Mainos

Linux – nappaako pingviinikäyttis?

  • 17 299
  • 118
Linux löytyy kaikista talon vehkeistä joihin se on saatavilla eli puhelimista, pc:stä, läppäristä, kiintolevypalvelimesta ja reitittimestä. Harmi että televisioihin ei vielä ole saatavilla, paranisi varmasti sekin käyttökokemus. Pleikkarissakin oli, mutta totuuden nimessä ei haitannut kun Sony ominaisuuden blokkasi (paitsi ehkä periaatteesta), eipä pleikkaria lopulta tulisi muutenkaan käytettyä kuin pelin tai leffan käynnistämiseen.

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/linus+torvalds+quotolen+kaantynyt+pimealle+puolellequot/a931588

"Linux-ympäristössä toimivien ohjelmien ja työpöytäympäristöjen kehittäjät aiheuttivat myös ärsytystä. Torvalds toivoi sillä puolella omaksuttavan enemmän samanlaista, virheiden suhteen tarkempaa kulttuuria kuin mikä hänen ohjaamassaan linux-ytimen kehitystyössä vallitsee. "
Tästä voi olla samaa mieltä. Esim. Ubuntussa, jota työpöytäkäyttiksenä käytän, on ollut kaikki tarvittavat toiminnallisuudet jo kohta 10 vuotta. Sen jälkeen kehitys on ollut sitä, että muutetaan asioita muuttamisen ilosta, rikotaan ja korjataan vuoronperään. Näin siis tavallisen peruskäyttäjän näkökulmasta. Kohta tämä Unitykin varmaan lähtee juuri kun siihen on ehtinyt tottua, vai onkohan uusimmasta jo lähtenyt? En tiedä, kun LTS-versioita käytän, jarruttaakseni edes hieman tätä hullutusta omalla kohdallani. Erittäin tyypillinen, joskin ei-toivottu piirre, linux-käytössäni on ollut se että ennen toimineita asioita yritetään saada uudelleen toimimaan tunti- tai päiväkausia erilaisia ohjeita googlettamalla. Ja se on ollut nimenomaan Ubuntun eikä Linuxin vika.

Sama puhelinpuolella; vaikka ydin on ällistyttävä tietotekniikkaosaajien rakennustaidonnäyte, niin kvartaalitalouden puristaessa oman kaupallisen pökäleensä siihen ytimen ja loppukäyttäjän väliin, niin loppukäyttäjälle näkyvä lopputulos on usein jotain ihan muuta kuin rakennustaidonnäyte. Yksittäiset harrastelijatkin voivat helposti päästä parempaan lopputulokseen ja jos parhaan mahdollisen softan haluaa puhelimeen niin ainahan se on jokin custom rommi.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Esim. Ubuntussa, jota työpöytäkäyttiksenä käytän, on ollut kaikki tarvittavat toiminnallisuudet jo kohta 10 vuotta. Sen jälkeen kehitys on ollut sitä, että muutetaan asioita muuttamisen ilosta, rikotaan ja korjataan vuoronperään. Näin siis tavallisen peruskäyttäjän näkökulmasta. Kohta tämä Unitykin varmaan lähtee juuri kun siihen on ehtinyt tottua, vai onkohan uusimmasta jo lähtenyt?
Ei ole lähtenyt eikä ole lähdössä lähiaikoina. Unityä ei toki ole pakko käyttää ja jotkut vanhatpierut vastustivatkin sitä henkeen ja vereen koska olivat tottuneeyt gnomeen. Vähin äänin sitten todennut Unityn voittajaksi. Gnome on edelleen varsin suosittu työpöytäympäristö vaikka se ei enää tule valmiiksi asennettuna Ubuntussa.

Toi Ubuntu puhelin tulee olemaan mielenkiintoinen konsepti. Ajatuksena on se, että puhelimessa, telkkarissa, läppärissä, täppärissä ja työpöytäkoneessa pyörii kaikissa sama Ubuntu, mutta työpöytäympäristö on muokattu kunkin laitteen mukaiseksi.

Tarkoituksena on siis se, että puhelimen voi laittaa esimerkiksi. hdmi-piuhalla telkkariin työpöytäympäristö muuttuu saman näköiseksi kun se on desktopeissa. Eli käytännössä yksi käyttöjärjestelmä joka toimii lukuisilla alustoilla. Innovatiivista sanoisin.

Mark Shuttleworth Roadmap 2013. - YouTube
Ubuntu Phone Demo - Mark Shuttleworth. - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Erittäin tyypillinen, joskin ei-toivottu piirre, linux-käytössäni on ollut se että ennen toimineita asioita yritetään saada uudelleen toimimaan tunti- tai päiväkausia erilaisia ohjeita googlettamalla.
Tämän takia tuli siirryttyä aikanaan täysin OSX:n käyttäjäksi kotona, minkä siirron tekivät muuten lähes kaikki muutkin työpaikan linuxkäyttäjät vuoron perään. Samat työkalut löytyy, ja komentorivillekin pääsee tarvittaessa. Muutenkin kaikki vaan toimii (ainakin linuxeihin verrattuna). En vain jaksa kotona säätää sekuntiakaan koneen kanssa.

Eri linuxdistrojen kanssa on tullut puuhailtua parikymmentä vuotta ensin opiskelu ja sitten työasioissa, nykyään lähinnä palvelinpuolella missä ei tarvitse huolehtia graafisista käyttöliittymistä. Kymmenisen vuotta tuli työpaikalla käytettyä ensin Gentoota ja sitten Kubuntua ainoana käyttiksenä, ja aina jokaisen dist-upgraden jälkeen sai korjailla päivityksessä rikkuneita asetuksia. Nykyään tulee enää satunnaisesti pyöritettyä työpöytälinuxia virtuaalikoneessa, jos pitää testata jotain viritelmää ennen palvelinpuolelle asentelua.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Tämän takia tuli siirryttyä aikanaan täysin OSX:n käyttäjäksi kotona, minkä siirron tekivät muuten lähes kaikki muutkin työpaikan linuxkäyttäjät vuoron perään. Samat työkalut löytyy, ja komentorivillekin pääsee tarvittaessa. Muutenkin kaikki vaan toimii (ainakin linuxeihin verrattuna). En vain jaksa kotona säätää sekuntiakaan koneen kanssa.
Jännää, että OSX:ää pidetään jotenkin säätövapaana. Toki jos käyttö on nettisurffailua ja .. niin siinähän se olikin.

Kotikäytössä nyt muutaman kuukauden ollut Linux Mint, joka vaikuttaa ihan pätevältä. Windows myös rinnalla, sillä kaikki graafiset hommat hoidan Adoben softilla.

Yllättävän pieni oli oma kynnys Windows -käyttäjästä täysipäiväiseksi Linux -käyttäjäksi. Töissä vielä toistaiseksi OSX mutta kunhan aikaa löytyy lähtee se Macistä vittuun ja tilalle sinnekin Linux.
 

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös olen harkinnut muita "ubuntuja": Lubuntu, Xubuntu (koneen vanhuuden takia), Edubuntu (ekaluokkalaiselle ja pienemmälle ajanvietteeksi).
Minulla on Lubuntu yhdessä vanhassa knnettavassa, jota käytän satunnaisesti nettikoneena. Siihen se on ihan pätevä, mutta muuten omaan makuun siinä on aivan liian karsittu graafinen käyttöliittymä. Esim. yksinkertaiset tiedostojen "raahaamiset" kansiosta toiseen ei onnistu vaan pitää käyttää cut/paste komentoja.
 

calvin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maailman myrkyllisin jääkiekkojoukkue
Jännää, että OSX:ää pidetään jotenkin säätövapaana. Toki jos käyttö on nettisurffailua ja .. niin siinähän se olikin.
Vuosien varrella tuli taisteltua esimerkiksi seuraavien asioiden kanssa linuxissa niin töissä kuin kotonakin:
- Sähköposti. Hauskimmat sessiot linuxin maailmassa on olleet kun on yrittänyt pelastaa edellisellä versiolla archiveen tallennettuja työsähköposteja, kun uusi versio ei olekaan enää halunnut tukea sitä formaattia (KMail). Tai taistelut ihmeellisiä "Palvelin katkaisi yhteyden" -ilmoituksia vastaan, jotka johtuivat siitä että meiliohjelma päätti yhtäkkiä tehdä kymmenittäin imap-prosesseja hakemaan meilejä. Enkä viitsi edes mainita kalenterikutsujen käsittelyä. Toivottavasti nykyään on jo olemassa jotain parempaa kuin KMail, Evolution ja Thunderbird linuxille.
- Ulkoiset näytöt ja videotykit. Jos palavereissa oli tarkoitus esittää jotain niin piti aina mennä vartti ennen palaverin alkua säätämään asetuksia jotta tykiltä näkyi varmasti jotain kun esityksen aika tuli. Ja lisäksi kaikki muu säätäminen nvidia-configin kanssa liittyen näyttöihin.
- Läppärin nukkuminen/herääminen. Päätyi aika usein mustaan ruutuun, ja sync, umount ja boot -yhdistelmään.
- Tulostaminen. Jos jostain sattuikin löytymään oikea määritystiedosto toimiston printterille, niin ainakaan kovin monimutkaisia tulostuksia ei saanut printteristä irti, vaikka tulostusdialogista ja tulostimesta olisikin optioita sille löytynyt.
- 3d-kiihdytys. Avoimilla ja suljetuilla ajureilla toimi tietenkin eri asiat, täydellisesti ei kummallakaan. KDE-asennuksissa tulikin tavaksi aina ensimmäisen bootin jälkeen kytkeä kaikki 3d-ominaisuudet pois päältä työpöydältä.
- Softien asentaminen distron repojen ulkopuolelta, jotka sitten veti mukanaan kirjaston x, joka rikkoi softa y, koska dynaaminen linkkaus, koska kirjastoversiointi olit tehty perseelleen.
- Autoconf, automake ja ystävät softankehityksessä. Ymmärtääkö näitä oikeasti kukaan?

Kymmenen vuoden käytön aikana tuntui, että työpöytädistrot menivät koko ajan vain epästabiilimpaan suuntaan, koska työpöydille haluttiin tuoda kaikenlaista turhaa karkkia. Kai niitä lumisade-efektejäkin (vai mitä niitä nyt oli) joku oikeasti tarvitsi, mutta kernel-kehityksen tavoin työpöytäpuolellakin pitäisi olla yksi diktaattori päättämässä mihin suuntaan mennään ja mitkä ovat ne oleelliset asiat, joiden kehitykseen ja viilaamiseen keskitytään.

Palvelinpuolella Linux on kyllä kuningaskäyttis, kun voi pitää konfiguraation aivan minimissään.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Valittajien luvattu maa
Kymmenen vuoden käytön aikana tuntui, että työpöytädistrot menivät koko ajan vain epästabiilimpaan suuntaan, koska työpöydille haluttiin tuoda kaikenlaista turhaa karkkia.
Tämä on oman Linux-käytön suurin rajoite (PC-koneiden osalta). Kernel itsessään kehittyy ja yhteisöllä piisaa intohimoa jotta saadaan puserrettua vaikkapa MIDI-yhteyden latenssista vielä pisara pois. Sen sijaan käyttöliittymätasolla ei tehdä merkittäviä loikkia ja innovaatioita, vaan se puoli raahautuu perässä (yleistys) kaupallisia käyttöliittymätoimijoita kopioiden. Tuntuu, että se on vain välttämätön paha, jotta on tarjota edes jotain suurelle peruskäyttäjien massalle.

Calvin listasikin joitain omassa käytössä tuntuvia puutteita: esimerkiksi läppärikäytössä näytön jakaminen toimii harvoin perusasetuksin ja hibernate-tilat toimivat miten sattuu. Tämä siis suoraan pakasta tempaistuna. Kyllä, tiedän että läppärit ovat oma maailmansa ajurimielessä ja oikovat standardeissa. Mutta Pekka Peruskäyttäjää ei kiinnosta jos ei toimi, Windows kun toimii riittävän hyvin.

Näköjään tämä ketju tuli avattua 10 vuotta sitten. Linux on minulla edelleen dual-bootin se kerran vuodessa käynnistettävä osio. Toki virtuaalikoneiden aikakaudella kokeiluista on tullut helpompaa, mutta koska Windowskin on kehittynyt vakaampaan suuntaan ja töissä saa näprätä bittiä riitttämiin, ei Linux minun kohdallani taida koskaan valloittaa vakiokäyttöjärjestelmän asemaa.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Olohuoneen valtiaasta on kova kilpailu. Itse voisin jopa laittaa rahani seuraavalle, joka on siis otsikon mukaisesti Linux.

SteamOS

Ihan mielenkiintoinen konsepti, joka on vielä melko avoin, eli löytyy konsolia tai voi asentaa omalle koneelle. Ainakin puheiden mukaan sisällöntuottajat ovat hommassa tiiviisti mukana.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ubuntu 14.04 on nyt julkaistu. Kauheasti uutta se ei itselle tarjonnut, mutta toisaalta olen tähän asti pomppinut jokaisen uuden version mukaan. Nyt jäänen odottelemaan seuraavaa LTS versiota ja pakolliset distrokokeiluni yms. suoritan virtuaalikoneella. Olen taas onnistunut saattamaan pari uutta ihmistä Linuxin pariin, koska XP:n päivitykset lopetettiin. Enää minua ei jaksa yllättää se, että palaute on pelkästään positiivista. Lubuntut laitettu vanhoille läppäreille ja jaksoivat ihmetellä, että "ai tältä se tuntuu kun tietokone oikeasti toimii" tai sitä, että pystyivät pyörittämään Youtube videoita fullscreen tilassa. Eli jos täältä niitä XP käyttäjiä löytyy ja eivät tahdo heittää konetta pois taikka altistua tietoturvariskeille niin rohkeasti vain Linuxin pariin.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ubuntu 14.04 on nyt julkaistu. Kauheasti uutta se ei itselle tarjonnut, mutta toisaalta olen tähän asti pomppinut jokaisen uuden version mukaan. Nyt jäänen odottelemaan seuraavaa LTS versiota ja pakolliset distrokokeiluni yms. suoritan virtuaalikoneella. Olen taas onnistunut saattamaan pari uutta ihmistä Linuxin pariin, koska XP:n päivitykset lopetettiin. Enää minua ei jaksa yllättää se, että palaute on pelkästään positiivista. Lubuntut laitettu vanhoille läppäreille ja jaksoivat ihmetellä, että "ai tältä se tuntuu kun tietokone oikeasti toimii" tai sitä, että pystyivät pyörittämään Youtube videoita fullscreen tilassa. Eli jos täältä niitä XP käyttäjiä löytyy ja eivät tahdo heittää konetta pois taikka altistua tietoturvariskeille niin rohkeasti vain Linuxin pariin.

Oma Linux käyttö rajoittunut viime vuosina satunnaiseen Ubuntu -pelleilyyn, joka pöytäkoneella toisena käyttiksenä ja fiilis sen kanssa nykyään ehkä enemmän kuin koskaan enemmänkin "tältä se silloin 10v sitten tuntui kun mikään ei oikein toiminut out of the box ja sujuva elämä masiinoiden kanssa vaati lehmän hermoja ja mielellään myös jotain atk-aiheista tutkintoa"
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Oma Linux käyttö rajoittunut viime vuosina satunnaiseen Ubuntu -pelleilyyn, joka pöytäkoneella toisena käyttiksenä ja fiilis sen kanssa nykyään ehkä enemmän kuin koskaan enemmänkin "tältä se silloin 10v sitten tuntui kun mikään ei oikein toiminut out of the box ja sujuva elämä masiinoiden kanssa vaati lehmän hermoja ja mielellään myös jotain atk-aiheista tutkintoa"

Paskapuhetta, mutta uskon. Tosin uskon myös sen, että tietotekniikka ei ole muutenkaan vahvin osa-alueesi.

Mitä tulee muuten out of boxiin niin Ubuntu toimii takuulla paremmin kuin Windows.


Linux Does What Win Dont (Why Linux is better than Windows) - YouTube
10 More Reasons Why LINUX is BETTER than Windows! - YouTube
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mitä tulee muuten out of boxiin niin Ubuntu toimii takuulla paremmin kuin Windows.
Minäkin haluaisin hiukan perusteluja tuolle väitteelle, että Ubuntussa olisi ongelmia saada "mitään toimimaan". En ole vielä törmännyt sellaiseen, mikä ei toimisi. En kyllä ole mikään heavy user, mutta aika idioottivarmalta tuo minun silmiini näyttää.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Ajattelin asentaa läppäriini (Fujitsu Lifebook AH531) Windows 7:n rinnalle linuxin. Kumpaa distroa suosittelette, Linux Mint vai Ubuntua? Ubuntusta on jotain kokemusta ennestään kun taas Linux Mint näyttäisi olevan suositumpi (tällä hetkellä).

-Tinke
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Ajattelin asentaa läppäriini (Fujitsu Lifebook AH531) Windows 7:n rinnalle linuxin. Kumpaa distroa suosittelette, Linux Mint vai Ubuntua? Ubuntusta on jotain kokemusta ennestään kun taas Linux Mint näyttäisi olevan suositumpi (tällä hetkellä).

-Tinke

En nyt tiedä, että kumpi olisi parempi distro. Makuasioita, mutta täysin noviisille (Linux ympäristö) Ubuntu saattaa olla helpompi aloittaa. Molemmat on hyviä. Valitettavasti vastaus tuskin auttoi sinua joten heitä vaikka noppaa. Katso Youtubesta vaikka muutama arvostelu tuoreimmista julkaisusta ja päätä kumpi miellyttää enemmän.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mint livessä tulee flashit yms mukana. Ainoa syy miksi se on itsellä usb-tikulla. Mutta Ubuntuun olen enemmän tykästynyt ja sitä olen dual-boottina pitänyt windowsin kanssa reilu viisi vuotta, sitä ennen menin pari vuotta pelkällä ubuntulla. Sitä ennen oli windowsi ja useampi eri distro.

Tietysti ubuntun saa muokattua mintin kaltaiseksi ja vice versa, mutta perusohjelmien asentelun jälkeen tykkään enemmän ubuntusta. Eli ei varmaan väliä kumman valitset.

Edit: Isoisälle laitoin useampi vuosi sitten ubuntun, hyvin tyytyväinen ollut siihen, joten on se helppokäyttöinen käyttis.
 
Viimeksi muokattu:

Sherlock

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ajattelin asentaa läppäriini (Fujitsu Lifebook AH531) Windows 7:n rinnalle linuxin. Kumpaa distroa suosittelette, Linux Mint vai Ubuntua? Ubuntusta on jotain kokemusta ennestään kun taas Linux Mint näyttäisi olevan suositumpi (tällä hetkellä).
-Tinke

Itse vaihdoin reilu ½v sitten pöytäkoneella Windowsista (XP) Linux Mintiin, enkä ole kyllä katunut. Yksinkertainen ja selkeä käyttöliittymä (käytössä MATE versio), ohjelmien asennus on helppoa, eikä oikeastaan mitään suurempia ongelmia ole ilmaantunut. Ubuntua testailin myös, mutta omaan makuun käyttöliittymässä oli liikaa kaikenlaista animaatiota yms. sälää (tietysti näitä saa säädeltyä, esim. heittämällä Unityn mäkeen). Makuasioitahan nämä nyt tietysti pitkälti ovat, itse tykkään hyvin pelkistetyistä.

Yksi hyvä vaihtoehto olisi testailla molempia. Live cd / usb taitaa molemmista löytyä.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Paskapuhetta, mutta uskon. Tosin uskon myös sen, että tietotekniikka ei ole muutenkaan vahvin osa-alueesi.

Mitä tulee muuten out of boxiin niin Ubuntu toimii takuulla paremmin kuin Windows.

[/URL]

Ei se pelkkä käyttiksen varmatoimisuus tai se kuka osaa käyttää ja kuka ei. Ubuntu ei tarjoa mulle järjestelmää, joka vapauttaisi kaikesta usb-johtojen tarpeesta ja synkronoinneista. Jos mulla on Microsoft, niin ihan sama missä olen ja millä ruudulla teen, niin mulla on kaikki työjuttuni, viihdejuttuni ja ties mitkä juttuni aina mukanani ja keskenään synkassa. Jos korvaan vaikka pöytäkoneeni ubuntulla, niin mulla on yksi erillinen laite, jonka saa ehkä osittain (esim. Office 365 taisi jossain vaiheessa ainakin olla tulossa. En tiedä onko vielä tullut) toimimaan muun ympäristöni kanssa kuten haluan, mutta täysin tuskin ikinä. Eikä ainakaan out of the box.

MS:ää ja Applea voi paljosta syytellä ja osin aiheestakin, mutta se missä ovat menneet oikeaan suuntaan, on ns.yhden ruudun ajattelu joka ihan oikeasti helpottaa elämää niin paljon, että hyppäys Linuxiin tuntuu aikamatkalta 2000-luvun alkupuolelle, kuten alkuperäisessä viestissäni totesin, vaikka itse käyttis olisi miten mukava. Jos se ei juttele ilman johtoja ja muistitikkuja mun puhelimen tai duunin Windows-koneen kanssa niin alkaa vituttamaan.
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Linux Mint 16 Cinnamon on juuri asentumassa. Jostain syystä USB tikulta ei asennus lähtenyt käyntiin joten poltin DVD:lle imagen. Käyttökokemuksia jne laittelen tähän ketjuun sitten aikanaan.

-Tinke
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Linux Mint 16 Cinnamon on juuri asentumassa. Jostain syystä USB tikulta ei asennus lähtenyt käyntiin joten poltin DVD:lle imagen. Käyttökokemuksia jne laittelen tähän ketjuun sitten aikanaan.

-Tinke


Vaihdoitko BIOS:sta bootin USB:lle? Tosin kaikilla koneilla se ei ole syystä tai toisesta mahdollista. Se ei silti estä USB:n kautta tehtävää asennusta. Mint on hyvä valinta ja voit tosiaan tikuilla kokeilla eri distroja taikka sitten ajaa niitä virtuaalikoneella.

PLOP: Boot From USB on ANY Computer - YouTube
 

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Vaihdoitko BIOS:sta bootin USB:lle? Tosin kaikilla koneilla se ei ole syystä tai toisesta mahdollista. Se ei silti estä USB:n kautta tehtävää asennusta. Mint on hyvä valinta ja voit tosiaan tikuilla kokeilla eri distroja taikka sitten ajaa niitä virtuaalikoneella.

PLOP: Boot From USB on ANY Computer - YouTube

Juu vaihdoin BIOSista boottijärjestyksen oikeaksi ja kone tunnisti tikun mutta ei Mint ei suostunut käynnistymään. No DVD:ltä sain sitten Mintin asennettua.

-Tinke
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein

Joo, totta. Sinulle Windows on varmasti sopivampi käyttöjärjestelmä. Vaikka valtaosa ohjelmista on mahdollista Winen avulla saada toimimaan Linuxilla niin selvää on, että koneen resurssit eivät silloin ole yhtä hyvin käytössä kuin näiden ohjelmien käyttäminen Windowsilla. Silti ongelmia esiintyy lähinnä raskaampien ohjelmien kanssa. Ymmärrän myös perustelusi siitä, että haluat pitää laitteesi yhden lipun alla. Itsekin kieli (heheh) pitkällä odotan Ubuntu Touchia samasta syystä. Lisäksi sitä mielenkiintoista konseptia jossa puhelimen liittäminen hdmi:llä televisioon vaihtaa puhelimen käyttöjärjestelmän Desktop versioksi ja voit silti käyttää puhelimen sovelluksia tai jopa soittaa puheluita.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Ajattelin asentaa läppäriini (Fujitsu Lifebook AH531) Windows 7:n rinnalle linuxin. Kumpaa distroa suosittelette, Linux Mint vai Ubuntua? Ubuntusta on jotain kokemusta ennestään kun taas Linux Mint näyttäisi olevan suositumpi (tällä hetkellä).

-Tinke

Käsittääkseni Mint on vain Ubuntun johdannainen, jossa on käyttöliittymä-puolella jatkettu perinteisemmällä Gnome 2 -tyylisellä linjalla, ja ilmeisesti projektissa/yhteisössä tehdään asioita eri tavalla (=ei oltu tyytyväisiä Ubuntun/Canonicalin johtamiseen). Pinnan alla on ihan sama softa.

Omasta kokemuksestani voin suositella Mintiä. Käytännön ero on lähinnä se että käyttöliittymä on Mintissä perinteinen "Start-nappi ja työpöytä" -tyylinen.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Juu vaihdoin BIOSista boottijärjestyksen oikeaksi ja kone tunnisti tikun mutta ei Mint ei suostunut käynnistymään. No DVD:ltä sain sitten Mintin asennettua.

-Tinke

Saman olen huomannut useampaan otteeseen, ettei usb-tikulta boottaaminen onnistu. Olenkin siis viimeaikoina cd/dvd:n paistanut, niin homma on alkanut rokkaamaan. Ihme juttu, mutta noin on.

-duud-
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Saman olen huomannut useampaan otteeseen, ettei usb-tikulta boottaaminen onnistu. Olenkin siis viimeaikoina cd/dvd:n paistanut, niin homma on alkanut rokkaamaan. Ihme juttu, mutta noin on.

-duud-

Millä ohjelmalla olet tehnyt käynnistimen? Käytän nykyään UNetbootinia, mutta olen käyttänyt myös Ubuntun mukana tullut ohjelmaa. En muista, että olisi ikinään muita ongelmia ollut mitä nyt joskus unohtanut formatoida entisen asennuksen USB:ltä. Oletko kokeillut useampaa eri tikkua?
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Millä ohjelmalla olet tehnyt käynnistimen? Käytän nykyään UNetbootinia, mutta olen käyttänyt myös Ubuntun mukana tullut ohjelmaa. En muista, että olisi ikinään muita ongelmia ollut mitä nyt joskus unohtanut formatoida entisen asennuksen USB:ltä. Oletko kokeillut useampaa eri tikkua?

En muista millä sen imagen olen kopsinut. CD tai DVD on aina pelannut kuitenkin laakista, niin en ole jaksanut alkaa USB-laitteiden kanssa kikkailemaan. UNIX-koneiden kanssa kuitenkin olen 20 vuotta työkseni tunkannut ja siitä oppinut, että käytän tapaa, jonka tiedän toimivan. Ei ehkä fiksua, mutta toimivaa on ollut. Ei noita tosin ole pitkiin aikoihin tullut fyysisiltä medioilta tullut asenneltua.

Pari viikkoa sitten viimeksi XP:n vaihdoin kaverille Ubuntuun, eikä ainakaan se vehje bootannut USB:ltä, ei CD:ltä. Hain sitten kotoa USB-CD-aseman ja yhdestä kolmesta mahdollisesta USB-portista se sitten jaksoi lukea sen boot-CD:n. Noita nyt on. Ei omakaan läppäri halunnut tikulta henkiin herätä. CD toimi heti.

Ei tuo iso riesa ollut, mutta aika hauska tapaus. Tärkeintä on kavereiden tyytyväisyys hommelin jälkeen.

-duud-
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös