Liigakarsinta 2013

  • 352 786
  • 1 054
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Ahaa. Minkä takia ei? Kiinnostaa miten tällaisen faktan voi muodostaa.

Siis pelillisesti ei ole. Henkisesti kyllä varmasti on.

En mä toki väitä että Mestiksen nousukandidaatit olis sen valmiimpia ja vaikea väittääkään kun en ole tällä kaudella Mestistä sekuntia nähnyt. Ja sanoin vaan tosiaan mitä ole mieltä tästä hetkestä. Parin kuukauden aikana tilanne saattaa hyvinkin muuttua.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Veikkaan että ensi kaudella liigassa pelaavat ihan samat joukkueet kuin tällä kuluvallakin kaudella. Ei Ilves putoa liigasta vaikka karsinnat häviäisikin. 16 kertainen mestari, 9 hopeaa ja 12 pronssia.....perinteikäs seura, ja ne painavat!

Jos karsintojen voittaja pystyy lunastamaan liigalisenssin ja liigakriteerit täyttyvät, niin ei siinä paljon vanhat mestaruudet sillon paina. Ainoa mahdollisuus olisi siirtyä 15 joukkueen liigaan. Tämä olisi tietysti mahdollista.
 

lihaani

Jäsen
Olen ties kuinka usen toistanut vanhanaikaista tilan ja ajan mantraa näissä karsinatapeleissä. Liigan ja Mestiksen suurin ero pelissä on, että liigassa tilaa ja aikaa on äärimmäisen vähän. Juuri siksi liigpelit näyttävät välillä tosi tylsältä nuhjaamiselta. Toinen liigajoukkueen etu on fyysisyys. Koko kausi on tahkottu Suomen mulkkumaisimpia pelaajia vastaan ja se on tullut osaksi arkea.

Ilves kuitenkin on pelannut ihan hyvää liigalätkää ja aina liiglaisten tilannekovuus pienessä tilassa yllättää mestisporukan.

Todennäköisesti nytkin.
 
Viimeksi muokattu:

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Nyt pitäis sopia ennen karsintoja, että kuinka menetellään näissä tilanteessa:

a) Ilves häviää karsinnat -> SM-Liigaa laajennetaan yhdellä ja Ilves saa jatkaa SM-Liigassa historiansa takia.
b) Ilves voittaa karsinnat -> SM-Liigaa laajennetaan yhdellä ja Mestiksen mestari otetaan Liigaan vaikkei pelillisin avuin nousekaan.

Varmaa on että ilkkumista tulee jos noista jompikumpi skenaario toteutuu. Voin hyvin kuvitella että esim. sporttilaiset haukkuisivat SM-Liigaa ja Ilvestä ekassa tapauksessa, mutta toisessa vain puolustelevat paikkaansa sillä kuinka Vaasassa on hallissa uudet jäädytysputket ja turvakaukalo ja Red Army saapuu joka Liigapaikkakunnalle 15 bussilla.

Minä en Ilveksen putoamista pelkää sen enempää kuin edellisilläkään kerroilla, eikä se ole syy tähän viestiin. Syy on se, että en käyttäytyisi Sporttia kohtaan kuten vaasalaiset Ilvestä kohtaan jo kauan ennen mahdollista nousuaan.

Miten on Ilveksen ja nousijaehdokkaiden fanit?
 

jtuominen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS(+Länsirannikko)
En usko hetkeäkään...

...ilman nykyisten Mestis porukoiden selkeää vahvistumistä, että voittaisivat ainuttakaan sarjaa yhtäkään liigajoukkuetta vastaan. Yksittäisen ottelun kyllä saattaisivat voittaa, sarjaa ei todellakaan.

lihaani:n viestissä oli juuri passelit perustelut asialle.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Voin hyvin kuvitella että esim. sporttilaiset haukkuisivat SM-Liigaa ja Ilvestä ekassa tapauksessa, mutta toisessa vain puolustelevat paikkaansa sillä kuinka Vaasassa on hallissa uudet jäädytysputket ja turvakaukalo ja Red Army saapuu joka Liigapaikkakunnalle 15 bussilla.

Eihän tuossa mitään tarvi päättää. Jos Ilves häviää, se putoaa. Jos Ilves voittaa se säilyy ja elämä Mestiksessä jatkuu ennallaan.

Katsotaan nyt ensin, ketä sieltä tulee vastaan, mutta eiköhän Sportin kannattajien näkemys ole jo tullut hyvin selväksi? Jos Sport ei nouse urheilullisesti, ei sen tule nousta lainkaan. Jos Ilves taas putoaa ja pidetään liigassa, täältäpäin saatte osaksenne myötähäpeää ja todella irvokasta vittuilua. Simple as that!
 

scholl

Jäsen
Jos karsintojen voittaja pystyy lunastamaan liigalisenssin ja liigakriteerit täyttyvät, niin ei siinä paljon vanhat mestaruudet sillon paina. Ainoa mahdollisuus olisi siirtyä 15 joukkueen liigaan. Tämä olisi tietysti mahdollista.

Minä ihmeen mafiaorganisaationa tuota lätkäliigaa pidetään.
Joka maassa on joukkueita, joilla on lukuisia mestaruuksia, mutta joiden nykyinen toiminta ei edellytä pääsarjatasoa. Jos Ilves putoaa niin se voi laittaa hommat kuntoon ja nousta takaisin. Niin sen kuuluu mennä. Olen sitä mieltä, että jo tuo vaatimus, että divarijengin pitäisi maksaa joku lisenssi liigajoukkueelle, josta tämä ei ole ikinä itsekään mitään maksanut, on todella vastenmielinen ajatus.

Jos ei ole riittävän hyvä pelatakseen pääsarjatasolla, pitää hakea vauhtia alempaa.
 

lappee

Jäsen
Pystyykö mikään Mestisseura lunastamaan lisenssin ja olla muutenkin liigakelpoinen? TUTO? Ei vaikka Tamminen kuinka uhoaa. TPS:llä taitaa olla myös vaikeuksia niin kaksi joukkuetta Turusta..Jukurit, KooKoo ei. Sport? Ehkä ainut jonka talousalue on sellainen josta voisi sen lisenssin oikeuttavan rahan kerätä. Toki muistettava se, että pelkästään sen lisenssin maksaminen/lunastaminen ei riitä vaan toimintaa on kasvatettava joka osa-alueella.

Voihan joku tietysti sanoa, että Lappeenrannan talousalue on pieni ja sielläkin pelataan liigaa. Kyllä talousalue on pieni, mutta siellä on se liigalisenssi olemassa ja joukkue sinnittelee hienosti vaikka joka syksy ennustetaan liigan viimeiseksi, jota se ei tule tälläkään kaudella olemaan.

Ehkä se järkevin vaihtoehto, jos Mestiksestä löytyy potentiaaliset joukkueet jonain päivänä niin olisi pelata 16 joukkueen SM-Liigaa. Silloin päästäisiin eroon keinotekoisista välisarjoista ja ottelumäärä pysyy silloin 60. Mutta löytyykö jonain päivänä ne kaksi joukkuetta liigaan?

Eikä 16 joukkeen liigaa saa myöskään sulkea. Sinne on oltava mahdollisuus nousta ja pudota.

Eikä tarvitse vetää herneitä...en usko 16 joukkeen liigaan enkä 15 joukkueenkaan. 14 joukkueella tullaan menemään.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nyt pitäis sopia ennen karsintoja, että kuinka menetellään näissä tilanteessa:

a) Ilves häviää karsinnat -> SM-Liigaa laajennetaan yhdellä ja Ilves saa jatkaa SM-Liigassa historiansa takia.
b) Ilves voittaa karsinnat -> SM-Liigaa laajennetaan yhdellä ja Mestiksen mestari otetaan Liigaan vaikkei pelillisin avuin nousekaan.

c) Ilves häviää karsinnat -> SM-Liiga ilmoittaa että kyseessä ei ole karsintasarja, vaan näytösluontoinen tasonmittaussarja, jonka tulokset eivät ole riittävä osoitus liigakelpoisuudesta. Mestisjoukkue pysyy Mestiksessä, Ilves pysyy Liigassa ja karsinnat lopetetaan siihen asti, kunnes itsellinen toiminta on saatu tapettua lopullisesti, ettei tällaisia ikäviä skenaarioita enää pääsisi toistumaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
En minäkään tuohon 15 joukkueeseen oikein usko. Ainut on tuo Kal€, joka saattaa Pohjois-Korea tyyliin jyrähtää että Ilves säilyy ja päästään rakentamaan uutta hallia.
 

scholl

Jäsen
En minäkään tuohon 15 joukkueeseen oikein usko. Ainut on tuo Kal€, joka saattaa Pohjois-Korea tyyliin jyrähtää että Ilves säilyy ja päästään rakentamaan uutta hallia.

itse uskon jopa 20 joukkueen liigaan, mutta niistä vain 10 tai 12 pelaisi pääsarjatasolla. Tuossa voitaisiin tehdä ihan hyvin niin, että mukaan Sport, TuTo, Jukurit, KooKoo, Jokipojat ja joku kuudes joukkue ja sitten 20 joukkueen liiga pystyyn. 10+10 tai 12+8 kokoonpanolla ja pelit käyntiin. Silloin joka kevät putoaisi ja nousisi joukkueita. Ei olisi ainakaan ongelmaa, etteikö liigassa olisi kaikki talousalueet edustettuina. Olisin jopa valmis ottamaan siksi kuudenneksi lisäjoukkueeksi Tallinnan, mutta sillä varauksella, että se ei saisi nousta 1. liigaan. Siellä on nimittäin puitteet kunnossa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Näillä näkymin asetelmat liigakarsinnoissa tulee olemaan Ilves 55-45 "karsija"
- - -
Fakta on se että tällä hetkellä tuo joukkue ei ole läheskään valmis karsintoihin. Uskon kuitenkin toistaiseksi että Tuokkolan kädenjälki alkaa hiljalleen näkyä joukkueen otteissa ja runkosarjan loppuessa maaliskuussa nähdään montako voittoa sillä on naarattu. Mikäli kolme tai vähemmän niin sitten näyttäisi jo tosi pahalta heidän kannalta. Kyllähän Ilves ennen kaikkea tarvitsee jostain sitä itseluottamusta jolla sitten lähdetään liigakarsintoja voittamaan. Jäädään mielenkiinolla seuraamaan.
Ai että kun kävisikin näin...

Alkuviikosta TPS ilmoittaa "pajatson tyhjennyksestä" - näinhän jossain (YLE-toimittajan) Twitter-viestissä oli uumoiltu. Anttila, Engren ja Willsie poistuisivat TPS:n muonavahvuudesta samalla kun Tuokkola puhaltaisi Ilveksen peliin järkeä ja ottaisi ensi viikon aikana ne parit pakkovoitot. Jäljellejääneiden TPS-pelaajien/-juniorien maila alkaisi tutista eikä mikään enää onnistu. TPS:n sairastupa ei tyhjene millään ja Ilves alkaa saavuttaa - yhden pisteen lähempänä kierros kierrokselta.

Runkosarja päättyy siihen, kun Ilves hakee mahdottomalta tuntuneen taisteluvoiton Nordenskiöldinkadun hallista samalla kun Joel Armia tykittää hattutempullaan Turkuhallissa Ässät säälipleijareihin. TPS ja Ilves päättyvät tasapisteisiin, mutta Ilveksellä on se yksi ratkaiseva voitto enemmän. TPS-pelaajat luulivat jo kesäloman alkaneen, mutta kausi jatkuukin karsintaotteluissa. Vastaan asettuu Mestiksen mestari - kukas muukaan kuin itse Jääkiekkoleijona #79. Onhan sitä nyt itse kukin toiminut TPS:n ja maajoukkueen kapteenina...
 

sonnychiba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
TPS-pelaajat luulivat jo kesäloman alkaneen, mutta kausi jatkuukin karsintaotteluissa. Vastaan asettuu Mestiksen mestari - kukas muukaan kuin itse Jääkiekkoleijona #79. Onhan sitä nyt itse kukin toiminut TPS:n ja maajoukkueen kapteenina...
En usko hetkeäkään, että Tepsi voisi tänä keväänä päätyä karsimaan, mutta olisihan se hieno seurata juuri Tepsin ja Tuton välisiä karsintoja. Paikallisvääntö höystettynä Tammisen infernaalisella uholla. Niitä pelejä lähtisin takuuvarmasti Turkuun katsomaan.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Jos nyt oletetaan, että Ilves karsintoihin joutuu ottaisin esille yhden tilastovertailun aiempien vuosien karsintoihin joutuneisiin liigajoukkueisiin. Ilves on tehnyt tällä kaudella käsittämättömän vähän maaleja ja jäänyt 25%:ssa otteluista nollille. Siis 45 ottelua, joista 11:ssä Ilves ei ole saanut maaliakaan aikaiseksi.

Alla tilastovertailu muihin karsijoihin:

Koodi:
2012-13 Ilves     1,93 / -62 / 11 (45 ott.)
2011-12 Ilves     2,33 / -59 /  8 (60 ott.)
2010-11 Pelicans  2,22 / -47 / 10 (60 ott.)
2009-10 Ilves     2,67 / -36 /  2 (58 ott.)
2008-09 Ässät     2,25 / -57 /  6 (58 ott.)

Kausi / Seura / Maalit per ottelu / Maaliero / Jäänyt nollille
 

Puolikaspakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito kilpailu ja rehellinen tuomaritoiminta
Minä ihmeen mafiaorganisaationa tuota lätkäliigaa pidetään.

Sellaisena ihmeellisenä mafiaorganisaationa, joka hyvin kyseenalaisin keinoin pitää kiinni vallitsevasta tilanteesta. Sellaisena organisaationa, jonka ylläpitämässä sarjassa voi hävitä karsinnat kuitenkaan putoamatta pois. Sellaisena organisaationa, jonka siipien suojassa sinut pelastetaan, vedit kuinka pahasti vihkoon (pelillisesti tai taloudellisesti) tahansa. Sellaisena mafiaorganisaationa, joka määrää ehdot nousemiselle vasta sen jälkeen, kun haastaja on ottelusarjan voittanut.

Eli, läpimätänä organisaationa.

Joka maassa on joukkueita, joilla on lukuisia mestaruuksia, mutta joiden nykyinen toiminta ei edellytä pääsarjatasoa.

Ja näistä maista, kuinka monessa muussa kuin Suomessa karsintojen hävinnyt osapuoli on saanut pitää paikkansa sarjassa?

Jos Ilves putoaa niin se voi laittaa hommat kuntoon ja nousta takaisin. Niin sen kuuluu mennä.

Näin sen kuuluisi mennä. Mutta kävi karsinnoissa miten tahansa, Ilves ei putoa mestikseen. Mikäli Ilveksen rahat loppuvat tyystin, SM-Liiga tulee satavarmasti apuun, kuten se teki Pelicanssillekin. SM-Liiga toimii itäisen naapurimme tavoin, siellä on totuus ja julkinen totuus. Aniharvoin nämä kaksi ovat sama asia.

Olen sitä mieltä, että jo tuo vaatimus, että divarijengin pitäisi maksaa joku lisenssi liigajoukkueelle, josta tämä ei ole ikinä itsekään mitään maksanut, on todella vastenmielinen ajatus.

Tästä olemme täysin samaa mieltä. Tällaisen vaatimuksen asettaminen putoaa erinomaisen hyvin tuohon mafiaorganisaatio-kappaleeseen, suojelurahaa kun on maksettava.

Riippumatta karsintoihin osallistuvista joukkueista toivon vilpittömästi että tänä vuonna haastaja pystyisi liigajoukkueen voittamaan ja totuus sarjan avoimuudesta saataisiin julki maksavalle yleisölle. Joskus näin tulee vielä käymään - olettaen että karsintoja ei lopeteta. Noustaanhan säälipleijareistakin mitalleille kerran neljässätoista vuodessa.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Minä edelleen ihmettelen tätä idealistista näkökulmaa avoimesta kilpailusta. SM-Liigan ja Mestiksen välillä voi olla omat ongelmansa ja Mestiksen puolella ollaan milloin mistäkin katkeria mutta edelleen tyly fakta on myös, se, että nousijaehdokkaat ovat siellä vähissä.

Liigalisenssi on tietenkin vähän erikoinen systeemi ja antaa vaikutelman hyvä veli-kerhosta. Ehkä sen voisi poistaa. Kuitenkaan se ei ratkaise sitä isointa ongelmaa, eli jääkiekkoliiketoiminnan huonoa kannattavuutta Suomessa.

Siksi esimerkiksi vaatimukset hallien kapasiteetista ja olosuhteista ovat minusta aivan välttämättömiä. Mestisseurat joutuvat muutenkin lähtemään valtavalta takamatkalta noustessaan liigaan ja tällöin tulee lisää lunta tupaan, jos itse hallikin jo rajoittaa sisään tulevan rahan määrää.

Tietenkin, esimerkiksi Vaasa voisi vetää täyttöasteen yli 90%:n avauskaudellaan ja se taas helpottaisi tätä. Siihen tulee kuitenkin ynnätä mukaan sitten haaste myös pelillisesti mikä melkein tarkoittaa karsintoihin joutumista heti seuraavalla kaudella.

Itse asiassa pitäisi vaatia ettei yksikään alikoulutettu ex-pelaaja pääse edes lähelle päättäviä elimiä seuroissa. Jokaisella seuralla tulee olla osaava toimari ja UTJ, sekä hallitus joka nyt ihan ensinnä tajuaa mistä omassa seurassa on kysymys.

Hyvä toimari ottaa haltuun alan kuin alan ja osaa johtaa. UTJ:n vastuulla taas on tuntea se toimiala, eli jääkiekko parhaiten koko firmassa. Yhdessä valmennusryhmän kanssa sitten rakentaa joukkuetta ja samaan aikaan pitää huoli siitä, että joukkue kentällä on yrityksen brändin mukainen. Jos siis brändiä on tajuttu edes ajatella.

HIFK on siinä mielessä hyvä esimerkki, että siellä katsojakunta aidosti vaatii sitä kuuluisaa brändijääkiekkoa ja vaikka se valmentajien ammattikunnassa herättää varmasti närääkin, niin tuote myy ja siitä ollaan valmiita maksamaan. HIFK-kannattaja hyväksyy jopa heikomman menestyksen kunhan peli kentällä ja sitä pelaavat pelaajat miellyttävät.

Miten on Mestis-seurojen toiminnan laita tässä suhteessa? Tamminen osaa brändätä ja luoda hypeä, saa ihmiset ja rahan liikkeelle. Jokaiselle seuralle ei Tammisia riitä, joten miten esim. Sport, KooKoo tai Jukurit ovat asian hoitaneet, vai ovatko mitenkään? Esimerkiksi Mikkeli taitaa olla ihan 90-luvulla tässä asiassa.

Ensin pitäisi päästä pelaamalla ylös, sitten hankkia joukkue ja pystyä pitämään sarjapaikka ensimmäisellä kaudella. Jos näin ei käy, on suuri vaara, että edessä on pidempi vaellus varjojen mailla. Entä onko realistista odottaa, että ilman suuriakin panostuksia Mestis-joukkue voisi liigapaikan vakiinnuttaa. Tällä hetkellä ei ole.

Tämän kauden Ilves on hyvä mittari Mestikselle. Periaatteessa täydellinen heittopussi, joka kuitenkin pystyy pelaamaan suht tasapäisesti kaikkien joukkueiden kanssa parhaimmillaan. Organisaatio ihan sekaisin ja pelaajamateriaali paria poikkeusta lukuunottamatta Mestis-tasoa.

Jos tätä Ilvestä ei onnistu kukaan kunnolla haastamaan, saati voittamaan, niin valittamisen voinee unohtaa.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
En usko hetkeäkään, että Tepsi voisi tänä keväänä päätyä karsimaan, mutta olisihan se hieno seurata juuri Tepsin ja Tuton välisiä karsintoja. Paikallisvääntö höystettynä Tammisen infernaalisella uholla. Niitä pelejä lähtisin takuuvarmasti Turkuun katsomaan.

Juuri näin!!

Luulen, että ei pappa Tamminen kyllä selvityisi tuosta elävänä kun kuitenkin hekumonia hänellä menisi sen verran yli ,että voitaisiin nähädä vielä maajoukkueen vanha kapteeni itsekkin kentällä...mutta kumman riveissä.

Tätä odotellessa vaikka itselleni se on ihan sama, että karsiiko TPS vai ilves kun kumminkin pääasia on, että joku välillä mestiksestä nousee. Mikäli nousu estettäisiin kabinetti-tasolla, menisi myös uskottavuus siinä sivussa. Lisenssi-asia on pelkkää paskan jauhamista kun kuitenkin asiat pystyy tavalla tai toisella selvittämään ja seura pelaamaan...
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tyhmä kysymys ehkä, mutta mikä tämä juttu on, että liiga auttaa jos liigajoukkue häviää karsinnat? Koska näin on käynyt? Eikö Pelicans voittanut Sportin 4-0? Ilveskin voitti viime karsinnat?

Mikä tämä salaliittoteoriajuttu oikein on?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tyhmä kysymys ehkä, mutta mikä tämä juttu on, että liiga auttaa jos liigajoukkue häviää karsinnat? Koska näin on käynyt? Eikö Pelicans voittanut Sportin 4-0? Ilveskin voitti viime karsinnat?

Mikä tämä salaliittoteoriajuttu oikein on?

lainaus wikipediasta:

"Kaudella 1999-2000 pelattiin ensimmäistä kertaa SM-liigan tasonmittaukset, silloinen I-divisioona joukkue Oulun Kärpät voitti tasonmittauksissa SM-liigan jumboksi (12.) sijoittuneen Lahden Pelicansin, ja täten SM-liigan hallitus päätti nostaa Kärpät SM-liigaan. SM-liiga laajeni 13 joukkueen sarjaksi ja liiga suljettiin viideksi vuodeksi. Kärpät voitti tämän jälkeen neljä kertaa Suomen mestaruuden."

Toki tässä kyse vain "tasonmittauksesta"...
 

Värilasiton

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
lainaus wikipediasta:

Kaudella 1999-2000 pelattiin ensimmäistä kertaa SM-liigan tasonmittaukset, silloinen I-divisioona joukkue Oulun Kärpät voitti tasonmittauksissa SM-liigan jumboksi (12.) sijoittuneen Lahden Pelicansin, ja täten SM-liigan hallitus päätti nostaa Kärpät SM-liigaan. SM-liiga laajeni 13 joukkueen sarjaksi ja liiga suljettiin viideksi vuodeksi. Kärpät voitti tämän jälkeen neljä kertaa Suomen mestaruuden.

Jaahas, en katsonut tarpeeksi pitkälle historiaan, kiitos tästä.
 

Viivelähtö

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Dynamo
lainaus wikipediasta:

"Kaudella 1999-2000 pelattiin ensimmäistä kertaa SM-liigan tasonmittaukset, silloinen I-divisioona joukkue Oulun Kärpät voitti tasonmittauksissa SM-liigan jumboksi (12.) sijoittuneen Lahden Pelicansin, ja täten SM-liigan hallitus päätti nostaa Kärpät SM-liigaan. SM-liiga laajeni 13 joukkueen sarjaksi ja liiga suljettiin viideksi vuodeksi. Kärpät voitti tämän jälkeen neljä kertaa Suomen mestaruuden."

Toki tässä kyse vain "tasonmittauksesta"...

En koskaan ole tuota tarkemmin ajatellut, mutta nyt tuli spontaani hymähtäminen kun tuossa kirjoitettuna näki. Ensin mitataan taso ja todetaan, että divarin kärki on kovempi kuin liigan pohja. Joten laitetaan liiga kiinni 5 vuodeksi.

Toki Kärpät oli tuolloin aivan ylivoimanen divarissa, mutta kuitenkin.
 

scholl

Jäsen
Liigalisenssi on tietenkin vähän erikoinen systeemi ja antaa vaikutelman hyvä veli-kerhosta. Ehkä sen voisi poistaa. Kuitenkaan se ei ratkaise sitä isointa ongelmaa, eli jääkiekkoliiketoiminnan huonoa kannattavuutta Suomessa.

1. sarjatasolla on liian paljon joukkueita. Kun virta vie Venäjälle, Ruotsiin, Sveitsiin ja P-Amerikkaan niin miten on mahdollista, että meillä on pääsarjatasolla 14 joukkuetta, kun selvästi suuremman väkiluvun omaavassa Ruotsissa on vain 12 pääsarjatason joukkuetta. Suomessa pitäisi olla 10 joukkuetta ja 10 joukkuetta Mestiksessä, joka olisi nykyistä tasokkaampi sarja niin pelaajapalkkiot saattaisivat pysyä paremmin kurissa, kun ei olisi niin kova kilpailu pelaajista.

Siksi esimerkiksi vaatimukset hallien kapasiteetista ja olosuhteista ovat minusta aivan välttämättömiä.
Ei välttämättä, koska keskiostos on nytkin usealla paikkakunnalla alhainen. Jyp on hyvä esimerkki siitä, että pienellä yleisömäärällä saadaan tehtyä hyvää jälkeä. Paikallinen elinkeinoelämä pitää saada mukaan ja ne, jotka mahtuvat halliin, pitää saada käyttämään riittävästi rahaa. Jokerit on hyvä esimerkki siitä, että talous voidaan hoitaa päin honkia, vaikka on iso halli.

Tietenkin, esimerkiksi Vaasa voisi vetää täyttöasteen yli 90%:n avauskaudellaan ja se taas helpottaisi tätä. Siihen tulee kuitenkin ynnätä mukaan sitten haaste myös pelillisesti mikä melkein tarkoittaa karsintoihin joutumista heti seuraavalla kaudella.

Sanoisin, että toisella kaudella. Futiksen puolelta on Euroopassa paljon esimerkkejä siitä, että hyvinkin heppoisalla materiaalilla ensimmäinen pääsarjakausi usein ylisuoritetaan ja ajaudutaan karsintoihin sitten sillä toisella kaudella tai pudotaan suoraan riippuen systeemistä. Se pitäisi hyväksyä, että osa seuroista olisi ns. hissijoukkueita ja budjetit tehdään sen mukaan, että isot pelaajasopimukset eivät olisi voimassa, jos pelataan toisella sarjatasolla.

Mitä tulee resursseihin niin Vaasan seudulla ja Pohjanmaalla on sellainen elinkeinoelämä, että Sportin pitäisi pystyä lyömään resursseiltaan ainakin SaiPa ja HPK.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Minä ihmeen mafiaorganisaationa tuota lätkäliigaa pidetään.
Joka maassa on joukkueita, joilla on lukuisia mestaruuksia, mutta joiden nykyinen toiminta ei edellytä pääsarjatasoa. Jos Ilves putoaa niin se voi laittaa hommat kuntoon ja nousta takaisin. Niin sen kuuluu mennä. Olen sitä mieltä, että jo tuo vaatimus, että divarijengin pitäisi maksaa joku lisenssi liigajoukkueelle, josta tämä ei ole ikinä itsekään mitään maksanut, on todella vastenmielinen ajatus.

Jos ei ole riittävän hyvä pelatakseen pääsarjatasolla, pitää hakea vauhtia alempaa.

Schollilta hyvä kirjoitus siitä miten asioiden PITÄISI olla.

Liigan viimeinen karsii mestiksen mestarin kanssa ja sarjan voittaja liigaan, näin pitäisi olla ilman tosiaan mitään 1.5 miljoonan SM-liiga osaketta. Myös karsinnat pitäisi olla siten, ettei välttämättä mestiksessä pudotuspelejä pelattaisi.

Itse olen myös kohtuullisen varma ettei Ilves tippuisi vaikka karsinnat häviäisi, tai jos tippuisi niin se johtuisi vain taloudellisista syistä. Hetkeäkään en jaksaisi uskoa, että liigassa tulisi nykyisellä menolla tapaus Djurgården tapahtumaan. Jos nyt vedetään ajatusleikki ihan läskiksi ja esim. Jokerit häviäisi karsinnat niin Hartwallilla ei silti pelattaisi mestistä seuraavalla kaudella.

Josko annettais vain sen urheilun vaikuttaa, jooko?
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. sarjatasolla on liian paljon joukkueita. Kun virta vie Venäjälle, Ruotsiin, Sveitsiin ja P-Amerikkaan niin miten on mahdollista, että meillä on pääsarjatasolla 14 joukkuetta, kun selvästi suuremman väkiluvun omaavassa Ruotsissa on vain 12 pääsarjatason joukkuetta. Suomessa pitäisi olla 10 joukkuetta ja 10 joukkuetta Mestiksessä, joka olisi nykyistä tasokkaampi sarja niin pelaajapalkkiot saattaisivat pysyä paremmin kurissa, kun ei olisi niin kova kilpailu pelaajista.


Liigan ollessa näin tasainen tulisi hyvinkin suuria vaikeuksia pudottaa siitä ketään. Sen sijaan lisäisin sinne pari, eikä tarvitsisi koko ajan kohdata samoja vastustajia ja mielenkiinto nousisi hieman runkosarjassakin.
Pelejä ei tulla varmastikaan vähentämään eli tässä pelailtaisiin 6 kertaa joka vastustajaa vastaan 10 joukkueen sarjassa. Se olisi jo sairasta.
 

Fordél

Jäsen
Näin sen kuuluisi mennä. Mutta kävi karsinnoissa miten tahansa, Ilves ei putoa mestikseen. Mikäli Ilveksen rahat loppuvat tyystin, SM-Liiga tulee satavarmasti apuun, kuten se teki Pelicanssillekin. SM-Liiga toimii itäisen naapurimme tavoin, siellä on totuus ja julkinen totuus. Aniharvoin nämä kaksi ovat sama asia.

Mistä sinä tämän tiedät? Vaikea uskoa, että sulla on asiasta tietoa vaan kirjoitat mutu-pohjalta. Asia voi olla kuten kirjoitat tai sitten ei.

HIFK on siinä mielessä hyvä esimerkki, että siellä katsojakunta aidosti vaatii sitä kuuluisaa brändijääkiekkoa ja vaikka se valmentajien ammattikunnassa herättää varmasti närääkin, niin tuote myy ja siitä ollaan valmiita maksamaan. HIFK-kannattaja hyväksyy jopa heikomman menestyksen kunhan peli kentällä ja sitä pelaavat pelaajat miellyttävät.

Miten on Mestis-seurojen toiminnan laita tässä suhteessa? Tamminen osaa brändätä ja luoda hypeä, saa ihmiset ja rahan liikkeelle. Jokaiselle seuralle ei Tammisia riitä, joten miten esim. Sport, KooKoo tai Jukurit ovat asian hoitaneet, vai ovatko mitenkään? Esimerkiksi Mikkeli taitaa olla ihan 90-luvulla tässä asiassa.

Voimme myös kysyä, että miten on toiminnan laita tässä suhteessa Liigassa?

KooKoon puolesta voi ainakin todeta, että täällä on homma hoidettu tältä osin hyvin. On laitettu seuran taustaorganisaatiota kuntoon, joka mahdollistaa paremamt resurssit. Ja kun resursseja on, pystytään kehittämään toimintaa mm. pelaajamateriaalin ja ottelutapahtuman osalta. Näin on luotu hyvää hypeä ja saatu esim. yleisömääriin mukavaa kasvua viime vuosina. Harmi, että tällä kaudella on otettu takapakkia, koska jengin peli on ollut niin sekavaa. Silti sitä potentiaalista massaa on tavoitettu aika mukavasti ja se löytää kyllä tiensä hallille aina sitä suuremmissä määrin mitä paremmin jengi menestyy.

Jos tätä Ilvestä ei onnistu kukaan kunnolla haastamaan, saati voittamaan, niin valittamisen voinee unohtaa.

En ole itse törmännyt mihinkään suureen valittamiseen. Ainoa selkeä yhteinen toive on Mestispuolella, että nyt ja jatkossa on avoin liiga ja Mestiksen voittanut pääsee karsimaan paikasta liigaan.

Liigan puolella ei välttämättä aina ymmärrretä kuinka helkkarin tärkeää on suomalaiselle kiekkoilulle, että meillä on avoin liiga. Jos sitä ei ole, osa suomalaisesta kiekkoilusta näivettyy. Avoimella liigalla taataan se, että suomalaiseen kiekkoiluun jaksetaan panostaa mm. Vaasassa, Kouvolassa, Mikkelissä, Joensuussa, Turussa jne.

On vähän paradoksaalista kun osa liigan faneista toitottaa suljetun liigan perään ja samalla ihmettelee kuinka Mestiksessä ei homma kehity eikä sieltä pystytä aidosti haastamaan liigaseuroja.

Tämän kauden Ilves on tosiaan hyvä paikka iskea Mestiksen mestarille. Toki vielä on Ilvekselläkin paljon aikaa kehittää pelaamistaan, joten vaikea vielä sanoa mikä se lopullinen haaste tulee Mestisjengille olemaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös