Tämä kysymys on muutamankin kerran ollut esillä tässä ketjussa se reilu 11 vuotisen historian aikana, ja muistaakseni ollaan tultu siihen tulokseen että kovempia ei ole. HIFK saavutti keväällä 1997 siihenastisen Liigahistoriansa huonoimman sijoituksen jääden pudotuspelien ulkopuolelle yhdeksänneksi, ja oli kuitenkin mestari 1998. Mutta ei silti yllä sekään ihan HPK:n lukemiin.Mikäs mahtaa olla matalin sija josta joukkue on seuraavana kautena voittanut mestaruuden? Äkkiseltään tulee mieleen HPK joka oli 17-18 runkosarjan 12 ja 18-19 mestari. Onko muita vastaavia tai kovempia?
Ei kai nyt hyvä kysymys miksikään muutu jos sen muutaman kerran kysyy. Mutta aihe loppuun käsitelty, thanks. Ainakin siihen asti kun joku seuraavaksi kysyy.Tämä kysymys on muutamankin kerran ollut esillä tässä ketjussa se reilu 11 vuotisen historian aikana, ja muistaakseni ollaan tultu siihen tulokseen että kovempia ei ole. HIFK saavutti keväällä 1997 siihenastisen Liigahistoriansa huonoimman sijoituksen jääden pudotuspelien ulkopuolelle yhdeksänneksi, ja oli kuitenkin mestari 1998. Mutta ei silti yllä sekään ihan HPK:n lukemiin.
Pelicans oli lähellä 11-12 kun nousi edellisen kauden liigakarsinnoista finaaliin, mut jäi vähän vajaaksi.Mikäs mahtaa olla matalin sija josta joukkue on seuraavana kautena voittanut mestaruuden? Äkkiseltään tulee mieleen HPK joka oli 17-18 runkosarjan 12 ja 18-19 mestari. Onko muita vastaavia tai kovempia?
Näitä "liigauria" ilman sekuntiakaan kentällä on tietysti paljon. Aina lähtien vanhasta kurkunleikkaajasta Olegs Znaroksista, jonka piti 1991-92 kaudella edustaa Ässiä, mutta sopimus purettiin. Olegs kun meni Ruotsissa harjoitusottelussa hakkaamaan linjatuomaria. Ässien valmentajan Jere Härkälän liigaura käsittää yhden vaihtoaitiossa istutun pelin ilman pelisekunteja.No ennen kun ehti yhtään liigapeliä pelata, niin nimekkäin taatusti on ollut Ilveksessä harkkamatsissa ennen kautta 1993-94 pelannut Zigmund Palffy... mutta "ei ollu käyttöö"
(oikeesti siis lähtikin änäriin)
Oli muuten Bomanilta hyvä veto, ettei näyttänyt keskellä tai levittänyt käsiä, koska viesti olisi todennäköisesti mennyt väärin ainakin toiselle joukkueelle.JYP - Lukko meinasi olla jo 3-1, mutta tuomarit kävivät katselemassa videoilta edeltävää Lukon tilannetta. Kiekkohan kävi maalissa joten JYPin maali pyyhittiin pois ja tilanne vaihtui videoiden kelailujen jälkeen 3-1 -> 2-2
Joku ehkä jo huomioinutkin, mutta huomioidaan uudelleen: KooKoon maalisuhde -3, sijoitus 12:s. Aika pieni nega noille sijoille.
Erkki Laine ylsi samaan saldoon kuin Nyman.Jani Nyman, 19-v ja 26 tehtyä maalia taitaa olla liigahistorian 4. kovin noteeraus runkosarjassa alle 20 vuotiaalta.
Tähän maalimäärään runkosarjassa päässeet alle 20-vuotiaat liigahistoriassa:
75-76 Jouni Rinne, Lukko 36 maalia
78-79 Arto Javanainen, Ässät 31 maalia
84-85 Mikko Mäkelä, Ilves 34 maalia
Vai unohinko mä jonkun?
Ilves on Liigan kaikkien aikojen paras vierasjoukkue. 72 pistettä vieraspeleistä, 22 voittoo ja vieraspelit 2,20p/o keskiarvolla.
Totta! Muokattu alkuperäinen viesti. Kiitos tästä!Erkki Laine ylsi samaan saldoon kuin Nyman.
Joo, toki toisaalta hyvässä joukkueessa käy usein myös sitä että maalintekijät jakautuu tasaisesti useampaan ketjuun. Tosin kyllä yleensä siellä joku pelaaja aina nousee esille ja tekee enemmän maaleja, mutta on näitä vastaavia joskus aiemminkin ollut. Kärpillä tämä on käynyt historiassa ainakin kahdesti, kaudella 2013-14 Kärpät teki eniten maaleja ja paras maalintekijä oli Julius Junttila ja maaleja 19. Lisäksi kaudella 2005-06 Kärpät teki eniten maaleja (jaettuna IFK:n kanssa) ja silloin paras maalintekijä oli 15 maalia tehnyt Michal Bros.Jännä, että Tappara teki eniten maaleja, mutta yksikään pelaaja ei tehnyt yli 20 maalia.
Ipa teki toiseksi eniten maaleja. 20 maalin tekijöitä löytyy vain... hetkinen... 5 kappaletta. Yksi teki 19 maalia.Jännä, että Tappara teki eniten maaleja, mutta yksikään pelaaja ei tehnyt yli 20 maalia.