Linnan juhlat – Niinistön aikakausi

  • 159 506
  • 1 220

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mutta entäpä veljeni, joka epäilemättä tienaa vuodessa monta kertaa enemmän mitä tämä meidän sankarimme.

No, ainakin julkinen anteeksipyyntö lienee paikallaan. Eihän tollasta luokasta toiseen liikkumista voi hyväksyä. Maila käteen ja kadulle!
 
Tuollahan se edellä on mainittu. Eli ainakaan 50 000 markkaa eli semmoisen 8000-9000 euroa tienaavan yh-äidin lapset eivät ilmeisesti saa kouluttautua.

Jos tällainen lapsi on äpärä ja sekä isä että isäpuoli istuneet vankilassa, sellaisen paikka ei ole lukiossa. Ei siis koske sinua ja siskoasi, tai vladia ja hänen siskoaan.

Kenties tuossa desiilissä on esim. tupakoitsijoita vähemmän ja toisaalta heihin ei ole kotona istutettu sellaista sydämen päälle käyvää katkeruuden siementä kuin joihinkin alimmasta sosioekonomisesta desiilistä lähteneisiin.

Mitä tähän krooniseen herravihaan tulee, niin kokemukseni mukaan suomalainen peruskoulu palkitsee siitä. Kun suolsin äikän ainekirjoitukseni ja historian kokeiden vastaukseni täyteen raivokasta herravihaa ja katkeruutta, siitä hyvästä tuli todistukseen ysejä ja kymppejä. Mielestäni kiitettävät arvosanat eivät ole oikea tapa reagoida retalejengiläisen katkeraan elämänkatsomukseen. Ennemmin kannattaisi suositella hakeutumista johonkin yksinkertaiseen suorittavaan työhön.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tänään eeppisiin mittasuhteisiin venynyt Kiakkovieras-keskustelu saa jatkoa YLEn Pressiklubissa, vieraana myös Vasemmistoliiton kansanedustaja Anne Kontula.

Ehkä Kontulalta kuullaan eilisiä aatetovereita laadukkaampaa argumentointia, vai kuullaanko sittenkään?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Jos tällainen lapsi on äpärä ja sekä isä että isäpuoli istuneet vankilassa, sellaisen paikka ei ole lukiossa. Ei siis koske sinua ja siskoasi, tai vladia ja hänen siskoaan.

Ahaa, eli nyt lisäillään kriteereitä kun löytyykin ihmisiä, joihin aikaisemmat perusteet eivät osuneet? Nyt pitää olla siis myös rikollinen tausta perheessä. Aikamoinen kaveri olet kyllä.
 
Ehkä Kontulalta kuullaan eilisiä aatetovereita laadukkaampaa argumentointia, vai kuullaanko sittenkään?
No, minun mielestäni esim. Riikka Yrttiahon argumentit sinänsä olivat ihan asiallisia, mutta tapa esittää ne oli ensinnäkin helvetin ärsyttävä ja hyvien keskustelutapojen vastainen, ja monimutkainen, että uskoakseni niistä kopin saaminen vaati jonkun verran tuntemusta ko. taustaideologiasta.

Kyseistä keskustelua oli hyvin ikävä seurata sivusta, kun molemmat osapuolet, siis opiskelija Yrttiaho ja kansanedustaja Kopra, puhuivat samasta asiasta niin eri näkökulmista juuri ottamatta kantaa vastapuolen argumentteihin. Siihen päälle vielä Yrttiahon tökerö keskustelutapa ja Päivärinnan rakentelema teennäinen anarkisti- ja fasistimarginaalien vastakkainasettelu, niin sehän oli ihan kuin olisi jatkoajan palstan poliittista keskustelua seurannut.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tekona ja ajatteluna kiakkovieraiden luokkasota ja sisulaisten etninen rotuviha on yhtä kuvottavaa, mutta jälkimmäisen aatteen päästyä vahvasti valtaelimiin tekee siitä pelottavamman kuin äärivasemmiston käyttäytymisen.
Ahaa, äärivasemmisto ei siis ole päässyt päättäviin elimiin? Aika huimaa tekstiä tilanteeessa jossa nuorisojärjestöjen määrärahoista on päättämässä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja Kiakkovieras-tapahtuman järjesteluihin ovat osallistuneet Vasemmistoliittor.p, Vasemmistonuoret ry tai Vasemmisto-opiskelijat ry.

Sitäpaitsi noiden kolmen perussuomalaisen kansanedustajan linkkaaminen johonkin kaasuiskuun on aika kaukaa haettua. Iskun takana oli eräänlainen larppaamisryhmä joka kutsuu itseään Suomen vastarintaliikkeeksi.

Sinun tehtäväsi on kertoa miten tuo liike liittyy Perussuomalaisiin?

Oliko kaasuiskuja suunniteltu Perussuomalaisten tai sen nuorisojärjestön tiloissa? Oliko perussuomalaiset olleet keräämässä rahaa kaasuiskun tekijöiden kyydityksiin rikospaikalle?

Vasemmistoliitto on ollut tekemässä tuota Kiakkovieraiden suhteen. Kiakkovierasjuhlien suunnittelukokous pidettiin Näsilinnankatu 22:ssa Tampereen vasemmistonuorten tiloissa. Vasemmistonuoret saavat joka vuosi 318 500 euroa kulttuuriministeriön tukea. Helsingin yliopistossa toimiva Sitoutumaton vasemmisto -ryhmä järjesti bussikuljetuksen mellakkaan. Kyseisen ryhmän varapuheenjohtaja Tiina Parkkinen on valittu 16.11. Vasemmisto-opiskelijat ry:n puheenjohtajaksi. Vasemmisto-opiskelijat alkoivat saada opetus- ja kulttuuriministeriön tukea Paavo Arhinmäen tultua nuorisoasioista vastaavaksi kulttuuriministeriksi. SitVas:n organisoiman Helsinki-Tampere-bussikyydin rahoittamiseksi järjestettiin 16.11 (!) biletapahtuma, jonka ”tuotot käytetään bussikuljetukseen Kiakkovierasjuhlille”. Osallistujien joukko oli pitkä, joukossa paljon tuttuja. Kaksi nimeä pistää silmään: vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Dan Koivulaakso ja Mikael Brunila.

Joten parahin Radiopää, ole hyvä ja kerro miten äärioikeiston soluttautuminen päätöksen tekijöihin tekee siitä erityisen vaarallisen äärivasemmistoon nähden? Annan vinkin - ensin yhdistät SVL:n jollain tolkullisella tavalla Perussuomalaisiin ja todistat jonkinlaisen rahoituksen olemassaolon jota nuo kolme mainitsemaasi kansanedustajaa on SVL:lle kanavoinut. Lisäksi osoitat että Perussuomalaisten tunnettuja edustajia on osallistunut Gay Pride iskun valmisteluun. Jos se ei onnistu niin voit todistaa Persujen kunnallisvaaliehdokkaita olleen vastaavissa valmistelutehtävissä.

Jään odottamaan.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Minä en missään vaiheessa kirjoittanut, että 9000 euroa tienaavan yh:n lapsi ei saisi opiskella. Sinä itse kirjoitit niin.

Ok, jotenkin alla olevasta viestistä saa sellaisen kuvan (50000 markkaa kun osuu sinne 8000-9000 euron tietämille):

Jos minä saisin päättää, niin kaikkein köyhimmille sanottaisiin jo peruskoulussa, että lukuhommat eivät ole teitä varten, ja ohjattaisiin heidät työelämään 15-16-vuotiaina.

--------------------------------------klip------------------------

Jos et ole Suomen luokkajakoa huomannut, se johtunee siitä, että sua ei ole kasvattanut 50 000 markkaa vuodessa tienaava yh.
 
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Kun eilen tämä Yrttiaho sanoi ettei Vasemmistoliitolla ei ole mitään tekemistä mielenosoituksen kanssa, niin miksei keskustelussa otettu esille tätä Näsilinnankatu 22 tapahtunutta suunnittelua? Olisi ollut mielenkiintoista kuulla selityksiä tälle.
 
Kyseistä keskustelua oli hyvin ikävä seurata sivusta...
Samoilla linjoilla.
Minua jäi harmittamaan myös se, että Kopralla ja Turkkilalla oli tarjolla loistava paikka väitellä luokkasotureiden haavemaailma kappaleiksi. Ns. luokaton yhteiskunta ei ole mahdollinen muulla keinoin kuin potentiaalisten menestyjien keinotekoisella heikentämisellä. Käytännössä tuo edellytti aiemmin luokkavihollisten tuhoamista.
Vapaassa yhteiskunnassa yksilöt asettuvat paremmin niihin asemiin, joihin heidän ominaisuutensa kantavat.
Luokkasotureiden haaveilema maailma on jo nähty. Se oli sadoille miljoonille ihmisille todellisuutta vuosikymmenet.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Vapaassa yhteiskunnassa yksilöt asettuvat paremmin niihin asemiin, joihin heidän ominaisuutensa kantavat.

Nyt olisi mielenkiintoista kuulla, miten Toejoen Veikko määrittelee vapaan yhteiskunnan?
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Tämä "Kirjoittelija" on vähän huvittava tyyppi. Yritys olla piinkova ja uskottava porvari on yhtä pakottava kuin teinipojan erektio, mutta ei siitä oikein valmista tule. Scholliksi schollin paikalle ei tulla vain syytämällä samaa retoriikkaa ja ostamalla Hugo Bossin paitoja. Mutta onhan se ihanaa olla piikkinä lihassa hänen edustamalleen kansanosalle omien valintojen ja arvojen kautta, vaikka en Tampereella ollutkaan torspo kädessä heilumassa. Ehkä ensi vuonna sitten..

T: Akateeminen alisuoriutuja ja suorittavaa työtä tekevä retale vailla vähäisintäkään kunnianhimoa.
 
Tekona ja ajatteluna kiakkovieraiden luokkasota ja sisulaisten etninen rotuviha on yhtä kuvottavaa, mutta jälkimmäisen aatteen päästyä vahvasti valtaelimiin tekee siitä pelottavamman kuin äärivasemmiston käyttäytymisen.

Paitsi että olet itse keksinyt tuon etnisen rotuvihan näille persuille. Kiekkovieraat puolestaan itse julistavat luokkasotaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eilinen Pressiklubi keskusteli sitten vielä kerran tästä Kiakkovieras-juhlasta, puhumassa Anna Kontula (vas.), Pekka Ervasti sekä Saska Saarikoski.

Sekä tietysti itseään aina yhtä hauskasti tannerilaiseksi sosiaalidemokraatiksi nimittävä Ruben Stiller. :)

Sanoisin, että Kontula oli (luonnollisesti) paljon parempi argumentoimaan ja puolustamaan vasemmiston näkemyksiä asiasta, kuin nämä Anonyymi ja Yrttiaho edellisiltana A-talkissa.

Kontulakin ominaiseen tapaansa hieman hermostui keskustelun edetessä ja hänen oli vaikea hillitä itseään.

Ehkä oli hieman kohtuutonta, että sekä Ervasti ja Saarikoski vyöryttivät yhdessä Kontulaa vastaan. Vaikkei olisi heidän kanssaan samaa mieltä, niin ihan fiksuja miehiähän he ovat ja saivat Kontulan ahdistettua nurkkaan. Tämä tuntui itsestäni vähän liian pitkälle viedyltä, suomalainenhan alkaa aina symppaamaan altavastaajaa.

Itse argumenttien tasoon, niin olihan Kontula pahasti lirissä. Hän syytti keskiluokkaa ja mediaa kielipelistä, vetosi työväenluokkaisen ihmisen "voimattomuuteen" vaikuttaa politiikassa, yhteiskunnassa, mediassa jne kaikki se sama retoriikka, jota vanha vasemmisto yhä käyttää, aina nurkkaan ajettaessa.

Ervasti oli mielestäni keskustelun asiallisin puhuja ja nosti esiin mielenkiintoisen paradoksin:

moni mielenosoittaja huusi yht'aikaa kuolemaa valtiolle, että luokille, vaikka valtio itse asiassa on isoin tekijä siinä, etteivät erot rikkaan ja köyhän välillä ala entisestään kasvamaan.

Saarikoski oli välillä hieman lapsellinen tivatessaan Kontulalta erinäisiä asioita. Saarikoski vastasi silti illan parhaasta heitosta:

Kontula oli kritisoinut Saarikosken näkemyksiä vasemmistolaisuudesta ja totesi, että Saarikosken tulisi ehkä päivittää ajatteluaan sieltä 70-luvulta.

Saarikoski iski tähän vastapalloon, että hänen ajattelunsa ei ole pysähtynyt, sen sijaan vasemmistolainen ideologia sinne 70-luvulle on jämähtänyt.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Eilenkään en ymmärtänyt Anna Kontulan mielipiteitä. Tuskin sitä päivää ihan lähiaikoina idästä nousee, että ymmärrän.

Koko humpassahan jää sivuhuomiolle se, että Tampereen juhlat eivät olleet niin valtavan elitistiset. Ok, ei siellä Hatanpään intiaanikylän asukkaita ollut, mutta oikeasti niitä sinne ei kaipaa edes Vasemmisto. Kunhan ratsastavat kansan hädällä aina, kun se sattuu kohdalleen oman agendan kanssa.

Niinistön ja Haukion juhlassa oli melko paljon aika tavallista väkeä. Toki suurin osa oli julkisuudessa viihtyneitä, rikkaitakin joo, mutta ei sinne välttämättä tulorajaakaan ollut.

Huomattavan paljon oli porilaisia, ja samaan aikaan syytetään elitismistä. Hmm....
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ahaa, äärivasemmisto ei siis ole päässyt päättäviin elimiin? Aika huimaa tekstiä tilanteeessa jossa nuorisojärjestöjen määrärahoista on päättämässä Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ja Kiakkovieras-tapahtuman järjesteluihin ovat osallistuneet Vasemmistoliittor.p, Vasemmistonuoret ry tai Vasemmisto-opiskelijat ry.

Sitäpaitsi noiden kolmen perussuomalaisen kansanedustajan linkkaaminen johonkin kaasuiskuun on aika kaukaa haettua. Iskun takana oli eräänlainen larppaamisryhmä joka kutsuu itseään Suomen vastarintaliikkeeksi.

Sinun tehtäväsi on kertoa miten tuo liike liittyy Perussuomalaisiin?

En tarkoittanut, että Perussuomalaiset olisivat järjestönä olleet järjestämässä kaasuiskua, mutta siinä missä vasemmistoliittolaiset ovat irtautuneet ja tuominneet itsenäisyyspäivän tapahtumat, antoi perussuomalaisten Juho Eerola kaasuiskusta seuraavanlaisen kommentin:

Pridekulkuetta vastaan suunnattu kaasuisku sai sateenkaariväen kyynelehtimään. Minua järkytti enemmän se, että iskun uhreiksi oli joutunut myös alle kolmevuotiaita lapsia. Siis järkytti se, että joku vie noin pieniä lapsia tuollaiseen tilaisuuteen. Aivan sama olivatko itse kulkueessa, vai katsomossa. Seksiasiat on aikuisten juttu ja pedofilia on rikos.

Eerola piti siis suurempana rikoksena lasten viemistä rauhalliseen ja demokraattiseen marssiin kuin kaasuiskua sananvapautta, tasa-arvoa, demokratiaa vastaan. Tampereen tapauksessa ilkivallantekijät tekivät itse hallaa mielenosoitukselle, kaasuiskussa ulkopuoliset hyökkäsivät mielenosoitusta vastaan. Ymmärrän aivan hyvin niitä, jotka eivät kannata tasa-arvoista avioliittolakia, mutta Eerolan kommentit ovat silti erittäin halveksuttavia. Anna Kontulakaan ei puolusta Tampereen mielenosoittajia, mutta yrittää ymmärtää, mistä moinen turhautuminen johtuu.


Vasemmistoliitto on ollut tekemässä tuota Kiakkovieraiden suhteen...

Erittäin hyviä pointteja, mutta nuorisojärjestö ei kuitenkaan ole yhtä kuin pääpuolue. Jopa kokoomuksella on nykyään ongelmia nuorisojärjestönsä kanssa.

Joten parahin Radiopää, ole hyvä ja kerro miten äärioikeiston soluttautuminen päätöksen tekijöihin tekee siitä erityisen vaarallisen äärivasemmistoon nähden?

Tarkoitin edelleen tilannetta tällä hetkellä. Vasemmistoon on toki helpompi vetää yhtäläisyysmerkkejä erilaisia dokumentteja lukemalla, mutta minusta Jussi Halla-ahon tapaisten rasistiääliöiden pääseminen pitkälle valtaelimiin on vaarallisempaa kuin kuolevan puolueen nuorisolaisten sekoilut. Siinä missä Tampereen tapaukset on tuomittu kaikilta kentiltä, on vihapuheita sympatisoiva Halla-aho saamassa eniten ääniä tulevissa eurovaaleissa.

Eilinen Pressiklubi keskusteli sitten vielä kerran tästä Kiakkovieras-juhlasta, puhumassa Anna Kontula (vas.), Pekka Ervasti sekä Saska Saarikoski.

Ei ollut Pekka Ervasti, vaan Jouni Tervo.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eilinen Pressiklubi keskusteli sitten vielä kerran tästä Kiakkovieras-juhlasta, puhumassa Anna Kontula (vas.), Pekka Ervasti sekä Saska Saarikoski.

Boldaus oma. Pekka Ervasti ei suinkaan ollut paikalla, vaan Jouni Tervo. Hämmentävää, että noinkin sivistyneelle nimimerkille sattuu tuollainen lapsus. Etko oikeasti tiedä minkä näköinen Pekka Ervasti on?
Edit: Radiopää ehtikin jo samasta asiasta.

Mutta mitä keskusteluun, niin minusta Kontula esiintyi yllättävän fiksusti. Teki itse selkeän pesäeron anarkisteihin ja puhui rauhallisesti sekä selkeästi argumentoiden. Näillä toimittajilla oli sen sijaan hämmentävä tarve hyökätä kovin voimakkaasti Kontulaa, hänen puoluettaan sekä koko poliittista vasemmistoa vastaan välillä kovin ohuin asia-argumentein. Tuli vähän sellainen olo, että nämä toimittajat olisivat enemmänkin poliittisia toimijoita kuin asiaa ulkopuolelta seuraavia journalisteja. Mutta joku varmaan voi nähdä asian eri tavalla.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Tarkoitin edelleen tilannetta tällä hetkellä. Vasemmistoon on toki helpompi vetää yhtäläisyysmerkkejä erilaisia dokumentteja lukemalla, mutta minusta Jussi Halla-ahon tapaisten rasistiääliöiden pääseminen pitkälle valtaelimiin on vaarallisempaa kuin kuolevan puolueen nuorisolaisten sekoilut. Siinä missä Tampereen tapaukset on tuomittu kaikilta kentiltä, on vihapuheita sympatisoiva Halla-aho saamassa eniten ääniä tulevissa eurovaaleissa.

Niin, demokratia on aika bitch, eikö?

Millaisia estokeinoja sinä keksisit? Ervasti kertoi ek-vaalien alla Pressiklubissa, kun oli ollut jossain keskustelussa saksalaisten kollegoidensa kanssa ja he olivat ihan tosissaan ehdotelleet Perussuomalaisten ehdokkaiden ja mahdollisen äänestäjäkunnan väliaikaista "keskitysleirittämistä" vaalien ajaksi.

Sympatisoi meidän kulttuuriministerikin vihapuheita, mutta tuskin hänen ministeriytensä on aiheuttanut sinulle vastaavaa mielipahaa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Ei ollut Pekka Ervasti, vaan Jouni Tervo.

Boldaus oma. Pekka Ervasti ei suinkaan ollut paikalla, vaan Jouni Tervo. Hämmentävää, että noinkin sivistyneelle nimimerkille sattuu tuollainen lapsus. Etko oikeasti tiedä minkä näköinen Pekka Ervasti on?
Edit: Radiopää ehtikin jo samasta asiasta.


Joo niin tietysti, aivot mitä vittua nyt taas-ketjun kamaa. Miksiköhän muuten kirjoitin Ervasti, oliko hänen alkujaan tarkoitus osallistua keskusteluun tms..

No joo, kuten jo aiemmin kirjoitin, niin keskustelu oli joka tapauksessa tasokkaampi, kuin a-talkin vastaava.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Boldaus oma. Pekka Ervasti ei suinkaan ollut paikalla, vaan Jouni Tervo. Hämmentävää, että noinkin sivistyneelle nimimerkille sattuu tuollainen lapsus. Etko oikeasti tiedä minkä näköinen Pekka Ervasti on?
Edit: Radiopää ehtikin jo samasta asiasta.

Ei sinun silti tarvitse alkaa mitään rituaalimurhaa suunnittelemaan yhden mokan takia. Ei tuo nyt niin vakavaa ole.

Mitä tuohon keskusteluun tulee, niin Saarikoski kävi ihmeen kierroksilla ja roimi kyllä Kontulaa ja vasemmistoa siihen malliin, että olin kyllä melkoisen yllättynyt. Saarikoskea selvästi vitutti Kontula ja tuli jopa mieleen, että onkohan nämä joskus hässineet keskenään ja sitten tullut jotain ryppyjä, kun aika hemmetin tunteikkaalta tuo vaikutti?
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Yritykset kytkeä "kiakkovieraat" johinkin tiettyihin puoluesiin on aivan tarpeetonta. Hillumiseenhan osallistui itseasiassa kaksi puoluesiin sitoutumatonta pääryhmää:

1) Kunnon duuneja ja liksoja vaativat kapitalismin vastustajat

2) Yhteiskuntajärjestyksen romuttamista ja kansallisvaltioita vastustavat kansalaispalkan vaatijat

Näiden kahden lisäksi mediahuomiota sai myös pieni ääriliikeiden retotiikkaan ja letkautuksiin perehtymätön untuvikkoporukka, joka käsitti orhanan tarkoittavan hevosta - siis hevosta jolla on munat.
 
Saarikoski oli välillä hieman lapsellinen tivatessaan Kontulalta erinäisiä asioita. Saarikoski vastasi silti illan parhaasta heitosta:

Kyllä illan parhaasta heitosta vastasi Stiller ja toiseksi parhaasta Kontula. Kun Saarikoski sanoi, että anarkistit ajattelevat näin ja katsoi sitten kysyvästi Kontulaan sellaisella "perustelepa se, mitä järkeä tässä on" -ilmeellä, totesi Kontula, että sitä sun pitää varmaan kysyä joltain anarkistilta.

Ja kun Kontula totesi, että tästä moraalisesta paniikista hyötyvät ainakin lehdistö ja jotkut televisiotoimittajat, Stiller sanoi, että kyllä hänelläkin on erittäin hyvä palkka ja poreamme kotona. Siitä heitosta minä nautin.

Ehkä oli hieman kohtuutonta, että sekä Ervasti ja Saarikoski vyöryttivät yhdessä Kontulaa vastaan. Vaikkei olisi heidän kanssaan samaa mieltä, niin ihan fiksuja miehiähän he ovat ja saivat Kontulan ahdistettua nurkkaan.

Minä taas en nähnyt missään vaiheessa, että Kontula olisi ollut ahdistettuna nurkkaan. Hän esiintyi erittäin fiksusti ja puhui asiaa. Aika harvoin käy niin, että vasemmistoliittolainen ei vaikuta vastenmieliseltä luokkaturistilarpparilta, mutta nyt kävi.

Itse argumenttien tasoon, niin olihan Kontula pahasti lirissä. Hän syytti keskiluokkaa ja mediaa kielipelistä, vetosi työväenluokkaisen ihmisen "voimattomuuteen" vaikuttaa politiikassa, yhteiskunnassa, mediassa jne

Siinä Kontula puhui ihan asiaa. Ei mediassa katsota hyvällä sitä, jos joku puhuu duunarien kieltä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Eerola piti siis suurempana rikoksena lasten viemistä rauhalliseen ja demokraattiseen marssiin kuin kaasuiskua sananvapautta, tasa-arvoa, demokratiaa vastaan.
Tämäkö oli se sinun "tolkullinen tapa" yhdistää Perussuomalaiset ja Gay Priden kaasuisku? Oikeasti? Mielipide että lasten paikka ei ole mielenosoituksissa? Eikö sinua oikeasti huolettanut esim. Päivi Räsäsen mielipide "vastareaktiosta poliittisen eliitin voimakkaalle arvoliberalistiselle kehitykselle" vaan tämä Eerolan kommentti sai alahuulen väpättämään? Kuitenkin unohdit mainita tämän Eerolan TOP3 äärioikeistolais-listauksista vaikka tämä oli se pääperkele äärioikeiston terroriin jota varmasti jossain tapahtuu ihan koko ajan.

Se että näyttää ylä- tai alapeukkua on kuitenkin pikkuisen eri kun rahoittaa iskuja. Väkivaltaiset mellakat ja ihmisten vahingoittaminen on sinusta pienempi paha kuin "vihapuheen sympatisointi".

Kuten Saska Saarikoski sanoi Pressiklubissa että jos viime vuosina on ollut yksi porukka joka tunsi ettei saa ääntänsä kuuluviin ja he menestyivät aika kivasti viime eduskuntavaaleissa. Radiopään mielestä tämä laillinen ja demokraattinen vaikuttamistapa on kuitenkin paljon huolestuttavampaa kuin vasemmiston avoimet uhkailut yhteiskuntajärjestystä vastaan.

On siitä Halla-ahosta mediassa ja poliittisen kartan vasemmalla laidalla saatu kyllä melkoinen anti-kristus. Toivottavasti suomalaisesta vihervasemmistosta ei löydy ketään volkertvandergraafia.

Olen varmaan ajamassa johonkin miinaan ja tämä Radiopää on oikeasti joku patamusta porvari joka vaan koettaa saada maksimaalisen reaktion muilta. Jos asia on näin, niin myönnän - halpaan menin. Olen tarkempi ensi kerralla.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Millaisia estokeinoja sinä keksisit?

Ehkä nyt ymmärrät, miksi pidän äärioikeiston pesiytymistä valtaelimiin vaarallisempana kuin vasemmistohörhöjen riehuntaa, jolle on vaikea löytää hyväksyntää ja kannatusta. En minä perussuomalaisten lainmukaista toimintaa halua tietenkään kieltää, vaan toivoisin muilta puolueilta parempaa politiikkaa, joka tekisi juhoeeroloiden sanomiset yhtä tyhjiksi kuin A-talkissa esiintyneen anarkistiressukan.

Sympatisoi meidän kulttuuriministerikin vihapuheita, mutta tuskin hänen ministeriytensä on aiheuttanut sinulle vastaavaa mielipahaa.

Arhinmäki on osoittanut kykenemättömyytensä ministerinä kauan ennen viime ja tätä viikkoa. Pahoittelut jos kirjoitukseni on antanut osoittaa, että symppaisin häntä jotenkin, kannattamisesta puhumattakaan.

Se että näyttää ylä- tai alapeukkua on kuitenkin pikkuisen eri kun rahoittaa iskuja. Väkivaltaiset mellakat ja ihmisten vahingoittaminen on sinusta pienempi paha kuin "vihapuheen sympatisointi".

Se, että kuolevan puoleen nuorisojärjestö on mukana järjestämässä mainetta tarhaavan "mielenosoituksen" ei ole minusta yhtä vaarallista kuin rasistisilla mielipiteillään äänivyöryjä saavat perussuomalaiset. Ensimmäinen on toki tuomittavampaa, ja siihen voidaankin puuttua. Jälkimmäiseen ei taas voida. Tässä on se ero, miksi pidän toista pelottavampana kuin toista.

Luulin että olisin tuonut tarpeeksi hyvin esille, etten missään nimessä hyväksy Tampereen tapahtumia tai vasemmistoliiton yhteyksiä. Tarkoitukseni oli kertoa, että minun mielestäni äärioikeiston toiminta on huolestuttavampaa tällä hetkellä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Luulin että olisin tuonut tarpeeksi hyvin esille, etten missään nimessä hyväksy Tampereen tapahtumia tai vasemmistoliiton yhteyksiä. Tarkoitukseni oli kertoa, että minun mielestäni äärioikeiston toiminta on huolestuttavampaa tällä hetkellä niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa.
Minulla on sellainen kuva, että äärivasemmisto on viimeisten noin 10 vuoden aikana aiheuttanut Euroopassa moninkertaisesti enemmän mellakoita, väkivaltaisia välikohtauksia ja taloudellista vahinkoa kuin äärioikeisto. Tällainen toiminta on mielestäni tasan yhtä tarpeetonta ja tuomittavaa riippumatta siitä, mikä taho sitä on järjestämässä.

En oikein ymmärrä, mitä tuo suomalaisen äärioikeiston uhka oikein konkreettisesti on. Suomessa ei juuri ole organisoitunutta äärioikeistoa, vaikka Dan ja Li sellaista kuvittelevat. Näistä Sisuista ja sen sellaisista tuskin löytyy ihan yhtä herkkää aggressiotaipumusta kuin laitavasureista, jotka kaikesta päätellen suunnittelivat väkivaltaista aggressiota Näsilinnankatu 22:ssa itsenäisyyspäivän alla. Homokulkuetta kaasuttanut äärioikeistosuuntautunut porukka ei taida olla ihan kansallisen tason uhka, sillä jäsenistö mahtunee kokonaisuudessaan yhteen tai kahteen henkilöautoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös