Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2021–2022

  • 998 198
  • 4 476

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Faktat tiedetään sitten kauden jälkeen, siihen asti kaikki on spekulaatiota. Hauskinta tässä on se, että minun papereissani se ykkönen ei ole kukaan noista.

Näköjään tiedät jo nyt, että se paras on Kärpät.
 

Knutsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Kings
Faktat tiedetään sitten kauden jälkeen, siihen asti kaikki on spekulaatiota. Hauskinta tässä on se, että minun papereissani se ykkönen ei ole kukaan noista.
On kyllä todella hauska spekulaatio, että Sportin laiturit olisi ennen kautta parempia kuin IFK:n tai Tapparan.
 

Raimoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
Arvioin kunkin joukkueen maalivahdit, puolustuksen, sentteristön ja laituriston kouluarvosanoin. Asteikko on kalibroitu niin, että 4 = hylätty = mestitasoa ja 10 = erinomainen = parasta, mitä realistisesti voi liigajoukkueelle kuvitella. Arviot perustuvat vahvasti pelaajien tilastoihin (mutta ei pelkkiin pisteisiin), viimeisintä kautta painottaen. Valmennukselle en anna arvosanaa, mutta yhteenveto-osiossa saatan kommentoida aiheesta jotain. Yhteenvedossa annan myös arvioni joukkueen runkosarjasijoituksesta sekä yllätyspotentiaalista tai floppiriskistä.

Aiemmin arvioidut:
15. JYP
14. Jukurit
13. HPK
12. SaiPa

11. Ässät - Aukkoja puolustuksessa
Maalivahdit
Kaksi kautta pelaamatta ollut Linus Söderström osoittautui lopulta erinomaiseksi löydöksi, siitä hatunnosto urheilujohdon suuntaan. Söderström on juuri sellainen varma ja vakuuttava molari, jota Ässien kaltainen altavastaaja tarvitsee tolppiensa väliin. Kakkosvahdiksi Poriin on hankittu Konstantin Volkov, jonka tilastot heikkotasoisemmasta VHL:stä ovat etenkin viime kaudelta hurjat. Uskallan veikata, että maalivahteihin Ässät ei tällä kaudella kaadu.
Kouluarvosana: 7,5

Puolustajat
Pakistoa johtaa paikallisvastustaja Lukosta siirtynyt Roni Sevänen, joka on varsin hyvä all-around puolustaja. SHL:stä saapuneen Jacob Anderssonin onnistuminen olisi erittäin tärkeää, sillä Seväsen tasoisia pelaajia ei ennakkoon arvioiden Ässien pakistossa muita ole. Santeri Lukka saa ainakin tällä palstalla turhan paljon rapaa niskaansa, vaikka totuus onkin että kärkiparin minuutit ovat hänelle liikaa. Olli Vainio on löytänyt uralleen uuden suunnan Porista, mutta taso riittää edelleen korkeintaan kolmanteen pariin. Edellä mainittu nelikko muodostaa kuitenkin Ässien puolustuksen rungon, muiden pakkien (Juuso Walli, Nikolas Matinpalo, Aleksi Matinmikko, Rami Määttä, Aleksi Heimosalmi) vasta yrittäessä kunnollista läpimurtoa liigatasolle. Näistä potentiaalisimpia yllättäjiä ovat Walli, jonka viime kauden pilasi loukkaantuminen, sekä vasta 18-vuotias Heimosalmi, joka teki yllättäen tänä kesänä NHL-sopimuksen vaikka on pelannut tähän asti vain Ässien A-junnuissa.
Kouluarvosana: 6

Sentterit

Keskikaista on ehdottomasti Ässien vahvuus. Orkesteria johtaa itseoikeutetusti Jarno Kärki, joka on palannut kahden SHL:ssä vietetyn kauden jälkeen Poriin. Pisteiden valossa SHL-visiitti on sujunut hyvin, joten ei liene mitään syytä odottaa etteikö Kärki olisi aivan liigan kärkisenttereitä (pun not intended) tällä kaudella. Kakkossentterinä häärii Alexander Ruuttu, joka otti viime kaudella Kuopiossa askeleen eteenpäin kokonaisvaltaisempana pelaajana. AHL:stä hankittu Derek Barach lienee ainakin kolmossentterin rooliin kelpo pelaaja. Nelossentteri Niklas Appelgren on roolissaan myös hyvä.
Kouluarvosana: 8+

Laiturit

Mikä on Sakari Salmisen kunto? Tikissä ollessaan hän on edelleen Liigan parhaita laitureita. Viime kaudella pitkä pelaamattomuus näkyi otteissa, mutta kaiken järjen mukaan nyt alla on parempi kesä. Ässät tarvitsee Salmisen dominointia, sillä laatulaitureita ei pahemmin kokoonpanossa vilise. Teemu Lepaus on aliarvostettu pelaaja, joka etenkin ylivoima-aikaa saadessaan voi iskeä kovatkin tehot tauluun. Mutta jos homma lähtee väärälle raiteelle, voi Lepaus pahimmillaan sotkea koko ketjun pelin. Ulkomaalaisvahvistukset Albin Eriksson (SHL) sekä Nick Moutrey (AHL) vaikuttavat työteliäiltä pelaajilta, mutta pistepotentiaali Liigassa on arvoitus. Jasper Lindsten ei onnistunut viime kaudella tulosta tekemään. Nuoria lupauksia rosterista löytyy (mm. Lenni Killinen, Emil Erholtz, Samuli Aaltonen, Leevi Viitala), mutta varmat kortit ovat vähissä.
Kouluarvosana: 7-

Yhteenveto
Ari-Pekka Selinin
projektissa alkaa kolmas kausi, ja siinä mielessä tulostakin voisi jo odottaa. Materiaali näyttää kuitenkin siltä, että playoff-paikka on koko lailla maksimisuoritus, ehkä kuorrutettuna sääleistä jatkoon pääsyllä. Jotta Ässät voisi tosissaan haastaa isompiaan puolivälierissä, tulisi monen pelaajan nostaa tasoaan puolustuksessa ja laitahyökkäyksessä. Erityisesti pakisto kaipaisi kipeästi vahvistusta.
Arvio: Sijat 10-12
Yllätyspotentiaali: kohtalainen
Sijoitus ja odotukset osuu ihan kohdilleen. Mutta sitten taas aika paljon mönkäänkin menee arvioinnissa. Esim. Walli on tällä hetkellä hierarkian pohjimpana. Jokainen pakki ajaa tällä hetkellä edelle, jopa a-junnu Emil Virtanen, joka on esiintynyt hyvin treenipeleissä.

Senttereissä Kärki on osoittamassa olevansa pätevä ykkönen, mutta Ruuttu ja Barach taistelevat tällä hetkellä pikemmin kolmosen paikasta. Kärki tarvitsee taakseen tulivoimaisempaa tukea, mitä harkkakaudella ollaan näytetty. Appelikin tarvitsee tasaisuutta. Imo sentteristön riittävyys on kysymysmerkki.

Sakke on Japin kanssa näyttänyt, että vetreytyy edelleen pisteiden tekoon. Sama homma mitä Kärjen kanssa, että Salmisen taustalla on enempi kysymysmerkkejä kuin varmoja suorittajia. Lepaus ei ole vielä näyttänyt yhtään mitään. (Toki nyt vielä loukkaantuminen osui harkkakaudelle)

Maalivahdeista oon täysin samaa mieltä, ei Ässien kausi piloille mene maalivahtien kanssa tällä kertaa. Söde luultavasti saikuttelee jonkin verran, mutta Volkov on näyttänyt ihan tasokkaalta kakkoselta.
 

Tmoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Myös Victor Westermarck on kehittynyt luotettavaksi kolmosparin luudaksi. Ruotsin EHT-joukkueissakin esiintynyt Emil Johansson taas on kovan luokan hankinta Liigaan. Tähän laatu sitten loppuukin, ja loppujen pakkien kanssa siirrytään lotto-osastolle. Olli Vanttaja pelasi mukiinmenevän tulokaskauden, ja kehityksen jatkuessa paikka lienee Sportin kolmosparissa.

Myös tähän voi tarttua sen verran, että kyllä Vanttajasta ja Westermarckista ennemmin Vanttaja sinne laadun puolelle kuuluu. Valitettavasti sanat Westermarck ja luotettava eivät oikein sovi samaan lauseeseen, vaikka viime kaudella Sportin puolustus olikin ajoittain niin rautaista, ettei siellä kukaan erottunut negatiivisesti.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tähän väliin voisin ehkä hieman valottaa, miten olen arvioni tehnyt. En ole tehnyt scouting reportia jokaisesta liigapelaajasta, vaan taustalla on 90% tilastopohjainen analyysi. Liigassa viime kaudella pelanneita varten mulla on algoritmi, joka laskee pelaajalle arvosanan perustuen mm. tehopisteisiin, peliaikaan sekä tasaviisikoin päästettyihin maaleihin. Kaava on sen verran monimutkainen, että en lähde avaamaan sitä tässä kovin tarkkaan. Osviittaa saa tästä artikkelista. Mainittakoon kuitenkin sen verran, että pelaajalle lasketaan sekä hyökkäysarvo että puolustusarvo, eli tehopisteet eivät ole ainoa tapa loistaa tässä tilastossa.

Kuten kaikki tilastoanalyysi, myös tämä on puutteellinen ja johtaa joidenkin pelaajien kohdalla harhaan. Räikeimpiä vääristymiä olen korjannut käsin, mutta pääasiassa luotan siihen että kun käytän lopulta joukkueen arvosanoissa pelaajien arvosanojen keskiarvoa, vääristymät hieman tasoittuvat. Tästä syystä en myöskään julkaise yksittäisten pelaajien arvosanoja.

Muualla kuin Liigassa pelanneiden kohdalla olen aika kylmästi katsonut vaan sarjatasoa, tehopisteitä sekä saatua peliaikaa ja antanut arvosanan niiden perusteella.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Melko tyly on tuloksellisesti ollut Kärppien pre-season. Tulee Mikkolalle vielä kiire, ettei noutaja saavu ennen joulua, ainakin mitä kirjoituksista voi päätellä, niin peli yhtä sekaisin mitä viime kaudella.

Vertailun vuoksi SaiPa ratsastaa 8. ottelun voittoputkessa, vaikka lähtökohdat olivat Virralla hieman eriävät Lappeenrannoissa mitä Mikkolalla Oulussa ja sitten täälläkin joku kehtaa heittää, ettei se Virta nyt niin kova seppä ole.

Kyllä se on.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo turpaan tulee Kärpille niin että tukka lähtee ja koko ajan. Harjoituspelit on harjoituspelejä, mutta eihän toi nyt hyvää lupaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Melko tyly on tuloksellisesti ollut Kärppien pre-season. Tulee Mikkolalle vielä kiire, ettei noutaja saavu ennen joulua, ainakin mitä kirjoituksista voi päätellä, niin peli yhtä sekaisin mitä viime kaudella.

Vertailun vuoksi SaiPa ratsastaa 8. ottelun voittoputkessa, vaikka lähtökohdat olivat Virralla hieman eriävät Lappeenrannoissa mitä Mikkolalla Oulussa ja sitten täälläkin joku kehtaa heittää, ettei se Virta nyt niin kova seppä ole.

Kyllä se on.
Älä nyt selitä. Kärppien tuska johtuu pelkästään täysin paskasta materiaalista, kun taas SaiPa porhaltaa voittoputkessa pelkästään materiaalin ansiosta. Ihan selkeitä juttuja hei.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien peli on ollut aivan täyttä kuraa jo 1,5 vuotta.

Sijoitus kuuden sakissa olisi iso yllätys.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Kun alkaisivat Kärpät pelaamaan oikeanlaista jääkiekkoa eli karvaamaan tehokkaasti ja hyökkäämään suoraviivasesti yms (myös enemmän kuin kaksi taklausta iltaa kohden olisi ihan hyvä), niin saattaisi alkaa tulemaan jo ehkä kaksi maalia per peli - voittoa en uskalla luvata. Paskalta näyttää, tänäänkin ihan luulajan jaloissa, ja tuska kasvaa pelin edetessä kun a) paikkoja ei saada luotua ja b) niistä ei tehdä. Kuten Huml71 tuossa sanoi, niin kuuden sakkiinkin on matkaa.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Arvioin kunkin joukkueen maalivahdit, puolustuksen, sentteristön ja laituriston kouluarvosanoin. Asteikko on kalibroitu niin, että 4 = hylätty = mestitasoa ja 10 = erinomainen = parasta, mitä realistisesti voi liigajoukkueelle kuvitella. Arviot perustuvat vahvasti pelaajien tilastoihin (mutta ei pelkkiin pisteisiin), viimeisintä kautta painottaen. Valmennukselle en anna arvosanaa, mutta yhteenveto-osiossa saatan kommentoida aiheesta jotain. Yhteenvedossa annan myös arvioni joukkueen runkosarjasijoituksesta sekä yllätyspotentiaalista tai floppiriskistä.

Aiemmin arvioidut:
15. JYP
14. Jukurit
13. HPK
12. SaiPa
11. Ässät
10. Pelicans
9. KooKoo
8. Sport

7. KalPa - Merkit keskelle
Maalivahdit
Kokenut Eero Kilpeläinen on keskiverto ykköskassari, joka tuskin toimii menestyksen esteenä, muttei toisaalta myöskään kanna joukkuetta selässään. Kakkosvahtina häärii lupaava, isokokoinen Henrik Tikkanen. Kesällä 2020 NHL:ään varattu Tikkanen väläytteli jo viime kaudella osaamistaan Liigassa, mutta kokemus aikuisten peleistä on silti vähäistä. Kaiken mennessä nappiin, saattaa Tikkanen kuitenkin jo tosissaan haastaa Kilpeläisen ykkösvahdin paikasta.
Kouluarvosana: 7-

Puolustajat

KalPan laadukas puolustus koki kovimman mahdollisimman iskun, kun MM-kisoissakin esiintyneen Kim Nousiaisen ilmoitettiin olevan sivussa ainakin 12 viikkoa. Onneksi rosteri on ilman Nousiaistakin kelvollinen, joten aivan kärkitason stunttia Kuopioon ei tarvitse alkukaudeksi löytää. Keväällä Nousiainen toivottavasti jo pystyy auttamaan joukkuetta. Lasse Lappalainen on erittäin hyvä puolustaja, joka voisi olla minkä tahansa liigajoukkueen ykköspakkiparissa. Laatua löytyy ainakin kahteen pariin, siitä pitävät huolen Jesper Mattila, Hugo Gallet sekä Joona Riekkinen. Leveyttä ei kuitenkaan ole aivan Liigan parhaiden pakistojen tapaan. Roope Laavainen pärjää kolmosparissa, mutta Kasper Puutio sekä Eric Hjorth vasta hakevat läpimurtoa liigatasolle. Gabe Bast on mielenkiintoinen haku NCAA:sta, mutta hänen varaansa tuskin kannattaa laskea mitään.
Kouluarvosana: 8-

Sentterit

KalPan sentteristö Jaakko Rissanen - Matti Järvinen - Miikka Pitkänen - Aapeli Räsänen on niin kova, että joku siirrettäneen laitaan. Pitkäsen laituriksi muuntamisen jälkeenkin keskikaista näyttää hyvältä, vaikka Severi Immonen tai Erkka Seppälä eivät nelosen keskellä kovia nimiä olekaan. SHL:stä palaava Rissanen ja DEL:stä palaava Järvinen muodostavat kokeneen kärkikaksikon, jota nuori Räsänen haastaa.
Kouluarvosana: 8,5

Laiturit

Sen minkä KalPa keskikaistallaan voittaa, se laidoillaan häviää. SHL:stä palaava Tuomas Kiiskinen, nuori Aleksi Klemetti sekä laidalle siirretty Pitkänen ovat laatupelaajia, mutta eivät kuitenkaan ennakkoon Liigan terävintä kärkeä. Vasemmalle on heittää vielä Juuso Könönen, mutta edes saman tason puhtaita oikean laidan hyökkääjiä KalPalla ei ole yhtäkään. Hyvä puoli on se, että potentiaalisia tason nostajia löytyy iso liuta: Tuomas Vartiainen, Kasper Simontaival, Henri Knuutinen, Benjamin Korhonen, Sami Tavernier, Severi Immonen tai sentterinä pelannut Jaromír Pytlík. Ehkä joku tuosta joukosta tekee tällä kaudella läpimurron ja täyttää KalPan oikealla laidalla ammottavan kraaterin.
Kouluarvosana: 7-

Yhteenveto
Tommi Miettisen
projektin kolmanteen kauteen lähdetään mielenkiintoisella joukkueella. Pakisto on Nousiaisen poissaolosta huolimatta melko hyvä, mikä antaa tukea keskinkertaiselle maalivahtiosastolle. Hyökkäyksessä pelimerkit on laitettu keskelle, ja laitureiden kohdalla luotetaan nuoren potentiaalin realisoitumiseen. Ratkaisu voi osoittautua hyväksikin, sillä sentterin paikka on tunnetusti vaativampi kuin laiturin, ja menestyneet joukkueet onkin usein rakennettu vahvan keskikaistan sekä puolustuksen varaan. Miettinen puolestaan osoitti viime kaudella pystyvänsä kehittämään KalPan peliä luotsatessaan joukkueen lopputaulukossa viidenneksi.
Arvio: Sijat 5-8
Yllätyspotentiaali: korkea
Floppiriski: kohtalainen


edit. Korjattu sentterien arvosana.
 
Viimeksi muokattu:

Puttepossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karjalaisen mikkihiiret (23-24)
7. KalPa - Merkit keskelle

Hyvää pohdintaa KalPasta ja pitkälti pystyn jakamaan ajatuksesi. Kommentoin alle muutamaa kohtaa.
Kokenut Eero Kilpeläinen on keskiverto ykköskassari, joka tuskin toimii menestyksen esteenä, muttei toisaalta myöskään kanna joukkuetta selässään.

Onko Kilpeläinen kuitenkaan niin keskinkertainen? Mielestäni teki viime kaudella paluun ihan sinne kärkivahtien joukkoon. Päästettyjen maalien keskiarvo (1,95) oli heti Lassi Lehtisen jälkeen toiseksi paras kuten myös nollapelien määrä (6) oli Lehtisen jälkeen eniten. Viime kaudella pelejä katsoessa tuntui juurikin siltä, että Kilpeläinen ansaitsi KalPalle useasti otteillaan pisteitä ja voittoja. Siitä osoituksena esimerkiksi KalPan osiossa olleen koko kauden mittaisen tähtipelaaja-äänestyksen voitto.
KalPan sentteristö Jaakko Rissanen - Matti Järvinen - Miikka Pitkänen - Aapeli Räsänen on niin kova, että joku siirrettäneen laitaan. Pitkäsen laituriksi muuntamisen jälkeenkin keskikaista näyttää hyvältä, vaikka Severi Immonen tai Erkka Seppälä eivät nelosen keskellä kovia nimiä olekaan.

Pitkänen pelasi jo lähes koko viime kauden laidalla ja hänet on kaavailtu juurikin laiturin tontille tulevallekin kaudelle. Nelosen sentterin paikasta kovin kilpailu muodostunee Severi Immosen ja Juuso Mäenpään välille, joista jälkimmäinen varsinkin on pelannut kelpo harjoituskauden. Jaromir Pytlik on myös pelannut harjoituskaudella jonkin verran keskellä, mutta kauden alkaessa tuskin saa paljoa peliaikaa keskellä kokonaisvaltaisen pelaamisen riittämättömyyden vuoksi.

Laitureista sen verran vielä, että vasemmalle puolelle on tunkua niin kuin sanoitkin. Sen vuoksi Aleksi Klemetti pelaa luultavasti oikealla laidalla. Klemetti pelasi toissa kaudella suurimman osan ajasta nimenomaan Matti Järvisen oikealla laidalla ja tämä sama asetelma on ollut nyt myös harjoitusotteluissa, joten ei ihan vieraalle tontille joudu. Itsellä on kovat odotukset Kasper Simontaipaleelle, joka on ollut hyökkäyksen parhaimmistoa harjoituspeleissä. Myös Juuso Könösestä on kehkeytymässä hyvä maalintekijä Liiga-tasolle. Miikka Pitkäseltäkin toivoisin tason nostoa, mutta en oikein usko siihen.
 

Caballero76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Arvioin kunkin joukkueen maalivahdit, puolustuksen, sentteristön ja laituriston kouluarvosanoin. Asteikko on kalibroitu niin, että 4 = hylätty = mestitasoa ja 10 = erinomainen = parasta, mitä realistisesti voi liigajoukkueelle kuvitella. Arviot perustuvat vahvasti pelaajien tilastoihin (mutta ei pelkkiin pisteisiin), viimeisintä kautta painottaen. Valmennukselle en anna arvosanaa, mutta yhteenveto-osiossa saatan kommentoida aiheesta jotain. Yhteenvedossa annan myös arvioni joukkueen runkosarjasijoituksesta sekä yllätyspotentiaalista tai floppiriskistä.

Aiemmin arvioidut:
15. JYP
14. Jukurit
13. HPK
12. SaiPa
11. Ässät
10. Pelicans

9. KooKoo - Salon näytön paikka
Maalivahdit
Ykkösvahdiksi Kouvolaan kahden vuoden sopimuksella on pestattu Oskari Setänen. Lukon maalivahtitandemissa lopulta kakkosviulistiksi jäänyt Setänen on keskinkertainen liigavahti, jolta viimeinen askel Liigan huipulle on ottamatta. Kakkosvahdiksi saapuu Tshekistä nuori Nick Malík. Tshekin maalilla alle kaksikymppisten MM-kisoissakin torjunut lupaus omaa periaatteessa kaikki eväät läpimurtoon, mutta NHL-varaus jäi tänä kesänä haaveeksi. Aikuisten peleistä Malíkilla ei käytännössä kokemusta ole, joten lähtökohtaisesti KooKoon maalivahtipelin onnistuminen lepää Setäsen harteilla.
Kouluarvosana: 6+

Puolustajat

Kärkinimissään KooKoo ei juuri isommilleen tasoitusta anna, sillä Petteri Nikkilä sekä Oskari Manninen ovat erittäin hyviä puolustajia tähän sarjaan. Alexander Bonsaksen on myös luotettava luuta, mutta hänen jälkeensä taso hieman putoaa. Juho Rautanen sekä Peetro Seppälä ovat varsin kelvollisia liigatason puolustajia, mutta mestaruutta tavoittelevassa joukkueessa kumpikaan heistä ei kuuluisi ennakkoon kahteen ensimmäiseen pariin. Saku Vesterisen sekä Kalle Loposen kyvyt liigatasolla ovat vielä täysi arvoitus, mutta potentiaalia molemmilla on. Martin Bergerin valitettava uran päättyminen aiheuttaa sen, että KooKoo hankkinee vielä yhden pakin rosteria täydentämään. Kokonaisuutta katsoessa huomio kiinnittyy pisteidentekopotentiaalin vähyyteen Nikkilän takana. Siinä mielessä mahdollisen hankinnan olisi hyvä kyetä myös kiekolliseen peliin, sen sijaan että haettaisiin suoraan Bergerin korvaajaa. Puutteistaan huolimatta KooKoon pakisto on tähän asti arvioiduista joukkueista laadukkain.
Kouluarvosana: 7,5

Sentterit

Toissa kaudella KooKoon varakapteenina toiminut Kim Strömberg palaa Kouvolaan ykkössentterin rooliin yhden kauden mittaisen SHL-visiittinsä jälkeen. Ei ole mitään syytä olettaa, etteikö Strömberg jatkaisi siitä, mihin viimeksi jäi. Hyvän ykkössentterin takana taso kuitenkin laskee selvästi. Kysymys kuuluukin, onnistuuko Miska Siikonen, Aleksi Ainali tai kenties Kasperi Ojantakanen nousemaan mitat täyttäväksi kakkossentteriksi. Parin viime kauden perusteella Siikonen on sitä tasoa lähimpänä, mutta lisäksi ainakin Ainalilla on historiansa perusteella tarvittavat kyvyt olemassa.
Kouluarvosana: 8-

Laiturit

Laitahyökkääjäosastolla Kouvolassa nähdään ex-Ilvesten kokoontumisajot, kun kärkiketjuihin on hankittu Ville Meskanen, Teemu Rautiainen sekä Joose Antonen. Meskasen tulinen YV-pyssy tunnetaan, mutta tasaviisikoin peli ei Ilveksessä AHL-visiitin jälkeen lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Antonen taasen on varmasti nälkäinen jäätyään vähälle peliajalle hyvin sujuneista otteista huolimatta. Taustatukea antavat Samuli Ratinen ja Teemu Engberg, joten laatua löytyy 2-3 ketjuun. Puolustavaan rooliin on kentälle laittaa Heikki Liedes, Kimi Koivisto sekä Toni Suuronen. Nuoria lupauksia on yllättävän vähän, sillä laituriosastolla potentiaalisia läpimurron tekijöitä ovat lähinnä Mestiksestä saapunut Eetu Paasovaara sekä rapakon takaa yliopistosarjasta Suomeen palannut Jaakko Heikkinen. Isoin kysymys laituriosastoa katsoessa on kuitenkin kärjen terävyys - Strömbergille ei ole laittaa ketjukaveriksi yhtäkään samantasoista pelaajaa.
Kouluarvosana: 7,5

Yhteenveto

Päävalmentaja Olli Salo on urallaan vedenjakajalla. Ensimmäinen alusta aloitettu kausi pääkäskijänä aikuisten sarjassa meni penkin alle, kun DEL2-seura Löwen Frankfurt antoi kenkää jo joulukuussa. Toisaalta jo Karri Kiven Ilveksessä jääharjoituksista ja viisikkopelistä vastanneen Salon perään haikailtiin viime kaudella ainakin Ilveksen kannattajien keskuudessa. Helppoa ei tule Salolla Kouvolassakaan olemaan, mutta mahdollisuudet onnistumiseen on olemassa. Se vaatii kuitenkin viisikkopelin sujumisen lisäksi onnistumisia maalivahtiosastolta, ja kiekollista osaamista puolustukseen. Kokonaisuutena katsoen rosteri on kuitenkin sellainen, että pudotuspelien ulkopuolelle jääminen olisi iso pettymys.
Arvio: Sijat 8-11
Yllätyspotentiaali: kohtalainen

Seppälästä kyllä täysin eri mieltä. Kuuluu noiden kolmen rinnalle, sen jälkeen taso voi puolustajissa pikkusen pudota.
 

J_Boumedienne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Kärpät, Suomen palloilumaajoukkueet
Melko tyly on tuloksellisesti ollut Kärppien pre-season. Tulee Mikkolalle vielä kiire, ettei noutaja saavu ennen joulua, ainakin mitä kirjoituksista voi päätellä, niin peli yhtä sekaisin mitä viime kaudella.

Vertailun vuoksi SaiPa ratsastaa 8. ottelun voittoputkessa, vaikka lähtökohdat olivat Virralla hieman eriävät Lappeenrannoissa mitä Mikkolalla Oulussa ja sitten täälläkin joku kehtaa heittää, ettei se Virta nyt niin kova seppä ole.

Kyllä se on.
Virta tulee lyömään SaiPassa mykistävän suorituksen pöytään, ja pidän ihan realistisena, että mm. Kärpät jää runkosarjassa taakse. Toki siihen ei välttämättä edes ihmeitä tarvita.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Heitän aika vakavissani, että Kärppien paketti on niin sekaisin ettei sillä voiteta montaa ottelua. Kärpät ei tule ilman valmentajan vaihdoksia tällä kaudella pelaamaan edes säälipleijaripaikoista.

Joku voisi sanoa, että nämä ovat harjoituspelejä. Mutta ei tuo sillä nyt selity. Viime kauden lopussa romahti ja tämä on jatkunut vain siitä. Edelliset 10 matsia ja 1 voitto
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Todella jännä nähdä miten SaiPan kausi lähtee rullaamaan. Materiaali on ohuehko, mutta pelitapa on ja sen sisäistäminen on yllättänyt 110% tähän mennessä. Vaikka jollain ollut heikompi ilta, niin viisikko jauhaa neljällä sylinterillä joka tapauksessa. Vaikuttaa siltä, että jos koko porukka pelaa yhteen niim yhden tai kahden kaverin heikompi peli ei liikaa vaikuta.

Kiinnostaa myös nähdä näiden uusien valmentajien porukoiden startit ja miten lähtee menemään. Täällä on monessa ennakossa riippuen tapauksesta hiukan vähätelty esim Mikkolan kokemattomuutta ja todettu uuden pääkäskyttäjän vain jatkavan edelliskauden hyvillä höyryillä. Tämä bluffi nähdään onneksi kohta, jolloin ei tarvitse enää arvuutella. Voi olla, että osa näistä uusista nimistä saa myös aivan hyvän alun.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Mitä KalPaan tulee...mielestäni.

Kilpeläinen yllätti hyvyydellään viime kaudella. Tikkanen tikkas ensi tikit sydämeeni, ja odotan todella haastavan.
Ei pelota tuolla kaksikolla kauteen lähtö.

Seppälän menetys sattui syvälle, sillä jotenkin koin hänet sellasena ikuisena "kilpisoturina". No eihän sellasia enään ole. Uralla eteenpäin mentävä, ja hyvä näin. Toivottavasti myös menee. Mattila oiva paikkaaja. Todella hieno sisääntulo Liigaan viimekaudella. Niin perusvarma pakki kuin olla ja voi sekä potentiaalia jopa tehoillakkin. Nousiainen. No vituttaa isosti ihan puolestaan. Toivottavasti palaa aikanaan, mutta puuttumisensa tuntuu ja isosti. Riekkinen, kaiketi tullaan tuntemaan vielä. Lappalainen on kurko. Ei siitä mihinkään pääse. Eka kausi kun tuli kotiin sen ehl-grönholmin? kanssa ni oli ihan paska. Manaukset voitoksi.
Bast-Hjort se vähän mitä reeneissä nähny, ni potentiaalia on enempi kun toivoa uskalsi. Gallet-Laavainen pidän täysin arpoina tasostaan, varsinkin Laavainen. Puutio on ehdottomasti Liiga-pakki tässä joukossa.

Rissanen-Kiiskinen ne kohutut palailijat. Saa näyttää. Simontaival näyttää. Pojassa on potentaalia, mikä tullaan ulos mittaamaan montussa Niiralan. Ymmärrän helposti miksi siirtyi, Tapparan kokoisessa vaan mennään pitkälti palkalla, jollei taidot riitä. Lyö itsensä läpi. Ja toki korvauksia Kuuopijjoon.
Sami "Taverna" Tavernier. Tuo kaveri kun vielä oppii maalaamaan, ni kallaves on auki.
Tuliko "Massi" keräämään vaan lisää? Aika näyttää.
Pitkänen ei oo starba tässä sarjassa. Klemetin ja könösen aika näyttää onko heistä siihen?

Valmennus: Hyvä

4-8.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Harkkamatsien perusteella tän kauden JYP on kyllä valovuosia edellä viime kauden JYPiä, joka jäi jumboksi todella niukasti. En kyllä näe millään, että JYP jäisi tänä vuonna jumboksi tai sitten muut joukkueet ovat nostaneet suhteessa tasoaan yhtä paljon. Ehkä se on vaan helppoa listata viime kauden jumbojoukkue tämänkin kauden jumboksi. Se on ymmärrettävää ja itsekin tekisin varmasti toisen joukkueen kannattajana samoin.

Toki harkkamatsit on harkkamatseja ja kohta nähdään onko ne antaneet oikean käsityksen joukkueen iskukyvystä.
 

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
hifk,tappara.lukko. kolmen kärki, Ilves haastaa, sitten onkin isompi käppi.
Kärpille ennustan vaikeaa kautta, lähtökohtaisesti vaikeaa kammeta 6 joukkoon, spede ja juhis johtaa?
Mikkola yrittää kertoa miten pelataan, mutta toimiiko käytännössä..
 

Ränse

Jäsen
Heitän aika vakavissani, että Kärppien paketti on niin sekaisin ettei sillä voiteta montaa ottelua. Kärpät ei tule ilman valmentajan vaihdoksia tällä kaudella pelaamaan edes säälipleijaripaikoista.

Joku voisi sanoa, että nämä ovat harjoituspelejä. Mutta ei tuo sillä nyt selity. Viime kauden lopussa romahti ja tämä on jatkunut vain siitä. Edelliset 10 matsia ja 1 voitto

En tiedä mitä tapahtui, mutta tuntuu että koko organisaatio kärsii Long-Covidista. Koko korona-aika tuntuu että koko seura ollut pihalla kuin lintulauta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Saipa voi tosiaan yllättää monet, mutta edelleen sanoisin että paikka 10-joukossa on tämän kauden osalta se juttu. Virran viimeisten projektien alut (KalPa, Lukko) ovat myös lähteneet lentäen liikkeelle, mutta sitten ensimmäiset pari kautta ovat lopulta päättyneet sääleihin tai puolivälieriin ja molempien joukkueiden kannattajakunnista on kuulunut kovaakin kritiikkiä. Virralla on kova vaatimustaso ja SaiPan pelaajat + organisaatio vasta opettelee tavoille. Pelitapa on kuitenkin sellainen, että pelaajat siitä pääasiassa nauttivat. Jossain kohtaa kuitenkin saattaa tulla pidempi vaihe, kun mikään ei näytä kentällä enää toimivan. Tämä saattaa johtua myös siitä, että harjoitellaan kovaa ja pelikirjaa/tapaa viedään kokoajan eteenpäin ja pelaajien selkärankaan. En yhtään ihmettele jos Saipa on Marraskuussa TOP-3 sijoilla ja Tammikuussa sitten jossain 5-8 välillä ja runkosarjan loputtua sijoilla 8-12. Todennäköisimpänä pidän runkosarjan loppusijoitusta välillä 7-10. Päätähtäin tuossa projektissa on kuitenkin vasta parin vuoden päässä, mutta menestyä ja yllättää toki Saipa voi monella tapaa jo ennenkin. Sinällään siis nämä hienosti sujuneet harjoitusmatsit eivät yllätä ainakaan minua.
 

Reinhart

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Saipa voi tosiaan yllättää monet, mutta edelleen sanoisin että paikka 10-joukossa on tämän kauden osalta se juttu. Virran viimeisten projektien alut (KalPa, Lukko) ovat myös lähteneet lentäen liikkeelle, mutta sitten ensimmäiset pari kautta ovat lopulta päättyneet sääleihin tai puolivälieriin ja molempien joukkueiden kannattajakunnista on kuulunut kovaakin kritiikkiä. Virralla on kova vaatimustaso ja SaiPan pelaajat + organisaatio vasta opettelee tavoille. Pelitapa on kuitenkin sellainen, että pelaajat siitä pääasiassa nauttivat. Jossain kohtaa kuitenkin saattaa tulla pidempi vaihe, kun mikään ei näytä kentällä enää toimivan. Tämä saattaa johtua myös siitä, että harjoitellaan kovaa ja pelikirjaa/tapaa viedään kokoajan eteenpäin ja pelaajien selkärankaan. En yhtään ihmettele jos Saipa on Marraskuussa TOP-3 sijoilla ja Tammikuussa sitten jossain 5-8 välillä ja runkosarjan loputtua sijoilla 8-12. Todennäköisimpänä pidän runkosarjan loppusijoitusta välillä 7-10. Päätähtäin tuossa projektissa on kuitenkin vasta parin vuoden päässä, mutta menestyä ja yllättää toki Saipa voi monella tapaa jo ennenkin. Sinällään siis nämä hienosti sujuneet harjoitusmatsit eivät yllätä ainakaan minua.
Virran vaatimustaso on ollut kova alusta lähtien, pelaajat ovat olleet innolla mukana ja näkisin, että siksi Preseason on mennyt tuloksellisesti SaiPalla hyvin. Mihin se sitten riittää oikeasti liigassa niin nähdään pian. Joukkue on nuori ja hieman kokematonkin ja materiaali ei ole leveä eli siksi kovin suureen menestykseen tämä ei saata vielä kantaa. Se ei olisi sensijaan ihme, että aluksi ollaan ihan hyvilläkin sijoituksilla kauden alussa ja yhden kierroksen jälkeen.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se mitä katsonut pelejä, niin Tappara on todella vahva jo tässä vaiheessa kautta. Selkeä ykköshevonen. HIFK ja Lukko aika tasoissa siinä seuraavina.

Voi kyllä liigankin suhteen sanoa, että tulee mielenkiintoinen kausi ja odottaa jo vesikielellä.
 

Takanahka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa
Se mitä katsonut pelejä, niin Tappara on todella vahva jo tässä vaiheessa kautta. Selkeä ykköshevonen. HIFK ja Lukko aika tasoissa siinä seuraavina.

Voi kyllä liigankin suhteen sanoa, että tulee mielenkiintoinen kausi ja odottaa jo vesikielellä.
Sen mitä itse olen joukkueiden otteita nähnyt (hyvin rajallinen määrä), niin Hifkiä ei saa kyllä millään kärkihevoseksi. Sieltä tulee mm. Saipa joka puolelta ohi.

Mutta katsotaan nyt ensin se n. 5 matsia joka joukkueelta, niin ollaan viisaampia. Tosipelit ovat kuitenkin eri maailma taas.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen mitä itse olen joukkueiden otteita nähnyt (hyvin rajallinen määrä), niin Hifkiä ei saa kyllä millään kärkihevoseksi. Sieltä tulee mm. Saipa joka puolelta ohi.

Mutta katsotaan nyt ensin se n. 5 matsia joka joukkueelta, niin ollaan viisaampia. Tosipelit ovat kuitenkin eri maailma taas.

Niin no, IFK pelannut 7 vai 8 peliä ennen liigaa, täysin repalaisella kokoonpanolla ja 5 voittoa kasassa. SaiPa hyytyy pitkässä juoksussa. Se Virran honeymoon tasaantuu kyllä koko ajan pikkuhiljaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös