Lipunmyynti

  • 212 552
  • 1 090

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mun moka. Eri mieltä siinä, että pitää löytää vastaavat pelit. Se ei silti poista tosiasiaa, että katselin Tapparan pelejä päin vittua. Olen pahoillani. Ei tapahdu toiste.
Eipä mittään. Pikkaisen ihmettelin, jotta mikä homma.

Minusta olisi reilua ja rehellistä, jos kävisit korjaamassa vahingossa kirjoittamasi väärän tiedon. Nyt tekstisi on pahasti harhaanjohtava, jonka monet uskovat sellaisenaan. Sopii ikävä kyllä liian monen ajatusmaailmaan, että Kärpillä menee huonosti ja varmasti huonommin kuin Tapparalla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Jankutan vielä. Näitä % voi pyöritellä ihan miten päin vain. Vaikka Tapparalla oli % pudotus isompi oli sillä katsojia enemmän. Tapparalla kahdessa ensimmäisessä kotipelissä katsojia 9427

Kärpillä 7165 Eli Tappara teki enemmän voittoa rahallisesti, vaikka pudotus oli isompi % Raha ratkaisee eikä %
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: 1971

Yeap

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensinnäkin tunnelmaan vaikuttaa se että äänekkäimmät katsojat on ja heidän katsomo-osat ovat vähentyneet. Aikaisemmin joka kulma oli seisomakatsomo ja jokaisesta kulmasta tuli ääntä. Sitä ennen seisomakatsomot olivat pitkillä sivuilla. Faniryhmä pitää nykyään ääntä hyvin mutta aikaisemmin ei sitäkään ollut. Neljästä kulmasta kun lähti ääntä niin Kärpät huudot
taputuksineen kuului ja kaikui ympäri hallia. Pitkien sivujen katsojatkin uskalsivat lähteä mukaan taputuksiin.

En tiedä mikä ihmisiin on mennyt mutta ennen huudeltiin kentälle vaikka minkälaisia lauseita, eikä sen ajan lapset siitä pilalle menneet jos vastustajan maalivahdille huudettiin vitun imuri perkele.

Nykyään lehdistötilaisuuksissakin on niin fiini ja kohtelias tunnelma että "anna sakkoa saatana" varmaan kielletään kohta YouTubesta.

Samaa on aistittavissa kentälläkin. Tuskin kukaan haluaa nähdä enää sitä sikakiekkoa mutta enemmän tunnetta pitää olla.

Joukkueen sisällä pitää arki olla mukavaa ja töihin pitää olla kiva saapua. Joku sanoi joskus happy family -kiekoksi.

Mutta niin kuin 2000 luvun taitteessa monet tulivat katsomaan ja aistimaan Raksilaan tunnelmaa, alkushowta ja kuuntelemaan kivoja huutoja vastustajan pelaajille. Toisena tuli kaverit ja yhdessäolo ja kolmantena itse peli. Mutta se kaikki yhdessä muodosti kokonaisuuden.

Nykyään harvoin näkee hallilla tuttuja, tunnelmaa ei aisti, alkushow on paska, kukaan ei huuda kentälle "vittuja" tai "nuija" eikä katsojia ärsytä kun kotijoukkue saa jäähyn. Eikä se tappiokaan harmita. Autossa pelin jälkeen kuulee lehdistötilaisuudesta kommenttia "hyvin pelattiin vaikka hävittiin".
 

Tapsa11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Yleisömäärä tippuu vuosi vuodelta.
Ratkaisu nostaa lippujen hintoja joka vuosi.

Siinä ainakin minun kohdalla syy jäädä kotia.

Ikinä en ole jättänyt kärppiä huonojen esitysten tai hallin olosuhteiden takia. Valittanut toki olen esityksiä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jankutan vielä. Näitä % voi pyöritellä ihan miten päin vain. Vaikka Tapparalla oli % pudotus isompi oli sillä katsojia enemmän. Tapparalla kahdessa ensimmäisessä kotipelissä katsojia 9427

Kärpillä 7165 Eli Tappara teki enemmän voittoa rahallisesti, vaikka pudotus oli isompi % Raha ratkaisee eikä %
Ei ole tarkoitus ola töykeä, mutta aika älytön viesti sinulta. Tapparalla alla paikalllispeli Ilvestä vastaan sekä arkkivihollinen Kärpät. Kärpillä kotona vastassa JYP ja HPK ja näitä vertailet pokkana keskenään. Ei mitään järkeä. Onko tämä touhu menossa oikeasti tällaiseksi täällä? Liian hapokasta alkaa olemaan.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole tarkoitus ola töykeä, mutta aika älytön viesti sinulta. Tapparalla alla paikalllispeli Ilvestä vastaan sekä arkkivihollinen Kärpät. Kärpillä kotona vastassa JYP ja HPK ja näitä vertailet pokkana keskenään. Ei mitään järkeä. Onko tämä touhu menossa oikeasti tällaiseksi täällä? Liian hapokasta alkaa olemaan.
Kyllä tässä on pointtia. Tapparan ehkä kaksi kuuminta kassamagneettia ovat tuossa, ehkäpä IFK siihen vielä lisäksi.

Kärpillä taasen kaksi heikomman kastin joukkuetta. Vertailu tulee olemaan haastavaa, sillä nuo Tapparan matsit olivat arkipelejä, ja Kärpät kohtaa kassamagneettinsa lauantaisin: Tappara, sekä IFK pelaavat molemmat Oulun pelinsä lauantaina.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vertailu tulee olemaan haastavaa, sillä nuo Tapparan matsit olivat arkipelejä, ja Kärpät kohtaa kassamagneettinsa lauantaisin: Tappara, sekä IFK pelaavat molemmat Oulun pelinsä lauantaina.
Jos halutaan vertailla yleisömääriä suhteessa koronaan, vertailu on tehtävä niin, että verrataan ensin koronaan edeltävän kauteen nykyisen kauden tulosta ja sen vertailun tulos sitten asetetaan suhteessa muihin seuroihin.

Mielenkiintoinen tilasto on se, että kaudella 2019-2020 kaikki Tampereen paikalliset pelattiin perjantaina ja kaikki olivat myyty loppuun, eli 7300. Tämän kauden avausottelu paikalisväännöissä oli torstaina ja yleisöä taisi olla alle noin 5700. Jatkossa vertailuun tuo haasteen Uros. Toivotaan, että tilanne normalisoituu pian ja yleisö löytää takaisin halleihin.
 

JPL

Jäsen
Tietäisiköhän joku jossain, mitä nämä usein kaivatut muut syyt mennä hallille voisivat olla? Paljon tosiaan viljellään tuota, että "pelkkä jääkiekko ei enää nykypäivänä riitä". Johtuuko tuo muiden elämysten vaatimus yksinkertaisesti siitä, että nykyään kaikki pelitapahtumat sinänsä näkee kotisohvaltakin ja paljon edullisemmin? Näinhän ei vielä tuolla reilu 10 vuotta sitten ollut. Varmasti se on iso syy tälle muutokselle.

Itse lähtisin kuitenkin siitä, että aivan ensin pitää laittaa se jääkiekkotuote kuntoon. Nythän se ei ole kunnossa Liigan taholta (sarjajärjestelmä, otteluohjelma, ottelumäärä, joukkuemäärä) eikä Kärppien taholta (ottelutapahtuman peruselementit). Kärpillä on valitettavan rajallinen vaikutusvalta noihin Liigan isoihin ongelmiin, mutta omat juttunsa Kärpät voisi taas pistää kuntoon. Mielestäni Raksilan ottelutapahtuman perusasiat olivat varsin hyvällä mallilla liigataipaleen ensimmäisellä vuosikymmenellä. SIlloin aisti olevansa kärppäpelissä, kun tutut musiikilliset elementit ja muut tehosteet olivat tutuilla paikoillaan ja jos vaihtelua välillä vähän olikin, niin iso kuva pysyi tuttuna. Noista yksinkertaisista asioista voisi aloittaa korjausliikkeen. Petopodihan sitä kokonaisuutta loistavasti avasi siinä Hätähuuto-jaksossaan.

Kun ottelutapahtuman peruselementit on saatu palautettua asianmukaiselle tasolle, niin sen jälkeen voi sitten lähteä miettimään, kuinka sitä elämyksellisyyttä voisi vielä jatkokehittää. Mutta ainakaan minä en ole oikea ihminen siinä neuvomaan, kun olen sitä perinteisempää koulukuntaa, jolle jääkiekko-ottelu ja sitä tukevat peruselementit kyllä riittävät elämykseksi hallilla käydessä.
Tottakai tärkein on jääkiekko ja mielenkiintoinen joukkue, mikä mahdollistaa sitten muut asiat. Ja tiedän todellakin, että halli aiheuttaa aika paljon rajoituksia. Mutta itse ottelutapahtuma on minusta lässähtänyt, eikä sitä olla kehitetty enää vuosiin. Hallista on hävinnyt paljon tunnelmaa, vaikka toki fanikatsomo sitä pyrkii ansiokkaasti luomaan. Tuo yhteisöllisyys on varmaan se oleellisin. Ja juuri noita mainitsemiasi asioita pitäisi laittaa kuntoon.

Euroopassa vaikkapa alkushowt on aivan omaa luokkaansa, puhumattakaan NHL:stä. Tekee siitä sellaisen, että WOW. Se nostaisi osaltaan tunnetilaa katsomossa, millä voi kilpailla sohvaa vastaan.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, ManU, Exeter City, TP-47
Ottelutapahtuma muodostuu monista asioista. Paljon on näilläkin sivuilla eri otsikkojen alla tullut ideoita, miten ottelutapahtumaa voisi kehittää.

Mielestäni paras ottelutapahtumaa kehittävä tekijä on yleisö hallilla. Nyt näyttää hyvältä tuon ticketmasterin lippukartan mukaan.
Voipi olla, että 4500 pamahtaa tänään rikki. Yksi tekijä on varmaan nuo yleisö ja perhe ystävälliset lippujen hinnat. Toivottavasti Kärppä johto ottaa kopin tästä.
Jospa sieltä , joku tämän pelin innoittamana saisi kipinän ja saapuisi Raksilaan toistekkin.

Kyllä Jokisen Jussi on hyvän yleisömäärän Jussin peliin ansainnut. Varmaan kuutiolla pyörii Jussista historiikkiä menneiltä vuosilta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jääkiekon kuluttajalla on nykyisin vaihtoehto. Voi katsoa pelin kotisohvalta tai mennä halliin. Ja koska kotisohva on kaikilla mittareilla halvempi vaihtoehto ja nykyisin jo pelin seuraamisen kannalta parempikin vaihtoehto, kuluttajan pitäisi saada jotain lisäarvoa mennäkseen halliin paikan päälle.

Kaikkein tärkein asia, mitä kotona ei voi saada ja mikä puolestaan halliin olisi mahdollista luoda, on tunnelma! Tunnelma oli se syy, miksi itse aikanaan niin palavasti halusin Kärppäpeleihin paikan päälle (jääkiekon seuraamisen ohella). Ja tunnelma on se syy, miksi nykyisin valitsen mieluummin kotisohvan. Sitä tunnelmaa kun ei hallissa enää ole.

Uskokaa tai älkää, minulle ne ahtaat käytävät, pitkät nakkijonot, puupenkit, hyvät seisomakatsomot, isot fanilaumat ja muut, josta nykyisin yritetään kaikin keinoin päästä eroon, olivat SYY mennä hallille! Mikään ei voittanut sitä kun käytävällä joutui käyttämään kyynärpäätaktiikkaa edetäkseen. Ja kun seisomakatsomoihin joutui menemään jo hyvissä ajoin, päästäkseen hyville paikoille. Kun kaikki nämä on viety pois, voin yhtä hyvin katsella pelin kotona.

Puupenkitkin loivat osaltaan tunnelmaa. Ei sen hallin tarvitse olla mikään leffateatteri, jossa istutaan turpa kiinni sohvan pehmeillä istuimilla. Hallin katsomoiden suorastaan pitää painostaa katsojaa välillä nousemaan ylös. Sitä paitsi akustisestikin ajateltuna kovemmat pinnat säilyttävät metelin hallissa paljon paremmin. Pehmeät istuimet vaimentavat ääntä.

Niin kauan kun halli ei tarjoa minulle mitään lisäarvoa, katson pelit mieluummin kotona. Lähetyksissä on nykyisin hyvä kuvanlaatu ja näkee uusinnatkin tilanteista heti ja monesta kulmasta. Hallilla ollessa tilanne menee ohi, jos satut juuri oikealla hetkellä katselemaan muualle.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Uskokaa tai älkää, minulle ne ahtaat käytävät, pitkät nakkijonot, puupenkit, hyvät seisomakatsomot, isot fanilaumat ja muut, josta nykyisin yritetään kaikin keinoin päästä eroon, olivat SYY mennä hallille! Mikään ei voittanut sitä kun käytävällä joutui käyttämään kyynärpäätaktiikkaa edetäkseen.

Puupenkitkin loivat osaltaan tunnelmaa. Ei sen hallin tarvitse olla mikään leffateatteri, jossa istutaan turpa kiinni sohvan pehmeillä istuimilla. Hallin katsomoiden suorastaan pitää painostaa katsojaa välillä nousemaan ylös.

Täyttä asiaa.
Erittäin hyvin tiivistetty omat ajatukset :)
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole yleisöryntäystä odotettavissa Raksilaan tänäänkään. Meneekö 3000 katsojan raja rikki?

edit: Hallilla Jussi Jokisen special edition lippiksiä myytävänä edulliseen 36€:n hintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ole yleisöryntäystä odotettavissa Raksilaan tänäänkään. Meneekö 3000 katsojan raja rikki?

edit: Hallilla Jussi Jokisen special edition lippiksiä myytävänä edulliseen 36€:n hintaan.
Harjoitusottelun yleisömäärä paikalla. Todella vähän porukkaa.
 

Petrov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät , Carolina Hurricanes
Varovaiset ei uskalla tulla halliin kun 1/5 on vielä ilman rokotuksia ja voivat maskittomina tartuttaa viruksen jolta on oltu piilossa kohta 2 vuotta ja loppumetreillä ei viitsisi saada tautia vaikkakin rokotukset itellä on.
 

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Voi vain kateellisena katsella Ruotsin lukemia. Eilen ainakin Malmössä ja Göteborgissa lähes täydet tuvat ja yli 10000 katsojaa kummassakin.

Satuin katsomaan tuon Göteborgin pelin. Meininki hallissa oli myös sen mukainen. 10k katsojaa, koko halli laulaa ja taputtaa. Täällä ei päästä edes finaaleissa samaan tunnelmaa, missään hallissa. Eihän se sovi suomalaiseen kulttuuriin.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Onhan tämä koko liigaa koskettava, jo vuosia pahempaan suuntaan menevä yleisökato surullista seurattavaa, mutta hyvin ymmärrettävää. Liigatuote on vajaassa kymmenessä vuodessa mennyt huomattavasti huonompaan ja tylsempään suuntaan. Jokerit lähti liigasta, joka oli aivan valtava menetys, ja vaikka vuosia on kulunut, edelleen tuntuu,että jotain olennaista puuttuu, kun ei ole kiihkeitä Kärpät-Jokerit pelejä,joita odotti vesikielellä. Helsingin paikallispeleleistä nyt puhumattakaan, jotka toivat valtavasti sähköä koko liigaan. Tämän lisäksi Blues katosi liigakartalta, joka oli myös usein nimekkäillä ja kiinnostavalla joukkueilla liikenteessä.
Tilalle on nostettu kabineteissa 3 mestisseuraa, jotka ei kyllä nostata yhtään minkäänlaisia tunteita juuri kenessäkään, vaan ovat luvallasanoen tylsiä HMV seuroja ainakin näin kärppäkannattajan silmin. Eivät tuo juurikaan lisäarvoa liigatuotteelle. Parempi kun olisivat jääneet kabineteissa nostamatta.Tämän lisäksi suljettu sarja ja sen seurauksena täysin näivettynyt Mestis, sekä alati heikkenevä kilpailuasema esim. Ruotsalaisiin ja sveitsiläiseen seuroihin nähden, niin eihän tämä hyvältä näytä. Suuria muutoksia pitäisi liigan kiinnostavuuden nostamiseksi tehdä. Kärppien pitäisi tässä olla eturintamassa ja herättää keskustelua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös