Kari Tappio
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Petmanien omat säännöt
Onko muitakin tapoja perehtyä asiaan kuin seurata otteluita?Toi on aina helppo vastaus, kun ei halua asiaan tarkemmin perehtyä.
Onko muitakin tapoja perehtyä asiaan kuin seurata otteluita?Toi on aina helppo vastaus, kun ei halua asiaan tarkemmin perehtyä.
Ehdottomasti otteluiden seuraamisen ja tilastojen kombinaatio on kaikkein paras. Värilasit vasta-argumenttina on sen sijaan helppo ja laiskan miehen ratkaisu.Onko muitakin tapoja perehtyä asiaan kuin seurata otteluita?
Kyllä K-Espookin pomppaa aika pahasti silmään tuolta, kuitenkin kolmantena koko sarjassa ja 2min rangaistuksissa niin ikään kolmantena koko sarjassa. Erikoista, enkä nyt kyseenalaista varsinaisesti tuomareita.Sinälläänhän tuo yv/av-kertojen suhde on ihan mielenkiintoinen. Kärppäleiri on nostanut esille kuinka Tappara on päässyt 20 kertaa enemmän YV:lle, huomioita myös että Tappara on saanut 5 kappaletta alivoimia enemmän. Näissä molemmissa Tappara saanut 5 eniten ylivoimaa ja 5 eniten alivoimaa kaikista joukkueista.
Toki sanottava että Kärppien suhde on hämmentävän negatiivinen kun laskee yv/av-kerrat yhteen. Tässä Liigan sivuilta yhteenlaskettu ylivoimien ja alivoimien suhde.
HIFK +15
Tappara +0
K-Espoo -13
SaiPa +13
KalPa -5
Ässät +0
Ilves -2
Lukko -1
Kärpät -17
TPS -6
Sport +7
Pelicans +15
KooKoo -16
JYP +10
HPK -17
Jukurit +17
Sitä en osaa sanoa kertooko tuo sitten mistään mitään?
Ei se meiän liigassa toimi niin vaan just toisinpäin, olikohan @axe tekemä tilasto missä oli Tapparan runkosarja sijoitukset ja sitten yv määrä niin toisessa kärjessä ja toisessa pohjalla.Yleensä kun kakkosia tuppaa ottamaan eniten ne jengit pitkässä juoksussa joilla ei luistin tai peli muuten kulje ja joutuvat rikkomaan.
Jos Kärppien ja K-Espoon luvut on hämmentävän negatiivisia niin eikös puolestaan Jukurien, Pelicansin ja JYPinkin luvut ole ainakin sarjasijoituksiin peilaten hämmentävän positiivisia? Mistä nämä sitten kertovatkaan, niin erot ovat mielenkiintoisen suuria.Toki sanottava että Kärppien suhde on hämmentävän negatiivinen kun laskee yv/av-kerrat yhteen. Tässä Liigan sivuilta yhteenlaskettu ylivoimien ja alivoimien suhde.
HIFK +15
Tappara +0
K-Espoo -13
SaiPa +13
KalPa -5
Ässät +0
Ilves -2
Lukko -1
Kärpät -17
TPS -6
Sport +7
Pelicans +15
KooKoo -16
JYP +10
HPK -17
Jukurit +17
Mitäs tungette sen mailanne sinne kainaloon. Se on riskienhallintaa. Liigassa jengi joutuu toki pelaamaan koko ajan maila kainalossa kun siitä liian vähän jäähyjä vihelletään.Liigassa on yleistynyt varsin helppo tapa hankkia vastustajalle jäähy. Eli pelaaja puristaa vastustajan mailan kainaloonsa ja kaatuu. Ja jäähy ei tietenkään tule mailasta kiinnipitäjälle. Oletko huomanneet vastavaavia? Kärppien peleissä noita on viime aikoina ollut useampi.
Tämä nyt on vähän typerä vastaus, jos ymmärtää yhtään jääkiekon kamppailupelaamisesta. Et voi mitenkään välttää tilannetta, että maila ei olisi välillä pelaajan kainalon korkeudella, jos yrität riistää kiekkoa vastustajalta.Mitäs tungette sen mailanne sinne kainaloon. Se on riskienhallintaa. Liigassa jengi joutuu toki pelaamaan koko ajan maila kainalossa kun siitä liian vähän jäähyjä vihelletään.
Mulla ei tule mieleen yhtäkään edellä mainittua tilannetta tältä kaudelta. Kärppien peleissä tuntuu kyllä sattuvan ja tapahtuvan (ei liity lainattuun nimimerkkiin).Tämä nyt on vähän typerä vastaus, jos ymmärtää yhtään jääkiekon kamppailupelaamisesta. Et voi mitenkään välttää tilannetta, että maila ei olisi välillä pelaajan kainalon korkeudella, jos yrität riistää kiekkoa vastustajalta.
En tiedä onko tuo nyt niin iso ongelma, mutta tyhmää väittää, että pystyisit välttämään tilanteen, missä vastustaja nappaa mailan kainaloon.
Eihän näitä montaa tule. Tältä kaudelta muistan yhden, missä selkeästi pelaaja nappasi mailan kainaloon ja heittäytyi selälleen. Siitä tuli Kärpille jää, mutta näin isossa kuvassa en näe ongelmaa. Teemu Turunen harrastaa myös tätä välillä, mutta aika huonolla menestyksellä saa jäähyjä hankittua.Mulla ei tule mieleen yhtäkään edellä mainittua tilannetta tältä kaudelta. Kärppien peleissä tuntuu kyllä sattuvan ja tapahtuvan (ei liity lainattuun nimimerkkiin).
Eihän näitä montaa tule. Tältä kaudelta muistan yhden, missä selkeästi pelaaja nappasi mailan kainaloon ja heittäytyi selälleen.
Näistä pelaajista, joita Kerhon kautta läheltä on saanut seurata, niin kaksi pelaajaa tulee heti mieleen. Toinen on Turunen, joka tekee sitä nimenomaan hyökkäyspäässä. Toinen tekee vähän erilailla, se toinen on Juuso Pulli, jonka puolustaminen, ainakin viime kaudella, käytännössä lähti siitä, että vastustajan maila lukittiin kainaloon. Joskus siitä tulee itselle jäähy, joskus vastustajalle, mikäli Pulli sattuu kaatumaan, mutta hämmästyttävän monesti peli vain jatkuu ja Pulli saa merkittävää etua.Eihän näitä montaa tule. Tältä kaudelta muistan yhden, missä selkeästi pelaaja nappasi mailan kainaloon ja heittäytyi selälleen. Siitä tuli Kärpille jää, mutta näin isossa kuvassa en näe ongelmaa. Teemu Turunen harrastaa myös tätä välillä, mutta aika huonolla menestyksellä saa jäähyjä hankittua.
Tottakai se oli provosoiva muotoilu tästä vesihiihtokiekosta ja tiedän kyllä että mailat liikkuu kainaloissa muutenkin kuin koukkiessa. Mutta voi myös verrata Liiga- ja NHL-kiekkoa toisiinsa ja huomata että toisessa paikassa maila on paljon useammin kainalossa kuin toisessa.Tämä nyt on vähän typerä vastaus, jos ymmärtää yhtään jääkiekon kamppailupelaamisesta. Et voi mitenkään välttää tilannetta, että maila ei olisi välillä pelaajan kainalon korkeudella, jos yrität riistää kiekkoa vastustajalta.
En tiedä onko tuo nyt niin iso ongelma, mutta tyhmää väittää, että pystyisit välttämään tilanteen, missä vastustaja nappaa mailan kainaloon.
Monesta asiastahan tuo on kiinni, mutta aika paljon tuosta selittänee joukkueiden pelitapa? Liikkeeseen pohjaavat joukkueet pärjäävät tuossa paremmin kuin käsiin ja vääntövoimaan pohjaavat joukkueet. Kun pärjäät liikkeellä, niin puolustaminen rikkomatta on hieman helpompaa ja toisaalta toinen joutuu useammin rikkomaan kun olet kiekon kanssa potkun edellä.Muutamia tilastopoimintoja erikoistilanteiden määristä. Ja tietysti lukemat per peli, koska pelimäärissä on tuttuun tyyliin vaihtelua. Vertailin kolmea lukua: yv-kerrat, av-kerrat ja niiden erotus, ja poimin sellaiset, jotka ovat yli keskihajonnan päässä keskiarvosta suuntaan tai toiseen.
Ylivoima: Pelicans 4.33 / Kärpät 2.42 ja Ilves 2.78
Pelicans omilla luvuillaan, koska seuraavana olisi Sport 3.79. Pelicansin ja Kärppien ero melkoinen 1.91 yv-kertaa per peli.
Alivoima: HPK 4.15 ja Ässät 3.74 / Jukurit 2.81, Ilves 2.89, SaiPa 2.95 ja HIFK 2.95
Erot eivät aivan niin suuret kuin ylivoimissa, mutta HPK tässä erottuu selvästi isolla määrällään. Ero Jukureihin 1.34 alivoimakertaa per peli.
YV-AV: Pelicans +0.83, Jukurit +0.81, HIFK +0.71 ja SaiPa +0.60 / Kärpät -0.89, HPK -0.85, KooKoo- 0.76 ja Kiekko-Espoo -0.65
Mielenkiintoisesti tässä on molemmissa ryhmissä edustusta sarjataulukon eri osista, niin kärjestä, keskikastista kuin häntäpäästäkin.
Mielenkiintoisia tilastoja kerrassaan. Kiitos, että näit vaivan. Lainasin vain pienen osan ja boldasin jäähysuhteissa kaksi eniten miinuksella olevaa joukkuetta, eli Kärpät ja HPK. Monen vaikuttavan asian summasta nuo lukemat syntyvät. Yksi mielenkiintoinen tekijä on joukkueiden päävalmentajat Manner ja Mäntymaa, jotka eivät anna tuomareille palautetta oikeastaan lainkaan. Onko sattumaa, että Mannerin ja Mäntymaan joukkueet ovat jäähysuhteessa raikkaasti miinuksella. No, ei tietenkään ole.YV-AV: Pelicans +0.83, Jukurit +0.81, HIFK +0.71 ja SaiPa +0.60 / Kärpät -0.89, HPK -0.85, KooKoo- 0.76 ja Kiekko-Espoo -0.65
Itse asiassa HPK:n lukemat ovat parantuneet valmentajavaihdoksen myötä. YV-AV-erotukset ovat valmentajittain Lehtonen -1.60 ja Manner -0.60. Tietysti otos Lehtosen osalta on pieni, vain 5 peliä.Mielenkiintoisia tilastoja kerrassaan. Kiitos, että näit vaivan. Lainasin vain pienen osan ja boldasin jäähysuhteissa kaksi eniten miinuksella olevaa joukkuetta, eli Kärpät ja HPK. Monen vaikuttavan asian summasta nuo lukemat syntyvät. Yksi mielenkiintoinen tekijä on joukkueiden päävalmentajat Manner ja Mäntymaa, jotka eivät anna tuomareille palautetta oikeastaan lainkaan. Onko sattumaa, että Mannerin ja Mäntymaan joukkueet ovat jäähysuhteessa raikkaasti miinuksella. No, ei tietenkään ole.
Mielenkiintoisia tilastoja kerrassaan. Kiitos, että näit vaivan. Lainasin vain pienen osan ja boldasin jäähysuhteissa kaksi eniten miinuksella olevaa joukkuetta, eli Kärpät ja HPK. Monen vaikuttavan asian summasta nuo lukemat syntyvät. Yksi mielenkiintoinen tekijä on joukkueiden päävalmentajat Manner ja Mäntymaa, jotka eivät anna tuomareille palautetta oikeastaan lainkaan. Onko sattumaa, että Mannerin ja Mäntymaan joukkueet ovat jäähysuhteessa raikkaasti miinuksella. No, ei tietenkään ole.
Tuota selittää osin myös se, että vastustaja pelaa enemmän ylivoimaa. Kärppien selvästi pienin ylivoimakertojen määrä yhdistettynä toimivaan ylivoimaan syö ylivoiman avulla tulluttta kiekonhallintaa.Kärppien hyökkäysaika on myös ollut koko kauden selkeästi vastustajaansa alhaisempi, yleensä suhteessa 1/3 vähintään.
Se on yksi selittävä tekijä.Tai sitten ne faktat löytyvät pelitavallisista asioista.
Teet toisteisesti saman ikävän virheen. Lainaat viestiäni ja kirjoitat moista. Siitä saa sellaisen käsityksen, että minä syyttäisin tuomareita Kärppien sarjasijoituksesta. Noinhan en ole tehnyt, joten voisit lopettaa tuon.En silti Kärppien osalta syyttäisi nyt tuomareita nykyisestä sarjasijoituksesta.
Pelitavallisilla asioilla on varmasti oma osuutensa asiaan, mutta se ei näyttäisi välttämättä olevan kovin iso. Jos tästä halutaan saada kokonaiskuvaa, on tarkasteltava muitakin joukkueita, ei vain tämän kauden Kärppiä. Jäähysuhteissa on isoja eroja joukkueiden välillä. Nämä erot eivät korreloi ainakaan joukkueiden sarjasijoitusten kanssa, mutta myös korrelaatiota pelitavallisiin ominaispiirteisiin on hyvin hankala hahmottaa.Tai sitten ne faktat löytyvät pelitavallisista asioista. Kärpät on ollut tällä kaudella niin paljon vastustajaa vähemmän kiekossa, että jäähysuhdanne on jo sillä selitettävissä. Kärppien hyökkäysaika on myös ollut koko kauden selkeästi vastustajaansa alhaisempi, yleensä suhteessa 1/3 vähintään.
Kiekottomana, ja omalla alueella puolustaessa joutuu yleensä enemmän rikkomaan, kuin kiekon kanssa...
Liigan tuomarointi on edelleen nimen omaan tuomarointia. En silti Kärppien osalta syyttäisi nyt tuomareita nykyisestä sarjasijoituksesta.
Varmasti rosteri ja pelitapa ovat merkittävässä roolissa. Mutta on tuossa kummallisuuksia. Otetaan nyt esimerkiksi HIFK, jonka yv-määrissä kotona 5.00 ja vieraissa 2.45 per peli on todella suuri ero. Kuitenkin tilanne on se, että pistekeskiarvo on kotona 1.80 (sija 8) ja vieraissa 2.36 (1). Eli vieraissa sarjan paras joukkue, mutta ylivoiman määrä pohjilla, kun taas kotona keskinkertainen, mutta ylivoiman määrä sarjan suurin.Monesta asiastahan tuo on kiinni, mutta aika paljon tuosta selittänee joukkueiden pelitapa? Liikkeeseen pohjaavat joukkueet pärjäävät tuossa paremmin kuin käsiin ja vääntövoimaan pohjaavat joukkueet. Kun pärjäät liikkeellä, niin puolustaminen rikkomatta on hieman helpompaa ja toisaalta toinen joutuu useammin rikkomaan kun olet kiekon kanssa potkun edellä.
Tuossa pitää huomioida mitä ne pelit ovat olleet. Kymmenessä kotipelissä on muunmuassa Kiekko-Espoon ensimmäinen peli, jossa espoolaiset keräsivät merkittävästi enemmän jäähyjä, Mason HPK, 4-8 tappio SaiPalle, Pelicans-peli jossa Taponen loukkaantui ja Elias pelasi pelin loppuun ja seuraavat kotipelit ~87% torjuntaprosentilla. Kotipelien pistesaaliiseen vaikuttaa väkisinkin että ainakin neljässä näistä maalivahdit ovat laskeneet luokattoman paljon vetoja sisään.Varmasti rosteri ja pelitapa ovat merkittävässä roolissa. Mutta on tuossa kummallisuuksia. Otetaan nyt esimerkiksi HIFK, jonka yv-määrissä kotona 5.00 ja vieraissa 2.45 per peli on todella suuri ero. Kuitenkin tilanne on se, että pistekeskiarvo on kotona 1.80 (sija 8) ja vieraissa 2.36 (1). Eli vieraissa sarjan paras joukkue, mutta ylivoiman määrä pohjilla, kun taas kotona keskinkertainen, mutta ylivoiman määrä sarjan suurin.
Tuo on hyvä huomio. Jos jaetaan tähänastinen kausi kahtia ennen ja jälkeen ma 7.10. niin ennen otteluita ehdittin pelata 78 kpl ja nyt jälkeen 77 kpl. Alivoimakertoja puolestaan 560 kpl ja 483 kpl, eli joukkuetta ja peliä kohti keskimäärin 560/156 = 3.59 ja 483/154 = 3.14. Muutos on siis ihan merkittävä. Ja omana näkemyksenäni sanoisin, että suurin syy siihen on se, että linjassa on suurelta osin palattu vanhaan. Kun alkukaudesta aiempaa herkemmin tuomittuja kiinnipitämisiä ja estämisiä saattoi olla pelissä useita, nyt enää lähinä yksittäisiä. Varmasti pelaajatkin ovat joltain osin siistineet pelaamistana noiden rikkeiden osalta, mutta enemmän siis mielestäni kyse tuomareista.Linja on löystynyt tai pelaajat ovat oppineet pelaamaan linjan mukaan siinä missä aivan alkukaudesta tuli molemmin puolin enemmän jäähyjä.
Teet toisteisesti saman ikävän virheen. Lainaat viestiäni ja kirjoitat moista. Siitä saa sellaisen käsityksen, että minä syyttäisin tuomareita Kärppien sarjasijoituksesta. Noinhan en ole tehnyt, joten voisit lopettaa tuon.