Ilmoitukset

Nimimerkki Vellihousu kirjoitti Ässät-osioon turhan, provosoivan ja kanssakirjoittajia vähättelevän viestin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki huilaa seuraavat kaksi kuukautta.

Pelkkä "tämä" ei anna mitään uutta kiekkokeskustelulle. Annamme tästä nimimerkki lake79:n NHL-osioon kirjoitetusta turhasta viestistä viikon pelikiellon.

Nimimerkki abianos ei avaa enää uusia ketjuja.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Outpost kuittasi itselleen viikon pelikiellon kirjoitettuaan turhia ja provosoivia viestejä Liigajoukkueiden voimasuhteet -ketjuun.

Nimimerkki Kirjoittelija oli saanut lukuisia varoituksia ja pelikieltoja viesteistään, jotka ovat sisältäneet provosointia ja pään aukomista toisille käyttäjille. Koska nämä toimenpiteet eivät ole auttaneet, olemme päättäneet poistaa kyseisen nimimerkin kirjoitusoikeudet.

Sulje ilmoitus

Liigan verkkosivut – liiga.fi

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana palle fontän, 25.01.2003 klo 15.20.

 1. Ralph Jäsen

  Liigan sivuilla (tälläkin kaudella) listataan kultainen kypärä -kohdassa kuinka monessa ottelussa pelaajat ovat kantaneet kultaista kypärää. Kuka kantaa eniten, voittaa vissiin jonkun Veikkauksen palkinnon. Otteluohjelman vuoksi kisa ei ole tasapuolinen. HPK:n, Jukureiden, KooKoon, Lukon ja TPS:n pelaajat saavat kultaiset kypärät kauden kolmanteen peliin ja muut neljänteen peliin. Eli jos esimerkiksi HPK:n Philippe Cornet kantaa kultaista kypärää koko kauden ja samoin tekee Tapparan Henrik Haapala, Cornet voittaa ottelumäärissä 58-57. Vaikka todellisuudessa Haapala oli Tapparan tehokkain pelaaja 59 ottelun jälkeen, kun Cornet 58 ottelun jälkeen.

  Jos Liiga olisi tasapuolinen, näille kymmenelle joukkuelle voisi kultakypärälle laittaa yhden ottelun lisää, vaikkei oikeasti sellaista ole pelattu.
   
 2. paraspelaaja Jäsen

  Siis mistä tuolta Liigan tulospalvelusta näkee pelaajien peliajat?
   
 3. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Näkyy vasta otteluiden päätyttyä.
   
 4. paraspelaaja Jäsen

  @Ralph näköjään. Kovin moni asia ei divarissa vetänyt suupieliä hymyyn, mutta tulospalvelu oli kyllä parempi kuin Liigassa.
   
 5. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Osaakohan joku kertoa, miksi SaiPan Curtis Hamilton johtaa maalipörssiä Liigan sivujen mukaan?
  Allekirjoittaneen logiikka sanoo, että jos kaksi pelaajaa on tasapisteissä, niin vähemmän pelannut menee edelle. Miksi näin ei tapahdu?
  Sama sitten pistepörssissä, että tasapisteissä, ensin maalit, syötöt ja sitten pelatut ottelut, noiden jälkeen jotain +- yms. settiä.

  Onko joku löytänyt, saanut tai tietää selityksen asialle?
   
 6. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Varmaan laitettu se edelle, kumpi on ensin keksitty laittaa siihen. Hamilton johtaa Heikkistä tehotilastossa, mutta se ei voi olla perustelu, koska kolmessa maalissa Cornet johtaa maaleissa Aaltosta, mutta Aaltonen on maalipörssissä edellä.

  Perusteluna ei voi olla pelatut ottelut, syötöt, plussat, tehotilasto, voittomaalit, laukaukset tai peliaika. Joten mitään ei jää jäljelle muuta kuin hatusta heitetty järjestys.

  Eikun nyt selvisi. Aakkosjärjestys.
   
 7. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Hiihtofani, abianos, oranssi ja jellona.
  Lainaus:
  Olisi pitänyt arvata, että Liiga on Liiga tässäkin asiassa.
  Saiskohan tuolla maalipörssin voiton, pitääkö jatkossa muuttaa nimensä muotoon Aaaarne Aaaaaaarniovaara, että ei tasapisteissä kukaan muu mene edelle.
   
 8. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Vai voisiko jopa olla, että kauden päätteeksi kaksi yhtä monta maalia tehnyttä molemmat voittavat maalipörssin? Millään muulla ei kuin maalimäärällä ei pitäisi olla mitään merkitystä maalipörssissä. On kohtuullisen ärsyttävää, kun jokin hyvin spesifi kilpailu ratkaistaan tasatilanteessa jollain epäolennaisella. Pistepörssissä voidaan sitten miettiä kaikkea diipadaapaa.
  Muutenkin katastrofin ainekset ovat kyllä kasassa kun lähes neljän pelatun kierroksen jälkeen ollaan tilanteessa, että Liigan verkkosivut eivät osaa jakaa sijoja vaan jokaisella on omansa. Tämänhän on pakko olla virallista, koska internetissä niin lukee.
   
 9. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  2010 peräti kolme pelaajaa (Juhamatti Aaltonen, Jonas Enlund ja Jukka Hentunen) jakoivat maalipörssin ykkössijan 28 maalilla. Kaikki kolme olivat pelanneet täydet 58 peliä, mutta Hentusella oli yksi syöttöpiste enemmän kuin Aaltosella ja Enlundilla. Ilmeisesti tuo syöttöpiste toi Hentuselle parhaan maalintekijän palkinnon. En tiedä, onko kriteereitä muutettu ja palkinto voitaisiin jo nykyään jakaa.
   
 10. jaaza Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport ja Jalasjärven Jalas
  Oletteko huomanneet, että liigan tulospalvelu ottelujen aikana on toiminut viime aikoina todella hitaasti.
  Maali ja hälytysääni tulevat usean minuutin viiveellä. Eilisellä kierroksella erittäin hidas.
  Samoin sarjataulukon päivittyminen on ollut melkoisen hidasta hommaa.
  Onko kukaan saanut tarkempaa tietoa, onko siellä jokin ongelma.
   
 11. Ralph Jäsen

  Liigan sivuille ilmestyy ennen jokaista kierrosta jonkun "Veto-Peten" video. Katsooko niitä joku ja mitä hyötyä siitä on, että joku jannu laukoo jotain tarinaa Liigan otteluista, kun kuitenkaan ei veikkaa oikein? En oikein ymmärrä kyseisen kaverin hyötyä Liigalle.

  Toinen asia on tämä "Liigasyke" eli siitä saa merkinnän, että joku mainitsee pelaajan Twitterissä. Ja tätä oikein etusivulla asti seurataan, että kuka johtaa. Siellä nyt mahtuu kärkikymmenikköön peräti yhdeksällä maininnalla. Onpas huikea kilpailu.

  Ja joka kierros "Liigasykkeen" omilla sivuilla on taistelupareja. Nyt on Antti Suomela vastaan Miika Roine. Jännittävä taistelu! Kumpi saa enemmän mainintoja Twitterissä! Tilanne on juuri nyt kutkuttavan tasainen 0-0. Entäs Ville Viitaluoma vastaan Jani Lajunen? On vähintään yhtä tasainen, sillä tilanne sielläkin on 0-0.

  Mikä hyöty?
   
 12. Mustakotka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vaasan Sport
  Lainaus:
  Mikä helvetti edes on Liigasyke? Viitaluomakin on ollut loukkaantuneena, joten vähän vaikea taistella Lajusen kanssa tänään mistään.
   
 13. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Voi taistella! Taistelevat twiittien määrästä! Käypä kirjoittamassa Twitteriin #VilleViitaluoma ja tilanne on 1-0 Sportille.

  En ymmärrä, miksi tätä pitää seurata jopa Liigan etusivulla asti.
   
 14. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  K11ng Perrin
  Lainaus:
  Aikalailla samaa mieltä. Ja miksi pitää pistää risuaita<pelaajan nimi>. Jos pelaaja itse on twitterissä niin eikö olisi paljon helpompaa pistää pelaajan twittertunnus?

  Sellaisenkin pieenen epäkohdan huomasin tuossa et JYPillä on tällähetkellä lainalla Jussi Olkinuora. Liigan sivuilla kuitenkin nimeksi sanotaan Juho Olkinuora. Kummallakohan tässä on virhe?
   
 15. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Oikealta nimeltään on Juho Olkinuora, mutta haluaa itse käyttää nimenään Jussia. Sanoi junnuna vanhemmilleen, että Jussi on kivempi, joten se on nyt kutsumanimi, vaikka Juho on virallinen nimi.

  Joten ei virhettä kummalakaan.
   
 16. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  Juho on oikea nimi ja Jussi on kutsumanimi. Olki tykkää itse, että hänestä puhutaan Jussina.
   
 17. Toppeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves ja Pelicans
  Jumittaako liiga.fi -sivut muilla ihan järkyttävissä määrin?
   
 18. Kaukalonreuna Jäsen

  Lainaus:
  Jep. Itse en edes pääse sivuille.
   
 19. Siisel1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomen viihdyttävin pelitapa
  Äsken ihmettelin samaa mitä joskus aiemminkin olen miettinyt. Eli siis sitä miksi Liigan sivuilta ei saa kovinkaan kattavasti mitään tilastoja, joita ainakin itse kovasti tykkään seurata. Tilastomerkintöjä, joita haluaisin ainakin nähdä on blokatut laukaukset pelaajittain (nämä itse asiassa löytyvät laukaisukartasta, mutta eivät pelaajatilastoissa) ja taklaukset. Pikaisella tutustumisella toisten liigojen tilastoihin (NHL ja SHL) molemmat löytyvät kummiltakin sivuilta. Tosin NHL:n sivuilta ne vaativat vähän etsimistä, kun SHL:n sivuilta ne löytyvät helposti.
  En usko, että noiden lisääminen vaatisi mitään suurta lisätyötä. Samalla tavalla voi lisätä kuin vaikkapa laukaukset tai aloitukset. Lisäksi haluaisin nähdä samaan tapaan kuin Mestiksen sivustolla ottelun kapteeniston merkattuna kokoonpanoihin.
   
 20. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Blokatut laukaukset tilastoitiin alkuun sivustouudistuksen yhteydessä, mutta ne poistettiin ilmeisesti siksi, että niitä tilastoidaan halleittain todella eri tavalla (muistaakseni Sportilla taisi olla kymmenkertaisesti blokkauksia muihin verrattuna). Tähän syynä on se, että liiga laskee blokiksi vain ja ainoastaan erityisesti blokatun laukauksen (jonka määritelmä on kohtuullisen epäselvä) eikä esim satunnaisesti polvisuojaan osunutta laukausta (kuten esim NHL).

  Taklauksia taas ei edes tilastoida. Hallilla ei ole henkilöä joka tuota tilastoa täyttäisi.
   
 21. 3156155 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Meneekö nää Liigan sivut aina jumiin nykyisin otteluiden päätyttyä? Onkohan syynä Liigaporssi, kun sen takia itsekkin tilastoja kävin tai siis yritin käydä katsomassa. Eilen meni jumiin myös.
   
 22. Jupe#16 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Ennenkin huomannut selviä virheitä tuossa tilastoinnissa mutta ihmetyttää kun tv-kuvassakin on selvästi nähtävissä ketkä pelaavat Kärppien pakkiparina Kalpan 2-0 maalissa niin laitetaan toiselle pakkiparille miinukset :) No ei se mitään, ehkäpä tässä tilastoinnissa on edetty Honkavaaran ajoista...vai onko???
   
 23. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eikä varmaan edes jaksa korjata virheitä, vaikka joku huomauttaisikin. Tammikuun SaiPa-HPK-ottelun tilastoista löytyy edelleen tämän yhden maalin tehomerkinnät:

  #60 Tero Koskiranta (#12 Kim Strömberg, #10 Curtis Hamilton) VM
  + #10 Curtis Hamilton, #12 Kim Strömberg, #19 Brock Trotter, #60 Tero Koskiranta, #77 William Mäkinen
  - #7 Otto Paajanen, #10 Mathias Porseland, #28 Jaakko Turtiainen, #55 Shane O'Brien

  Jos joku ei ymmärrä mikä on vikana, niin tuossa on vain neljä HPK-pelaajaa saanut miinuksen, vaikka maali syntyi viidellä viittä vastaan. Sekunti aiemmin Henrik Forsberg pääsi jäähyltä, mutta selvisi ilman miinusta.
   
 24. Toppeli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves ja Pelicans
  Kausi alkamassa, alustava liigapörssijoukkue koottu, mutta kokoonpanoja ei näy.
   
 25. knttrtknkn1 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Joo onhan tuo täysi mahdottomuus saada kokoonpanot sivuille. No ehkä ne tässä iltapäivän aikana tullee.