Liigan varmistuneet pelaajasiirrot 2023–2024

  • 585 287
  • 2 348

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tätä tämä on, kun sekä Mestiksen että A-junnujen SM-sarjan tasot on ajettu ihan Liigan omalla toiminnalla niin alas, etteivät ne vastaa enää lahjakkaiden junioreiden tarpeita.

Pelaajavirta Kanadan juniorisarjoihin taitaa itse asiassa olla vähentynyt viime vuosina. Voi olla, että korona oli tähän keskeisin vaikutin,

Viime kaudella suomalaisia oli pääsarjoissa:
USHL: Miko Matikka, Verner Miettinen, Aleksi Kivioja, Tomi Leppänen, Samo Meritähti, Tomek Haula
OHL: Niko Minkkinen
WHL: Christian Sedoff, Brad Lambert, Aapo Sarell
QMJHL: -

Ensi kaudella näyttää tällä hetkellä:
USHL: Tom Leppä, Joona Väisänen
OHL: Tuomas Uronen, Rasmus Kumpulainen, Kasper Halttunen
WHL: Julius Miettinen
QMJHL: -

Vertailun vuoksi esim. 2016-2017 WHL:ssa pelasi 5 suomalaista, joista 3 oli 1.-2. kierroksen varauksia (Välimäki, Heponiemi, Jokiharju). OHL:ssa oli 10 suomalaista ja näistäkin iso osa korkealla varattuja (Juolevi, Niemeläinen, Saarijärvi, Kuokkanen, Räsänen, Nättinen). USHL:ssa oli puolestaan 13 suomalaista ja sielläkin useita kärkikierrosten varauksia (Tolvanen, A. Räsänen, Ranta, Kotkansalo). Ero tähän päivään on siis merkittävä niin pelaajien määrän kuin laadun osalta.

Yliopistosarjoissa sen sijaan pelaa ensi kaudella kaikkiaan 28 pelaajaa (NCAA 27 ja NCAA III 1). Sinne siirtymisen syy harvoin on se, että laadukasta peliaikaa ei ole saatavilla, vaan haetaan enemmänkin eväitä elämään uran jälkeen. Toki NCAA:n puolellakin on tulevallakin kaudella lahjakkuuksia (kuten Joel Määttä tai Miko Matikka).

NCAA:ssa oli vertailukaudella 2016-2017 yhteensä 24 suomalaista nimekkäimpinä edustajinaan Björkqvist ja Borgström.

Syynä A SM:n heikkoon tasoon on mielestäni enemmänkin se, että monen joukkueen parhaat junnut otetaan jo hyvin nuorina liigaryhmään mukaan ja kiertävät rotaatiossa Mestiksessä. Kanadan juniorisarjojen suosion luulisi tästä syystä olevan nykyistä suurempi.

Lisäksi näyttäisi siltä, että junioriputki ei vain tuota kovia lahjakkuuksia entiseen malliin eli onko syytä tarkastella suomalaista harjoittelukulttuuria?
 
Viimeksi muokattu:

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja hyvä muistaa, että suurin syyllinen Mestiksen näivettymiseen on silti Liiga.

SM-liigan seurojen määrän kasvattaminen ja ovien sulkeminen on toki vienyt Mestiksestä aikanaan sarjan kiinnostavimmat joukkueet. Jos sieltä nostetaan vielä K-Espoo ja Jokerit jollain aikavälillä, niin jäisikö jäljelle ainuttakaan seuraa, jolla olisi realistinen mahdollisuus nousta?
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Se on jännä, että samalla kun Mestiksen olosuhteissa sen puolisenkymmentä seuraa ovat laittaneet ja laittamassa itseään liigakuntoon, niin niiden nouseminen ylös kuitenkin näivettää Mestiksen. Eli on eteenpäin pyrkivää toimintaa, mikä on kuitenkin huono asia Mestiksen kannalta. Ilmeisesti kaikkien pitäisi velloa samassa pysähtyneisyyden tilassa kaudesta toiseen... ja haukkua Liigaa, koska ovat vieneet toimintaedellytykset Mestis-seuroilta. Paitsi siis niiltä, joilla on meininki olla jotain muutakin.

Miten tämä sitten muuttuisi avoimen sarjan/ karsintojen aikana? Siltikin joku mielenkiintoinen, voimallisempi seuraorganisaatio hamuaisi liigapaikkaa ja jossain ajassa sen nappaisi. Jäljelle jäisi edelleen farmit ja Kyröskosken Pärskeet, joilla ei ole tahtoa, tai mahdollisuutta nousta. Okei, toki Liigasta sinne voisi tipahtaa välillä joku seura ja vaikka konkurssin uhka voikin näin tapahtuessa olla ilmeinen, niin ehkä vähäiset pennoseni laitan kuitenkin niille, jos mietitään, että ketkä seuraavaksi nousee takaisin isoihin valoihin; Mestiksessä edelleen laahaava seura, vai juuri pudonnut ex-liigajengi.

Sekavan sepostuksen pointtina siis se, että jos haluaa uskoa seuroissa parempaan huomiseen, niin sen toiminan kehittäminen tuntuu onnistuvan jopa Mestiksessä.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Ei erillistä tiedotetta, mutta Peliittojen viime kauden kapteeni Niklas Virtanen on liittynyt tryoutille tuttuun seuraan Pelicansiin. Onnistui tänään myös ainoana maalinteossa HIFK:ta vastaan.

 

MK47

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Niko Hovinen -> HIFK 1 yksivuotisella sopimuksella, jossa Lokakuun loppuun kestävä tryout

E: Hidas ja lisäyksenä tryout
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Niko Hovinen -> HIFK 1 yksivuotisella sopimuksella, jossa Lokakuun loppuun kestävä tryout

E: Hidas ja lisäyksenä tryout
Downgrade IFK:n näkökulmasta, Karhunen kyllä omasta mielestäni aivan eri tason maalivahti.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
IFK veti IFK:t, Karhunen rikki, Hovinen sisään loppukauden paperilla jossa Lokakuun loppuun asti kestävä tryout; Niko Hovinen HIFK:hon - HIFK

Ikävää Karhusen kannalta mutta Hovisella kävi hyvä munkki, kun löysi vielä Liigasta palkanmaksajan. Muuten tontit olisivat olleet täynnä ja olisi joutunut hakemaan pelipaikkaa ulkomailta jostain heikommasta sarjasta, Mestiksessä ei varmasti olisi koko kautta pelannut.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Eiköhän ne suuremmat odotusarvot kohdistu kuitenkin Roope Taposeen. Taustalla on kokeneempi kassari jos toinenkin. Vaikea sanoa, kumpi on varmempi kortti, jos Tapsa loukkaantuu tai romahtaa (mihin en usko).

Jännä nähdä pysyykö Pappi kyydissä, sillä tryout tarkoittaa aina mahdollisuutta jatkaa. Komea jukkatammi-rekordi hänellä kuitenkin on MM-, CHL- että Liiga-tasolta. Toki Karhukin on juhlinut Liigassa kolmea peräkkäistä kultaa, silloin kun on kauden loppuun pelannut. Nämä on toki näitä hassutteluja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös