Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan valmentajaruletti

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Nickelback, 17.10.2012 klo 13.32.

 1. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  U-20 maailmanmestareista Olli Salo taitaa olla tällä hetkellä kuumin nuori valmentajanimi. Ilveksen leirissä on pidetty selvänä, että Salo jatkaa päävalmentajana ensi kauden jälkeen mutta nyt Sihvonen on viemässä Saloa takaisin Hämeenlinnaan Pennasen seuraajaksi.
   
 2. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Lainaus:
  Mihinkäs Pendo on lähdössä Kerhosta?
   
 3. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Sitä ei Sihvonen sen tarkemmin eritellyt, ilmaisu oli "kun Antti Pennasen aika seuran peräsimessä päättyy ensi kauden jälkeen". Liiton leipiin? Jokereihin?
   
 4. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kahvipöydissä on puhuttu, että menisi maajoukkueeseen valmentamaan. En tiedä onko sitten kyseessä U18, U20 vai miehet.

  Ei mitään konkreettista ole esittää, mutta joitakin juttuja olen kuullut sieltä sun täältä. Kerhossa hän ei jatka ensi kauden jälkeen.

  Edit: Pennanen oli tosiaan mukana Jalosen tiimissä U20 kisoissa, eli pientä kokemusta majusta löytyy jo.
   
 5. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Lainaus:
  Niin ja siis onhan herra ollut jo aikuisten maajoukkueen apuvalmentajana tällä kaudella, että kyllä sitä kokemusta majusta on. Jatkaisiko Jalosen jälkeen Leijonien perämisessä?
   
 6. Purkan Jauhaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Olen itse pohtinut skenaariota missä Manner menee miesten majuun ja Pennanen ottaa vastuulleen U20 joukkueen. Molemmat valmentajat haluaisin nähdä Suomen maajoukkueissa, ei jää osaamisesta kiinni.
   
 7. Baloun Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
  Lainaus:
  Se nyt oli Sihvosen omaa pohdiskelua, pitää kuitenkin Saloa kovana valmentajana. Ilvekseltä kunnon perseilyä, jos Salo ei jatka Kiven jälkeen. Salo kuitenkin vaikuttaa tämmöiseltä "Tapola, Manner" tyyppiseltä valmentajalta
   
 8. Rannari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pata
  Lainaus:
  Ässät on vailla juuri tuollaista valmentajaa. Kelpaisi kyllä enemmän kuin hyvin. Todella Ässien näköinen mies, jos vain on valmis ottamaan tähän mennessä uransa kovimman haasteen.
   
 9. Rolf Paski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Raittiuslegioona & FC Kraak
  Salon paluusta Kerhoon Pennasen jälkeen päävalmentajaksi tietyt "tietäjät" osasivat kertoa silloin jo kun tämä Ilvekseen lähti. Tiedä sitten oliko nuo puheet tuolloin täysin spekulaatiota vai onko Kerholla ja Salolla tosissaan ässämainen pitkän tähtäimen mysteerivalmentajasuunnitelma.

  Kenellekään ei liene yllätys, että Saloa syntyperäisenä hämeenlinnalaisena ja pitkälinjan kerholaisena, HPK:n päävalmentajuus saattaa kiinnostaa Ilveksen vastaavaa postia enemmän.
   
 10. MarkoPalo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Manchester United
  Ilman muuta Salo olisi HPK:hon tervetullut valmentaja kaudesta 2020- eteenpäin. Näin epäilemättä myös Ilvekseen, miksei muuallekin. Itse olin käsityksessä, että Kiven seuraajana päävalmentajana Ilveksessä jatkaisi Jouko Myrrä, eikös ainakin jossain kohtaa syksyä sellaista juttua ollut?
   
 11. Arturo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Tuolla KooKoon osiossa Tuokkolalle kenkää-ketjussa huhuillaan, että tänään tapahtuu.
   
 12. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Tuokkola on saanut kenkää.

  Se on sitten kolmas kerta kenkää liigan päävalmentajan pestistä, nyt varmaan puhkeaa tuo aliarvostetun/väärinymmärretyn valmentajan kupla ja tuskin kukaan enää pitää häntä tavoiteltavana hakuna avoimiin päävalmentajan pesteihin. Mukavan oloinen mies, takaisin kommentointihommiin ja joku mj apuvalmennus voisi sitten olla seuraava pesti. Kaikkea hyvää jatkoon.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 10.58
  Kynämestari, Numero13 & Since 1931 tykkäävät tästä.
 13. Old Tom Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
 14. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Millos Kouvolassa ei ole viimeksi lopettanut valmentaja pestiään potkuihin? Varmaan todellinen imu päällä tuonne valmennushommiin, kun käteesi saat paskan materiaalin ja viimesenä mononkuvan ahteriin, kun et voittanutkaan sillä materiaalilla mestaruutta.
   
 15. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Olikohan Juha Juujärvi Mestiksessä? Joku muu voi korjata väärän tiedon jos kokee aiheelliseksi. Jep, se sama ilopilleri YLEn kiekkostudiosta. Hyvä maku jäi miehestä, jokaista mitalia yksi kappale tuli kahden ja puolen kauden aikana. Eli siis hänkin tuli alunperin paikkaamaan potkuja.

  Enpä oikein usko, että mestaruutta on odoteltu. Katsoppa viimeistä 10-15 matsia KooKoolta. tulosta ei tule, peli on paskaa, saadaan 1-6 turpaan kotona juhlaottelussa paskan esityksen jälkeen ja mitä sanoo valmentaja? "En ole pettynyt esitykseen" tms. Eikö mielestäsi ole ansaitut potkut?

  Edit. Lisätty kappalejako
   
 16. teroz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
  Lainaus:
  Juujärvi se oli. Ja kyllähän tälläkin materiaalilla olisi pitänyt pelata tasaisemmin.

  Ja ei tarvi heti imua miettiä, kun huhujen mukaan Ahokas on tehnyt jopa kolmen vuoden pahvin tänne; jos selviää loppuun, niin johan kaikki on moiset kenkimiset unohtaneet.
   
 17. peterra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Juuri näin.

  Tuokkola sai paljon aikaa laittaa asioita kuntoon KooKoossa. Luulen, että kahden vuoden projektilla KooKoolle olisi riittänyt ihan hyvin edes yksi säälipaikka eli mitään mestaruutta organisaatio ei varmasti vaatinut.
   
  Patrick Star, Old Tom & John Lidgett tykkäävät tästä.
 18. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Tämä on muuten ihan aiheellinen huomio. En tiedä kertooko enemmän urheilumaailman muutoksista vaiko KooKoo-organisaation muutoksista, mutta..

  KooKoo vuosina 1965-2006:
  - laskujeni mukaan 24 eri päävalmentajaa aloittanut kauden (yhtämittainen valmennus peräkkäisinä kausina laskettu yhdeksi kaudeksi, mutta jos esim. Esa Sirenin eri pestit laskettu erikseen)
  - valmentaja vaihtunut kesken kauden viisi kertaa

  KooKoo siitä eteenpäin:
  - Vladimir Kolek 2006-2009 (sai potkut syyskuussa 2009, tilalle Ismo Lehkonen)
  - Ismo Lehkonen 2009-2012 (sai potkut tammikuussa 2012, tilalle Juha Juujärvi)
  - Juha Juujärvi 2012-2014 (valmensi sopimuksen loppuun, mutta muistelisin että jatkoa ei edes tarjottu)
  - Petri Mattila 2014-2016 (sai potkut marraskuussa 2016, tilalle Tuomas Tuokkola)
  - Tuomas Tuokkola 2016-2019 (sai potkut tammikuussa 2019, tilalle Mikko Heiskanen)
  - Mikko Heiskanen 2019 (valmentanee tämän kevään, sen jälkeen kokeiluvuorossa mitä ilmeisemmin Ahokas)

  Kuusi päävalmentajaa noin kymmeneen vuoteen ei ole vielä mitenkään mahdoton luku, mutta se että 4/5 on saanut potkut saattaakin olla jo vähän poikkeuksellisempaa. Voisi myös hivenen karrikoidusti sanoa, että potkut KooKoosta ovat lähes poikkeuksetta tietäneet myös jonkinasteista kuolinsuudelmaa kyseisten valmentajien valmennusurille.
   
 19. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Minä en ole ottenut mitään kantaa Tuokkolan esityksiin, mutta otetaan nyt niihinkin. Liigassa on 15 joukkuetta mitkä kilpailee sijoituksista. KooKoolla ei ole edes keskikastin budjettia käytössään. Kyllä tuo mielestäni on suoriutunut aika liki sen mukaan mitä on siihen joukkueeseen ollut varaa laittaa rahaa. Sitten jos haluaisi enemmän, niin pitäisi joko olla todella onnistuneet ulkomaalaishaut, tai vastaavasti aivan jäätävän hyvää työtä junioreissa. Kumpikos KooKoolla on kunnossa? Jostain ihmeestä pitäisi repiä se etulyöntiasema niihin kilpaileviin nähden ja jos sitä ei ole, niin ei kai nyt kukaan oikeasti oleta että menestyy?

  Montakohan vuotta se SaiPakin veti pleijarien ulkopuolella putkeen, taisi olla aika monta. Nyt pitäisi KooKooiden yms. saavuttaa tämä sama ihan hetkessä. Sport nyt sentään kerran pässyt edes sääleihin. Jännää jos oikeasti Mestisnousukkaiden kannattajat kuvittelee että sieltä vaan tullaan ja sen jälkeen pelataan pleijareissa. Kyllä se pienen rahan porukoille on aina todella onnistunut kausi kun pleijareissa ollaan. Se on karu totuus, kahdesti putkeen, suorat pleijarit tai kotietu on jo huimaa suorittamista.

  Siellä 6 rahakkaamman takana on 4 paikkaa jaossa pienemmille. Toki jos joku isommista konttaa, niin se antaa vähän lisää liikkumavaraa, mutta 4 paikkaa ja 9 joukkuetta niin edes puolet ei voi onnistua joka kaudella.
   
 20. LOFIN Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1922
  Lainaus:
  Oikeastaan lajista riippumatta menestyvän urheiluorganisaation (joukkuelajeissa) tärkeimmät henkilöt ovat:

  - Toimitusjohtaja.

  Vastaa siitä, että talous on sillä mallilla että urheilulliselle menestykselle saadaan luotua puitteet. Tietysti pienillä organisaatioilla ei välttämättä ole mahdollisuuksia samaan kuin isoilla seuroilla, mutta SaiPa on juuri hyvä esimerkki siitä miten pitkäjänteisellä työllä ollaan saatu aikaan paljon positiivista. Toki TPS:n Supercell ja Raumainen RKT voivat aiheuttaa pieniä poikkeuksia tähän malliin, mutta toimitusjohtajan vastuulle kuuluu silti hyvien sponsorien hankinta, tapahtuman kehittäminen yms.

  - Urheilutoimenjohtaja

  Osa seuroista taitaa vielä laahata menneisyydessä, mutta kyllähän tämä alkaa olla jo pikkuhiljaa vaatimus Liiga-tason organisaatiolle. Hyvä urheilutoimenjohtaja kasaa taloudellisissa raameissa sellaisen joukkueen, joka mahdollistaa seuran asettamat urheilulliset tavoitteet. Ulkomaalaispelaajien ja tulevaisuuden huippujunnujen skouttaus, hyvät pelaajasopimukset jne. Ja toki sitten myös sen viimeiseksi tärkeimmän eli valmentajan valitseminen.

  - Valmentaja vastaa edustusjoukkueen pelistä.

  Hyvä valmentaja voi saada kehnommastakin materiaalista paremmin tuloksia irti kuin keskivertovalmentaja. Vastaavasti huono valmentaja voi sukeltaa hyvälläkin jengillä. Valmentaja toki toimii yhdessä urheilutoimenjohtajan kanssa joukkueen rakennuksessa, ja varmaan osittain myös seuran junioritoiminnan kartoittamisessa edustusjoukkueen käyttöön.

  Jos joku näistä asioista on poikkeuksellisen hyvin kunnossa, sillä voidaan kompensoida muiden osa-alueiden heikkouksia. HIFK:lla on Liigaorganisaatioksi talouspuoli hyvällä mallilla ja vaikka vuosien saatosta kritiikkiä on tullut erityisesti urheilutoimenjohdolle, rahalla saa sen verran ettei mitään kunnon sukellusta synny ja jengi on paikoittain ihan hyvinkin sijoittunut. SaiPa on hyvä esimerkki jengistä missä on usean vuoden aikana tehty hyvää työtä vähän kaikilla osa-alueilla. Santasen palkkaaminen ja hieman keskimääräistä heikommin onnistunut scouttaaminen sitten aiheutti yhden katastrofikauden. Kärpissä ei myöskään moitteensijaa, lukuunottamatta ehkä Suikkasen palkkaamista. Suikkanen oli selvästi väärä henkilö valmentamaan Kärppiä, vaikka ihan hyvä koutsi omasta mielestäni edelleen onkin.

  Miten nämä Mestiksestä nostetut jengit ovat sitten tähän mennessä näillä osa-alueilla onnistuneet? Ei kovin mairittelevaa tulosta olla vielä nähty. Kyllähän väkiluvulta katsottuna Sportin ja KooKoon ainakin pitäisi pystyä haastamaan ainakin HPK ja SaiPa. Lukollakin on rahaa, mutta ei se organisaationa niin iso ole etteikö kahdella jälkimmäisellä osa-alueella voisi paremmin vetää.
   
  Ferris ja BlackWolf tykkäävät tästä.
 21. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Sellainen huomio noista KooKoon valmentajapotkuista, että Kolek, Lehkonen, Mattila ja Tuokkola saivat useamman vuoden kuitenkin operoida KooKoossa ja valmennuspestien viimeisinä vuosina on sitten mono heilunut näissä tapauksissa. Kyllä mielestäni valmentajat ovat Kouvolassa saaneet ihan hyvän työrauhan, mutta valmennuspestien loppupuolella on sitten huomattu, että kyseisten valmentajien kanssa ei oikein olla menossa yhtään mihinkään ja potkut ovat olleet ihan oikeutettuja. En nyt sanoisi, että KooKoo olisi yhtään sen tuulisempi paikka valmentaa kuin muutkaan liigajengit.
   
 22. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Liiga-ajasta en tiedä, mutta Mestis-aikana kyllä eivät aina saaneet. Toivottavasti ja uskoakseni organisaation ymmärrys on kehittynyt niistä ajoista.
   
 23. John Lidgett Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Lainaus:
  Viittasin viestissäni Mestis-valmentajista Kolekiin ja Lehkoseen. Eikö Kolek ja Lehkonen mielestäsi saaneet työrauhaa? Kolek sai kolmannella kaudellaan potkut ja samoin Lehkonen. Kummatkin herrat saivat käyttöönsä ihan kärkimateriaalin, mutta kummankaan johdolla ei päästy edes Mestiksen finaaleihin. Kolekin vikalla kaudella peli oli aivan sekaisin ja koko Vladon aikakautta leimasi ihan järkyttävä pelin ailahtelu. Lehkonen kuuleman mukaan oli aivan täyskyrpä ja pelaajatkin olivat kääntyneet Ikaa vastaan. Ainakin noiden kahden potkut olivat ihan aiheelliset, kun asetettuihin tavoitteisiin ei päästy ja heidän viimeisillä kausilla peli ei kehittynyt ollenkaan, päinvastoin. Juujärven kanssa oltiin (onneksi) kärsivällisiä ja hän sai valmentaa pestinsä loppuun asti. Juujärvenkään aika ei täysin ruusuilla tanssimista varsinaisesti ollut.

  Eihän siinä, ei kaikkea paskaa tietenkään voi kaataa valmentajan niskaan. Jokin seurassa ja urheilujohtamisessa mättää pahemman kerran, kun aina ollaan tässä tilanteessa, että valmentaja saa fudut. En kuitenkaan osta tuota Blackwolfin alkuperäistä väitettä, että tänne ei kukaan halua tulla valmentamaan korkean potku-uhan takia. Mattilan potkujen jälkeen tänne saatiin kuitenkin Tuokkola, jota pidettiin tuohon aikaan KooKoolle hyvänä hakuna ja Tuokkola olisi kelvannut muuallekin tuolloin. Nyt tänne ollaan tuomassa Ahokasta, joka ei nyt mistään valmentajien hautausmaalta ole kaivettu.
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 20.13
 24. IceMaster Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Trashers, Flyers
  Lainaus:
  Onneksi raha ei ratkaise.

  Joukkueen esitykset olivat potkujen syy, joten sanoit viestisi alussa ottavasi kantaa Tuokkolan potkuihin. Odottaisin siis, että analysoisit KooKoon peliesityksiä Tuokkolan aikana etkä rahoja.
   
 25. BlackWolf Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
  Lainaus:
  Minä mielestäni vastasin KooKoon esityksiin. Ovat täysin linjassa suhteessa käytettävään rahamäärään. Alkukaudesta pienen bujetin joukkueet tuppaavat olemaan tasoaan ylemmällä ja lopussa tasaantuu. Kun ei ole pohjaa hyvässä juniorityössä tai osunut haut mitenkään äärimmäisen hyvin, niin lopputulos on että säälit on "mestaruus". KooKoo on ihan hyvin vielä mukana kisassa, varsinkin kun ottaa huomioon loukkaantumiset. En nyt oikein näe millekkään syvälliselle analyysille Tuokkolan tekemisistä, tai niiden tekemättäjättämisistä mitään järkeä. KooKoo on aikalailla siellä paikalla mihin tuo talous ja loukkaantumiset ajaisi minkä tahansa muunkin pienen budjetin seuran. Ihan se ja sama kuinka paljon pelaajat siellä kentällä rimpuilisi. Lainaus:
  En ole väittänyt moista. Sanoin että "varmaan kauhea imu", ymmärrätkö? Varmaankin, ehkä, kenties. Ratkojat :: Haku sanakirjasta: varmaankin (linkki ristikonratkojien sanakirjaan) Valmentajana minä ainakin miettisin onko tuollainen organisaatio sellainen mihin haluan, jos, mikäli ja kenties, alkaa tuo jatkumo olemaan, että kenkää tulee. Pääsetkö nyt jo jyvälle? Ehkä, kaiketi, vissiin? Siihen kun yhdistää käytettävissä olevat rahat, niin onko oikeasti kyseenalaista epäillä sen "imun" määrää mitä tuollainen organisaatio luo?
   
  Viimeksi muokattu: 08.01.2019 klo 22.31