Liverpool kausi 2007-2008

  • 148 046
  • 1 485

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Kuvernööri kirjoitti:
Joskus sitä itsekin erehtyy laskemaan 1+1 yhteen ja kuvittelemaan että asiat ovat niin yksinkertaisia mutta alkukausi on jälleen osoittanut ettei homma mene fudiksessa ihan niin. BALANCE, tuo englanninkielinen mahtava sana joka kuvastaa parhaiten voittavaa jalkapallojoukkuetta. Se balance löytyy sellaisen joukkueen pelistä. Tällä hetkellä se puuttuu Liverpoolilta,
Myös suomenkielestä löytyy tuo sana, joka puuttuu Liverpoolin pelistä: se on TASAPAINO.

Liverpoolin hyökkäys- ja puolustuspeli ei ole tasapainossa. Osittain se saattaa johtua noista Kuvernöörin mainitsemista asioista, mutta myös siitä, että joukkue on virheherkkä ja tekee paljon virheitä, eikä puolustus ja hyökkäys pysty riittävissä määrin tukemaan toisiaan, jotta noita virheitä voitaisiin paikata.

Rafael Benitez haukkaa liian suurta palasta. Mielestäni olisi parempi edetä askel kerrallaan. Joukkueeseen on kohdistunut niin isoja muutoksia (kuten Kuvernöörikin sanoi) vietäväksi eteenpäin niin monella rintamalla: Valioliigassa ja Mestareiden liigassa.
Kuvernööri kirjoitti:
Kuinkahan moni täälläkin riekkuisi jos yhdessä pelissä loistava Drogba ei olisi tehnyt käsittämätöntä yksilösuoritusta, ja toisessa yksi linjamies tehnyt elämänsä virhettä? Nämä asiat tapahtuivat ja niihin vetoaminen olisi maailman tyhmintä hommaa, pointtini on vain se että pitää osata nähdä pintaa syvemmälle. Siihen ei vaan kovin moni täällä kykene.
Niin, asiat ovat usein pienestä kiinni. Myös omat fiilikset olisivat toisenlaiset, mikäli Drogba ei olisi tilanteesta maalia tällännyt tai Reina olisi pelannut varmemmin tilanteen, jossa sitten linjamies teki virheensä. Tätä kuitenkin tarkoitan, Liverpoolin peli on erittäin herkkä virheille. Yksi virhe ja vastustajan maali, oma hyökkääminen tuloksetonta. En tiedä, miksi näin?
Kuvernööri kirjoitti:
On selvää että Liverpoolin pistesaldo on todennäköisesti kärsinyt rotaatiosta alkukaudella, ja jälleen nämä radikaalit muutokset huomioonottaen on selvää että ihannekokoonpano alkukierroksilla olisi helpottanut aika paljon. On aika pahaa Rafan aliarvioimista vain todeta miehen olevan tyhmä, ja olla tajuamatta tämän miehen analyyttisyyttä ja suunnitelmallisuutta. Rotaation toimivuutta voidaan sitten arvioida helmi-maaliskuussa, jolloin Liverpoolin avainpelaajat ovat takuulla tuoreempia kuin vaikkapa Terry ja Lampard.
Toivotaan näin. Toivottavasti Benitezillä on sellaista kaukonäköä, joka minulta ainakin puuttuu, että tämä kaikki muuttuu ahdistuksesta menestykseksi. Toivotaan, ettei Liverpool anna liikaa etumatkaa vastustajille alkukauden aikana ja päästää kunnolla hyötymään rotaation tarjoamasta hyödystä. Valioliigan ratkaisu tapahtuu usein joulun ja varsinkin pääsiäisen ajan otteluruuhkissa, yhtälailla kuin myös sarjan alkaessa. Minä luotan Liverpoolin pääsiäiskuntoon; nyt olisi vaan tärkeätä, ettei vastustajat ole karkuteillä jo ennen sitä.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Alkuun pakko todeta, että Kuvernöörin teksti oli suurin piirtein sellaista, jonka voisin kuvitella olevan peräisin helposti (sisältöntä puolesta siis) sivuunkirjoittaneen näppikseltä. Kerrassaan asian ytimessä! Hienoa analysointia.
Syötä! kirjoitti:
Myös suomenkielestä löytyy tuo sana, joka puuttuu Liverpoolin pelistä: se on TASAPAINO. Liverpoolin hyökkäys- ja puolustuspeli ei ole tasapainossa. Osittain se saattaa johtua noista Kuvernöörin mainitsemista asioista, mutta myös siitä, että joukkue on virheherkkä ja tekee paljon virheitä, eikä puolustus ja hyökkäys pysty riittävissä määrin tukemaan toisiaan, jotta noita virheitä voitaisiin paikata.

Niin, asiat ovat usein pienestä kiinni. Myös omat fiilikset olisivat toisenlaiset, mikäli Drogba ei olisi tilanteesta maalia tällännyt tai Reina olisi pelannut varmemmin tilanteen, jossa sitten linjamies teki virheensä. Tätä kuitenkin tarkoitan, Liverpoolin peli on erittäin herkkä virheille. Yksi virhe ja vastustajan maali, oma hyökkääminen tuloksetonta. En tiedä, miksi näin?
Sanopas sitten mikä joukkue ei tee lainkaan virheitä? Jopa Chelsealle on tullut lukuisia virheitä ja Boro niistä rankaisi vieden pisteet kotiin. Miten Reinan olisi tilanteessa pitänyt pelata varmemmin, potkaista neljä metriä viivan takaa??? Reinaa on aivan turha syyttää tuosta linjurin kämmäyksestä (se, miten mies sijoittui/liikkui vaparin antamisen aikana/jälkeen onkin kokonaan toinen kysymys), sillä mies tekee tuollaisia avauksia säännöllisesti ja normaali linjatuomari ei siihen puutu.

Näistä yksittäisistä virheistä on mielestäni puhuttu liikaakiin. Ne peittävät valitettavasti lähes kaiken sen, mikä on tämän kauden Liverpoolin pelissä ollut hyvää ja saa joukkueen vaikuttamaan huonommalta kuin se onkaan. Sitä en kiellä, etteikö esim. Reinan otteissa paista hienoinen epävarmuus, mutta ajattelepa tilannetta myös hänen kannalta tämän kauden pelien perusteella: torjuttavaa on ollut todella vähän Liverpoolin hallitessa pelejä (myös vieraissa)ja sitten kun vastustaja pääsee vihdoin paikkaan, niin se onkin sitten ollut mitä mainioin maalipaikka, loistava yksilösuoritus tai harhautunut keskitys. Eipä silti, ei Reina valitettavasti mitään "game-savereita" ole pystynyt esittämään, mutta osasyy on varmasti juuri mainitsemassani tilanteessa.

Ja mielestäni on luonnollista, että maalin tappioasemassa todennäköisyys virheeseen kasvaa, sillä silloin pitääkin hyökätä ja tavoitella tasoitusmaalia. Minulle on ainakin aivan sama hävitäänkö 1-0 vai 3-0. Pääasia on, että edes yritettiin taistella voitosta.

Ja tästä tasapainosta olen täysin samoilla linjoilla sinun ja Kuvernöörin kanssa, se on todellakin hakusessa. Syyksi siihen näen kuitenkin itse enemmän Kuvernöörin version, joskin tästä materiaalin yhteenhitsautumattomuudesta on mielestäni yksi merkittävä (ja valitettava) seuraus juuri mainitsemasi virheherkkyys - tai ehkä ennemminkin mainitsemasi näiden virheiden paikkaamisen puutteellisuus. Tämä on kuitenkin sellainen asia, johon vaikuttaa vain ja ainoastaan treenaaminen ja pelaaminen. Tämä palanen kyllä loksahtaa kohdilleen ajan kanssa.
Syötä! kirjoitti:
Rafael Benitez haukkaa liian suurta palasta. Mielestäni olisi parempi edetä askel kerrallaan. Joukkueeseen on kohdistunut niin isoja muutoksia (kuten Kuvernöörikin sanoi) vietäväksi eteenpäin niin monella rintamalla: Valioliigassa ja Mestareiden liigassa.
Tästä olen vahvasti eri mieltä. Rafa on nimenomaan edennyt palanen kerrallaan. Muokannut joukkuetta mieleisekseen kovalla kädellä ja sorvannut taktiikkaa ja pelisysteemiä sen mukaan. Kaukana on se Rafan ensimmäisen kauden ja viime kauden alun vierasmatsien 4-5-1-kyttäilytaktiikka (joka muuten toi todellakin vain nihkeän viidennen sijan ja todella surkean alun viime kauteen). Kun Rafa muutti tämän taktiikan viime lokakuussa 4-4-2:een, niin alkoi tämä huikea voittoputki. Minä aikakin tuskailisin, jos pelin kuva ei olisi mennyt yhtään parempaan (tarkoitan tällä tässä aktiivisempaa, hyökkäävämpää ja aloitteellisempaa) suuntaan vaan edelleen pelattaisiin sitä passiivista vastaiskujen kyttäämistä. Epäilemättä puolustuspeli hyötyi siitä, kun taktiikka oli passiivisempaa ja puolustuslinjan edessä makasi useampi pelaaja auttamassa toppareita. Tällöin virheiden (kyllä, on niitä virheitä tullut aiemminkin) paikkaajia vain oli useampia.

Kysehän on ollut tällä kaudella (lähes) puhtaasti tehottomuudesta. Pallo liikkuu, miehet liikkuvat ja peli on aktiivista ja ennen kaikkea: maalintekopaikkoihin päästään säännöllisesti. Tiedän, tehottomuus ei todellakaan ole se helpoimmin ratkaistava ongelma, mutta siihen kun ei oikotietäkään ole. Treenaaminen, treenaaminen ja treenaaminen. Jos maalipaikkoihin ei edes päästäisi, niin silloin olisi syytä olla huolestunut. Tulee varmasti aika, jolloin nämä tolppalaukauset alkavat mennä sisään. Paikosta maalit Nevertonia, Chelseaa ja Boltonia vastaan, niin täällä kilvan hehkutettaisiin tulevia mestareita. Nyt täällä on vallinnut käsittämätön lynkkausmieliala. Näin pienestä se on kiinni.

Mielestäni Rafa on tehnyt nousujohteista työtä koko ajan ja vienyt joukkuetta Täystuhon ajoista huikeasti eteenpäin. Ennen kaikkea Rafa on tehnyt sen palanen kerrallaan. Ensin pelattiin sillä materiaalilla, mitä mies Täystuhon jäljiltä sai parilla omalla hankinnalla ryyditettynä (tiukkaa joukkuepuolustusta ja vastaiskuja, aluepuolustuksen sisäänajo, yksi kärki). Sitten viime kaudella joukkue rupesi näyttämään jo puolittain Rafan jengiltä ja taktiikkaa avattiin jonkin verran, kuitenkin hyökkäyssuuntaan jonkin verran rajoittuneen materiaalin sallimissa rajoissa (puolustuslinjan kuntoon laittaminen, alupuolustuksen jalostaminen toimivaksi, aktiivisempi kahden kärjen hyökkäyspeli).

Tällä kaudella Rafalla onkin huomattavasti parempi tilanne hyökkäävien pelaajien suhteen ja taktiikkaa onkin muutettu selkeästi siihen suuntaan (aktiiviseen karvaus- ja hyökkäyspeliin panostaminen ja joukkueen aloitteellisen kokonaispelaamisen kehittäminen - hittolainen, tässähän kuulostaa jo Routaisen Sydämen ja Petteri Sihvosen epämääräiseltä risteytykseltä). Hyökkäyspeliin panostaminen on kuitenkin johtanut puolustuslinjan tukemisen laiminlyöntiin (erityisesti vasemmalta laidalta). Eli työnsarkaa vielä riittää - minkä Rafa on itsekin monta kertaa todennut. Kokonaisuutena Liverpool on kuitenkin erittäin lähellä jotain sellaista, mitä ei ehkäpä Arsenalin huippuaikaa lukuunottamatta ole nähty moneen vuoteen.

Haluaisin kuulla sinulta Syötä!, millainen palanen olisi sitten ollut sopivan kokoinen tälle kaudelle?
Syötä! kirjoitti:
Toivotaan näin. Toivottavasti Benitezillä on sellaista kaukonäköä, joka minulta ainakin puuttuu, että tämä kaikki muuttuu ahdistuksesta menestykseksi. Toivotaan, ettei Liverpool anna liikaa etumatkaa vastustajille alkukauden aikana ja päästää kunnolla hyötymään rotaation tarjoamasta hyödystä. Valioliigan ratkaisu tapahtuu usein joulun ja varsinkin pääsiäisen ajan otteluruuhkissa, yhtälailla kuin myös sarjan alkaessa. Minä luotan Liverpoolin pääsiäiskuntoon; nyt olisi vaan tärkeätä, ettei vastustajat ole karkuteillä jo ennen sitä.
Jo kokonaista 7 (seitsemän) ottelua takana (poislukien Arsenal) ja ero kärkeen kokonaiset 6 (kuusi) pistettä. Toisin sanoen, jäljellä vielä huikeat 31 (kolmekymmentäyksi) ottelua, mukaanlukien molemmat ManU- ja Arse-pelit sekä kotimatsi Chelseaa vastaan. Mitään ei ole vielä menetetty. Tämä on ihan aikuisten oikeesti pienistä asioista kiinni, sillä jokaisesta vierastappiosta minulle on ainakin jäänyt kerrassaan niin epäoikeudenmukaisen paskan maku suuhun. Tappio selkeästi paremmalle on helppo prosessoida ja hyväksyä, mutta nämä kolme vierastappiota ovat kyllä vaatineet työtä - eikä se työ oikein vieläkään ole loppunut. Mielestäni Liverpool on saanut näistä peleistä aivan liian vähän pelin hallintaan ja maalitilanteiden määrään suhteutettuna.

Ja tuosta kaukonäöstä sen verran, että Benitez itse puhuu koko ajan suuremmasta kuvasta ja kokonaisuuden ajattelemisesta. Se on hänen tehtävänsä ja siitä hänelle maksetaan. Valtaosalle meistä seuran päivittäisistä rutiineja, treenejä, loukkaantumistilanteita, pelaajien päivän virettä, henkilökohtaisia syitä/ongelmia ja henkilökemioita tietämättömille etäkannattajille suurin merkitsevä kiinnekohta on vain seuraava ottelu ja sen tulos. Rafa elää itse tuota seuraa ja on siitä suurelta osin vastuussa. Hänen on PAKKO olla kaukonäköinen tai muuten fudua tulee pian. Minulla on siis täysi luotto Rafaan ja hänen kykyihinsä (joista muuten yksi merkittävä on nähdäkseni kyky oppia virheistään, kukaanhan ei ole virheetön).

Tässä omia ajatuksiani tilanteesta. Paremminkin voisi olla, mutta kautta on vielä n-i-i-n paljon jäljellä, ettei mitään ole vielä menetetty ja pelaajien pysyminen vireessä ja hyvävoimaisina läpi raskaan talven on todella tärkeää.

---

Bambamcam tuolla aiemmin kirosi Liverpoolin lähtevän liian puolustusvoittoisella taktiikalla vieraspeleihin. Tämän kauden kaikki matsit nähneenä voin sanoa sen olevan aika reippaanlaisesti väärä oletus. Mielestäni Liverpool on lähtenyt matseihin ehkä jopa liiankin hyökkäävästi. Tämän takia puolustuksen tukeminen on jäänyt edellisvuotta huonommalle tasolle, jolloin tilanteita Liverpoolin puolustuspäähän tulee huomattavasti enemmän -> mahdollisuuksia virheille on huomattavasti enemmän -> henkilökohtaisia virheitä on tullut poikkeuksellisen paljon.

Eihän tämä virheiden tekeminen sinänsä vielä säännönmukaisesti maaleihin johda, mutta tällä kaudella vastustajat ovat rankaisseet näistä virheistä kerrassaan uskomattoman kovalla prosentilla.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kun täällä Liverpool-ketjussa on näitä Valioliigakannattajien prototyyppejä ansiokkaasti profiloitu Kuvernöörin ja Mängimiehen toimesta, niin näiden kolmen jo esitetyn lisäksi mieleen tulee vielä neljäskin prototyyppi. Ja jos Mängimiehen kuvaama prototyyppi on huvittavin, niin tämä minun kuvaama prototyyppi on sitten ehdottomasti se surkein tapaus.

Tämän prototyypin edustaja seuraa jalkapalloaiheisia ketjuja (kuten tämä Liverpool-ketju), mutta kirjoittaa yleensä vain silloin, kun tarjolla on pienikin paikka mukahauskalle provonpätkälle tai toisen kirjoittajan nolaamisen yrittämiselle. Itse ketjun asiallisiin, pohdiskeleviin ja oikeasti asiapitoisiin kirjoituksiin tämän prototyypin edustaja ei juurikaan puutu, vaan keskittyy juuri edellä mainitsemaani toimintaan. Erityistä tässä on vielä se, että tämä mukahauskailu tapahtuu yleensä sellaista joukkuetta käsittelevässä ketjussa, jonka kannattaja tämän prototyypin edustaja ei ole.

Tällä yleistyksellä en suinkaan tarkoita ketään tiettyä tämän ketjun kirjoittajaa ja tämän tyypin edustusta esiintyy myös muissa ketjuissa. Tämä kun nyt vain sattui olemaan Liverpool-ketju.

EDIT: Joku voisi täysin aiheellisesti kysyä, mitä tekemistä tämän prototyypin edustajalla on itse ValioliigaKANNATTAMISEN kanssa? Samaa olen kieltämättä itsekin monesti ihmetellyt?
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Kuvernööri kirjoitti:
Erityisesti Liverpoolin suhteen aika monella tuntuu olevan hyvin vaikea ymmärtää muutamia juttuja. Ennen kauden alkua näitä asioita oli hyvinkin vaikea odottaa, eikä niiden vaikutuksia voinut ennakoida alkukauden peliesityksiin.
Niin siis mitä asioita nämä ovat? Maalinteon vaikeus? Räikeät yksilölliset virheet puolustuspäässä? Kykenemättömyys tasaisuuteen ja etukäteen (selvästikin) heikompien vastustajien voittamiseen? Juurihan nämä ovat niitä asioita, joita mm. minä ennustelin ja tällä hetkellä nämä ennustukset näyttävät menevän hyvinkin kohdilleen. Mielestäni on aika naiivia "puolustella" huonoja tuloksia sillä, että joukkue ja sen pelitapa on muuttunut oleellisesti, kun NIMENOMAAN se oli yksi painavimmista syistä odottaa jotain muuta kuin maagisia otteita. Eikä sikäli, oikein hyvinhän Liverpool on näkemissäni peleissä pelannut. Hallinnut tempoa, luonut maalipaikkoja ja muutenkin noin yleisesti ottaen ollut varmaan parempi joukkue kentällä. Kysympä kuitenkin vaan, että onko näillä asioilla yhtään mitään väliä, jos tulossuorittaminen on sitä luokkaa, kun se nyt on ollut? Pelit ratkaistaan aina lopulta yksilötasolla ja sillä osastolla Pool tuntuisi olevan vielä pahasti vaiheessa, vaikka joukkueena esiintyykin hyvin. Kyllä Liverpool varmasti joskus marraskuussa on liekeissä, ensi vuoden alusta puhumattakaan, mutta Valioliigassa se vaan ei tahdo riittää, jos on tarkoitus taistella mestaruudesta.

Mutta edelleen, lupaan kyllä myöntää olleeni väärässä, jos Liverpool kauden päätteeksi löytyy sittenkin jostain muualta kuin sijoilta 2-3, kuitenkin selvästi mestaruustaiston ulkopuolelta.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cube kirjoitti:
Niin siis mitä asioita nämä ovat? Maalinteon vaikeus? Räikeät yksilölliset virheet puolustuspäässä? Kykenemättömyys tasaisuuteen ja etukäteen (selvästikin) heikompien vastustajien voittamiseen? Juurihan nämä ovat niitä asioita, joita mm. minä ennustelin ja tällä hetkellä nämä ennustukset näyttävät menevän hyvinkin kohdilleen. Mielestäni on aika naiivia "puolustella" huonoja tuloksia sillä, että joukkue ja sen pelitapa on muuttunut oleellisesti, kun NIMENOMAAN se oli yksi painavimmista syistä odottaa jotain muuta kuin maagisia otteita. Eikä sikäli, oikein hyvinhän Liverpool on näkemissäni peleissä pelannut. Hallinnut tempoa, luonut maalipaikkoja ja muutenkin noin yleisesti ottaen ollut varmaan parempi joukkue kentällä. Kysympä kuitenkin vaan, että onko näillä asioilla yhtään mitään väliä, jos tulossuorittaminen on sitä luokkaa, kun se nyt on ollut? Pelit ratkaistaan aina lopulta yksilötasolla ja sillä osastolla Pool tuntuisi olevan vielä pahasti vaiheessa, vaikka joukkueena esiintyykin hyvin. Kyllä Liverpool varmasti joskus marraskuussa on liekeissä, ensi vuoden alusta puhumattakaan, mutta Valioliigassa se vaan ei tahdo riittää, jos on tarkoitus taistella mestaruudesta.

Nyt taisi Cubella mennä totaalisesti ohi juuri se peräänkuuluttamani asia. Se mikä nämä ennustamasi asiat on aiheuttanut johtuu nimenomaan tästä pelitavan radikaalista muutoksesta hyökkäyssuuntaan. Fudiksessahan puolustaminen on aina koko joukkueen homma ja siinä keskikentän keskusta on oikeastaan jopa tärkein osa, tällä kaudella tuo muutos on aiheuttanut suuria sopeutumisvaikeuksia, kun on siirrytty tutusta, turvallisesta ja puolustusvoittoisesta aika rohkeaan, omaan hyökkäysvoimaan luottavaan tyyliin. Seurauksena on ollut aika monia asioita, mm. ajoittainen toppareiden "epävarmuus", joka on ikäänkuin silmänlumetta vastustajan (parhaana esimerkkinä kotipeli Makkabia vastaan) päästessä hyökkäämään maatapitkin lyhytsyötöillä keskikentän ja puolustuslinjan välissä. Tämä pelityylimuutos oli nimenomaan se muutos mitä en itse osannut edes kuvitella, vaan uskoin Rafan edelleen luottavan "pahoissa" peleissä 4-5-1:een ja 4-4-2:n olevan edelleen viime kauden kaltainen. Ilman tätä aika merkittävää pelityylimuutosta olisi voitu laskea äsken kuvaamassasi viestissä se 1+1 yhteen, vahvat perustat ja muutama helvetin kova vahvistus, joten kaikkihan on nyt hyvin? Mutta kun kaikki nämä virhealttiudet ja tasaisuuden löytymisen (joka jo löytyi lähes vuosi sitten) ongelmat on hyvin pitkälti selitettävissä asioilla joita edellisessä viestissäni erittelin.

Ja mitä tulee tuohon jälkimmäiseen kommenttiisi niin voisin heittää tähän vaikka yhden Mourinhon kommentin, jossa hän uskoi ManUn ja Arsen olevan pahimmat mestaruusuhkaajat koska he pelaavat "parempaa jalkapalloa", tarkoittaen hyökkäävämpää pelityyliä. Jos se luonnollinen pelityyli on hyökätä ja pelata kovalla tempolla maata pitkin, ja tasaisuus ja rutiini sillä tyylillä löytyy, niin totta helvetissä sillä on erittäin paljon merkitystä myös tuloksiin. 38 ottelun sarja on liian pitkä voitettavaksi puolustamalla. Pahoissa vierasotteluissa jotka ovat aina olleet Poolille vaikeita, on aina seikkoja jota ei voi hyvällä puolustuspelilläkään kontrolloida ja sattuman (tappion) mahdollisuus kasvaa. Vastustajan kova tunnelataus huippujengiä vastaan, kotietu, ym. Kyllä nämä pelit on pidemmässä mittakaavassa helpompi voittaa, jos kykenee luonnollisella pelityylillään hallitsemaan peliä ja hyökkäämään myös vieraissa, ja nyt Liverpool yrittää ottaa askelta siihen suuntaan.

Lopuksi vielä hämmästelisin tuota kommenttiasi yksilö- ja joukkuetasoista, nimenomaan joukkuetasolla ja joukkuepelissä Liverpoolilla on tällä hetkellä sopeutumisvaikeuksia ja esimerkiksi Everton- ja Bolton-pelit kaatuivat hyvinkin pitkälti näihin asioihin. Tai sitten voi nähdä asiat niin yksisilmäisesti, että ottelut voitetaan sillä tavalla, että Drogba tekee ihmeen tai Gerrard vetää kolmestakybästä vuosituhannen maalin.
 

Cube

Jäsen
Kuvernööri kirjoitti:
Tämä pelityylimuutos oli nimenomaan se muutos mitä en itse osannut edes kuvitella, vaan uskoin Rafan edelleen luottavan "pahoissa" peleissä 4-5-1:een ja 4-4-2:n olevan edelleen viime kauden kaltainen. Ilman tätä aika merkittävää pelityylimuutosta olisi voitu laskea äsken kuvaamassasi viestissä se 1+1 yhteen, vahvat perustat ja muutama helvetin kova vahvistus, joten kaikkihan on nyt hyvin? Mutta kun kaikki nämä virhealttiudet ja tasaisuuden löytymisen (joka jo löytyi lähes vuosi sitten) ongelmat on hyvin pitkälti selitettävissä asioilla joita edellisessä viestissäni erittelin.

[...]

Jos se luonnollinen pelityyli on hyökätä ja pelata kovalla tempolla maata pitkin, ja tasaisuus ja rutiini sillä tyylillä löytyy, niin totta helvetissä sillä on erittäin paljon merkitystä myös tuloksiin. 38 ottelun sarja on liian pitkä voitettavaksi puolustamalla.
Et siis odottanut Rafan vaihtavan täksi kaudeksi hyökkäävämpään pelityyliin, mutta silti ennakoissasi veikkasit Liverpoolista Valioliigan mestaria, vaikka sarja onkin mielestäsi liian pitkä voitettavaksi puolustamalla? Jeesaa vähän.

Kuvernööri kirjoitti:
Lopuksi vielä hämmästelisin tuota kommenttiasi yksilö- ja joukkuetasoista, nimenomaan joukkuetasolla ja joukkuepelissä Liverpoolilla on tällä hetkellä sopeutumisvaikeuksia ja esimerkiksi Everton- ja Bolton-pelit kaatuivat hyvinkin pitkälti näihin asioihin. Tai sitten voi nähdä asiat niin yksisilmäisesti, että ottelut voitetaan sillä tavalla, että Drogba tekee ihmeen tai Gerrard vetää kolmestakybästä vuosituhannen maalin.
Näkisin asian kaikessa yksinkertaisuudessaan olevan kutakuinkin näin. Loppukädessä pelit tuppaavat kääntymään sille joukkueelle, jolla on taitavammat yksilöt ja jos nyt muistan esimerkiksi Everton-pelin annin oikein, niin tuo peli kaatui Poolilla lähestulkoon täysin yksilötason virheisiin.

Ei niiden ratkaisujen tarvitse mitään "Vuoden maali" -tyylisiä olla, mutta jonkun olisi kuitenkin tiukassa pelissä nostettava sitä profiilia ja annettava yksi vapauttava syöttö ja jonkun toisen taas laitettava se syöttö vielä maaliin. Pelkkä taktiikka - oli se kuinka hyvä tahansa - vie vain tiettyyn pisteeseen asti. Sitä tarkoitan.

Liverpoolilla on varmasti ongelmia joukkuetasolla, mutta tällä hetkellä ne jäävät toiseksi yksilötason epätasaisille suorituksille ja ratkaisijoiden puutteelle. Mielestäni Rafan roolin ylikorostaminen onkin tällä hetkellä Liverpool-leirin suurimpia ongelmia. Uuden pelaajankin saapuessa mietitään enemmän sitä, mitä Rafa voi tehdä pelaajalla ja miten hän istuu Benitez-palapeliin kuin sitä mitä pelaaja itse voi tuoda joukkueeseen ja miten hän omalla panoksellaan voi auttaa Liverpoolia voittamaan enemmän kuin ennen.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja nythän julkaistiin top5 100PWSTK-äänestyksessä. Kärkisijat ovat:
1. Kenny Dalglish
-King Kenny odotetusti ykkösenä. Liverpoolin kautta aikojen paras pelaaja ja varmasti hienoimpia persoonia koko jalkapallomaailmassa. Kiistaton kuningas. Liverpoolissa ihmeteltiin kuinka helvetissä pystytään paikkaamaan Kevin Keegan, ei kuitenkaan kauaa tarvinnut ihmetellä kun seuraava kysymys oli kuinka helvetissä pystytään hankkimaan joku joka on edes 10% siitä mitä Dalglish.
2. Steven Gerrard
-Maailman parhaimpia pelaajia tällä hetkellä ja legenda. Helvetin hieno pelaaja ja tehnyt maalin jokaisessa isossa finaalissa. Ei ehkä noin korkealla edes sen takia että nykypelaaja.
3. Ian Rush
-Maalintekijä. 660 peliä ja niissä 346 maalia. Eniten maaleja Poolin historiassa. Mitäs tuohon voi sanoa, antaa tilastojen puhua puolestaan.
4. Robbie Fowler
-God. Toxteth Terror. En tiedä onko lahjakkaampaa maalintekijää olemassa. Mahtava persoona joka rakastaa Poolia joka grammallaan. 348 peliä ja 177 maalia. Loukkaantumiset sotkivat nousun maailman parhaaksi pelaajaksi, mutta slti oma suosikkini ja niin monen muun kopiten. Mahtava äijä.
5. John Barnes
-Tehnyt loistavaa duunia rasismia vastaan ja oli pelaajanakin loistava.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Ensi alkuun kiitoksia nimimerkille Liverpooligan. Turhan harvoin saa rakentavaa palautetta ja kommenttia omaan viestiin. Vaikka laitatkin minut selkä seinää vasten, on kommenttisi juuri sellaista mistä pidän: rakentavaa. Lisäksi on paljon Liverpooligan ja Kuvernöörin mielipiteitä, joista olen täysin samaa mieltä. Niitä en ole sen kummemmin eritellyt, mutta paljosta olen samaa mieltä.
Liverpooligan kirjoitti:
Sanopas sitten mikä joukkue ei tee lainkaan virheitä? Jopa Chelsealle on tullut lukuisia virheitä ja Boro niistä rankaisi vieden pisteet kotiin. Miten Reinan olisi tilanteessa pitänyt pelata varmemmin, potkaista neljä metriä viivan takaa??? Reinaa on aivan turha syyttää tuosta linjurin kämmäyksestä (se, miten mies sijoittui/liikkui vaparin antamisen aikana/jälkeen onkin kokonaan toinen kysymys), sillä mies tekee tuollaisia avauksia säännöllisesti ja normaali linjatuomari ei siihen puutu. Näistä yksittäisistä virheistä on mielestäni puhuttu liikaakiin.
Virheistä ei puhuta koskaan liikaa. (Tarkoitan nyt nimenomaan ns. helppoja virheitä.) Joukkue on juuri niin hyvä kuin mitä viimeinen peli osoittaa. Jos se meni hyvin, niin hyvä homma. Jos se taas meni huonosti, on se todellinen taso löytynyt. Vanhoilla asioilla ei kuitenkaan kannata märehtiä. Asiat täytyy ottaa vastaan sellaisina kuin mitä ne eteen tulee ja mennä sitten eteenpäin.

Reinan, tai jonkun muun yksittäiseen virheeseen en aio kompuroida enkä selitellä (miten muuten tilanne olisi pitänyt pelata) tämän enempää. Se ei ole kovin hedelmällistä.

Kaikki joukkueet tekevät virheitä enemmän tai vähemmän. Virheet, virhealttius, virheiden välttäminen, virheiden tekeminen; ovat nimenomaan iso yksittäinen tekijä, joka erottaa voittajat ja häviäjät. Jos aikoo menestyä, virheitä ei pidä suvaita, vaan niistä täytyy ottaa oppia. Pyritään tekemään asiat koko ajan paremmin ja paremmin. Viilataan ja viilataan joukkueen pelaamista. Minusta Liverpool tekee huippujoukkueeksi liikaa virheitä ja jokainen virhe on liikaa.

Toki myös voittavat joukkueet tekevät virheitä, mutta vastaavasti he pystyvät tekemään maaleja melkein kaksin kerroin virheitä enemmän.

Vertaan jalkapallo-ottelussa virheiden tekemistä jääkiekossa maalivahdin ja voittavan maalivahdin erolla. Markus Korhonen on ihan hyvä maalivahti, jolle tulee kuitenkin joka pelissä maali tai kaksi helppoa maalia. Niklas Bäckström on myös ihan hyvä maalivahti, jolle kuitenkaan ei mene yhtään helppoa ja jonka lisäksi hän tekee muutaman ratkaisevan torjunnan. Tietenkin kaukaa haettu esimerkki, mutta kun ollaan jääkiekkoaiheisella palstalla, niin suotakoon. Yhtä lailla jääkiekossa on sillä merkitystä, jos maalivahti tekee/ei tee virheitä kuin jalkapallossa, jossa joukkue tekee virheitä. Lopputulos on molemmissa sama: omiin kolisee.
Liverpooligan kirjoitti:
Paikosta maalit Evertonia, Chelseaa ja Boltonia vastaan, niin täällä kilvan hehkutettaisiin tulevia mestareita. Nyt täällä on vallinnut käsittämätön lynkkausmieliala. Näin pienestä se on kiinni.
Niin se on, se on pienestä kiinni. Omasta mielestä en ole kuitenkaan lynkkaamassa Liverpoolia, vaan esittämässä rakentavaa kritiikkiä Liverpoolia kohtaan. Niin rakentavaa kuin vain tosifani voi. Noissa em. vieraspeleissä paikoista maalit, niin fiilikset olisivat täysin erilaiset.
Liverpooligan kirjoitti:
Haluaisin kuulla sinulta Syötä!, millainen palanen olisi sitten ollut sopivan kokoinen tälle kaudelle?
Olen mielipiteeni kanssa vaikean problematiikan äärellä. Samalla kertaa, kun tahdon antaa rakentavaa kritiikkiä joukkueesta, niin samalla kertaa myös kärsin suunnattomasti, jos menestystä ei tule.

Olen varmasti vastannut aiemmin epäsuorasti esittämääsi kysymykseen.

Liverpool taistelee kahdella rintamalla: Valioliigassa ja Mestareiden liigassa. Rafael Benitez on tuonut Liverpoolin tavoitteen asetteluun ja menestyksen hakemiseen mannereurooppalaista ajattelua, jossa molemmilla rintamilla haetaan menestystä. Peribrittiläinen ajattelutapa on erilainen. Menestystä haetaan vain Valioliigasta ja FA-Cupista. Minusta Liverpoolin ykköstavoite pitäisi olla vain ja ainoastaan Valioliiga, sillä se taitaa olla huippujalkapallossa ainoa sarja, jossa Liverpool ei ole pärjännyt viime vuosina.

Benitezin käyttämä pelaajien kierrätys tukee tuota yo. ajatusta. Pelaajia kierrätetään, koska menestystä haetaan niin Mestareiden liigasta ja Valioliigasta. Minun mielestä näin ei pitäisi kuitenkaan olla. Valioliigaa pelattaisiin parhaalla kokoonpanolla ja Mestareiden liigaa, sitäkin kun täytyy pelata, pelattaisiin sitten muulla systeemillä.

-------------------------------------------------------------------------

Prototyypeistä: itse kuulun varmasti johonkin 10. prototyyppiin. Kohta 40 vuotias äijä, joka on koko pienen ikänsä seurannut jalkapalloa (ja jääkiekkoa). Kaikki Liverpooliin (ja Kärppiin) liittyvä tieto otetaan vastaan. Aivoissa, silmissä ja korvissa on koko ajan hakutoiminto (Search-toiminto) käynnissä; aivot hakee koko ajan Liverpooliin liittyvää tietoa. Sitä aivot on tehnyt pikkupojasta saakka. Luulen, että tämä 10. prototyyppi on ns. hiljainen ”enemmistö”, joiden ylivoimainen suursuosikki on nimenomaan juuri Liverpool. King Kenny Dalglish, Kevin Keegan, Ian Rush ja John Barnes ovat olleet minun idoleita.
 

Cube

Jäsen
Liverpooligan kirjoitti:
Paikosta maalit Nevertonia, Chelseaa ja Boltonia vastaan, niin täällä kilvan hehkutettaisiin tulevia mestareita. Nyt täällä on vallinnut käsittämätön lynkkausmieliala. Näin pienestä se on kiinni.
Tähän on vielä ihan pakko puuttua, koska se ei todellakaan ole mistään "pienestä kiinni". Jos useamman matsin menee häviämään kutakuinkin samalla tavalla, niin silloin se on sääntö, eikä poikkeus. Esimerkiksi NHL:n puolella Washington hävisi viime kaudella muistaakseni pitkälti yli 20 peliä yhdellä ainoalla maalilla. Voittamalla noista puolet Caps olisi ollut todennäköisesti playoff-joukkue. Luuletko, että minä selittelin silloin tilannetta kiekon epäsuotuisalla pomppimisella ja sillä, että vastustaja teki epätyypillisen komeita maaleja? Vitut. Caps hävisi toistuvasti noin, koska oli nuori ja kokematon ryhmä, joka ei tiukoissa paikoissa jaksanut kääntää pelejä itselleen.

"Paikoista sisään laittaminen" on niin keskeinen elementti jalkapallossa, että siihen vetoaminen jonain mukamas pikkuasiana osoittaa jo aika isoa pelisilmän puutetta ja nimenomaan sitä kyvyttömyyttä nähdä pintaa syvemmälle.

Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että se on aina huolestuttavampaa, kun ei saa edes paikkoja ja kyllä Pool varmasti niistä sisäänkin alkaa pian palloa laittamaan. Tässä nyt vaan mietitään sitä, että onko silloin jo auttamatta liian myöhäistä.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Cube kirjoitti:
Tähän on vielä ihan pakko puuttua, koska se ei todellakaan ole mistään "pienestä kiinni".

Sama täällä. Voittajat erottuvat juuri tästä "pienestä". Pallo pussiin paikoista, eikä mitään meriselvityksiä tumpeloinneista. Paikkoja on ja uskotaan jonkun Poolin hyökkääjistä saavan herätyksen ja alkavan pistää avopaikoista sisään.

Bellamyn pakkopeluutuksesta voi olla montaa mieltä. Walesin kapu, jos nyt oikein luin jostakin. Ei kai kusipää voi olla eturintaman miehiä?
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cube kirjoitti:
Et siis odottanut Rafan vaihtavan täksi kaudeksi hyökkäävämpään pelityyliin, mutta silti ennakoissasi veikkasit Liverpoolista Valioliigan mestaria, vaikka sarja onkin mielestäsi liian pitkä voitettavaksi puolustamalla? Jeesaa vähän.


Näkisin asian kaikessa yksinkertaisuudessaan olevan kutakuinkin näin. Loppukädessä pelit tuppaavat kääntymään sille joukkueelle, jolla on taitavammat yksilöt ja jos nyt muistan esimerkiksi Everton-pelin annin oikein, niin tuo peli kaatui Poolilla lähestulkoon täysin yksilötason virheisiin.

Ei niiden ratkaisujen tarvitse mitään "Vuoden maali" -tyylisiä olla, mutta jonkun olisi kuitenkin tiukassa pelissä nostettava sitä profiilia ja annettava yksi vapauttava syöttö ja jonkun toisen taas laitettava se syöttö vielä maaliin. Pelkkä taktiikka - oli se kuinka hyvä tahansa - vie vain tiettyyn pisteeseen asti. Sitä tarkoitan.

Liverpoolilla on varmasti ongelmia joukkuetasolla, mutta tällä hetkellä ne jäävät toiseksi yksilötason epätasaisille suorituksille ja ratkaisijoiden puutteelle. Mielestäni Rafan roolin ylikorostaminen onkin tällä hetkellä Liverpool-leirin suurimpia ongelmia. Uuden pelaajankin saapuessa mietitään enemmän sitä, mitä Rafa voi tehdä pelaajalla ja miten hän istuu Benitez-palapeliin kuin sitä mitä pelaaja itse voi tuoda joukkueeseen ja miten hän omalla panoksellaan voi auttaa Liverpoolia voittamaan enemmän kuin ennen.

Taisit hieman käsittää väärin. En missään tapauksessa väittänyt Liverpoolin viimekauden pelityylin olleen liian puolustava mestaruuden voittamiselle. Sen luulisi kenen tahansa tajuavan ettei näin ole. Totesin ainoastaan että Arsenal ja ManU pelaavat Mourinhon mielestä hyökkäävämpää jalkapalloa kuin Liverpool. Viime kaudella Liverpool keräsi muistaakseni 83 pistettä ja jos katsellaan vaikka Valioliigahistorian mestareiden pistemääriä, niin tuo olisi riittänyt varmaan 10 mestaruuteen. Lisäisin vielä tähän että nämä "tapaturmat" vieraissa, jotka ovat yleisempiä Liverpoolille kuin esim. ManUlle johtuvat varmasti osittain tästä rutiininomaisen hyökkäyspelin ja pelin hallinnan paremmuudesta joka ManUlla ainakin menneinä vuosina on ollut. En siis ole sitä mieltä että Liverpoolin olisi välttämättä hyökättävä enemmän kuin viime kaudella, mutta onnistuessaan tämä muutos tekee Liverpoolista takuulla paremman joukkueen, kuten tuossa harvinaisen pitkässä viestissäni pari päivää sitten kirjoitin.

Ja mitä tulee näihin yksilöihin niin se on totta että Henry Liverpoolin kärjessä helpottaisi aika paljon. Jos yksi mies pystyy loihtimaan maalin tyhjästä niin eihän siitä haittaakaan ole, enkä nyt mitenkään vähättelisi esim. Gerrardin roolia sellaisena pelaajana. Helpottaisi tietysti jos meillä olisi kärjessä sellainen, ainakin Dirk Kuyt on jo tyylikkäillä itseluomilla paikoillaan ja vakuuttavilla otteillaan antanut lupauksia siitä, että hänestä voi tulla kärki joka tekee "puolittaisestakin" paikasta.

Pitäisikö minun puolestaan tulkita että Liverpool hävisi Boltonille koska sillä on riveissään yksilöt Campo ja Speed?
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Yksi asia, mikä vaikuttaa varmasti Poolin menestykseen heikentävästi kuluvalla kaudella on suuri vaihtuvuus.

mm. Jermaine Pennant, Mark Gonzales, Fabio Aurelio, Dirk Kuyt ja Craig Bellamy ovat hyviä pelaajia, mutta koska heitä oon näinkin paljon, niin joukkuepeli väkisinkin kärsii.

Joukkueen ikäjakauma on kuitenkin sellainen, että tulevaksi kaudeksi Pool tarvii todella vähän muutoksia. Pelkästään nykyjoukkueen koheesion paraneminen vie pitkälle. Jopa mestaruuteen asti.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
bambamcam kirjoitti:
Sama täällä. Voittajat erottuvat juuri tästä "pienestä". Pallo pussiin paikoista, eikä mitään meriselvityksiä tumpeloinneista.
Eli jos tästä nyt tekee johtopäätöksiä, niin viime kausien yksi suurimmista voittajapersoonista, Steven Gerrard, onkin yht'äkkiä jotain aivan muuta (eli loser), kun ei laitakaan sisään? Näinkö äkkiä se käsitys muuttuu? Minulle tämä ei vain mene läpi aivan näin yksioikoisena ja mustavalkoisena asiana.

bambamcam kirjoitti:
Bellamyn pakkopeluutuksesta voi olla montaa mieltä. Walesin kapu, jos nyt oikein luin jostakin. Ei kai kusipää voi olla eturintaman miehiä?
Tästä pakkopeluuttamisesta olen jokseenkin samaa mieltä. Varsinkin kun Crouchin taso näyttää olevan todella eri (matalissa) sfääreissä niissä tilanteissa, kun mies tulee vaihdosta kentälle verrattuna avauksen paikkaan, jolloin homma on toiminut eri malliin. Bellersin peluuttaminen on kyllä visainen pähkinä. Toisaalta, ei se lukko penkilläkään aukea, mutta olisiko Petterillä tämän hetken iskussa enemmän annettavaa joukkueelle..?

Ja kyllä, kapuna Bellers Giggsin poissaollessa on. Ehkä Toshack näkee/tietää jotain, mitä me täällä Suomessa emme. Vaikka täällähän meillä se korkein tieto Bellersin kusipäisyyden asteesta ja kapteenikelpoisuudesta on.
 

bambamcam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Boston Bruins
Liverpooligan kirjoitti:
Eli jos tästä nyt tekee johtopäätöksiä, niin viime kausien yksi suurimmista voittajapersoonista, Steven Gerrard, onkin yht'äkkiä jotain aivan muuta (eli loser), kun ei laitakaan sisään? Näinkö äkkiä se käsitys muuttuu? Minulle tämä ei vain mene läpi aivan näin yksioikoisena ja mustavalkoisena asiana.

Tarkoitin joukkueen hyökkääjiä. Poolin keskikenttä on mestaruutta tavoittelevan joukkueen tasolla. Hyökkäys kusee (vielä).

Bellamy on aina kuulunut seuraamisen arvoisiin pelaajiin. Tällä kaudella ollut liiankin rauhallinen. Tarvitsee pientä sytykettä. Blackburnin Bellamy-Dickov kärkipari ei tainnut kuulua vastustajan suosikkeihin muutama vuosi sitten.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Cube kirjoitti:
Tähän on vielä ihan pakko puuttua, koska se ei todellakaan ole mistään "pienestä kiinni". Jos useamman matsin menee häviämään kutakuinkin samalla tavalla, niin silloin se on sääntö, eikä poikkeus. Esimerkiksi NHL:n puolella Washington hävisi viime kaudella muistaakseni pitkälti yli 20 peliä yhdellä ainoalla maalilla. Voittamalla noista puolet Caps olisi ollut todennäköisesti playoff-joukkue. Luuletko, että minä selittelin silloin tilannetta kiekon epäsuotuisalla pomppimisella ja sillä, että vastustaja teki epätyypillisen komeita maaleja? Vitut. Caps hävisi toistuvasti noin, koska oli nuori ja kokematon ryhmä, joka ei tiukoissa paikoissa jaksanut kääntää pelejä itselleen.

"Paikoista sisään laittaminen" on niin keskeinen elementti jalkapallossa, että siihen vetoaminen jonain mukamas pikkuasiana osoittaa jo aika isoa pelisilmän puutetta ja nimenomaan sitä kyvyttömyyttä nähdä pintaa syvemmälle.

Siinä olet kyllä ihan oikeassa, että se on aina huolestuttavampaa, kun ei saa edes paikkoja ja kyllä Pool varmasti niistä sisäänkin alkaa pian palloa laittamaan. Tässä nyt vaan mietitään sitä, että onko silloin jo auttamatta liian myöhäistä.
Tässä on iso osa totuutta ja tiettyyn pisteeseen asti olen tästä samaa mieltä. Tulosurheilusta kun kuitenkin on kyse.

En vain siltikään lähtisi asiaa yksinkertaistamaan aivan noin yksioikoiseksi. Nämä mainitsemani tappio-ottelut (3 kappaletta) eivät ole keskenään yhteneväisiä kuin 1X2 -tuloksen (turpaan tuli), Liverpoolin maalimäärien (0) ja Liverpoolin pelinhallinnan (ei kai kukaan ole sitä kiistänyt) osalta. Näitä pelejä on kyllä varmasti turha käydä enää läpi maali, hukattu maalipaikka tai tuomarivirhe kerrallaan.

Pintaa syvemmälle katsottaessa voin omasta näkemyksestäni todeta, ettei Liverpool ollut niin huono, mitä tulokset kertovat. Ymmärrän ja myönnän itsestäänselvyytenä, että maalinteko on voittavan jalkapallon osa-alueista se tärkein. Kuitenkin sen lisäksi on muitakin osa-alueita ja pisteeseen voi riittää pelkä tiivis ja yhtenäinen puolustaminenkin (ei sillä, että Liverpoolin puolustus tällä kaudella tähän vielä olisi päässyt). Lisäksi Everton- ja Bolton-otteluissa tuomareiden vihellyksillä (käsittämätön vaparituomio) ja viheltämättä jättämisillä (Finnanin rikkominen ekassa ja Alonson kaataminen niskalenkillä tokassa maalissa) oli suhteettoman suuri merkitys lopputulokseen.

Minä en vain ymmärrä sitä, miten Liverpool sillä tavalla nuori ja kokematon joukkue, että se tällaiseen johti..? Tai ehkäpä vielä paremmin kääntäen: miten Everton tai Bolton on vanhempi ja kokeneempi joukkue, että se tällaiset maalit pystyi tekemään tai hankkimaan sellaiset lahjat tuomareilta?

Ja hieman eri tavalla pyöritellen: miten Liverpool on sillä tavalla nuori ja kokematon joukkue, että se ei pystynyt näistä paikoistaan maaleja tekemään (mm. Gerrard, joka ei todellakaan ole enää nuori tai kokematon eikä varsinkaan kykenemätön maalintekoon)..? Ja miten Everton ja Bolton tähän maalintekoon sitten olisi jotenkin vanhempi ja kokeneempi?

Ei ymmärrä, ei.

Chelseaa vastaan törmättiin loistavaan puolustukseen, kahden viime kauden mestariin, kiistatta kokeneeseen ja rutinoituneeseen vastahyökkäysjoukkueeseen ja sillä/tällä hetkellä ilmiömäisen Drogban ilmiömäiseen maaliin, tästä ei valittamista.

Pintaa syvemmälle ja pitkässä katsannossa en todellakaan ole huolestunut, sillä näissä tappiomatseissa on ollut erittäin paljon positiivisia merkkejä. Pienistä asioista se on ollut kiinni, joista kaikki ei edes ollut omissa käsissä.
 

Liverpooligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kuin myös kiitoksia itsellesi aktiivisuudesta tänne ketjuun. Asiakirjoittajien kanssa on aina mukava keskustella, varsinkin kun on tekemisissä jonkun seuran asioista perillä olevan ja seuraa rakastavan kanssa. Viestissäsi oli paljon havaintoja, joista olen täysin samaa mieltä.
Syötä! kirjoitti:
Virheistä ei puhuta koskaan liikaa. (Tarkoitan nyt nimenomaan ns. helppoja virheitä.) Joukkue on juuri niin hyvä kuin mitä viimeinen peli osoittaa. Jos se meni hyvin, niin hyvä homma. Jos se taas meni huonosti, on se todellinen taso löytynyt.
Mitä tällä tarkoitat? Jotenkin tuosta saa sellaisen kuvan, että tämä virhealttius olisi jotenkin tunnusomaista Liverpoolille? Tämä kuulostaa minusta jotenkin oudolta, sillä parin viime kauden Liverpool on kunnostautunut juuri siinä, ettei tällaisia helppoja virheitä ole juurikaan sattunut. Koko joukkueen virheitä on sen sijaan sattunut, koska materiaali ei ole ollut Benitezin toivomalla tasolla eikä Benitezin pelitapa ollut vielä pelaajien takaraivossa.

Nämä muutaman ottelun helpot virheet (jollaiseksi muuten maaliin johtaneista lasken vain Reinan tumpeloinnin; Carra toki veti hudin, mutta pelin olisi pitänyt olla jo poikki, sillä Alonsohan kaadettiin niskalenkillä tilanteen rakentelussa) ovat mielestäni valtaosin tämän alkukauden tulosta ja saivat alkunsa Mainzia vastaan kärsitystä 5-0 -treenimatsitappiosta.

Se, miksi nämä virheet (helpot tai vähemmän helpot) ovat tällä kaudella näkyneet tulostaululla niin koruttomasti on mielestäni kolmen tekijän summa. Ensiksikin, puolustuspäähän on jouduttu sijoittamaan/saatu sijoittaa uusia pelaajia (Agger ja Aurelio). Koheesio ja yhteisymmärrys kärsivät. Tulokkaat ovat varmasti todellisia tekijämiehiä, kunhan vain yhteisymmärrys ja yhteispeli hioutuu kuntoon. Tällöin virheitä tulee taatusti vähemmän. Toisena syynä on se, että laitapelaaminen ja pelifilosofia muutenkin on hyökkäävämpää, kuin aiemmin. Tällöin puolustuksen tukeminen on jäänyt vähemmälle --> tilanteita Liverpoolin päähän tulee enemmän --> mahdollisuuksia virheisiin on huomattavasti enemmän --> mahdollisten virheiden paikkaajia on vähemmän. Kolmas syy on se, että vastustajat ovat onnistuneet rankaisemaa näistä virheistä suorastaan käsittämättömän, mielestäni jopa epätavallisen, kovalla prosentilla.

Syötä! kirjoitti:
Kaikki joukkueet tekevät virheitä enemmän tai vähemmän. Virheet, virhealttius, virheiden välttäminen, virheiden tekeminen; ovat nimenomaan iso yksittäinen tekijä, joka erottaa voittajat ja häviäjät. Jos aikoo menestyä, virheitä ei pidä suvaita, vaan niistä täytyy ottaa oppia. Pyritään tekemään asiat koko ajan paremmin ja paremmin. Viilataan ja viilataan joukkueen pelaamista. Minusta Liverpool tekee huippujoukkueeksi liikaa virheitä ja jokainen virhe on liikaa.

Toki myös voittavat joukkueet tekevät virheitä, mutta vastaavasti he pystyvät tekemään maaleja melkein kaksin kerroin virheitä enemmän.
Totta. Jokainen virhe on liikaa. Ja perfektionistina Benitez on varmasti 100%samaa mieltä. Sama ongelma oli jossain määrin viime vuonna alkukaudesta ja sitten kun se saatiin ratkaistua, niin tuloksena oli muhkea nollapeliputki. Maaotteluiden jälkeen Melwoodissa tehdään varmasti kovasti töitä asian eteen, sillä eihän nykyinen tahti voi todellakaan jatkua tai kohta se ero sarjakärkeen onkin jo 10 pisteen luokkaa. Vielä tällä hetkellä se on täysin kiinni otettavissa.
Syötä! kirjoitti:
Niin se on, se on pienestä kiinni. Omasta mielestä en ole kuitenkaan lynkkaamassa Liverpoolia, vaan esittämässä rakentavaa kritiikkiä Liverpoolia kohtaan. Niin rakentavaa kuin vain tosifani voi. Noissa em. vieraspeleissä paikoista maalit, niin fiilikset olisivat täysin erilaiset. Olen mielipiteeni kanssa vaikean problematiikan äärellä. Samalla kertaa, kun tahdon antaa rakentavaa kritiikkiä joukkueesta, niin samalla kertaa myös kärsin suunnattomasti, jos menestystä ei tule.
Juuh, ymmärrän toki. Viestisi taisi olla tavallistakin katkerampi Bolton-tappion myötä. Itsekin pyrin pysymään kauempana näppiksestä aina tappion tullen, sillä monesti tulee sanottua asioita aivan liian äkkipikaisesti suutuspäissään. Kummasti sitä ajatukset tasoittuu seuraavaan päivään mennessä. Mutta sehän osoittaa vain, että LFC on sinulle tärkeä asia ja sitä on turha pitää vakan alla. Sama itsellänikin, tappiot syövät miestä niin kovin mutta taas voitonhuuman euforialla sitä jaksaa pitkään.
Syötä! kirjoitti:
Olen varmasti vastannut aiemmin epäsuorasti esittämääsi kysymykseen.

Liverpool taistelee kahdella rintamalla: Valioliigassa ja Mestareiden liigassa. Rafael Benitez on tuonut Liverpoolin tavoitteen asetteluun ja menestyksen hakemiseen mannereurooppalaista ajattelua, jossa molemmilla rintamilla haetaan menestystä. Peribrittiläinen ajattelutapa on erilainen. Menestystä haetaan vain Valioliigasta ja FA-Cupista. Minusta Liverpoolin ykköstavoite pitäisi olla vain ja ainoastaan Valioliiga, sillä se taitaa olla huippujalkapallossa ainoa sarja, jossa Liverpool ei ole pärjännyt viime vuosina.

Benitezin käyttämä pelaajien kierrätys tukee tuota yo. ajatusta. Pelaajia kierrätetään, koska menestystä haetaan niin Mestareiden liigasta ja Valioliigasta. Minun mielestä näin ei pitäisi kuitenkaan olla. Valioliigaa pelattaisiin parhaalla kokoonpanolla ja Mestareiden liigaa, sitäkin kun täytyy pelata, pelattaisiin sitten muulla systeemillä.
Tässä meillä taitaa olla näkemyseroja, sillä itse näen Mestareiden Liigan (lähes) Valioliigan rinnalla. Toisaalta, jos pitäisi valita, niin kyllä tällä hetkellä kallistuisin enemmän Valioliigan puoleen. Mutta en kyllä itse näe mitään syytä, miksei tuolla materiaalilla pystyisi menemään loppuun asti kummassakin kilpailussa. Terveenä ollessaan tuossa miehistössä on Finnanin paikkaa lukuunottamatta kaksi kykenevää miestä joka paikalle ja peliajan puute osalle joukkueesta johtaa väistämättä ennen pitkää tyytymättömyyteen (nykyisellä ottelutahdilla kaksi peliä/viikko maaottelut mukaanlukien jatketaan aina joulukuulle asti, joten peliaikaa on kyllä periaatteessa tiedossa kaikille).

Jos sitten mennään eri pelaajien peluuttamiseen Mestareiden Liigassa kuin Valioliigassa, niin niinhän Rafa on suurelta osin tehnytkin. Esimerkkinä PSV-tasuri, jossa ajatuksena oli hakea 0-0-vieraspiste ja lepuuttaa muutamaa avainmiestä nimenomaan Valioliigaa silmällä pitäen. Se ei vain valitettavasti toiminut, koska Evertonille ja Chelsealle hävittiin, mutta periaatteessa kai tämä on toivomaasi peluutusta. Ja jos jatkopaikka ratkeaisi jo aikaisessa vaiheessa, niin kierrätystä tulee varmasti entisestään. On muuten mielenkiintoista nähdä Rafan suhtautuminen Bordeaux-matsiin vieraissa ennen viikonlopun Manu-taistoa. Itse veikkaan suhteellisen reipasta kierrätystä, sillä Manulle ei oikein ole varaa hävitä.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Liverpooligan kirjoitti:
Mitä tällä tarkoitat? Jotenkin tuosta saa sellaisen kuvan, että tämä virhealttius olisi jotenkin tunnusomaista Liverpoolille? Tämä kuulostaa minusta jotenkin oudolta, sillä parin viime kauden Liverpool on kunnostautunut juuri siinä, ettei tällaisia helppoja virheitä ole juurikaan sattunut. Koko joukkueen virheitä on sen sijaan sattunut,

Olin hiukan huonosti artikuloinut oman mielipiteeni perjantaina. Menköön se perjantai-illan piikkiin. Koetan nyt uudestaan ja paremmalla tuurilla...

Sen mitä olen nyt toista kautta Canalilta Valioliigan otteluita seurannut, Liverpool on tehnyt liikaa virheitä, joista on seurannut vastustajan maali, jotta joukkue olisi ihan sarjan kärkipaikkaa tavoitellut ja Valioliigan voittanut. Varsinkin alkukaudesta näin on tapahtunut ja pistemenetyksiä tullut, ja silloin ollaan annettu liikaa etumatkaa vastustajille. Joukkueurheilussa sarjamuotoisessa järjestelmässä on erittäin tärkeätä saada sarjaan hyvä startti, jotta liikaa kurottavaa ei jää loppukaudelle. Nyt Manuun ja Chelseaan on eroa se 6 pistettä, "puskuri" alkaa olla tiukilla eikä eroa saa syksyn aikana tulla yhtään tuon enempää.

Vaikka olen tällä jääkiekkoaiheisella palstalla kaukana Englannista jossain Suomessa esittänyt kritiikkiä Liverpoolin manageria Rafael Beniteziä kohtaan, en ole kuitenkaan vielä millään sotaretkellä häntä vastaan. PÄINVASTOIN. Rakentavaa palautetta ja kritiikkiä saa antaa koska vaan ja ketä vaan kohtaan. Minä tunnen erittäin paljon sympatioita Beniteziä kohtaan ja luotan häneen Liverpoolin managerina täysin 100 % (poislukien tämän rakentavan kritiikin ;). Hän on varmasti paras Liverpool-manageri sitten King-Kennyn aikojen ja hänellä on kaikki henkkoht ominaisuudet ja resurssit käytössä, jotta Liverpool palaisi tasolle, jolla se oli King-Kennyn aikana. Toivon vilpittömästi koko sydänmestäni, että näin tapahtuu. Liverpool onkin voittanut hyviä välietappeja, mutta...

Kritiikkini on kohdistunut, kuten olen nyt usein kertonut, 2-3 seikkaan, eli:

- Liverpoolin joukkueen virhealttiuteen, jolloin on tullut pahoja takaiskuja ja joita ei olla maalien tekemisellä voitu "kompensoida", ja josta syystä sitten vastustajat ovat saaneet nyt aikaisin syksyllä 6 pisteen kaulan. (Rehellisesti tunnustan, ettei 6 pinnan kaula ole ero eikä mikään hyväkuntoiselle joukkueelle keväällä, mutta kuitenkin...)

- Liverpool taistelee kahdella rintamalla. Pelaajamateriaalia kierrätetään, jolloin ei tule permanenttikokoonpanoa eikä kokoonpano ole yhtenäinen. Joukkue ei ole tiivis paketti, vaan siitä löytyy aina toinen toistaan karmeampia aukkoja. (Rehellisesti tunnustan, että nimenomaan lopputalvesta ja alkukeväällä erittäin laajasta pelaajaringistä ja rotaatiosta saattaa olla Liverpoolille ratkaiseva hyöty, mutta kuitenkin...)

Liverpoolin pelaajamateriaalin luotan 100 %. Se on paras materiaali sitten King-Kennyn aikojen ja pelaa parhaimmillaan Benitezin johdolla, kuten esim. tänä syksynä ajoittain, todella hyvää ja hyökkäävää jalkapalloa. Vastaavaan on pystynyt sitten King-Kennyn aikojen ainoastaan ja ajoittain Roy Evans'in joukkueet Robbie Fowlerin ja Steve McManamanin johdolla.

Kilpailu Valioliigassa on nyt ja on aina ollut erittäin kovaa. Arsenal on aina paha ja samoin Manchester United. Nyt kun se yksi ryssä rahottaa sitä yhtä lusitaanin manageroimaa joukkuetta, on kilpailu Valioliigassa vielä entistä kovempaa. Väitän (vaikka sitä ei enää pystytä todeksi osoittamaan), että nyky-Liverpoolin tasoinen organisaatio olisi hallinnut Valioliigaa 90-luvulla ja voittanut silloin mestaruuksia, koska silloin kilpailu ei ollut silloin näin kovaa. Nyt kilpailu on todella kovaa, ja jokainen saavutettu ja voitettu piste on aiempaa arvokkaampaa. Tämä yhtälö versus nyky-Liverpool joskus vaan "sapettaa".

Liverpooligan kirjoitti:
Juuh, ymmärrän toki. Viestisi taisi olla tavallistakin katkerampi Bolton-tappion myötä.

Siitä voit olla aivan varma. Everton-tappion sulatin, koska paikallispeleissä voi käydä aina miten vaan. Häviäähän Manch.United'kin joskus Citylle. Bolton- ja Chelsea-tappiot pisti vituttamaan oikein huolella, koska niissä Liverpool oli minusta vastustajaa parempi ja pelitapahtumissa hallitsevampi. Liverpoolin tehottomuus ja virheet kuitenkin ratkaisivat pisteet vastustajille. Varsinkin Drogban tykitys sai minut miettimään, miksi esim. Gerrard ei tehnyt kyseistä temppua kentän toisessa päässä.

Liverpooligan kirjoitti:
Tässä meillä taitaa olla näkemyseroja, sillä itse näen Mestareiden Liigan (lähes) Valioliigan rinnalla. Toisaalta, jos pitäisi valita, niin kyllä tällä hetkellä kallistuisin enemmän Valioliigan puoleen.

Näin se vaan business valitettavasti toimii. Liverpoolin on pelattava molempia sarjoja ja molemmista sarjoista on haettava menestystä. Ei tällä maailmankaikkeuden hienoimmalla jalkapalloseuralla ole muuta mahdollisuutta. Ei tämä ole mitään fantasy-football'ia, jossa voidaan kuvitteellisesti pelata sitä sarjaa mitä itse kukin tykkää pelata. Oma toiveeni keskittyä yhteen sarjaan ja pelata vain yhtä sarjaa on täysin epärealistinen ja pelkkää haaveilua. Näillä mennään, sanoisi joku toinen hiukan eri asiayhteyksissä.
 

Cube

Jäsen
Kuvernööri kirjoitti:
Jos yksi mies pystyy loihtimaan maalin tyhjästä niin eihän siitä haittaakaan ole, enkä nyt mitenkään vähättelisi esim. Gerrardin roolia sellaisena pelaajana.
En vähättelekään. Steven Gerrard on kovimpia ratkaisijoita, mitä jalkapallomaailma tällä hetkellä tuntee. Valitettavasti hänelläkin on ruuti ollut vähän märkää viimeaikoina (perkeleen ylärima eilen..) ja muutenkin on aika kohtuutonta odottaa, että yksi (keskikenttä)pelaaja pystyisi aina ne pelit kääntämään.

Pitäisikö minun puolestaan tulkita että Liverpool hävisi Boltonille koska sillä on riveissään yksilöt Campo ja Speed?
Tällä kertaa ilmeisestikin. Bolton-peliä en itse nähnyt (edes maaleja), mutta voisin myös olettaa Liverpoolin virheiden vaikuttaneen asiaan. Yleensäkin tiukoissa otteluissa voittaja ratkeaa jonkinlaisena onnistuneiden suorituksen ja helppojen virheiden lopputuotteena. Amerikkalaisessa jalkapallossa turnovereilla on vähän samankaltainen rooli, mutta tämä nyt on varmaan todella huono esimerkki tähän ketjuun..

En yleisesti ottaen kuitenkaan tarkoittanut, että tätä asiaa pitäisi vain yhden ottelun valossa tarkastella, vaan tulokset näkyvät pidemmällä aikavälillä. Ehkä sanonta "fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me" sopisi tähän yhteyteen :)

Meinasin siis, että joskus joukkuepelin merkitys rankataan ehkä hieman liian korkealle, koska joku huippuyksiö pystyy kerta toisensa jälkeen yhdellä suorituksella tekemään sen mitä keskinkertaiset joukkeet yrittävät tuloksetta monta peliä (tai vastaavasti on koko kauden tekemättä sellaisia virheitä, joita huonommille sattuu joka pelissä). Yleensä/usein mestareiksi päätyvätkin ne joukkueet, joilla on eniten näitä game-breakereita riveissään.

Tiedän, että alleviivaan nyt puolestaan yksilön roolia liikaa, mutta sallittakoon se tällä kertaa pointin korostamiseksi.
 

Cube

Jäsen
Liverpooligan kirjoitti:
En vain siltikään lähtisi asiaa yksinkertaistamaan aivan noin yksioikoiseksi. Nämä mainitsemani tappio-ottelut (3 kappaletta) eivät ole keskenään yhteneväisiä kuin 1X2 -tuloksen (turpaan tuli), Liverpoolin maalimäärien (0) ja Liverpoolin pelinhallinnan (ei kai kukaan ole sitä kiistänyt) osalta. Näitä pelejä on kyllä varmasti turha käydä enää läpi maali, hukattu maalipaikka tai tuomarivirhe kerrallaan.
Korostin tuosta mielestäni olennaisimmat kohdat. Jos Liverpool ei hallinnastaan huolimatta saa palloa verkkoon useammassa matsissa (lähes) putkeen, tarvitseeko muita yhdistäviä tekijöitä oikein ollakaan? Maalintekopelistä kuitenkin on kyse, yksinkertaistetusti.

Liverpooligan kirjoitti:
Minä en vain ymmärrä sitä, miten Liverpool sillä tavalla nuori ja kokematon joukkue, että se tällaiseen johti..? Tai ehkäpä vielä paremmin kääntäen: miten Everton tai Bolton on vanhempi ja kokeneempi joukkue, että se tällaiset maalit pystyi tekemään tai hankkimaan sellaiset lahjat tuomareilta?
Ymmärsit Caps-esimerkkini vissiinkin hieman väärin, sillä en toki tarkoittanut, että jokaisen joukkueen ongelmana olisi tuo nuoruus ja kokemattomuus. Tarkoitin sitä, että useampaa tappiota (kutakuinkin) samalla kaavalla ei voi mielestäni selitellä enää minkäänlaisena sattumana, poikkeamana tai tuomareiden vikana. En varmastikaan tiedä tarkkaan mikä Liverpoolin ongelmana on, mutta yllätyksenä se ei minulle ole tullut.

Liverpooligan kirjoitti:
Ja miten Everton ja Bolton tähän maalintekoon sitten olisi jotenkin vanhempi ja kokeneempi?
Bolton-pelistä en tosiaan osaa sanoa, mutta Evertonille Liverpool kyllä lajoitti maalit.
 

Syötä!

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool ja England
Ylen teksti-tv sitten uutisoi, että uuden, yritteliään ja innokkaan Liverpoolin komeimmaksi ilmentymäksi noussut hollantilaiskärki Dirk Kuyt on nilkkavamman johdosta pois seuraavat kaksi ottelua. Niinpä tietenkin, onneksi ei tuon kauempaan ole pois ainakaan näillä näkymillä.
 

Reds

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Liverpool FC
Syötä! kirjoitti:
Ylen teksti-tv sitten uutisoi, että uuden, yritteliään ja innokkaan Liverpoolin komeimmaksi ilmentymäksi noussut hollantilaiskärki Dirk Kuyt on nilkkavamman johdosta pois seuraavat kaksi ottelua. Niinpä tietenkin, onneksi ei tuon kauempaan ole pois ainakaan näillä näkymillä.

Kuytin nilkkavamma ei onneksi ollutkaan kovin paha. Huomenna miestä ei vielä kentällä nähdä, mutta Kuyt on todennäköisesti pelikunnossa jo keskiviikon CL-pelissä.

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N153759061013-1424.htm
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Taas nihkeä esitys Poolilta. Sentään saivat väännettyä tasoihin, mutta iloisuus ja luovuus puuttuu pelistä täysin. Alakerta on epävarma ja varsin haavoittuvainen. Palloa kyllä pidetään, mutta todelliset maalipaikat jäävät vähiin. Mistä ratkaisu???
 
Suosikkijoukkue
TPS, LFC, FCB, Sens
Muinoista formulaselostajaa löyhästi lainaten; missä VITUSSA on Fowler???

Fowlerin henkilökohtaisen suhteen seuraan tietäen ja pelisilmän tuntien hän voisi ainakin jossain määrin olla vastaus tunteen palon ja peräänkuulutetun luovuuden puutteeseen.

Pikkuhiljaa alkaa näyttää huonolta Roopen kannalta, jos ei pääse edes penkille Kuytin ollessa loukkaantuneena ja Crouchin ja Bellamyn juuri palattua maajoukkuepeleistä. Antoiko Rafa vain turhaan toivoa Godin uskollisille vai saako mies vielä peliaikaa mestaruustoiveiden jo valuttua viemäriin???
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
toxteth_terror kirjoitti:
Muinoista formulaselostajaa löyhästi lainaten; missä VITUSSA on Fowler???

Fowlerin henkilökohtaisen suhteen seuraan tietäen ja pelisilmän tuntien hän voisi ainakin jossain määrin olla vastaus tunteen palon ja peräänkuulutetun luovuuden puutteeseen...

Tota mäkin oon ihmetellyt, että miksei Fowler pääse pelaamaan. Vaikka Bellamy eilen osuikin, ei se mun mielestä oo esiintynyt mitenkään niin ihmeellisesti, etteikö vois antaa Fowlerinkin kokeilla. Mut ehkä Robbiella on jotain vaivoja, joista ei vaan puhuta? Niin tai näin, mun mielestä terveenä Fowleria olis syytä kokeilla.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
King Jeremy kirjoitti:
Mut ehkä Robbiella on jotain vaivoja, joista ei vaan puhuta? Niin tai näin, mun mielestä terveenä Fowleria olis syytä kokeilla.

Varmaan vetänyt päätyrajalla viivaa kun ei kentällä näy. No joo ihme kyllä jos on kunnossa eikä kokoonpanossa ole. Crouch on nyt selvä ykkönen ja Kuyt on nousut toiseksi hyökkääjien listassa. Bellamy ja Fowler ovat samantasoisia.

Montako peliä putkeen sama kärkipari on pelannut kuluvalla kaudella? Aina siellä tuntuu olevan eri kaksikko. Muutenkin pelaajien kierrätys on varmasti yksi syy heikkoihin otteisiin/tuloksiin.

Anteeksi vieraisiin pöytiin huutelusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös