Mainos
  • Joulurauhan julistus
    Huomenna, jos Moderaattorit suovat, on meidän Jatkoajan armorikas joulupäivä; ja julistetaan siis täten yleinen joulurauha, kehottamalla kaikkia tätä palstaa asiaankuuluvalla kirjoittelulla täyttämään sekä muutoin hiljaisesti ja rauhallisesti käyttäytymään sillä se, joka tämän rauhan rikkoo ja joulurauhaa jollakin laittomalla taikka sopimattomalla kirjoituksella häiritsee, on raskauttavien asianhaarain vallitessa syypää siihen rangaistukseen, jonka Moderaattorit ja säännöt kustakin rikoksesta ja rikkomuksesta erikseen säätävät.

    Toivotamme kaikille Jatkoajan kirjoittajille sekä lukijoille Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2025.

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

  • 1 558 753
  • 6 687

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Sattuuko jollain olemaan dataa valmiina siitä, miten 6. ottelut ovat jatkoajalle mennessään päättyneet? Jotenkin sellainen fiilis, että useammin sarjaa johtava joukkue on jatkoajan vienyt.
Toki tuon voin itsekin tsekata, mutta jos nyt jollain tilastoniilolla on valmiiksi tietoa.

Silmäilin lävitse katkaisupelien jatkoaikojen tulokset kaudesta 2002-2003 lähtien eli kaudesta jolloin alettiin pelata puolivälieriä paras seitsemästä-tyylillä.
En laskenut 7. otteluita mukaan.
Kaksi kolmesta jatkoajasta on päättynyt niin, että sarjaa johtava joukkue on lyönyt sarjan pakettiin.
Kuten eilenkin. Kolme matsia jatkoajalle ja vain yhdessä pakkovoiton edessä oleva kairasi voiton himaan.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Tuossa ilmeisesti tulkitset Pelicansin joukkueeksi joka ei ole voittanut mestaruutta? Viipurin Reipas kuitenkin voitti mestaruuden 1928, ja se on sitten makuasia laskeeko Pelicansin olevan sama seura vai ei.
Tähän olisi ihan mielenkiintoista kuulla lahtelaisten näkemyksiä siitä, että miten tuo Viipurin Reipas --> Lahden Reipas (milloin milläkin nimellä) --> Pelicans nähdään jatkumona. Tuohon Reippaan aikaankin mahtuu erilaisia sattumuksia, aikoinaan Lahden Reippaalla oli sekä jalkapallo- että jääkiekkojaosto ja nämä sitten erkanivat, joten syntyi Kiekkoreipas. 80-luvun lopulla tuli vielä edustukselle oma Hockey-Reipas ja tämän taustayhtiö ajautui sitten konkurssiin vuonna 1992. Tämän päälle perustettiin sitten Reipas Lahti josta myöhemmin tuli Lahden Pelicans.

Liigan virallisissa tilastoissa Pelicansille ei lasketa yhtään mestaruutta, ainoastaan nuo kaksi hopeaa. Lahden Reipas ei koskaan voittanut SM-mitaleita, Suomen Cupin taisivat joskus aikoinaan voittaa. Sanotaanko että kyllä itsekin olen sitä mieltä ettei Pelicansille tule laskea yhtään mestaruutta tilastoihin, mutta en nyt sinänsä toki tuomitse niitäkään ketkä haluaa sen yhden mestaruuden heille laskea. Onhan tuo kuitenkin teknisesti samaa jatkumoa.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tähän olisi ihan mielenkiintoista kuulla lahtelaisten näkemyksiä siitä, että miten tuo Viipurin Reipas --> Lahden Reipas (milloin milläkin nimellä) --> Pelicans nähdään jatkumona.

lahtelainen en ole, mutta... Viipurin reipas (1891) joka sodan jaloista siis muutti Lahteen ja sitten vaihtoi ”Viipuri” sanan ”Lahden” 1962. Futista ja jääpalloa ja kiakkoa, mutta sitten jääkiekko erosi omaksi organisaatioksi Kiekkoreippaaksi 1975.

Tässä siis samaan vertautuen kun Tappara erottui jääkiekon erikoiseuraksi TBK:sta 1955.

Eli Kiekkoreipaalle ei luettu Viipurin reippaan mestaruutta, koska se oli erotautunut mestaruuden voittaneesta Reippaan (Viipuri/Lahti) organisaatiosta. Mutta ennakkotapauksena kun Tappara eroutui TBK:n organisaatiosta omaksi entiteetikseen vuonna 1955, mestaruudet seuras mukana. Tällä samalla logiikalla Pelicansille kuuluis myös hockeyreippaan historia, ja ennen kaikkea, Hockeyreippaalle kuuluisi Viipurin Reippaan mestaruus.

No logiikkaa näissä ei ole, vaan se, mikä maratoantaulukoihin kuuluu näiden osalta on kabinettipolitiikkaa ja omaneduntavoittelua. Vahvempi, eli tamperelainen seura, jonka kotikaupungissa Liiga asui, sai omansa, heittopussijoukkue Lahdesta ei ees viitsinyt yrittää.

Taustana tässä ”logiikassa” on, että kun TBK luopui jääkiekosta 1955, niin 1957 jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi valittiin liittohallituksessa 1948–1957 toiminut TBK:n puheenjohtaja ja Tappara -hankeen puuhamies Harry Lindblad. Mies oli tässä vakanssissa sitten vuoteen 76, eli Liigan ajalle asti.

Mies piti huolen siitä, että vaikka organisaatio vaihtuikin, puhtaasti uudelle ry:lle, että TBK saavutukset luettiin Tapparalle. Kuten mainittua, Kiekkoreippaalla ei ole Viipurin reippaan mestaruutta, koska heillä ei ollut ketään voimahahmoa asioihin vaikuttaman.

Lindblad oli vuonna 1979 perustamassa Suomen Jääkiekkomuseo ry:tä ja varmisti näin, että tamperelainen tulkinta jäi voimaan.
 

axe

Jäsen
Viipurin ja Lahden Reippaan erillisyyteen en osaa sanoa mitään, koska en yksinkertaisesti tiedä. Varmasti jossain sekin perustelu on, miksi ne on erikseen. Sen sijaan yllättäen mulla on sanottavaa Lahden asioiden vertailuun Tapparan ja TBK:n tapaukseen.

Lahden kiekkoilussa kaikki muut paitsi se original Viipuri lasketaan yhteen. Reipas nousi pääsarjaan 1965-66, vaihtui Kiekkoreippaaksi 1975, sitten on niitä kaikkia konkurssien ja muiden jälkeisiä Hockey-Reippaita, Reipas Lahtia ja lopuksi Pelicans. Ne on kaikki laskettu jatkumoksi ja näillä kaikilla on tilastoissa yhteinen historia – jopa niin yhdistetty, että nykyisissä jääkiekkokirjoissa kirjoitetaan Pelicansin pelanneen pääsarjassa suoraan kaudesta 1965-66 lähtien. Vertailuna tähän, että Tapparaa ei samassa listauksessa laiteta aloittaneen pääsarjauraansa 1940-luvulla, vaan se tulee mukaan vasta 1955 ja sitä ennen erillisessä sarakkeessa on TBK. Pelicanshan tuossa väärin on, mutta tavallaan osoittaa sen, että ei tämä eri seurojen yhteen laskeminen ole pelkästään lindbladilaisuutta.

Lahdessa vuonna 1975 tapahtui seuraavaa: Reippaan jääkiekkopuoli perusti erillisen ja eri nimisen yhdistyksen (Kiekkoreipas), joka otti hoitoonsa jääkiekkotoiminnan, kun se emoseura Reipas jäi edelleen olemaan muissa lajeissa, ainakin jalkapallossa. Kiekkoreipas peri Reippaalta jääkiekon sarjapaikan, ja sen historian kaikenlaiset tilastot ja meriitit on laskettu heti erokaudesta lähtien yhteen sen vanhan Reippaan kanssa. Virallisesti hyväksytyssä tilastoinnissa jatkumo on selkeä.

Edelliseen tekstiin kun vaihtaa vuosiluvun, Reippaan tilalle TBK:n ja Kiekkoreippaan tilalle Tapparan, niin ollaan täysin suhteessa 1:1. Molemmissa tapauksissa nimimuutokset lasketaan virallisesti yhdeksi jatkumoksi. Vain toista niistä halutaan jatkuvasti kiistää ja riitauttaa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Edelliseen tekstiin kun vaihtaa vuosiluvun, Reippaan tilalle TBK:n ja Kiekkoreippaan tilalle Tapparan, niin ollaan täysin suhteessa 1:1. Molemmissa tapauksissa nimimuutokset lasketaan virallisesti yhdeksi jatkumoksi. Vain toista niistä halutaan jatkuvasti kiistää ja riitauttaa.

Niin, erohan tulee siitä, että maratontaulukossa TBK:n mestaruudet luetaan Tapparalle, mutta Reippaan mestaruutta ei Kiekkoreippaalle. Ja tää siis oli tamperelaista urheilupolitikointia kun tamperelaiset oli voimakkaasti vallankahvassa pitkälle kasarille asti Liigan ja Liiton asioissa.


Eli jos näissä olis joku logiikka, Kiekkoreippaalla olisi 1 mestaruus tai Tapparalla olis 3 vähemmän.
Kumpi vaan, mutta nykyinen tilanne, jossa ”toiset seurat ovat tasa-arvoisempia kuin toiset” ei oikein nykyaikaan sovi.
 

axe

Jäsen
Niin, erohan tulee siitä, että maratontaulukossa TBK:n mestaruudet luetaan Tapparalle, mutta Reippaan mestaruutta ei Kiekkoreippaalle. Ja tää siis oli tamperelaista urheilupolitikointia kun tamperelaiset oli voimakkaasti vallankahvassa pitkälle kasarille asti Liigan ja Liiton asioissa.


Eli jos näissä olis joku logiikka, Kiekkoreippaalla olisi 1 mestaruus tai Tapparalla olis 3 vähemmän.
Kumpi vaan, mutta nykyinen tilanne, jossa ”toiset seurat ovat tasa-arvoisempia kuin toiset” ei oikein nykyaikaan sovi.
Se logiikka on, että jostain jossain olemassa olevasta ja perustellusta syystä Viipurin Reipas ja Lahden Reipas katsotaan erillisiksi. Ihan niin kuin on olemassa syyt, miksi toisissa tapauksissa joitain muitakaan ei lasketa yhteen, kun taas toiset lasketaan. Reippaan tapauksessakaan se syy tuskin on vittuilu, kiekkopäälliköiden Tappara-henkisyys tai joku muu eriarvoistaminen.

Sinänsä oon samaa mieltä, että myös mun logiikkaan Reippaalle tuo pitäisi laskea, vaikka se jatkumo onkin seitinohut verrattuna TBK/Tapparaan, mutta pidättäydyn vahvemmasta mielipiteestä koska en tiedä asiasta. Se taas sitten ei ole yhtään loogista, että tuon yhden tuntemattoman syyn takia puuttuvan mestaruusmerkinnän takia Tapparalta pitäisi yhtäkkiä seitsemän vuosikymmenen yhteenlaskemisen jälkeen vähentää mestaruuksia.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Lahden kiekkoilussa kaikki muut paitsi se original Viipuri lasketaan yhteen. Reipas nousi pääsarjaan 1965-66, vaihtui Kiekkoreippaaksi 1975, sitten on niitä kaikkia konkurssien ja muiden jälkeisiä Hockey-Reippaita, Reipas Lahtia ja lopuksi Pelicans.
Pelicanskin taisi itse asiassa olla vähän aikaa jopa nimellä Reipas Lahti Pelicans ja lopulta sitten tuohon nykyiseen Pelicans muotoon.

Pohjois-Amerikan palloilusarjoissahan näitä mestaruuksia on siirtynyt organisaation muuton mukana, NBA:n puolelta tulee mieleen ainakin Oklahoma City Thunder jolle lasketaan mukaan Seattle SuperSonicsin mestaruus ja Sacramento Kings jolle lasketaan mukaan Rochester Royalsin mestaruus. Tässä tapauksessa organisaatio taisi keretä tehdä parikin muuttoa tuon Rochesterin ja Sacramenton välissä.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Se logiikka on, että jostain jossain olemassa olevasta ja perustellusta syystä Viipurin Reipas ja Lahden Reipas katsotaan erillisiksi.
Ei katsota. Viipurin Reipas on sama organisaatio kuin Lahden Reipas, joka siis vaihtoi nimeä Viipurin -> Lahden 1962 (nimenmuutos yhdistysrekisteriin, ei uutta yhdistystä). Kiekkoreipas taas erosi omaksi ry:ksi 75, kuten Tappara 55.

Tietenkään Tapparakannattajat halua, että heiltä vähneltäisiin mestaruuksia, kukapa haluaisi. Mutta historian oikaseminen voidaan tehdä myös Kiekkoreippaalle Viipurin Reippaan mestaruus merkkaamalla.

Makuasia on sitten, onko Pelicans enää samaa organisaatiota, koska välissä on useampi konkka ja uuden organisaation perustaminen.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Se logiikka on, että jostain jossain olemassa olevasta ja perustellusta syystä Viipurin Reipas ja Lahden Reipas katsotaan erillisiksi.
Oma veikkaukseni on että silloin kun maratontaulukkoja ja mitalitilastoja joskus johonkin alettiin kokoamaan, niin kukaan ei juuri silloin edes muistanut että Viipurin Reipas ja Lahden Reipas ovat itse asiassa sama seura. Kun ne kerran jäivät erilleen, niin ei se koskaan mihinkään muuttunut, ja lopulta vuosikymmeniä myöhemmin tulkittiin että seurojen on oltava virallisesti eri seurat, koska niiden tilastot aina kirjattu erikseen.
 

axe

Jäsen
Ei katsota. Viipurin Reipas on sama organisaatio kuin Lahden Reipas, joka siis vaihtoi nimeä Viipurin -> Lahden 1962 (nimenmuutos yhdistysrekisteriin, ei uutta yhdistystä).

Lahden Reippaan omassa historiikissa lukee, että siellä palloilu halusi irtautua emoseurasta lahtelaisen sponsorirahan toivossa, mutta vanha viipurilainen veri ei halunnut suostua, ja kompromissina tehtiin päätös että "pallo-osasto rekisteröityy omaksi yhdistykseksi ja kilpailee lahtelaisella nimellä. Samalla uusi Reipas jäisi jäseneksi Viipurin Reippaaseen." Eli omasta mielestään he eivät vain vaihtaneet nimeään vaan perustivat uuden yhdistyksen.

Eli oltaisiin samassa TBK/Tappara-kuviossa ja yhteenlaskeminen jopa vielä perustellumpaa kun ollaan edelleen jopa emoseuran jäsenenä.

Mutta sitten ihan puhtaana spekulaationa, että jos tässä tapauksessa sitä viipurilaista ill williä on emon ja palloilun välillä ollut enemmänkin? Onko se nähty "väkisin eroamiseksi", jolloin uusi yhdistys ei jatkaisikaan vanhaa?

Oma veikkaukseni on että silloin kun maratontaulukkoja ja mitalitilastoja joskus johonkin alettiin kokoamaan, niin kukaan ei juuri silloin edes muistanut että Viipurin Reipas ja Lahden Reipas ovat itse asiassa sama seura. Kun ne kerran jäivät erilleen, niin ei se koskaan mihinkään muuttunut, ja lopulta vuosikymmeniä myöhemmin tulkittiin että seurojen on oltava virallisesti eri seurat, koska niiden tilastot aina kirjattu erikseen.

Pitkään nuo taulukot ylipäätään tehtiin vasta sarjamuotoisesta SM:stä 1934 alkaen eikä ViipReip edes ollut maratontaulukossa (mestariluettelossa toki oli). Jossain vaiheessa ne alkuvuosien cup-matsit lisättiin mukaan.

Mutta mulla on vahva muisto tai ehkä valemuisto, että yllätyin joku vuosi sitten (eli se voi olla mitä tahansa 5-20 vuoden välillä), kun joku ihmetteli miksi Viipurin ja Lahden Reippaat oli erikseen, ja tsekkasin huomatakseni että niin tosiaan oli. Sama hämykuva väittää mulle, että ne oli välillä laitettu yhteenkin. Ja nyt tuli deja vu että oon kirjoittanut tän saman asian ennenkin...ja sit ehkä jotenkin tarkistanut muistikuvani oikeellisuuden tai vääräällisyyden. Nyt en pysty kuitenkaan kun en oo kirjastoni lähellä!
 

axe

Jäsen
No niin, ollaan päästy kirjaston äärelle. Huomaan olleeni oikeassa, ja Viipuri oli ensin laskettu yhteen Lahden kanssa, mutta erotettu 2000-luvun taitteessa omaksi yksilökseen.

Vuosien 1928-34 SM-turnaukset lisättiin Jääkiekkokirjan maratontaulukkoon kirjasta 1995-96 alkaen. Ensimmäisissä tuon lisäyksen jälkeen ilmestyneissä kirjoissa Viipurin Reipasta ei ollut, vaan se oli laskettu mukaan Reipas Lahteen. Kauden 1999-2000 kirjaan tulee paitsi Reipas Lahti/Pelicans, myös Viipurin Reipas erikseen omalle rivilleen. Tilastoissa se näkyy näin:

Kirja 1998-99 Reipas Lahti, 20 pääsarjakautta, 619 ottelua.....
Kirja 1999-00 Reipas/Pelicans, 18 pääsarjakautta, 615 ottelua....
+ Viipurin Reipas, 2 pääsarjakautta, 4 ottelua...
(Lahden tiimille tulee siis pelkkää Viipurin erottamisen aiheuttamaa miinusta, koska se ei tuohon aikaan pelannut pääsarjassa.)

Näitä on siis vempattu ja vekslattu aikojen saatossa, jopa niinkin että en ole edes muistanut, että noihin samoihin aikoihin oltiin saatu päähän erottaa myös Tappara ja TBK maratontaulukossa erikseen. Sitä oli kahden kausikirjan ajan 1997-98 ja 1998-99. Hassusti seisoi maratontaulukossa eriytettynä, Tappara 41 pelikautta ja TBK 13 pelikautta, mutta sitten viiden sentin päässä vieressä Mestaruudet: Tappara/TBK 14, ilman niiden kahden erottelua.

Mutta joku syy tuolloin 1999 on saatu tai keksitty, miksi aiemmin yhteen lasketut Viipurin ja Lahden Reipas silloin erotettiin toisistaan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Mutta joku syy tuolloin 1999 on saatu tai keksitty, miksi aiemmin yhteen lasketut Viipurin ja Lahden Reipas silloin erotettiin toisistaan.
On sitä ennenkin täällä käsitelty:

Loikkanen totesi eri asiasta käydyssä kirjeenvaihdossa, että Jääkiekkokirjasta löytyvät tilastot eivät virallisia ole, vaikka tarkkoja pyrkivätkin olemaan. (kyselin mikä on se yksi kausi joka on laskettu HIFK:lle, mutta joka puuttuu Jääkiekkokirjan sarjataulukoista. Vastaus oli jotain alueellisista karsinnoista. Lupaili lisäksi SM-liigasivuille kattavia ja virallisia historiatilastotietoja "kesän aikana". Ymmärsin, että kesän 2002, mutta eipä ole vielä näkynyt)

En tiedä sitten mikä Loikkasen rooli Jääkiekkokirjan toimituksessa on ja miksi hän ei ole Jääkiekkokirjassa erottanut Ässiä ja Karhuja kuten hänen itsensä mukaan pitää.

Tosin miehen perustelut siitä, miksi Vesa ja Jokerit sekä Viipurin Reipas ja Lahden Reipas pitää laskea erikseen, mutta täysin Vesa-Jokerit-vastaava TBK/Tappara yhteen eivät minua myöskään vakuuttaneet, perustelu oli mallia "näin nyt vain on"

Joten eipä omissa silmissäni amatöörimäinen kuva näissä asioissa himmene enää himmene siitäkään, että VIRALLISESSA kausijulkaisussa on EPÄVIRALLISET sekä virheelliset tilastot. (on muuten useampiakin pelaajia, siellä "kaikki SM-sarjassa pelanneet pelaajat"-osiossa joilta puuttuu seuralistasta yksi tai useampi seura esim.Mikko Elorannalta Ilves, Kimmo Eroselta Lukko ja Jarmo Kekäläiseltä Tappara.)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mane
Suosikkijoukkue
Tappara
Eilen Tapparan jatkoaikamaali meni videotarkasteluun. Tilanteen kohdalla erotuomari levitti kätensä ja meni puhelimeen. Hallin ruudulla näytettiin välittömästi hidastus ennen kuin tuomarit olivat luureissa. Tässä vaiheessa KalPan penkki poistui koppiin ja kapteeni lähti kättelemään tuomareita. Linjurit oli jo kätelty ennen lopullista tuomiota, ja erotuomarit heti jäähyboksin ovella. Nopeammin tuota ei voi käsittääkseni tehdä.
 

PietroMennea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ei katsota. Viipurin Reipas on sama organisaatio kuin Lahden Reipas, joka siis vaihtoi nimeä Viipurin -> Lahden 1962 (nimenmuutos yhdistysrekisteriin, ei uutta yhdistystä). Kiekkoreipas taas erosi omaksi ry:ksi 75, kuten Tappara 55.

Tietenkään Tapparakannattajat halua, että heiltä vähneltäisiin mestaruuksia, kukapa haluaisi. Mutta historian oikaseminen voidaan tehdä myös Kiekkoreippaalle Viipurin Reippaan mestaruus merkkaamalla.

Makuasia on sitten, onko Pelicans enää samaa organisaatiota, koska välissä on useampi konkka ja uuden organisaation perustaminen.
Ottamatta itse substanssiin kantaa, niin on tartuttava tähän ”tietenkään Tapparakanmattajat eivät halua” -mantraan.
Tapparan/TBK-mestaruuksien määrästä ei kyllä pidä meteliä tässä valtakunnassa muutakuin yhden väristä fanipaitaa päällänsä pitävät. Ja se väri ei ole sinioranssi.

Mut juu…
 

Kuopionkukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Red Wings, ManU, Kups
Ei oikein kuulu topicciin mutta ei missään nimessä mitään eri nimellä toimineiden seurojen mestaruuksia yms pidä laskea. Ei jollain Sortavalan Pallollakaan ole mitään tekemistä seuranneen Kalevan Pallon kanssa ja mikäli Sortavalan aikana ois jotain voitettu niin ei missään nimessä kuuluisi meidän laskea mihinkään. Mun mielestä tämä uusi Jokerit virityskin pitäisi huomioida täysin omana uutena nimikkeenä kuten pitäisi Kiekko Espoonkin kohdalla tehdä.
 
Vielä tässä kohtaa pelkkää jossittelua, mutta jos Kärpät ottaa dunkkuun perjantaina sekä pronssipelissä, päättää joukkue kautensa viiden ottelun tappioputkeen.

Tässä tapauksessa Kärppien tappioputki olisi kauden päätyttyä pisin kaikista joukkueista.

Tähän on vielä matkaa, mutta milloin viimeksi mitalipeleihin selvinneen joukkueen tappioputki on ollut kaikista Liigan joukkueista pisin kauden päätyttyä?

Kaudella 2017-18 TPS hävisi niin ikään välieräsarjan 4-0 sekä pronssipelin, mutta ainakin sääleissä pelanneen Lukon tappioputki oli kauden päätyttyä kuuden ottelun mittainen (kaksi säälipeliä + neljä viimeistä runkosarjan ottelua).
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Tässä tapauksessa Kärppien tappioputki olisi kauden päätyttyä pisin kaikista joukkueista.
Kaikista joukkueista?
Saipa otti 9 ottelun tappioputken kauden aikana... vai eikö JA tappioita lasketa? Siltikin saipalta löytyy 5 ottelun suorien tappioiden sarja.

21.12.2023 - 13.1.2024 Saipa hävis siis 9 ottelua
KalPa, KooKoo (VL), Ilves, HPK (JA), HIFK, TPS, Pelicans, KalPa, Pelicans

Ja siinä myös se suora 5 otteun putki

Samoin JYP kurimuksessaan otti 5 suoraa ja 9 tappioo ylipäätään putkeen
21.12.2023 - la 13.1.2024
Jukurit, Kärpät (JA), HPK, TPS (JA), Kärpät, KalPa, Ilves, HIFK, Jukurit

EDIT: Ok mitallipeleihin yltäneistä...
 
Kaikista joukkueista?
Saipa otti 9 ottelun tappioputken kauden aikana... vai eikö JA tappioita lasketa? Siltikin saipalta löytyy 5 ottelun suorien tappioiden sarja.

21.12.2023 - 13.1.2024 Saipa hävis siis 9 ottelua
KalPa, KooKoo (VL), Ilves, HPK (JA), HIFK, TPS, Pelicans, KalPa, Pelicans

Ja siinä myös se suora 5 otteun putki
Niin, siis nimenomaan kyse kauden päättyessä tappioputken suuruudesta. Keskellä kautta noita pidempiä nyt aina tulee.
 
EDIT: Ok mitallipeleihin yltäneistä...
Et vieläkään ymmärtänyt pointtia. Eli kuinka pitkään tappioputkeen joukkueen kausi on päättynyt. Esim. JYPillä tuo oli nolla, koska voittivat kauden päätöspelinsä. SaiPalla yhden, HPK:lla neljän.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Et vieläkään ymmärtänyt pointtia. Eli kuinka pitkään tappioputkeen joukkueen kausi on päättynyt. Esim. JYPillä tuo oli nolla, koska voittivat kauden päätöspelinsä. SaiPalla yhden, HPK:lla neljän.
Mikä muuten mahtaa olla pisin maaliton putki joukkueilla kauden päättyessä? Keväällä 2013 Lukko pelasi ilman tehtyä maalia 214 minuuttia ja 59 sekuntia.

3.4.2013 Lukko - Tappara 3-4 ja (Lukon 3. maali ajassa 25:01)
5.4.2013 Tappara - Lukko 3-0
6.4.2013 Lukko - Tappara 0-5
12.4.20213 JYP - Lukko 2-0 (pronssiottelu)

Ja jos tuota maalitonta putkea venyttää Liiga-otteluissa seuraavalle kaudelle niin:

13.9.2013 Ässät - Lukko 4-0
14.9.2013 Lukko - Jokerit 2-1 (Lukon ensimmäinen maali ajassa 19:31, joten Lukon maaliton putki Liigassa kesti yhteensä 284 minuuttia ja 32 sekuntia.
 
Mikä muuten mahtaa olla pisin maaliton putki joukkueilla kauden päättyessä? Keväällä 2013 Lukko pelasi ilman tehtyä maalia 214 minuuttia ja 59 sekuntia.

3.4.2013 Lukko - Tappara 3-4 ja (Lukon 3. maali ajassa 25:01)
5.4.2013 Tappara - Lukko 3-0
6.4.2013 Lukko - Tappara 0-5
12.4.20213 JYP - Lukko 2-0 (pronssiottelu)

Ja jos tuota maalitonta putkea venyttää Liiga-otteluissa seuraavalle kaudelle niin:

13.9.2013 Ässät - Lukko 4-0
14.9.2013 Lukko - Jokerit 2-1 (Lukon ensimmäinen maali ajassa 19:31, joten Lukon maaliton putki Liigassa kesti yhteensä 284 minuuttia ja 32 sekuntia.
Just hetki sitten kattelin tuota kautta läpi, kun tuossakin oli tosiaan käynyt Lukolle samoin kuten Tepsille 17-18 (ja mahdollisesti Kärpille tällä kaudella). En kuitenkaan tuollaista tilastokummajaista huomannut. Tuosta on vaikea laittaa paremmaksi :D

Sivuhuomiona, alkuperäiseen tekstiini liittyen, tuolla kaudella TPS päätti kautensa yhdeksän ottelun tappioputkeen, joten tuolloinkaan tuo Lukon viiden ottelun tappioputki (joka on mitalipeleihin yltäneelle se maksimi) ei riittänyt siihen, että se olisi ollut pisin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: #16
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit hävisi kaudella 78-79 yhdeksän viimeistä runkosarjanpeliään.
Tuskin tämäkään se haettu ennätys on, mutta suht varmasti ainakin lähellä sitä.
 
Jokerit hävisi kaudella 78-79 yhdeksän viimeistä runkosarjanpeliään.
Tuskin tämäkään se haettu ennätys on, mutta suht varmasti ainakin lähellä sitä.
Joo ei, koska 2012-13 kaudella Tepsi teki saman tempun. Viimeisin voitto tuolla kaudella tuli muutoin juuri Jokereista, kun Turussa pelatussa pelissä TPS käänsi avauserän jälkeisen 0-3 -tilanteen 5-3-voitoksi.

Mutta tosiaan tässä haettiin mitalipeleihin yltänyttä joukkuetta, jonka tappioputki olisi ollut kauden jälkeen pisin. Tuo on siis maksimitilanteessa viisi ottelua (välieräsarja 4-0 + tappio pronssipelissä).
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mutta tosiaan tässä haettiin mitalipeleihin yltänyttä joukkuetta, jonka tappioputki olisi ollut kauden jälkeen pisin. Tuo on siis maksimitilanteessa viisi ottelua (välieräsarja 4-0 + tappio pronssipelissä).
Maksimi nykytilanteessa... mutta kausina, jolloin vain 4 parasta pääsi peljaireihin ja pronssista pelattin paras kolmesta sarja, olisi ollut mahollisuus pitempäänkin putkeen.. harmi ettei ole.

HIFK 1979 hävisi viimesen runkkarimatsin Kärpille. Sitten välierät 3-0 Ässille ja sitten ensimmäisen pronssimatsin TPS:lle. Tässähän ois ollu mahdollisuus jopa 6+ hävittyyn, jos TPS ois vieny pronssit suoraan kahdella ja HIFK ois hävinny enemmän peräkkäin runkkarin lopuksi... mutta HIFK meni voittaan tokan pronssipelin

HIFK hävisi 5 kauden päätteeksi 81, ensin Tapparalle välierät 3-0 ja sitten pronssit TPS:lle 2-0.

Tappara hävisi 5 putkeen 83, ensin välierät Jokereille 3-0 ja sitten pronssit Ilvekselle 2-0

Nykypleijareissa, jossa välierät paras seiskasta tarkottaa tappioputken maksimipituutta 5 niin Lukko hävis 5 viimestään 2013, välierät Tapparalle 4-0 ja pronssimatsin JYP:lle, samoin TPS keväällä 2018, ensin Tapparalle välierät 4-0 ja sitten pronssimatsin HIFK:lle
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös