Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 055 559
  • 5 041

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Ja Jukka liittyy tähän sillä, että nyt hänellä on luotsattavana doupattu pohjasakan nippu. Mutta ei kuitenkaan mikään helppo paikka lähteä panostuksien jälkeen palauttamaan JYP menestyksen tielle. Veikkaan kuitenkin, että Jukka tässä onnistuu.
Auts, mikä sananvalinta, ”doupattu pohjasakan nippu”. Tämä douppaus on kumminkin Ben Johnson -tai Steve Rogers -osastoa, kun rosterissa on jo mm. kolme kentällistä täyteen 20+ maalin miehiä ja kokeneita KHL-statuksen pelaajia ja laadukas maalivahti + pakkihankinnat tulossa. Tuolla rosterilla Merikivikin palauttaisi JYPin menestyksen tielle.

Nähdään finaaleissa, kotiedulla.
 

Juudaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hämeenlinnan Pallokerho ja Juuse Saros
Pakko ihan heittää itsekkin oma lusikkansa soppaan ja tehdä pientä voimasuhde arviota näin omalla mututuntumalla ja höystettynä tottakai pienellä värilasiudella, kuten asiaan kuuluu. Pahoittelut jo etukäteen joidenkin joukkueiden ei niin hyvästä tietävyydestä tai tietämättömyydestä.

Runkosarja.
1. Kärpät
- Aivan järjetön sentteristö. Muutenkin erittäin laaja rosteri ja ennenkaikkea monipuolisuudessaan. Valmentajansa näköinen joukkue.
- Maalivahdit pienoinen kysymysmerkki, mutta edessä ”seisova” joukkue mahdollistaa kaiken järjen mukaan onnistumisen. Aika näyttää.
+ Turunen yli 50p

2. Tappara
- Samaa voisi sanoa Tapparastakin, kuin Kärpistä. Melkeen makuasia kumman laittaa ykköseksi ja kumman kakkoseksi. Melkeen pidän ehkä jopa kovempana Tapparaa lopulta, kun kausi loppuu.
- Vaikea löytää edes kysymysmerkkejä.
+ Ojamäki voittaa maalipörssin 36 kaapilla.

3. Ilves
- Todella mielenkiintoinen ja potentiaalinen nippu. Kokoa ja näköä. Vähän tekee, jopa pahaa näin HPK:n kannattajana katsoa, kun puolet kerhotaustaisia. :D
- Viime kauden heikkouksia mielestäni vahvistettu hauiksilla, ei enään niin ”mikkihiiri”-joukkue, antaa paremmat mahdollisuudet kun pelit kovenevat.
- Myrrä itselleni pienoinen kysymysmerkki.
+ E. Tuulola tulee olemaan yleisön suosikki. Tikka nyt töhöilee samaan vanhaan malliinsa ja omat tykkää ja muut vihaa.

4. HPK
- Iso syy Pikkarainen. Näytti viime kaudella mihin pystyy, heikollakin rosterilla. Lopussa vain yksinkertaisesti ei enään riittänyt joukkueen materiaali.
- Puolustus ja maalivahteihin Kerho voi luottaa, lähtökohtaisesti kuin vuoreen. Hyökkäykseen tullut muutama täsmävahvistus, vaikka Moses tottakai pieni kysymysmerkki onkin viime kausien jälkeen onkin. Kuten aijemmin sanottu, muuten ei pelaisi Hämeenlinnassa.
- Selvä kysymysmerkki sentteristö. Todella seksitön, mutta toisaalta monipuolisia. Aika näyttää voi olla toppi tai todellinen floppi.
+ Mustonen yllättää kaikki ja tekee 40p.

5. JYP
- Sama mikä edelliseen, niin valmentaja vaikuttaa todella paljon. Harvoin näkee Rautakorven olevan paljoa alempanakaan.
- Hyviä hankintoja, niin maalivahtiosastolle, kuin hyökkäysosastolle. Puolustajat varmasti vielä tulossa. Valmentaja osaa vaatia.
- Kysymysmerkkinä taas sama, kuin edellä. Sentterit. Kaikki ulkomaalaisia ja kuka johtaa joukkoja. Platt itselle pienoinen kysymysmerkki. Puolustajat vielä toistaiseksi iso kysymysmerkki. Nikukin tekisi jo ihmeitä.
+ Turkulainen +45p

6. HIFK
- Tekisi mieli laittaa alemmaskin, koska kaikesta tällä hetkellä paistaa tyytymättömyys, varsinkin HIFK:n kannattajien suhteen.
- Onhan loppujen lopuksi HIFK:n materiaali kuitenkin Liigaan todella hyvä ja ihan väkisin sinne tulee vielä vahvistusta loppukesän/alkusyksyn aikana.
- Tuntuu hassulta, että kysymysmerkkejä on ainakin itselle todella paljon ilmassa lopulta. Maalivahdit, puolustajat, valmentaja. Hyökkäyskin jossain määrin, mutta se korjaantuu varsinkin yhdellä kelvollisella sentterillä.
+ Hirvonen 46pistettä ja kantaa kultakypärää kauimmin HIFK:sta kauden aikana.

7. Lukko
- Materiaali on kyllä taas kerran hyvä ja kaikki edellytykset menestyä. Kuka on puuttuva sentteri, paljon sekin määrittää.
- On hyökkäysvoimaa, puolustuksessa monipuolisuutta, maalivahdit hyviä.
- Selkeä kysymysmerkki kohdistuu itselläni penkin taakse. Saako irti kaikkea mahdollista. Aika näyttää.
+ Kainulainen 18 maalia.

8. TPS
- Hyvä valmennus ja potentiaalisia pelaajia ja myös todella hyviä tasonsa näyttäneitä kavereita uusina tulijoina.
- Nyt kahtena peräkkäisenä kautena ollut finaalissa, mutta väkisin se putki tulee katkeamaan Liigan sen verran kovan tason takia.
- Isoin kysymysmerkki varmaan kuuluu, miten TPS pärjää ilman Pärssistä ja Nurmea. Karejev myös iso menetys, mutta Lehtinen mielestäni hyvä paikkaus siihen rintamalle.
+ Ranskis-Rech on toppi ja lähentelee 20 maalia.

9. SaiPa
- SaiPa, SaiPa, tää on SaiPa. Yksi idän ihmeistä. Potentiaalia on rutkasti ja voi olla todella hyväkin valmentajan johdolla, jos se puuttuva sentteri on niin kova mitä on mainostettu.
- Maalivahti todella hyvä. Hyökkäyksessä sitä mainitsemaa potentiaalia ja myös ratkaisuvoimaa. Hyviä hankintoja ehdottomasti tehnyt SaiPa kesän aikana. Todella mielenkiintoinen seurattava.
- Kysymysmerkkinä itselle puolustus, joka ei ehkä omaan silmään ole niin laadukas. Ja tietynlainen kokonaisuus. Riittääkö lopulta.
+ Kiko ja Dösönöö yhteensä 80p.

10. Jukurit
- Vähän havaittavissa sellaista toisen kauden kirousta OJ:lla. Ihan oma mutu. Muut on alkanut oppimaan ja alkukaudesta tuleekin haastava. Joulun jälkeen homma alkaa enemmän rokkaamaan ja viimesillä kierroksilla pääsee sääleihin.
- Hyvä maalivahti, joka varmasti kannattelee syksyllä kun on vaikeeta. Puolustuksessa ja varsin hyökkäyksessäkään ei sinällään kyllä mitään vikaa, mutta alkuun homma sakkaa.
- Kysymysmerkkinä yllämainittu OJ:n toinen kausi ja vastustajat oppinut Päällikön metkut.
+ Patrik Puistola +20 maalia ja kauden jälkeen tekee tulokassopimuksen.

11. KalPa
- Muutama mielenkiintoinen ja varmasti hyvä hankinta tehty kesän aikana. Jotenkin vain sellainen kutina itsellä, että viime kauden sijoitus ja loppu toistuu.
- Materiaali sinällään oikein hyvä ja on laajalti osaamista, mutta onko tarpeeksi? Liiga kehittyy tälle kaudelle, se on selvää ja tässä näen KalPan ”riittämättömyyden”.
- Isoin kysymysmerkki itselleni on penkin takana. Ikävä sanoa, mutta melkein jopa vähän kuvottava valmentaja noin muuten sympaattisilla Kuopiolaisilla.
+ Kasper Puutio 25pistettä.

12. Ässät
- Jotenkin toivoisi Porilaisia ylemmäs, mutta en vaan saa millään nostettua heitä vaikka kuinka tekisi mieli. Viimeiseen asti taistelevat viimeisestä säälipaikasta, mutta pullahtaa ulos.
- Hyökkäykseen omaan silmään todella mielenkiintoisia ja hyviä hankintoja tehty.
- Kysymysmerkkejä kuitenkin omaan makuun vähän liikaa. Onko Karrista ajanut aika jo ohi? Puolustus varsinkin, todella köykäinen. Toistaiseksi. Mitä Kerttula keksii vielä tai ketä. Maalivahditkin tuntuu itselle pienenä kysymysmerkkinä.
+ Leevi Viitala +15maalia.

13. KooKoo
- KooKoo voisi olla paljon ylempänäkin ja mahdollisesti onkin, mutta väkisin joitakin pitää laittaa tännekkin päähän.
- Maalivahti Liigan eliittiä ja tulee olemaan todella tärkeä osa KooKoota. Puolustus toistaiseksi todella nuori ja jos voi sanoa kokematon. Lähti myös kaksi ihan Liigan eliitti pakkia, toinen juomaan kaljaa kavereitten kanssa ja toinen vähän isommalla motivaatiolla hakemaan paikkaa korkeelta. Hyökkäys omaan makuun vähän tasapaksu.
- Kysymysmerkkeinä pidän kokonaisuutta maalivahtia lukuunottamatta. Voi myös olla, jos hankinnat osuu nappiin taistella ihan suorasta pudotuspelipaikasta, minne tosin aika pitkä matka.
+ Linus Andersson +20maalia

14. Pelicans
- Sai pidettyä miltein kaikki parhaansa, mutta mielestäni ei vaan voi yksinkertaisesti jättää tähän vaiheeseen niin montaa hankintaa. Mistä se sitten johtuu, niin sitä sopii ihmetellä? Ehkä ensiviikolla räjähtää ja Pelicans yllättää, noh tuskin.
- Niin sympaattinen ja hymyilevä, kuin Tommi Niemelä onkin niin vähän jotain muutakin kaipaisi kuin hymyilyä illasta toiseen. Todella vaikea tosiaan arvioida Pelicansia, kun on vielä niin paljon tyhjää. Kuten sieltäkin on tullu luettua, niin nyt kaipaisi muutakin kun pelkkää potentiaalia.
- Valitettavasti itselle kaikki muu on kysymysmerkkiä, paitsi Iikka ja Jasek.
+ 60% edellä mainittu kaksikko Pelicansin maaleista mukana, kunnes molemmat lähtee kesken kauden.

15. Sport
- Kun ei niin, ei sitten millään. Jotenkin uimalakki on nähty, valitettavasti.
- Toisaalta mielenkiintoisia lähinnä Ruotsalaisia hankintoja ja varmasti heistä jotkut onnistuvatkin hyvin.
- Kysymysmerkkejä onkin sitten enemmän ja vähemmän. En vain näe millään, että muutamaa sijaa ainakaan ylemmäksi voisi Sport tuolta nousta. Toivon mukaan olen täysin väärässä. Paljon se kuitenkin vaatii. Sellainen iso remontti olisi Vaasassa paikallaan, muutenkin kuin halli. Joka itsessään oli ainakin omaan makuun hyvin onnistunut.
+ Jens Lööke +40pistettä.


Sellasta sutta ja sekundaa tuli sitten rustattua. Kyllähän siihen muutama tunti menikin aikaa. Toivoittavasti aiheuttaa keskustelua. Pahoittelut loppujen lopuksi todella suppeasta selostuksesta jokaisen joukkueen kohdalla, muuten varmaan menisi koko kesä tutkiessa ja hutkiessa. Ja ennen kaikkea pahoittelut, jos jonkun joukkueen kannattajat kokee joukkueensa olevan aivan väärällä paikalla.

Kirjoitusvirheistä, älkää vaivautuko edes huomauttamaan. Niitä on varmasti ja paljon. Kuhan saatte jotain selvää. :D

E. Tosin olisi voinut vähän fiksummin jäsennellä näitä, ettei tälleen yhteen viestiin. Mutta se on nyt ollutta ja mennyttä. Koittakaa kestää.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Pakko ihan heittää itsekkin oma lusikkansa soppaan ja tehdä pientä voimasuhde arviota näin omalla mututuntumalla ja höystettynä tottakai pienellä värilasiudella, kuten asiaan kuuluu. Pahoittelut jo etukäteen joidenkin joukkueiden ei niin hyvästä tietävyydestä tai tietämättömyydestä.

Runkosarja.
1. Kärpät
- Aivan järjetön sentteristö. Muutenkin erittäin laaja rosteri ja ennenkaikkea monipuolisuudessaan. Valmentajansa näköinen joukkue.
- Maalivahdit pienoinen kysymysmerkki, mutta edessä ”seisova” joukkue mahdollistaa kaiken järjen mukaan onnistumisen. Aika näyttää.
+ Turunen yli 50p

2. Tappara
- Samaa voisi sanoa Tapparastakin, kuin Kärpistä. Melkeen makuasia kumman laittaa ykköseksi ja kumman kakkoseksi. Melkeen pidän ehkä jopa kovempana Tapparaa lopulta, kun kausi loppuu.
- Vaikea löytää edes kysymysmerkkejä.
+ Ojamäki voittaa maalipörssin 36 kaapilla.

3. Ilves
- Todella mielenkiintoinen ja potentiaalinen nippu. Kokoa ja näköä. Vähän tekee, jopa pahaa näin HPK:n kannattajana katsoa, kun puolet kerhotaustaisia. :D
- Viime kauden heikkouksia mielestäni vahvistettu hauiksilla, ei enään niin ”mikkihiiri”-joukkue, antaa paremmat mahdollisuudet kun pelit kovenevat.
- Myrrä itselleni pienoinen kysymysmerkki.
+ E. Tuulola tulee olemaan yleisön suosikki. Tikka nyt töhöilee samaan vanhaan malliinsa ja omat tykkää ja muut vihaa.

4. HPK
- Iso syy Pikkarainen. Näytti viime kaudella mihin pystyy, heikollakin rosterilla. Lopussa vain yksinkertaisesti ei enään riittänyt joukkueen materiaali.
- Puolustus ja maalivahteihin Kerho voi luottaa, lähtökohtaisesti kuin vuoreen. Hyökkäykseen tullut muutama täsmävahvistus, vaikka Moses tottakai pieni kysymysmerkki onkin viime kausien jälkeen onkin. Kuten aijemmin sanottu, muuten ei pelaisi Hämeenlinnassa.
- Selvä kysymysmerkki sentteristö. Todella seksitön, mutta toisaalta monipuolisia. Aika näyttää voi olla toppi tai todellinen floppi.
+ Mustonen yllättää kaikki ja tekee 40p.

5. JYP
- Sama mikä edelliseen, niin valmentaja vaikuttaa todella paljon. Harvoin näkee Rautakorven olevan paljoa alempanakaan.
- Hyviä hankintoja, niin maalivahtiosastolle, kuin hyökkäysosastolle. Puolustajat varmasti vielä tulossa. Valmentaja osaa vaatia.
- Kysymysmerkkinä taas sama, kuin edellä. Sentterit. Kaikki ulkomaalaisia ja kuka johtaa joukkoja. Platt itselle pienoinen kysymysmerkki. Puolustajat vielä toistaiseksi iso kysymysmerkki. Nikukin tekisi jo ihmeitä.
+ Turkulainen +45p

6. HIFK
- Tekisi mieli laittaa alemmaskin, koska kaikesta tällä hetkellä paistaa tyytymättömyys, varsinkin HIFK:n kannattajien suhteen.
- Onhan loppujen lopuksi HIFK:n materiaali kuitenkin Liigaan todella hyvä ja ihan väkisin sinne tulee vielä vahvistusta loppukesän/alkusyksyn aikana.
- Tuntuu hassulta, että kysymysmerkkejä on ainakin itselle todella paljon ilmassa lopulta. Maalivahdit, puolustajat, valmentaja. Hyökkäyskin jossain määrin, mutta se korjaantuu varsinkin yhdellä kelvollisella sentterillä.
+ Hirvonen 46pistettä ja kantaa kultakypärää kauimmin HIFK:sta kauden aikana.

7. Lukko
- Materiaali on kyllä taas kerran hyvä ja kaikki edellytykset menestyä. Kuka on puuttuva sentteri, paljon sekin määrittää.
- On hyökkäysvoimaa, puolustuksessa monipuolisuutta, maalivahdit hyviä.
- Selkeä kysymysmerkki kohdistuu itselläni penkin taakse. Saako irti kaikkea mahdollista. Aika näyttää.
+ Kainulainen 18 maalia.

8. TPS
- Hyvä valmennus ja potentiaalisia pelaajia ja myös todella hyviä tasonsa näyttäneitä kavereita uusina tulijoina.
- Nyt kahtena peräkkäisenä kautena ollut finaalissa, mutta väkisin se putki tulee katkeamaan Liigan sen verran kovan tason takia.
- Isoin kysymysmerkki varmaan kuuluu, miten TPS pärjää ilman Pärssistä ja Nurmea. Karejev myös iso menetys, mutta Lehtinen mielestäni hyvä paikkaus siihen rintamalle.
+ Ranskis-Rech on toppi ja lähentelee 20 maalia.

9. SaiPa
- SaiPa, SaiPa, tää on SaiPa. Yksi idän ihmeistä. Potentiaalia on rutkasti ja voi olla todella hyväkin valmentajan johdolla, jos se puuttuva sentteri on niin kova mitä on mainostettu.
- Maalivahti todella hyvä. Hyökkäyksessä sitä mainitsemaa potentiaalia ja myös ratkaisuvoimaa. Hyviä hankintoja ehdottomasti tehnyt SaiPa kesän aikana. Todella mielenkiintoinen seurattava.
- Kysymysmerkkinä itselle puolustus, joka ei ehkä omaan silmään ole niin laadukas. Ja tietynlainen kokonaisuus. Riittääkö lopulta.
+ Kiko ja Dösönöö yhteensä 80p.

10. Jukurit
- Vähän havaittavissa sellaista toisen kauden kirousta OJ:lla. Ihan oma mutu. Muut on alkanut oppimaan ja alkukaudesta tuleekin haastava. Joulun jälkeen homma alkaa enemmän rokkaamaan ja viimesillä kierroksilla pääsee sääleihin.
- Hyvä maalivahti, joka varmasti kannattelee syksyllä kun on vaikeeta. Puolustuksessa ja varsin hyökkäyksessäkään ei sinällään kyllä mitään vikaa, mutta alkuun homma sakkaa.
- Kysymysmerkkinä yllämainittu OJ:n toinen kausi ja vastustajat oppinut Päällikön metkut.
+ Patrik Puistola +20 maalia ja kauden jälkeen tekee tulokassopimuksen.

11. KalPa
- Muutama mielenkiintoinen ja varmasti hyvä hankinta tehty kesän aikana. Jotenkin vain sellainen kutina itsellä, että viime kauden sijoitus ja loppu toistuu.
- Materiaali sinällään oikein hyvä ja on laajalti osaamista, mutta onko tarpeeksi? Liiga kehittyy tälle kaudelle, se on selvää ja tässä näen KalPan ”riittämättömyyden”.
- Isoin kysymysmerkki itselleni on penkin takana. Ikävä sanoa, mutta melkein jopa vähän kuvottava valmentaja noin muuten sympaattisilla Kuopiolaisilla.
+ Kasper Puutio 25pistettä.

12. Ässät
- Jotenkin toivoisi Porilaisia ylemmäs, mutta en vaan saa millään nostettua heitä vaikka kuinka tekisi mieli. Viimeiseen asti taistelevat viimeisestä säälipaikasta, mutta pullahtaa ulos.
- Hyökkäykseen omaan silmään todella mielenkiintoisia ja hyviä hankintoja tehty.
- Kysymysmerkkejä kuitenkin omaan makuun vähän liikaa. Onko Karrista ajanut aika jo ohi? Puolustus varsinkin, todella köykäinen. Toistaiseksi. Mitä Kerttula keksii vielä tai ketä. Maalivahditkin tuntuu itselle pienenä kysymysmerkkinä.
+ Leevi Viitala +15maalia.

13. KooKoo
- KooKoo voisi olla paljon ylempänäkin ja mahdollisesti onkin, mutta väkisin joitakin pitää laittaa tännekkin päähän.
- Maalivahti Liigan eliittiä ja tulee olemaan todella tärkeä osa KooKoota. Puolustus toistaiseksi todella nuori ja jos voi sanoa kokematon. Lähti myös kaksi ihan Liigan eliitti pakkia, toinen juomaan kaljaa kavereitten kanssa ja toinen vähän isommalla motivaatiolla hakemaan paikkaa korkeelta. Hyökkäys omaan makuun vähän tasapaksu.
- Kysymysmerkkeinä pidän kokonaisuutta maalivahtia lukuunottamatta. Voi myös olla, jos hankinnat osuu nappiin taistella ihan suorasta pudotuspelipaikasta, minne tosin aika pitkä matka.
+ Linus Andersson +20maalia

14. Pelicans
- Sai pidettyä miltein kaikki parhaansa, mutta mielestäni ei vaan voi yksinkertaisesti jättää tähän vaiheeseen niin montaa hankintaa. Mistä se sitten johtuu, niin sitä sopii ihmetellä? Ehkä ensiviikolla räjähtää ja Pelicans yllättää, noh tuskin.
- Niin sympaattinen ja hymyilevä, kuin Tommi Niemelä onkin niin vähän jotain muutakin kaipaisi kuin hymyilyä illasta toiseen. Todella vaikea tosiaan arvioida Pelicansia, kun on vielä niin paljon tyhjää. Kuten sieltäkin on tullu luettua, niin nyt kaipaisi muutakin kun pelkkää potentiaalia.
- Valitettavasti itselle kaikki muu on kysymysmerkkiä, paitsi Iikka ja Jasek.
+ 60% edellä mainittu kaksikko Pelicansin maaleista mukana, kunnes molemmat lähtee kesken kauden.

15. Sport
- Kun ei niin, ei sitten millään. Jotenkin uimalakki on nähty, valitettavasti.
- Toisaalta mielenkiintoisia lähinnä Ruotsalaisia hankintoja ja varmasti heistä jotkut onnistuvatkin hyvin.
- Kysymysmerkkejä onkin sitten enemmän ja vähemmän. En vain näe millään, että muutamaa sijaa ainakaan ylemmäksi voisi Sport tuolta nousta. Toivon mukaan olen täysin väärässä. Paljon se kuitenkin vaatii. Sellainen iso remontti olisi Vaasassa paikallaan, muutenkin kuin halli. Joka itsessään oli ainakin omaan makuun hyvin onnistunut.
+ Jens Lööke +40pistettä.


Sellasta sutta ja sekundaa tuli sitten rustattua. Kyllähän siihen muutama tunti menikin aikaa. Toivoittavasti aiheuttaa keskustelua. Pahoittelut loppujen lopuksi todella suppeasta selostuksesta jokaisen joukkueen kohdalla, muuten varmaan menisi koko kesä tutkiessa ja hutkiessa. Ja ennen kaikkea pahoittelut, jos jonkun joukkueen kannattajat kokee joukkueensa olevan aivan väärällä paikalla.

Kirjoitusvirheistä, älkää vaivautuko edes huomauttamaan. Niitä on varmasti ja paljon. Kuhan saatte jotain selvää. :D

E. Tosin olisi voinut vähän fiksummin jäsennellä näitä, ettei tälleen yhteen viestiin. Mutta se on nyt ollutta ja mennyttä. Koittakaa kestää.
Koskaan ei saisi arvioida omaa suosikkijoukkuettaan.. eivät ole ns. samalla viivalla ;)
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: O.K!

repalefarkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
per aspera ad astra
Ei saatana mikä kommentti :D

Olen pari päivää myöhässä, mutta sano nyt, että tämä oli vitsi?

Uskon ja toivon niin.
Tapparan omalla foorumilla tiedettiin aiemmin kertoa että Tappara luovutti suosiolla pelit jotka sattuivat olemaan päivää ennen paikallispeliä. Ilveksen koronatartuntojen vuoksi tuo yksi paikallispeli siirtyi myöhemmäksi ja täten Tappara menetti täysin turhaan kolme pistettä Pelicansille päivää aiemmin.
 

Liitteet

  • mouhari.PNG
    mouhari.PNG
    6,9 KB · kertaa luettu: 259

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tapparan omalla foorumilla tiedettiin aiemmin kertoa että Tappara luovutti suosiolla pelit jotka sattuivat olemaan päivää ennen paikallispeliä. Ilveksen koronatartuntojen vuoksi tuo yksi paikallispeli siirtyi myöhemmäksi ja täten Tappara menetti täysin turhaan kolme pistettä Pelicansille päivää aiemmin.

Semmosta se on. Olivat niin hyviä että oli varaa perseillä paikalliset ja paikallista edeltävät pelit. Runkosarjan voitto siis puolivaloilla ja playoffseissa ylivoimainen kun alkoivat keskittyä täpöillä.


What can you do?
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Auts, mikä sananvalinta, ”doupattu pohjasakan nippu”. Tämä douppaus on kumminkin Ben Johnson -tai Steve Rogers -osastoa, kun rosterissa on jo mm. kolme kentällistä täyteen 20+ maalin miehiä ja kokeneita KHL-statuksen pelaajia ja laadukas maalivahti + pakkihankinnat tulossa. Tuolla rosterilla Merikivikin palauttaisi JYPin menestyksen tielle.

Nähdään finaaleissa, kotiedulla.
Sijoitukset 15 ja 13 edellisiltä kausilta kirvoittivat kyseiseen sanavalintaan. Mää oon siis varsin innoissani JYPin uudesta tulemisesta Jukan & Nemon johdolla. Ja doupin taso tosiaan mallia DDR, varsinkin jos huhuttu puolustuskalusto saapuu Jyskylään. Siitä eri mieltä, että Merikivi koutsais JYPin glooriiaan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Haapalan myötä Ilves nostaa asemiaan ja kuilu kolmen kärjen jälkeen kasvoi entisestään.
Runkosarjassa voi aina tulla joku yllättäjä kuten Jukurit viimekaudella, mutta kyllä plejarit ja paras 7 sarjat karsii jyvät akanoista ja lopulta se materiaali vaan näkyy. Tämän hetkisillä rostereilla jos kauteen lähetään olisi suuri yllätys jos finaalissa olisi joku muu Kärpät, Tappara ja Ilves kolmikon ulkopuolelta.

Pelkään pahoin myös että kärjen ja häntäpään ero tulee olemaan yksi suurimmista moniin vuosiin.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pelkään pahoin myös että kärjen ja häntäpään ero tulee olemaan yksi suurimmista moniin vuosiin.
Kaudella 2018-2019 runkosarjan voittajan Kärppien ja jumbon Ässien ero oli vaatimattomat 90 pistettä. Et varmaan tätä suoraan tarkoittanut, mutta toivottavasti ei vastaavia eroja enää runkosarjassa nähdä. Toki Ässien kausi oli ohi jo Marraskuussa tuolloin ja Kärpät taisi tehdä runkosarjan piste-ennätyksen. Mestaruus tuolla kaudella meni lopulta kuitenkin Hämeenlinnaan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kaudella 2018-2019 runkosarjan voittajan Kärppien ja jumbon Ässien ero oli vaatimattomat 90 pistettä. Et varmaan tätä suoraan tarkoittanut, mutta toivottavasti ei vastaavia eroja enää runkosarjassa nähdä. Toki Ässien kausi oli ohi jo Marraskuussa tuolloin ja Kärpät taisi tehdä runkosarjan piste-ennätyksen. Mestaruus tuolla kaudella meni lopulta kuitenkin Hämeenlinnaan.
Mestaruus tosin meni HPK:lle seiskapelissä jatkoajalla. Hpk oli pirstävä poikkeus tilastoihin. Hyvä materiaali oli silloin Hämeenlinnassa ja huippu valmennus.

Mitä eroon kärjen ja häntäpään joukkueisiin tulee niin pelkään että tulee vahvasti kahden kerroksen väkeä enkä ajatellut yksittäisten joukkuiden ääripäitä.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mestaruus tosin meni HPK:lle seiskapelissä jatkoajalla. Hpk oli pirstävä poikkeus tilastoihin. Hyvä materiaali oli silloin Hämeenlinnassa ja huippu valmennus.

Mitä eroon kärjen ja häntäpään joukkueisiin tulee niin pelkään että tulee vahvasti kahden kerroksen väkeä enkä ajatellut yksittäisten joukkuiden ääripäitä.
Tuolloin Kärppien HPK:n piste-ero runkosarjassa oli 38 pinnaa. Viime kausi oli itseasiassa taas todella tasainen 11 joukkueen osalta. Tapparan ja KalPan erotti lopulta "vain" 27 pistettä. Toki nyt näyttää siltä että Kärpät, Tappara ja Ilves menevät materiaaleineen menojaan ja kaula seuraaviin on iso. Toki esim. Lukko onnistuneella sentterihankinnalla ei ole noista paljoakaan jäljessä, JYP parilla kovalla pakilla tulee myös olemaan lähellä kiitos Rautakorven, eikä TPS, HIFK, tai HPK ole pelkästään osallistumassa. Lisäksi Pelicansilla on pakka vielä puolustuksen osalta auki ja hyökkääjiäkin on sinne huudeltu. Sanoisin että TOP-3 jälkeen on varsin mielenkiintoista ja mukavaa on nähdä sekin että jatkavatko Jukurit ja KooKoo vahvaa suorittamista, jatkaako KalPa ailahtelua, tai jääkö Virran SaiPa edelleen asemalle. Ässätkin tekee varmasti ainakin pientä nousua.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Haapalan myötä Ilves nostaa asemiaan ja kuilu kolmen kärjen jälkeen kasvoi entisestään.
Runkosarjassa voi aina tulla joku yllättäjä kuten Jukurit viimekaudella, mutta kyllä plejarit ja paras 7 sarjat karsii jyvät akanoista ja lopulta se materiaali vaan näkyy. Tämän hetkisillä rostereilla jos kauteen lähetään olisi suuri yllätys jos finaalissa olisi joku muu Kärpät, Tappara ja Ilves kolmikon ulkopuolelta.

Pelkään pahoin myös että kärjen ja häntäpään ero tulee olemaan yksi suurimmista moniin vuosiin.
Kyllä siellä muitakin on.. Lukko, Hifk ja Jyp nyt ensimmäisenä tulee mieleen. Lisäksi mm. Saipa ja Ässät saattaa yllättää. Ei näitä nimilistoilla ratkota.
Tepsissä on tehty vahvaa työtä jo pitkään ja kivijalka on kunnossa.
Kyllä tässä nöyränä ja jalat maassa on Ilveksen kannattajilla, vaikka se yksi pronssi saavutettiinkin. Toki usko on vahva ja puitteet kunnossa.. lisäksi rosterista on tulossa kova. Kaikki pitää kuitenkin kaukalossa lunastaa ja ansaita.. ja jokainen peli alkaa nollanollasta.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Haapala ei todellakaan mikään sateentekijä enää ole, hyvä Liiga pelaaja toki ja hyviä muistoja Tappara ajoilta.

Loukkaantumishistoria ei yhdelle sivulle mahdu, ja odottevissa et lisää rivejä tulee…valitettavaa toki.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Haapala ei todellakaan mikään sateentekijä enää ole, hyvä Liiga pelaaja toki ja hyviä muistoja Tappara ajoilta.

Loukkaantumishistoria ei yhdelle sivulle mahdu, ja odottevissa et lisää rivejä tulee…valitettavaa toki.

Erittäin vaarallinen pelaaja kuitenkin ylivoimalla. Yksi liigan vaarallisimpia siinä. Minä en tykkää tuosta filmaamisesta ja kaatuilusta, sen kun jättäisi nuoremmille niin arvostaisin häntä pelaajana vielä enemmän.

Ehjänä pysyessään iso vahvistus minusta
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Puolustus varsinkin, todella köykäinen. Toistaiseksi.

Lisäksi mm. Saipa ja Ässät saattaa yllättää
Ässien puolustuksen tilanne on tosiaan sikäli erikoinen, että listalla on jo kahdeksan pakkia, mutta pakisto on silti edelleen täysin liigakelvoton. Tässähän on ollut koko kesän hyvin hiljaista ja rauhallista Ässien leirissä hankintojen suhteen, mutta itsellä on silti koko ajan pysynyt sellainen positiivisten mahdollisuuksien kutina. Viimeisin ilmoitus on, että Ässät hankkii vielä 3-5 pelaajaa, eli 1-2 hyökkääjää ja 2-3 pakkia. Ja vain valmiit ja kunnolliset pelaajat kelpaavat. Näistä siis yhtäkään ei ole vielä tullut, mitä nyt julkaisematon Joachim Rohdin on julkisena salaisuutena yksi näistä..

Lähinnä tässä on Kerttulan kyettävä osoittamaan, että viime kauden pakiston täydelliseen floppaamiseen reagoidaan nyt kuten pitää. Koko pakiston tämänhetkinen runko on 2002-2003 syntyneitä, toki lahjakkaita sellaisia. Ja sitten on pari sellaista liigassa 5.-7. pakin ruutuun kuuluvaa peluria, hiukan kokeneempaa (Laakso) ja hiukan nuorempaa (Matinpalo). Ja sitten on Sevänen. Eli siis kunhan nyt tulee ne kaksi timanttista kärkipakkia sekä mielellään kolmantena yksi varma ja vakaa liigatason TOP-6 pakki, niin Ässien mahdollisuudet yllättää hyvällä sijoituksella runkosarjassa nousevat aivan megalomaanisesti. Koska jostain kumman syystä minulla on Ässien veskaosaston onnistumiseen jokin lapsenomainen usko, MUTTA: kun se vaatii pakiston onnistuneen tuen, mikä tekee noista lopuista pakkihankinnoista vieläkin kriittisempiä
 

Iitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Koovee, Hifk
Onpas muuten pessimistinen näkemys, ettei Haapala sateentekijä "enää ole". Haapala on pelaaja aivan siinä parhaassa iässä ja hän nimenomaan teki sateen joka kerta kentällä ollessaan, pystyi tähän puolikuntoisenakin.

Siitä en sitten tiedä, mitä ihmettä on kesän aikana tehnyt, jos ei enää tähän pysty. Tuoreen videon perusteella treenannut kovaa ja tavoitteena ehjä kausi.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Haapala ei todellakaan mikään sateentekijä enää ole, hyvä Liiga pelaaja toki ja hyviä muistoja Tappara ajoilta.
Happamia sano kettu pihlajanmarjoista.

Haapala on kyllä taatusti tähti statuksen pelaaja liigaan, kun vain on kunnossa. Viime keväänä kaveri tuli pitkän loukin jäljiltä suoraan kentälle ja heti näki millaisesta pelimiehestä on kyse. Pleijareissakin oli vielä puolikuntoisenakin äärimmäisen hyvä.

Tottakai Haapalan yllä on synkkiä pilviä, että pysyykö kasassa, mutta onneksi Ilvestä ei ole rakennettu Haapalan ympärille/varaan. Ilves voi menestyä ilmankin Haapalaa. Tää on lähinnä semmonen kirsikka kakun päälle juttu.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Tottakai Haapalan yllä on synkkiä pilviä, että pysyykö kasassa, mutta onneksi Ilvestä ei ole rakennettu Haapalan ympärille/varaan. Ilves voi menestyä ilmankin Haapalaa. Tää on lähinnä semmonen kirsikka kakun päälle juttu.

Toivottavasti näin tosiaan on, tänä keväänä Ilves roikkui lähinnä Haapalan varassa Palloseuraa vastaan.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Toivottavasti näin tosiaan on, tänä keväänä Ilves roikkui lähinnä Haapalan varassa Palloseuraa vastaan.

Sen hetken Ilves ei ollut likikään viime kauden paras Ilves. Ei mitään selityksiä ja selvästi parempi meni jatkoon sarjasta, mutta jos nyt kuitenkin unohdettaisiin se yks viime vuoden välieräsarja, kun punnitaan tulevan kauden voimasuhteita (tai tulevan kauden Ilvestä). Asioilla kun ei ole mitään tekemistä keskenään.

Haapalasta tosiaan kertoo pelaajana aika paljon, että oli käytännössä koko kauden sivussa olleena ja yksjalkaisena yks viime kevään parhaista pleijaripelaajista Liigasta.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Haapala ei todellakaan mikään sateentekijä enää ole, hyvä Liiga pelaaja toki ja hyviä muistoja Tappara ajoilta.

Loukkaantumishistoria ei yhdelle sivulle mahdu, ja odottevissa et lisää rivejä tulee…valitettavaa toki.
Minäkin olen eri mieltä tämän kanssa. Haapala nimenomaan on sateentekijä, ainakin sarjassa nimeltä Liiga. Jos vain on saanut treenata kesän ainakin melkein täydessä kunnossa, voi Haapala olla hyvinkin vaarallinen. Loukkaantumisia tosissaan Haapalalle on kertynyt, mutta viime kevät ja varsinkin pleijjarit osoitti, että pystyy olemaan Liigan parhaimmistoa vaikka loukkaantuneenakin.
Toivottavasti näin tosiaan on, tänä keväänä Ilves roikkui lähinnä Haapalan varassa Palloseuraa vastaan.
Juu, Haapala ja Ilveksen ykkösylivoima olivat pääsyy siihen, että Ilves ylipäätään pystyi haastamaan TPSn. Ilves teki sarjan neljässä ekassa pelissä yhteensä viisi maalia, joista neljä tuli ylivoimalla. Haapala oli myös mukana neljässä maalissa noista viidestä. Se kertoo jo vähän, kuinka tärkeä pelaaja Haapala oli Ilvekselle.
Sen hetken Ilves ei ollut likikään viime kauden paras Ilves. Ei mitään selityksiä ja selvästi parempi meni jatkoon sarjasta, mutta jos nyt kuitenkin unohdettaisiin se yks viime vuoden välieräsarja, kun punnitaan tulevan kauden voimasuhteita (tai tulevan kauden Ilvestä). Asioilla kun ei ole mitään tekemistä keskenään.
Varmasti Ilves ei pelannut viime pleijjareissa parasta kiekkoaan, mutta tuo välieräsarja on hyvä vertauskohde. Ilman Haapalaa (ja ykkösylivoimaa) ei Ilves olisi välttämättä saanut yhtäkään voittoa tuossa sarjassa. Kyllä näillä asioilla on jotain yhteistä, kun sama asia joka tapahtui viime kaudella, voi tapahtua tälläkin kaudella. Jos Ilves päävalmentajansa johdolla sulaa taas kauden ratkaisevilla hetkillä, se on ihan sama, kuinka hyvin Ilves pelaa runkosarjassa. Se vaikuttaa tulevan kauden voimasuhteisiin, kun porukka tietää että Myrrän alaisuudessa joukkue saattaa flopata kovan paikan tullen.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Toivottavasti näin tosiaan on, tänä keväänä Ilves roikkui lähinnä Haapalan varassa Palloseuraa vastaan.
Juu ei tosiaankaan ollut näin. Haapala oli hyvä ylivoimalla silloin kun pelasi. Nilkka vääntyi Kärppiä vastaan sarjantoisessa ottelussa. Pelasi puudutettuna joka toisen ottelun, eikä kyennyt antamaan tasakentällisin läheskään parastaan. Pisteitä teki tosin, ja olisi tehnyt enemmänkin, jos ei olisi ollut tuota nilkkaloukkia.
Haapalan nilkka saatiin kuntoon jo alkukesään mennessä, jolloin reenasi Ilveksen mukana normaalisti.
Voitti pistepörssin sm-liigassa muutama vuosi sitten, kun oli koko kauden kunnossa. Eli toivottavasti pysyy kunnossa.
Ilveksellä on lähtökohtaisesti kova hyvin koottu joukkue jalkeilla. Kaikilla osa-alueilla. Lisäksi on vielä useita jo viime kaudella hyvin pelanneita pelaajia, joilla on potentiaalia lunastamatta.
Viime vuonna joukkue teki eniten maaleja runkosarjassa, ja erityisesti 5 vs. 5 peli oli tasokasta. Playoffeissa ongelmana oli hyökkääjien maalille pääseminen, ja nyt hankittiin tätä silmälläpitäen lisää voimaa ja suoraviivaisuutta: Tikka, Ruokonen ja Tuulola.
Alkukaudesta ongelmana oli puolustuspelin tasapaino. Se parantui loppukautta kohti. Ylivoimapelaaminen yski, mutta sekin kohentui loppukaudesta, ja oli todella vaarallista Haapalan tultua mukaan.
Alivoimapelaaminen oli alkukaudesta luokatonta. Sekin saatiin kevättä kohti kuntoon. Nyt uusien pelaajien mukana tuli muutama alivoimaosaaja lisää. Ruokonen-Tikka, Czuzman- Jokipakka-Latvala ja jo ennestään oli loistavat Mieho-Ikonen, Parikka-Masin, Suomi-Mäntykivi, Salmela-Lööf.
Ensikaudelle Ilveksellä on ainakin kaksi hyvää aloittajaa: Kontiola ja Tikka. Mäntykivikin aloitti viime kaudella välillä yli 50-prosenttisesti. Mutta kaiken kaikkiaan keskikaista on SM-liigaan erinomainen. Mäntykivi-Sebök-Kontiola-Tikka. Mieho ja Virtanen lisäksi laiturisentterinä. Jos Ilvekseen tulee vielä huhuttu kärkisentteri, pystyy Mäntykivi tarvittaessa pelaamaan laidassa kaikkien ollessa pelikunnossa.
Ilves pelaa myös CHL:ää ensi kaudella. Siihen on varauduttu hankkimalla joukkueeseen leveyttä. Hyökkääjistä muistaakseni 15 on pelannut vähintään yhden pääsarjakauden (yli 40 ottelua). Puolustajista kahdeksan. Kokoonpanossa vakituisesti pelaavia noviiseja ei ole, ellei lupaava Jani Nyman lunasta pelipaikkaa.

Ensi kauteen voi Ilves-kannattajien keskuudessa asennoitua varsin luottavaisesti. Rosteri on erinomainen, ja kassassa on Jalon Ripan tuntien vielä varaa.

Edit: typoja
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Alla Kärppien pelaajat oletetussa kokoonpanossa. Perässä sarjataso, josta Liigaan tullut, jos on ulkomailla pelannut. Alkaa olla KHL-taso jo aika lähellä. Olisi mukava nähdä muilta vastaavia.

1. Junttila(KHL) - Kemppainen(KHL) - Turunen(KHL)

2. Koivunen(Liiga) - Kunyk(KHL) - Leskinen(SHL)

3. Björkqvist(NHL/AHL) - Tiivola(KHL) - Emanuelson(SHL)

4. Hyry(Liiga) - Koskenkorva(Liiga) - Anttila(KHL)

13.Hyökkääjä: Kalapudas(Liiga)

Ohtamaa(KHL) - Rundblad(KHL)
Byström(AHL) - T.Niemelä(Liiga)
Kivistö(KHL) - M.Niemelä(Liiga)

7.puolustaja Ronkainen/Paaso(Liiga)

Maalivahdit
Blomqvist(Liiga)
Meriläinen(OHL)

Edit. Yhdistetty kaksi viestiä.
 
Viimeksi muokattu:

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Alla Kärppien hyökkääjät oletetussa kokoonpanossa. Perässä sarjataso, josta Liigaan tullut, jos on ulkomailla pelannut. Alkaa olla KHL-taso jo aika lähellä. Olisi mukava nähdä muilta vastaavia.

1. Junttila(KHL) - Kemppainen(KHL) - Turunen(KHL)

2. Koivunen(Liiga) - Kunyk(KHL) - Leskinen(SHL)

3. Björkqvist(NHL/AHL) - Tiivola(KHL) - Emanuelson(SHL)

4. Hyry(Liiga) - Koskenkorva(Liiga) - Anttila(KHL)

13.Hyökkääjä: Kalapudas(Liiga)
Kova on Kärppien hyökkäys. Viime vuoden play offeissa Hyry taisi olla Ilvestä vastaan ainoa onnistunut hyökkääjä. Eli kyllä siellä skarppausta tarvitaankin. Mäenalanen oli yritteliäs ja vaarallisentuntuinen, mutta tehot jäivät uupumaan. Kokoonpanossa edelleen jatkavista Junttila, Koivunen ja Leskinen olivat hyvin vaisuja. Emanuelsson oli vaarallisen tuntuinen, muttei sitten kuitenkaan...
Kemppainen, Turunen ja Kunyk kovia hankintoja. Myös Björkqvist voi olla kova, tulee olemaan ainakin hyvä. Tiivolaan en oikein usko. On tehnyt aiemmin kohtalaiset pisteet isossa roolissa heikommissa sm-liiga joukkueissa, joissa on päässyt pyörittämään 1-ylivoimaa. Nyt pienempi status saattaa pienentää hyökkäystehoja. Minulla on muistikuva myös, että Tiivola ei ole erityisen tasokas puolustussuuntaan? Mutta voi olla, että on kehittynyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viime vuoden play offeissa Hyry taisi olla Ilvestä vastaan ainoa onnistunut hyökkääjä. Eli kyllä siellä skarppausta tarvitaankin.
Aikamoista, että yhdellä onnistuneella hyökkääjällä selvittiin Ilvestä vastaan game sevenin jatkoeriin.
Junttila, Koivunen ja Leskinen olivat hyvin vaisuja.
Korona tappoi noiden kevään, ikävä kyllä.
Kemppainen, Turunen ja Kunyk kovia hankintoja. Myös Björkqvist voi olla kova, tulee olemaan ainakin hyvä. Tiivolaan en oikein usko. On tehnyt aiemmin kohtalaiset pisteet isossa roolissa heikommissa sm-liiga joukkueissa, joissa on päässyt pyörittämään 1-ylivoimaa. Nyt pienempi status saattaa pienentää hyökkäystehoja. Minulla on muistikuva myös, että Tiivola ei ole erityisen tasokas puolustussuuntaan?
Joo, paljon kovia vahvistuksia on Kärppiin tullut, joista Anttilan unohdit. Tiivola on erinomainen kamppailupelaamisen erikoismies. Minulla on hänen puolustuspelaamisesta erilainen muistikuva kuin sinulla. Keväällä 2021 hän päätti liigakautensa Ässissä tehoin 37o 5+25 = 30 (+6), ppo 0,81. Hänet valittiin leijonien MM-joukkueeseen ja pääsi jopa pelaavaan kokoonpanoon. Hyvä kausi palkittiin myös KHL-sopimuksella. Tämä mies on Kärppien kolmossentteri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös