Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. Darumax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukon seitsemän pakin keski-ikä tänään 21 vuotta. (18, 19, 19, 20, 23, 23, 27). Varmaan 22 tulisi, jos kunkin pelaajan iän muuttaisi desimaaleiksi, mutta kuitenkin. Mikähän mahtaa olla nuorin pakisto, jolla pelattu Liiga-matsi?
   
 2. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Liigan tilastoissa aloituksen voittaa aina jompi kumpi, tasuri ei ole mahdollinen.

  Lainaus:
  Eli tuosta tulee pieni pyöristysvirhe, kun aloitusprosentti ilmoitetaan vain yhden desimaalin tarkkuudella. Esim Jypillä niitä voitettuja aloituksia on 1312. Yhteensä Jypillä on muuten 2405 aloitusta pelaajatilastojen mukaan. Tuossa vielä liigan sivu, mistä näitä tuijottelen: Pelaajatilastot | Aloitukset | Runkosarja 2018-2019 | Tilastot | Liiga

  Mutta tosiaan harmi ettei liiga pidä joukkuetason tilastoa näistä yllä.
   
 3. benicio Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  No niin, ihmettelinkin että eikö muka voitettuja aloituksia ole tilastoista saatavissa, mutta minulla oli väärä tilastosivu auki, joten tuo laskutoimitukseni oli turha. Tuostahan ne täsmälliset joukkuetilastotkin saisi kohtuu helposti ja siellä voisi olla esim alueittainkin jotain mielenkiintoista (esim KooKoon puolustualueen aloitusvoittoprosentti näyttää äkkiseltään todella kehnolta), mutta enpä nyt jaksa enkä ehdi.
   
 4. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Lainaus:
  Aika ero viime ja aikaisempiin vuosiin, jolloin oli raha-ahne ja rollaattoripuolustus.

  Ei silti, mukava nähdä järjen ja kehityksen voittavan vanhat tavat, ja näyttää vielä luonaavan.
   
 5. Everton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Vanhimmista pelaajista oli aiemmin juttua... Ei liity liigaan, mutta haiskahtaa vähän siltä että Paimiossa suunnitellaan jotain spessutapahtumaa. Sekä Petteri että Timo Nummelinin pelaajaoikeudet on siirretty tänään Paimion Kiekkoseura Ry:lle.
   
 6. Arnold Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SM2013
  Joku, ketä viitsisi, voisi listata kaikkien aikojen paikallisfinaalit SM-liigan ja -sarjan ajalta, jos näitä on. Inspiroiduin tuosta unelmafinaali-ketjusta.
   
 7. Redrose Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK Helsinki
  Aloitetaan vaikka vuodesta 1983, jolloin SM-liigan finaaleissa pelasivat Jokerit ja HIFK, joista jälkimmäinen voitti mestaruuden.

  2011 HIFK-Blues (IFK mestari 4-0)
   
 8. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Lainaus:
  SM-sarjassa ei ollut finaaleja vaan vain runkosarja, jonka perusteella jaettiin mitalistit. SM-liigan ajalta löytyy kaksi paikalliskamppailuksi luokiteltavaa finaalia ja on Redrosen mainitsevat kevään 1983 HIFK-Jokerit ja 2011 HIFK-Blues.
   
  Viimeksi muokattu: 19.01.2019 klo 01.58
 9. axe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, URS LaKu, Slow Motion
  Lainaus:
  SM-sarjassakin oli finaalit niinä aikoina kun sarja pelattiin kahdessa lohkossa. Mestaruudet on ratkaistu finaalipeleillä 1951-1958. Tuona viimeisenä vuonna oli paikallisfinaalit Ilves-Tappara, Ilvekselle voitot 2-1. Ja paikallisfinaalilla ratkottiin tavallaan myös 1964, kun kaikki kolme tamperelaisjoukkuetta päätyi tasapisteisiin ja niistä kaksi parhaan maalieron joukkuetta pelasi uusintaottelun, Tappara voitti siinä TK-V:n.
   
 10. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Kun tämän kauden Liigasta on pelattu yli kaksi kolmasosaa, KooKoo on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta joukkueesta on edelleen eniten pelaajia pistepörsssin kymmenen parhaan joukossa (3/9). Kyseinen kolmikko (Strömwall, Hakulinen, Pitkänen) on myös tehnyt 42 % KooKoon tämän kauden maaleista (44/104).

  Aika velikultia.
   
  Arturo, Kynämestari, mustaoranssi ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 11. Smitty#41 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lahen Pelicans, Dallas Stars
  Tajusin tossa livesarjataulukkoa vilkaistessani, että Ässistä saattaa hyvinkin tulla ensimmäinen yli 10 pisteen erolla toiseksi viimeisestä jäävä sarjajumbo sitten kauden 2009-10 Ilveksen. Ässät itse syyllistyi samaiseen kunniaan kaudella 2007-08 jolloin se keräsi 56 pelissä surulliset 40 pistettä. Tuon "ennätyksen" rikkomiseen se tarvitsee toki enää yhden pisteen joten kolmen pisteen voittojen aikakauden paskin Ässät tämä nykyinen ei toki ole.
   
 12. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Tulipa tuossa tutkailtua tilastoja hieman ja koko liigan maalipörssin kohdalla sattui kohdalle melkoinen kummajainen nimeltään Iikka Kangasniemi.

  Kangasniemi maalipörssin kärjessä ei ole mitenkään erityinen ihme, mutta hänen laukausprosenttinsa ja laukausten vähäinen määrä on. Kangasniemi on tasoissa pörssin kärjessä kolmen muun 19 maalia tehneen pelaajan kanssa, mutta hän on onnistunut tekemään 19 maalia vain 73 laukauksella, jolloin laukausprosentiksi muodostuu 26%.

  Tässäpä maalipörssin kymmenen kärjen tilastoja:

  Pelaaja --- Maalit | Laukaukset | Laukausprosentti
  Kangasniemi, Iikka
  --- 19 | 73 | 26%
  Strömwall, Malte
  --- 19 | 237 | 8%
  Ojamäki, Niko
  --- 19 | 181 | 10,5%
  Leskinen, Ville
  --- 19 | 197 | 9,6%
  Turunen, Teemu
  --- 18 | 195 | 9,2%
  Talaja, Roope
  --- 17 | 162 | 10,5%
  Kärki, Jarno
  --- 17 | 171 | 9,9%
  Ruotsalainen, Arttu
  --- 16 | 176 | 9,1%
  Thorell, Erik
  --- 14 | 128 | 10,9%
  Vauhkonen, Olavi
  --- 14 | 152 | 9,2%

  Katsoin myös muutaman aiemman kauden maalipörssin kärkinimiä, eikä sielläkään päästä edes 15% lukemiin. 26% on tässä vaiheessa kautta maalipörssin kärjessä keikkuvalle pelaajalle todella harvinaislaatuinen lukema.
   
  Viimeksi muokattu: 24.01.2019 klo 11.20
 13. Mikä on matalin sijoitus koko liigassa joukkueen parhaimmalta pistemieheltä? Nyt kun Ässien Tiivola löytyy sijalta 141.
   
 14. PataJaska Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, sympatiat HPK ja espoolainen kiekko
  Lainaus:
  Itse asiassa 142, olin juuri tulossa hämmästelemään samaa. Eli aivan eeppisellä tavalla Ässien paras pistemies on liigan pistepörssissä tällä hetkellä sijalla 142(!)

  Usein sitä vain kiittää luojaa, että on syntynyt porilaiseksi, koska on ikään kuin pienestä pitäen kasvanut suhtautumaan tällaisiin inhimillisen käsityskyvyn ylittäviin mahdottomuuksiin sellaisella leppoisalla "noh, tällaistakin voi todella tapahtua" -asenteella :D jos otan esimerkin toiselta elämänalalta, niin pari päivää sitten Pori menetti aivan epäinhimillisen sössimisketjun tuloksena rockfestarin Raumalle, alle neljä tuntia sen julkistamisesta..
   
 15. Noutolokku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
  Kaudella 2013-2014 KalPan kultapotta oli 20pisteellä Artturi Lehkonen. Toki teki nuo pinnat 33. pelissä ja muutama myytiin jo edestä pois.

  KalPa keräsi joukkueenakin tuolla kaudella vain 51. pistettä.
   
 16. Sir Smokki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Yksi tilastokummajainen on Jatkoajan sarjataulukko.

  Onko Kärpillä oikeasti 5 voiton putki ja 100 pistettä? Liigan sivuilla pisteitä on vain 97. Sporttitappion jälkeen voittoja on minun sormilaskutaidoillani vain neljä - onko Jatkoaika laskenut voittoja kädet taskussa, vai onko Junno lahjonut tuomareiden lisäksi tilastomiehetkin?
   
 17. king of the jungle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, #87
  Iikka Kangasniemellä 13 kotiottelua, kolme maalia.
  Vieraissa 15 peliä, 17 maalia.
   
 18. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Stadin kirkkaat valot jne
   
 19. Liikkuva Maski Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Helsingin IFK
  J. Ikonen teki tämän illan peleissä viisi maalia. Melkoinen kundi!
   
  Knight tykkää tästä.
 20. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eikä tähän tarvittu edes sitä parasta J.Ikosta eli Juusoa.
   
 21. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Pelicans-SaiPa ottelu päättyi Tallinnassa klo 23.04. Onko runkosarjassa pelattu pitempään yöllä?
   
 22. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Lainaus:
  Ilveksessä pelasi 90-luvun alussa vajaan kauden verran Roman Bozek, joka taisi tehdä aika huimat lukemat tuohon tilastoon. Onko kenelläkään tietoa/muistia miten lopulta kävi? Muistaakseni jossain vaiheessa kautta hänen tilastonsa oli 14 laukausta ja 13 maalia.
   
 23. Tuen Vety Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Tarkkaan tietoa ei löydy mutta muistikuvia. Bozek tuli Ipan jälkeen divariin tippuneeseen SaiPaan. Lappeenrannassa tahti oli maali per peli, mutta SaiPan talousvaikeuksien vuoksi ei pelannut koko kautta. Pelaajatyypiltään Roman oli kuin Vladimir Machulta, pyöri paljon pelin ulkopuolella, mutta kiekon saadessaan hyökkäysaluella täysi tappaja. Bozek ei ollut mikään raketti luistimilla mutta laukaus oli aivan timanttia.
   
 24. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuota on runkosarjassa vaikea rikkoa kun pelataan vain tuo 5min jatkoaika, plejareista tuohon voisi jopa löytyä vastusta.
   
 25. vanukas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
  Lainaus:
  Voihan runkosarjassakin tulla teknisiä ongelmia ja ottelua viivästytetään.