Liigan varmistuneet siirrot

  • 4 259 574
  • 9 611

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Liigan taso on aika vakio. Ja se täyttyy vuosittain uusilla naamoilla jotka oppivat tavoille.

Ja laadukkailla paluumuuttajilla, kuten: Juuso Puustinen, Joonas Vihko, Mikko Kousa, Antti Tyrväinen, Jani Tuppurainen, Lasse Kukkonen, Petteri Nummelin, Toni Koivisto, Jussi Markkanen, Pasi Puistola, Fredrik Norrena, Kamil Kreps ym.

Lisäksi uusia ulkkareita on tullut ja ainakin Morrisonn ja Fata vaikuttavat kovilta tekijöiltä tähän liigaan.

Onhan se valitettavaa, kun KHL kasvaa kasvamistaan ja haalivat entistä enemmän tähtipelaajia muualta. En näe kuitenkaan tämän hetken tilannetta ihan niin murheellisena, kun monet siipeensä saaneet IFK-fanit. Kyllä niitä tulee sieltä takaisinkin ja uusia tähtiä syttyy joka vuosi.

Kysymys vielä: Onko tilanne muuttunut jotenkin radikaalisti täksi kesäksi, koko KHL:n olemassaolon aikana?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Liigan taso laskee räjähdysmäisesti...

Heh, tämän muistan lukeneeni tältä palstalta joka vuosi, niin kauan kuin Jatkoaika on ollut olemassa.

Myös media tykkää manata tätä, jos tarvitsee hieman pakansekoitusta ja oikeat uutiset ovat vähissä..

Ja sitten alkaa uusi kausi. Ja vuotta myöhemmin taas uusi.

Varmasti liigan taso saattaa kausien välillä heittelehtiä, mutta tämähän on sivuseikka niille, jotka sitä omaa joukkuettaan kannattavat.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Onhan liigan taso laskenut kuin lehmän häntä. 2009 Ässien porukka riitti nipinnapin säilymään sarjassa, 2013 sama jengi voittaa kultaa. Ja 1993 Tepsin jengi oli niin kova että Saku Koivu mahtui vasta nelosen sentteriksi (!) Nyt Barkov veti Tapparassa ykkösen keskellä.

Koko liiga on tullut tarpeettomaksi ja voitaisiin lopettaa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Heh, tämän muistan lukeneeni tältä palstalta joka vuosi, niin kauan kuin Jatkoaika on ollut olemassa.
Johtuu varmaan siitä, että se pitää joka vuosi paikkansa. Voit ihan huviksesi verrata 90-luvun TPS:n, HIFK:n ja Jokereiden rostereita nykyisiin nippuihin. Kärppien joukkue oli dynastian aikaan myös sitä tasoa, että tuskin tullaan enää SM-liigassa näkemään ja siitä nyt ei ole kymmentäkään vuotta.
Varmasti liigan taso saattaa kausien välillä heittelehtiä, mutta tämähän on sivuseikka niille, jotka sitä omaa joukkuettaan kannattavat.
Ei se oikein voi olla sivuseikka, sillä bisneksen kasvattaminen vallitsevassa tilanteessa on käytännössä täysin mahdotonta. Skouttauksen pitää onnistua joka vuosi täydellisesti ja siinäkin tapauksessa kaikki tähtipelaajat ovat vain yksivuotisia ohikulkijoita.

HIFK:n pelaajien karkaamiset eivät sinänsä mahdottomasti kyrsi, mutta kyllä mua joka kerta vähän vituttaa kun tähtipelaajat kupataan täältä yhden hyvän kauden jälkeen tai tässä tapauksessa ilman ensimmäistäkään pelattua ottelua. Ei tää tilanne vaan voi loputtomiin jatkua näin.

Euroopan liigahan tilanteeseen voi aikanaan tuoda ratkaisun, mutta kyllä tässä on aika monta jääkiekollisesti heikkoa vuotta vielä edessä. En tiedä muista, mutta mua vähän masentaa käydä Areenalla katsomassa täysin nimettömiä (mutta todella kovaa tsemppaavia!!!) vierasjoukkueita illasta toiseen. Se on samaa paskaa eri tuutissa 20-26 iltaa vuodessa. No, onpahan tasainen liiga. Jee.
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
KHL on tarvinnut ja tarvitsee pelkästään viime ja ensi kaudeksi noin 120 uutta pelaajaa neljään uuteen(+Lokomotiv) joukkueeseensa. Nämä pelaajat tulevat käytännössä enimmäkseen NHL:stä, AHL:stä, Suomesta, Ruotsista, Sveitsistä, Tsekistä ja Saksastakin(?) eli noin seitsemästä liigasta.

Kahdessa vuodessa KHL on siis verottanut näitä kyseisiä liigoja keskimäärin n. 17 pelaajan verran eli lähes joukkueellisen per liiga. Tarkimmat ovat huomanneet, että lähtijät tuppaavat olemaan SM-liigan kohdalla ns. ykkösketjuainesta. Kyllähän sillä silloin on jotain väliä. Varsinkin kun tämä kehitys ei ole suinkaan vain viimeisen kahden vuoden aikana jatkunutta, ja samalla SM-Liigan kilpailukyky pelaajista muita eurooppalaisia liigoja vastaan on heikentynyt.

Maailmanlaajuinen pelaajatuotanto ei ainakaan viimeisen parin vuoden aikavälillä ole voinut kasvaa niin paljon, että taso pysyisi kaikkialla entisellään. Alkaa olla kohta sama laulu kuin Suomen eduskunnassa eli peliuria täytyy pidentää molemmista päistä ja vielä keskeltäkin, jotta vajetta voisi paikata.

Se että mitä merkitystä tällä kaikella on, on sitten toinen juttu. Ei vähentäne ainakaan omaa kiinnostustani liigaan juuri millään lailla, mutta suomalaisen jääkiekkoilun kannalta olisi tärkeää, että korkein sarjataso olisi mahdollisimman tasokas.

Mikä olisi lääke? Vastaan itse, että jos muualla lisätään joukkueita ja meillä kärjestä poistuu jatkuvasti pelaajia ilman, että on kykyä kilpailla korvaajista, niin on tiivistettävä alhaalta. Liigaa pitäisi supistaa ajoissa ja samalla Mestiksen tasoa tulisi hilata ylöspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Pub_Winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei tää tilanne vaan voi loputtomiin jatkua näin.

En tiedä muista, mutta mua vähän masentaa käydä Areenalla katsomassa täysin nimettömiä (mutta todella kovaa tsemppaavia!!!) vierasjoukkueita illasta toiseen. Se on samaa paskaa eri tuutissa 20-26 iltaa vuodessa. No, onpahan tasainen liiga. Jee.

Pienten seurojen kohtalo viimeisten vuosikymmenten ajalta, kun isot seurat liigan sisältä veivät rahalla pelimiehet. Nyt se sama kohtalo on myös niillä isoillakin seuroilla, kun KHL kuppaa ruplilla.

Miten tuon estää, ei mitenkään. Nyt korostuu entisestään scouttauksen merkitys, pelimiehiä löytyy kyllä aivan varmasti. Toki riskit kasvaa kun ei sitä sata varmaa pelaajaa saada. Suomeen tarvitaan nyt monta "Mika Toivolaa".

Junioreihin täytyisi seurojen myös ruveta panostamaan entistä enemmän. Kun niihin panostettaisiin rahallisesti kunnolla, voisi saada pitkällä aikavälillä tuloksia. Enemmän ammattilaisia sinne, eikä makkarapalkalla isät ja äidit "valmentamaan". Ongelma toki on, että mistä ne rahat revitään.


Monikohan oikeasti lupaava pelaaja joutuu lopettamaan, kun vanhempien rahat eivät riitä maksamaan kasvavia kuluja joita pelaamisesta juniorina tulee?



En tiedä muista, mutta minua piristää käydä Ladossa katsomassa nimimiehiä täynnä olevaa(tsemppaa sitten täysillä tai puhaltelee muniin) vierasjoukkuetta, joka ei pärjää kuitenkaan kotijoukkueelle.. Ei ne nimet siellä selässä siitä joukkueesta yhtään parempaa tee, yksilöt toki voittavat yksittäisiä pelejä ja nimivahva joukkue voi voittaa runkosarjankin..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Luulen, että pienempien seurojen fanit ja suomalaisen seurajääkiekon ystävät ylipäätään ovat enemmänkin huolissaan sarjan tasosta kuin vahingoniloisia isojen liigaseurojen heikentyneestä asemasta pelaajamarkkinoilla. Minä ainakin haluan, että suosikkijoukkueeni IFK kilpailee mahdollisimman laadukkaassa sarjassa ja että menestys tulee, jos on tullakseen, laadukkaan pelaamisen kautta, eikä sen takia, että kilpailun taso on aiempaa heikompaa.

Risto Dufva sanoi joskus, että ei pidä olla kuin paras paikallaolijoista, mutta jossainhan se raja menee, että onko enää hienoa olla yksinkertaisesti paskoista vähiten paska.

Näytti se mestaruus kelpaavan ifk:n faneillekin vielä pari vuotta sitten. Ilmeisesti sarjan huono taso korreloi mielikuvissa oman joukkueen huonon tason kanssa?

Mielestäni kaiken järjellisen toiminnan lähtökohta on tosiasioiden tunnustaminen, Tosiasia on ettei Suomessa pystytä kilpailemaan rahalla Venäjän ym. maiden kanssa. Jos tilanne on, että kasvatamme pelaajia muille, niin sitten kasvatamme pelaajia muille. Tehdään liiga mielenkiintoiseksi sen kautta että täällä pelaavat nuoret ja nälkäiset jannut sekä Suomesta että ulkomailta. Luulisi olevan suomalaisellekin jääkiekolle eduksi että nuoret, sanotaanko nyt vaikka Ifk:n omat kasvatit, saavat mahdollisuuden pelata kasvattajaseurassaan kalliiden nimimiesten sijasta.

90-luvun perään on turha itkeä, se oli silloin se. Suomessa voitaisiin ja pitäisikin satsata juuri valmennuksen, pelaajien kasvatuksen ja scouttauksen tason nostoon.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Mikä olisi lääke? Vastaan itse, että jos muualla lisätään joukkueita ja meillä kärjestä poistuu jatkuvasti pelaajia ilman, että on kykyä kilpailla korvaajista, niin on tiivistettävä alhaalta. Liigaa pitäisi supistaa ajoissa ja samalla Mestiksen tasoa tulisi hilata ylöspäin.

Ei ehkä mene enää tähän ketjuun mutta pitkällä tähtäimellä en oikein näe muuta kehityskulkua kuin sen, että KHL laajenee myös Suomeen, ehkä Ruotsiinkin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Johtuu varmaan siitä, että se pitää joka vuosi paikkansa. Voit ihan huviksesi verrata 90-luvun TPS:n, HIFK:n ja Jokereiden rostereita nykyisiin nippuihin. Kärppien joukkue oli dynastian aikaan myös sitä tasoa, että tuskin tullaan enää SM-liigassa näkemään ja siitä nyt ei ole kymmentäkään vuotta.

Ja toisaalta 90-luvulla, kun Jokerit hankki Yves Racinen puhuttiin siitä SM-liigahistorian kovimpana ja kalleimpana ulkomaalaisvahvistuksena. Kyseessä oli kuitenkin suoraan NHL:stä tullut pakki, joka oli tehnyt parhaalla kaudellaan 52 pistettä.

Nyt kun muistelee tuota ja katsoo Racinen tilastoja, niin näkee asian vähän eri tavalla. Racine tuli Suomeen 33-vuotiaana jäähdyttelijänä. Takana oli jo monta vaisua kautta. Tämä kiekollisena ja hyökkäävänä puolustajana tunnettu pelaaja oli aikoja sitten hiipunut ja edellisen kolmen kauden 169:ssä NHL-ottelussa hän oli tehnyt yhteensä kaksi maalia. Viimeisen NHL-kauden pisteet 60 ottelussa olivat 0+8 ja teholukema -20.

Silloin suoraan NHL:stä tultiin SM-liigaan niin harvoin, että Racine oikeasti tuntui sensaatiomaisen kovalta kaappaukselta ja ihmetytti, miten tuollainen ukko on Suomeen saatu. Nykyään kun joku lähes 500 NHL-pelin Clarke Wilm tulee suoraan NHL:stä Suomeen tuntuu se toki pätevältä hankinnalta, mutta ei kuitenkaan mitenkään sensaatiomaiselta.

Noita 90- ja 2000-luvun rostereita ei kannata tarkastella täysin kritiikittä. Niitä katsoessa kun unohtaa sen, että osa pelaajista on ollut nuoria, eivätkä ole vielä puhjenneet kukkaan. Eli sitä näkee nimet ja muistaa kaikki vain parhaimmillaan - joukkueen tähdet sen hetkisinä tähtinä, mutta joukkueen tulevat tähdet pelaajina, joita heistä sittemmin tuli.

Hyvä vertailukohta on vaikka SaiPa, joka on lähes poikkeuksetta joka kausi pyörittänyt liigan pienintä pelaajabudjettia, ja joka vuodesta toiseen lytätään syksyllä heikoimmaksi joukkueeksi.

Katsotaan vaikka kautta 2004-05: Eliteprospects.com - SaiPa

SaiPan hyökkääjistössä oli seuraavia tunnettuja liiganimiä: Frank Banham, Petr Sachl, Petteri Nokelainen, Kalle Kerman, Ville Viitaluoma, Ville Koho, Tuomas Vänttinen, Janne Kolehmainen ja Blues-ikoni Timo Hirvonen. Jos noin kovilla nimillä voi miehittää kolme ensimmäistä ketjua, ei rosteri voi kovin huono olla.

Entä pakisto sitten? Siellä oli pakkien pistepörssin vitonen Petri Kokko, J.D. Forrest, Olli Malmivaara, Jussi Timonen, O-P Grönholm, Kalle Kaijomaa, Harri Tikkanen. Hemmetti, nykytiedon valossa tuntuu kummalliselta, miten joku noin nimekkäistä liigapelaajista on voinut edes joutua kokoonpanon ulkopuolelle SaiPan kaltaisessa pikkuseurassa.

Maalilla siis varmaan on ollut heikkous ja syy siihen, miksi tuo rosteri on ollut niin haukuttu? Ei kun ei...siellähän on maajoukkuelegenda Jarmo Myllys.

Nyt tuo nimilista vaikuttaa kovalta, mutta tosiasiassa se ei ollut sitä tuolloin. Suurin osa noista pelaajista oli tuolloin vielä raakileita, joilla oli parhaat vuodet edessäpäin. Jos katsoo SaiPan nykyistä rosteria, näyttää se tuohon verrattuna todella vaisulta. Mutta se johtuu vain siitä, että nykyistä rosteria katsoessa emme vielä näekään sitä, mitä pelaajat tulevat urillaan saamaan aikaa seuraavien 10 kauden aikana.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kahdessa vuodessa KHL on siis verottanut näitä kyseisiä liigoja keskimäärin n. 17 pelaajan verran eli lähes joukkueellisen per liiga. Tarkimmat ovat huomanneet, että lähtijät tuppaavat olemaan SM-liigan kohdalla ns. ykkösketjuainesta. Kyllähän sillä silloin on jotain väliä. Varsinkin kun tämä kehitys ei ole suinkaan vain viimeisen kahden vuoden aikana jatkunutta, ja samalla SM-Liigan kilpailukyky pelaajista muita eurooppalaisia liigoja vastaan on heikentynyt.

Mutta esimerkiksi SaiPa hommasi Jani Niemisen myynnistä saamillaan rahoilla Brad Moranin ja Hannu Toivosen. Ykkösmaalivahti myytiin, mutta tilalle saatiin ykköshyökkääjä ja NHL:ssäkin pelannut maalivahti. Vaikka jälkimmäinen osoittautui pettymykseksi, niin eiköhän Moran vähintäänkin paikannut SM-liigassa sen taidollisen aukon, minkä Niemisen lähtö aiheutti?
 

Tuljakov

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, PaKa
SaiPa hommasi Jani Niemisen myynnistä saamillaan rahoilla Brad Moranin ja Hannu Toivosen. Ykkösmaalivahti myytiin, mutta tilalle saatiin ykköshyökkääjä ja NHL:ssäkin pelannut maalivahti. Vaikka jälkimmäinen osoittautui pettymykseksi, niin eiköhän Moran vähintäänkin paikannut SM-liigassa sen taidollisen aukon, minkä Niemisen lähtö aiheutti?

Epäilemättä paikkasi, hyvä liike SaiPalta. Nuo luvuthan ovat muutenkin vain hätäisiä keskiarvoja koko muusta maailmasta suhteessa KHL:ään. Mutta pointti on se, että pelaajavirta on itään päin ja se verottaa nimenomaan kärkipelaajista SM-liigan osalta.

Olisi kuitenkin kiintoisaa tietää nimet ja suunnat pelaajaliikenteestä SM-liigaan ja ulos muutamalta viime kaudelta. Se varmasti selkeyttäisi näkymää. Jääkiekkolehtihän näitä ainakin joskus on listaillut.

Mutta toisena asiana: Onko se, mitä kirjoitit edellisessä viestissäsi SaiPan aiemmasta rosterista näyte enemmän siitä, mitä halusit sanoa eli nuorten pelaajien kehityskaaren vaikutuksesta jälkikäteen kokoonpanoja katsottaessa vai sittenkin siitä, että liigan taso todellakin on pudonnut, kun kerran noillakin nimillä SaiPa oli sarjan hännillä 04-05?

TPS:llä oli jälkikäteen katsoen 94-95 kaudella olympiatason pakisto ja maalivahdit eikä tuo hyökkäyskään kauheasti häpeä, onko siinä nyt kolme ketjullista NHL-miehiä. Minusta nämä molemmat ovat nimenomaan enemmän todisteita liigan tason laskusta kuin siitä, että jälkikäteen kokoonpanot näyttävät paremmilta, vaikka sekin on toki totta ja näin olisi vaikkei liigan taso olisikaan pudonnut.

Absoluuttisesti taso ei ehkä ole pudonnut, eikä sillä ole väliäkään, mutta suhteellisesti eli verrattuna muihin sarjoihin se on pudonnut aivan selvästi.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Näytti se mestaruus kelpaavan ifk:n faneillekin vielä pari vuotta sitten.

Vielä pari vuotta sitten HIFK:n mestaruuskaudella SM-liigaseurat pystyivät jotenkuten pitämään kiinni avainpelaajistaan, muun muassa pistepörssin voittanut Perttu Lindgren ja maalikuninkuuden vienyt Janne Lahti jäivät seuraavaksi kaudeksi SM-liigaan. Kauden 2010-11 jälkeen pistepörssin top-20:stä siirtyi KHL:ään yksi pelaaja, toissa kaudella vastaava luku oli viisi ja nyt kuusi, joista Dixon tosin siirtyi jo kesken kauden ja lisäksi ainakin Anttilan ja Savinaisen tilanne taitaa olla vielä auki. KHL:n vetovoima on siis kasvanut hurjasti ihan pelkästään viimeisen kahden vuoden aikana.
 
Noita 90- ja 2000-luvun rostereita ei kannata tarkastella täysin kritiikittä. Niitä katsoessa kun unohtaa sen, että osa pelaajista on ollut nuoria, eivätkä ole vielä puhjenneet kukkaan. Eli sitä näkee nimet ja muistaa kaikki vain parhaimmillaan - joukkueen tähdet sen hetkisinä tähtinä, mutta joukkueen tulevat tähdet pelaajina, joita heistä sittemmin tuli.

Juuri näin. Tätä eivät kaikki näytä oikein tajuavan kun vauhkoavat vain suu vaahdossa liigan tason laskusta vuodesta toiseen. Helppohan se nyt on katsella 90-luvun menestysjoukkueiden rostereita ja todeta, että tuo ja tuo ja tuo ja tuo olivat tai ovat kovia pelaajia. Aivan samalla tavoin joku voi todeta vaikkapa JYPin viime vuosien mestaruusjoukkueista 10 vuoden kuluttua, että olipa todella kova jengi kasassa toisin kuin nykyään.

Muutenkin liigasta ulkomaille lähteneiden pelaajien määrä on pysynyt melko lailla samana ennen KHL:ää ja nyt sen aikana. Aiemmin vain lähdettiin Pohjois-Amerikan lisäksi Ruotsiin, Sveitsiin ja Saksaan. Nykyään noihin maihin ei lähde kuin kourallinen pelaajia. Aiemmin pelkästään Ruotsissa, Sveitsissä ja Saksassa saattoi pelata samaan aikaan lähemmäs 50 suomalaispelaajaa.

Samaan aikaan kun ihmetellään sitä miten KHL vie kaikki liigan parhaat, niin unohdetaan se seikka, että Ruotsiin tai Sveitsiin (tai Saksaan) ei juuri imua ole. Milloin viimeksi noihin liigoihin on lähtenyt joku suomalainen liigan tähtistatuksen pelaaja? Ei niitä viime vuosina monia ole ja vähenee vuosi vuodelta.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Vielä pari vuotta sitten HIFK:n mestaruuskaudella SM-liigaseurat pystyivät jotenkuten pitämään kiinni avainpelaajistaan, muun muassa pistepörssin voittanut Perttu Lindgren ja maalikuninkuuden vienyt Janne Lahti jäivät seuraavaksi kaudeksi SM-liigaan. Kauden 2010-11 jälkeen pistepörssin top-20:stä siirtyi KHL:ään yksi pelaaja, toissa kaudella vastaava luku oli viisi ja nyt kuusi, joista Dixon tosin siirtyi jo kesken kauden ja lisäksi ainakin Anttilan ja Savinaisen tilanne taitaa olla vielä auki. KHL:n vetovoima on siis kasvanut hurjasti ihan pelkästään viimeisen kahden vuoden aikana.

Ilmiselvästi näin. Tämä ei mitenkään poista sitä että juuri stadilaisten seurojen fanit ovat täällä eniten parkumassa liigan tason laskusta kun oma seura ei vain pärjää. Samat tahot ovat aina valittaneet samasta asiasta. Pitäisiköhän Helsingin muuttua omaksi valtiokseen?
 

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Vielä pari vuotta sitten HIFK:n mestaruuskaudella SM-liigaseurat pystyivät jotenkuten pitämään kiinni avainpelaajistaan, muun muassa pistepörssin voittanut Perttu Lindgren ja maalikuninkuuden vienyt Janne Lahti jäivät seuraavaksi kaudeksi SM-liigaan. Kauden 2010-11 jälkeen pistepörssin top-20:stä siirtyi KHL:ään yksi pelaaja, toissa kaudella vastaava luku oli viisi ja nyt kuusi, joista Dixon tosin siirtyi jo kesken kauden ja lisäksi ainakin Anttilan ja Savinaisen tilanne taitaa olla vielä auki. KHL:n vetovoima on siis kasvanut hurjasti ihan pelkästään viimeisen kahden vuoden aikana.

Johtuisikohan siitä, että pari vuotta sitten ei ollut vielä niin yleistä laatia pelaajien sopimuksiin ns "KHL-pykälää" ja Lahden sekä Lindgrenin tapauksissa puhutaan taasen seuroista(Jokerit ja Lukko) jotka lukeutuvat kumminkin Liigan varallisimpiin seuroihin joille tuo KHL-seurojen tarjoama rahallinen kompensaatio ei ole vättämättä mikään suuri houkutin kuten se olisi taasen Saipan tai vaikka HPK:n tapauksissa. Oma mielipide asiasta on, että ei pienillä seuroilla ole minun mielestäni varaa kieltäytyä tuollaisista rahoista mitä KHL parhaimmillaan tarjoaa varsinkaan kun taloudet on muutenkin pikkuseuroilla hieman kiikkulaudalla kuten se on koko euroopassa talouskriisin takia. Meidän kaikkien tulisi vain niellä ylpeänä se tosiasia, että Sm-Liiga on aina ollut ja tulee aina olemaan "kasvattajaliiga".
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilmiselvästi näin. Tämä ei mitenkään poista sitä että juuri stadilaisten seurojen fanit ovat täällä eniten parkumassa liigan tason laskusta kun oma seura ei vain pärjää. Samat tahot ovat aina valittaneet samasta asiasta. Pitäisiköhän Helsingin muuttua omaksi valtiokseen?

Ymmärrän hyvin HIFK:n ja Jokereiden huolen. Kärpät, Jokerit ja HIFK ovat tuoneet liigaamme paljon kalliita tähtipelaajia, joihin muilla ei ole olut varaa. Nyt tätä tähtiluokkaa ei ole enää saatavilla, kun KHL rohmuaa kaikki. Sarjamme taso laskee ja erot tasoittuvat. Jotkut ovat innoissaan ennätystasaisesta sarjasta. Minua taas vituttaa tason lasku. Sarjastamme on tätä vauhtia tulossa tylsä ja väritön tussuliiga, jonka suurimmat puheenaiheet pyörivät tuomaritoiminan ja kurinpidon arvostelussa.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Muun puhujat ovat vanhojen hyvien aikojen haikailijoita. Lökäpöksyjä.

Juurikin näin. Ihan turhaa itkua jostain ihmeellisestä tasosta. Maailma on täynnä vanhoja ja uusia jääkiekkoilijoita. Osa menee osa tulee, hui kauheaa.

Juniorityö on niin hyvällä tasolla, että sieltä on hyvä ammentaa. Edelleen pelkästään Suomessa jää käyttämättä valtava määrä lahjakkuutta ja pelaajia, kun ei löydy oikeaa paikkaa ja aikaa.

Ensi kaudella on taas uudet sankarit valokeilassa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän ensi kaudellakin tämä paskaliiga jalosta taas muutaman KHL-pelaajan ja näiden supertähtien perään voimme sitten ensi kesänä itkeä. Kumma juttu muuten, että vuosi vuodelta SM-liigan taso laskee, mutta samaan aikaan yhä enemmän pelaajia lähtee Euroopan parhaana pidettyyn liigaan, KHL:ään. Heikkeneekö siis KHL:n taso, kun sinne näin huonosta liigasta tulee pelaajia entistä enemmän?
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vuoden päästä tilanne KHL:n suhteen tulee olemaan jälleen astetta hirveämpi. Käsittääkseni sinne tulee jälleen uusia joukkueita, ainakin Milanosta ja joku toinen jota en nyt tähän hätään muista. Se on taas noin 60 pelaajaa lisää pois muilta Euroopan pääsarjoilta.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Olisiko aika avata tälle ihan oma ketju?

Eiköhän ensi kaudellakin tämä paskaliiga jalosta taas muutaman KHL-pelaajan ja näiden supertähtien perään voimme sitten ensi kesänä itkeä. Kumma juttu muuten, että vuosi vuodelta SM-liigan taso laskee, mutta samaan aikaan yhä enemmän pelaajia lähtee Euroopan parhaana pidettyyn liigaan, KHL:ään. Heikkeneekö siis KHL:n taso, kun sinne näin huonosta liigasta tulee pelaajia entistä enemmän?

Tämä on varsin loogista. Pitäisikö avata uusi ketju, jossa syytetään, että Nuori Suomi tappaa myös KHL:n? :)
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ymmärrän hyvin HIFK:n ja Jokereiden huolen. Kärpät, Jokerit ja HIFK ovat tuoneet liigaamme paljon kalliita tähtipelaajia, joihin muilla ei ole olut varaa. Nyt tätä tähtiluokkaa ei ole enää saatavilla, kun KHL rohmuaa kaikki. Sarjamme taso laskee ja erot tasoittuvat. Jotkut ovat innoissaan ennätystasaisesta sarjasta. Minua taas vituttaa tason lasku. Sarjastamme on tätä vauhtia tulossa tylsä ja väritön tussuliiga, jonka suurimmat puheenaiheet pyörivät tuomaritoiminan ja kurinpidon arvostelussa.
No, Jokerit ei ole voittanut mestaruutta yli vuosikymmeneen tähtiloistosta huolimatta, joten missään karussa eivät ole olleet kuin joskus 90-luvulla. HIFK:n kohdalla oikeastaan sama juttu, meni 13 vuotta ennen kuin voittivat taas mestaruuden, siinä välissä tarjosivat oikeastaan vuosikymmenen ajan pelkkää keskinkertaisuutta, vaikka paperilla piti olla aina kova jengi.

Tämä on kuitenkin ammattilaissarja ja mitään ei ratkaista onneksi paperilla. Sarjan tasoittuminen johtuu myös siitä, että esim. seurat kuten Ässät, KalPa ja JYP ovat resursseiltaan kasvaneet hurjasti. KalPa ja JYP toki namusetien avustamana, mutta kuitenkin.
 
No, Jokerit ei ole voittanut mestaruutta yli vuosikymmeneen tähtiloistosta huolimatta,

Mutta tuostahan ei ole kyse, kun kaipaa liigaan tähtiä. Kyse on siitä, että yksittäisessä runkosarjan pelissä saa olla pelko perseessä, kun joku tietty pelaaja saa kiekon haltuun. Tai sitten toiveikkaana, riippuu kumman joukkueen tähti on kyseessä.

Yllä mainitun kaltaisia pelaajia varmasti pelaa liigassa ensi kaudellakin, niitä vain ei etukäteen välttämättä arvaa.
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilmiselvästi näin. Tämä ei mitenkään poista sitä että juuri stadilaisten seurojen fanit ovat täällä eniten parkumassa liigan tason laskusta kun oma seura ei vain pärjää. Samat tahot ovat aina valittaneet samasta asiasta. Pitäisiköhän Helsingin muuttua omaksi valtiokseen?

No jos sillä päästäisiin eroon kaltaisistasi paskahousuista niin mikäpä siinä :)

Mutta tosiasiassa huoli on Stadissa siksikin kova, koska täällä lätkän kanssa viihteenä kilpailee paljon eri vaihtoehtoja ja täällä on totuttu tähtiin. Hardcore-jengi menee ehkä tsiigaamaan sateisena torstai-iltana jotain Aki Uusikartanoa, mutta iso yleisö ei.

Sitä voi olla ehkä vaikea ymmärtää Porissa, missä ei viihteelle ole juuri muita vaihtoehtoja kuin Ässien matsit tai matsit nakkikioskilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös