Monet ovat vaatineet, että pelikielto olisi yhtä pitkä kuin loukkaantuminen. Kuulostaa järkevältä, mutta... oikeasti se on kaikkea muuta kuin järkevää.
Pelaaja X kokoaa vaimonsa ostamaa kirjahyllyä ottelua edeltävänä iltana. Hän vahingossa lyö itseään vasaralla peukaloon, ja peukalo murtuu. Koska pelaaja X on kova jätkä, hän päättää pelata. Ottelussa hän saa mailasta käteensä, ja huomaa ettei peukalo kestäkään pelaamista, ja tuupertuu jäähän. Tuleeko tässä tilanteessa tuomita vastustajalle pelikieltoa?
Pelaaja Y on sitkeä pelaaja, kuten muutkin kanssapelaajat. Hän on blokannut laukauksen aiemmassa ottelussa, ja ottanut kiekon kylkeensä, murtaen kylkiluun. Seuraavassa ottelussa seuraavana päivänä häntä taklataan, ja jää jään pintaan makaamaan. Kylki ei kestä, ja pelaaja poistuu koppiin ja on kaksi viikkoa poissa peleistä. Tuleeko tässä tilanteessa tuomita vastustajalle pelikieltoa?
Pelaaja Z saa kovan avojääpommin, ja kaatuu jään pintaan, lyöden päänsä jäähän. Kypärän remmi on selkeästi löysällä, ja kypärä lähtee puoliksi päästä taklauksessa, ja ei suojaa päätä enää siinä vaiheessa, kun pelaaja kaatuu jään pintaan ja/tai laitaa päin. Pelaaja on aivotärähdyksen takia sivussa puoli vuotta. Tuleeko tässä tilanteessa tuomita vastustajalle pelikieltoa?
Pelaaja Ö on vääntänyt nilkkansa aiemmin, ja pelaa puudutuspiikkien voimalla. Nyt nilkka vääntyy vielä vähän, ja pelit jää siihen. Pelaaja Ö on tietoisesti lääkärinsä puuduttamana pelannut vanhan vamman kanssa, jota tietenkään ei kukaan joukkueen ulkopuolella tiedä. Tuleeko tässä tuomita vastustajalle pelikieltoa?
Yhteistä yllämainituissa tilanteissa on se, että missään tilanteessa kukaan vastustaja ei tee välttämättä yhtään mitään väärää, vaan he saattavat saada tuomion vain sen takia, että vastustaja on valmiiksi ollut loukkaantunut, tai on itse laiminlyönyt turvallisuuttaan. Jotkut voivat myös kalastaa taktisesti pelikieltoa vastustajan tähdille, käyttämällä vanhaa vammaa. Tätä en kyllä usko, mutta kaikki on mahdollista. Jos vaikka vastustajan ykkössentteri antaa vähän poikittaista maalilla, ja vastustaja "loukkaantuu" tietoisesti hyväksikäyttäen vanhaa vammaansa, ja kalastaa tällä "loukkaantumisella" pelikieltoa.
Jos tuo "poissa niin kauan kun pelaaja on loukkaantunut" vaatisi myös sen, että jokaisen ottelun jälkeen jokaisen pelaajan terveydentila tarkistetaan, että oltaisiin 100% varmoja ettei pelaajalla ole entisiä vammoja missään, ja jos on, miten ne vaikuttaa pelaamiseen. Jokainen tietää, ettei tälläinen ole logistisesti mitenkään mahdollista, eikä taloudellisesti eikä aikataulullisesti.
Kuka on myös se taho, kuka päättää miten kauan loukkaantuminen kestää? Jos joukkueen A neloskentän pelaaja on saanut vamman, ja sen on aiheuttanut joukkueen B tähtipelaaja, joukkueen A lääkäri voi taktisesti väittää, että "vamma on todella paha" ja pitää pelaajaa sivussa ikäänkuin varotoimenpiteenä viikkoja, aiheuttaen toiselle joukkueelle tarpeetonta hallaa. Lääkäreiden tulisi siis olla 100% puolueettomia ja Liigan omia, ettei väärinkäytöksiä tule.
Summa summarum: Ei tulisi koskaan toimimaan. Pelaajista pitäisi saada jatkuvasti reaaliaikaista tietoa terveydentilasta, koska ikinä ei voida osoittaa että joku vamma tulee rikkeen seurauksena, eikä vamma ole vanha tai johdu pelaajan omasta huolimattomuudesta.