Liigan siirtohuhut kaudelle 2015–2016

  • 1 804 219
  • 3 997

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Noronen on ollut Tapparalle erittäin luotettava kakkosveskari, jonka uskaltaa varmasti kovempaakin vastusta vastaan laittaa häkkiin. Kun tilalle tulee todennäköisesti Hrachovina niin voi olla, että Karhusen pelikuorma nousee ja Hrachovinaa ei ehkä uskalleta peluuttaa kovempia jengejä vastaan. Karhunen on pelannut ihan riittävän hyvin, josta kertoo myös Tapparan sijoitus. Mun mielestä hyvän tandemin peluuttamisessa on kyllä merkittäviä etuja liigassa ja se tuo jengille merkittävää variaatiota, jota Tapparassa ei ehkä sit haluta käyttää.

Erityisesti viimeisellä kolmella kaudella Tapparalla on puuttunut sellainen aito mahdollisuus yllättää vastus vaihtamalla maalivahtia tai iskemällä yllättäen kakkosveska pelaamaan. Nyt oli ensimmäistä kertaa vuosiin sellainen tilanne, että oli käytössä hyvä tandemi, jota olisi voinut peluuttaa järkevästi ja puolittaa pelejä ja tuoda sellaista ylimääräistä lisämaustetta peliin ja vähän yllättää vastuksiakin. Harmi, että Tapparassa ei haluta tällaisesta pitää kiinni.
Ymmärrän viesitisi kyllä, mutta niin vain iski pakonomainen tarve kirjoittaa viesti.

Haluan erityisesti nostaa viestistäsi esiin tämän kohdan:
Erityisesti viimeisellä kolmella kaudella Tapparalla on puuttunut sellainen aito mahdollisuus yllättää vastus vaihtamalla maalivahtia tai iskemällä yllättäen kakkosveska pelaamaan.

Ja nyt tämä minun asian viereen iskevä kysymys. Olisiko Tapparan esimerkiksi viimeisenä kolmena keväänä pitänyt yllättäen iskeä kauden viimeiseen otteluun (jota jotkut kutsuu leikkisästi gameseveniksi) maaliin sellainen aito mahdollisuus maaliin? Jotkut kutsuu tätä aitoa mahdollisuutta myös nimeltä kakkosmaalivahti.

Ai niin, se yksi kevät loppui yhtä vaille ennen täyttä määrää...
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oijennus playoffit on ihan oma maailmansa ja Metsolahan oli niin kiistaton ykkösvahti, että minkäänlaista todellista rotaatiotarvetta ei edes ollut. Mutta kyllä ainakin itsellä kävi muutaman kerran kaudella mielessä, että olisko joukkue herännyt paremmin taisteluun, jos olisi laittanut RUNKOSARJASSA toisen veskarin pelaamaan välillä.

Kärpäthän voitti molemmat mestaruutensa käytännössä maalivahtien rotaatiolla, jossa ns. lämmin maalivahti pelaa ja toinen on taustalla. Kuitenkin tämä taustalla oleva saa aina heti mahdollisuuden pelata, kun näyttää siltä, että toisella ei enää ihan yhtä putkeen mene. Viime kaudellahan esim. Juha Metsola käytännössä pidensi Tapparan kautta parilla pelillä, koska joukkue oli aivan loppu finaaleissa ja erityisesti niissä kahdessa viimeisessä. Metsola antoi vielä sen viimeisen mahdollisuuden taistella mestaruudesta, mutta lopulta Kärppien rutiini oli kahdesti liikaa.

Pienillä eroilla, mutta kuitenkin. Muistan esim. 2013-2014 kaudella, kun Tappara siirtyi yhdessä pelissä 3-0 johtoon pelin puoleen väliin mennessä ja Kärpät vaihtoi Karhusen tilalle Rynnäksen, jonka jälkeen Kärpät kolmannessa erässä tasoittivat pelin pikavauhdilla 3-3 ja ainoastaan Palolan maali muutama sekunti ennen loppua heppoisella YV:llä toi sitten Tapparalle kotivoiton. Se on historiaa, mutta tarkoitan, että erityisesti noissa "kova" kakkosvahti on todella hyvä asia joukkueelle. Käyttihän Tappara myös tuon saman kortin yhdessä Rauman pelissä, kun 3-0 tilanteessa vaihdettiin Noronen tilalle ja yhtäkkiä peli olikin 3-3 ja Noronen sen sitten lopulta hävisi jatkoajalla.

Isossa kuvassa kuitenkin näkisin, että hyvä maalivahtitandemi tuo joukkueelle nimenomaan tällaisissa peleissä, kun oma pelisuunnitelma ei tuota tulosta ja jäädään pahasti tappiolle sellaista pientä lisäherätystä, joka toisinaan on ihan hyvä. Sellaista variaatiota Tapparassa ei ole ollut enkä minä ole oikea henkilö vastaamaan, että onko se edes tarpeellista. Kuitenkin pitäisi itse jonkinlaista 40:20 suhdetta runkosarjassa ykkös- ja kakkosmaalivahdin välillä ihan hyvänä ja siinä säilyisi molemmilla pelituntuma hyvänä. Noronen on todella hyvä maalivahti tällaiseen rotaatioon, kun taas Hrachovina ei sitä välttämättä ole.

Pahoittelut, että menee pikkaisen ohi aiheen, mutta onhan nämä ihan täysiä mielipidekysymyksiä. Se vaan on niinkin, että joskus maalivahti voi myös mennä klesaksi ja silloin yleensä kannattaa olla sellainen kakkosmaalivahti, jolla on vähän pelituntumaa ja vähän pelejä alla. Tapparalla oli myös poikkeuksellista tuuria kolme kautta, että Metsola ei koskaan ollut rikki, jolloin tämä skenaario ei realisoitunut. Muutama kausi takaperin muistaakseni Pelicans jäi hopealle, kun heiltä loukkaantui ykkösmaalivahti.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@peterra
Erikoinen viesti. Myönnän alkuun, että olen erehtynyt juomaan tänään muutaman oluen.

Minä näen nyt kapeasti vain lopputuloksen ja Tapparan kannalta tämä lopputulos on kolmelta vuodelta kovin tuttu.

Miten ihmeessä Kärppien rotaatio maalivahtien suhteen on auttanut lopputulokseen kahtena viime vuonna? Minä en oikeasti ymmärrä mitä tämä kappale viestissäsi tarkoittaa:

Kärpäthän voitti molemmat mestaruutensa käytännössä maalivahtien rotaatiolla, jossa ns. lämmin maalivahti pelaa ja toinen on taustalla. Kuitenkin tämä taustalla oleva saa aina heti mahdollisuuden pelata, kun näyttää siltä, että toisella ei enää ihan yhtä putkeen mene. Viime kaudellahan esim. Juha Metsola käytännössä pidensi Tapparan kautta parilla pelillä, koska joukkue oli aivan loppu finaaleissa ja erityisesti niissä kahdessa viimeisessä. Metsola antoi vielä sen viimeisen mahdollisuuden taistella mestaruudesta, mutta lopulta Kärppien rutiini oli kahdesti liikaa .

Eli Kärppien rotaatio maalivahtien suhteen auttoi heidät mestaruuksiin, mutta
Tapparalla Metsola antoi Tapparalle vielä mahdollisuuden, vaikka pelasi koko ajan. Kärppien rotaatio maalivahtien suhteen antoi mahdollisuuden voittoon, mutta Tapparan maalivahtien rotaatiottumuus väsytti kaikki muut joukkueesta paitsi Metsolan?

Maalivahtien peluutuksesta: Ne jätkät on joukkueen kovimmalla kunnolla varustettuja jätkiä, ne jaksaa pelata. V. Hussokin nykyään.

Ja vielä lisäys: Joku moderaattorin arvokkaat natsat omaava ylimielinen hippi voisi tämän minun ja @peterra :n paskanjauhamisen siirtää tuonne Tapparan omalle hiekkalaatikolle. Annan vapauden valita osion.
 
Viimeksi muokattu:

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sellaista huhua liikkuu, että Joel Perrault olisi tulossa Suomeen. Neuvotteluja kuulemma käyty jo joidenkin seurojen kanssa. Kenellä olisi tarvetta?

Hyh. Sääliksi käy sitä jengiä, joka upottaa kätensä tollaseen sontaan, jos nyt upottaa. Kyllähän Perrault on ollut yksi IFK:n historian huonoimpia hankintoja. Aivan sukka jätkä joka osa-alueella.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyh. Sääliksi käy sitä jengiä, joka upottaa kätensä tollaseen sontaan, jos nyt upottaa. Kyllähän Perrault on ollut yksi IFK:n historian huonoimpia hankintoja. Aivan sukka jätkä joka osa-alueella.
Älä nyt. Hän oli HIFK-kaudellaan yksi ainoista HIFK-pelaajista, joka osoitti edes jonkin sortin 'brändihenkeä'. Pelillisesti Pörrö on minunkin mielestä aivan paska, mutta 'brändijätkänä' ihan mukiin menevä. Sopisi Pelicansiin loistavasti, kun siellä on otettu HIFK:n 'brändihenkisyys' haltuun.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelillisesti Pörrö on minunkin mielestä aivan paska, mutta 'brändijätkänä' ihan mukiin menevä. Sopisi Pelicansiin loistavasti, kun siellä on otettu HIFK:n 'brändihenkisyys' haltuun.

No joo oli se ärhäkkänä puolustamassa aina joukkuetovereita, mutta siihen se sitten jäikin. Siinä mielessä hieno pelaaja, mutta pelillisesti ei tosiaan mitään annettavaa jääkiekon SM-Liigalle.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Päivän Aamulehdessä Noronen tilittää hieman katkerana, että sai potkut ja olisi itse halunnut jatkaa kauden loppuun. "Pakko myöntää, että se oli kova paikka. tuntui pahalta ja otti syvältä, Noronen tunnusti."
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Kyllä täällä nyt meikäläisten toimesta vähän turhan kovaa Perraultia lyödään. Kundilla meni kuitenkin jalka paskaksi ennen kuin ehti kausi edes alkaa. Ei meistä varmaan kukaan miestä kaipaamaan jäänyt, mutta ei tuosta HIFK-kaudesta ihan hirveästi kannata johtopäätöksiä vetää Liigassa pärjäämisen suhteen. Toki hankintana ehdottomasti yksi HIFK:n paskimmista ikinä, mutta se menee enemmänkin kyllä huonon tuurin kuin minkään muun piikkiin tässä tapauksessa. Sitä ei lopulta ikinä saatu tietää, olisiko kundin taso riittänyt ykkössentterinä, mihin rooliin mies siis hankittiin. Toki tätä sopii varsin perustellusti epäillä. Mutta itse kyllä uskon, että Liigan keskikastin tai peräpään jengille tästä miehestä voisi kuoriutua hyvä kärkiketjujen hyökkääjä olettaen, että pysyy kasassa.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Jotenkin tuntuu että petopojat ottaa vähän liian vakavasti tuon takatukan. Oli varmasti huono. Mutta voisihan miehestä vielä olla joksikin. IFK oli sillä kaudella täysin sekaisin ja kyllä kaveri sentään melkein puoli pinnaa peli painoi, oliko odotukset kuinka kovat? Kyllä tuolta kaudelta itselleni jäi mieleen kovimpana floppina O'Sullivan. Joukkueitahan Joel on vaihtanut tiuhaan eikä ole missään ollut playoffeissa mikään tekijämies, mutta kyllä mielestäni hifkissä on paskempiakin miehiä käynyt, on siellä meinaan kaienlaista hiihtäjää ollut.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Päivän Aamulehdessä Noronen tilittää hieman katkerana, että sai potkut ja olisi itse halunnut jatkaa kauden loppuun. "Pakko myöntää, että se oli kova paikka. tuntui pahalta ja otti syvältä, Noronen tunnusti."

Ilmeisesti oli pikkuisen liian kallis kakkosveskaksi. Olisin toivonut että Nortti saisi jatkaa, oma kasvatti kuitenkin. Mielestäni pelasi hyvin ne pelit jotka mieheltä näin.
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Voisikohan Perrault olla tulossa Tapparaan? Tapparan omalla forkalla ollaan puhuttu hyökääjän tulosta, ja jos Perrault on kerran tulossa Suomeen? Norosesta vapautu hieman fyrkkaakin. No jos itse jotain toivon niin kiekollista pakkia.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Jos Noronen nyt menee Kerhoon kuten IS huhuili, niin en millään usko, että olisi ollut Tapparalle liian kallis. Luulen, että tämä oli alkuperäinen tarkoitus ja Norosen hyvät otteet eivät seurajohdon päätä, valitettavasti kääntäneet. Vittumaista miehen itsensä kannalta, kun on parina viime keväänä tullut auttamaan kasvattiseuraansa käytännössä junnupalkalla ja nyt heitetään kylmästi pihalle.
 

Ralph

Jäsen
Luulen, että tämä oli alkuperäinen tarkoitus ja Norosen hyvät otteet eivät seurajohdon päätä, valitettavasti kääntäneet. Vittumaista miehen itsensä kannalta, kun on parina viime keväänä tullut auttamaan kasvattiseuraansa käytännössä junnupalkalla ja nyt heitetään kylmästi pihalle.
Minä itse veikkaan, että Mika Noronen kokee olevansa edelleen hyvässä kunnossa tai jopa paremmassa kuin muutamaan vuoteen. Tämä on Norosen uran viimeisiä mahdollisuuksia pelata isolla vastuulla, joten ei tahdo päättää uraansa penkillä istuen, kun fiilis pelaamiseen ja oma kunto on huippuluokkaa.

En ole nähnyt Noroselta ainuttakaan peliä tällä kaudella, mutta CHL- ja Liiga-tilastojen, yhteensä kuusi ottelua, perusteella hän on hyvässä kunnossa juuri nyt. Ja ikää on 36-vuotta.

Eli veikkaukseni on, että Noronen hakee sitä uran viimeistä isoa roolia. Tapparasta sitä ei saa, Kerhosta voi hyvinkin tulla.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Eli veikkaukseni on, että Noronen hakee sitä uran viimeistä isoa roolia. Tapparasta sitä ei saa, Kerhosta voi hyvinkin tulla.

Aamulehdestä:

"Kokenut maalivahti Mika Noronen otti raskaasti Tapparan johdon tylyn päätöksen. Omalle kasvatille ilmoitettiin, ettei käyttöä enää löydy. Näin tiet erosivat perjantaisen KooKoo-ottelun jälkeen.

- Pakko myöntää, että se oli kova paikka. Tuntui pahalta ja otti syvältä, Noronen tunnusti.

Noronen 36, oli kaavaillut torjuvansa Tapparassa uransa loppuun asti.

-Kaikki oli hyvin. Kun menin toimistolle, minun piti ehdottaa "Mikille" (toimitusjohtaja Mikko Leinoselle) sopimuksen pidentämisestä. Kävikin toisin päin. Minut heitettiin pihalle.

- Lähdin tähän kauteen intoa piukassa. Porukka oli harvinaisen hieno. Kaikki paiskivat täysillä hommia - ja kaikilla oli kiva olla. Minun ainoana päämääränä oli voittaa koko roska (= Suomen mestaruus)"
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tämä oli ikävä homma kyllä. Nortti oli ihan intoa piukassa ja pellisesti meni loistavasti. Ehkä kaksi huippua samassa joukkueessa ei vaan ole mahdollista.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Vai Perrault tulossa Suomeen. Kyllä mies tuntuu saavan turhan paljon lokaa niskaansa IFK-faneilta. Asenne kohdallaan, suht. fyysinen ja aina puolustamassa omiaan. Se, että joutui väärään rooliin ykkössentteriksi ei ole hänen vikansa, mutta puolustaviin ketjuihin varmasti ihan kelpo haku. Ei kyllä ollut kiekollisenakaan niin onneton kuin täällä on annettu ymmärtää, mutta toki jos jengin odotukset olivat luokkaa "veret seisauttava kiekollinen ykkössena", niin varmasti pettymys on ollut raju.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikki se osaa käsitellä seuralegendoja. Sääliksi käy.
Ei kyllä löydy täältäkään tällä kertaa ymmärrystä Mikkiä kohtaan, jos ajatuksena on vain säästää rahaa. Pystyn sulattamaan asian jos tilalle ilmestyisi joku selvästi kovemman statuksen omaava kaveri kuin Karhunen. Eihän Karhunen ole mitenkään loistanut toistaiseksi ja mielestäni Nortti olisi ollut parhain vaihtoehto kakkosvahdiksi. Hrachovinalle vain kunnolla pelejä Lekissä eikä missään nimessä luukulle.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Mikki se osaa käsitellä seuralegendoja. Sääliksi käy.

Halvalla lähtee siellä hallin toisessa pässää seuralegenda-statuksia, jos junioriputken läpikäynti ja reilut 80 peliä seuran paidassa riittää legendan statukseen.

Mikiltä johdonmukaista toimintaa taas kerran. Kukaan ei ole suurempi kuin Tappara ja jos hinta-laatusuhde ei natsaa, niin Mikki osaa sanoa kiitos ja ei.
 

Fordél

Jäsen
Mikki se osaa käsitellä seuralegendoja. Sääliksi käy.

Kyllähän Noronen identifioituu kotimaisista seuroista tottakai Tapparaan, mutta en nyt laskisi häntä sentään seuralegendaksi.

Kiitoksia näistä linkatuista jutuista koskien Norosta. Homma meni kuitenkin juuri päinvastoin kuin tuumailin eli Noronen olisi itse halunnut jatkaa, mutta seura ei halunnut jatkaa hyvän veskan sopparia. No eiköhän Noroselle löydy ottajia monesta seurasta jos vain hinnasta päästään yhteisymmärrykseen.
 

Jääkaappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga
Yökerhossa / pubissa kuultua että herra pyrkii ulkomaille ja suuntana Ruotsi...

Jotenkin näistä putoaa heti pohja, kun on kuultu jossain kouvolalaisessa(?) pubissa huhua. Ei toki sillä, etteikö voisi pitää paikkansa.

Jussi Rynnästä huhuillaan pois Kazanista. Kerhoon Norosta kirittämään?
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jotenkin näistä putoaa heti pohja, kun on kuultu jossain kouvolalaisessa(?) pubissa huhua. Ei toki sillä, etteikö voisi pitää paikkansa.

Jussi Rynnästä huhuillaan pois Kazanista. Kerhoon Norosta kirittämään?

Ja sehän kertoo että en pysty käymään Tappara - KooKoo pelin jälkeen Tampereen yössä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös