Liigan kurinpitopäätökset kaudella 2023–2024

  • 275 919
  • 2 260

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Pelsun videosta voi olla mitä mieltä vain, mutta kyllä mä oisin halunnut olla liigan toimistolla silloin kun ne on sen nähneet. Voin vain kuvitella sen hampaiden kiristelyn ja pään punotuksen kun siellä kampaviinerien ja lottopallojen seassa on pyöritty. Noh, nyt arvottiin tosiaan nolla peliä ja eihän se Jämseniä yhtään nopeammin tuo takaisin vaikka siitä olisi enemmän annettu. Ja onhan se kurinpito ollut ihan vitsi niin kauan kun minä muistan, mutta onhan se vitsi käsittääkseni Pohj.-Amerikassakin. Siihen on näiden nuorten hyvä tottua.
 
Toi Pelsun video on ihan hauska. Tai olisi hauska jos sen tekisi joku Twitterin hulvattoman hauska meemikeisari omalla tilillään. Mutta Pelsun julkaisema aiheuttaa lähinnä myötähäpeää. Mitä tällä nyt haluttiin saavuttaa?

Tuomio Åstenin taklauksesta mielestäni ihan ok. Olisin hyväksynyt yhden matsin, mutta sekin lähinnä seurauksista eikä teosta johtuen (joten väärin olisi sekin mennyt).
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Omasta mielestä pelikieltoa olisi voinut antaa. Samoin Jämsen sai osuman, koska yritti luonnollisesti ohittaa ja osuma tuli sen vuoksi pahemmin. Nää on näitä et miten vain voi tulkita. Olihan Åstenin käsi vähän ehkä kropasta irti.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Ehkäpä tässä nyt sitten tulkittiin, ettei haittaa, vaikka ensikontakti on päähän, kunhan suurin voima osuu kroppaan. Mun mielestä vähän huono tulkinta, kun se ensikontakti tehdään irti vartalosta olevalla jäsenellä, mutta toivottavasti linja sitten jatkossa pitää. Voi vähän kurotella käsillä päähän, kunhan muistaa osua kropalla kroppaan. Vai vedettiinkö tossa joku raja kuinka korkealle niitä käsiä saa kurotella?
 
Suosikkijoukkue
Pelicans, Darts, LA Rams, AD99
Meiän liiga.
 

Liitteet

  • BeFunky-photo.jpg
    BeFunky-photo.jpg
    550,4 KB · kertaa luettu: 316

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Onhan täällä monen muunkin jengin kannattajat pitäneet taklausta pelikiellon arvoisena, joten nämä lasijutut ovat taas aika turhaa paskaa.
Tuon taklauksen ikävään lopputulokseen suurin syyllinen on Jämsen itse. Ei se siitä parkumisella miksikään muutu.

Toivoisin jääkiekon ammattilaisilta viileän objektiivista suhtautumista tällaisiin tilanteisiin, silloinkin kun loukkaantunut pelaaja on omasta joukkueesta. Tunteellinen meuhkaaminen on ihan ok fanipojille ja -tytöille, mutta seurajohdon ja päävalmentajan tekemänä se valitettavasti vain syö koko seuran uskottavuutta.

Ottakaahan nyt siellä Lahdessa kaikki vähän happea ja katsokaa vielä kerran mahdollisimman objektiivisesti nuo videot tuosta taklaustilanteesta läpi. Enkä todellakaan tarkoita Pelicansin somessa julkaisemaa videota, jossa tarkoitushakuisesti on valittu se ainoa kuvakulma, jonka perusteella jää tulkinnanvaraa. Ei tuosta tilanteesta voi hyvällä tahdollakaan pelikieltoa antaa, jos jääkiekon sääntökirjaa tarkkaan luetaan.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Mielestäni videossa åsten levittää myös jalkansa pelaajan eteen jota nyrkki päähän ennen sitä vähän hidastaa eli ihan pelikiellon paikka mielestäni . Vastapalloon jalkakampit ovat melko ilkeitä.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Jäikö tämä sama kaveri Motinin jyrän alle noin vuosi sitten? Kyse oli silloinkin pitääkö kiekollisen pitää pää ylhäällä.

Silloin tuli 5+4 peliä. Tänään nollat. Ei ole vuodet veljiä keskenään.
 

eemuman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaveri hiihtää pää jossain kiveksien korkeudella vastustajan sinisellä, ni aika harvoin siinä hyvin käy. Åsten vielä vähä yrittää ehkä jopa välttää jalkojen kopsahdusta kropalla työntämällä, mut tosiaan kun nuorella sällillä on pää siellä kropan kohdalla..
 

Incorrect

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salo Sexy Hockey
”Videotallenteet katsottuaan kurinpitodelegaatio toteaa, että Pelicansin Aatu Jämsen hyökkää kiekollisena pelaajana keskialueen ylitse ja hyökkäyssiniviivan kohdalla pyrkii harhauttamaan edessä olevan Åstenin pelaten samalla kiekon Åstenin ohitse.”

”Edelleen delegaatio huomioi sen, että taklattu pelaaja Jämsen on tietoinen pelitilanteesta ja häneen tulossa olevasta vastustajan taklauksesta. ”

”Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Åstenin taklauksessa suurin voima kohdistuu Jämsenin vartaloon eikä päähän.”

Poimintoja delegaation päätöksestä, tässä on mielestäni kolme hyvää pointtia:

1. Jämsenin peliasento on mallia ”solmin luistimien nauhoja” kun pyrkii Åstenin ohitse.

2. Jämsen näkee Åstenin joka ei tule mitenkään ”puun takaa” taikka yllättäen kolmantena pelaajana tilanteeseen, joten Jämsenin on vähintään huomioitava se, että vastustaja saattaa taklata.

3. Taklauksen suurin voima kohdistuu Jämsenin vartaloon, ei päähän.

Nämä kolme kohtaa kun yhdistää, on mielestäni täysin oikea päätös olla rankaisematta Åstenia. Kiekoton pelaaja taklaa harhauttavaa kiekollista pelaajaa joka on huonossa asennossa, taklaus ei osu suoraa pelaajaa päähän, ja pelin nimi on jääkiekko.

Harmi silti Jämsenin puolesta, toivottavasti kaveri saadaan kuntoon.
 

hammerhill

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kupittaan TPS
Itse näen, että tämä on kehitystä pitkään jatkuneesta tappelemisen poistamisesta jääkiekossa. Nelosen tunnettu puukäsi ja "seuranhenki", mikä ei olisi ilman persoonaansa ja kulttistatustaan yhdenkään liigajoukkueen palkkalistoilla uskaltaa seisovilta jaloilta polvitaklata (levittää) ja antaa vielä kanansiipeä perään. Tommosesta tempusta pitäisi nokan tummua vielä samassa vaihdossa niin pahasti, että ei tahdo siinä pelissä enää jäälle mennä.

Ongelmana on, että nämä puukädet saa liigassa rottailla ilman kurinpitorangaistusta, kunhan sen tekee tarpeeksi piilossa ja "vahingossa".

Mcdavid ja muut nhl starat puskee samanlaisia yksinvetoja väsyneitä viisikoita päin ja niille ei kukaan edes koita tehdä noin, koska seuraukset ovat selkeät. Meillä ei niitä seurauksia ole.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silloin tuli 5+4 peliä. Tänään nollat. Ei ole vuodet veljiä keskenään.
Motinille ei olisi pitänyt tulla peliäkään ja nyt ehkä Åstenille olisi voinut antaa pelin tai kaksi. Se että samainen kaveri ei pitänyt päätään ylhäällä vuosi sitten eikä näköjään tänäkään vuonna, tarkoittaa sitä ettei täällä taklaa kohta kukaan ja ketään. Motin ei ole varmaan taklannut tänä vuonna vielä kertaakaan.
 

LUHGUNITED

Jäsen
Suosikkijoukkue
Konkkakypsän kriisiseuran munattomat kendojanarit
Kaveri hiihtää pää jossain kiveksien korkeudella vastustajan sinisellä, ni aika harvoin siinä hyvin käy. Åsten vielä vähä yrittää ehkä jopa välttää jalkojen kopsahdusta kropalla työntämällä, mut tosiaan kun nuorella sällillä on pää siellä kropan kohdalla..
Kyllä tuo omaan silmään näyttää siltä, että räppäri alkoi syystä tai toisesta däbbämään kesken jääkiekkopelin.

Ainakin pää menee samalla tavalla alaspäin omaan kainaloon.
 

Liitteet

  • images.jpeg
    images.jpeg
    7,7 KB · kertaa luettu: 72

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Muulille ei pelikieltoa, ryhdikästä toimintaa Liigalta! Hauskaa tosin että tämä meni lopulta toimitusjohtajan pyynnöstä kurinpitoon koska sähköpostien kanssa oli teknisiä ongelmia. Pelicansilta varmaan palvelinmaksutkin rästissä.


e: Ja Pelicans painoi näköjään tämän kauden pohjat painamalla Instagramiin vielä perään itkuvideon;

LAHI VS EVRIPADI!!!!

Antti motherfucking Tyrväinen päästetään kuulemma irti helmikuussa kun Pelicans piipahtaa nordiksella. Äiäenergiaa!
 

ilu

Jäsen
Itse tuomio (tai sen puute) itsessään on linjakas ratkaisu Liigan kurinpidolta, mutta prosessissa on kyllä jonkin verran perattavaa jo Åstenin oikeusturvankin kannalta.

Puhdasta taklausta ovat nyt katsoneet neljä tuomaria kentällä, sen jälkeen kaksi tuomaria videolta, sen jälkeen otteluvalvoja ja sen jälkeen vielä tilannehuone. Rikettä ei löydy, joten asian pitäisi tässä vaiheessa olla selvä ja Åstenin syytön.

Tämän jälkeen Pelicans on vielä yrittänyt jättää, oikeuksiensa puitteissa, tutkintapyynnön, jota ei kuitenkaan ole saatu asiallisesti ja sääntöjen puitteissa tehtyä. Viimeistään tässä vaiheessa asian pitäisi olla selvä, ja Åstenin syytön.

Tämän jälkeen Liigan toimitusjohtaja on kuitenkin poiminut tämän yksittäisen tapauksen ja vienyt sen erikseen kurinpidon käsittelyyn ohi vakiintuneiden menettelyiden ja protokollien. Vaikka, edelleenkään, rikettä tilanteessa ei ole tapahtunut, niin Åsteniin kohdistunut ajojahti kyllä nostattaa kulmakarvoja. Vaikea kuvitella että IFK:n lisäksi yhteenkään joukkueeseen tai Åstenin lisäksi moneenkaan pelaajaan kohdistuisi vastaavia toimenpiteitä.

Myös Raimo Summanen avasi tätä tilannetta tänään kyseenalaistaessaan Åstenin maalittamisen ja ihmetellessään pelaajayhdistyksen vaitonaisuutta. Jotain mätää järjestelmässä selvästi on. IFK-lisä valitettavasti voi vuodesta toiseen hyvin.
 
Viimeksi muokattu:
Myös Raimo Summanen avasi tätä tilannetta tänään kyseenalaistaessaan Åstenin maalittamiseen ja ihmetellessään pelaajayhdistyksen vaitonaisuutta. Jotain mätää järjestelmässä selvästi on. IFK-lisä valitettavasti voi vuodesta toiseen hyvin.
Melkein lens yrjö kun luin Summasen kommentin maalittamisesta. Halventaa kovasti oikean maalittamisen kohteita, kun nykyisin ihmisen nimen mainitseminen on jo maalittamista.

Itse tilanteessa selkeästi Åsten huomaa ettei pärjää tilanteessa, joten raukkamaisesti nostaa kyynärpään ylös. Aivan selkeä pelikiellon paikka.

Kaukana ovat ajat, kun Ifk oli oikeasti kova ja fyysinen.
 

PuukäsiPakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Totta helvetissä Åsten nostaa kättään hieman valmistautuessaan ottamaan kontaktin vastaan. Jokainen teistäkin tuossa tilanteessa nostaisi jos näkee että joku koohottaa täysiä päin, ihan normaali reaktio. Nyt vaan Jämseeniä epäonnisesti osuu leukaan koska peliasento on matala eikä kontakti ole edes kovinkaan kova, vaan valtaosa kontaktista tulee jalkoihin, Åstenkin lentää paikaltaan melkein voltin, seuraukset toki ovat ikävät. Åsten ei kuitenkaa nosta kättä selkeästi ylös eikä sivulle vaikka kuinka täällä koitetaan väittää jostain chicken wingistä, sen näkee ihan selvästi päädyn hidastuksesta ja sen on myös kurinpito suoraan todennut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös