Liigan verkkosivut – liiga.fi

  • 1 003 828
  • 4 458

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ammattitaidottomuus näiden nettisivujen suhteen vituttaa niin paljon ettei sanotuksi saa. Perinteenähän on ollut sivujen kaatuminen avauskierroksella, mutta tällaista sekasotkua ei kukaan nähnyt edes painajaisissaan. Ei saatana, Ruotsissa tilastoidaan jo taklaukset ja blokkaukset, eikä Suomessa saada edes tilanneseurantaa vedettyä kunnialla läpi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Koodi:
35:50	Juhani Tyrväinen 3-1 (Nichlas Hardt, Steve Moses)
        Juhani Tyrväinen 3-2 (Nichlas Hardt, Steve Moses)

Tässä tosiaan vähän maalinteon mallia!

Kun ollaan takaa-ajoasemassa niin miksei tosiaan tehdä 1 maalin sijasta kerralla 2. Kerrassaan nerokasta! Näin tuo tuskallisen hidas takaa-ajo nopeutuu huomattavasti. Miksei kukaan ole tajunnut tätä aikaisemmin?


EDIT. Jaa, torstain pelit on jo kaikki päättyneet! Kuopion perjantai-pelissä ammutaan näköjään vielä rankkareita. Mahtaa jo yleisöä alkaa tympiä. Ja tämän päivän kierros on tosiaan vielä pahasti kesken. No, eiköhän tämä maanantaihin mennessä saada pelattua. Silloin pitäisi jo Bluessin ja Pelicanssin olla taas kehissä. Toivottavasti palautumisaikaa jää edes jonkun verran.
 
Viimeksi muokattu:

Faga

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kärpät-TPS peli on ilmeisesti ainoa, joka on päättynyt. Muut ovat vielä kesken, joten jännitys jatkuu pitkävedon suhteen. Ilmeisesti Veikkauksen softa on kosahtanut ja livevedot eivät enää toimi.

Kaikki tarpeellinen on jo sanottu täällä, mutta selitys, että aika ei riitä, on aivan uskomaton Suomen ns. ykköslajilta. Tätä on ollut aikaa suunnitella ja tehdä vaikka kuinka kauan.

Kysymys on vain ja ainostaan rahasta. Ollaan amatöörimäisesti kilpailutuksessa valittu jokin edullinen IT-toimittaja, jolta homma ei tietenkään hoidu. Onnittelut, nyt korjataan satoa tästä. Suomen ykköslaji - ja silti on päättäjillä pokkaa säästää siitä tärkeimmästä? Sama asia kuin että ottaisi keittiöremontissa sen halvimman epämääräisen vaihtoehdon, jolloin jokin tulee varsin todennäköisesti lopulta menemään reisille. Entinen SM-liiga päätti säästää tässä, mutta nimen kilpailutuksessa ei.

Sanoisiko SHL:n (tai vaikka KHL:n, NHL:n) edustaja ylimielisesti, että ehkä saadaan sivut kuntoon parin kuukauden päästä njaaa. Ei, potkut saman tien. Jos NHL:n sivuilla olisi virhe, montako minuuttia luulisitte kestävän, että bugi olisi korjattu? Vai sanoisiko saittivastaava, että sorry, menee jokunen viikko tai kuukausi, koska nää jutut on niin vaikeita hei. Ei, mutta Suomessa on täysin ok sanoa näin. Ja disclaimataan tässä, että eihän se ole liigan it-vastaavan vika, että ostetaan sitä itseään.

Suomessa siis saa vedota siihen, että "pitkään alalla olleena tiedän IT-prosessien olevan vaikeita". Meillä tämä ilmeisesti on ok - ainakin median reagoinnin perusteella. Tai ehkä siteet vaikuttavat sanavapauteen.

Puhutaan kumminkin alasta ja liigasta, jossa rahaa on tuhottomasti suhteessa muihin lajeihin, mutta viestintä on koko maan pääsarjatasojen heikointa. Rahalla saa, hevosella pääsee, halvalla ei. (SM-)liiga toistaa minimäisessä mittakaavassa samaa yltäkylläisyydestä kumpuavaa kaavaa, joka lopulta johti Nokian kännykkäbisneksen tuhoon.
 
Viimeksi muokattu:

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Ehdotan yli joukkuerajojen, että näytämme yhdessä kaikki fanit Sm-liigalle että NYT RIITTÄÄ !

Emme mene peleihin ennenkuin asia korjaantuu. Kun meidän jaloilla äänestäminen alkaa näkymään numeroina lipunmyyntikassalla niin muutoksia parempaan tulee. Raha ratkaiskoon tämänkin.

Minä aloitin tänään, tuleeko muita mukaan ?
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Ehdotan yli joukkuerajojen, että näytämme yhdessä kaikki fanit Sm-liigalle että NYT RIITTÄÄ !

Emme mene peleihin ennenkuin asia korjaantuu. Kun meidän jaloilla äänestäminen alkaa näkymään numeroina lipunmyyntikassalla niin muutoksia parempaan tulee. Raha ratkaiskoon tämänkin.

Minä aloitin tänään, tuleeko muita mukaan ?

Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni runkosarjassa pelattavien otteluiden lipputulot menevät edelleen seuran kassaan.

Miksi siis näyttäisimme mieltämme seuroille, kun tilanne ei heidän vikansa ole?

Jotain toki tarttis tehdä, ei siinä mitään.
 

V8350

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En nyt tiedä, kenen vastuulle tämä homma kuuluu? Onko mukana Jääkiekkoliitto, joka on tehnyt miljoonavoitot MM-kisoista? Jos on, niin mikä yhteys on sillä, että projektia on väitetty koodattavan alihankintana Romaniassa ja Kummolan on sanottu muistuttavan romanialaista kommunistijohtajaa?

Onhan tämä nyt aivan käsittämätöntä puuhastelua, miksi eivät sulje koko sivustoa? Annetaan aivan väärää tietoa lukijoille, joilla saattaa olla tuhansien arvosta pelejä sisässä.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Jos jotain positiivista haluaa etsiä tästä niin esim tämän päivän kierroksen peleistä jopa 1/6 on saatu sivujen mukaan päätökseen. Nuo varmaan jää tuohon keskeneräiseen muotoon tuonne.

HPK - Tappara 5-1 57:05
3. erä alkanut. HPK - 54:21: Aleksi Laakso - poikittainen maila 2 min.

JYP - Jokerit 3-2 55:43
3. erä alkanut. JYP - 51:18: Mikko Viitanen - väkivaltaisuus 2 min.

Kärpät - TPS 1-2 65:00 JA
Voittomaalikilpailu alkanut. Kärpät - 38:40: Simon Suoranta - kampitus 2 min.

Lukko - HIFK 3-1 55:56
3. erä alkanut. Lukko - 62:39: Lauri Tukonen 3-1 (Petteri Nummelin, Jerry Ahtola).

Pelicans - SaiPa5-2 39:18
2. erä alkanut. SaiPa - 49:02: Patrick Davis 2-2 YV (Janne Tavi, Per Savilahti-Nagander).

Ässät - Blues 3-1 59:29
3. erä alkanut. Ässät - 59:48: Sami Lähteenmäki 3-1 TM (Dragan Umicevic, , ).
 

Iku-Turso

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR
Aivan vitun käsittämätöntä! Liiga ei suuresta yleisöstä välitä pätkän vertaa. Eihän siinä nyt mitään, jos vehkeet ei toimi, mutta että mitään ei edes koeteta tehdä tuloksien ja tilastojen ajantasalle saamiseksi. Miksi ihmeessä tilastoja ei täydennetä manuaalisesti? Itse olen aikoinani pitänyt monien (isojenkin) kiekkoturnauksien tilastoja ns. vanhanaikaisin menetelmin, joten vielä enemmän ihmeissäni. Täydenkin kierroksen jälkeen tilastojen ajantasalle saattaminen veisi yhdeltä ihmiseltä noin 1-2 tuntia. Siis kuinka ihmeessä tätä asiaa ei ole saatu järjestymään?! Tilastot ovat kuitenkin jääkiekon seuraamisessa sen verran olennainen osa, että on surullista liigan sivujen olevan tälläisten henkilöiden hallinnoimat, jotka eivät asiasta välitä paskan vertaa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Käsittämätöntä että edelleen tuolla lukee nuo väärät keskineräiset tulokset ja missään ei lue edes manuaalisesti pelien tuloksia. Monikohan on nyt repinyt vedonlyöntiloppunsa kun luullut että pelit menneet väärin.. ei kyllä varmasti lisää liigan markkina-arvoa paljon nosta tämmöiset pelleilyt. Eikö edes uutista voi tehdä jossa on tulokset ja pistää piiloon nuo keskeneräiset tulokset?

Vesalaistakin alkaa säälittämään, miten pystyy nimeä yrittää myydä kenellekään jos sen brändillä ei ole mitään arvoa?
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Käsittämätöntä että edelleen tuolla lukee nuo väärät keskineräiset tulokset...

Nyt näyttää olevan tulokset oikein. Ja ihan heti siis seuraavana aamuna jo, ei oo paha hei! Tosin edelleen TPS:n puolesta edellisessä pelissä tehoja merkkauttanut, ilmeisesti Pelicansin junnu Mikko Aronen on jälleen päässyt pöytäkirjaan, kun näyttää ottaneen 2+10 jostain rumasta taklauksesta.

Oletan tässä nyt, että Mikko Aronen = Jeff Halpern, koska niin oli viime pelissäkin. En tiedä mikä tässä on takana, mutta varmasti Liigalla suuressa viisaudessaan joku logiikka on. Itse asiassa en ole ollenkaan varma, onko mitään taklausta edes tapahtunut, kun ei otteluketjussakaan kukaan asiasta ollut maininnut.

Vittu, ottaisivat vaikka jostain nörttikoulusta työssäoppijan tai muuten vaan harjoittelijan laittamaan nuo sivut kuntoon. Firman sisällä ei ammattitaito ole riittänyt, josta päättelen, että ei tule myöskään riittämään.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Pelicans - Saipa ottelun tulosseuranta.

Liiga. Pistäkää kiinni ne sivustonne ja avatkaa ne sitten kun saatte ne toimimaan. Eihän tätä ymmärrä enää edes hävetä.
 

Matson78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Montahan pelaajaa siinä liigapörssissä yhteensä on?

Jos nyt oikein tulkitsin kysymyksen, niin liigapörssissä on yhteensä 6 pelaajaa (mv, 2 pakkia ja 3 hyökkääjää). Kavereiden kesken on pienellä panoksella kimppa pystyssä, joten onhan se kiva pelien aikana seurailla kuka saa mitenkin pisteitä. Pisteet kun muodostuvat esim. ottelun tehopisteistä, laukauksista, plus/miinus ja mv-torjunnat jne.... Olisi suotavaa, että edes tunti pelien jälkeen näkisi ko. tilastot liigan sivuilta, eipä näy edelleenkään..!! :) Liigassa osataan kuitenkin Twitteriä ja Facebookkia käyttää. Kuuntelin matsia radiosta ja samaan aikaan oli Twitter auki, minne tuloksia päivitty, ei tosin aina ihan reaaliajassa. Pelien jälkeen Facebookin Liiga-sivuille oli sentään tullut lopputulokset maalintekijöineen ja syöttäjineen, tosin oli vielä teksti "syöttäjissä saattaa olla puutteita" tjsp...
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta käsittääkseni runkosarjassa pelattavien otteluiden lipputulot menevät edelleen seuran kassaan.

Miksi siis näyttäisimme mieltämme seuroille, kun tilanne ei heidän vikansa ole?

Jotain toki tarttis tehdä, ei siinä mitään.

Odotinkin tällaista kysymystä. Kyllä, seuroille menee. Mutta mitä tapahtuu jos yleisö katoaa Sm-liigan hölmöilyjen takia. Tapahtuu niin, että seuroilta menee aika hätäisesti paineita ja vaatimuksia liigan suuntaan ja takuuvarmasti tulee kiireinen korjaus parempaan

Miten helppoa olisi vaikka laittaa yksi ukko joka liiga-paikkakunnalle vaikkapa puhelin varusteena. Sieltä sitten soittoa tulosten ylläpitäjälle, että hei täällä tehtiin maali ja tekijä on.... Rahaa niillä on, tekisivät edes jotain väliaikaista
 

Vatso

Jäsen
Miten helppoa olisi vaikka laittaa yksi ukko joka liiga-paikkakunnalle vaikkapa puhelin varusteena. Sieltä sitten soittoa tulosten ylläpitäjälle, että hei täällä tehtiin maali ja tekijä on.... Rahaa niillä on, tekisivät edes jotain väliaikaista

Facebookin puolella SM-Liiga näköjään ylläpitää tuollaista tulospalvelua, eli päivittää sinne manuaalisesti maalit ja tulokset. Tuokin tieto piti saada tästä ketjusta, kun Liigan sivuilla tietoa ei ole tietenkään missään mainittu.

Facebookissa (jossa siis on oikeat tulokset) on vielä tosiaan erikseen mainittu, että tilastoissa saattaa olla virheitä kun taas Liigan sivuilta tuollaista mainintaa on turha etsiä.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
On kyllä käsittämätöntä miten Liigan tasoinen instituutio voi kusta asiat näinkin tärkeän asian suhteen. Periaattessa Liigan suhteen ymmärrän kyllä jos ekalla kierroksella on ongelmia(kuten ollut viime vuosina), mutta nyt on menty jo puolitoista viikkoa. Eikö siellä ole koodaajat painanut pitkää päivää?

Itse tykkään tutkia tilastoja ja tuolta tuntuu puuttuvan mm. laukaustilastoja reilusti.

Eiliset pelit on vieläkin kesken. Ilmeisesti HIFKiltä hylättiin jälkikäteen maali, sillä Lukko on voittanut jatkoajalla 3-1. Tosin peli on vielä kesken, mutta jatkoaikamaali on silti tehty.

Myös Pelicans-Saipa ottelu on mielenkiintoinen, sillä Pelsuilta lähtee aina 2 maalia pois, kun Saipa tekee yhden.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Onhan tuo toiminta häpeällistä. Miten voidaan hoitaan tilastointia noin huonosti?

Kenen vastuulla tämä on liigassa? Kuka kuuluu saada potkut?
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Onhan tuo toiminta häpeällistä. Miten voidaan hoitaan tilastointia noin huonosti?

Kenen vastuulla tämä on liigassa? Kuka kuuluu saada potkut?

On liigalla tulospalvelu- ja tilastovastaavakin, mutta organisaation kaikesta toiminnasta on viime kädessä vastuussa aina toimitusjohtaja. Vain huono johtaja kaataisi kaiken paskan yksittäisen alaisen niskaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Pelicans - Saipa ottelun tulosseuranta.

Kerrassaan mielenkiintoinen tilasto. Seinäkellokaan ei kyllä voi olla noin sekaisin! On tämä systeemi nyt niin vitullaan ettei kyllä tule tällä kaudella kuntoon, vaikka marraskuusta jossakin puhuttiin. Vitut! Huvittavaa oli että pari päivää sitten, oliko tämä Loikkanen, sanoi että perusasiat on jo kunnossa ja nyt keskitytään yksityiskohtiin.

On tainnut kaikki ylimääräiset rahat valua taas johonkin salaiseen edustussaunaan. Siellä se on niin mukavaa.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Liigan tulospalvelu 2013-14 – kysymyksiä ja vastauksia

3. Mikä on ongelmien ratkaisemisen tilanne juuri nyt?

Tällä hetkellä tulospalvelun uusi taustajärjestelmä on saatu toimimaan. Liigan verkkosivuja ja siellä olevaa tulospalvelua päivitetään parhaillaan toimimaan uuden taustajärjestelmän kanssa. Tilastotietoja päivitetään myös niiden valmistuttua.

Järjestelmästä vastaa suomalainen IT-alan yritys.


Yllä oleva kopsittu liigan sivuilta.

Siis joku enemmän asioista perillä oleva voisi kommentoida. Onko tällaisten sivujen rakentaminen ja ylläpito todellakin niin vaativaa kuin näyttää olevan vai onko liiga palkannut jonkun Kalen sukulaisen jolla ei ole hajuakaan siitä mitä pitäisi/olisi pitänyt tehdä.
 

Rijkaard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ehdotan yli joukkuerajojen, että näytämme yhdessä kaikki fanit Sm-liigalle että NYT RIITTÄÄ !

Emme mene peleihin ennenkuin asia korjaantuu. Kun meidän jaloilla äänestäminen alkaa näkymään numeroina lipunmyyntikassalla niin muutoksia parempaan tulee. Raha ratkaiskoon tämänkin.

Minä aloitin tänään, tuleeko muita mukaan ?

Itse aloitin "lakon" jo viime viikolla. Omalta osaltani vaikututus ei kohdistu juurikaan kannattamaani joukkueeseen vaan enimmäkseen pääkaupunkiseudun joukkueisiin, joiden pelejä täällä nykyään asuvana enimmäkseen livenä seurailen (yhteensä noin 20-30 peliä kaudessa). 1-2 peliä on jäänyt nyt väliin ja seuraava väliinjäävä tulee olemaan Jokerit-HPK tulevana tiistaina, vaikka hieman kirpaiseekin. No, onneksi on muita kanavia pelien seuraamiseen, vaikkakaan live-elämystä ei korvaa mikään.

Ymmärrän,että seurathan tästä tosiaan kärsivät, mutta eiköhän tuota kautta saada lisää painetta seurojenkin puolesta Liigan suuntaan kuten täällä jo kommentoitiinkin.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Facebookin puolella SM-Liiga näköjään ylläpitää tuollaista tulospalvelua, eli päivittää sinne manuaalisesti maalit ja tulokset. Tuokin tieto piti saada tästä ketjusta, kun Liigan sivuilla tietoa ei ole tietenkään missään mainittu.

Facebookissa (jossa siis on oikeat tulokset) on vielä tosiaan erikseen mainittu, että tilastoissa saattaa olla virheitä kun taas Liigan sivuilta tuollaista mainintaa on turha etsiä.

Ok, mutta kun en ole naamakirjassa enkä mene.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aikamoista spedeilua liiga-sivujen tulospalvelu ja tilastointi. Tiedoksenne, että tässä on eilisen kierroksen tulokset.....

Edelliset ottelut La 21.9.2013

HPK - Tappara 5-1
JYP - Jokerit 3-2
Kärpät - TPS 1-2
Lukko - HIFK 3-1
Pelicans - SaiPa 5-2
Ässät - Blues 3-1

Lukkokin voitti varsinaisella peliajalla 2-1, mutta joutui kuitenkin nöyrtymään jatkoajalle, jossa ratkaisi 3-1 voiton itselleen. Näin.
 

Moonchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kraken
Lukkokin voitti varsinaisella peliajalla 2-1, mutta joutui kuitenkin nöyrtymään jatkoajalle, jossa ratkaisi 3-1 voiton itselleen. Näin.

Tämä oli kyllä taas loistava suoritus, pisti itsellekin silmään. Kaihan Lukko sai nyt 5 pistettä sarjataulukkoon kun voitti sekä peliajalla että jatkoajalla? Miten voi olla mahdollista, että nuo väärät ja keskeneräiset tulokset lauantailta seisovat tuolla sivuilla vieläkin? Pelit loppuivat toissapäivänä. Jotenkin voisi vielä ymmärtää, että tulosten päivittäminen kesken pelien tökkii, mutta miten ei saada edes lopputuloksia sivuille muutaman vuorokauden viiveelläkään?
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tämä oli kyllä taas loistava suoritus, pisti itsellekin silmään. Kaihan Lukko sai nyt 5 pistettä sarjataulukkoon kun voitti sekä peliajalla että jatkoajalla? Miten voi olla mahdollista, että nuo väärät ja keskeneräiset tulokset lauantailta seisovat tuolla sivuilla vieläkin? Pelit loppuivat toissapäivänä. Jotenkin voisi vielä ymmärtää, että tulosten päivittäminen kesken pelien tökkii, mutta miten ei saada edes lopputuloksia sivuille muutaman vuorokauden viiveelläkään?

Tuntuu olevan vaikeaa syöttää tulokset manuaalisesti sivuille. Taitaa järjestelmä olla niin sekaisin ettei edes se onnistu. Sivut ovat retuperällä mutta jotain vitun facebookia päivitetään. Pitäköön tunkkinsa!
Kaiken huippuna Liiga ei vaivaudu edes pahoitteluviestiä sivuillensa laittamaan! Joku onneton käy sivuilla nopeasti katsomassa tulokset eikä huomaa, että tilastot ovat vielä keskeneräiset.

Otteluiden boikotoimiseen en itse ainakaan aio osallistua. Eihän se seurojen vika ole jos Liiga pelleilee. Sen sijaan me voitaisiin katsomossa näyttää Liigalle mitä mieltä olemme tästä pelleilystä. Monella paikkakunnalla on jo hyvät faniryhmät ja näiden kautta saataisiin mielipiteet kuuluville. Mainoskatkojen aikana huudettaisiin vaikka "Tilastot kuntoon!". Tää voitaisiin toteuttaa vuorohuutona vaikka koti- ja vieraskannattajien kesken. Tällätavoin saataisiin julkisuutta asialle paljon paremmin. Lehdistökin voisi asiasta kiinnostua.

Jos me jäädään peleistä pois niin vähäistä yleisömäärää selitellään vain, että näin alkukaudesta ei vielä kiinnosta ym. paskaa.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tuskin tuota järjestelmää niin on tehty, että sivuja manuaalisesti pystyisi kirjoittamaan. Liigan sivuilla näytettävät tulos- ja tilastotiedot generoidaan suoraan Liigan ottelupöytäkirjatietokannasta. Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, tietokanta ilmeisesti toimii, mutta sen perusteella tulos- ja tilastotietoja nettisivuilla näyttävä softa ei. Sitä voikin sitten ihmetellä, mikä toimintakuntoon saamisessa kestää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös