Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 048 073
  • 5 041

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Ilveksen pelaajabudjetti 8 sijalle runkosarjassa päättyneellä kaudella oli kuudenneksi isoin 1.9 miljoonalla ja siinä heti takana oli monta joukkuetta n.1.75 miljoonalla. Ei tuossa siis kyllä NHL-lainojen lähdettyä voi kyllä sanoa olleen "kärkipään pelinappulat", kun Kärpillä oli tuolloin esim. perinteinen 3m budjetti.
Totta, on tuo silti Top-6 ja sukellus tapahtui kuitenkin kevätpuolella.

Tässä on hyvä kuitenkin muistaa, että minä en näitä runkosarjasijoituksia sen suuremmin kuitenkaan lähtenyt arvottamaan, on sija sitten 8 tai 3. Päinvastoin, tuolla ei itselleni ole sen suurempaa merkitystä. Ilves on suorittanut runkosarjassa kutakuinkin budjettiin/lähtökohtiin katsottuna ihan ok, eli runkosarjoista Myrrällä aikalailla plus-miinus-nolla omissa papereissa ansiot. Uskon, että moni muu liigavalmentaja olisi samoilla resursseilla ja omaan pelityyliinsä sovittaen kyennyt samaan. Pudotuspeleistä sitten täytyy repiä jotain ja minusta sieltä ei kovin paljon kerrottavaa ole, paitsi viime keväältä omissa papereissa aika selvä epäonnistuminen vrt. Vastustajan penkin taakse. Tästä voi sitten taas olla montaa mieltä ja jos asiaa ei noin näe niin tottakai Myrrä nousee silloin.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Siinä oli hieno puheenvuoro naapurista, nim Peterralta.

Täytyy sanoa viime vuoden ylivoimapelistä, että vaikka Myrrällä on päävastuu, hän ei ole yksin syyllinen. Kyllä asia vaivasi ihan koko valmennustiimiä ja pelaajia, esim Kontiola kapellimestarina ei ole vailla sanoja siitä, mitä pitäisi tehdä. Palikat olivat viime vuonna väärät ja niitä on hankinnoilla pyritty vaihtamaan. En ole vieläkään päässyt yli siitä, kun runkosarjan avausotteluissa Turussa Sebok kauhoo takanurkalta ohi jonkun kolme kertaa peräkkäin selkeästä maalipaikasta. Se oli koko kuva siitä, mitä oli luvassa runkosarjassa, emme vaan tienneet sitä silloin. Meiltä puuttui todelliset ratkaisijat ratkaisun paikoissa, mutta Myrrän pelitapa sai kaikki neljä kenttää jauhamaan tasaisesti ja paljon maaleja koko runkosarjan ajan.

Onhan näitä jumeja ollut muitakin ja pidempiä. Kenen pelikirjan syyksi laitetaan se, että Jyväskylässä käytiin häviämässä vuosikymmenen ajan kaikki pelit. Kenen pelikirjan erinomaisuutta on se, että paikallisottelut ovat mystisesti kääntyneet meille ja tilanne jatkuu vuodesta toiseen.

Myrrän taso mitataan taas tänä vuonna, ei sitä ole todistettu huonoksi eikä vielä hyväksikään. Jo nyt voi sanoa, että työ organisaation eteen on ollut arvokasta. Myrrä on osa Ilveksen kasvutarinaa ja positiivisen hengen puhaltamista läpi koko organisaation. Näen hänet keskeisenä Ilves-hahmona ja koko hypen moottorina siinä mielessä, että jos joukkuehenki olisi huono ja valmentaja tympeä, olisi mediatiimin tehtäväkin paljon vaikeampi luoda täysin vastakkaista mielikuvaa, johon yleisö halua samaistua ja tulla lehtereille.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä nyt purskahti kahvit suusta, kun esim Miettinen, Niemelä ja Salo ovat Kiven edellä. Mitkä ovat näytöt?

Kivellä on näyttöjä, mut niistä alkaa olemaan jo sen verran aikaa, että miten relevantteja ovat tätä nykyä? Miettisestä en sano mitään, ja kuten jo aiemmin totesin niin Niemelä ja Salo ovat sen verran uusia valmentajia, että arviointi on hankalaa. Näytöt on kuitenkin uudempia kuin Kiven, joten sen takia nostan ne ylemmäksi.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Kun asioiden ytimessä ovat tällaiset hyvin erilaiset vastuualueet niin mielestäni päävalmentajien vertailu ei tee siihen kunniaa yhtään. Jos tähän sovelletaan toista esimerkkiä niin kannattaa laajasti tsiigailla, mitä tekee Jukka Rautakorpi. Usein Rautakorpi kyllä huomataan siellä ja täällä - hän imee itseensä sen "valokeilan", mutta sitä samaa hän tekee joka paikassa: Rautakorpi kokoaa valmennustiimin. Hän on tuonut Tapparan organisaatioon NYTKIN lähes kaikki valmentajat, jotka siellä nyt häärivät ja katsokaa, millainen tiimi on koossa Jyväskylässä. Tämän vuoksi on aika helppo taas ymmärtää se, miksi on helppoa veikata Rautakorven jengille menestystä. Rautakorpi ei ehkä ole ykkösenä markkinoiden paras, mutta aika nopeasti on koonnut mielestäni Liigan top 3 valmennustiimin.
JYPin valmennus on kyllä paperilla ehdotonta top3-osastoa. Varsinkin Ville Nieminen on todella mielenkiintoinen lisäys tiimiin ja on melko eri koulukunnan valmentaja kuin Rautakorven uran aiemmat apuvalmentajat. Ville on nimenomaan imagovalmentaja ja värikäs persoona, joka antaa medialle kuvan tsempparina. Niemisen tulevaisuus huippuvalmentajana näyttää hyvin epävarmalta, mutta tällä kertaa hän pääsee kuitenkin uransa ylivertaisesti parhaaseen oppiin, mutta samalla myös kunnianhimoiseen projektiin. Ville toki tuntee Rautakorven toimintatapoja jo pelaajauraltaan.

Ville onnistui ensimmäisellä liigakaudellaan johdattamaan Pelicansin runkosarjan kolmoseksi ja suoraan CHL-paikkaan. Pudotuspeleissäkään Pelicans ei päästänyt HIFK:ta helpolla. Tietysti Villellä oli myös kelvollinen pelaajamateriaali (Kaski, Kousa, Zohorna, Aaltonen..) käytössä. Seuraavalla kaudella koko pakka meni totaalisen sekaisin, puolustusta ei edes yritetty paikata, ulkomaanoptioita käytettiin kesken kauden ja toinen väriläiskä Pasi Nurminen hästäsi itsensä uuvuksiin osaomistajan tuplaroolissa. Ville lähti seuraavaksi MODO:on, mutta homma ei toiminut sielläkään alkuunkaan ja hän päätti itse irtisanoutua jo alkumetreillä sekä myönsi että on parempi jättää homma paikallisen kulttuurin tunteville.

IS:lle antamat kommentit kertovat kaiken, esim: "Haluan ehdottomasti valmentaa, mutta projektin täytyy olla omannäköinen ja sellainen, että siinä pääsee vaikuttamaan omaan ryhmäänsä. Varmaa on se, että haluan auttaa pelaajia ja tukea nuoria ja vähän kokeneempia valmentajia. Haluan olla sellainen tukimies. Koen, että olen parhaimmillani paineettomassa tilanteessa tukimiehenä, nyrkkeilystä tuttuna kulmamiehenä."

Mikko Heiskanen on puolestaan Villen entinen apuvalmentaja, joka luotsasi KeuPan Mestismestariksi hänen seuraajanaan. En itse tiedä Mikon johtamisesta tai persoonasta (Leijonat.fissä on ainakin hyvä haastattelu), mutta hänellä on ainakin historiaa KooKoosta Tuomas Tuokkolan, Jussi Ahokkaan ja Olli Salon tasoisten valmentajien kanssa työskentelystä. Mikosta voi tulla vielä iso valmentajanimi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Sai, mutta viime kaudella valmensi jonkin verran kovemmassa sarjassa joukkueen pronssiotteluun.
Kyllähän esimerkiksi A-P Selin ja Kalle Kaskinenkin ovat valmentaneet joukkueensa pronssiotteluun ja Veltsu Virtanen ihan CL-mestaruuteen saakka ja se vasta saatanan kova sarja onkin, mutta siihen se sitten on jäänyt.

Ja ymmärrän kyllä mitä ajat takaa, mutta kuten itsekin jo sanoin, niin annan painoarvoa ennemmin ja enemmän jatkumolle ja kokemukselle, kuin yhdelle kaudelle.

Kuten ylhäällä jo mainittiin, niin valmentajien rankkaaminen on äärimäisen vaikeaa ja helpompi olisi olla kun ei niitä rankkaisi lainkaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tapolahan on noin korkealla arvosttuksessa vain siksi, että on vienyt Tapparan kolmeen mestaruuteen, muutenhan se on ollut aika paska.

Perustelut on surkeat kauden aloitukset kovilla joukkueilla 2014 & 2021 syksyillä (hyvä kun ei saanut potkuja heti alkuun), taktiset rökäletappiot Kivelle (pudotuspelit 2017), Myrrälle (paikallispelit), Salolle (pudotuspelit 2022), ja sitten vielä nämä henkilöjohtamisen puutteet kun ärräpäät lentelee pukukopissa, Peltolalta vietiin kapteeniius ja lopetti, ja Kuusela ei enää tuuleta maalejaan.

Noista mainituista taktisesti hävitystä pudotuspelisarjoista toki Tappara meni jatkoon, mutta ero pelaajamateriaalissa olikin aika iso.

Onhan siellä sitten myös huonot pudotuspelisarjojen aloitukset HIFK:tä vastaan 2016 ja KalPaa vastaan 2017. Tuurilla ei kostautuneet.

Toisaalta ei Marjamäki taida olla sen kummempi taktiikkavelho, ja onko kukaan muukaan liigavalmentajista? Kun kaikki valmentajat on melko keskinkertaisia, niin erot tulee lähinnä pelaajamateriaalissa ja johtavien pelaajien onnistumisesta.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Myrrä ei ole huono valmentaja, mutta ei myöskään valmentaja, joka tulee viemään Ipan finaaliin. Tepsi ei ollut materiaalin suhteen mitenkään Ilvestä edellä viime kaudella, mutta pelillisesti murhasi Ilveksen välierissä. 4-2 -sarjatappio itse asiassa mairitteli Ilvestä.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Näin nopeasti tein tälläisen hyvin yksinkertaisen pienen arvion voimasuhteista, jossa järjestetään neljä (hyökkäys, puolustus, mv & valmennus) osa-aluetta joukkuekohtaisesti paremmuusjärjestykseen. Se joka on vahvin, saa yhden pisteen ja se joka on heikoin saa luonnollisesti 15 pistettä ja tämä jokaisessa osa-alueessa. Lopulliset pisteet jaetaan neljällä.

Sen suuremmin perustelematta (siitä pahoittelut, mutta ei jaksa) seuraavasti.

Valmennus

1. Tappara - Tapola
2. Kärpät - Marjamäki
3. SaiPa - Virta
4. JYP - Rautakorpi
5. TPS - Ahokas
6. Ässät - Kivi
7. Ilves - Myrrä
8. Lukko - Virtanen
9. HPK - Pikkarainen
10. IFK - Peltonen
11. Jukurit - Jokinen
12. KalPa - Miettinen
13. Pelicans - Niemelä
14. KooKoo - Salo
15. Sport - Dufva


Puolustus

1. Tappara
2. Ilves
3. Kärpät
4. Lukko
5. IFK
6. TPS
7. Jukurit
8. Ässät
9. HPK
10. SaiPa
11. KooKoo
12. Sport
13. JYP
14. KalPa
15. Pelicans


Hyökkäys

1. Kärpät
2. Tappara
3. IFK
4. Ilves
5. Lukko
6. JYP
7. TPS
8. Jukurit
9. HPK
10. Ässät
11. SaiPa
12. KooKoo
13. Sport
14. KalPa
15. Pelicans


Maalivahdit

1. Tappara
2. Ilves
3. TPS
4. Lukko
5. Kärpät
6. KooKoo
7. Jukurit
8. HPK
9. Pelicans
10. JYP
11. SaiPa
12. IFK
13. Ässät
14. Sport
15. KalPa


Lahjottoman (taikka lahjattoman) raadin lopputulos;

1. Tappara 1.25
2. Kärpät 2.75
3. Ilves 3.75
4. Lukko 5.25
5. TPS 5.25
6. IFK 7.5
7. Jukurit 8.25
8. JYP 8.25
9. HPK 8.75
10. SaiPa 8.75
11. Ässät 9.25
12. KooKoo 10.75
13. Pelicans 13
14. Sport 13.5
15. KalPa 13.75

Kaava on hyvin yksinkertainen - kuten tekijäkin - joten siinä mielessä ei ole mikään pettämätön ja isojakin heittoja saattaa tulla siihen nähden mitä todellisuudessa tulee olemaan.

Feel free to be eri mieltä, mutta älä ammu viestintuojaa.
Ei ammuta viestintuojaa, mutta jos sallit, niin lahjattoman yleisön ominaisin piirtein puuttuisin jokaisessa osiossa yhteen omasta mielestäni selkeinpään epäkohtaan.

Valmennus

4. JYP ja Jukka Rautakorpi

Osa-alue, josta yleisesti olen ehkä eniten erimieltä. Jyväskyläläisiä luukutetaan vähän joka puolella pomminvarmana Top6- joukkueena, ehkä jopa Top4. Itse pidän todennäköisempänä sijoja 7-10. Suurimman arvon annan hyökkäyspään hankinnoille, toki tämä oli mahdollista vasta Jukan sopimuksen myötä.

Maalivahdit

5. Kärpät

Mielestäni tässä kohtaa annetaan roimaa yliarvostusta kiistatta Oulun lupaavalle tandemille.

Puolustus

8. Ässät

Osa-alue, jossa näkemyksemme ovat lähimpänä toisiaan, mutta jotain lupasin nostaa, niin ehkä poristen sijoitus tässä eniten sitten kummastuttaa. Materiaalin yleinen laajuus ei oikein korreloi yhteen annetun sijoituksen kanssa, niin kuka tai ketkä heistä ovat niin valovoimaisia yksilöitä, että sijoitus on noinkin korkea?

Hyökkäys

14. KalPa

Viime kaudella Kiiskinen 51 ottelua 40p, Rissanen 51 ottelua 38 pistettä, Klemetti 57 ottelua 35 pistettä, Räsänen 58 ottelua 35 pistettä.

Tähän päälle Görtz, Könönen, Koponen, Simontaival, Mäenpää, (Simpson), jolta on lupa odottaa jonkinlaista tulosta myös hyökkäyspäähän.

Kova on liiga hyökkäyksen osalta.
 

zzonejj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilveksen joukkueella tuleekin runkosarjasijoitukset näyttää tuolta, itseasiassa tuo 8 oli aikamoinen kyykkäys.

Tästä nyt kuitenkin todettava, että vaikka lopullinen sijoitus oli 8. niin tuolla kaudella jäätiin kuitenkin piste neljännestä sijasta tuon pistekeskiarvosysteemin takia.

Ansiokas listaus jäsen @Via Dolorosa:lta kokonaisuutena. Saloa nostelisin itsekin ylemmäs, Kiveä ja Peltosta ehkä aavistuksen alemmas.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tää on helppo:

1. Tappara - Jussi Tapola
2. Kärpät - Lauri Marjamäki
3. TPS - Jussi Ahokas
4. SaiPa - Pekka Virta
5. JYP - Jukka Rautakorpi
6. KooKoo - Olli Salo

7. HPK - Jarno Pikkarainen
8. Jukurit - Olli Jokinen
9. Ässät - Karri Kivi
10. Lukko - Marko Virtanen

11. IFK - Ville Peltonen
12. Pelicans - Tommi Niemelä
13. KalPa - Tommi Miettinen
14. Ilves - Jukka Myyrä
15. Sport - Risto Dufva
Olli Salo ja Jarno Pikkarainen ainakin alemmas omalla listallani. Ensimmäinen ei olisi KooKoon kanssa saavuttanut välieräpaikkaa ilman selvästi parempaa maalivahtipeliä kuin Jukureilla. Pikkaraisenkin näytöt vielä aika vajavaiset. Hienosti toki veti sen vajaan kauden HPK:n kanssa, mutta muuten aika peruskauraa esim. HIFK:ssa.
 
Tästä nyt kuitenkin todettava, että vaikka lopullinen sijoitus oli 8. niin tuolla kaudella jäätiin kuitenkin piste neljännestä sijasta tuon pistekeskiarvosysteemin takia.

Ansiokas listaus jäsen @Via Dolorosa:lta kokonaisuutena. Saloa nostelisin itsekin ylemmäs, Kiveä ja Peltosta ehkä aavistuksen alemmas.
Samoin, kun joukkueilla oli eri määrä pelattuja otteluja, vaihteli Ilveksen 53:sta Lukon täyteen 60:een.

Edellisen listaukseni jälkeen moni joukkue on vahvistunut. Lukko pääsee iskemään vähän puskista, ja haastaa vahvasti aiemmin listatun kärkikolmikon (Kärpät, Tappara, Ilves). Virtanen näytti viime kaudella, että parhaimmillaan saa joukkueen pelaamaan sarjan parasta kiekkoa
Saattaa mennä yhdestä edellä mainituista ohi. JYP, HPK ja HIFK vahvoja seuraaville sijoille, joista viimeksi mainittu lopulta sittenkin vahvin, laatua riittää. Kuuden joukkoon tulee olemaan tunkua ja näistäkin kaikilla hyvät mahdollisuudet haastaa edellä luetellut. Peräpäätä on viime kauden tapaan vaikea ennustaa, Sport napsii tamperelaisilta tarvittavat pisteet, ja ei sinne jää. SaiPa ja Ässät ovat valmiimpia kuin viime vuonna. Jolloin joku idästä voi olla ongelmissa, sielläkin vahvat joukkueet, tosin materiaali on kapea.

Hieno kausi tulossa.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näinhän se oikeesti on:

1. Jussi Tapola - Tappara
2. Lauri Marjamäki - Kärpät
3. Jussi Ahokas - TPS
4. Pekka Virta - SaiPa
5. Jukka Rautakorpi - JYP
6. Jarno Pikkarainen - HPK
7. Jouko Myrrä - Ilves
8. Marko Virtanen - Lukko
9. Karri Kivi - Ässät
10. Olli Salo - KooKoo
11. Ville Peltonen - HIFK
12. Olli Jokinen - Jukurit
13. Tommi Niemelä - Pelicans
14. Tommi Miettinen - KalPa
15. Risto Dufva - Sport

TOP5:llä teot puhuu puolestaan. Sen jälkeen Pikkarainen, Myrrä tehneet hyvää työtä viime vuosina ja jos palaset loksahtaa, ovat ihan mestaruustason koutseja, Virtanen ja Kivi antaneet näyttönsä vuosia sitten, vakaita liigavalmentajia, voi tulla menestystä, enemmän todennäköisempää kuitenkin ettei tule. Salo, Peltonen ja Jokinen nousevia päävalmentajia, aika näyttää mihin kaikilla tiet vie. Potentiaalia on jokaisella. Bottom 3 ei ole vakuuttanut viime vuosina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Ex

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valmennus

4. JYP ja Jukka Rautakorpi

Osa-alue, josta yleisesti olen ehkä eniten erimieltä. Jyväskyläläisiä luukutetaan vähän joka puolella pomminvarmana Top6- joukkueena, ehkä jopa Top4. Itse pidän todennäköisempänä sijoja 7-10. Suurimman arvon annan hyökkäyspään hankinnoille, toki tämä oli mahdollista vasta Jukan sopimuksen myötä.
En itsekään ole siinä mielessä merkittävästi eri mieltä, että odotan JYPin sijoittuvan lähtökohtaisesti johonkin sijoille 6-8, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että Rautakorpi on vähintään top 5-6 päävalmentaja tämän kauden Liigassa. Siksi ihmettelen, että miksi nimenomaan Rautakorven rankkaaminen neljänneksi (päävalmentajista) saa sinut olemaan "eniten erimieltä"? Tulkitsen tämän niin, että Rautakorpi on mielestäsi korkeintaan alempaa keskitasoa tämän kauden päävalmentajista?
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Olisiko Rautakorvesta ajanut aika ohitse? Hän on kuitenkin 90-luvun tuote, kun kiekko oli fyysistä, kahvattiin ja Timo Jutila laukoi pommeja viivalta.

Tämä on tietysti provo heitto lonkalta ja läpällä, mutta takana on aito kiinnostus, että miten te näette Rautakorven tässä ajassa valmentajana. Jokaisesta aika ajaa ohi joskus.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse en oikein edes tiedä mitä ajatella Myrrästä. Esim viime kaudella Ilves oli todella huono Sportin ”pleijaripelityyliä” vastaan, eikä sitä koko runkosarjan aikana saatu korjattua. Sitten Marjamäki peluutti samanlaista lätkää, ja Ilves oli lähellä tippua.

Henkilöjohtajana ilmeisesti aivan uskomattoman hyvä, liekö mitään negatiivista ikinä sanottu siihen liittyen, mutta hieman skeptinen olen tuon takia. Enemmän tuo Kärpät-sarja jätti kysymysmerkkejä kuin TPS-sarja, koska jälkimmäisessä poissaolot olivat niin rajuja, varsinkin puolustuksessa. Kärpät-sarja saatiin kuitenkin pelata hyvinkin eheällä kokoonpanolla, ja silti meni todella tiukille. Ei yhden Haapalan puolikuntoisuus olisi saanut vaikuttaa noin paljoa.

Jos ei välieräpaikka ensi kaudella irtoa, niin kyllä Myrrä silloin on epäonnistunut. Niin hyvin on runko pysynyt kasassa, että ”pelitavan opettaminen” ei ole muuta kuin tekosyy. Itse näen runkosarjasijoituksen olevan mahdollinen aina ensimmäisen ja kahdeksannen välillä, joista ensimmäinen olisi loistava onnistuminen, ja kahdeksas lähinnä katastrofi. Toki lopullisestihan pudotuspelit sen määrittävät, ja toivon mukaan valmennus on oppinut reagoimaan vastustajan pelitavallisiin asioihin.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En itsekään ole siinä mielessä merkittävästi eri mieltä, että odotan JYPin sijoittuvan lähtökohtaisesti johonkin sijoille 6-8, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että Rautakorpi on vähintään top 5-6 päävalmentaja tämän kauden Liigassa. Siksi ihmettelen, että miksi nimenomaan Rautakorven rankkaaminen neljänneksi (päävalmentajista) saa sinut olemaan "eniten erimieltä"? Tulkitsen tämän niin, että Rautakorpi on mielestäsi korkeintaan alempaa keskitasoa tämän kauden päävalmentajista?
Ehkä muotoilin näkemykseni huonosti. Olin siis eniten erimieltä valmentajista tehdystä listauksesta yleisesti ja siltä listalta Rautakorven sijoitus oli eniten pielessä peilaten omaan arvioon. Kyllä, arvostan Rautakorven valmentajana alempaan keskitasoon. Jos Jukka vie nykyisellä kokoonpanolla JYP:in mitalipeleihin, niin korjaan arviota.

Yritän suhteuttaa arvioitani suhteessa joukkueeseen ja käytettävissä oleviin pelimerkkeihin.

Eikö ole mielestäsi vähän erikoista, että odotat kokoonpanoltaan merkittävästi vahvistuneen JYP: in sijoittuvan vasta sijoille 6-8, jos valmentaja on kumminkin ehdoton Top5/6? Eikö paremman valmentajan nimenomaan kuuluisi saada materiaalistaan odotuksia enemmän irti? Jos vertaa JYPin viime kauden ja tulevan kauden joukkueita, niin onhan niissä nyt eroa kuin yöllä ja päivällä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä muotoilin näkemykseni huonosti. Olin siis eniten erimieltä valmentajista tehdystä listauksesta yleisesti ja siltä listalta Rautakorven sijoitus oli eniten pielessä peilaten omaan arvioon. Kyllä, arvostan Rautakorven valmentajana alempaan keskitasoon. Jos Jukka vie nykyisellä kokoonpanolla JYP:in mitalipeleihin, niin korjaan arviota.

Yritän suhteuttaa arvioitani suhteessa joukkueeseen ja käytettävissä oleviin pelimerkkeihin.

Eikö ole mielestäsi vähän erikoista, että odotat kokoonpanoltaan merkittävästi vahvistuneen JYP: in sijoittuvan vasta sijoille 6-8, jos valmentaja on kumminkin ehdoton Top5/6? Eikö paremman valmentajan nimenomaan kuuluisi saada materiaalistaan odotuksia enemmän irti? Jos vertaa JYPin viime kauden ja tulevan kauden joukkueita, niin onhan niissä nyt eroa kuin yöllä ja päivällä.
Odotukset ovat maltilliset, koska koko valmennusjohto on täysin uudistunut, joten en ajattele, että heti ensimmäisellä kaudella tulee jättipotti. Kun täysin sekasorrossa olevaa joukkuetta lähdetään uudistamaan, niin on hyvin harvinaista, että heti seuraavalla kaudella tulisi täydellinen onnistuminen, vaikka valmennus ja pelaajisto olisikin kunnossa. Odotan, että ensimmäinen kausi on lähtökohtiin nähden onnistunut, mutta se on vasta lähtölaukaus projektille.

Materiaalin mukainen suoritus olisi mielestäni tällä hetkellä sinne sijoille 5-6. Jos siinä onnistutaan, niin projektin ensimmäinen kausi on onnistunut hienosti. Alemman keskitason valmennuksella säälipaikka olisi tiukassa, kun joukkue uudistuu näin radikaalisti.

Sitä en oikein ymmärrä, jos lähtee suhteuttamaan valmentaja-arvioita käytössä oleviin pelimerkkeihin. Eihän niillä pelimerkeillä ole tuon taivaallista merkitystä, jos puhutaan nimenomaan vain niistä valmentajista.
 

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Arvioidaan nyt sitten valmentajat.

1. Jussi Tapola
2. Geeli, Myrrä, Vanupuikko, yms yms yms.
 

stiffler

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sitä en oikein ymmärrä, jos lähtee suhteuttamaan valmentaja-arvioita käytössä oleviin pelimerkkeihin. Eihän niillä pelimerkeillä ole tuon taivaallista merkitystä, jos puhutaan nimenomaan vain niistä valmentajista.
Onhan sillä nyt aika isosti merkitystä jo yleisen kiinnostavuuden suhteen, että valmennatko sinä vuodesta toiseen Tapparaa/Kärppiä finaaleihin vai käyt jumbotaistoa viime kauden kaltaisissa joukkueissa kuten Ässissä tai SaiPassa. Pekka Virta oli Rauman vuosien, etenkin mestaruuden jälkeen kuumin nimi valmentajissa. Yksi odotetunlainen kausi SaiPassa ja mahdut enää yleisesti arvioissa niukasti kolmen parhaan joukkoon. Tapparalta odotettiin mestaruutta ja SaiPalta ei missään nimessä. Joukkueet oli rakennettukin sen mukaisesti. Tulos: Tapolan nimi nousuun, Virran lievään laskuun. Toinen vastaavanlainen kausi, niin olet enää korkeintaan Top6 -valmentaja.
 
Suosikkijoukkue
Pelicans
Valmentajaranking:

1. TPS - Ahokas
2. Tappara - Tapola
3. Kärpät - Marjamäki
4. JYP - Rautakorpi
5. SaiPa - Virta
6. KooKoo - Salo

7. Ässät - Kivi
8. Lukko - Virtanen
9. HPK - Pikkarainen
10. Jukurit - Jokinen

11. Ilves - Myrrä
12. HIFK - Peltonen
13. KalPa - Miettinen
14. Pelicans - Niemelä
15. Sport - Dufva

Maalivahtiosaston lisäksi ainoa osa-alue, jossa en saa Pelicansia viimeiseksi.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Ohuilla näytöillä operoivista taikureista tulee hiukan mieleen eräs T Lehterä. Santasen kauden jälkeen SaiPa hävisi täysin loppuunkaluttuna välierät kovalle TPS:lle, fanit kättelivät ilon kyyneleitä pyyhkien jäällä valmentajan ja gaalassa tarjottiin podiumia vuoden valmentaja-kisassa. Seuraavat kolme kautta taikurilta sujuikin hiukan mollivoittosemmin ja käärmeöljy ei lopulta mennytkään kaupaksi.

Näitä tarinoita taitaa olla muitakin ja ne kannattaa muistaa, kun rankkaa valmentajia tässä vaiheessa heidän uraansa esimerkiksi Pekka Virran tai Karri Kiven yläpuolelle. Pekka Virran uroteoistakin on jo sentäs nyt yhden täyden kauden verran, melkein kuten Kivellä, joka mainittiin myös samoissa perusteluissa.

En myöskään sano, etteikö esim Olli Salo voisi olla hyvä tai peräti erinomainen valmentaja. Yhden kauden otannalla hän sitä onkin urheilullisen tuloksen perusteella, mutta pitkä juoksu on eri asia jonka näkee myöhemmin.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
7.HIFK 32p
HIFK tasapisteisiin raumalaisten ja mikkeliläisten kanssa, tähän on tultu! HIFK antaa aiempaa enemmän mahdollisuuksia lahjakkaille nuorille pelaajilleen ja se on hyvä. Tuollainen toimintatapa HIFK:sta on puuttunut ja tervehdin tilannetta ilolla. HIFK:n ongelma ei kuitenkaan ole lahjakkaissa nuorissa, vaan erityisesti puolustuksen kärkisosaamisessa, maalivahtipelaamisessa ja hyökkäyksen tasapainottomuudesta. Päävalmentaja Peltosella on myös paljon todistettavaa. Asetan kuitenkin HIFK:n Lukon ja Jukureiden edelle suuruutensa ja potentiaalinsa vuoksi.

Hyökkäys 9p
HIFK:n hyökkäys on erinomainen. Se voisi olla täydellinen, mikäli Salmelainen ei olisi hoitanut töitään niin hyvin, että merkittävät sopimukset olivat Pakarista lukuunottamatta solmittu jo ennen Venäjän aloittamaa barbaarista sotaa Ukrainaa vastaan. Sota muutti pelaajamarkkinat ja tässä kohtaa HIFK hävisi.

HIFK:lla on todellista huippulaatua kera Pakarisen, Paajasen, Koivistoisen ja Nättisen. Sitten on vankkaa hyvää liigatasoa kera Palolan, Dykin, Tallbergin ja Jääskän. Roni Hirvosen potentiaali asettuu lopulta jompaankumpaan edellä mainituista koreista. Teissala, Kaskimäki, Hede ja Halttunen edustavat potentiaalista nuoriso-osastoa, mutta taso kuitenkin lopulta epävarma. HIFK:n raastinrautaosasto on jykevä, mutta yksipuolinen. Karvinen ja Åsten alkavat olla jo vanhaa aikaa ja Miro Väänäsen ei sitten lopulta ollukaan niin kova kuin oli toiveissa.

Selkeä hyökkäyksellinen taitovaje vaivaa HIFK:ta jälleen. Kaskimäki, Teissala ja Hirvonen voivat osoittaa kauden aikana, ettei tuollaista vaivaa lopulta ollutkaan. Arvioin HIFK:n hyökkäyksen kera potentiaalin sarjassa jaetulle toiselle sijalle.

Puolustus 8p
Asetan HIFK:n puolustuksen jaetulle 5.sijalle yhdessä mm. Lukon kanssa. Isoin ongelma HIFK:n puolustuksessa on se, että Lyytinen ja Rantakari ovat kiekollisen pelin ykkösmiehet. En pidä kumpaakaan heistä huonona pelaajana, mutta verrokit ovat turhan kovat, kuten Tapparan Kemiläinen&Matushkin ja Kärppien Rundblad&T.Niemelä. Mélart sekä ruotsalaiset Larsson ja Motin luovat puolustukselle jämäkän pohjan. Kotkansalo on lähtökohtaisesti kuutospakki. Mielenkiintoista on seurata miehen oikea taso. Viime kaudella taso heitteli huipun ja heikon välillä. Nuorista NHL-varattu Otto Salin on lähimpänä läpimurtoa.

Maalivahdit 7,5p
Arvostan HIFK:n maalivahdit sarjassa sijalle 13. Liigan kovasta maalivahtien tasosta kertoo se, että noin kovilla pisteillä jäädään häntäpäähän. Halosta on pidetty erittäin lupaavana ja ymmärrän, että HIFK antaa hänelle ison mahdollisuuden. Näytöt miesten peleistä ovat kuitenkin heikot. Toinen nuori maalivahti on Taponen, joka on valmis syömään Halosen. Saa nähdä, kumpi lopulta on ykkösmaalivahti.

Valmennus 7,5p
HIFK:n valmennus Peltosen johdolla on samanlainen arvoitus kuin HIFK:n maalivahtipelaaminen. Voi tulla hyvää, mutta mitään varmuutta ei ole. Nyt on se kausi, kun Peltosen olisi syytä näyttää myös Suomessa kyvykkyytensä päävalmentajana. Itse en ole tällä hetkellä kovin luottavainen.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös