Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Liigan palkinnot

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Barcelona, 30.04.2014 klo 10.53.

 1. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Vähän ehkä asian vierestä, mutta eiköhän se ollut se toinen helsinkiläinen joka tällä kaudella rikkoi kaikki ennätykset tuossa pelaajabudjetissa. Jokereista vaan on tullut yleinen kateellisten (taloudessa, ei menestyksessä) sylkykuppi. En tässä viitannut sinuun charger.

  Myös minun mielestäni Kalevi Numminen -palkinto meni oikealle henkilölle. Perusteluja onkin jo riittänyt, joten niitä on turha käydä uudelleen läpi. Lisätään vielä, että on se Marjamäki kova! Laurillekin varmaan maistuu mestaruus enemmän kuin parhaan valmentajan palkinto.

  Kivilinna-palkinnosta on taas onnistuttu dissaamaan Bluesia. Ei taaskaan menestystä liiga tasolla. Kannattaa muistaa, että Kivilinna-palkinnon voittaa seura, ei joukkue. Seuratasolla Blues on aivan omaa luokkaansa ja on sitä ollut jo pari vuotta. Liigatasolla voisi alkaa menestystä tulemaan, kun (jos) saadaan talous kuntoon ja pystytään pitämään omat lahjakkuudet myös heidän uransa huippuvuosina Espoossa. Toisaalta eihän tässä ihan paskasti ole mennyt. Mitalipeleissä useasti ja pudotuspeleissä yhtä (?) lukuunottamatta joka vuosi. Sehän on itseasiassa aika hyvin, kun miettii, miten paska se Blues on aina ollut, on nyt ja tulee aina olemaan.
   
 2. Shejbal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  Lainaus:
  Saihan. Mestarijoukkueen valmentajapalkinto -> Tässä ovat Liigan kauden 2013-14 palkitut - Liiga
   
 3. charger Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Se Puree!
  Lainaus:
  Jossakin se luki että Jokerit pisti jotain 4,7 miljoonaa. Tuskin HIFK pisti ainakaan tuota enemmän.
   
 4. The Nikkari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, BJR
  Lainaus:
  Kokoonpanossa 44 pelaajaa kauden aikana joista 15 ulkomaalaisia. Lisäksi mm. Peltonen, Puustinen, Söderholm ja Somervuori. Vaikka kaikki eivät pelanneet koko kautta on hyvä muistaa, ettei sopimuksen purkukaan ole ilmaista. Veikkaan, että 5 miljoonaa paukkuu iloisesti. Muistelen, että suomalaispelaajien keskipalkka on luokkaa 80k ja ulkomaalaispelaajien 120k. Noilla luvuilla jo ilman sivukuluja tuostaa tulisi 4,1 miljoonaa (ymmärrän toki, että se on yläkanttiin). Lisäksi tietysti "pk-seutulisä".
   
 5. Tämän valmentaja-palkinnon olisi voinut aivan hyvin heittää kolikolla Tirkkosen ja Marjamäen kesken. Molemmat tekivät hyvää työtä. Varmaan äänestäjätkin käyttivät kolikkoa ja Tirkkonen oli onnekkampi. Lähtökohdat ennen kautta olivat vaan täysin erilaiset. Tirkkosella oli jumbo-joukkue ja Marjamäellä käsissään suurin ennakkosuosikki. Tirkkonen johdatti SaiPan huikeaan runkosarjaan ja lopulta mitalipeleihin (SaiPa oli koko kauden runkosarjassa sijoilla 2-5). Marjamäki johdatti Kärpät ylivoimaiseen runkosarjan voittoon ja lopulta mestariksi sekä rikkoi siinä samalla "ennätyksiä". Lainausmerkit "ennätyksissä" ovat sen takia, että ne ovat seurausta vain siitä, että nykyään runkosarjassa pelataan 60 ottelua ja voitosta saa 3 pistettä. Ennen voittoputkikin katkesi 60 min jälkeen, jos lukemat olivat tasan...

  Jos voitosta olisi saanut kolme pistettä niin mm. Jortikan TPS olisi yltänyt useana vuotena Kärppien tämän kauden piste/ottelu (2.18) keskiarvoon. Nopeasti vilkaistuna TPS kausilla 89-90 (2.18), 98-99 (2.19) ja 99-00 (2.26) keräsi pisteitä samaan tahtiin kuin Kärpät tänä vuonna. TPS voitti myös mestaruuden noina vuosina ja Jortikka voitti parhaan valmentajan pystin. TPS voitti myös runkosarjan 79-80 2,28 pisteen keskiarvolla. HIFK voitti kuitenkin mestaruuden ja HIFK:n Jorma Rikala valmentajapalkinnon. Myös Tappara pelasi nykypistelaskun mukaan kaudella 80-81 runkosarjan 2,22 pisteen keskiarvolla. Mestaruuden vei kuitenkin Kärpät ja valmentajapalkinnon Kärppien Kari Mäkinen. Myös Jokereilla oli "ennätyspisteet" kaudella 82-83. Silloin Jokerit pelasi runkosarjan 2,28 pisteen keskiarvolla. Mestaruuden vei kuitenkin HIFK ja valmentajapalkinto meni Jokereiden Reino Ruotsalaiselle.

  En jaksa katsoa tilastoista, kuinka monta kertaa runkosarjan ja mestaruuden voittaneen joukkueen valmentaja olisi jäänyt valitsematta vuoden valmentajaksi. Harvinaista se joka tapauksessa on. Kuitenkin Marjamäen "ennätykset" näyttävät paremmilta johtuen nykyisestä pistelaskusta ja ottelumääristä... Toisin sanoen Marjamäki olisi voinut hoitaa hommansa vieläkin paremmin, kuten mm. Jortikka on tehnyt ennen häntä :-)

  Edit: Tilastot katsottu Liigan sivuilta ja luotettavuudesta ei mitään takuita. Miksi noita taulukoita ei voi laittaa useammalta vuodelta suoraan valikkoon vaan ne saa esiin vasta muokkaamalla osoiteriviä vuosilukujen kohdalta???
   
  Viimeksi muokattu: 05.05.2014 klo 17.37
 6. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Mutta tuo Marjamaen seinan kaataminen oli kylla uusi juttu. Ehka aanestajat eivat tata tienneet ennen kolikon heittoa. Tietojeni mukaan kun Tirkkonen siirsi vain oman tyopoytansa roskista oikealta vasemmalla, niin onhan seinan kaataminen kovempi juttu. En itsekaan ole seinia kaadellut, roskiksia olen kylla siirrellyt.

  Mita asiaan tulee niin kahdesta tasavahvasta toinen voitti. En ymmarra tata debattia asian ymparilla. NHL:n Jack Adams awardin perusteet on samat kuin liigan vastaavalla, ja siellä on tosi harva mestarikoutsi voittanut, viimeisin taitaa olla John Tortorella kymmenen vuotta sitten ja sita ennen taisi olla Glen Sather 80-luvulla. Tosin aanestys on runkosarjan jalkeen, mutta kasittaakseni liigankin aanestys on ennen finaaleja.
   
 7. Judge Dredd Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Kyllä tämä palkinto meni oikeaan osoitteeseen, mutta ei Marjamäkikään olisi ollut väärä valinta. Lähinnä on pistänyt silmään nämä "Marjamäki vain ohjasi Kärpät mestaruuteen" kommentit. Näinhän asia ei ollenkaan ole, vaan Kärpissä tapahtui valtava muutos edellisiin kausiin verrattuna. Toisaalta myös tietyt pelaajat olivat tärkeässä osassa tässä muutoksessa.

  Tämä palkintohan ei sinänsä kerro yhtään, että kumpi on parempi valmentaja. Tirkkosen saavutus oli vaan aavistuksen kovempi, ottaen huomioon Saipan historian ja materiaalin. En kyllä olisi yhtään varma olisiko Tirkkonen saanut Kärpät samaan tulokseen tai Marjamäki Saipan. Täällä tuntuu olevan kummallinen käsitys, että huippujoukkue olisi jotenkin helppo valmentaa mestariksi, vaikka päinvastaisia esimerkkejä löytyy valtavasti. Nythän näyttää esimerkiksi siltä, että Aravirta on saanut heikommalla joukkueella kohtuullisen hyvän tuloksen ja paremmalla joukkueella lähes ala-arvoisen. Samoiten Matti Alatalo teki Jypissä pitkään hyvää tulosta, mutta mites kävikään kun sai huippujoukkueen käsiinsä. Mika toivola veti Ässät yhdellä kaudella huipputulokseen, mutta ei enää edes valmenna.

  Pointtina tässä oli se, että jotkut valmentajat voivat saada hyvää aikaan huonolla materiaalilla, mutta paremmalla jäädä suhteessa heikompaan tulokseen. Marjamäki on mielestäni ansainnut nyt kannuksensa molemmissa kategoriassa. Bluesissa heikomalla porukalla menestystä ja Kärpissä huippujoukkueella mestaruus. Eiköhän Tirkkonenkin näillä näytöillä saa jonkun kovan porukan jossain vaiheessa valmennettavaksi ja silloin mitataan miehen todellinen osaaminen. Valmentaahan mies todistetusti osaa, mutta osaako voittaa? Lähinnä on mielestäni makuasia kumpi on vaikeampaa, saada huippujoukkue huipputulokseen vai saada heikompi joukkue hyvään tulokseen.

  Tuossa kun tuli muutama esimerkki sanottua noista, huono joukkue hyvä tulos valmentajista, niin oisko jollakin heittää esimerkki mestaruusvalmentajasta, jonka ura olisi lähtenyt selvään alamäkeen? Itsellä ei nyt näin äkkiseltään tule mieleen 2000-luvulta.
   
 8. Squit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK ja KaMa
  Lainaus:
  Totta on etta Marjamaen valinta ei olisi ollut millaan tasolla vaaryys. Kylla Marjamakea on monelta kannilta aliarvioitu tassa ketjussa, mutta myos hippasen yliarvioitukin. Varmasti on Marjamaki saanut koko organisaatiossa isoja muutoksia aikaan, mutta kenenkaan paavalmentajan natsat ei riita tekemaan yksin paatoksia koko organisaation puolesta, vaan etta siella taytyy olla koko organisaatio mukana. Positiivisen kierteen aloitti Junno kun hyppasi tayspaivaiseksi johtajaksi ja sanoi etta pelleily loppuu. Organisaatio osoitti jo silloin ne heraamisen merkit. Marjamaki hoiti sitten lopun kotiin.

  Onhan Marjamaki selvasti paras valmentaja pitkaan aikaan Karpilta. Oli sita jo etukateenkin. Mutta kylla Marjamaki sai myos huomattavasti paremman rosterin kuin esim. Aravirta vuosi sitten. Jos unohdetaan tyosulkuvahvistukset, niin Backlund, Haataja, Norman, Plihal, Boumedienne, Salomaki, Boumedienne ja Eklund vaihtui Rynnakseen, Pyoralaan, Kukkoseen, Aaltoseen, Masuhriin, Maxwelliin ja Pirnekseen, niin onhan tuossa iso ero. Tarkein asia mestaruuteen oli kuitenkin nuorison tasonnosto ja nuorten kanssa toimiminen on Marjamaen ykkosjuttu. Kova karki hoiti hommansa ja nakkikattila taten nostettiin raksilassa. Karpat oli ykkossuosikkeja mestaruuteen, mutta kylla se mestaruus taytyy aina ottaa ja ei se ole todellakaan helppoa. Lisaksi on yhteison ja seuran paineet niskassa, kun vain mestaruus kelpaa. Tirkkosen selkaan taputeltiin jo viime vuonna ja taputeltiin edelleen pitkin kautta, koska "emme ole enaa paskoja, kiitos Peksi siitta". Marjamaen selkaan ei taputeltu, vaan sanottiin "hoida mestaruus niin katsotaan sitten". Se on iso ero.

  Kaksi tasavahvaa ehdokasta, joista toinen voitti koska hanen seuransa nosti tasoaan enemman ennakkokaavailluista. Silti pidan Marjamakea parempana valmentajana kuin Tirkkosta.
   
 9. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Oulussa virtaa katkeruuden kyyneleet, vaikka mestaruuden ratkeamisesta on kulunut vain parisen viikkoa. Hohhoijjaa...Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää, että pohjamutiin povatun seuran valmentaminen mitalipeleihin voi olla suorituksena kovempi kuin mestarisuosikin valmentaminen mestariksi? Marjamäki veti kovan kauden, mutta Tirkkonen veti vielä kovemman kauden. Sori vaan Oulu. Ja kertoohan ne pystin valintaperusteetkin, että kenen panos on parhaiten näkyvissä lopputuloksen kannalta. Tällöin Tirkkonen on täysin oikea valinta. Ilman Tirkkosta Marjamäki olisi ollut ainoa oikea valinta.
   
 10. Wolves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Wolves, Avalanche
  Lainaus:
  Aikalailla on oddsit menneet kolikonheitossakin uusiksi, kun Tirkkonen voitti Marjamäen äänin 233-151.

  Ja mitä Markkasen valintaan tulee, niin Markkanen voitti Juha Metsolan vain kahden ykkössijan turvin.

  Kauden 2013-14 Liiga-palkinnot jaettu – tässä palkittujen lista - Liiga
   
 11. Noitarumpu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuo historia on niin hirvittävän kaukaa, että mielestäni se ei ole verrannollinen tähän päivään. Tapa pelata on muuttunut aivan varmasti ja paljon, pelaajia vaikea verrata toisiinsa, valmennusmetodit muuttuneet, tuomaritoiminta yms. Ymmärrän toki, mitä ajat takaa, enkä siitä sinua moiti. Minulle nyt vain tuli tällainen mielipide pakostakin ja se oli tänne heitettävä:)
   
 12. Tuljakov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, PaKa
 13. Jeasdp Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  No Logo No Party
  Kyllä on pieniä ihmisiä 1ügassa hommissa. Ei voi muuta sanoa.
   
 14. Tuljakov Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, PaKa
  Ilmeisesti tyylipisteitä ei ollut jaossa.
   
 15. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Lainaus:
  Mä olen kuullut, että alkuperäisten KHL-juttujen lisäksi Jokerit ei noudattanut ainoatakaan niistä asioista, joihin olivat sitoutuneet Liigan kokouksessa, jossa KHL-siirrolle annettiin vihreää valoa.

  Näihin asioihin kuuluivat mm. KHL-siirron markkinoiminen kesken Liiga-kauden (En tiedä yksityiskohtaisemmin) sekä lupaus siitä, että Jokerit pelaa kauden liigabudjetilla. Nämä ja muut lupaukset eivät lopulta Jokerien toimesta pitäneet paikkaansa, tai mistäs minä tiedän, mutta näin se seuroissa tulkittiin.

  Ymmärrettävää, että liigaseurat ovat täysin vittuuntuneita Jokereihin, eikä Harkimon naamaa enää jakseta katsella. Silti, oli mielestäni lapsellista jättää Jokerit kutsumatta.
   
 16. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Ei täällä kukaan väitäkään, että Tirkkonen olisi absoluuttisesti Marjamäkeä parempi valmentaja. Jos minun pitäisi valita ensi kaudeksi JYPin peräsimeen jompikumpi, olisi se eittämättä Marjamäki. Mutta palkinto jaetaan pelkästään tämän kauden näytöistä valmentajalle, jolla on ollut suurin vaikutus menestykseen. Molemmat ovat suuria vaikuttajia, mutta koittakaa nyt käppyräläiset nähdä, että jos joku valmentaja vie jonkun vitun jämäsäälisaipan mitalipeleihin, vaikka odotukset ovat säälipleijarien ulosjäämiseksi, niin on siinä valmentajalle sellainen tuhkimotarina, että palkinnon ansaitsee. En usko, että Marjamäki olisi vienyt samanlaiseen tulokseen SaiPaa, enkä myöskään usko, että Tirkkonen Kärppiä. Nyt molemmilla loksahti palaset kohdalleen ja kyllä SaiPa teki suuremman nousun odotuksiin nähden kuin Kärpät ja siksi Tirkkonen palkittiin.
   
 17. Derrick Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Noh, eihän minulla tietenkään ole mitään sitä vastaan että Peksi tuon valmentajapystin pokkasi (varsinkin kun Marjamäki alisuorittaa tällä hetkellä todella pahasti Minskissä).

  Mutta kun puhutaan odotuksista niin otetaas Pasi Arvonen mukaan keskusteluun. Kun Kaira sai kenkää syksyllä niin kuka odotti että Arvonen tulisi ykköseksi tai että veisi joukkueen pleijareihin, jossa sitten Kuningas Marjamäki antaisi sen niskalaukauksen. Tai kuka odotti Kerholta mitään siinä vaiheessa (21.2) kun Kapu ja Sallinen laitettiin lihoiksi...
   
 18. MustatKortit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
  Milläs perusteella Liigan parhaan puolustajan titteli myönnetään? Meneekö suoraan pistepörssin mukaan? Esa "kuningas" Lindell toki johtaa tällä hetkellä tätäkin tilastoa, mutta mielestäni jos Esa palkittaisiin, niin tykkäisin ajatella, että palkinto annetaan kokonaisvaltaisesta pelaamisesta.

  Ymmärtääkseni tälläkin palstalla Lindell nauttii jo seurarajat ylittävää arvostusta, mutta painottaisin miehen otteita vähemmän nähneille myös sitä, että Esa on todella fyysinen pakki, joka jakelee erittäin kovia pommeja ja karistelee kärkikarvaajan kuin hiekanjyväsen kaukalon kulmissa.
   
 19. Satunnainen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  SM-liigan sivuilla todetaan seuraavaa:
  Lainaus:
  Eiköhän se näillä näkymin ole Lindellille menossa.
   
 20. ruoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Panelian Raikas
  Kyllähän Rautakallio-palkinto Esalle kuuluu, siitä ei nyt pitäisi olla kahta sanaa... Tuli vain mieleen että olisiko sen saadessaan Esa nuorin palkinnon saanut?
   
 21. ilu Jäsen

  Lainaus:
  Vatanen oli kaudella 2010-2011 palkinnon voittaessaan 19-vuotias, Lindell taitaa olla jo yli kahdenkymmenen?
   
 22. Hidas_ja_kankea Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Etta, ACO
  Oli muuten eräs Reksa Ruotsalainen hyvin lähellä Vatasen ikää saavuttaessaan 79-80 eka kertaa palkinnon.
  Mutta yhtä kaikki, Lindellille palkinto kuuluu.
   
 23. Maximum_attack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
  Matti Keinonen-palkinnosta tulee vielä kova taistelu viimeisellä kierroksella, sillä tehotilaston kärjessä on muutamasta eri seurasta yhdessä ryppäässä pelaajia:
  Hännikäinen(JYP) +21
  Auvitu(HIFK) +20
  Kuusela(Tappara) +19
  Tuppurainen(JYP) +19

  Tuossa nyt nuo ketkä palkinnosta lähimpänä taistelee. Erikoisena knoppina että Tapparasta viimeisimpänä +- tilaston voiton on ottanut Antero Lehtonen kaudella 1978-79.
   
 24. Phaneuf#3 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät, Tampa Bay Lightning
  Ässien Mika Niemi voittaa Veikkauksen Kultainenkypärä palkinnon 10000€ jos ja kun pelaa tänään.