Liigaseurojen taloudelliset tulokset

  • 1 470 229
  • 5 092
Suosikkijoukkue
KK
Hieno juttu! Toki ensimmäinen kausi liigassa pitkään aikaan vetää yleisöä helpommin lehtereille. Ensikausi on todennäköisesti jo vaikeampi saada yleisö liikkeelle.
Uskon myös ensi kauden tuovan porukkaa hallille. Ainakin lähtökohdat ovat hyvät. Vanha vihollinen Jukurit varmasti tuo porukkaa hallille, vaikka moni HC-fani täällä selittelee, ettei Jukurit nappaisi. Casual-katsojat taas muistavat Mestis-vuodet ja tiukat väännöt niin runkkarissa, kuin myös poffeissa. SaiPa nyt varmasti Kaakon Derpyyn tuo jo pelkästään vierasfaneja sen 500-1000. Uskon, että mikkeliläisyleisökin saapuu paikalle ja Sarvis Club varmasti järjestää bussin tai kaksi ainakin johonkin peliin. Eiköhän sama käy Mikkelin suuntaan Kouvolasta. Kookoo tuskin hirveästi nostaa yleisötavoitettaan, mutta uskoisin, että yhteistyökumppanien määrä kasvaa jonkin verran ensi kaudeksi. KooKoo on pelannut todella hyvin nousijaksi, paremmin kuin Sport viime vuonna, jos katsoo sarjasijoitusta tai yleisömääriä. on tuo yleisömäärä suht komea jo nyt ja uskonkin, että loput pelit kiinnostavat yleisöä, koska kohta ne pelit loppuvat. Lauantaina Pelicans vetää varmasti porukkaa niin paikallisia, kuin myös lahtelaisia. Joku tiistai matsi Lukkoa vastaan ei varmaan niin hirveästi katsojia houkuttele, mutta jos näin tiukkaa tulee viimeisestä säälipaikasta kisa olemaan niin uskon myös, että torstainen Ässät peli vetää porukkaa hallille. No aika näyttää ja KooKoo tosissaan tekee hyvän tuloksen tästä kaudesta.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Siellä yritetään nyt ihan tosissaan vaikeuttaa Kiven duunia kun imu seuraan ei nyt entuudestaankaan ollut niitä kaikkein kovimpia..

Helvetti mitä sählääjiä !
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin Hiltunen sanoi jokin aika sitten että pelkää tulevan piakkoin lisää ruumiita. Sportin urheilutoimenjohtaja Jämsä ihmetteli ettei seurojen taloudelliset tilanteet juurikaan näy pelaarekryissä. Sport tulee piakkoin monen rinnalle ja ohi väistämättä.
 

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Sportin Hiltunen sanoi jokin aika sitten että pelkää tulevan piakkoin lisää ruumiita. Sportin urheilutoimenjohtaja Jämsä ihmetteli ettei seurojen taloudelliset tilanteet juurikaan näy pelaarekryissä. Sport tulee piakkoin monen rinnalle ja ohi väistämättä.
Aika moni vetää riskillä kaudesta toiseen, jopa tappiolla. Pakko saada mielenkiitoinen ja kilpailukykyinen rosteri, jotta kausi voisi edes taloudellisesti mennä nappiiin ja yleisö jaksaa hilautua lehtereille. Seurat, joilla ei todellisuudessa olisi mitenkään varaa pitää sen ja sen hintaista rosteria, hakevat jopa epätoivoisesti pudotuspelipaikkaa, pitkää kevättä ja tätä kautta killinkejä seuran kassaan talouden elvyttämiseksi. Extremely high riski-hig reward tyyppistä toimintaa, sanon minä.
 

MENTALSPORT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kyllähän jos lisenssitoimikunnalla ja liigalla olis vielä munat tallella ni se olis raakasti lisenssi pois ilvekseltä, jonka seurauksena lappu luukulle ja mestikseen bluesin seuraksi uusilla taustajoukoilla rakentamaan kestävää toimintaa. Tämän jälkeen liigassa 14 joukkuetta. Sitte vaan KAIKKI sarjatasot avoimeksi, mestikseen ja liigan välille karsinta ja paskapuheet pois.

Mutta eihän Tässä mitään sellaista ku odotellaan vaan missä vaiheessa kautta ilvekseltä loppuu fyrkat. Mitään ei opita koskaan
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
60 kiloa on pieni summa. Mitenköhän tuollainen on jäänyt maksamatta?
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Miten ihmeessä Ilves on saanut kasaan 710 000 euron tappiot päättyneestä kaudesta?
Minä en vaan tajua kuinka tuossa onnistutaan "vahingossa"..
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Ei ole todellista.

Pahaa tekee kuunnella näitä Ilveksen toimihenkilöiden selityksiä tappioille. Milloin ei ole hokattu, että lätkäjengi kuluttaa mailoja, kiekkoja ja luistimia. Milloin taas verot on jäänyt vahingossa maksamatta. Mahtaako bussikin tulla vieraspelireissuille lähdettäessä pihaan bensavalo palaen ja sitten vasta hokataan, että eihän tää kuljekaan ajatuksen voimalla vaan ihan tollasella litkulla mikä menee tankkiin.

@Hurricane tavoin ihmettelen minäkin miten nuo tappiot ovat mahdollisia. Joukkue ei ole mitenkään kalliin puoleinen ja yleisöä käy ihan kelvollisesti, ei tyyliin Kuopio. Ei tuolla talouden hoitamisella saisi olla missään töissä, edes äidin kiskalla.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tästä keissistä tulee (taas) huonot muistot mieleen. Kun Sport varmisti kolmannen kotiottelun aikoinaan liigakarsinnoissa Ässiä vastaan, niin silloinen seurapelle Juha Saari (jota myös kutsuttiin toimitusjohtajaksi) pomppi aitiosta toiseen hehkuttaen että nyt tehdään taloudellinen huipputulos. Itsekin olin yksi niistä joka heitti yhdessä aitiossa highfivea hänen kanssa. Kesällä ilmoitettiin että kaudesta tehtiin tappiota n. 300 000 euroa. Vittu että voi nämä "toimitusjohtajat" olla pihalla välillä.

Eihän tässä voi muuta todeta, että liigassa on edelleen toimitusjohtajina sellaisia ihmisiä jotka eivät tiedä taloudenhallinnasta yhtään mitään. TJ ei vain kerta kaikkiaan voi antaa lausuntoa että verovelka, joka on päättynyt trattaan saakka, tulee yllätyksenä, sillä jos näin sanoo, niin mies on väärällä pallilla.

Toivottavasti Ilveksen tilanne tutkitaan kunnolla, ettei viime kauden Blues-farssi uusiudu. Ja toivon myös että asiat saadaan kuntoon Ilvesleirissä.
 
Viimeksi muokattu:

Tronic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo, Futbol Club Barcelona
Turha se on surkutella. Jos Ilves ei osaa hoitaa talouttaan niin tehköön sitten Bluesit. On se kumma miten asiat ollaan saatu tuohon pisteeseen. Miten ylipäätään on mahdollista, että tämä Honkalehto saa jatkaa tehtävässään kaiken tämän sekoilun jälkeen? Muistanko väärin vai eikös tämä sama hessu ollut Ilveksen puikoissa joskus vuosituhannen vaihteessa tai vähän ennen sitä? Tuloskin taisi olla samaa luokkaa myös silloin?
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Mistä tuo tieto tappioiden suuruudesta?

No eipä sitten mistään.. Huomasin juuri että uutinen onkin vanha. Tuossa Jatkoajan uutisen (verottajan saatavat) yhteydessä on linkki uutiseen jättitappioista ja harhaanjohdettuna en ymmärtänyt huomata että uutinen onkin vanha. Pahoittelut sekaannuksesta.
 

Kenth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooVee
Turha se on surkutella. Jos Ilves ei osaa hoitaa talouttaan niin tehköön sitten Bluesit. On se kumma miten asiat ollaan saatu tuohon pisteeseen. Miten ylipäätään on mahdollista, että tämä Honkalehto saa jatkaa tehtävässään kaiken tämän sekoilun jälkeen?

Ilveksen tilanne on kyllä suomalaisen jääkiekon tragedia jos isoa muutosta johdossa ei saada aikaan tässä ja nyt. Kaikella kunnioituksella Blusia kohtaan, mutta kyllähän Ilveksen mahdollisuudet pärjätä liigassa taloudellisesti ovat ihan toista luokkaa kuin Espoossa, jossa yleisö ei koskaan oikein ottanut Bluesia omakseen.

Ilveksellä on valtavasti uskollisia kannattajia ja seuran jäseniä, pitkä ja menestyksekäs historia, sekä kiekkohullu Tampereen seutu ympärillään. On täysin käsittämätöntä, että Ilves ei ole liigan keskikastia tai ylempää keskikastia taloudenpidoltaan ja urheilulliselta tasoltaan. Niin moni rakastaa Ilvestä, että luulisi muutoksen väkisinkin jossain kohtaa tapahtuvan. Ja luulisi, että seurajohtoon olisi mahdollista saada oikeita osaajia.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Voi herra jumala mitä touhua näissä joukkueissa oikeasti on, ja vielä mukamas ammattilaisliiga. Eikö riitä että yksi seura saatiin jo nurin, vieläkö Ilveksen kaltainen legendaarinen seurakin puuhastellaan nurin. On kyllä kerta kaikkiaan erikoista touhua jos toimitusjohtajalle tulee täytenä yllätyksenä verottajan tekemä protesti. Pistää miettimään että mitä tuo toimitusjohtaja siellä oikein touhuaa jos tällaiset asiat menevät ohi, ja jotain kymmenien tuhansien varustelaskuja tulee ihan yllätyksenä.

Ilves kaipaisi kyllä jotain "Sjöblomia" (nimi keksitty) joka pöyhisi tuon paskapesän oikein kunnolla, että homma päästäisiin aloittamaan ihan puhtaalta pöydältä. Sen mitä olen mielenkiinnolla lueskellut näitä huhuja ja tarinoita Ilveksen taustalla tapahtuneista ja tapahtuvista asioista niin minä pahoin pelkään että touhu jatkuu samanlaisena niin kauan kun nämä samat herrat taustalla vaikuttavat, ja se lopulta vie Ilveksen traagiseen tuhoon.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Miten Ilveksen "sugar daddyn" rooli on muuttunut viime vuosina – eli mikä on Vincent Manngardin merkitys huonoon tilanteeseen?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Miten Ilveksen "sugar daddyn" rooli on muuttunut viime vuosina – eli mikä on Vincent Manngardin merkitys huonoon tilanteeseen?

Manngardia suurempi ongelma taitaa olla miehen ympärillä pyörivät perskärpäset, joiden toiminaan Vinnie luottaa kuin vuoreen. Meni kuinka vituiksia tahansa. Toisaalta, kyllä siellä raha taitaa pyöriä näiden veikkosten omien yritysten ja lainojen kautta niin, että johtoportaalla menee ihan hyvin vaikka Ilves siinä sivussa kärsiikin. Surullista.

Ja vaikka näitä tietoja tulee koko ajan esiin, niin todennäköisesti jos/kun tilanne taas menee siihen pisteeseen että olla kuoleman portilla niin Vinnie tulee voittajan lailla lainaamaan lisää rahaa ja kertomaan, miten Ilveksen menestys ei jää rahasta kiinni. Sitten jatketaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Samalla julkaistaan joku noheva uusi projekti tyyliin "Ilveksen Dynastia 2020"

E. Niin siis vastaus kysymykseen oli ehkä se, että Manngardiin ja kavereihinsa ei taida enää suurin osa Ilves-henkisistä rahamiehistä ja naisista luottaa (syystä). Tämän takia sponsori- ja yms yms rahat no koko ajan enemmän kortilla. Hienoa olisi nähdä se päivä, kun johto ja omistus todellakin vaihtuisi, ja Ilves-henkiset lähtisi hyvällä höyryllä nostamaan Ilvestä uskottavaksi liigaseuraksi.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Manngardia suurempi ongelma taitaa olla miehen ympärillä pyörivät perskärpäset, joiden toiminaan Vinnie luottaa kuin vuoreen. Meni kuinka vituiksia tahansa. Toisaalta, kyllä siellä raha taitaa pyöriä näiden veikkosten omien yritysten ja lainojen kautta niin, että johtoportaalla menee ihan hyvin vaikka Ilves siinä sivussa kärsiikin. Surullista.
.

Vähän tuntuu siltä että Ilveksessä odotellaan että sponsorit ottaa yhteyttä ja tarjoavat rahaa kun naapuriseurassa tehdään töitä sen eteen että saadaan sponsoreita.

Tampereella tarjolla suojatyöpaikkoja jossa toimistolla tekee tiliä tekemättä mitään
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Itse asiassa useamman vuoden oli edustamallani yrityksellä 2 kausikorttia molempien joukkueiden peleihin. Noin nelisen vuotta sitten ei enää Ilveksen peleihin ollut ja kun asiasta tiedustelin, oli vastaus, että ei ole kukaan ollut yhteydessä..... Eli ainakin ruohonjuuritasolla myynti sakkaa. Kuka ostaa, jos kukaan ei myy?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eli ainakin ruohonjuuritasolla myynti sakkaa. Kuka ostaa, jos kukaan ei myy?

Toisaalta olen myös kuullut, että esim. laitamainokset ovat sen verran halpoja*, että esim. eräs hyvinkin Tappara-henkinen yrityskin osti paikan ihan vain sen takia että oli niin halpa. Eli alennusmyynnillä meni ainakin ne jossain vaiheessa. Veikkaisin, että katteet on helvetisti paremmat naapurilla.

*Tästä on jo n. pari-kolme kautta, että voihan tämä olla muuttunutkin. Sitä vain ei taloudelliset tulokset kauheasti tue.
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisaalta olen myös kuullut, että esim. laitamainokset ovat sen verran halpoja*, että esim. eräs hyvinkin Tappara-henkinen yrityskin osti paikan ihan vain sen takia että oli niin halpa. Eli alennusmyynnillä meni ainakin ne jossain vaiheessa. Veikkaisin, että katteet on helvetisti paremmat naapurilla.

*Tästä on jo n. pari-kolme kautta, että voihan tämä olla muuttunutkin. Sitä vain ei taloudelliset tulokset kauheasti tue.
Varmasti silloin, kun joku myy. Pointti oli, että kukaan ei enää myynyt.
 
Kohta pyöritään niissä ajoissa, kun KooKoon tulisi julkistaa tilinpäätös tältä kaudelta. Todennäköisesti voittoa tulee about 80-150k, mutta se nähdään sitten tarkemmin. Rahaa syövät leasingsopparit ja muut panostukset organisaatioon/fasiliteetteihin. Liigaosake menee suoraan KooKoon TV-tuloista, joten se ei paina niinkään harteilla.

Ihan jees silti nousijajoukkueelta, joka ei playoffseissa pyörinyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös