Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 995 859
  • 4 476

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Niin no, IFK pelannut 7 vai 8 peliä ennen liigaa täysin repalaisella kokoonpanolla ja 5 voittoa kasassa. SaiPa hyytyy pitkässä juoksussa. Se Virran honeymoon tasaantuu kyllä koko ajan pikkuhiljaa.
En niinkään välitä tuloksista vaan pelistä itsestään. Tappara ja Saipa näyttäneet todella hyviltä. En toki itsekään usko Saipan olevan missään 4 joukossa runkosarjassa, mutta huikean muutoksen on Peksi saanut muutamassa kuukaudessa aikaan.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Arvioin kunkin joukkueen maalivahdit, puolustuksen, sentteristön ja laituriston kouluarvosanoin. Asteikko on kalibroitu niin, että 4 = hylätty = mestitasoa ja 10 = erinomainen = parasta, mitä realistisesti voi liigajoukkueelle kuvitella. Arviot perustuvat vahvasti pelaajien tilastoihin (mutta ei pelkkiin pisteisiin), viimeisintä kautta painottaen. Valmennukselle en anna arvosanaa, mutta yhteenveto-osiossa saatan kommentoida aiheesta jotain. Yhteenvedossa annan myös arvioni joukkueen runkosarjasijoituksesta sekä yllätyspotentiaalista tai floppiriskistä.

Aiemmin arvioidut:
15. JYP
14. Jukurit
13. HPK
12. SaiPa
11. Ässät
10. Pelicans
9. KooKoo
8. Sport
7. KalPa

6. Ilves - Punnituksessa Koskelan kalansaalis
Maalivahdit
Ilveksessä pelaa tällä kaudella tavallista enemmän ulkomaalaisia, sen huomaa jo maalivahtiosastolta. Marek Langhamer on tilastojen valossa sen tason veskari, että Liigaan siirtyminen oli pienoinen yllätys. Ottajia olisi tiettävästi ollut kovemmissakin sarjoissa, mutta jostain syystä päätti tulla Ilvekseen. Kaiken järjen mukaan Langhamerin pitäisi olla Liigassa ihan kärkiveskoja. Vadim Žerenko sen sijaan on tällä tasolla vielä katsomaton kortti, mutta tilastot VHL:stä sekä otteet harjoituspeleissä lupaavat ihan hyvää.
Kouluarvosana: 8+

Puolustajat

All-around pakkien osalta Ilveksen tilanne on varsin hyvä, sillä rosterista löytyy varma suorittaja kolmeen pariin. Jarkko Parikka on tässä roolissa aivan Liigan kärkipäätä, Aleksi Elorinne hyvä kakkosparin luuta ja aina kaikkensa antavan Tuomas Salmelan taso riittää hyvin kolmospariin. Kiekollisen osaamisen kohdalla joudutaan kuitenkin luottamaan ulkomaan arpoihin. Nuori Simon Johansson ei viime kaudella pystynyt pelaamaan vahvuuksillaan SHL:ssä, mutta Allsvenskaniin hän oli jo liian hyvä. Liiga on tasoltaan näiden sarjojen välistä, ja toisinaan tämän kaltaiset haut osoittautuvat erinomaisiksi. Skouttien raporteissa “neljänneksi hyökkääjäksi” kuvailtu Les Lancaster taas nakutti ECHL:ssä järkyttävät tehot, mutta tehoilun siirtäminen Liigaan on vähintäänkin haastavaa. Molemmat edellä mainitut ulkomaalaiset ovat harjoituspeleissä esiintyneet edukseen, mutta tosiasia on, että vasta panokselliset pelit näyttävät, mihin taso riittää. Niko Peltola oli toissa kaudella kiekollisessa roolissa erittäin hyvä, mutta viime kausi meni täysin pipariksi polvivaivojen vuoksi. Nyt kolmeen kertaan leikattu polvi vaikuttaisi vihdoin kestävän, mutta Peltola on fyysisesti pitkällä takamatkalla ja huipputasolle palaaminen on epävarmaa. NHL-sopimuksen tehnyt Santeri Hatakka palannee Ilvekseen lainalle täksi kaudeksi harjoitusleirien jälkeen, mutta joukkueelle hyödyksi oleminen edellyttää kehitystä viime kaudesta. Kolmas ulkomaan arpa Leo Lööf on nuori lupaus, mutta ei välttämättä pysty vielä Liigan pelinopeuteen. Santeri Airola sen sijaan voisi hyvin pystyäkin, mutta vammat tuntuvat kiusaavan miestä ja haittaavan kehitystä.
Kouluarvosana: 8-

Sentterit
Petri Kontiola
oli viime kaudella kiistatta Liigan parhaita senttereitä. “Konnan” tietokone raksuttaa koko ajan, ja tulosta syntyy etenkin ylivoimalla. Balázs Sebők on taitojensa ja työmoraalinsa puolesta oikein passeli kakkossentteri. Kolmossentterin paikkaa on pedattu Antti Saarelalle, joka loistaa suorahyökkäyksissä muttei ole vielä muuten pystynyt tuloksentekorooliin. Hieman ehkä yllättäen harjoituspeleissä häntä haastamaan on noussut Joni Ikonen, jonka koko ura oli jo vaakalaudalla loukkaantumiskierteen vuoksi. Loukkaantumiset näkyvät edelleen luistelussa ja kuntopuolella, mutta kiekolliset taidot ovat edelleen erinomaiset. Nähtäväksi jää, kuinka paikat kestävät ja millaiseen rooliin Ikonen jo tällä kaudella pystyy. Ikosen varaan Ilveksen ei kuitenkaan tarvitse laskea, sillä edellä mainitun kärkikolmikon lisäksi muitakin liigatason senttereitä kokoonpanosta löytyy, mutta kaikkien terveenä ollessa heidät nähtäneen laitahyökkääjinä.
Kouluarvosana: 8,5

Laiturit

Ilveksen kokoonpanosta löytyy yksi huippulaituri nimeltä Eemeli Suomi. Suomi pystyy liigatasolla pelaamaan mitä tahansa roolia ykkösketjussa maalipyssystä pelintekijään. Ilveksen kannalta valitettavaa kuitenkin on, että kahta paikkaa Suomikaan ei voi pelata samaan aikaan. Muita varmoja kärkiketjutason laitureita ei nimittäin rosterista löydy. NHL:ssäkin kokeilemaan päässyt Nick Baptiste voi tilastojen perusteella sellainen olla, mutta riskit paikalliseen pelitapaan sopeutumisessa ovat olemassa. Viime kaudella SHL:ssä ja AHL:ssä pelannut Albin Grewe tuskin pystyy pisteiden tekoon, mutta saattaa pärjätä rouhijan roolissa. Joona Ikonen on peliaikaa kärkiketjuissa saanut, mutta viime kauden perusteella oikea paikka olisi kolmosketjussa. Panu Mieho sen sijaan vastasi viime kaudella hyvin huutoon, kun tarvis oli. Hänenkin roolinsa on kuitenkin olla enemmän työhaalarit päällä, kuin tehdä tulosta. Miro Nalli, Eetu Päkkilä sekä KooKoosta hankittu Joonas Oden ovat kovia polkukoneita, joiden taso riittää viime kauden perusteella kolmos-nelosketjuun. SaiPasta viime kauden lopulla saapunut Santeri Virtanen pääsi viime kaudella jo kokeilemaan EHT:lle, mikä muodostui kuitenkin epäonnen potkuksi tämän sairastettua sen seurauksena pitkän koronataudin. Ilman sairastelun tuomaa fyysistä takapakkiakin Virtanen olisi niin ikään varsin epävarma kortti kärkiketjuun. Virtasen vanha joukkuekaveri Matias Mäntykivi on väläytellyt osaamistaan harjoituspeleissä, mutta vasta sarjapelit kertovat todellisen tason. Kokonaisuutena Ilveksen laituriosastolla on kilpailua ja monta potentiaalista tason nostajaa, mutta vain yksi varma kortti kahteen ensimmäiseen ketjuun.
Kouluarvosana: 7

Yhteenveto
Jouko Myrrän
kolmannelle kaudelle on koottu mielenkiintoinen joukkue. Viime kausina pääosin kotimaisin voimin pelannut Ilves on nyt pullollaan “ulkkeja”. Avainkysymys kuuluukin, millaisiksi vonkaleiksi urheilujohtaja Timo Koskelan naaraamat vahvistukset osoittautuvat. Toinen seurattava seikka on pelitapa ja sen toteutus. Viime kaudella Ilves voitti osin NHL-vahvistusten siivittämänä syksyllä pelejä suoraviivaisella pelitavallaan, mutta kevään mittaan variaatioiden puute osoittautui ongelmaksi. Entistä mielenkiintoisemman asiasta tekee se, että Ilvekseen on täksi kaudeksi hankittu sekä hitaammasta että nopeammasta pelitavasta nauttivia pelaajia. Pystyykö Myrrä yhdessä taktiikkakoutsi Marko Ojasen kanssa keittämään näistä aineksista sellaisen kalakeiton, jossa kaikki pääsevät pelaamaan vahvuuksillaan, vai onko lopputulos pohjaan palanut sekametelisoppa?
Arvio: Sijat 4-7
Yllätyspotentiaali: kohtalainen
Floppiriski: korkea
 
Viimeksi muokattu:

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Floppiriski: korkea

Olihan hyvä kirjoitus.

Koska olen mitä olen, eli mulkku, niin pakko nostaa joku josta napista. Näkisin, että Ilveksen floppiriski on korkeintaan kohtalainen. Maalivahtipeli ja puolustuspää pitävät huolen siitä, että Ilves on vähintään puolivälierissä ja se ei nähdäkseni ole floppi tuolle joukkueelle.
 

Yohann

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Sens
Kolmossentterin paikkaa on pedattu Antti Saarelalle, joka loistaa suorahyökkäyksissä muttei ole vielä muuten pystynyt tuloksentekorooliin.

Loistaa ja loistaa, miten sen nyt sitten määrittelee? Nopeudellaan ja röyhkeydellään kyllä pääsee paljon vasta- ja ylivoimahyökkäyksiin ja laukaus on toki todella hyvä, mutta yllättävän usein koittaa syöttää ja ne syötöt menee yleensä aivan minne sattuu.

Muuten hyvin pitkälti samoilla linjoilla pl. Hekenkin mainitsema floppiriski.
 

redpecka

Jäsen
Mutta katsotaan nyt ensin se n. 5 matsia joka joukkueelta, niin ollaan viisaampia. Tosipelit ovat kuitenkin eri maailma taas.
Joskus ja jopa monesti kolme ekaa matsia jo kertoo millä buugilla jengit on sinä vuonna liikenteessä. Viisi ottelua on jo hurja mittari. Sitten on näitä syksyn yllättäjiä, joiden odotetaan tippuvan ennemmin tai viimeistään myöhemmin. Tai syksyn konttaajia, joiden odotetaan petraavan kunhan jumi laukee.

Esimerkkejä: Itse muistan yhden huippusyksyn kun Skrikon luotsaama SaiPa oli tekstiteeveessä jouluna sijalla kaksi - lopuksi eivät tainneet edes pleijjareihin yltää. Sitten ysärin lopussa SaiPa avasi kautensa seittemällä tappiolla kunnes McTavish teki paluun ja voitettiin seuraavat seittemän ottelua (taisi oikeasti olla voitto-tappio-kuus voittoa). Eli jollain loukkisumalla/uudella vahvistuksella/valmentajan potkuilla tms. voi kelkka kääntyä silloin tällöin, ehkä..

Itse uskon kumminkin pitkässä juoksussa kolmen pelin sarjataulukkoon. En sillei, että siinä lopullinen järjestys olisi, mutta näkee kellä sakkaa ja kellä henki.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Nuo @-One-:n kausiveikkaukset analyyseineen ovat kyllä oikein mainioita, kiitos niistä.

Joku aika sitten olin melkein samoilla linjoilla jumboveikkauksesta, mutta harjoituspelit nähneenä fanipoikana on itse ennustettava JYPiä paljon korkeammalle.

Ensinnäkin valmennus: kaksi vuotta joukkueesta on puuttunut osaava valmennus (kaikki kunnia uppoavan laivan jättäneelle Tirkkoselle aisapareineen. Tai ei oikeastaan), ja sitä ennen sekoiltiin Merikiven ja RD:n kanssa. Nyt jo muutaman harkkapelin perusteella tekemisessä on toisteisuutta ja selkeä parannus vanhentuneeseen jätönjättö/hidas lähtö -meidän peliin. On palattu/päästy nopeatempoiseen ylöspäin suuntaavaan vauhtikiekkoon, jossa viisikko pysyy tiiviinä. Toisekseen, peliäkään ei ole tultu vaan paikalle olemaan - ihan massivinen ero fyysisyydessä ja oman maalin edustapelissä edelliskausiin verrattuna. Kolmanneksi, pelaajisto on kertonut, että nyt on harjoiteltu kovempaa kuin koskaan. Jukka Ahvenjärvi on kokenut, mutta moderni valmentaja, ja osaa toimia nuoriso-osaston kanssa.

Toiseksi: ulkomaanavut: JYPissä pelaa nyt (jos edes laskuissa pysyy) kolme kanadalaista, tsekki ja ruotsalainen. Eli asennetta, taitoa ja helvetinmoinen tuuri. Hyökkääjät Gardiner ja Christoffer eivät ole tulleet himmailemaan vaan pelaavat asenteella voittavaa jääkiekkoa. Ja kun se paikka tulee, verkko soi. Puolustajista O'Brien on jo tuomariston silmissä merkattu miees kolmen ulosajon ja lukemattomien väkivaltaisuus/poikkarijäähyjen jälkeen, mutta kun näkee sen ohi, käsissä on kiekollisesti varma, hyvin luisteleva fyysinen pakkijärkäle. Vastaavasti puolustaja Jan Scotka (ja hipsut päälle sopiviin kohtiin), maajoukkuetason pakki, valittiin JYPin kapteeniksi. Edellisen ja ainoan kerran ulkomaalainen kapteeni JYPissä on kantanut selässään nimeä Perrin. Perjantaina joukkueen vahvuuteen liittyi 300 SHL-pelin kokemuksella ruotsalainen Adam Brodecki, joka yhden pelin perusteella on hänkin vahvistus.

Kolmanneksi: NHL-junnut. Brad "Adam" Lambert on ihan omalla levelillä ikäisistään kiekollisena, liikkeessä ja pelikäsityksessä. Fysiikan osalta ei edelliskauden tapaan enää ihan lapsi. Samuel Helenius jatkaa siitä mihin jäi - fyysinen, nöyrä voimahyökkääjä, nyt JYPin varakapteeni 18 vuoden kypsässä iässä. Aleksi Malinen, legendaarisen pelinumeron 45 ottanut kiekollinen pakki. ja Ville Ottavainen - iso, hyvin liikkuva kiekollinen pakki, joka marinoituu parhaillaan O'Brienin vieressä. Kirsikkana kakun päällä Joakim Kemell, joka tulee voittamaan vuoden tulokkaan palkinnon ja ikää on joku 17. Katsokaapa Youtubesta joku 8 minuutin koostevideo parhaista paloista, joka on koostettu pelkästään junnukisojen neljästä pelistä.

Ja neljänneksi: JYPin ns. oma tuotanto ja ne muut. Siellä on 30+ pisteen pakki Anttoni Honka, 40+ pisteen Jerry Turkulainen, vahvasti potentiaaliset Lahtinen+Puistola ja sellaiset vakiokokoonpanon miehet kuin maaleja mättävät Patrik "Laine" Siikanen ja Samuel Valkeejärvi. Puolustuksessa liigan nimettöminen takuuvarma plusmiinusplusmies Valtteri Kakkonen.

Maalivahtipeli sinänsä edelleen huolestuttaa, mutta puolustuksen ja kokonaisvaltaisen pelin massiiviseesti parannuttua Ruusu ja Parkkinen hoitavat hommansa kyllä.

Jos jossain joukkueessa, niin JYPissä on nyt yllätyspotentiaalia. Viimeiseksi ei missään tapauksessa jäädä, 10 sakissa takuuvarmasti ja siitä ylöspäinkin on mahkuja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Joskus ja jopa monesti kolme ekaa matsia jo kertoo millä buugilla jengit on sinä vuonna liikenteessä. Viisi ottelua on jo hurja mittari.

Itse uskon kumminkin pitkässä juoksussa kolmen pelin sarjataulukkoon. En sillei, että siinä lopullinen järjestys olisi, mutta näkee kellä sakkaa ja kellä henki.

Tapparalla ihan hyvä rytinä kolmen CHL-pelin perusteella.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Jos jossain joukkueessa, niin JYPissä on nyt yllätyspotentiaalia. Viimeiseksi ei missään tapauksessa jäädä, 10 sakissa takuuvarmasti ja siitä ylöspäinkin on mahkuja.
JYPissä on epäilemättä yllätyspotentiaalia, mutta on melko julkeaa sanoa JYPin olevan takuuvarmasti kympin sakissa, kun joukkueen veskariosasto on Liigan heikoin.
Jos maalivahdit olisivat Liigassa edes parempaa keskitasoa, niin tämän väitteen voisi jotenkin ymmärtää.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
JYPissä on epäilemättä yllätyspotentiaalia, mutta on melko julkeaa sanoa JYPin olevan takuuvarmasti kympin sakissa, kun joukkueen veskariosasto on Liigan heikoin.
Jos maalivahdit olisivat Liigassa edes parempaa keskitasoa, niin tämän väitteen voisi jotenkin ymmärtää.

Äläs nyt, jos JYP on runkosarjan päättyessä sijalla 14, niin kaikki hyppivät seinille! Niin jymypaukku se olisi!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYPissä on epäilemättä yllätyspotentiaalia, mutta on melko julkeaa sanoa JYPin olevan takuuvarmasti kympin sakissa, kun joukkueen veskariosasto on Liigan heikoin.
Jos maalivahdit olisivat Liigassa edes parempaa keskitasoa, niin tämän väitteen voisi jotenkin ymmärtää.
Eikö se ole vain hienoa, että kannattajat uskovat omiin. Veskaosastoa pidetään etukäteen liigan huonoimpana, mutta kannattajien keskuudessa uskotaan toisin myös sen suhteen.

En todellakaan tiedä miten JYPin kausi tulee menemään, mutta lähden kauteen positiivisin mielin ja uskon vakaasti, että paikka pleijareissa on realistista saavuttaa. Eiköhän jokaisen joukkueen kannattajilla pitäisi olla vähintään tällainen fiilis, jos joukkueessa on jotakuinkin kaikki kunnossa.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Eikö se ole vain hienoa, että kannattajat uskovat omiin. Veskaosastoa pidetään etukäteen liigan huonoimpana, mutta kannattajien keskuudessa uskotaan toisin myös sen suhteen.

En todellakaan tiedä miten JYPin kausi tulee menemään, mutta lähden kauteen positiivisin mielin ja uskon vakaasti, että paikka pleijareissa on realistista saavuttaa. Eiköhän jokaisen joukkueen kannattajilla pitäisi olla vähintään tällainen fiilis, jos joukkueessa on jotakuinkin kaikki kunnossa.
Totta kai pitää uskoa omiin, mutta on iso ero julistaa JYPin menevän takuuvarmasti pleijareihin tai uskoa joukkueen pääsevän sinne.
Mitä tulee maalivahteihin, niin onhan tuo JYPin kaksikko karmaisevan huono.
Ehkä Jukureissa ja SaiPassa Ruusu voisi olla kakkosvahti. Muualla moinen seula naurettaisiin pois kaupungista.
Tästä päästäänkin menestykseen. Jos joukkueella on paska veskari, niin äärimmäisen harvoin voidaan haaveilla menestyksestä.
Henkilökohtaisesti pidän JYPin joukkueen rakenteesta (veskareita lukuunottamatta) ja siksi uskonkin JYPin sijoittuvan sijoille 11-13. Valitettavasti huono maalivahtipeli ei riitä säälipeleihin.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Totta kai pitää uskoa omiin, mutta on iso ero julistaa JYPin menevän takuuvarmasti pleijareihin tai uskoa joukkueen pääsevän sinne.
Mitä tulee maalivahteihin, niin onhan tuo JYPin kaksikko karmaisevan huono.
Ehkä Jukureissa ja SaiPassa Ruusu voisi olla kakkosvahti. Muualla moinen seula naurettaisiin pois kaupungista.
Tästä päästäänkin menestykseen. Jos joukkueella on paska veskari, niin äärimmäisen harvoin voidaan haaveilla menestyksestä.
Henkilökohtaisesti pidän JYPin joukkueen rakenteesta (veskareita lukuunottamatta) ja siksi uskonkin JYPin sijoittuvan sijoille 11-13. Valitettavasti huono maalivahtipeli ei riitä säälipeleihin.
Kun kyseisen joukkueen kannatta heittää jotain "takuuvarmaa", niin eiköhän siinä pidä ymmärtää heti, että värilasien kautta heitellään, eikä kukaan tiedä mitään takuuvarmaa tässä vaiheessa, joten kyse on vain mielipiteistä ja näkemyksistä.

Mutta joo, en nyt tiedä miten tosissasi olet, mutta tuo kuvailusi Ruususta tuntuu nyt väkisin liioitellulta, että pääset vahvistamaan omaa pointtiasi. Eihän Ruusu ole toistaiseksi urallaan ollut mikään erityisen hyvä vahti liigaan, mutta että ei mahtuisi edes kakkoseksi juuri mihinkään? Jotain rajaa nyt näihin heittoihin. Ruusu on ollut harjoituskaudella todella hyvä ja aiemmillakin kausilla helposti vähintään liigatason kakkosvahti mihin tahansa joukkueeseen.
 

jypinfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaPKo, D-Kiekko <3
Totta kai pitää uskoa omiin, mutta on iso ero julistaa JYPin menevän takuuvarmasti pleijareihin tai uskoa joukkueen pääsevän sinne.
Mitä tulee maalivahteihin, niin onhan tuo JYPin kaksikko karmaisevan huono.
Ehkä Jukureissa ja SaiPassa Ruusu voisi olla kakkosvahti. Muualla moinen seula naurettaisiin pois kaupungista.
Tästä päästäänkin menestykseen. Jos joukkueella on paska veskari, niin äärimmäisen harvoin voidaan haaveilla menestyksestä.
Henkilökohtaisesti pidän JYPin joukkueen rakenteesta (veskareita lukuunottamatta) ja siksi uskonkin JYPin sijoittuvan sijoille 11-13. Valitettavasti huono maalivahtipeli ei riitä säälipeleihin.
Kerro nyt ihmeessä, mikä siitä tekee niin ”karmaisevan huonon”? Vertaatko liikaa viime kausiin?
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
SaiPan pelit nähneenä, on muutos viime kauteen merkittävä. Äärimmäisen kiekollinen pelitapa on tuonut hienoja tuloksia kieltämättä. Mikäli SaiPa pystyy pelaamaan harjoituskauden tavalla, niin monet joukkueet tulevat olemaan vaikeuksissa. SaiPa kun ei halua lainata kiekkoa kaverille, vaan pitää pelivälineen itsellään.

Toki joukkueessa on heikkoutensa, mutta enhän mie niitä tässä kerro.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viime kausiinhan sitä on lähinnä Ruusun osalta verrattava, josko sitten muuhunkaan. Eihän mikään joukkue lähtökohtaisesti Ruusua haluaisi ykköseksi. Kakkoseksikaan?

Siis Liigassa.
Ykköseksi tuskin haluaisikaan, mutta miksei kakkoseksi? Ruusu pelasi viime kaudella liigan paskimman joukkueen ja puolustuksen takana kolme nollapeliä. Antoi tilaisuuksia voittaa pelejä, mutta joukkue oli niin surkea, että ei yleensä siihen pystynyt.

JYPin veskaosasto on toki lähtökohtaisesti liigan huonoimpia, ellei jopa se huonoin, mutta silti tuntuu, että monien näkemykset Ruususta ovat aika ihmeellisiä. Olen aika paljon nähnyt Ruusun pelejä ja voin ihan hyvällä omalla tunnolla sanoa, että kyseessä on liigatason maalivahti. Tämän hetken arvion mukaan ei kovin hyvä ykkösvahti, mutta kakkosvahtina hoitaisi tonttinsa varmasti riittävällä tasolla missä tahansa joukkueessa.

On ihan selvää, että Ruusun täytyy parantaa, mutta esimerkiksi viime kausi ei todellakaan mennyt veskaosaston piikkiin. Ruusun täytyy parantaa paljon vähemmän kuin edessä pelaavan joukkueen, jotta JYP voi taistella paikasta pleijareihin.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
SaiPan pelit nähneenä, on muutos viime kauteen merkittävä. Äärimmäisen kiekollinen pelitapa on tuonut hienoja tuloksia kieltämättä. Mikäli SaiPa pystyy pelaamaan harjoituskauden tavalla, niin monet joukkueet tulevat olemaan vaikeuksissa. SaiPa kun ei halua lainata kiekkoa kaverille, vaan pitää pelivälineen itsellään.

Toki joukkueessa on heikkoutensa, mutta enhän mie niitä tässä kerro.
Tervetuloa naattimaan Virran kiekosta!! Odotan jo kelta-mustien välisiä.
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool
Ruusu on ollut harjoituskaudella todella hyvä ja aiemmillakin kausilla helposti vähintään liigatason kakkosvahti mihin tahansa joukkueeseen.
Ehkä Ruusu on tällä harjoituskaudella jo saanut edes vetoketjunsa kiinni, mutta silti alkavalla kaudella ei lähtökohtaisesti mahtuisi mihinkään porukkaan ykköseksi ja kakkoseksikin vain Jukureihin, SaiPaan, TPS:aan ja ehkä KooKoohon.
Aiemmilla kausilla ei ole ollut läheskään riittävän hyvä edes kakkosvahdiksi suurimpaan osaan liigajoukkueista.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Tervetuloa naattimaan Virran kiekosta!! Odotan jo kelta-mustien välisiä.
Uskomattomalta tuntuu itsestäni ja uskon, että puhun lähes kaikkien keltamustien puolesta, kuinka paljon vaikutta tuo, kun joukkueella on oikea valmentaja tammenkasvattajaa, saatikka muuurahaisten matkaa seuraavan kommentaattoriin pönöttäjäään verrattava osaava valmentaja.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
On ihan selvää, että Ruusun täytyy parantaa, mutta esimerkiksi viime kausi ei todellakaan mennyt veskaosaston piikkiin. Ruusun täytyy parantaa paljon vähemmän kuin edessä pelaavan joukkueen, jotta JYP voi taistella paikasta pleijareihin.
Ok. Nyt tuskin riittää kenenkään pelin parannus.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itsekin alan taipumaan siihen, että säälit on paljon lähempänä kuin viimeinen sija. Sen verran iso on ero viime kauteen ja puolustus tuntuu ihan jämäkältä. Siinä Ruusullakin helpompi työ, kun edessä oleva kentällinen pelaa jääkiekkoa, toisin kuin viime kaudella. Ruusu on urallaan ollut epätasainen ja nollapelin jälkeen menee yleensä kaikki. Hyvällä puolustuksella tietysti vältytään samanlaisilta avopaikoilta kuin viime kaudella, mutta kyllä sieltä aina joku ihan turhakin maali meni.

Oikeastaan nyt Ruusun pitäisi näyttää, että pystyy pelamaan tällä tasolla. Kauden jälkeen se sitten nähdään, onko askeleita oikeaan suuntaan otettu vai ei.



Todella onnellinen myös siitä, että kaikista ikämiehistä on nyt päästy eroon.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä Ruusu on tällä harjoituskaudella jo saanut edes vetoketjunsa kiinni, mutta silti alkavalla kaudella ei lähtökohtaisesti mahtuisi mihinkään porukkaan ykköseksi ja kakkoseksikin vain Jukureihin, SaiPaan, TPS:aan ja ehkä KooKoohon.
Aiemmilla kausilla ei ole ollut läheskään riittävän hyvä edes kakkosvahdiksi suurimpaan osaan liigajoukkueista.
Olisi kiva saada tälle huutelulle jotain pohjaa, kun en millään usko, että olet nähnyt Ruusun pelejä yhtä paljon kuin minä. Jos kannattamani joukkueen maalivahti olisi yhtä huono kuin sinä annat ymmärtää, niin pystyisin sen kyllä myöntämään.

Osaisitko perustella näkemystäsi jotenkin? Jos nyt jotain konkreettista katsoo, niin Ruusun tilastot ovat ihan riittäviä, että häntä pystyy niiden pohjalta kuvailemaan liigatason kakkosvahdiksi. Väitätkö ihan oikeasti, että maalivahti, jonka taso ei riitä edes kakkosvahdiksi liigaan, pystyy pelaamaan nollapelejä liigan huonoimman joukkueen takana? Jotenkin tässä nyt logiikka ontuu ja pahasti.

Viime kaudella Ruusu ei todellakaan ollut yhtä huono kuin sinä annat nyt tässä ymmärtää. Jotenkin tuntuu, että pohjaat koko näkemyksesi johonkin yksittäiseen huonoon peliin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös