Tapparan yleisökeskiarvo tulee näemmä nousemaan 7150 katsojasta --> 7423 katsojaan seuraavan kotipelin jälkeen.
Sen jälkeen kasassa 20 kotipeliä.
Ilveksen yleisökeskiarvo taasen tulee laskemaan seuraavat 2 kotipeliä. Samalla hekin saavuttavat 20 matsia.
Tässä kohtaa (tammikuun 27.päivän jälkeen) molemmat ovat pelanneet 2 paikallispeliä ja nähdään todellisempi ero yleisömäärissä. Tähän asti vääristymä on ollut positiivinen Ilvekselle päin, koska pelasivat 2 paikallista aikaisemmin mitä Tappara.
Ennuste, 20 matsin yleisö-KA:
Ilves, 7913 ---> 7767 (-146)
Tappara 7150 --> 7423 (+273)
Reilulla 400 katsojalla ollut näemmä tuo ero kierossa. Todellinen ero Ilveksen eduksi on n. 350 katsojaa.
Molempien keskiarvot pyörivät hienossa lukemissa. Ennen Areena aikaa pelättiin keskiarvojen nopeasti palaavan Hakametsän tasoiseksi. Tämä on osoittautunut vääräksi. Etenkin loppuun myydyt paikallisottelut nostavat keskiarvoa.
Hallin lisäkapasiteetti on tärkeässä roolissa myös joulunalusaikaan, erilaisissa teemapeleissä ja pudotuspeleissä.
Lähtökohtaisesti epäiltiin kyetäänkö korostunut kulurakenne kattamaan lisätuloilla. Juuri nyt vaikuttaa, että molemmat Tamperelaiset ovat tehneet erinomaisen sijoituksen uudessa Areenassa.
Käynnissä oleva inflaatio+koronan jälkitila korostavat vielä yleisökeskiarvojen kasvun merkityksellisyyttä.
Samalla Tamperelaiset ovat iskeneet kultasuoneen omalla aitiomyynnillään. Tappara lähtenyt lisäksi myös arvokkaaseen liiketoimitila toimintaan.
Muutaman vuosikymmenen kuluttua voimme todeta, että Nokia Areena rakennettiin tuolloisessa rahassa lähes ilmaiseksi. Uuden vastaavan konseptin rakentamiskustannukset ovat jo nousseet merkittävästi, eikä loppua näy.