Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 048 908
  • 5 041

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät: Joensuu, Rubin & Barach

Joensuun mukana noustaan tai kaadutaan, koko joukkueen tärkein voimavara. Rubin on katsomaton kortti Liigassa, mutta aina on tärkeää bottom joukkueilla onnistua maalivahtiosastolla. Barach tilalla voisi olla tuleva pakkihankinta, mutta kun ei tiedä ketä sieltä naarataan niin lyödään patukka.

Ässien kolme seuraavaa hankintaa.
 

vivalavili

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool F.C.
Heitänpä tälläisen: Nimeä kolme pelaajaa omasta suosikkijoukkueestasi, joiden hyvä/erinomainen onnistuminen alkavalla kaudella on tärkeintä liigan voimasuhdevertailujen ja suosikkisi menestymisen kannalta.

Omana heitän: Tuohimaa, Pitkänen ja JMA.
Ilves:

Langhamer: Viime kaudella otteet vaihtelivat paljon ja alkukauden loukkaantumisella oli varmasti paljon tekemistä asian kanssa. Nyt ei ole tiedossa Zherenkon tasoista kirittäjää ensi kaudelle, joten helpot ei saa mennä viime kauden tapaan Kingille.

Suomi: Joukkueen kapteeni ja paras pelaaja. Ei muuta.

Jokipakka: Ilmeisesti yksi Ilveksen historian kalleimmista pelaajista ja ennakkoon yksi kovimmista ellei kovin hankinta koskaan, kuka on Ilvekseen tullut lähtökohtaisesti koko kaudeksi. Puolustuksen johtohahmo ja Suomen ohella tärkein pelaaja jos pronssimitalia halutaan kirkastaa ensi kaudella.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Detroit Red Wings, Manchester United
JYP

Puustinen: Viime kaudella jäi Ruotsissa vähälle vastuulle ja pistetili jäi pieneksi (3+1). Liigassa ja JYPissä vastuuta ja siten myös tulosta on tultava.

Rooba: Teki 30 maalia ennen siirtoa KHL:n. Nyt pitää näyttää ettei tuo ollut vaan yhden kauden ihme. Toki tuo muitakin apuja kuin pelkät pisteet ja maalit.

JYPillä laitureissa kova kilpailu, tuoko paineita onnistumisista vai sitten jopa helpotusta kun odotukset on kovat laajalla rintamalla.

Laurikainen: Jäi HPK:ssa yllättävästikin kakkosvahdiksi. Toivottovasti selkeänä ykkösenä nousee uudestaan EHT-tasolle mitä parhaillaan on ollut.
 

Nigi

Jäsen
Ässät: Joensuu, Rubin & Barach

Joensuun mukana noustaan tai kaadutaan, koko joukkueen tärkein voimavara. Rubin on katsomaton kortti Liigassa, mutta aina on tärkeää bottom joukkueilla onnistua maalivahtiosastolla. Barach tilalla voisi olla tuleva pakkihankinta, mutta kun ei tiedä ketä sieltä naarataan niin lyödään patukka.

Itse nostaisin tuohon melkeimpä Barachin tilalle Will Graberin. Barachista tietää enemmän mitä saa, kun on yksi kausi Liigaa jo alla.

Perusteluna se, että jos Graber onnistuu täyttämään kärkikenttien sentterin saappaat, niin Ässien sentteriosasto on mielestäni todella hyvällä mallilla, ja hyvät sentterit vaaditaan jos haluaa menestyä. Graber-Barach-Järvinen-Appelgren ja lisäksi vielä nuoria läpimurtoa hakevia osasto Knihti, Myllymaa ja Juhola.

Muuten kyllä samaa mieltä kahdesta muusta. Tärkeimmäksi nostaisin Rubinin. Hyvä ykkösveskari on pakollinen, jos Ässät haluaa pudotuspelejä ensikaudella pelata.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Mäntykivi, Oden, Tuulola. Odenin ja Tuulolan maalipotentiaali on täysin kysymysmerkki, mutta heidän pitää onnistua latomaan maaleja. Mäntykiven tulisi nostaa napsu tasoa, saatella sitä kautta seura menestykseen ja itsensä rapakon taakse.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ilveksen joukkue on siis roolitettu eri tavalla kuin esimerkiksi Tapparan ja Kärppien ensi kauden joukkueet, jossa Lehterä ja Kemppainen lähtevät kauteen selkeinä ykkössenttereinä. Siten on vähän turhaa kinastella siitä, että onko Ilveksen ykkös-, kakkos- tai kolmossentteri yhtä hyvä tai parempi kuin Kärppien tai Tapparan vastaava jo pelkästään sen takia, että joukkueet on rakennettu hyvin erilaisella fokuksella.
Ymmärrän tulokulmasi. En kuitenkaan näe kovinkaan suuria eroja joukkueen rakentamisen fokuksessa. Pyrkimykset ovat varmasti aika lailla samat, keinot vain jonkin verran eroavat toisistaan. Tapparan ja Kärppien sentteristö sisältää enemmän hierarkiaa kuin Ilveksen. Pyrkimyksenä kaikilla on kuitenkin luoda kolme hyvää ketjua, joista jokainen pystyy pelaamaan laadukkaasti kahteen suuntaan. Pikkaisen pohdin tuota kysymystä.

Kaikki kolme mainittua joukkuetta ovat hakeneet nelosketjuun luotettavaa, erinomaisesti puolustussuuntaan pelaavaa sentteriä. Ilves hankki ulkopuolelta Tikan, joka on kansallisesti erittäin meritoitunut pelaaja juuri tuohon roolin. Tappara ja Kärpät luottavat omaan tuotantoon eli Rauhalaan ja Koskenkorvaan. Molemmat tähän sarjaan tekijämiehiä. Rauhala uransa hekumassa ja Koskenkorva sinne vasta menossa. Mielestäni Ilveksen ja Tapparan nelossentterit ovat paremmat kuin Kärpien koskenkorva

Mielestäni 1.-3.ketjun senttereitä on syytä pohtia ehkä enemmän kokonaisuutena, niin ei ketjujen numerointi tuo turhaa häikkää. Mestariehdokkasjoukkueessa on kuitenkin oltava kolme laadukkaaseen kahdensuunnan pelaamiseen kykenevää ketjua:

Ilveksellä kolmikko Mäntykivi, Sebok, Kontiola on hyvä ja tasavahva trio, jossa Kontiola omaa erityisosaamista ylivoimapelaamisessa. Kontiola on varmasti statuksensa puolesta ykkössentteri ja ehkäpä juuri häntä tulisi verrata Kemppaiseen ja Lehterään, jos yksittäisiä pelaajia haluaa vertailla. Mäntykivi ja Sebok ovat molemmat kakkos/kolmos -senttereitä tähän sarjaan. Mäntykivellä toki potentiaalia nostaa tasoaan ja statustaan.

Tapparalla kolmikko Lehterä, Virta, Rönni ei ole niin tasavahva kuin Ilveksen. Tapparalla on varmasti senttereiden sisäistä tasoeroa näistä kolmesta vertailujoukkueesta eniten. Lehterä on selkeä ykkösheppa, joka tuo erityisosaamisensa ylivoimalle. Liigan paras pelaaja hyökkäysominaisuuksiltaan.

Virta on hyvää tasoa oleva kakkossentteri, joka pelaa hyvin molempiin suuntiin. On mielestäni parempi pelaajaa hyökkäyssuuntaan kuin Ilveksen Mäntykivi ja Sebok. Virta on jäänyt meikäläisen mieleen kylmänä viimeistelijänä.

Tapparan kolmossentteri Rönni on juuri NHL:ään toisella varauskierroksella varattu hyvin luisteleva ja ikäisekseen perin kokonaisvaltaiseen pelaamiseen kykenevä sentteri. Tervehdin ilolla, jos/kun Tappara antaa vastuuta tälle lupaukselle. Lähtökohtaisesti Rönni on vertailussa olevista pelaajista heikoin. Lopputulema voi kauden aikana olla hyvinkin toinen ja Rönni pyyhkii vaikkapa Sebokilla sekä Tiivollalla lattiaa.

Kärppien kolmikko on ainakin statuksen puolesta kaikista kovin, eli Kemppainen, Kunyk, Tiivola. Minun mielestäni kyseinen kolmikko on myös tasonsa puolesta selvästi paras. Kärpillä on selkeä ja perinteinen lähestymistapa senttereiden roolituksessa, samoin kuin Tapparalla. Kärppien senttereiden sisäiset tasoerot eivät kuitenkaan ole yhtä isot kuin Tapparalla.

Kemppainen on Lehterän kanssa statukseltaan ylivertainen tähti tähän sarjaan, kun keskushyökkääjistä puhutaan. Kemppainen on erittäin kokonaisvaltainen pelaaja, joka tuo erityisosaamisensa alivoimaan ja ylivoiman maskimiehenä. Osaa tehdä siinä rapsakasti maalejakin. Kamppailupelaamisen aatelia.

Kunykin väitän olevan sarjan paras kakkossentteri. Viime kerralla pelasi liigassa Kärppien ykkössentterinä onnistuen hyvin. On Kärppien ainoa klassinen pelintekijä sentteri. Pystyy myös erinomaiseen pelaamiseen puolustussuuntaan. Ykkösentterin tasoinen kakkossentteri.

Tiivola on aiheuttanut paljon keskustelua. Mielestäni kolmosketjun sentterinä kuitenkin erinomainen. On osoittanut myös kykenevänsä tekemään pisteitä. Vahvuus kamppailupelaamisessa.
Ja ei, en sano, että Ilveksen sentteristö olisi parempi kuin Kärppien tai Tapparan, mutta itse näen asian kuitenkin monimutkaisempana yhtälönä kuin Kärpät > Tappara > Ilves. Asiaan vaikuttaa paljon laitahyökkääjien taso ja myös joukkueen syvyys. Näissä (ehkä värilasien takaa) näen Ilveksen olevan hieman molempia muita kärkijoukkueita edellä.
Tottakai silloin, kun keskustellaan voimasuhteista kokonaisuutenaan, vaikuttavia asioita on paljon. Käynnissä oleva keskustelu on ehkäpä turhaankin rajoittunut koskemaan yksinomaan keskikaistaa, vailla sen suurempaa ajatusta ympäröivistä tekijöistä. Yhtäkaikki, myös yhden kaistan voimasuhdekeskustelu on sinällään arvokasta, jos keskustelijat ymmärtävät kontekstin.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Heitänpä tälläisen: Nimeä kolme pelaajaa omasta suosikkijoukkueestasi, joiden hyvä/erinomainen onnistuminen alkavalla kaudella on tärkeintä liigan voimasuhdevertailujen ja suosikkisi menestymisen kannalta.

Omana heitän: Tuohimaa, Pitkänen ja JMA.
Otetaanpa Kärpistä:
Joel Blomqvist - Tulee olemaan top 3 maalivahteja. Torjunta% hipoo 93 runkosarjassa ja pleijareissa mennään sitten 93 tai yli. Ai niin, nollapelejä joka kuudes peli.
Joonas Kemppainen - Aivan helvetin hyvä pelaaja alivoimalle ja muutenkin kokonaisvaltaisesti. Ei mikään paska ylivoimallakaan vaikka maalin edessä, joka saattaa tuoda mukavasti pisteitäkin. Aloitukset reippaasti yli 50%:sti. Pleijareissa sitten tekee ainakin 8 maalia, runkosarja mennään tehoilla 10+37.
Teemu Turunen - Jos pyyhitään viimeisin HIFK-visiitti pois ja herra jatkaa samaa tahtia kuin pari vuotta sitten HIFK:ssa, (1,18 ppg) voi Kärpät julistaa mestariksi.

Puolustus on niin helvetin kova, että sitä en nyt tähän ottanut. Tietenkin sieltä Rundbladin nimi nousee esiin. Toinen sitten hyökkääjistä on Leskinen, pääseekö +25 maaliin alkavalla kaudella. Toivottavasti.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Heitänpä tälläisen: Nimeä kolme pelaajaa omasta suosikkijoukkueestasi, joiden hyvä/erinomainen onnistuminen alkavalla kaudella on tärkeintä liigan voimasuhdevertailujen ja suosikkisi menestymisen kannalta.

Omana heitän: Tuohimaa, Pitkänen ja JMA.
Kärpistä ensimmäinen pelaaja on itsestäänselvä, eli maalivahti Joel Blomqvist. Hänellä on mahdollisuus olla sarjan paras. Mahdollisuus on myös olla niin heikko, että Kärpät ajautuu jonkinsortin pulaan.

Blomqvistin jälkeen valinta onkin vaikeampi. Ehkäpä asetan paineet kahdelle puolustajalle, eli Topi Niemelälle ja Atte Ohtamaalle. Kapteenina ja joukkueen suurimman peliajan omaavana pelaajana Ohtamaan onnistumisen merkitys on iso. Onneksi onnistuminen on todennäköistä. Topi Niemelä on mennyt eteenpäin ja noussut Liigan kiekollisten puolustajien parhaimmistoon sinne Kemiläisen taakse. Superkausi kausi ja taso vielä lähemmäs Kemiläistä, niin Kärppien onnistuminen on asetta lähempänä.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@McTorso. Jos sinä haluat takertua tuohon statukseen, niin Lehterällä ja Kontiolalla on eliittistatus, ja Kemppainen jää heidän alapuolelleen. Lehterä on pelannut menestyksellä NHL:ssä, Kontiolan suorittaminen maajoukkueessa on ollut näistä kolmesta selvästi parasta.

Virta - Sebök - Mäntykivi
Virta on hyvä. Sebök on kolmella viime kaudella tehnyt liigassa enemmän pisteitä/peli. Mäntykiven upside on näistä kolmesta kaikista kovin.
OttelutMaalitSyötötPisteetP/O
Virta
152​
51​
44​
95​
0,63​
Sebök
164​
29​
79​
108​
0,66​
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Itse nostaisin tuohon melkeimpä Barachin tilalle Will Graberin. Barachista tietää enemmän mitä saa, kun on yksi kausi Liigaa jo alla.

Perusteluna se, että jos Graber onnistuu täyttämään kärkikenttien sentterin saappaat, niin Ässien sentteriosasto on mielestäni todella hyvällä mallilla, ja hyvät sentterit vaaditaan jos haluaa menestyä. Graber-Barach-Järvinen-Appelgren ja lisäksi vielä nuoria läpimurtoa hakevia osasto Knihti, Myllymaa ja Juhola.

Muuten kyllä samaa mieltä kahdesta muusta. Tärkeimmäksi nostaisin Rubinin. Hyvä ykkösveskari on pakollinen, jos Ässät haluaa pudotuspelejä ensikaudella pelata.
Juuri sen takia laitoinkin Barachin tuohon mielummin. Jos Graber floppaa, niin Barach kantaa suuren vastuun sentteripelistä. Ja hänen suurimmat ongelmat olivat jäähyherkkyys ja oman pään pelaaminen. Graberin voi laittaa hyvällä mielellä kolmoseenkin totuttelemaan, JMJ kyllä pystyy stunttaamaan ylempänä.

Barachin täytyy pystyä kantamaan suoraan tulosketjun sentterin paineet. Tärkeämpänä silti näen tulevan pakin/pakkien tason.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Nigi

Hokifani25

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Leijonat
TPS

Lehtinen: Karejev jätti isot saappaat täytettäväksi. TPS tulee antamaan tasoitusta muille kärkijoukkueille hyökkäyksen ja puolustuksen terävimmän kärjen osalta. Lehtisen päästävä takaisin samalle tasolle kuin Lukon mestaruuskaudella tätä kompensoidakseen, jotta Tepsillä on mahdollisuus pärjätä ensi kaudella.

Tuomisto: TPS-puolustuksen kiekollinen liideri tällä hetkellä. Laukausten pitää tulla viivasta läpi maalille. Nyt pitää näyttää ettei ole vaan huippulupaus vaan tulostakin on saatava aikaiseksi miesten peleissä. Myös puolustuspäässä oltava riittävän jämäkkä. Seuraava steppi uralla haussa ja mahdollisuus nousta aivan eliittipakiksi liigatasolla.

Ilomäki: Tepsin ykkössentteri toistaiseksi ennen mahdollisten lisävahvistusten tuloa joukkueeseen. Viime kauden umpisurkea ylivoima saatava paremmin toimimaan tällä kaudella ja Ilomäki on tässä avainroolissa. Pelkkä pisteidenteko ylivoimalla ei kuitenkaan riitä vaan Palloseuran kärkiketjujen sentterin tulee kyetä pelaamaan laadukkaasti kahteen. Tepsi sijoittanut ison kasan euroja Ilomäkeen ja myös henkilökohtaisesti hänellä alkaa olla viimeisiä kausia voittaa jotain isompaa. Toivottavasti käyttää tilaisuuden maksimaalisesti omaksi ja joukkueen hyödyksi.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Heitänpä tälläisen: Nimeä kolme pelaajaa omasta suosikkijoukkueestasi, joiden hyvä/erinomainen onnistuminen alkavalla kaudella on tärkeintä liigan voimasuhdevertailujen ja suosikkisi menestymisen kannalta.

Omana heitän: Tuohimaa, Pitkänen ja JMA.
Ilveksen joukkueessa on paljon erinomaisia pelaajia, jotka suorittavat hyvin todennäköisesti kovalla tasolla, joka on jo perusedellytys sille, että Ilves tulee sarjan kärkipäässä olemaan. Siksi jätän Kontiolan, Suomen, Langhamerin, Jokipakan, Sebökin, Parikan, Lancasterin, Masinin, Ikosen, Tikan ja Miehon pois tältä kolmen listalta. Samoin jätän Odenin, Lööfin, Rädyn ja Tuulolan nimet pois, koska ainakin osa heistä tulee parantamaan viime kaudesta, ja se riittää.
Näiden takuuvarmojen suorittajien lisäsi on seuraavat toiveet
1. Matias Mäntykiven seuraava askel, joka tilastoina näyttäisi toivottavasti ainakin tältä: 60 ottelua, 15+30=45, +25 (Viime vuonna siis 51 ottelua, 12+19=31, +15)
2. Henrik Haapala päättäisi kauden pistepörssin kärkikolmikossa
3. Kevin Czuczman, Lunastaisi tilastojen antamat lupaukset ja olisi liigan tähtipakkeja
 

Nigi

Jäsen
Kerhosta laitetaan
Joly
Hietanen
Lebedeff

Itse vaihtaisin tuosta listasta Lebedeffin Matti Järviseen. Kerholla on kaksi hyvää kassaria, joten Lebedeffin harteilla ei ole loppujen lopuksi niin isoa taakkaa. Sentterit taas ovat Kerhon heikoin osa-alue ja Matti Järvisen onnistumisen varassa on kohtuu paljon.

Kerho ei ole suosikkijoukkueeni, mutta näkemys ulkoa päin. :)
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minun on kyllä pakko myöntää, että alan pikkusen kyllästyä tähän muutaman tapparalaisen, ilvesläisen ja kärppäläisen jatkuvalta tuntuvaan vääntöön senttereistä. Aika monta asiaa, jotka keskustelussa toistuvat uudestaan ja uudestaan. Nyt vertailuun on kaivettu jo Kontiolakin mukaan, jonka maajoukkue-edustukset ovat melkoisella varmuudella takanapäin - Lehterän ja Kemppaisen osalta en usko. En oikein ymmärrä, mikä se iso pointti on hakea tämmöistä vertailua. Toinen mitä ihmettelen on Sebökin ja Virran vertailu. Aivan totaalisen erilaisten roolien sentterit, joita kovin innokkaasti vertailleen toisiinsa. Nyt on kaivettu jo viimeisen kolmen kauden pisteet Liigassa (miksi nimenomaan viimeiset kolme kautta, miksei vaikka 5 kautta tai viime kausi?) joka kertonee kyllä kaiken tämän vertailun järkevyydestä.

Ja älkää ymmärtäkö väärin - tämä voimasuhdekeskustelu on aivan parasta. Toivoisin kuitenkin, että Kärppien, Tapparan & Ilveksen senttereistä päästäisiin jossain vaiheessa etenemään Liigan muihinkin joukkueisiin, jotka ovat varmasti suurelle massalle kiinnostavampia kuin mittailla mitä kummallisimmilla, uskontoa muistuttavilla mittareilla ja argumentoilla, missä järjestyksessä ja millä vertailulla saadaan juuri oma joukkue top 3:ssa parhaaksi.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Minun on kyllä pakko myöntää, että alan pikkusen kyllästyä tähän muutaman tapparalaisen, ilvesläisen ja kärppäläisen jatkuvalta tuntuvaan vääntöön senttereistä. Aika monta asiaa, jotka keskustelussa toistuvat uudestaan ja uudestaan. Nyt vertailuun on kaivettu jo Kontiolakin mukaan, jonka maajoukkue-edustukset ovat melkoisella varmuudella takanapäin - Lehterän ja Kemppaisen osalta en usko. En oikein ymmärrä, mikä se iso pointti on hakea tämmöistä vertailua. Toinen mitä ihmettelen on Sebökin ja Virran vertailu. Aivan totaalisen erilaisten roolien sentterit, joita kovin innokkaasti vertailleen toisiinsa. Nyt on kaivettu jo viimeisen kolmen kauden pisteet Liigassa (miksi nimenomaan viimeiset kolme kautta, miksei vaikka 5 kautta tai viime kausi?) joka kertonee kyllä kaiken tämän vertailun järkevyydestä.

Ja älkää ymmärtäkö väärin - tämä voimasuhdekeskustelu on aivan parasta. Toivoisin kuitenkin, että Kärppien, Tapparan & Ilveksen senttereistä päästäisiin jossain vaiheessa etenemään Liigan muihinkin joukkueisiin, jotka ovat varmasti suurelle massalle kiinnostavampia kuin mittailla mitä kummallisimmilla, uskontoa muistuttavilla mittareilla ja argumentoilla, missä järjestyksessä ja millä vertailulla saadaan juuri oma joukkue top 3:ssa parhaaksi.

Mäkin toivoisin näkeväni mahdollisimman paljon keskustelua muistakin joukkueista kuin Ilveksestä, Kärpistä ja Tapparasta. Täytyy kuitenkin huomioida, että harvassa ovat ne kirjoittajat, joilla on hirveästi annettavaa muista kuin omasta seurastaan (ja ehkä sen kovimmista kilpakumppaneista). En siis näe sitä innokkaiden tamperelaisten ja oululaisten vikana, että keskustelu keskittyy pääosiin kolmeen joukkueeseen, tai ainakaan ei ole heidän vastuullaan, että myös muita joukkueita käsiteltäisiin enemmän.

Toki liian pitkälle menevistä sentteri- ym. jankkauksista samaa mieltä, että jarrua voisi painaa. Muuten taas sitä mieltä, että mitä enemmän (edes jokseenkin laadukasta) sisältöä ketjuun, sitä parempi. Kukin kirjoittakoon niistä joukkeista, joista haluaa ja osaa.
 

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
HPK:n kolmikkoa joutuu vähän pohtimaan. Maalivahtikaksikko on laadukas ja Piken pelityyli tuottaa ainakin jokusen nollapelin molemmille. Myös peluutus menee todennäköisesti tasaisesti. Eli en lähde nostamaan kumpaakaan esiin.

Puolustuksesta olisi helppo nostaa esiin Hietanen. Huippupelaaja, jonka varaan puolustus rakennetaan. Mutta en nosta. Hietasen sijaan tuon esiin Miro Karjalaisen. Kun Miro siirtyi Helsinkiin, niin odottelin jo EHT-kokeilua. Niin hyvin äijä mestaruuskeväänä pelasi. Helsingissä homma ei täysin onnistunut, vaikka viime keväänä pelasi laadukkaalla tasolla. Mirolla tulee olemaan iso ruutu Kerhossa ensi kaudella. Loistava roolipelaaja, jolla on myös valmennuksen tuki pelata omassa roolissaan. Ja katsotaan joko nyt tulisi EHT-kokemuksia.

Viime keväänä Kerhon puolustuspeli toimi, mutta hyökkäyspeli oli uskomattoman tehotonta. Tälle kaudelle lähdettiin hakemaan siihen parannusta. Joten nostan esiin Steve Mosesin. Maaleja Moses on aina osannut tehdä ja ukon pitäisi olla terve. Ja vauhdinkin pitäisi riittää Liigaan. Moses voi voittaa maalikuninkuuden tai pelata jouluna jo muualla. Mielenkiintoinen pelaaja.

Kerhon pelityylillä omissa ei paljon ropise, vaikka pakkien nimet vaihtuu. Olisi tehnyt mieli nostaa kolmanneksi nimeksi Nurmi, mutta päädyin kuitenkin hyökkäykseen ja Jolyyn. Kerhon keskikaista on myös arvoituksellinen ja siitä oli paha nostaa ketään esiin.

Michael Jolyn tarina on tähän mennessä ollut hyvinkin nousujohteinen. Kurittomasta, mutta tehokkaasta taitopelaajasta Piken koulun kautta tehokkaaksi kokonaisvaltaiseksi joukkuepelaajaksi, joka lähtee tämän kauden jälkeen kirkkaimpiin valoihin. Vahva ehdokas pistepörssin voittajaksi, jonka yllätyksellisyys ja pelisilmä eivät kalpene Lehterään verratessa. Liigan paras 1vs1 - tilanteissa. Tätä pelaajaa kannattaa käydä katsomassa vielä kun pystyy.
 
Viimeksi muokattu:

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
@33720 en ole oikeastaan mistään kanssasi eri mieltä. Haluan kuitenkin kiinnittää siihen huomiota, että keskustelussa on peritamperelainen ongelma, jonka löytää jokaisesta Ilveksen ja Tapparan fanikeskustelusta ylipäätään: jos valittu mittari ei tee omasta jengistä parempaa niin silloin mittareita jatketaan. Jos Tapparan sentteristö näyttää paremmalta kuin Ilveksen paperilla niin paperia korjaillaan ja mittaristoa muunnellaan niin kauan, että Ilveksen sentterit saadaan samalle viivalle.

Tällaisessa vänkäämisessä voi olla omanlaistaan viehätystä, jos pysytään Tampereen ja lähikuntien rajojen sisällä, mutta kun tullaan koko Suomen kattavalle keskustelupalstalle niin hommasta on puhti ja itu poissa välittömästi. Omaa jengiä saa kannattaa ja saa vetää törkeästi kohti kotia - siitä se keskustelu syntyy. Ei siinä ole mitään väärää, mutta jos ei pysty rehellisesti sanomaan, että arvioni on suhteellisen värilasillinen niin tai näin niin ei se oman kommentin vakuuttavuus siitä millään muotoa lisäänny, että keksii uusia mittareilla, jolla "Kontiola on parempi kuin Lehterä".

Voimasuhde-ennakoihin liittyy kroonisesti se, että ne ovat ennustuksia tulevaisuudesta, joissa on aina epävarmuuksia. Jollakin ne veikkaukset osuvat ja joskus mutut ovat ihan hyviä - minä mutuilin viime kaudella, että Ilves olisi runkosarjan top 2 ja runkosarjan voittoa ratkaistaisiin tamperelaisten kesken. Ei minulla sille mitään perusteita ollut, mutuilinpa kuitenkin ja aika lähelle osukin. Kyllä täällä viime kaudella sanottiin, ettei Ilves kyllä tuolla materiaalilla millään mene Kärppien tai HIFK:n edelle. Vaan menihän se kuitenkin. Pointti vaan siinä, että niissä voimasuhteissa voi rehellisesti vetää kohti kotia ja laittaa sen Ilveksen sinne runkosarjan voittajaksi eikä sitä tarvi niin voimakkaasti perustella. Ja totta kai sieltä tulee Tappara- ja Kärppäfanilta vastapalloon kommenttia. Kuuluu asiaan. Mutta siitähän se keskustelu syntyykin.
 

Barney

Jäsen
SaiPan kolmikko on omissa papereissani tämä:

Jarno Koskiranta: Se pelaaja, jonka onnistuminen olisi joukkueelle kaikkein tärkeintä. Paluukausi SaiPaan oli pettymys, mutta viime syksynä harjoitusotteluissa oli jo merkkejä paremmasta ennen kuin loukkaantui koko kaudeksi. Jos liike on vielä riittävä pitkän loukkaantumisen jälkeen, niin 5vs5 pelissä ja alivoimalla Liigan parhaita senttereitä. Nyt on sen verran kiekollista taitoakin joukkueessa, että Koskiranta voi pelata ylivoimalla sitä hänelle paremmin soveltuvaa maskimiehen roolia. Jos SaiPa haluaa pärjätä, niin Koskirannalta tarvitaan +30 pistettä ja SaiPan hyökkääjien peliaikakuninkuutta. Tuo voittamisen kulttuuria nuoreen joukkueeseen.

Niclas Westerholm: Vähän tylsä vastaus, mutta maalivahti on aina isossa roolissa etenkin peräpään jengeissä. Toissakaudella Westerholmin hyvyyden näki esimerkiksi edistyneistä tilastoista ja viime kaudella maajoukkuekutsuista. Muiden joukkueiden kannattajien keskuudessa vielä melko aliarvostettu kaveri, joka on ollut jo pari kautta Liigan maalivahtieliittiä huonossa joukkueessa.

Jaedon Descheneau: Dösön nostan kolmanneksi ihan siitä syystä, että potentiaali on todella korkealla, mutta onnistuminen ei ole mitenkään varmaa. Voi olla Liigan pistepörssin kärkisijoilla, lähteä ennen joulua SaiPasta tai jotain siltä väliltä. Pari kautta sitten Liigaa selvästi kovemmassa SHL:ssä 52 ottelussa 32 pistettä. SaiPa tarvitsee Dösöltä noin 40 pistettä, jotta Pospisil, Meskanen ja nuoret saavat riittävästi tulitukea.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan kolmikko:

Machovsky - maalivahdin on pakko onnistua KalPalla jos meinaa pärjätä.

Kiiskinen/Rissanen - konkareiden on pakko pystyä kovaan pistesaldoon ja näytettävä esimerkkiä

Görtz - ennakolta KalPan ainut "maalinsylkijä" pystyttävä vähintään 20 maaliin mielellään lähemmäs 30 maalia.

Bubbling under: Aapeli Räsänen - tason on pysyttävä ja hieman myös noustava kantaen 1-2. sentterin viittaa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Minä nostan Kerhosta kolmikon Moses, Liukas ja Nurmi. Joly ja Hietanen ovat takuuvarmoja suorittajia, ei heidän esityksiään tarvitse jännittää. Jos Kerho meinaa kuitenkin taistella kotiedusta, noiden valmiiden tähtien takaa täytyy nousta useampi kaveri vastuuta jakamaan. Moses ei varmaankaan ole se sama, joka Liigassa aikanaan kävi. Jos floppaa, se on Kerholle paha takaisku. Liukas ei ehkä välttämättä vielä tällä kaudella lyö läpi, mutta saahan sitä toivoa. Nurmi on mennyt luultavasti suurelta yleisöltä tutkan alta eikä myöhäinen varauskaan anna merkkejä köyhän miehen Heiskasesta. Mutta edellytykset siihen on.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Erilainen lista Ässistä.

Rasmus Korhonen - Kakkosveskari, paljonko pelaa? Kävi viime kauden lopussa haistelemassa AHL-maailmaa.

Valtteri Viirret - Porilainen pelityyli Pohjanmaan pojalla. Toivottavasti saa mahdollisuuden näyttää kyntensä.

Roope Talaja - Saako porilaisyleisön puolelleen? Kokemusta, pisteitä, taistelua.
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Näen Mosesin onnistumisen elintärkeänä kerhon kannalta. Jolyn ja toimivan yv-koostumuksen siivittämänä lähelle piste per peli tahtia. Kerho voisi olla kiinni suorassa playoff-paikassa, Moses ja Joly voisivat olla molemmat pistepörssin ja/tai maalipörssin kärkisijoilla. Tai sitten Joly taantuu 40 pisteeseen, Moses pelaa vajaan kauden 18 pisteellä. Säälipaikka alkaa olla jo lähempänä.
 

Milvus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampere

Ei tämä sinun tuotantosi nyt kyllä ihan mahdottoman laadukasta ole. Yhden yhtä perusteltua mielipidettä et ole tuottanut ja silti koetat ohjeistaa, mistä muiden tulisi kirjoittaa.

Tuotanto?
Imartelet härskisti nimimerkkiäni, tuotannosta tuskin voi puhua, mutta laadusta saatat hyvinkin olla oikeassa, tosin sen ennustaminen on yhtä hankalaa kuin voimasuhteiden realisoituminen 'perusteltujen mielipiteiden' avulla.

Kärppien keskushyökkääjät ovat paperilla laadukkaimmat liigassa, se on varmaan yleisin käsitys joukkuefaneista riippumatta, ainakin se on oma mielipiteeni, mutta tätä hohdokkuutta haalistaa kärppäfaneiksi profiloituneiden nimimerkkien lähes fundamentaalinen, sivukaupalla jatkuva agenda oman joukkueen vain yhdestä osasta.

Sama ongelma piilee tosin myös ilvesleirissä, jossa tunnutaan kokevan suurta alemmuuden tuntoa, ellei heitä mainita joka ikisessä voimasuhdeodottamassa mestarisuosikiksi, sillä sitähän he eivät todellakaan ole.

Käytän palstaa itsekkäästi yhtenä työkaluna laskiessani joukkueiden voimalukuja. Omilla perustelluilla mielipiteilläni ei siten olekaan itselle eikä muille mitään arvoa, sen sijaan toivon yhä että saan täältä objektiivisia kommentteja eri joukkueiden leireistä puuduttavan sentterijankuttamisen sijaan.
 
L

luigitar

Moses - Pelaaja, jolta seuraa odottaa pajon. Pystyykö saamaan itsestään parhaimman irti rikkonaisen kauden jälkeen. Vaara turhautumiselle, jos ei maalihanat aukea kunnolla.

Mustonen - Järvinen on yleensä ollut takuu suorittaja, joten siksi nostan esille meidän "kakkosentterin". Mahdollisesti pääsee aloittamaan kauden Jolyn kanssa, niin pitäisi saada heti onnistumisia alle ettei vaivu yöhön kahden edellisen kauden tapaan.

Nurmi - Odotukset kohdistuvat Petteriin monelta eri taholta, niin miten hän kestää ja käsittelee paineet on todella tärkeässä roolissa.
Vastuuta ja minuutteja on kyllä tarjolla Hietasen vieressä.

Muita nostoja olisi voinut olla: Ahonen, Liukas ja Trettenes.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös