin ketjuihin. Pelipaikkaa ylhäällä tavoittelevat myös organisaation lupaavimmat nuorukaiset Tyler Madden, Alex Turcotte, Samuel Fagemo ja kehityksensä tässä vaiheessa nelosketjuun paremmin sopiva Jaret Anderson-Dolan.

Omista varauksista puolustukseen tarjoavat vaihtoehdon yhä teini-ikäinen Tobias Björnfot ja reilut pari vuotta vanhempi Cale Klague. Björnfot on älykäs ja liikkuva puolustusta/varmistelua painottava pakki, kun taas Claguen vahvuudet ovat hyökkäyspelaamisessa. Katsomaton kortti on Ruotsissa isoja kehitysaskelia ottanut Jacob Moverare. Kaikki kolme ovat mailaltaan leftin pakkeja, mutta Clague pelasi Ontariossa lähes yksinomaan oikealla puolella.

Se on selvää, että joukkuetta ei täydennetä vain sisältä päin omista varauksista, vaan heidän lisäkseen sainataan pari-kolme kokeneempaa pelaaja. Ehkä Hutton tai jopa Lewis palaavat takaisin kokoonpanoon tai sitten Blake tekee varausviikolla yhden tai kaksi vaihtokauppaa? Tai pari uutta UFA-sainausta? Edmundson taisi mennä jo, mutta onhan siellä UFA-markkinoilla vielä nimiä jäljellä.

Organisaation suunta - joko tankkaus lopetetaan?

Ensi kauden kokoonpanon muodostaminen/arvioiminen on meikäläiselle hankalaa, kun ei pätkääkään tiedä millaisena Blake ja muu johtoryhmä näkevät organisaation tilanteen. Pelonsekaisissa fiiliksissä odottelen Blaken&co:n toimia seuraavan neljän viikon aikana. Onko heidän mielestään organisaatiossa jo riittävästi nuorta verta ja nyt on aika hankkia muutama kokeneempi pelaaja vauhdittamaan paluuta huipuille? Siis käytännössä yhden tankkausvuoden jälkeen "lupausallas" olisi jo täynnä?

No joo, onhan nuoria lupauksia on määrällisesti paljon, mutta tasonsa todistaneita ei käytännössä ole yhtään. Pidän Vilardista ja Björnfotista todella paljon ja uskon heistä terveenä pysyessään kehittyvän kahden kärkikentän pelaajia. Mutta muista viime kaudella AHL:ssä pelanneista kavereista ei ole NHL-potentiaalia kuin kahteen alempaan kenttään / syvyyspelaajiksi - jos siihenkään.

Kalieyv, Turcotte, Madden, Fagemo, Spence - kaikilla vahvuutensa, mutta ei mitään näyttöä siitä, että ovat tulevaisuuden NHL-pelaajia. Siksi olenkin ihmetellyt juttuja, joiden mukaan Losin johdon mielestä lupauksia on niin paljon, ettei lokakuun kakkosvarausta lukuunottamatta uusia voida enää oikein hankkia, koska heille ei ole tulevaisuudessa sopimuspaikkoja. Voivatko he (Blake&co) todellakin olla sitä mieltä, että vanha, ikääntynyt miehistö uudistetaan yhden vuoden aikana? Saatana sentään, puolustuksessa ei ole syvyyttä lainkaan ja maalivahdeissa on Quick ja Petersen (UFA kahden vuoden päästä) ja sen jälkeen nippu "toivotaan, toivotaan" -varauksia? Tulevaisuuden joukkueen pehmeydestä ja fyysisyyden/koon puutteesta olen maininnut monta kertaa ja tulen mainitsemaan yhä uudestaan, jollei siihen saada jonkinlaista tolkkua. Pahinta olisi, että johtoryhmä käyttäisi vaivalla hankitun palkkatilan tarjoamalla jollekin Taylor Hallille tai Alex Pietrangelolle mottipäistä viiden vuoden 60 miljoona taalan sopimusta... .

Kunhan varaustilaisuus on ohi, niin ajattelin käydä vähän tarkemmin läpi nuoriso-osastoa. Jos vaikka saataisiin suomalaisedustukseen lisävahvistusta?
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Kiitos @heikkik jälleen kerran hyvästä tilannekatsauksesta. Itse pidin Vilardia jo täysin menetettynä tapauksena, mutta niin vain tuo on saanut itsensä kasaan. Seuraavan kuukauden vielä elävä Byfield vai Stützle on Kings-fanin oma rahat vai kolmipyörä. Jotenkin tuntuu, että Byfield on niin takuuvarma valinta kuin olla ja voi saksalaisen edustaessa high risk / high reward -optiota. Kuten sanottua, Kingsin sinällään laadukkaan oloiselta prospect-poolilta puuttuvat vielä näytöt. Itse en Blaken asemassa uskaltaisi Byfieldiä ohittaa, mutta aika näyttää mitä Rob päättää.

Puolustus vaikuttaa todellakin ohuelta, ja niin hyvän kauden kuin Walker sekä Roy vetivätkin, on heitä vaikea nähdä kuitenkaan tulevaisuuden avaintekijöinä. Claguen pitäisi alkaa vähitellen lunastaa lupauksia.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Eisbären Berlin toimii ilmeisesti nyt jonkilaisena farmina Kingsin prospekteille. Hyökkääjät Turcotte, Madden, Thomas ja Dudas sekä maalivahti Ingham pelaavat Berliinissä lainalla toistaiseksi. Marco Sturm on varmaankin käyttänyt kontaktejaan hyödyksi ja pojat on saatu samaan seuraan pelaamaan. Mielestäni erittäin hyvä veto laittaa kaikki samaan porukkaan.




Edit.
Taustalla myös AEG:n omistus Eisbärenistä. AEG toimii myös Kingsin taustalla, joten tässä yksi linkki seurojen välillä.
 
Viimeksi muokattu:

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Eisbären Berlin toimii ilmeisesti nyt jonkilaisena farmina Kingsin prospekteille. Hyökkääjät Turcotte, Madden, Thomas ja Dudas sekä maalivahti Ingham pelaavat Berliinissä lainalla toistaiseksi. Marco Sturm on varmaankin käyttänyt kontaktejaan hyödyksi ja pojat on saatu samaan seuraan pelaamaan. Mielestäni erittäin hyvä veto laittaa kaikki samaan porukkaan.




Edit.
Taustalla myös AEG:n omistus Eisbärenistä. AEG toimii myös Kingsin taustalla, joten tässä yksi linkki seurojen välillä.


Darren Dreger on täsmentänyt:

" The group is expected to play 4 of 6 exhibition games. The LA Kings can recall these players at any point. The parent company of the LA Kings, AEG also owns Berlin. "

Mietin vaan, että pelaakohan viisikko vain DEL:in harjoitusotteluita vai pääseeköhän joku heistä (parhaiten pelannut/pelanneet) pelaamaan myös DEL:in runkosarjaa?

Eisbärenin pelaajiahan on käynyt aikaisempina vuosina Losin harjoitusleireillä. Heistä yksikään ei ole tainnut pelata harjoitusotteluissa, kai. Vai olisiko joku pelannut ekassa matsissa tai rookiecampin ottelussa?

Kaksi viikkoa varaustilaisuuteen. Odottavan aika on pitkä.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Vähiin alkaa käydä kahden sormuksen veteraanit, sillä David Pagnottan mukaan Trevor Lewis ei saa jatkosopimusta. Tuplamestareista jäljellä on vielä Doughty, Kopitar, Quick, Brown ja Carter, joista ainakin neljän ensimainitun numero jäädytettäneen peliuran jälkeen.

Lewistä kuvaillaan hyvin Insiderin pari vuotta vanhassa pelaaja-arviossa:

Through his fearless, high-work, low-maintenance ethos, he’s endeared himself both to Kings fans as well as to his teammates, who voted him the club’s Unsung Hero for the seventh consecutive season.


Kovina jätkinä pidetään usein kovia tappelijoita, mutta todellista kovuutta on "panna kroppansa likoon" eli mennä kerta toisensa jälkeen taklausten alle, jotta joukkue saa irtokiekon haltuunsa, taklata itse, plokata laukauksia, huolehtia vaihdosta toiseen omista ja usein toistenkin pelaajien puolustusvelvotteista eli pelata joukkueelle, eikä omille maaleille ja syötöille. Lewis on malliesimerkki voittavan joukkueen kolmos/nelosketjulaisesta. Toivottavasti hänet peliuransa lopetettuaan palkataan organisaation palvelukseen nuorten pelaajien kehityspuolelle.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Se on selvää, että joukkuetta ei täydennetä vain sisältä päin omista varauksista, vaan heidän lisäkseen sainataan pari-kolme kokeneempaa pelaaja. Ehkä Hutton tai jopa Lewis palaavat takaisin kokoonpanoon tai sitten Blake tekee varausviikolla yhden tai kaksi vaihtokauppaa? Tai pari uutta UFA-sainausta? Edmundson taisi mennä jo, mutta onhan siellä UFA-markkinoilla vielä nimiä jäljellä.

Kävin hieman läpi tuota UFA & RFA listan kärkeä ja varsinkin leftin kätisyydellä pelaavia puolustajia, joille selkeästi on ainakin yksi paikka tarjolla tuossa Losin kokoonpanossa.

UFA listan kärjestä täytyy poimia tietysti heti Torey Krug, Erik Gustafsson, Mark Borowiecki ja TJ Brodie. Bruins huhujen mukaan kauppaa Krugia trade & sign diilillä eteenpäin. Krugilla olisi ainakin annettavaa Kingsin takkuilevaan ylivoimapeliin, mutta taitaa herran hinta olla päättömän korkea, joten voidaan unohtaa tämä "pikkupakki". Gustafsson on sinänsä mielenkiintoinen nimi, koska Hawksissa Erik löi kovat tehot toissa kaudella. Päättyvä kausi taas ei vakuuttanut, joten paljon jäi kysymysmerkkejä Erikin ympärille oikeasta tasosta. Olisiko tässä jopa ryöstön paikka, koska selkeästi eväitä hyökkäävämpään rooliin löytyy ja Kings saisi yhden mahdollisuuden lisää ylivoimalle, jopa hyvin edullisesti. Brodie on aika samanlaista muottia kuin Gustafsson, mutta Brodie on pääasiassa pelannut oikealla puolella Flamesin paidassa. Borowiecki taas edustaisi aivan erityyppistä puolustajaa kuin edellä mainitut. Ei olisi yhtään huono haku poimia jämäkkä luutia markkinoilta, mutta uskon Markin haluavan löytää jonkin paremmassa tilanteessa olevan seuran.

UFA-markkinat ovat aina petollisia, koska jokaisesta pelaajasta maksetaan järjestäen ylihintaa. Kingsillä on tuohon leikkiin tällä hetkellä varaa, mutta onko se kauhean järkevää siltikään? Näenkin tuon Ben Huttonin paluun jopa fiksuimpana vetona tällä hetkellä. Anderson, Clague, Björnfot saavat kaikki rauhassa kokeilla tuota vasemman puolen vapaana olevaa positiota (MacDermid ja Hutton muille paikoille).

RFA puolella olisi tietysti maukasta käyttää hyödyksi näitä palkkojen kanssa ahdingossa olevia seuroja. Sergachev nousee tietysti ensimmäisenä esiin, mutta en näe Kingsin kannalta mitään järkeä alkaa luopumaan ensi vuoden ykköspickistä ja Sergachevin hinta tuskin jää tuon kompensaation alle, jossa toisen kierroksen picki vaihtaisi omistajaa. 4 363 095 $ on tuo nykyinen kompensaation raja, jossa yksi 2. kiekan picki vaihtuu 1. + 3. pickeiksi. Kakkosesta luopuminen on vielä mielestäni ok, joka mielestäni olisi mahdollista toteuttaa esim. näiden herrojen yhteydessä: Devon Toews, Vince Dunn, Ryan Graves, Matt Grezlcyk, Travis Dermott, Nikita Zadorov, Robert Hägg.

Hyökkääjissä on taas hyvin tarjontaa tuolle rouhijaosastolle. AHL:n puolelta löytyy juurikin nuo Grundström, Luff, JAD osastoa, joilla on helppo paikkailla välejä. Taylor Hall voidaan unohtaa heti kättelyssä, mutta siellä on mielestäni ihan kokeilemisen arvoisia kavereita, joita voisi yrittää naarata hieman lyhyemmillä diileillä. Varsinkin tuollaiset centteri / laituri paikkaa pelanneet Carl Söderberg, Vladi Namestnikov, Craig Smith, Mikael Granlund, Alex Galchenyuk toimisivat erinomaisesti tuossa porukassa. Anthony Cirelli myös yksi mielenkiintoinen nimi, jolle offer sheetiä voisi tarjota (viitaten tuohon aikasempaan Sergachev pohdiskeluun). Offer sheetit ovat vain todella harvinaisia, mutta toisaalta mitä menetettävää Kingsillä tuollaisen kokeilussa tällä hetkellä on.

Kuhan mitään aivan päättömiä pitkiä ja rahakkaita sopimuksia ruveta sorvaamaan kellekkään UFA-pelaajalle, niin olen ihan tyytyväinen. Kingsin aika rahakkaille UFA-markkinoille tulee mielestäni paremmin vasta ensi kesänä tai sitä seuraavana.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Leftin pakki löytyi sitten Chicagosta. Olli Määttä matkaa Losiin ja Brad Morrison dumpattiin vastakkaiseen suuntaan. Määtän 4M capin kanssa Kingsillä ei ole mitään ongelmaa. Määttä ei ole mikään nopein luistelija, mutta kaksi kannua ja hyvät otteet niiden saavuttamisessa kyllä kertovat olennaisen mahdollisista ominaisuuksista. Määtällä on nyt oiva sauma nostaa pelinsä tasoa ja vakiinnuttaa roolinsa NHL karkeloissa. Parastahan tässä on nähä edes yksi suomalainen Losin paidassa, joka on ollut todella harvinaista herkkua viime vuosina. Hyvä kauppa, koska käytännössä ei menetetty mitään. Pysyy vielä sopimusten määräkin samassa.

Edit.
Hawks pidättää vielä osan palkoista (reilun 750k), joten pidän tätä kyllä erinomaisena diilinä. Pisteet Blaken suuntaa.


 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

9 vuoden otannalla NHL-playoffsien plusmiinustilaston johtaja:

- Olli Määttä, +28
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
AHL-puolen vapaista agenteista Matt Luffille ja Mikey Eyssimontille vuoden jatkosopimus. Molemmat olivat Ontarion parhaimmistoa viime kaudella, joten minusta ihan ansaitut sopparit. Hyvä vaan, että nuorilla, ensimmäisen vuoden ammattilaisilla (Turcotte, Madden, Thomas, Fagemo etc.) on apunaan kokeneempia ja tuloksentekoon pystyviä kavereita.

Huhujen mukaan Ben Huttonin kanssa ollaan neuvottelemassa jatkosopimusta, joten jos sopimus syntyy, niin pakiston leftin puolen miehistö alkaa olla joten kuten kuosissa. Olli Määttä, Ben Hutton, Mikey Anderson, Kurtis MacDermid. Kauden - jos sitä saadaan pelattua - aikana tulee kuitenkin loukkaantumisia, joten joku (Björnfot, Clague) tai jotkut (Moverare?, Hults?) saavat jossakin vaiheessa näyttömahdollisuuden. Onhan tuo vasen puoli heikompi kuin oikea puoli, mutta Määtän ja (toivottavasti) Huttonin ansiosta siellä olisi edes hiukan NHL-kokemusta.

Ainakin tähän asti Blake on vetänyt konservatiivista linjaa ja ainoa NHL-tason hankinta on ollut Olli Määttä. Minusta linja on ihan oikea nykytilanteessa, kun kukaan ei voi varmuudella sanoa, että pelataanko ensi kautta ja jos pelataan, niin missä muodossa. Ensi yönä Byfield vs. Stutzle, huomenna iltasella varaustilaisuuden loppuosuus, samalla mahdolliset draftia ennen, sen aikana ja jälkeen tehtävät kaupat ja perjantaina alkava vapaiden agenttien aika. Viikon verran tässä vielä pitää vielä odotella antaakko Blakelle "kesäarvosanaksi" kiitettävän, hyvän, tyydytävän vai huonon.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Jotenkin intuitio sanoo, että tuo Stützle olisi varmempi valinta kun tuo Byfield. Tämä ei siis perustu mihinkään muuhun kun omaan mutuun ja spekulointiin, joten ei kannata antaa tälle liikaa painoarvoa. Jotenkin tuo ketterä saksalainen herättää enemmän mielenkiintoa.

Itse olen kyllä ollut Byfieldin puolella siitä asti, kun kuulin Kingsin saavan vuoron numero 2. Ajatus poukkoilee, toivottavasti Blake ja kumppanit tekevät tässä nyt oikean päätöksen. Kumpi vaan hyvä valinta.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Jotenkin intuitio sanoo, että tuo Stützle olisi varmempi valinta kun tuo Byfield. Tämä ei siis perustu mihinkään muuhun kun omaan mutuun ja spekulointiin, joten ei kannata antaa tälle liikaa painoarvoa. Jotenkin tuo ketterä saksalainen herättää enemmän mielenkiintoa.

Itse olen kyllä ollut Byfieldin puolella siitä asti, kun kuulin Kingsin saavan vuoron numero 2. Ajatus poukkoilee, toivottavasti Blake ja kumppanit tekevät tässä nyt oikean päätöksen. Kumpi vaan hyvä valinta.

Itse pidin ja pidän Byfieldiä sinä riskittömämpänä vetona. Samoin Kingsin prospect pool tuntuu nyt selvästi vahvemmalta kuin vielä eilen.

Toki senttereitä on nyt "liikaa" mutta Kupari ainakin on vaikuttanut pelaajalta jonka tulevaisuus on ennemmin laiturina, jos ura isossa liigassa aukeaa.

Nyt myöhemmillä kierroksilla fokus puolustajiin.
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Hyvä vaan, että nuorilla, ensimmäisen vuoden ammattilaisilla (Turcotte, Madden, Thomas, Fagemo etc.) on apunaan kokeneempia ja tuloksentekoon pystyviä kavereita.
Heh, alkaa näköjään tämä ”ainoastaan Pohjois-Amerikka on ammattilaisuutta” -narratiivi rantautumaan myös Suomeen. Malliesimerkkinä Wild, joka hehkutti Kaapo Kähkösen pelanneen uransa ensimmäisen ammattilaisottelun, kun debytoi AHL:ssä.

Kupari ainakin on vaikuttanut pelaajalta jonka tulevaisuus on ennemmin laiturina, jos ura isossa liigassa aukeaa.
Omasta mielestäni Kupari vaikuttaa ainoastaan sellaiselta pelaajalta, jonka treidaisin pois samantien. Pidän isosti yliarvostettuna, enkä näe juurikaan NHL-tulevaisuutta, valitettavasti.
 

neks0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Juventus, HIFK, Darts
Nyt tämän ensimmäisen kierroksen jälkeen olen kyllä todella tyytyväinen Byfieldiin, ei siis Stützleltä mitään pois. On kyllä isokokoinen ja ketterä keskushyökkääjä, jota Kopitar pääsee mentoroimaan. Toivottavasti uusi franchise sentteri. Innolla jään odottamaan Byfieldin kehitystä ja miten ammattilaisura lähtee käyntiin.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Omasta mielestäni Kupari vaikuttaa ainoastaan sellaiselta pelaajalta, jonka treidaisin pois samantien. Pidän isosti yliarvostettuna, enkä näe juurikaan NHL-tulevaisuutta, valitettavasti.

En ole eri mieltä, mutta en myöskään halua liian vahvasti nuorta pelaajaa tuomita. Kuparin katto on tuskin tasoa "kempe" ylempänä, joten vaikea uskoa, että kyseessä olisi milloinkaan organisaatiolle avainpelaaja.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Nyt myöhemmillä kierroksilla fokus puolustajiin.

Fokus tosiaan pysynyt puolustajissa ja kaksi pickiä jopa treidattiin!

#35 Helge Grans (SWE)
#45 Brock Faber (USA)

#51 ja #97 pickit treidattiin Detroitiin ja vastineeksi saatiin #45 picki, joka alunperin oli Oilersin varaus.

#60 picki treidattiin päikseen Rangersin kanssa Lias Anderssoniin. Todella mielenkiintoinen treidi, mutta toisaalta Kings oli jo toiselta kierrokselta haalinut pari hyvää puolustajaa. Andressonilla on ollut omat ongelmansa Rangersin kanssa, joten ihan hyvä päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä. Odotukset kuitenkin ovat korkealla tällä ykköskierroksen varauksella.

Hyvin mennyt tähän asti !
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Andressonilla on ollut omat ongelmansa Rangersin kanssa, joten ihan hyvä päästä aloittamaan puhtaalta pöydältä. Odotukset kuitenkin ovat korkealla tällä ykköskierroksen varauksella.

Osaakp joku kertoa tarkemmin Anderssonista, joka on minulle jäänyt aika lailla vieraaksi tapaukseksi. Sentterilaituri, mutta mitä voidaan realistisesti odottaa?
 

VapaahetoisGM

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, K-Vantaa, Minnesota Blue Jays, Kapa, VG-62
Varaustilaisuus on takana, joka mielestäni onnistui Kingsin osalta äärimmäisen hyvin. Koitetaan listata tähän Kingsin varauksia ja hieman turista pelaajista, vaikka suurin osa on tilastoja lukuun ottamatta melko tuntemattomia itselleni. Enemmän tietävät saavat siis mieluusti korjata ja valaista minua :)

Round 1, #2 - Quinton Byfield - 194cm / 97kg - C
Täydellinen valinta. Byfield on ehdottomasti Kingsin näköinen pelaaja: iso ja monipuolinen sentteri, joka koostaan huolimatta on myös hyvä luistelija. Esimerkiksi NHL Centran Scoutingin analyytikko vertasi Byfieldiä saman ikäiseen Jevgeni Malkiniin, joka kertonee sen, että tässä on Anzen seuraaja franchisetason ykkössentterinä.

Round 2, #35 - Helge Grans - 190cm / 87kg - D
Jos puolustajalla on tuollaiset raamit, pelaa oikea käsi alhaalla ja puolustuspelin lisäksi scouting reporteissa kehutaan luistelua ja kiekon ylöstuontia, niin ei Gransin varaukseen voi kovin pettynyt olla. Edelleen: Grans on myös Kingsin näköinen pelaaja, eli isokokoinen jne, mutta on myös sikäli moderni puolustaja, että luistelu on jo nyt hyvällä tasolla. Ainoana miinuksena scouting reporteista nousee esiin se, että isosta koostan huolimatta Grans ei pelaa juurikaan fyysisesti. Itse odotan Helgestä solidia top4-puolustajaa Kingsiin.

Round 2, #45 - Brock Faber - 182cm / 88kg - D
Toinen rightin puolustaja. Faber oli itselleni pienoinen pettymys, sillä hyvästä luistelusta ja kehutusta peliälystä ja sijoittumisesta huolimatta Faber on melko pienikokoinen siihen nähden, että kiekollinen peli listataan Faberin heikkoudeksi. Potentiaalia on ehdottomasti, mutta itse olisin tämän pickin käyttänyt ehkä toisin.

Round 3, #66 - Kasper Simontaival - 175cm / 78kg - RW
Simontaival on luontainen maalintekijä, jolta luonnistuu myös pelinrakentaminen. Taitavilla käsillä varustettu pelaaja, joka kaipaa kuitenkin rutkasti massaa vielä runkoonsa. Mielenkiintoinen varaus, joka on selkeästi pidemmän aikavälin projekti, joka voi onnistuessaan olla todellinen lottovoitto Kingsille. Upsideä on runsaasti, mutta kehitystä pitää tapahtua reippaasti, sillä Kasper on pelaajatyyppinä sellainen, että alemmissa kentissä ei juurikaan käyttöä ole.

Round 3, #83 - Alex Laferriere - 183cm / 81kg - RW

Ei saatu Lafreniereä, mutta otettiin wish.com -versio eli Alex Laferriere. Alexin kohdalla hänen kuvauksensa miellyttää itseäni: nopeilla jaloilla varustettu pelaaja, joka on hyvä maalintekijä ja nauttii fyysisestä pelistä. Itse näkisin Laferrieren potentiaalin siellä TOP9-hyökkääjän tietämillä, joka tuo secondary scoring -osastolle vauhtia, fyysisyyttä ja tarvittavaa taustatukea tuloksentekoon. Hyvä valinta. Huomioitavaa myös se, että Laferriere pelaa Gransin, Faberin ja Simontaivalin tapaan oikea käsi alhaalla.

Round 4, #112 - Juho Markkanen - 187cm / 66kg - G
Toinen suomalaisvaraus. Pitkä maalivahti, joka on kuitenkin fyysisesti vielä aivan raakile. Alemmissa junioriluokissa on kirjauttanut hyviä tilastoja, samoin Mestiksessä muutamat ottelut ovat sujuneet mallikkaasti. Markkanen on aiemmin varatun Simontavalin tapaan todella pitkän ajan projekti, jonka kohdalla kärsivällisyys saatetaan palkita isosti. Itse odotin Juhon menevän aivan jämäkierroksilla, mutta toisaalta suomalainen maalivahtiprospekti Kingsien poolissa sopii mainiosti.

Round 5, #128 - Martin Chromiak - 183cm / 82kg - LW
Jälleen rightin hyökkääjä. Chromiak putosi draftissa reippaasti, sillä yleisesti hänen sijoituksensa pyöri siellä 40-70 välimaastossa. Siihen nähden hyvä haku Blaken porukalta. Puhtaasti hyökkäyspään pelaaja, jonka suurimmat heikkoudet ovat juurikin puolustuspelissä. Myöskään luistelua ei scouting reporteissa liiemmin kehuttu. Long shot, mutta mielenkiintoinen haku IMO.

Round 6, #140 - Ben Meehan - 183cm / 86 kg - D

Meehanin scouting report alkaa käytännössä samoilla sanoilla kuin Brock Faberin vastaava. Eli kehutaan ajoitusta ja halukkuutta tehdä päätöksiä itse. Meehania kehutaan myös kiekolla taitavaksi, joten olen tähän valintaan ehdottomasti tyytyväinen. USHL:ssä vain yhden kauden pelannut Meehan suuntaa seuraavaksi UMass-Lowelliin pelaamaan yliopistokiekkoa, jossa hän saa rauhassa marinoitua.

Round 7, #190 - Aatu Jämsen - 187cm / 71kg
Valinta, josta pitäisin ilman Suomi-lasejakin erittäin paljon. Fyysisesti erittäin paljon kasvunvaraa omaava pelaaja, joka on junioritasolla ns. late bloomer. Alemmissa junnuluokissa ihan ok -tason tehoja ja kausia, mutta viime kaudella räväytti B-junioreissa 24 matsiin tehot 21+26=47 ja tämän kauden alku on ollut käsittämätön. A-junioreissa 9 pelissä on syntynyt vaatimattomasti 5+15=20. Todellinen Long shot. Hyökkäyspään uhka, jolla on kaikki mahdollisuudet nousta tämän draftin jämäkierrosten yhdeksi suurimmista löydöistä. Paljon on toki puutteitakin, mutta juuri tällaisia pelaajia haluaisin nähdä varattavan viimeisellä kierroksella.


Kaikkiaan draft oli mielestäni erinomainen Kingsin osalta. Ainoastaan Faberin varaaminen oli se, jonka olisin tehnyt toisin. Lisäksi draftin aikana Kingsiin saapui Rangersin ongelmalapsi Lias Andersson, josta annettiin vastineeksi kolmannen kierroksen varausvuoro. Hinta ei ollut korkea, joten tästä pitää tykätä.

Andersson on kuitenkin varattu NHL:ään numerolla 7 eikä ikääkään ole kuin 21 vuotta. On todistanut jo SHL:ssä taitonsa, joten nyt vain Kingsiin ja Ontarioon hakemaan uutta tulemista.
 

Pakastin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Los Angeles Kings, Chelsea FC, Darts
Mietin tuota Tyler Johnsonin tilannetta Tampassa. Ottaisiko muut herrat tällä langalla tuon pelaajan neljäksi kaudeksi meidän jengin kontolle, jos mukana tulisi 1. kierroksen picki? Pitäisikö mukana tulla vaihtoehtoisesti joku prospekti (esim. Cal Foote) vai jopa molemmat?
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Heh, alkaa näköjään tämä ”ainoastaan Pohjois-Amerikka on ammattilaisuutta” -narratiivi rantautumaan myös Suomeen. Malliesimerkkinä Wild, joka hehkutti Kaapo Kähkösen pelanneen uransa ensimmäisen ammattilaisottelun, kun debytoi AHL:ssä.


Omasta mielestäni Kupari vaikuttaa ainoastaan sellaiselta pelaajalta, jonka treidaisin pois samantien. Pidän isosti yliarvostettuna, enkä näe juurikaan NHL-tulevaisuutta, valitettavasti.

Käsi ylös virheen merkiksi. Itseäni on ärsyttänyt sama asia esim. Rasmus Kuparin kohdalla, jota on pidetty ihan rookiena, vaikka hän oli pelannut ennen AHL:ään siirtymistään Liigassa jo reilut sata ottelua. Uudessa Mayor's Manorin "Kings Of the Podcast":issa oli haastateltavana Losin Euroopan skouttien pomo Christian Ruuttu, joka kertoi, että Kuparin polvi on kunnossa ja hän (Kupari) on tällä hetkellä LA:ssa harjoittelemassa. Kuparin NHL-tulevaisuudesta olen pääosin samaa mieltä, mutta haluan katsoa vielä tämän kauden loppuun, ennen kuin alkaisin kaupittelemaan häntä muualle. Kokonsa ja taitojensa puolesta Kupari on änäritason pelaaja, mutta asenne ja peliajatus on vielä jossakin junnutasolla.

Samanlaisessa näyttöpaikassa ovat muutama muukin nuorempi Kings-pelaaja: Michael Amadio, Carl Grundström, Matt Luff, Kale Clague, Daniel Brickley, Johan Södergran, Jaret Anderson-Dolan ja jopa vastahankittu Lias Andersson. NHL on armoton lihamylly ja jollei parissa kaudessa osoita kehittymisen merkkejä, niin yleensä osoite vaihtuu. Kings on varannut viimeisen kahden vuoden aikana 18 pelaajaa ja ensi kesänä on käytössä yhdeksän vuoroa, joten uusia yrittäjiä on tulossa pelipaikalle kuin pelipaikalle.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Varaustilaisuus on takana, joka mielestäni onnistui Kingsin osalta äärimmäisen hyvin. Koitetaan listata tähän Kingsin varauksia ja hieman turista pelaajista, vaikka suurin osa on tilastoja lukuun ottamatta melko tuntemattomia itselleni. Enemmän tietävät saavat siis mieluusti korjata ja valaista minua :)

Round 1, #2 - Quinton Byfield - 194cm / 97kg - C
...
Round 2, #35 - Helge Grans - 190cm / 87kg - D
...
Round 2, #45 - Brock Faber - 182cm / 88kg - D
...
Round 3, #66 - Kasper Simontaival - 175cm / 78kg - RW
...
Round 3, #83 - Alex Laferriere - 183cm / 81kg - RW
...
Round 4, #112 - Juho Markkanen - 187cm / 66kg - G
...
Round 5, #128 - Martin Chromiak - 183cm / 82kg - LW
...
Round 6, #140 - Ben Meehan - 183cm / 86 kg - D
...
Round 7, #190 - Aatu Jämsen - 187cm / 71kg
...
Kaikkiaan draft oli mielestäni erinomainen Kingsin osalta. Ainoastaan Faberin varaaminen oli se, jonka olisin tehnyt toisin. Lisäksi draftin aikana Kingsiin saapui Rangersin ongelmalapsi Lias Andersson, josta annettiin vastineeksi kolmannen kierroksen varausvuoro. Hinta ei ollut korkea, joten tästä pitää tykätä.

Simontaivalta lukuunottamatta hyvä+ drafti. Mutta vaikka minua Simontaipaleen valinta potuttikin, niin hän oli Blaken linjan mukainen varaus. Kun lueskelee Blaken&Yanettin&Ruutun&muiden Kings-skouttien varaamien hyökkääjien scoutting raportteja, niin pisteidentekijöitähän tässä on haettu ja nyt vähän isommalla riskillä. Pienikokoisesta Simontaipaleesta tai puolustamiseen välinpitämättömästi suhtautuvasta Chromiakista tulee pienellä todennäköisyydellä vahvistusta ylempiin kenttiin, eivätkä ominaisuuksiensa puolesta sovi alempiin kenttiin, mutta aina välillä lotossakin joku voittaa isomman tai pienemmän voiton.

Kauden todella vauhdikkaasti A-nuorten SM-sarjassa aloittanut Jämsenillä on ainakin pituutensa puolesta potentiaalia kehittyä kolmos- tai nelosketjun laituriksi. Mutta hemmetin harvassahan nämä "joelarmiat" ovat, jotka pystyvät uransa aikana muuttumaan rooliaan hyökkäävästä taitopelaajasta puolustavamman ketjun roolipelaajaksi. Jämsenin valinta jatkaa kahden aikaisemman draftin linjaa, joissa aivan lopussa otettiin isompikokoinen pohjois-eurooppalainen. Ensin vuonna 2018 ruotsalainen Johan Södergren ja vuotta myöhemmin toinen ruotsalainen, Andre Lee. Södergrenillä kausi 2019-20 sujui Ontariossa pienessä roolissa varsin nihkeästi, mutta Andre Leen kausi NCAA:ssa sujui hyvin. Eikä Södergreniin kausi tänä syksynä ole alkanut viime kautista paremmin. Maalitili on Allsvenskanin Almtunassa on vielä avaamatta ja syöttöpisteitä on viidessä ottelussa kertynyt vasta yksi.

Viime vuonna Yanetti varasi neljä pakkia, jotka kaikki olivat korkeintaan kuusi jalkaa (183 cm) pitkiä. Nyt varattiin kolme pakkia, joista yksi oli isompikokoinen - Grans listattu 190 senttiseksi - mutta kaksi muuta tutun linjan mukaisesti yltävät kuuden jalan hujakoille. Kätisyyksien suhde vähän tasoittui, kun viime kesänä otettiin yksi rightin pakki (Jordan Spence), niin nyt hänen seuraansa liittyi kaksi nuorukaista (Grans, Faber). Eli jako on neljä leftiä ja kolme rightia seitsemästä pakkivarauksesta.

Yksi asia mikä kahdessa viime draftissa on kiinnittänyt meikäläisen huomion on kansallisuusjakauma. LA Kings on varannut kunakin vuonna vain yhden kanadalaisen per tilaisuus. Viime vuonna hän oli Sydneyssä Australiassa syntynyt Jordan Spence ja tänä vuonna ykkösvaraus Quinton Byfield. Samassa ajassa usalaisia on varattu kuusi, ruotsalaisia ja suomalaisia kumpaisiakin neljä ja tsekkejä ja slovakkeja molempia yksi. Blaken/Yanettin ollessa puikossa Losiin on varattu neljän vuoden aikana vain yksi venäläinen, floppistatusta lähenevä Bulat Shafigullin poimittiin kolmannella kierroksella vuonna 2018.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yksi asia mikä kahdessa viime draftissa on kiinnittänyt meikäläisen huomion on kansallisuusjakauma. LA Kings on varannut kunakin vuonna vain yhden kanadalaisen per tilaisuus. Viime vuonna hän oli Sydneyssä Australiassa syntynyt Jordan Spence ja tänä vuonna ykkösvaraus Quinton Byfield. Samassa ajassa usalaisia on varattu kuusi, ruotsalaisia ja suomalaisia kumpaisiakin neljä ja tsekkejä ja slovakkeja molempia yksi. Blaken/Yanettin ollessa puikossa Losiin on varattu neljän vuoden aikana vain yksi venäläinen, floppistatusta lähenevä Bulat Shafigullin poimittiin kolmannella kierroksella vuonna 2018.

Mielestäni hyvä strategia. Kanadan juniorisarja eivät näytä kehittävän pelaajia tuossa 17-18-19 ikävaiheessa niin hyvin mitä toiset sarjat, etenkin Euroopassa, jossa nuoret oppivat veteraaneilta ja pelaavat miehiä vastaan.

Pelaajiahan sieltä tulee määrällisesti edelleen paljon, mutta jannut jää kehityksessä takamatkalle, siihen nähden mitä ovat olleet 15-16 vuotiaana.

Vain noita ihan kärkijätkiä itse ottaisin, kuten Byfield. Nämä eivät jämähdä sinne liian pitkäksi aikaa, ja voivat tulla NHL-veteraanien oppiin suoraan vuoden päästä. AHL:ään kun ei pääse.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kun kerran alettiin kirjoittelemaan, niin päivitetään vielä farmiseura Ontarion tilannetta. Puolustaja Austin Strandille ja hyökkääjä Boko Imamalle on tehty asianmukaiset sopimustarjoukset, joten heidän pelaajaoikeutensa säilyvät Losilla. Varsinaista sopimusta ei ole kummankaan kohdalla vielä solmittu.

Reigniin hankittiin myös kaksi kaivattua vahvistusta eli veteraanivahti Troy Grosenick lupaavan, mutta varsin kokemattoman Matt Villaltan tueksi ja isokokoinen Mark Alt puolustuksen tukipilariksi. Alt on 28-vuotias rightin pakki, jolla on myös hiukan NHL-kokemusta Philadelphiasta ja Coloradosta. Alt on ollut pari viime kautta Avalanchen farmiseuran kapteeni ja minusta todella hyvä hankinta Kings-johdolta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Mielestäni hyvä strategia. Kanadan juniorisarja eivät näytä kehittävän pelaajia tuossa 17-18-19 ikävaiheessa niin hyvin mitä toiset sarjat, etenkin Euroopassa, jossa nuoret oppivat veteraaneilta ja pelaavat miehiä vastaan.

Pelaajiahan sieltä tulee määrällisesti edelleen paljon, mutta jannut jää kehityksessä takamatkalle, siihen nähden mitä ovat olleet 15-16 vuotiaana.

Vain noita ihan kärkijätkiä itse ottaisin, kuten Byfield. Nämä eivät jämähdä sinne liian pitkäksi aikaa, ja voivat tulla NHL-veteraanien oppiin suoraan vuoden päästä. AHL:ään kun ei pääse.

Itse ajattelen hiukan toisin. Suurimmalle osalle kanadalaisista varauksista CHL->AHL->NHL -reitti on ihan hyvä, koska saavat mahdollisuuden kehittyä omien rajojensa/taitojensa mukaisessa tahdissa. Varauksen jälkeen vuosi tai kaksi junnusarjaa ja sen jälkeen vuosi tai kaksi AHL:ää ja sen jälkeen - kolme-neljä vuotta varauksesta - pitäisi jo nähdä onko pelaajalla NHL-potentiaalia vai ei. USA:n yliopistopelaajilla yhdestä neljään vuoteen NCAA-kiekkoa ja sen jälkeen joko suoraan NHL:ään tai sitten vuodeksi, kahdeksi kehittymään AHL:ään. Ihan kärkilupauksia (top5) lukuunottamatta kolmisen vuotta draftin jälkeen on ihan sopiva aika arvioida onko kaverista pelimieheksi ylimmälle sarjatasolle vai ei. Joillakin se vie viisikin vuotta ennen kuin ovat NHL-valmiita.

Eurooppalaisia varauksia rahdataan useinmiten ihan liian aikaisin Pohjois-Amerikkaan. Minusta siinä ei ole mitään järkeä, että Rasmus Kuparin ja Johan Södergranin kaltaisia kavereita laitetaan pelaamaan AHL:ään vuosi draftin jälkeen, kun kumpikaan ei selvästikkään ollut pelaajana siihen valmis. Esimerkiksi Kuparille olisi tehnyt helvetin hyvää pelata vielä vuosi Suomessa, mutta vaihtaa seuraa ja Kärppä-kodista pois päästyään kasvaa henkisesti aikuisemmaksi ja fyysisesti vahvemmaksi. Onkin ihan mielenkiintoista vertailla miten Kupari ja Södergren pärjäävät ensi kaudella samana vuonna varattuihin, mutta sen jälkeen kaksi vuotta CHL:ssä pelanneisiin Akil Thomasiin ja Aidan Dudasiin verrattuna. Kupari oli siis vuonna 2018 Losin ykköskierroksen, Thomas kakkoskierroksen, Dudas neloskierroksen ja Södergran kuutoskierroksen varaus.

Jotkut Mikko Rantasen tai Tobias Björnfotin kaltaiset kaverit ovat poikkeuksia, jotka heti varaamisen jälkeen pystyvät pelaamaan AHL:ssä isossa roolissa, mutta yleisesti ottaen eurooppalaisia teinejä ei pitäisi päästää "kehittymään" AHL:ään, vaan heidän pitäisi jäädä kypsymään Eurooppaan.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Minkälainen tilanne on Kingsin puolustushierarkiassa? Lähinnä kiinnostaisi tietää, mikä SaiPassa tällä hetkellä lainalla olevan Jakob Moveraren tilanne Kingsin kokonaisuudessa on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös