Mainos

Liigan taso verrattuna muihin sarjoihin

  • 574 965
  • 2 913

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Liiga on siis maailmanlaajuisesti kuudenneksi tai seitsemänneksi paras sarja. Osa on sitä mieltä, että AHL on huonompi, jotkut sanovat, että se on parempi. Paljon on tultu alas niistä ajoista kun liiga oli maailman toiseksi kovin sarja.

Paljon on tultu alas juu, mutta missä väitetään että AHL olisi SM-liigaa huonompi sarja? Sehän on todellisuudessa lähempänä SHLää kuin Liigaa. Joukkueiden kärkiketjut ovat laadukkaita ja syvyyttä löytyy ihan eri tavalla kuin Euroopan kohtuullisista sarjoista. Kokoonpanon rajoilla ja kolmosvahteina on täysiverisiä ammattilaisia, siinä missä Suomessa, Saksassa ja Tshekissä vetelee keskitason junnuja ja alasarja-amatöörejä pienemmissä rooleissa. Sijoitus 6-7 voi hyvinkin pitää paikkansa Liigan kohdalla, mutta kyllä NLA, AHL ja SHL ovat sen verran kaukana, ettei niiden perään kannata enää paljoa haikailla. DEL ja Extra ovat aikalailla tasoissa, joten niiden kanssa tullaan käymään tiukka taisto tulevina vuosina, ellei Saksa sitten taio jostain paljon lisää rahaa ja/tai nuorta talenttia..
 

Glove

Jäsen
Paljon on tultu alas juu, mutta missä väitetään että AHL olisi SM-liigaa huonompi sarja?
Näin on väitetty mm. täällä ja en nyt mene satavarmaksi sanomaan, mutta on siitä taidettu tässäkin ketjussa sivuta. Minä olen ihan kuulopuheiden ja tilastojen varassa, yhtään AHL peliä en ole koskaan nähnyt.
 
Liiga on siis maailmanlaajuisesti kuudenneksi tai seitsemänneksi paras sarja. Osa on sitä mieltä, että AHL on huonompi, jotkut sanovat, että se on parempi. Paljon on tultu alas niistä ajoista kun liiga oli maailman toiseksi kovin sarja.

AHL:n suhteen voisi kysyä lähteekö sinne pelaajia Liigan parhaimmistosta vai huonommasta päästä..

Liiga on on aivan surkea liiga. Mennään kaikki omiin koloihimme suremaan tätä tilannetta.

No onko tuollaista asiaa nyt niin järkeä ruveta suremaan, eikö se nyt ole aika sama?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Tämäkin selitetty toki täällä varmaan kymmeniä kertoja, mutta miten kauan suomalaisseurat voivat jatkaa matalaliitoa CHL:ssä ennen maapaikkojen vähenemistä? Eli kuinka monen vuoden otannalla noita rankingeja tehtiin kun kyllähän se menestys JYPin mestaruuden jälkeen on hieman vaisumpaa tuolla eurokentilläkin ollut?
 

Vlade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tämäkin selitetty toki täällä varmaan kymmeniä kertoja, mutta miten kauan suomalaisseurat voivat jatkaa matalaliitoa CHL:ssä ennen maapaikkojen vähenemistä? Eli kuinka monen vuoden otannalla noita rankingeja tehtiin kun kyllähän se menestys JYPin mestaruuden jälkeen on hieman vaisumpaa tuolla eurokentilläkin ollut?
Pisteytys lasketaan neljältä viime vuodelta. Jos ensi kaudella kyykätään jälleen niin aika varmasti tippuu yksi joukkuepaikka pois. Liiga kuuluu kuitenkin niin sanottuihin perustajaliigoihin joten kolme on minimi joukkuemäärä mitä Liigasta on mukana.

Tämän hetkinen ranking tilanne sekä selostus pisteiden laskennasta löytyy täältä: Rankings
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Ensi vuoden lähtöpisteet ovat käsittääkseni seuraavat:
Ruotsi 150
Sveitsi 136
Saksa 132
Suomi 126
Tsekki 126
Itävalta 117

Tämä siis tehty sillä tavalla, että tämän kauden pisteillä 75% arvo, viime kaudelta 50% ja sitä edelliseltä 25%. Ensi kauden saldo lisätään täysimääräisenä tuohon eli sata pistettä parhaalle maalle, 95 toiseksi parhaalle jne.

Suomi siis kilpailee aika tiiviisti Tsekkiä vastaan siitä, kumpi saa neljä paikkaa. Systeemi on sellainen, että se suosii tasaisuutta ja pudotuspeleissäkin on hyvä voittaa molemmat ottelut sillä kaksi maalin voittoa on parempi kuin voittaa ensin 8-0 ja hävitä sen jälkeen 1-2.

Yksittäisen joukkueen menestyskään ei paina hirveästi, sillä JYPin mestaruuskaudella Suomi oli kolmanneksi paras maa edellään Ruotsi ja Tsekki. Tuolloin viidestä suomalaisjoukkueesta vain JYP ja Tappara selvisivät jatkoon, ja sitten arpa heitti ne vastakkain ekalla pudotuspelikierroksella, joten puolivälieriin pääsi siten vain yksi suomalaisjoukkue. Eikä JYPin tie ihan täydellistä paraatimarssia ollut, sillä puhtaita voittoja ottelupareista ei tullut.

Tappara: voitto ja tappio (maaliero +1)
Brno: tasapeli ja voitto
Trinec: voitto ja tappio (maalit tasan, JYP voitti rankkarit)
Växjö: voitto
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Ensi vuoden lähtöpisteet ovat käsittääkseni seuraavat:
Ruotsi 150
Sveitsi 136
Saksa 132
Suomi 126
Tsekki 126
Itävalta 117

Ei liity suoranaisesti Liigan tasoon, muihin verrattuna, mutta tosiaan ei perustaja liigoissa näyttäisi seuraavalta.

104 Valko-Venäjä
089 Iso-Britannia
089 Ranska
084 Slovakia
083 Puola
079 Norja
079 Tanska

Eli Valko-Venäjä selkeässä johdossa ja Slovakia jäänyt jo Iso-Britannian ja Ranskan taakse ja sieltä näyttäisi Puolakin olevan tulossa rinnalle. Eli onko Suomella vähän sama tilanne, kuin Slovakialla, että vaikka kehitys menisi eteenpäin, niin omassa "viitekehyksessä" muut vaan menee nopeammin eteenpäin ja siten tilanne näyttää enemmän taantumalta, kuin kehitykseltä. Mutta sitten toisaalta hienoa nousua Puolalta. Ennen osallistumistaan sitä ei oikein tienny, että pelataanko siellä ihan höpötasolla vai mikä on tilanne.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Valko-Venäjän liiga on ainakin aika aliarvostettu, koska siitä ei puhuta hirveästi versus vaikka Slovakia, Englanti, Norja jne. Belarussialla on niin paljon rahaa, että heidän KHL:n ulkopuolelle jäävät vakavat ammattilaiset jäävät helposti maahan. Se nostaa perustasoa versus jos he karkaisivat Saksan,Suomen,Tshekin,Itävallan alemman kastin joukkueisiin. Siihen päälle vähän ulkkareita, niin paketti alkaa olla jo hyvä. Suomessa käynyt Minsk omasi mm hyvän sentteriosaston ja veskari Brikunin.

Ero on iso esim. Latviaan, joka on helvetin köyhä maa. Pelaajatatuotanto on vähintään samalla tasolla, mutta liiga on Mestistäkin heikompi. Siinä missä Valko-Venäläiset jäävät maahan, niin latvialaiset tekevät rahaa mainitsemissani paremman tason sarjojen pikkujoukkueissa, Venäjän divarissa, Slovakiassa, Puolassa jne

Slovakiassa taitaa olla aika heikko taloustilanne? He ovat joutuneet nostamaan sarjaan Unkarilaisia jengejä jotta saadaan tarpeeksi riittäviä joukkueita mukaan. Parhaat Slovakit pelaavatkin Tshekin sarjassa. Omassa liigassa vetelee lähinnä pappoja kuten Nagy, Stumpel, Radivojevic, Kukunberg, Mezei jne. Tuossa tilanteessa pitää jo miettiä, onko Slovakian sarja riittävän hyvä nuorille pelaajille. Veri saattaa vetää helposti P-Amerikkaan jos haluaa tehdä uraa Tshekin yläpuolella. Slovakian junnut putosivat jo 18-vuotiaissa B-sarjaan ja Kazakstan kaatui 20v vain 2-1, joten tippuminen oli lähellä. Slovakia taitaa säilyä ensi vuonna kun Latvia onnistui perseilemään nousunsa, joten he eivät voi tiputtaa Slovakiaa samalla tavalla kuin nämä 2001 tekivät B-junnuissa. Tilanne ei kuitenkaan näytä hyvältä Slovakiassa menestysvuosiin nähden, joten vaikea sanoa tapahtuuko siellä kehitystä, mutta riittävää se ei todennäköisesti tule olemaan..
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Upeeta Ville upeeta, KuPS
Omassa liigassa vetelee lähinnä pappoja kuten Nagy, Stumpel, Radivojevic, Kukunberg, Mezei jne.
Näistä mainituista toki Nagy lopetti viime kauteen ja Stumpel pelaa Slovakian kolmostasolla (ollut jo pari vuotta) ja Radivojeckin pelannut vain kaksi ottelua tällä kaudella. Eipä sillä, kyllähän tuolla noita vanhoja ukkoja toki on paljon. Tai sitten vastaavasti liian huonoja muiden maiden pääsarjoihin, pistepörssin top 3:ssa on kaksi tshekkiläistä joista toinen pelasi viime kaudella DEL2:ssa ja toinen muutama vuosi sitten Tshekin kolmostasolla ja Slovakian kakkostasolla. Kolmosena sitten sellainen ECHL-kanukki.

Tuo mainitemasi Nagy tosin veti ihan kovalla tasolla kyllä kansainvälisestikin, viime MM-kisoissa teki vielä tehot 2+3 seitsemään peliin. 2018 tahti oli vielä kovempi kun tehot 1+9 tuli seitsemään peliin.

Mutjoo eipä tuo sinänsä pointtiasi muuta miksikään. Aika näivettynyt tuo Slovakian liiga on. Jostain kertoo se että Joona Jääskeläinen pelaa siellä lähes piste per peli tahdilla ja sama kaveri teki viime kaudella Mestiksessä 30 pistettä 40:ssä pelissä.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Pistetään tänne kun varmasti parhaiten soveltuu. Eli itse olen ollut sellaisessa käsityksessä, että Itävallan EBEL-Liigan kärkiseurat (Salzburg, Vienna, Klagenfurt) operoivat isommalla budjetilla kuin esim. Ässät ja muut pienemmän budjetin Liiga-seurat, mutta melkoisena yllätyksenä tuli Tommi Kerttulan suusta, että juurikin esim. tuo Klagenfurter operoi isommalla budjetilla kuin yksikään Liiga-seura. Eli ilmeisesti se kilpailukyky ja uranäkymät alkavat olla ainoa keino, joilla tulevaisuudessa pelaajista kamppaillaan..?

Noin 19:00 eteenpäin puhuu Kerttula aiheesta videolla.


 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Katsotaan miten tulevaisuudessa tilanne kehittyy, mutta näissä Itävallan kärkiseuroissa tällä hetkellä pelaavat Liigasta tutut Mark Flood, Brenden Kichton ja varsinkin Manuel Ganahl saavat aikaan aika reippaasti rumempaa jälkeä EBELissä tällä hetkellä kuin Liigassa. Viimeisimpänä mainittu varsinkin jäi viime kaudella Liigassa 52 pelissä hyökkääjälle erittäin harvinaisesti 0 maaliin, mutta onkin nyt taas juuri edellä mainitun jättibudjetin Klagenfurtin toiseksi paras pistemies, aivan kuin oli liigavisiittiä edeltäneelläkin kaudella.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Eli itse olen ollut sellaisessa käsityksessä, että Itävallan EBEL-Liigan kärkiseurat (Salzburg, Vienna, Klagenfurt) operoivat isommalla budjetilla kuin esim. Ässät ja muut pienemmän budjetin Liiga-seurat, mutta melkoisena yllätyksenä tuli Tommi Kerttulan suusta, että juurikin esim. tuo Klagenfurter operoi isommalla budjetilla kuin yksikään Liiga-seura. Eli ilmeisesti se kilpailukyky ja uranäkymät alkavat olla ainoa keino, joilla tulevaisuudessa pelaajista kamppaillaan..?

Oh hoh! Mistähän neki rahansa vetävät? Meinaa joskus aikaisemmin olen jäänyt käsitykseen, että heidän edellinen tv-sopimuksensa servusTV:n kanssa oli verrattain pieni Liigan vastaavaan verrattuna ja kun katsellaan tuosta videosta sitä taustalla näkyvää areenaa, niin ei sekään Liigan mittapuilla isolta näytä. Eli vetääkö itävaltalaisetki sokerisetien voimalla? Tiesin itsekin, että Salzburg vetää varmaan isot rahat emoyhtiöltään ja kun rajan toisella puolella Saksassa Münchenin veljesseura pelaa noin kymmenen miljoonan pelaajabudjetilla (Kortelainen joskus maikkarin lähetyksessä kertoi, RB München-HIFK pelin alla, että kotijoukkue vetää kolminkertaisella pelaajabudjetilla HIFK:hon nähden), niin oon olettanu, ettei Itävallan puolella varmaan kauheasti siitä jäädä Salzburgissa, mutta että sitten muilla joukkueilla olisi rahan kanssa tiukempaa. Mutta ilmeisesti sitten asia ei näin olekaan.

Kyllähän tuokin, jos tosiaan noin on, entisestään alleviivaa sitä, että sellainen Euroliiga olisi hyvä saada pystyyn mielummin aikaisemmin, kuin myöhemmin. Meinaa mitä kauemmin odotetaan, niin vääjäämättä tollasilla resursseilla meistä aletaan menemään ohi oikealta ja vasemmalta ja kohta meille ei välttämättä Euroopassa oo kysyntään, kuin vain lähtevien pelaajien osalta.

Onkohan se Alpo Suhonen vielä hommissa siellä Itävallan kiekkoliitossa? Sillehän joku toimittaja voisi soittaa ja kysellä, että missä mennään Itävallan kiekossa noin niinkuin talouden osalta.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Oh hoh! Mistähän neki rahansa vetävät? Meinaa joskus aikaisemmin olen jäänyt käsitykseen, että heidän edellinen tv-sopimuksensa servusTV:n kanssa oli verrattain pieni Liigan vastaavaan verrattuna ja kun katsellaan tuosta videosta sitä taustalla näkyvää areenaa, niin ei sekään Liigan mittapuilla isolta näytä. Eli vetääkö itävaltalaisetki sokerisetien voimalla?

Vilkaisin Klagenfurtin lippuhintoja. 31,5€ istumaan näytti olevan seuraavaan peliin kertalippu. Minusta se kertoo, että siellä on asiakaskuntaa, joka on halukas maksamaan kiekkoviihteestä. Itse päättelisin tästä, että pelkästään mahdollisen sokerisedän rahoilla ei tätä makseta.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vilkaisin Klagenfurtin lippuhintoja. 31,5€ istumaan näytti olevan seuraavaan peliin kertalippu. Minusta se kertoo, että siellä on asiakaskuntaa, joka on halukas maksamaan kiekkoviihteestä. Itse päättelisin tästä, että pelkästään mahdollisen sokerisedän rahoilla ei tätä makseta.

Lisäksi pitäisi tietää vähän enemmän yritysrakenteesta ja tulonmuodostuslogiikasta. Suomalaiset seurat pyörittävät ensisijaisesti jääkiekkobisnestä ja sitten vähän lisärahaa tulee ravintola- festari yms toiminnasta. Lukolla on lisäksi oma RTK-kuvio. Olisi mielenkiintoista tietää miten esim joku Klagenfurt toimii, eikös sekin ole jonkinlainen yleisseura jossa pyöritetään jalkapalloa, jääkiekkoa ja mitä ikinä nyt vielä touhuavatkaan? Meneekö rahat samaan pottiin ja miten sieltä sitten jaetaan ymsjne.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Korkeat budjetit voivat selittäytyä silläkin, että EBEL:ssä pelaa joukkueita Tshekistä, Unkarista sekä Italiasta, jonka lisäksi Klagenfurt pelaa CHL:ssä. Pelaajabudjetin en usko millään olevan Kärppien taikka IFK:n tasoa ja tämä olettamus pohjautuu ihan puhtaasti rosteria katsoen.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Korkeat budjetit voivat selittäytyä silläkin, että EBEL:ssä pelaa joukkueita Tshekistä, Unkarista sekä Italiasta, jonka lisäksi Klagenfurt pelaa CHL:ssä. Pelaajabudjetin en usko millään olevan Kärppien taikka IFK:n tasoa ja tämä olettamus pohjautuu ihan puhtaasti rosteria katsoen.

Eräässä podcastissa jututettiin Ranskan liigassa pelaavaa suomalaista kaveria. Rahasta ei puhuttu tarkoilla summilla, mutta yllättäen kuitenkin hommasta jopa ihan maksettiin rahaa. Muistelen, että summista puhuttiin suunnilleen siten, että ne ovat samaa tasoa, kuin mitä liigasta voisi "alemman tason" kaverit saada. Eli näissä voi olla yllättävänkin korkeat budjetit lopulta ainakin perustuen tuohon juttuun. Ei kannata ottaa 100% totuutena joka istuu kaikkialle, mutta vähän ainakin itseäni yllätti, että ei tartte verkkareilla pelata.

Suomessahan ollaan yleisesti elintasoon nähden aika hiton persaukisia kaikessa urheilussa. Jalkapallossa ei ole ammattilaisia juurikaan (?), yleisurheilijoille ei riitä rahaa verkkareihin ja hiihtät elää apurahoilla. Pidemmän päälle tuo tulee varmaan vaikuttamaan Liigaan suoraan myös. Mitä järkeä täällä pelata räntäsateessa, jos alkaa missä tahansa saamaan saman tai paremman rahan, samalla, kun elää jossain alppimaisemissa (hiukan kärjistäen)?
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Korkeat budjetit voivat selittäytyä silläkin, että EBEL:ssä pelaa joukkueita Tshekistä, Unkarista sekä Italiasta, jonka lisäksi Klagenfurt pelaa CHL:ssä. Pelaajabudjetin en usko millään olevan Kärppien taikka IFK:n tasoa ja tämä olettamus pohjautuu ihan puhtaasti rosteria katsoen.
Tuota Klagenfurtin rosteria selaillessa aloitin luonnollisesti veskareista ja siellähän on kaksin kappalein todella laadukasta kaveria heittää maalinsuulle, ihan olisi Liigaankin kärkipään tandemi. Dramaattinen tason lasku tapahtuu tosin pakeissa ja hyökkääjissä, jotka edustaisivat Liigan häntäpään. Mutta niinhän Kerttula tuossa haastattelussa toteaakin, että tasossa häviävät ja resursseissa voittavat. Olisiko tuolla sitten sikäli apinoitu Sveitsin mallia, että kotimaisille pelaajille maksetaan niin hyvää palkkaa, ettei heidän muualle kannata lähteä, eikä heidän arvonsa paremmissa sarjoissa ole hintapussin väärti. Eli jos vaikka "thomaskoch" saa EBELissä 150k kaudesta ja Jukurit tarjoaa 50k, niin saa olla aika kova kunnianhimo, että lähtee kokeilemaan. Ganahlille hatunnosto siitä, että todennäköisesti aikamoisen alen joutui palkkaansa ottamaan, kun Pelicansiin tuli. Toisekseen sitten, esim. P-Amerikassa pelaajat ja agentit varmasti hyvin tietoisia siitä, että Suomi huomattavasti parempi ponnahduslauta uralle kuin EBEL, eli kunnianhimolla varustetut pelaajat ottanevat mieluummin pienemmän palkkapussin Suomesta kuin isomman Itävallasta.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Eräässä podcastissa jututettiin Ranskan liigassa pelaavaa suomalaista kaveria. Rahasta ei puhuttu tarkoilla summilla, mutta yllättäen kuitenkin hommasta jopa ihan maksettiin rahaa. Muistelen, että summista puhuttiin suunnilleen siten, että ne ovat samaa tasoa, kuin mitä liigasta voisi "alemman tason" kaverit saada. Eli näissä voi olla yllättävänkin korkeat budjetit lopulta ainakin perustuen tuohon juttuun. Ei kannata ottaa 100% totuutena joka istuu kaikkialle, mutta vähän ainakin itseäni yllätti, että ei tartte verkkareilla pelata.
Tuosta muistuu mieleeni eräs Ässä-kasvatti, joka ihan itsensä kertomana tienasi Erste-liigassa Unkarissa pelatessaan (eli yksinäistä multikansallisista sarjoista tuolla Itävalta-Unkari -akselilla, taso heikompi kuin Mestis) yli 3k euroa kuukaudessa. Eli siis ok Mestis-tasoinen kaveri maassa, jossa keskiarvopalkka alle 1k euroa kuukaudessa. Ihme, ettei tuonne enempää lähde suomalaisia.
 
Viimeksi muokattu:
Vilkaisin Klagenfurtin lippuhintoja. 31,5€ istumaan näytti olevan seuraavaan peliin kertalippu. Minusta se kertoo, että siellä on asiakaskuntaa, joka on halukas maksamaan kiekkoviihteestä. Itse päättelisin tästä, että pelkästään mahdollisen sokerisedän rahoilla ei tätä makseta.

Itävallassa keskipalkka noin 25% Suomea korkeampi, lisäksi varallisuus huomattavasti suurempi. Itävalta on EU:n toiseksi vaurain maa/capita.

Lisäksi se on väkimäärältään 1 1/2-kertainen Suomeen nähden, joten voisi olettaa, että sponssimarkkinoilta rahaa tulee ihan eri tavalla kuin täällä.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Suomessahan ollaan yleisesti elintasoon nähden aika hiton persaukisia kaikessa urheilussa. Jalkapallossa ei ole ammattilaisia juurikaan(?)
Tummennettuun, Ilves taisi kabinettinousu kaudellaan olla ainoa puoliammattilaisseura Veikkausliigassa. Sen jälkeen Veikkausliigassa on jokainen seura ollut ammattilaisseura, eli pelaajat ja valmentajat ovat täysin ammattilaisia, pl. kaikista nuorimmat pelaajat. Yllättävän paljon hallinnollisissa tehtävissä Veikkausliigassa kuitenkin on henkilöitä, jotka tekevät toista täysipäiväistä työtä.

itsensä kertomana tienasi Erste-liigassa Unkarissa pelatessaan (eli yksinäistä multikansallisista sarjoista tuolla Itävalta-Unkari -akselilla, taso heikompi kuin Mestis) yli 3000k euroa kuukaudessa. Eli siis ok Mestis-tasoinen kaveri maassa, jossa keskiarvopalkka alle 1k euroa kuukaudessa. Ihme, ettei tuonne enempää lähde suomalaisia.
Luulisi, että jokainen liigapelaaja olisi kyllä valmis lähtemään tuollaisella palkalla pelaamaan näitä B/C-tason sarjoja.
 

Kiuru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pimeä Aitio ja vuosiluvut 1923 & 1897
Luulisi, että jokainen liigapelaaja olisi kyllä valmis lähtemään tuollaisella palkalla pelaamaan näitä B/C-tason sarjoja.
Luulisi, että näitä olisi enemmän. Onhan tuo yleistynyt paljon ja Mestis jäänyt juurikin völiinputoajaksi tässä kehityksessä, mutta enemmänkin luulisi olevan. Ilmeisesti monella ei kuitenkaan rohkeus riitä lähtemään. Tosiaan @anthax tuossa aiemmin ilmeisesti puhui Samuel Salosesta(?) ranskassakin tuollainen liiga-mestis välimaastoon pelaaja pääsee tienaamaan liigatason palkkoja ja monesti puitteet on kaupungeissa muuten hienommat. Toki tasoitusta antaa sitten sarjatason pelillinen laatu ja mahdollisesti harjoitusolosuhteet.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tummennettuun, Ilves taisi kabinettinousu kaudellaan olla ainoa puoliammattilaisseura Veikkausliigassa. Sen jälkeen Veikkausliigassa on jokainen seura ollut ammattilaisseura, eli pelaajat ja valmentajat ovat täysin ammattilaisia, pl. kaikista nuorimmat pelaajat. Yllättävän paljon hallinnollisissa tehtävissä Veikkausliigassa kuitenkin on henkilöitä, jotka tekevät toista täysipäiväistä työtä.


Luulisi, että jokainen liigapelaaja olisi kyllä valmis lähtemään tuollaisella palkalla pelaamaan näitä B/C-tason sarjoja.

Onko tietoa olemassa paljonko esim Veikkausliigan keskipalkat on nykyisin? Mitä on edellisen kerran sattunut silmiin, niin on puhuttu jostain alle 20000€ tasosta vuodessa. Liigassa tuo luku on jotain 60000€ tienoilla. Tuollaisella alle 20 vuodessa on Suomessa kohtuullisen nihkeää olla, mutta kyllähän sillä elelee ja voi varmaan itseään kutsua ammattilaiseksi. Nuorilla toki ymmärtää, mutta onko siellä minkälainen massa oikeasti edes lähellä väestön keskituloisia?

Luulisi, että näitä olisi enemmän. Onhan tuo yleistynyt paljon ja Mestis jäänyt juurikin völiinputoajaksi tässä kehityksessä, mutta enemmänkin luulisi olevan. Ilmeisesti monella ei kuitenkaan rohkeus riitä lähtemään. Tosiaan @anthax tuossa aiemmin ilmeisesti puhui Samuel Salosesta(?) ranskassakin tuollainen liiga-mestis välimaastoon pelaaja pääsee tienaamaan liigatason palkkoja ja monesti puitteet on kaupungeissa muuten hienommat. Toki tasoitusta antaa sitten sarjatason pelillinen laatu ja mahdollisesti harjoitusolosuhteet.

Kyllä, Samuel Salosesta ja Chamonixista oli puhe. Tosiaan kääntöpuolena on paska halli ja rankat bussimatkat ympäri laajaa aluetta.

E: lisätty lainaus
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko tietoa olemassa paljonko esim Veikkausliigan keskipalkat on nykyisin? Mitä on edellisen kerran sattunut silmiin, niin on puhuttu jostain alle 20000€ tasosta vuodessa. Liigassa tuo luku on jotain 60000€ tienoilla. Tuollaisella alle 20 vuodessa on Suomessa kohtuullisen nihkeää olla, mutta kyllähän sillä elelee ja voi varmaan itseään kutsua ammattilaiseksi. Nuorilla toki ymmärtää, mutta onko siellä minkälainen massa oikeasti edes lähellä väestön keskituloisia?
Nopeasti googlettamalla löysin juuri tuohon alle 20 000€ keskipalkkaa liittyvän jutun Hesarista vuodelta 2018, ikävä kyllä juttu on maksumuurin takana. Eihän tuo mikään huippupalkka ole ja on nimenomaan keskipalkka. Moni junnu asuu vanhempiensa luona(mikäli samassa kaupungissa vielä asuvat), mutta esimerkiksi asunnot, kuten Liigassakin, hoidetaan joukkueen toimesta.

Mikäli huhut pitävät paikkansa, että Huuhkajien menestyksen myötä myös Veikkausliigaan on sponsoreiden ja sijoittajien mielenkiinto herännyt tulee tuo keskipalkkakin nousemaan.

Anteeksi offtopicista!
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vaihdetaan oikeaan ketjuun, ettei siirtohuhu-ketju täyty sinne kuulumattomista kirjoituksista.

Totta kai Liigaa pitää kehittää jatkuvasti, mutta absoluuttinen taso nyt ainakin on noussut. Pelaajat ovat keskimäärin tasaisempia toisiinsa verrattaen pl. ihan maailman huiput, jotka pelaa NHL:ssä. En näe KHL:n ja Liigan tasoeroa niin ihmeellisenä pl. KHL:n 6-7 mahtijengiä ja Liigan 3-4 pahnanpohjimmaista per kausi. Siksi onkin itselleni mielenkiintoista ja miellyttävää nähdä, että Liigaan tulee näitä nuoria, kohti NHL:ää pyrkiviä pelaajia aiempaa enemmän. Aiemmin pyörivät mielestäni enemmän kotoisissa liigoissaan tai lähtivät rapakon taakse.
Jos absoluuttinen taso on noussut, niin ei se ole ainakaan noussut samassa rytmissä kuin muiden sarjojen taso, koska ei Liiga ole ainakaan saavuttanut yhtään Euroopan huippusarjoja. Ja kuten sanottua, saksalaiset jos saavat tuotantonsa kuntoon, painaa se ohi. Pelaajahankintojen laadussa se on jo mennyt ohi.

KHL:ää kun verrataan, täytyy muistaa, että kaikki AHL:n ja NHL:n ulkopuoliset venäläiset pelaa KHL:ssä. Suomalaisia pelaa Euroopan sarjoissa about 90(?) ja jos nämä kaikki pelaisikin Liigassa, nostaisi se mielestäni Liigan profiilia ja tasoa paljonkin. Lisäksi KHL:n ja Liigan pelaajahankintojen kuilu on todella iso. KHL:n alemmankin kastin joukkueet hankkivat Euroopan sarjoista parhaimmistoa ja myös kovia pelaajia NHL/AHL-akselilta. Liigan kärkijoukkueetkin joutuvat hankkimaan vahvistuksia milloin Ruotsin divarista ja nyt esimerkiksi Extraliigasta.
 

SammyRumour

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & SHL
Vaihdetaan oikeaan ketjuun, ettei siirtohuhu-ketju täyty sinne kuulumattomista kirjoituksista.


Jos absoluuttinen taso on noussut, niin ei se ole ainakaan noussut samassa rytmissä kuin muiden sarjojen taso, koska ei Liiga ole ainakaan saavuttanut yhtään Euroopan huippusarjoja. Ja kuten sanottua, saksalaiset jos saavat tuotantonsa kuntoon, painaa se ohi. Pelaajahankintojen laadussa se on jo mennyt ohi.

KHL:ää kun verrataan, täytyy muistaa, että kaikki AHL:n ja NHL:n ulkopuoliset venäläiset pelaa KHL:ssä. Suomalaisia pelaa Euroopan sarjoissa about 90(?) ja jos nämä kaikki pelaisikin Liigassa, nostaisi se mielestäni Liigan profiilia ja tasoa paljonkin. Lisäksi KHL:n ja Liigan pelaajahankintojen kuilu on todella iso. KHL:n alemmankin kastin joukkueet hankkivat Euroopan sarjoista parhaimmistoa ja myös kovia pelaajia NHL/AHL-akselilta. Liigan kärkijoukkueetkin joutuvat hankkimaan vahvistuksia milloin Ruotsin divarista ja nyt esimerkiksi Extraliigasta.
Money talks.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös