Liigan kurinpitopäätökset 2018–2019

  • 349 497
  • 2 313
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Katsekontaktin luonteen ja intensiivisyyden kuvailu hämmentää jopa itse pelikieltoa enemmän.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Mutta, sinä olet esittänyt väitteen, jonka mukaan liigan käskystä KooKoon facesta on poistettu video, jossa on nähtävissä Malten käden ravistelua enemmänkin. Ja myös, että liigan sivulla olevasta videosta ei näy kaikki ravistelut ja video olisi tarkoitushakuisesti editoitu näyttämään pahemmalta kuin toisesta videosta voisi nähdä. Tähän tartuin ja väitän sinun olevan täysin väärässä noissa väitteissäsi. Tai siis kirjoitat täysin paskaa, ilmeisen tarkoitushakuisesti.

Tästä saa sellaisen kuvan, että video voisi olla käytössä, ellei KooKoo pimittäisi sitä itse. Juoni tihenee selvästi. Minä haluaisin nähdä tuon videon jo ihan mielenkiinnosta. Voitaisiinko se laittaa uudestaan jonnekin nähtäväksi?
 

Hamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Hyvää joulua, kurinpito. Voisitte kaikki erota ihan itse. Strömwallin käden liikkeen tulkintanne on käsittämätön. Teistä kukaan ei liene harrastanut mainitsemaanne toimintaa eli säädyttömyyttä. Ei se tuolla tavalla onnistu, te ymmärtämättömät pikkusielut.

Jos jatkatte, toivon, että linja pitää. Jatkossa selittämätön käden liike (ei laukaus vaan jokin muu liike) on ilman muuta ainakin 10 minuutin jäähy. Intensiivinen katse kohti tuomaria on säädytön seksuaalinen vihjaus ja selvä ulosajon paikka. Tuomarin ohi luisteleminen on uhkaus ja 1 - 4 peliä pelikieltoa tuomarin hipiän herkkyyden mukaan. Tuomarille puhuminen... No, ei kai täysin käsittämättömiin hypoteettisiin tilanteisiin tarvitse edes miettiä seurauksia.

Pelikieltoa tulee antaa linjurille. Rönn, mitä teet?
 

Esteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️
Oliko runkkausliike? Eikö ollut runkkausliike? Mielipiteitä ja tapoja näyttäisi olevan yhtä monia, kuin on tälle palstalle kirjoittajia. Joku pitää tyttärestä, toinen äidistä ja kolmas rasoista ja vanttuista.

Pitää muistaa, että jokainen voi vain itse täyttää omat toiveensa liikkeen laajuudesta, suunnasta ja nopeudesta. Linjatuomarille ja Liigan kurinpidolle tuollainen rento ja löysä hemputus on mieleen, kun taas toiset kirjoittajat vaativat huomattavasti räväkämpää otetta ja kiihkeyttä tunnusmerkkien täyttämiseksi.

Älkäämme kuitenkaan väheksykö veljiemme tapaa tumputtaa. Jokainen on oman onnensa seppä.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilveksen Jarkko Parikalle yhden ottelun pelikielto
Parikalle kakkua tästä.

TPS saa rangaistuksen
Filppulalle ei mitään tästä.

Iso pettymys, ettei Liigan kurinpitoa vuosia vaivanneesta linjattomuudesta ole päästy eroon tilannehuone-uudistuksen ja päävideotuomareiden määrän vähentämisen myötä. Filppulan tilanne ilmeisesti vain meni päävideotuomarin näppien välistä huomioiden hänen samaisesta ottelusta tekemänsä kaksi käsittelypyyntöä kurinpitodelegaatiolle.

Uskon, että Rönn on erotuomarijohtajana väärä kohde kritiikille tässä tapauksessa.

Strömwallin tapauksessa kurinpitodelegaation olisi kaiken ylimenevän tausta-analyysin sijaan yksinkertaisesti kannattanut katsoa ja huomata, ettei Strömwallin liike täytä edes välttävästi "itsetyydytyseleen" tunnuspiirteitä. Nyt ilmeisesti paljon kauden alla mainostetun oikeudenmukaisuuden sijaan koettiin tärkeämmäksi viestiä kurinpitodelegaation tuki tuomareiden kentällä tekemille ratkaisuille.

Huono joulu Liigan kurinpitokoneistolla.
 
Viimeksi muokattu:

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli siis Hakanpään(ja Antosen) sekä Filppulan taklaukset on sääntöjen mukaisia mut ei Parikan?

Heh. Mites ton kanssa kun Parikka huomenna pelikiellossa mutta kymppitili myös täynnä, kärsiikö molemmat pois samaan aikaan ja kehissä Tappara pelin jälkeen?

Mikäli siitä kymppiin johtaneesta jutusta on jälkikäteen tullut pelikieltoa, silloin se ei laske kymppitiliin eli Parikan kymppitili on edelleen yhden päässä pelikiellosta koska sai tosta taklauksesta kakkua
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vastustajaa saa yrittää vahingoittaa työntämällä selästä laitaa päin koska siitä saa vaan 10 minuuttia. Ruotsalainen ehdottaa Suomalaiselle linjurille lemmenleikkejä niin saa ottelurangaistus + 1. Make love not war... eiku toisinpäin

E. Tästä voisi kurinpito katsoa esimerkin oikeaoppisesta imitoinnista https://youtu.be/eoeMrD40G1s?t=28s (pätkä elokuvasta Youngblood - lätkä veressä)
 
Viimeksi muokattu:

Kurt

Jäsen
Onko kuvassa runkkausliike?

https://www.instagram.com/p/BrvX857nnAx/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=17yomb2paacbb

Linkki vie Sampo Liusjärven instagram-tilin viimeisimpään kuvaan, joka on julkaistu 3 päivää sitten. Ja tiedoksi, että tili on julkinen, joten kuka tahansa voi sen nähdä. Näinollen tässä linkkaamisessa ei ole mitään laitonta. Linkki ei tietenkään toimi siitä hetkestä alkaen, kun asetuksista laitetaan tili yksityiseksi.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko kuvassa runkkausliike?

https://www.instagram.com/p/BrvX857nnAx/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=17yomb2paacbb

Linkki vie Sampo Liusjärven instagram-tilin viimeisimpään kuvaan, joka on julkaistu 3 päivää sitten.

Jos tuosta olisi videokuvaa, niin sanoisin, että kyse on selkeästi säädyttömästä eleestä. Tuosta kun käsi hieman valahtaa alaspäin niin kaikki tietävät mistä on kyse. Liusjärvi on lisäksi ottanut valokuvaajaan suoran katsekontaktin ja huomioikaan myös hänen ilmeensä. Kaverihan on suorastaan hekuman huipulla. Ei muuta kun loppukauden hyllytys hänelle tai mikä parasta elinikäinen toimitsijakielto nykysiin kurinpitodelegaatin tehtäviin. Pelle mikä pelle.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Voi hyvää päivää, koittakaa nyt isot ihmiset päästä yli yhdestä pelikiellosta. Säännöt ovat sen suhteen yksiselitteiset ja muuan HIFK:n pelaaja on asettanut riman kurinpidolle. Tilanne meni siis täysin linjan ja sääntöjen mukaan. Toki Malte itse kiistää tehneensä mitään säädytöntä, mutta niin ne pelaajat aina kiistää tekosensa, joten siitä ei nyt voi ottaa minkäänlaista suuntaa seurauksille.

Tänään pelataan taas, Kouvolassakin.
 
Kannattaa muistaa, että nämä eleiden esittämiset ovat yksiä harvoista nollatoleranssijuttuja kaukalossa. Kaikki tietävät sen, ja pelaajat tietävät todellakin sen. Ei kannata itseään lietsoa raivoon perustelemalla, että jotain muuta saa tehdä ja tätä ei. Sääntöjä siis on eri kategorioissa ja näin se on jokaisessa lajissa, ja yhteiskunnassa. Tuossa ei ole minusta tarvinnut tuomarin ja kurinpidon tehdä ensin vaikea päätös, että saattoiko pelaaja tarkoittaa mistä tuomitsivat ja sitten tuomita. Teon asteella tai tulkittavuudella ei ole sen jälkeen mitään merkitystä. Nämä ovat muutenkin syystä mustavalkoisella tulkinnalla, koska pelaajat tekevät tässäkin kuten kaikissa muissakin rikkeissä... lähtevät viemään tekoja niin lähelle rangaistavaa kuin mahdollista. Melkoista vääntöä olisi, kun jokaista harmitukseen tullutta elettä lähdettäisiin arpomaan, että oliko vai ei ja TODISTAPPA! Vaikka siis kuinka voisi sanoa asianyhteydestä, että varmasti tarkoitti käsimerkkiään. Parempi minusta, että tulkintoja ei tarvita ja pelaajat ovat todellakin vastuussa omasta käytöksestään kaukalossa.

Enemmän toivoisin, että tämä herättäisi oikeammasta ongelmasta keskustelua. Miksi nuo huitomiset sallitaan? Kaikki kiekkoon liittyvät pitävät huitomista normaalina ja sallittavana ilmiönä. En ole kuullut kuin pohjois-amerikkalaisten sanovan ääneen, että erona eurooppalaisen ja p-amerikkalaisen kiekon välillä on mailan härski käyttö vastustajaan. Kurinpidon entiset pelaajatkin totesivat Malten tapauksesta, että ei voi noin paljoa sattua. Tuokin tulee tasan varmasti siitä, että keppiä nyt vain tulee jatkuvasti ja jos et kestä, niin pelaat sitten jotain muuta lajia. Tämä ajatus pitäisi saada muutettua. Huitomisen pois ottaminen vähentäisi mailalla estämistä automaattisesti ja sitäkin olisi helppoa tuon jälkeen vähentää.

Voi kun ihmiset laittaisivat liigalle painetta rikkeiden puhaltamattomuudesta yhtä paljon, kuin puhaltamisesta. Näin kun mennään, niin eihän noilla voi edes intressiä tai rohkeutta edes olla tapojen muuttamiseksi.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kurinpidon entiset pelaajatkin totesivat Malten tapauksesta, että ei voi noin paljoa sattua.

Ketkä ex-pelaajat näin ovat todenneet? Tykkään, että asioista ja henkilöistä puhutaan nimillä. Voin toki itsekin näyttää videokoosteen parille entiselle pelaajalle ja kysyä heiltä pystyykö videonauhan perustella arvioimaan sattuiko mailalla lyönti käteen vai ei,
 

Jägen_pelsut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voi hyvää päivää, koittakaa nyt isot ihmiset päästä yli yhdestä pelikiellosta. Säännöt ovat sen suhteen yksiselitteiset ja muuan HIFK:n pelaaja on asettanut riman kurinpidolle. Tilanne meni siis täysin linjan ja sääntöjen mukaan. Toki Malte itse kiistää tehneensä mitään säädytöntä, mutta niin ne pelaajat aina kiistää tekosensa, joten siitä ei nyt voi ottaa minkäänlaista suuntaa seurauksille.

Tänään pelataan taas, Kouvolassakin.

Aivan mahtavaa tekstiä! Täysin samaa mieltä! Pelaaja on vastuussa mitä tekee kentällä, enkä ole lukenut yhdestäkään päähän kohdistuneesta taklauksesta, että taklaaja myöntää tarkoituksensa olleen osua päähän ja kovaa!

Pää pystyyn ja kohti uusia matseja !!
 

Rankkari

Jäsen
Nuoret miehet havaitsevat ranneliikeasioita, kovin herkästi. Eikä siinä mitään pahaa ole, eipähän mene paikat tukkeeseen. Terveellistä siis.

Joo kyllä ranneliikeasia Malten tapauksessa hiljenee, ei hätää, mutta se voi siirtyä toisaalle. Kurinpitoryhmä otti tiukan otteen tumputuksen suhteen, mutta saattoi ampua sillä itseään reisille. Jatkossa katsomossa voidaan protestiliikkeenä näyttää tuomarille tumputusta, jos tuomarilta tulee kyseenalaista toimintaa jäällä. Ei lapsille, joten isät ja äidit, sulkekaa pienempien lasten silmät, kun tumputetaan.
Siksipä lisäpenaltti Maltelle olisi pitänyt jättää tuomitsematta. No sitä saa, mitä tilaa.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Rankkari kirjoitti:
Siksipä lisäpenaltti Maltelle olisi pitänyt jättää tuomitsematta. No sitä saa, mitä tilaa.

Ei ollut mahdollista. Säädyttömistä eleistä tuomitaan ottelurangaistus ja ottelurangaistuksen seurauksena on aina vähintään yhden ottelun pelikielto.
 

Rankkari

Jäsen
Ei ollut mahdollista. Säädyttömistä eleistä tuomitaan ottelurangaistus ja ottelurangaistuksen seurauksena on aina vähintään yhden ottelun pelikielto.
Kenties savolaista hitaampaa ajatksenkulkua havaittavissa, niin kerron vielä että.. Tilanne oli mahdollista tulkita käden ravistukseksi, ja eleeksi että lyötiin käsille, josta seurasi paitsiovihellys.
Ja niin se todellisuudessa olikin.
Hyvää tapaninpäivän jatkoa, liigakierroksen merkeissä!
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Tuo on jännää, miten moni on sitä mieltä, ettei Strömwallin ranneliikettä voisi pitää masturbaatioon viittavaana eleenä. En sitten tiedä, missä pullossa kasvaneita ovat. Itse olen nähnyt vastaavanlaisen ranneliikkeen usein tarkoittavan nimeen omaan Vedä käteen -tyylistä kommenttia. Ivallisena / vittuilevansa eleenä toiselle osapuolelle esitettynä. Siksi itsekin tuon tulkinnan helposti ostan.

No, kuten todettua, tulkinnasta on mahdollista olla eri mieltä. Nyt kun se tulkinta oli säädytön ele, oli yksi peli annettava.
 

444

Jäsen
No, kuten todettua, tulkinnasta on mahdollista olla eri mieltä. Nyt kun se tulkinta oli säädytön ele, oli yksi peli annettava.
Tulkinta oli, että mielensä pahoittanutta ja väärin tulkinnutta linjatuomaria ei heitetä bussin alle ja omia virheitä ei myönnetä. Johan sen kertoo nuo naurettavat perustelutkin. Siellä on varmaan myös ajateltu, että ei voi sattua, kun ei tule vertakaan, ihan kuten ala-asteella pihaleikeissä todettiin.
 
Ketkä ex-pelaajat näin ovat todenneet? Tykkään, että asioista ja henkilöistä puhutaan nimillä. Voin toki itsekin näyttää videokoosteen parille entiselle pelaajalle ja kysyä heiltä pystyykö videonauhan perustella arvioimaan sattuiko mailalla lyönti käteen vai ei,

Kurinpitodelegaatioon kuuluu Pekka Saarenheimo, Tuomas Pöyhönen, Markku Tuominen ja Robert Bützow. Ainakin yhdellä noista on ihan pääsarjakokemustakin ja muutamalla sitten vähän vähempi. Tuo on siis ihan julkista tietoa, eikä mitään salatiedettä. Noilla entisillä pelaajillahan ei olisi mitään syytä väittää jotain väärää, ja muilla ei ole mitään syytä olla uskomatta, kun kokenut kaveri asiasta sanoo. Varmaan ne sinun pelaajatuttusikin kyllä sanoo, että ei tuossa nyt mitään erityistä ollut vaan normaalia liigan halonhakkuuta.

Muutoin tulkitsit sitten kirjoitettua sanaa väärin. En väittänyt, ettei huitominen käy kipeää, vaan väitin huitomisen olevan noin syvällä jääkiekkotoimijoiden hyväksynnässä, "ettei se nyt voi käydä edes noin kipeää". Eikös siihen suuntaan päätöksessä sanottu?
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vielä jää epäselväksi, että miten ammatikseen jääkiekkoa pelaava pelaaja, ei tiedä että sille linjurille on ihan turha heilutella hanskaansa, kun linjurit eivät tuomitse jäähyjä. Ne kyllä raportoi isot, mutta huitominen ei sellainen rike yleensä ole.
 
Tulkinta oli, että mielensä pahoittanutta ja väärin tulkinnutta linjatuomaria ei heitetä bussin alle ja omia virheitä ei myönnetä.

Mitäs tuossa muuten tapahtui, että linjuri pahoitti mielensä? Eivätkö tuomarit voi tulkita rikkeitä tai muita ilman, että menee tunteisiin? Videoklipeistä ei ainakaan näkynyt mitään semmoista, että olisi jotenkin pahoittanut mielensä... mutta aivan varmasti on itseltään kysellyt, että tulkitsiko oikein sittenkään.

Yleensäkin heitot huonosta itsetunnosta tai jostain emotionaalisista ongelmista voi heittää romukoppaan. En usko yhdenkään tuomarin lähtevän noihin hommiin, jos ei ole kovaa henkistä kanttia ja kovaa itseluottamusta. Mielensä pahoittajat jäävät takuuvarmasti pois jo junnupelejä puhaltaessaan.
 

Hockeyhunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vielä jää epäselväksi, että miten ammatikseen jääkiekkoa pelaava pelaaja, ei tiedä että sille linjurille on ihan turha heilutella hanskaansa, kun linjurit eivät tuomitse jäähyjä. Ne kyllä raportoi isot, mutta huitominen ei sellainen rike yleensä ole.
Ei hän linjurille heilutellutkaan, vaan hänen takanaan olleelle päätuomarille. Linjuri vaan veti tästä herneet sieraimiin..
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Yleensäkin heitot huonosta itsetunnosta tai jostain emotionaalisista ongelmista voi heittää romukoppaan. En usko yhdenkään tuomarin lähtevän noihin hommiin, jos ei ole kovaa henkistä kanttia ja kovaa itseluottamusta. Mielensä pahoittajat jäävät takuuvarmasti pois jo junnupelejä puhaltaessaan.
Sekä Strömwallin syyllisyydestä että syyttömyydestä on esitetty hyviä perusteluja, eikä itselläni ole kaikkien videoiden katsomisen jälkeenkään selvää näkemystä asiasta. Sen sijaan tämän @Pula-ajan Tretjak kommentin allekirjoitan täysin. Palloilulajien erotuomareiksi hakeutuu ja valikoituu tietynlaisia luonteita, mutta heikolla itsetunnolla varustetut persoonat eivät niihin hommiin lähde ollenkaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös