Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Liigan tilastokummajaiset ja erikoiset ennätykset

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Deko, 21.01.2013 klo 15.58.

 1. PasiAnssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Newton pommitti tänään ensimmäisen puolustajan tekemän hattutempun sitten kauden 15-16. Se edellinen hattutemppukin syntyi Jyp-Pelicans pelissä Hippoksella Juha Leimun toimesta, ja on muuten edelleen liigahistorian nopein hattutemppu
   
  j2k tykkää tästä.
 2. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Mikähän on alhaisin torjuntaprosentti (molempien maalivahtien yhteenlaskettu), jolla joukkue on ollut top-6/8/10? Ilveksen maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti tällä hetkellä 88,39%, ja tällä hetkellä sijoitus 7. (toki pelattuja pelejä enemmän kuin monilla muilla), mutta top-10 hyvin todennäköinen sijoitus, ja jopa top-6 mahdollinen.
   
 3. Ralph Jäsen

  Kaudella 1991-92 JYP voitti runkosarjan ja ykkösmoken torjuntaprosentti oli 89,5 ja kakkosmokella 85,7.
   
 4. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Okei, Ilveksen tämän hetkisessä tilanteessa ei ole siis mitään poikkeuksellista. Tosin siihen nähden ehkä, että nykyään maalivahtien taso (varusteet myös ym) parantuneet, joten tilastoja ei ehkä suoraan voi verrata tuonne 25 vuoden päähän.

  e. Näetkö jostain, missä kohtia yleistä tasoa JYPin veskarit olivat? Ilveksen maalivahdit ovat torjuntaprosenteissa kolmen huonoimman joukossa, ainoastaan Ruusulla huonompi torjuntaprosentti.
   
 5. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ari-Pekka Siekkinen oli torjuntaprosenteissa tuon kauden kolmanneksi paras maalivahti tuolla 89,5 prosentilla. Ainoat yli 90:n prosentilla pelanneet olivat Petr Briza ja Markus Ketterer. Siekkinen myös pelasi kaikissa peleissä ja tuolloin kakkosmaalivahtina ollut Sinuhe Wallinheimo käväisi yhdessä pelissä maalilla keräämässä tuon prosentin 85,7.
   
 6. mesag Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Eli Ilveksen tilanne, jossa molemmat maalivahdit ovat kolmen huonoimman joukossa, on kaiketi täysin poikkeuksellinen. Playoff-odotuksia laskeekin, kun lähtee vertailemaan Ilveksen maalivahtitandemia muiden joukkueiden vastaaviin. Olettaen siis, että Ilves ei tuosta top-10:stä tipahda.
   
 7. Valapatto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Niinpä. Jollei sitten Lukas Dostal osoittaudu tekijämieheksi (tai siis pojaksi).
   
 8. Miju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit
  Mikäköhän on pisin aika ilman yv maalia. Jukureilla on nyt kai reilu 1,5h ylivoimaa pelattuna ilman maalia. Pitkääkö pitää odottaa sitä maalia, odotuksella että joukkue on päättänyt päästä tilastoykköseksi.
   
 9. Zamboni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Lisää tähän vielä, että joukkueen yv on sarjan 12 paras ts neljänneksi huonointa ja alivoima puolestaan huonointa jopa selvällä erolla toiseksi huonoimpaan. Voisi todeta, että sarjataulukko ei oikein täsmää näiden muiden tilastojen kanssa.
   
 10. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Onko tämä ollut jo täällä? Taikauskoista numerologiaa porilaisittain:

  kevät 1989 - Ässät tippuu 1. divisioonaan
  kevät 2009 - Ässät romahtaa liigakarsintaan
  kevät 2019 - Ässät liigajumbona
   
  Arnold, Punamusta & 1971 tykkäävät tästä.
 11. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Eikä se 1999 tainnut myöskään kovin hyvä olla... vuotta 2029 ja uutta kärsimystä odotellessa.
   
 12. magnum37 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Sport
  Lainaus:
  Noh, onneksi väliin on mahtunut menestystäkin Porissa kuten allekirjoituksestasikin voimme lukea. Tsemppiä - vaikea kausi ollut varmasti tämä seurata.
   
 13. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Lainaus:
  Eihän tämä kieltämättä ole kovin kevyttä meininkiä ollut, mutta eteenpäin painellaan. Onpahan tullut nyt henkilökohtaisestikin koettua tällainen jumbokausi. Kaikkeen tottuu, kaiketi.

  Ja hyvin hoksattu tuo esittämäsi tilasto, jokin siinä ysipäätteessä näyttää olevan paha Ässille...
   
 14. Siniviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät, sympatiat JYP
  Näistä ei liene aikakirjoja mutta kun tutkiskelin liigan pistepörssiä niin top 10:ssä oli 8/10 pelaaja mailaltaan right. Sattumaa vai tyypillistä?

  Asiasta löyhää kontaktipintaa myös -> Left vai right?
   
 15. Heitinga Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Lainaus:
  Kaudella 2017-2018 Left 7 - Right 3
  Kaudella 2016-2017 Left 9 - Right 1

  Joku halukas voi tonkia vielä syvemmin, mutta ei kyllä näyttäisi lähivuosiin peilaten olevan tyypillistä noin monta rightia kympin sakissa.
   
 16. Hollanti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Mr. Maione
  Kärpät johtaa runkosarjassa toisena olevaa Tapparaa ujolla 26 pisteellä.

  Mikä mahtaa olla suurin piste-ero runkosarjan ykkösen ja kakkosen välillä, kun täydet matsit on pelattu?
   
 17. Kuubextra Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kokkolan Hermes
  Lainaus:
  Righteja halutaan ylivoimaan ja voi hyvinkin olla ettei tämän ylivoimakentällisen ulkopuolelle edes jää rightilta pelaavia. Tämän takia right-vähemmistö näkyy pistepörssissä paremmin.
   
 18. redpecka Jäsen

  Lainaus:
  Hyvä pointti tuo, että ehkä laitetaan righteja enemmän ylivoimalle kätisyyden takia. Itse olen kumminkin aina ajatellut, että oikeakätinen rightiltä ampuva saa laukaukseen enemmän voimaa ja jos tarkkuuttakin löytyy niin se biittaa silloin leftin kaverit. Ja monesti luovissa asioissa vasenkätiset tuppaa olemaan hyviä (ihan kuulo- ja mutupohjalta) niin olisiko tässä oikeakätisten raittiudessa (right) sitten käänteisesti jotain samaa?
   
 19. j2k Jäsen

  Lainaus:
  Mä väittäisin, että noilla nykymailoilla hyvä tekniikka ja koko kropan koordinaatio laukauksen kovuudessa on kaiken a ja o, ei niinkään absoluuttinen voima.

  Lämäriä voisi melkein verrata golfswingiin. Eihän siinäkään juuri voimaa tarvitse.
   
 20. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Tein jollain tilastotieteen kurssilla tästä parivuotta sitten tilastotieteellisen tarkastelun…


  Tässä siitä napattuna:


  Rightin pelaajia Liigassa on huomattavasti vähemmän kuin leftejä. Rightin pelaajia pidetään tarpeellisena lisänä jääkiekkojoukkueeseen. Esimerkiksi ylivoimalla rightin ja leftin puolustajat pystyvät ampumaan suoraan toistensa syötöstä kohti maalia antaen maalivahdille vähemmän aikaa reagoida ja torjua kiekkoa. Toisaalta puolustajien kohdalla tasakentällisin suositaan hyökkäysalueen pelaamista lapa laidan puolella, jolloin ns. rännikiekkojen katkaisu, kiekon palauttaminen kulmaan sekä jossain määrin myös kiekon toimittaminen maalille helpottuvat. Laitahyökkääjien taas olisi optimaalista pelata lapa kentän puolella, mikä esimerkiksi suorissa hyökkäyksissä mahdollistaa laukaukset suoraan syötöstä. Huomionarvoista on myös se, että ylivoimainen enemmistö maalivahdeista pelaa maila vasemmassa kädessä ja räpylä oikeassa kädessä. Näinollen maalivahdin on aina vaikeampi toruja laukausta, joka suuntautuu mailakädenpuolelle. Tästä syystä rightin hyökkääjällä vasemmassa laidassa (lapa kentälle päin) pelatessaan on vastassaan maalivahdin ”haavoittuvampi” puolisko.

  Perinteinen uskomus on, että rightin pelaajat tekisivät enemmän maaleja määräänsä nähden kuin leftin pelaajat.

  SM-Liigan tilastosivuilta kauden 2015-2016 pelaajatilaston sekä pelaajaluettelon mukaan leftin pelaajia on 75% ja rightejä 25%. Maalit taas jakautuu niin, että leftin pelaajat tekee68% maaleista ja rightit 32%

  Pelaajia, jotka ovat tehneet vähintään yhden maalin liigakauden aikana oli yhteensä 339 kpl maalimäärän jakaantuessa 1 ja 28 maalin välille. Keskimäärin pelaaja tekee 6,27 maalia kaudessa. Näistä rightin maalintekijöitä on aineistossa 91 kpl ja heidän maalikeskiarvonsa oli 7,3 maalia /ottelu. Leftin maalintekijöitä tilastossa on 248 pelaajaa, jotka tekivät keskimäärin 5,9 maalia /ottelu.

  Jos huomioon otetaan myös ne 124 pelaajaa, jotka eivät kauden aikana tehneet maalia, on tulos silti saman suuntainen. Leftin pelaajien osuus kaikista pelaajista (maalintekijöistä ja maalia tekemättömistä) on 75,4% ja rightin pelaajia on 24,6%. Huolimatta maalittomien pelaajien lisäämisestä otokseen, maaleista rightin pelaajien osuus 31,2%. Rightin pelaajat siis tekevät tässäkin tarkastelussa suuremman osan maaleista, mitä heidän osuutensa on pelaajamäärässä. Lukuina siis leftin pelaajia on aineistossa 349 kappaletta ja nämä tekivät 1436 maalia (kaikkiaan 2127 liigassa tehdystä maalista), eli 4,1 maalia/pelaaja. Rightin pelaajia aineistossa on 114 ja näiden maalimäärä oli 664, eli 5,8 maalia pelaajaa kohden.

  Kahden riippumattoman otoksen t-testissä nollahypoteesina (H0) on, että pelaajan kätisyydellä ei olisi merkitystä pelaajan tekemiin maalimääriin. Eli tämä tarkoittasi, että sekä rightin että leftin pelaajien maalimääräkeskiarvo on yhtä suuri. Vastahypoteesi (H1) on luonnollisesti se, että kätisyys vaikuttaa pelaajan tekemiini maalimääriin, eli muuttujan keskiarvot ovat erisuuret. Tätä on tutkittu luottamusvälin ollessa 95%.

  SPSS tuloksista voimme todeta, että rightin pelaajien maalimääräkeskiarvo on 7,3 maalia ((keskihajonta = 5,746, n=91) ja leftin pelaajien 5,9 (keskihajonta = 5,065, n=248). Koska p-arvo on 0,263 (eli >0,050) käytetään yhtä suurten varianssien testiä (Equal variances assumed. Sig. (2-tailed). Voimme todeta tästä, että t-testin perusteella ero on merkitsevä: t(337) = -2,170, p = ,031 (2-suuntainen). 95 % luottamusväli on -2,664:stä -0,131:teen t arvon ollessa selkeästi luottamusvälillä.

  Koska otosten keskiarvot poikkeavat toisistaan, voidaan perustellusti esittää, että pelaajan kätisyys vaikuttaa pelaajan tekemään maalimäärään.


  Vertailun vuoksi NHL:n kanadalaispelaajista peräti 40,7% on rightin pelaajia
   
  Siniviiva, Kynämestari & Kemppilukko tykkäävät tästä.
 21. HogiBoi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo, HIFK
  Lainaus:
  Onko tällä kaudella yhtäkään maalivahtia, joka pelaa näin? Viime kaudella oli Matias Vuorenmaa ainoa, ja hänkin oli vain muutamassa pelissä KooKoon penkillä. Mitä en nyt taas ymmärrä?
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 22. Vaeltaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Ville Vahalahti
  Lainaus:
  Kirjoittajalla on kyllä mennyt puurot ja vellit sekaisin, koska tuo on kyllä tosiaan se poikkeuksellinen tapa. Vasen käsi räpyläkätenä on lähes normi.
   
  Kynämestari tykkää tästä.
 23. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  Duh.. näppärästi koitin lyhennellä ja kopypastetella.. enkä lukenut uurestaan... No mainpointti säilyy, rightin pelaajat tekee suhteesa enemmän maaleja
   
 24. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Mietin tuota kanukkien kätisyyttä, onko siellä niin kovalla tasolla kansallislajin (fuck curling) tason optimointi, että pentuja ohjeistetaan opettelemaan eri kätisyyksiä suunnilleen fifti-sixti, jotta joka ketjuun saadaan kätisyyden kohdilleen? Äkkiseltään kuvittelisi maaliodote-eron kapenevan kun rightejä alkaa olla sama (tai lähes) määrä kuin leftejä. Liigassa rightin pelaajat ovat enemmän spesialistinen laji omassa ekologisessa lokerossaan ja näin ollen toki erityisen tehokas siinä omassa tekemisessään, kunhan ympäristömuuttujat sallivat optimaalisen toiminnan. NHL:ssä sitten enemmänkin generalisteja ihan lajirikkauden lisääntymisen myötä ja erot ovat enemmän yksilöstä, ei niinkään lajista riippuvia.

  Tässä kun pääsi pohdinnan makuun, niin mitenkähän pärjäisi maahockeyssä leftin mailalla?
   
 25. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Jenkeissähän tuo rightien ja leftien suhde on lähes 50-50, ainakin NHL-pelaajien osalta. Arvauksia selityksestä on erilaisia, yksi teoria on että jos ennen jääkiekkomailaa kokeilee baseballia, niin luontaisesti pitää jääkiekkomailaa samaan tapaan, toinen teoria taas on että jääkiekosta ymmärtämättömät vanhemmat ostaa lapselleen rightin mailan koska lapsi on oikeakätinen.

  Itse muistan useasti nähneeni Suomessa pihapeleissä, kuinka vanhempi opettaa lapselle että oikeakätiset pelaavat leftiltä ja jopa korjataan lapsen ote jos yrittää pelata rightilta. Oma näkemykseni siis on, että jääkiekossa kätisyys on hyvin pitkälti opittu juttu ja erot kansallisuuksien välillä johtuvat tästä.